Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Újrahasznosított szegények 2013. október 22. kedd 18:05

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Újrahasznosított szegények

Szerencsés az az ország, melynek saját szegényei vannak, mert nézzük csak meg az Egyesült Államokat vagy Németországot, ahová Mexikóból, illetve Törökországból kell szegényeket importálni, hogy elvégezzék a mocskos munkákat. Magyarország azonban nem szorul ilyesmire, dús legelői és barátságos városai bő szegényterméssel szolgálnak évről évre, és csak néha-néha kell kormányzati beavatkozás, hogy a szegények száma az elvártra növekedjen.

Természetesen szegényekre csak addig van szükség, amíg hasznos munkát végeznek: feltöltik a polcokat az áruházakban, lemossák a kocsit, takarítják az utcát, vezetik a villamost, azonban a felvilágosodással reánk szabadított fertő, meg az úgynevezett demokrácia csapdába terelte a társadalmakat, mert a munkaképtelen, öreg vagy csak makacs és lusta szegényeket nem lehet megetetni a medvékkel vagy farkasokkal, hanem bámulni kell a rusnya pofájukat, amíg aztán az elégtelen táplálkozás, vagy a kivéreztetett közegészségügy jóvoltából fel nem veszik a néhai nevet, ami nem ritkán ötven, sőt hatvan évet is jelenthet.

Mindez a rohadt liberálisok miatt.

A politika nagy vívmánya, hogy ezeket a szegényeket is lehet hasznosítani, mert ha munkásként már nem is, szavazóként még mindig működhetnek, így legalább nem hiába habzsolják a nyugdíjat, szociális segélyt vagy a közkutakból az ingyenvizet.

A szegényekkel az is baj, hogy mérsékelten lelkesednek a pártokért, Magyarországon például pontosan tisztában vannak vele, hogy a huszonhárom évnyi pezsgő és rendkívül izgalmas demokrácia nekik elsősorban drágább lemosni való kocsikat, márkásabb polcokra pakolandó árukat és modern villamosokat hozott, és meggyőződésük, hogy bármelyik párt is nyeri a választásokat, attól nekik nem lesz jobb, úgyhogy dögöljön meg minden politikus, lehetőleg máma még.

Ez természetesen megbocsáthatatlan nemtörődömség és elfogadhatatlan apátia, azonban a szegényeket nehéz büntetni, főleg, mióta csak Érpatakon van deres és bot rendszeresítve.

Ha nem lehet büntetni, jutalmazni kell – mondja a modern pszichológia, ami ugyan zsidó trükk, de azért alkalmazható a nemzeti együttműködés rendszerében is, bizonyos megszorításokkal. A jutalmazás alapesetben pénz, alapeset alatt tűzifa és/vagy iható víz.

A választások közeledtével a politika felveszi a kapcsolatot a szegények képviselőjével, aki szintén szegény, de úgy érzi, hogy tartogat még számára valamit az élet.

Az öltönyös ember megérkezik, elmondja, hogy mi lenne a feladata. A feladat általában az, hogy a szegények szavazzanak az öltönyös ember pártjára. Pénzért. Tűzifáért. Iható vízért.

A szegényeknek tök mindegy, hogy az öltönyös ember pártja nyeri-e a választásokat vagy nem, de mivel csak négyévente kapnak pénzt ingyen, örömmel megígérik, hogy szavaznak.

Ekkor jön egy másik öltönyös ember, és felhívja a szegények figyelmét a választási csalás rettenetes mivoltára, majd pénzt ígér, ha lebuktatják az előző öltönyös embert. Ha elég ostoba, kamerát is ad.

A szegény nem hülye, ezért első körben elfogadja a pénzt a szavazatáért, második körben pedig azért, hogy leleplezze, hogy első körben pénzt fogadott el, nem fog itt hülyéskedni, elvégre ki tudja, lesz-e még az ő életében választás, az öltönyös emberek pedig örülnek.

Az öltönyös emberek hülyébbek, mint a szegények.

Fontos tudni, hogy ha az öltönyös emberek azzal állítanának oda, hogy olyan filmet szeretnének, amin Orbán Viktor egy földönkívüli csápos űrutazót elégít ki orálisan, akkor a szegények estére szállítanák a bizonyító erejű fölvételt, ha pedig olyat, amin Elvis Presley pingpongozik a Nagylábúval, akkor azt.

Ebben a történetben mindenki hibátlanul elvégzi a feladatát, mindenki ésszerűen cselekszik, senki sem hibáztatható, ám a végén mindenki ráfarag, és mindenki idióta marad, de ez senkit sem érdekel.

Ami rémisztő az egészben, hogy akadnak olyan öltönyös emberek, akik a pénzért szállított dokumentumfilmeket komolyan veszik, bizonyítva ezzel, hogy csak és kifejezetten csalással kerülhettek ebbe a pozícióba, holott helyük a piramis alján lenne, tűzifa és iható víz nélkül. Nyilván az ufókat és Elvist is elhinnék, ha a főnökük azt mondaná nekik. Bár, ha jobban belegondolok, az ufókat akkor is, ha nem mondja.

Szórakoztató folyománya az eseményeknek, hogy a lebukást követően minden szereplő felháborodik, csalást kiált, ellenfele örökös eltiltását követeli a politikától, feljelentést tesz, nyilatkozik, és úgy forgatja a szemét, mint egy epilepsziás kaméleon. Aztán akinek van főügyésze, az nyer, akinek meg nincs, az veszít.

A szegények persze minden esetben vesztenek, és ha nem lenne a várható átlagéletkoruk olyan kellemetlenül alacsony, minden bizonnyal előbb-utóbb észrevennék, hogy sorsuk így is, úgy is bukás.

Szerencsére ezt a felismerést már nem érik meg.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (119 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +181 ( 187 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Újrahasznosított szegények, 4.9 out of 5 based on 119 ratings

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

31 Reader’s Comments

  1. Sajnos nálunk mindig is csak újrahasznosított szegények voltak, vannak. És ez így megy a világ végezetéig.
    A demokrácia macerás dolog. A tudás is..A könyvben sok a betű. A demokráciát meg tanítani, gyakorolni kéne, hogy készségszintem működjön.

    De nem ebben az országban! Itt az a cél, hogy mennél kevesebben éljenek a jogaikkal, sőt, ne is tudjanak róla, mert minek az? Még a végén felemeli a fejét a szerencsétlen szegény, és meglátja, hogy ez a világ, csak neki tartogat nyomort, éhezést, és kiszolgáltatottságot.
    .
    A rendszer kész.Már csak a sípszó hiányzik.2014-ben az is elhangzik. Az ország népe népe meg majd csodálkozik… Lesz min…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (47 szavazatból)
  2. Kedves Para,
    Nem akarsz írni egy új “Képtelen természetrajz”-ot? Ez az írásod pompásan illene bele :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  3. Nekem az a nagy bajom, hogy azt látom, ahelyett, hogy kilapátoltuk volna szart és valamit csináltunk volna, besöpörtük az egészet a szőnyeg alá, ráhalmoztuk a mostani szart, és jelenleg nem a vörös csillag fénye világít, hanem a vallásé, nem a munkásmozgalom vörös zászlajával van letakarva, hanem a piros-fehér-zöld lobogóval, és nem a nemzetközi munkásmozgalom mázával van leöntve, hanem a domináns magyarságtudattal …. DE EMBEREK!! És emberszerű lények …. EZEK ALATT A SZAR UGYANAZ!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +57 (61 szavazatból)
  4. Esküszöm az ezeken az oldalakon bóklászó, olvasgató, írogató kollégáknak, hogy nem ismerem ennek az írásnak a szerzőjét. Nem tudom, hogy ő kicsoda. Nevét és írásait ugyan jól ismerem, nagyon tetszenek és szívesen olvasom. De, soha nem találkoztunk, nem ismerhet engem.
    .
    És mégis! Rólam írta ezt a cikket. Kétségtelen, hogy sokan, nagyon sokan hasonló sorsúak mint én, de nálam nagyon beletrafált a közepébe.
    .
    Egy dologba azonban téved. Nincs az a pénz, tűzifa vagy iható víz, amivel rá lehetne venni, hogy elmenjek és valakire is szavazzak. Senkire, semmiért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  5. Nincs mit hozzátenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  6. Epilepsziàs kaméleon.
    :))))))))))
    Ez gàtolt meg a síràsban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  7. Hatalmas szovegek, olyanok mint a Star Wars idezeteket :
    “úgyhogy dögöljön meg minden politikus, lehetőleg máma még.”
    “Az öltönyös emberek hülyébbek, mint a szegények.”
    “Aztán akinek van főügyésze, az nyer, akinek meg nincs, az veszít.”
    stb stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  8. Pontosan ez történt. Para egy zseni, ezt mondjuk idáig is tudtuk. Viszont látszik, hogy otthon él, és azt képzeli, hogy Németországban a törökök végzik a mocskos munkát. Akkor mivégre vannak itt az oroszok, lengyelek és magyarok? Én 14 hónapot végeztem egy gyárban nehéz és mocskos fizikai munkát. Valódi németekkel, kazahsztáni oroszajkú németekkel, lengyelekkel, egy-egy orosszal, pakisztánival, egy román volt, néha egy-két afrikai és én magyar. Egyszer volt egy török srác egy hónapig gyakorlaton. Azt mondják máshol hasonló a helyzet. A törökök emancipálódtak, a kereskedelemben és mindenféle értelmiségi pályán vannak, orvosok, mérnökök, politikusok. Még két nemzedék, és az átlag német úgy fog kinézni, hogy sötétbőrű, orosz anyanyelvű, lengyel nevű és muszlim vallású. És nem fáj senkinek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  9. Kedves Para, nekem meg most nem Örkény és nem a Képtelen természetrajz, hanem Vonnegut jutott eszembe, hogy de olvasnék sok Para írásokat pár év múlva, kötetszámra.. Mint a Burlesk, a Halálnál is rosszabb és az Ötös számú vágóhíd… Bocsánat, h hasonlítalak, de a humanizmus éleslátás és vitriol … szóval minőség. Köszönet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  10. … És bocsánat, mert naponta szakad meg a szívem a falunkbeliekért is, meg magamat is féltem, bevallom… de meg tudott mégis nevettetni és valahogy felragyogott “a szellem napvilága” is… mint a remény. Van vajon?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. Hungarian citizen

    Ezeket az ujrahasznositottakat senki nem meri riogatni olyasmivel, hogy erre vagy arra joga van, ehhez vagy ahhoz ragaszkodhat, ezt vagy azt eluldozheti legalisan. Aki megprobalta azt vagy felnegyeltek vagy osszeestek a hallgatoi.
    .
    Az egysejtuekkel nehez. De atombiztosan a fideszre szavaznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Jó-jó, de azért ne feledkezzetek meg arról, hogy a magyar szegényeket is importálja valaki. A szegény magyar orvos és ápolónő megy Norvégiába, Az Egyesült Királyságokba, Németországba, meg ide a szoszédba, Ausztriába, és akinek ott már nem marad hely, még mindíg reménykedhet arra, hogy Csehországban, Szlovákiában, Romániában, esetleg Ukrajnában jut neki előbb-utóbb egyjól fizető állás, mert ezek a felsorolt országok fejlődnek, mig csutiland visszafelé száguld a fejlődés útján. A többi szegény magyar meg itt fog elpusztulni, vagy esetleg megjön az esze, és bebizonyítja, hogy A Buci Gyuri tévedett és lesz még egyszer Magyarországon Október Huszonharmadika, és nem hungarocell szobrokat dönt le, hanem az eredetit juttatja méltó helyére, alámpavasra, mint az olaszok tették annakidején elődjével, a Nagy Ducéval.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  13. Ádert a kinti magyarság meghívta – elment a mi pénzünkön, mert ami jár, az jár?
    -
    http://www.hir24.hu/belfold/2013/10/23/a-niagara-es-56-percrol-percre/#a3
    -
    Gyorsított eljárásban a jövő narancsszavazóinak és így mindjárt, egy úttal elvitte az okiratot szeretett, mély magyar, nemzeti testvéreinknek.
    Köszike, hogy onnét mondják meg, mi is jó nekünk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. Múltkor már leírtam, most is leírom: q..va jó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. Nagy Lajos tollára való írás. Gratulálok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Remek írás! Gratulálok.

    Ajánlom meghallgatásra ezt is:

    Hétfő késő este tette közzé új klipjét Dopeman. A Magyarországon születettem (A szobordöntő balladája) című videót a Fejér megyei Felcsúton épülő stadion közelében forgatták.
    Dopeman új videójának címében utal a szobordöntésre, és most is csípős kritikát fogalmaz meg a kormányoldallal szemben.

    http://hvg.hu/itthon/20131021_zombis_klipet_forgatott_dopeman

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Irodalomtörténész kollégám szerint Para Kovács NEM Para (P.) Howard , azaz Rejtő Jenő leszármazottja, nem is kívánja utánozni annak stílusát, Nagy Lajoshoz sincs köze. Ellenben megállapítható a tény, hogy az Élet titokban Aszlányit, Nagy Lajost és Rejtőt olvas, és megkísérli az írottakat leutánozni, mely folyamatot P Kovács úr hűen dokumentálja. Az előbbieken hitetlenkedve nevetünk és röhögünk, utóbbi különféle testelváltozásokkal (pl. csikorgó fog, felemelt ököl rázása) valamint erősen válogatott anyanyelvi belső szótár használatával elkövetett durva kiáltásokkal jár együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. Epilepsziás kaméleon… LOL

    Hát igen, amint Zsigó Róbert(!) felháborodik a bajai “választási csaláson” meg a “baloldali gátlástalanságon”, amint Török Zsolt(!) “nem kap levegőt” (Zsolti valószínűleg életében nem hallott még szavazatvásárlásról mondjuk a cigánysoron, mondjuk lejárt konzervért meg kiló lisztért), amint Rogán Antal(!), aki eddigi politikusbűnözői pályafutását ezek szerint egy kartondobozba gyömöszölt traktorbelsőben töltötte, amit egy nepáli kolostor alagsorában őriztek, feljelentést tesz, mert a múlt héten hallotta először Gyurcsánytól, hogy gondok vannak a pártfinanszírozással, tehát lépni kell…

    Esküszöm, ha a legutolsó kamionsori prostituálttal kéne kézen fogva mutatkoznom az Operában, nem pirulnék, de ha ezekkel kéne akár csak közös liftbe beszállnom…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  19. tök jjjjjjjjjjjjjoóóóó, hogy ha írásaid olvasom, kellemesen elmerülök mert csak így lehetséges. Az is jó h a megközelítés nem szokványos , unalmas. Pedig mindig mindenki unásig erről beszél. Kishazánkban vannak sokan tudással felvértezve, de nem mindenkihez jut el. Szerintem akihez meg nem csak maga tehet róla. jó v olvasni, merülni, gondolkozni, talán ez is vihet előre, az együtt gondolkodás, hát hajrá! puszi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. bruckenbacker kapitány

    nagy andras
    2013. október 23. szerda
    12:46

    A prosituált úri/úrhölgyi szakma ráadásul közgazdasági szempontból értelmezhető, ugye van hozzáadott érték:)

    Mig ez utóbbi “hölgyeknél és uraknál” csak elvett értékek vannak . Már más elvett értékei…

    Én értem, hogy hűtlen kezelés csalás, megtévesztés ha valaki egy m.o-i vállalkozásnál nem ad számlát mondjuk de azért meg is hurcolják, Ha 100 meg 1000 milliárdokat lop el az meg semmi? Közérdek? Politikai akarat?

    56 is részben erről szól, nem akartak félni éhezni rettegni sokan.

    A horthyzmust viszont nem nagyon kívánták vissza erre való hivatkozással Orbán és(tettes) társai ne hivatkozzanak arra, hogy az 56-os forradalom a szociálfeudálfasisztoid kapitokriptokommunista rendszerük szellemi elődje..

    Az elkövető viselkedik manapság úgy mintha a sértett lenne…

    Mi lesz egy újrahasznosított szegény gyerekéből? 2xreciklált nyomor ha nem bírja más a gyomor?

    Gyerekkoromban ha aharagudtunk azt kiabáltuk egymásnak: ásd el magad…. .ez is lehetne a szoociális temetést tekintve egy újabb Parafrázis:)

    Igaz az alkotmányunk is parafrázis: alaptörvénynek nevezzük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Persze, hogy megúszod. Főleg, ha az egyik cimborád az apeh-elnök, a másik a legfőbb ügyész, a harmadik a rendőrfőnök, és az ellenfeleid szintén olyan korruptak, hogy a saját lányukat kilízingeltetnék olaszba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. csakén
    “Köszike, hogy onnét mondják meg, mi is jó nekünk…”
    .
    Ezt pont itt, az AN-en mondod? :))))
    (Amennyiben nemcsak a szavazókra érvényes.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. bruckenbacker kapitány

    Sajnos tudom, hogy a sokmilliárdot meg lehet úszni. Daetch bűntárs is könnyedén beszél az 5,2 milliárdos beléptetőrendszerről ami a politikából kiléptetőrendszer kellene legyen egy másik normális(abb) országban.

    Erre szedik a csúcsáfát a bankadót a… a… mindent.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. bruckenbacker kapitány

    Deutch helyesen, elnézést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  25. bruckenbacker kapitány

    +s. Apropó ezt a díszpintyet meg a beléptetőrendszeres sporminiszteri házikan szerepből MTK elnökké avanzsálják. Igaz nincs semmi meglepő, ha választási csalásért az jelentget fel akit magát is elítélták hasonlóért. Napestig lehetne sorolni. S a nép az Istenadta nép…. hisz és menekül, Nem hisz és menekül. Marad az is aki nem hisz Megy az is aki hisz. Megmondhatja más más országból mi hogy éljünk és adózzunk hhazánkban de mi ne szóljunk bele az ő lakhelyének dolgaiba. Téboly, maga a téboly. Nem kimérgeskedni gőzt levezetni kell, hanem valamilyen módot találni a változtatásra igaza van Bartus Lászlónak.

    De mikor jön el az idő?

    Tudja valaki? Van olyan karizmatikus személy aki élére állhatna anélkül ennek, hogy az eredmény hasonló lenne mint a felcsúti dühöngő törpe minoritás esetén? Aki a tehetségét ha jól is él nem a saját hasznára fordítja? Vagy a tehetségtelenségét nem akarja képességnek láttatni?
    Csupa nyitott kérdés , olyan dolgok amik csak agyütt gondolkodva cselekedve egy közös és több eltérő célésrt de együtt(nem együtt 2014!!!) valósíthatóak meg.

    Hoigyan miképpen? A mai magyar politikai elit vagy akár a lehetséges elit a másodvonal ehhez semmilyen kapaszkodót nem nyújt.

    Szégyelljük magunkat. De ne kapcsoljuk le a rádiót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Egy “nő” már vallomást tett Parának. Most én jövök. Szerintem se Nagy Lajos, még kevésbé Rejtő, és most nem a minőségről beszélek, hanem a szemléletről és a stílusról. Engem egy Ady Endre nevű újságíróra emlékeztet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Se Nagy Lajos, se Örkény, se Rejtô, se Ady, se Vonnegut :
    Zidane, bakker, Zidane !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Miszter Cinizmus! Köszi, de azért engem, a buszsofőrt is beleírhattál volna, nem csak a villamosvezetőket. …

    Jó, majd legközelebb. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. Fodorné Orbán Anna

    Kedves Para ! Én, mint újrahasznosított hajléktalan – innen ismersz – meghívlak ( bocs a ,,short notice-ért,,) , ugyanis ma, 25-én d.u. 4-kor az Írók Könyvesboltja galériáján lesz egy felolvasásunk (hajléktalan írók-költők) műveiből. Én pld. a ,,Szelektív,, rövid eszmefuttatásomban uganerről írtam , de a hulladék oldaláról.
    Szia, Anna

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Commonsense 2013. október 23. szerda 00:25

    Ez a “dögöljön meg máma még” mintha Karinthy ‘Igy irtok ti” lenne, s talán Kosztolányinak kívánja valamelyik költőtárs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. aristeides: “Fulladjon meg Ady Endre, lehetőleg máma még!” Szabolcska Mihály paródia a jelzett helyről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos