Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Orbán szobra 2013. október 2. szerda 21:30

  • Hozzászólások(50)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Orbán szobra

Orbán szobrának ledöntése egy teljesen átlagos, visszafogott és bevett politikai akció volt, Tokiótól New Yorkig bárhol megtörténhetett volna, ha lennének arra Orbánok, de más szereplőkkel naponta megesik, a politika már csak ilyen: az egyik csoport szobrot állít, a másik pedig ledönti. Aki felháborodásában levegő után kapkod, az hülye.

A miniszterelnök személyi kultusza kiépült, a Fidesz legutóbbi kongresszusán videoklipben hódoltak neki szolgái, alattvalói és úgynevezett munkatársai, és már észre sem vették, hogy ez mennyire büdös. Természetesnek veszik, hogy Orbánnak tudható be minden siker, ami esetükben a hatalom megragadásánál kezdődik, és a hatalom megtartásánál fejeződik be, mivel egyéb területeken kifejezetten rosszul teljesítenek, akármit is hazudnak. A képlet azonban a fideszes fejekben egyszerű: ha sikerül hatalomban maradni, másodlagos, hogy tönkretették az országot. Mivel az igazságot a győztesek határozzák meg, a győzelem fontosabb az igazságnál. Primitív, de unalmas szemlélet ez, láttunk már rá példát a történelemben, mint ahogy a bukásra is. Most a lopás ideje van, nem a gondolkodásé.

A Fidesz részéről tehát logikus a felháborodás, vagdalkozás, szemforgatás, hogy „micsoda dolog már ez a szobordöntés, kifejezetten erőszakra uszítanak a baloldaliak!”, ezért kapják a fizetésüket. Budai Gyula, a kormány egyik legbutább (pedig erős a verseny) tagja vidáman leírja, hogy Hitler is pont úgy kezdte 33-ban, mint Bajnai, és nem lehet rá haragudni, mivel nem abban a tartományban mozog, ahol az erkölcs független a fizetéstől, vagy ahol egyáltalán értelmezhető lenne haragunk.

A szocialisták és liberálisok megrökönyödése azonban kifejezetten nevetséges.

Mi, nagyon felsőbbrendű és kifinomult gondolkodók – mondják, írják mindenfelé – ellenezzük a szobordöntést, mert olyan izé, olyan pórias dolog. Nem teszik hozzá, de gondolják, hogy választásokat csak olyan eszközökkel szabad nyerni, ami megy a glaszékesztyűhöz, jól mutat a vitrinben, esetleg kellemes illata van, minden más esetben vigyék előlünk, mert nyafogni fogunk, és puha kezeinkkel óvatosan verni az asztalt.

2006-ban, amikor a meg nem történt események miatt rendőrterror volt bevezetve, gyakorlatilag nem múlt el nap Gyurcsány-bábú akasztása, égetése, megrugdosása vagy leköpködése nélkül, a Fidesz pedig sunyi mosollyal tűrte, a háttérből támogatta és bátorította a csőcseléket, hogy lehetőleg addig folytassák, amíg a hatalom az ölükbe nem hull. A Google az én barátom, de sehol sem találom azokat a tiltakozó megszólalásokat Orbán Viktor vagy Semjén Zsolt részéről, melyek keretében felszólítják a tüntetőket az emberi méltóság nevében, hogy kerüljék a woodoot, ami megint csak érthető a részükről, mert egy erkölcs nélküli párt kommunikációjába simán belefér, hogy az ellenzék (akkor éppen kormány) politikusainak nincs emberi méltósága, de a mi politikusainknak van, ilyen egyszerű az egész. De ismét érdeklődnék: hogy dőlhetnek be ilyesminek a baloldali és liberális publicisták?

Ki lehet persze jelenteni, hogy eszménk tisztasága és kifinomultsága egyszerűen nem engedi, hogy elfogadjuk a Blikk-olvasók szavazatait, ne is próbálkozzanak, mert az ilyen igénytelen, bárdolatlan figurák csak a Fideszre, valamint a KDNP-re szavazhatnak, nem beszélve azokról, akik a kereskedelmi tévék híradóiból tájékozódnak, vagy más – szintén alacsony színvonalú – színes és képes hetilapokat olvasnak. Nekik nincs mondanivalónk, mert ha nem elég meggyőzésükhöz Heller Ágnes okfejtése az Élet és Irodalomban, vagy az idevonatkozó angol és portugál szakirodalom, akkor húzzanak a vérbe, ne matassanak körülöttünk!

Ha azonban ez a helyzet, és az ország kilencven százalékát kitevő bunkóknak nincs semmi mondanivalónk, akkor pontosan követjük a Fidesz tervét, mivel ők aztán nem takarékoskodnak az egy bites üzenetekkel, tolják a királyi esküvőt, a rezsihazugságot, az árvalányhajas Trianont és szoftcigányozást – eredményesen és átgondoltan. Tudják, hogy a választásokat a szennylapok olvasói, a szennyműsorok nézői és hallgatói fogják eldönteni, azon egyszerű okból, hogy ők vannak többen. Ha csak filozófusokkal, irodalmárokkal és balett táncosokkal vagyunk hajlandóak szóba állni, akkor érdemes egyáltalán nem írni politikáról, nem foglalkozni kampányeseményekkel, mert ott néha még káromkodnak is!

Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy nekünk is káromkodni kell, szobrot dönteni, köpködni az utcán, de hagyjuk dolgozni azokat, akiknek ez a szakmájuk.

A demokratikus ellenzéknek szobrot kell dönteni, feltartott középső ujjal kommunikálni az országgyűlésben, és – ha a helyzet úgy hozza – rózsaszínű tütüben ugrándozni a kertévé magazinműsorában, mert ez egy ilyen műfaj. A fanyalgóknak marad a fanyalgás, a gátlástalanoknak meg a négyharmados hatalom.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (191 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +279 ( 307 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Orbán szobra, 4.7 out of 5 based on 191 ratings

  • Hozzászólások(50)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

50 Reader’s Comments

  1. yesss….elküldeni őket a…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  2. Mindezt azért, mert egyszerűen, és magyarul: hülyék! Ha mérni lehetne, minden mérőeszköz kiugrana a legfelső tartományból is!
    Igazat kellene mondani! Csakhogy az nem megy! Mert akkor az mszp-nek be kellene látnia, hogy egy rohadt korrupt párt, rohadt haszonlesőkkel a háttérben, akikben a becsület szikrája sincs, már mutatóba sem. Bajnainak meg az önkritika nem megy, mert akkor a tükörbe nézve szembe köphetné magát, és hát az Ő köztudott szerénységével még ez sem megy!
    Qrvák,és prostituáltak érzik magukat nagyon tisztességesnek, meg okosnak, közben egy suttyó focista évek hosszú során szisztematikusan kiépít egy rohadt diktatúrát, és még csak észre sem veszik. ha mégis, akkor védekeznek, hogy ez még nem az!
    Mivé tették ezt az országot, ezek a senki stricik!
    Most azt köpködik, aki egyenes úton jár, és nincs egy szavuk sem a történtekhez?
    Behúzva fülüket, farkukat még csak szóvá sem merik tenni!!!
    Remélem lesz részük bőven megaláztatásban, mert mást nem érdemelnek!
    A glaszékesztyűs urak annyira együtt vannak, hogy már jobban külön sem lehetnének!
    Ezek kapaszkodnak a hatalomért?
    Az országot meg átengedik a trógeroknak? Az országról már így is hagytak 7 bőrt lehúzni, mert nekik is kifizetődő volt!
    Ezeket kellene leköpni, minden lépésnél megérdemelnék! Sasszézzanak csak a suttyó focista mellé, oda valók! Ezekre bízni egy országot? Hogy tovább űzzék a kisded játékaikat???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +56 (84 szavazatból)
  3. “a hatalom megragadásánál kezdődik, és a hatalom megtartásánál fejeződik be”
    NEM.
    A székházügyeknél kezdődik, és a kötélen fejeződik be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +54 (70 szavazatból)
  4. Szepesi Györgyi

    Jó ég! Hogy megint mennyire igazad van Para!
    Hát pont azért tart ez az ország ott, ahol, mert nem merjük nevükön nevezni a dolgokat, finomkodunk, sóhajtozunk és közben bánatosan forgatjuk a szemünket! Emlékszem, amikor még a Gyurcsány-kormány idején egyes “nemzeti” kereskedők bevezették a “gyurcsányos” lábtörlőt és azt lesték, hogy aki belép az beletörli-e a lábát, vagy átlépi! És aki átlépte, az már fordulhatott is kifelé, mert egészen biztosan nem szolgálták ki, vagy úgy, hogy abban nem volt köszönet. Ehhez képest egy szobor ledöntése szerintem babazsúr.
    Legalább valami történik, míg ez a nyápic ellenzék csak sápítozik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +91 (103 szavazatból)
  5. +’

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  6. Nagyon-nagyon jó, önfeledten csàpolok a gép elôtt !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (40 szavazatból)
  7. Hála Istennek, Para, hogy így összefoglaltad az összefoglalni valókat. Én is pont így gondolom. Ezzel a finnyás úri ellenzékkel nem megyünk semmire. Mit tegyünk? “Akasszátok fel a királyokat ” vagy döntsük le, de ne csak a szobrot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (47 szavazatból)
  8. “A demokratikus ellenzéknek szobrot kell dönteni, feltartott középső ujjal kommunikálni az országgyűlésben, és – ha a helyzet úgy hozza – rózsaszínű tütüben ugrándozni (…)”
    — És ezzel még csak addig jutnának el, hogy nem lennének olyan szánalmasan lúzerek, mint eddig. Hol van még ettől a valódi erőt felmutató kiállás, akár az utcán is, hogy utána egyszerre elkezdjen számítani, ha mondanak valamit? Mert most nem számít, a szövegelés még soha nem döntött meg semmit, ha erő alkalmazása vagy ennek lehetősége állt vele szemben.
    A mai “ellenzék” sok mindent akar — MAGÁNAK: pozíciót, fizetést, kényelmes életet, személyes és anyagi biztonságot. NEKÜNK mit akar? Elvileg azért kaphatja meg, amit magának akar, mert értünk működik, mert van bátorsága kiállni és akár kockázatokat is vállalni az érdekeinkért. Ha ezt nem teljesíti, akkor élősködő, hazug és gyáva. Majd akkor szóljanak, ha számunkra is lesz mondanivalójuk. Olyan mondanivalójuk, ami mögé tisztességes ember odaállhat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (40 szavazatból)
  9. ”A Fidesz részéről tehát logikus a felháborodás, vagdalkozás, szemforgatás, hogy „micsoda dolog már ez a szobordöntés,”

    Szóval betalált, megijedtek, hogy lesz folyatás a lelkükre vették. Nincs fölényes lenéző mosoly mint a gyerekcsínyre adott atyai válasz, hanem felháborodás. az akció ezek szerint elérte elsődleges célját, be lehet gyújtani a motorokat, csak így tovább teljes gázzal előre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (52 szavazatból)
  10. 10 pontos, mint altalaban. Gondolom a hoborges, es az ovatos toppantgatas ki is meritette ambiciozus ellenzeki embereinket. Igaz, Szanyi belemondta a kameraba, hogy szerinte ezzel semmi gaz nincs, es ez meg mindig hangya… volt orbanek barmely tetszoleges performanszahoz kepest :) De valaki mondja meg, hogy mitol es mikortol lett o kapitany?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  11. bumburi
    2013. október 2. szerda
    21:46

    “Remélem lesz részük bőven megaláztatásban, mert mást nem érdemelnek!”
    .
    És kihallgatásban a Hágai bíróságon . De ahhoz nekünk nagyon sokat kell még tennünk. Na jó, gyerünk tegyük !! Sokan fognak kedvet kapni tőlünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (37 szavazatból)
  12. Eagle
    Egyetértünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  13. Leglényegesebb sor:
    “A demokratikus ellenzéknek szobrot kell dönteni, feltartott középső ujjal kommunikálni az országgyűlésben, és – ha a helyzet úgy hozza – rózsaszínű tütüben ugrándozni a kertévé magazinműsorában, mert ez egy ilyen műfaj. A fanyalgóknak marad a fanyalgás, a gátlástalanoknak meg a négyharmados hatalom.”
    -
    Magyarországon ebből értenek, és nem abból, amit a két miniszterelnök az egyetemen levezetett és táblázatokkal, grafikonokkal illusztrált előadásában az ország helyzetéről!
    -
    Itt a zemberek még a pénztárcájuknak sem hiszen, itt annak hisznek, aki azt mondja, hogy sikeresek vagyunk, jó az irány és jó úton járunk…csak azt nem teszik hozzá, csak ő maguk, senki más!
    A szerencsétlenjei úgy gondolják, hogy valami hiba náluk lehet, hiszen itt mindenki jól él, sikerek vannak, csak valamit ő rosszul csinál – ez nagyon bejött a Fidesznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (37 szavazatból)
  14. Ez a választás nem egy kávézás lesz a Zserbóban. A finnyáskodó ellenzék megmutatta, hogyan nem lehet az egységsugarú választót megszólítani. Nekik marad a lányregény-olvasók csekélyke tábora.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  15. Csak remélhetjük, hogy azok, akik magukat ellenzéknek nevezik, csak lúzerségből, és nem szántszándékkal ilyen finomak és glaszékesztyűsök….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  16. A weimari demokrácia is így omlott össze. OV is a demokrácia “gyengeségeit” használja ki, bújik mögé. Undorító. Gratula cikkhez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  17. helyesbítek: Gerbeaud …és előírásszerűen eltartom a kisujjamat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  18. Szánalmas:
    -Bibi, Te szobor döntögetéshez és b§zdmegozáshoz adod a neved
    -Bibi, Te meg elhatárolódsz a 2006-os eseményektől és hibáztatod a jogosan intézkedő kisrendőröket
    -Bibi Te meg azt mondtad k§rva ország
    -Bibi de neked meg az egyik kisbarátod mondta Marcsikára, hogy lotyó
    -Bibi Te meg nem engeded be az újságírokat szabad véleményt nyilvánítani a klotyódról
    -Bibi Te meg buzi vagy
    -Bibi Te meg loptál
    A Viktor gyerek meg már le is állhat azzal, hogy égő cigicsikekkel riogatja őket…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (16 szavazatból)
  19. A szobordöntésről fanyalgók emlékezete úgylátszik kórosan eltűnt. Nem emlékeznek a 2006-os és egyéb időkben a Gyurcsánnyal kapcsolatos pofátlan fideszes megnyilvánulásokra. Sajnos, a magukat ellenzéknek tartók pedig “úriemberkednek” – bebizonyítva ezzel, hogy a politikai alapismereteik egyenlők a nullával. Annakidején írtam egy brosúrát a politikai módszertanról, kézbeadtam első miniszterelnökünknek, de semmi hatása nem volt. A politikusok ugyanis azt hiszik, hogy a kormányzáshoz nem kellenek ismeretek, ahhoz elegendő csak maga a HATALOM. Heidegger ateista filozófus (meghalt 1976-ban) halála után tették közzé egyik megállapítását: “Nur noch ein Gott kann uns retten” – Már csak egy Isten menthet meg bennünket. A mai magyar politikusok kereszténynek tartják magukat, pedig ateista látszatkeresztények ők, ahogyan Jézus megfogalmazta a laodíceai levélben (Jelenések könyvében.) “Mivel nem vagy sem hideg, sem meleg, bárcsak hideg lennél, vagy meleg, – mivel langyos vagy kivetlek téged az én számból.” Ez a sok sátánista pedig téglával veri a mellét, hogy milyen nagy keresztény.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  20. Nagyon jó cikk, csak gratulálni tudok. Azért nagy a felháborodás kormánykörökben, mert megijedtek, hogy az eddig hülyének, luzernek titulált ellenzék az ő eszközeit veti be, de most ellenük. Ez így biztos szokatlan, mint ahogy az is. Azt gondolom, csak így van esély arra, hogy 2014. valóban gyökeres fordulatot hozzon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  21. keddi, Heideggert ateista filozófusnak beállítani erős túlzás. A többivel nagyon egyetértek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. Mindennel egyetertek, csak azzal nem, hogy a 90 szazaleknyi atlagmagyar bunko lenne. Miert kell a Blikkolvasokat lebunkozni? De persze, a politikusoknak el kell talani a kommunikacio hatasfokat, ez vilagos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  23. para-kovács mindig is szívemből beszélt. mindenki azt hiszi, hogy majd valaki megvívja helyette a diktátordöntő forradalmat és ő közben kapcsolgat a csatornák között és sörözik a fotelban, ja, és kritizálja, hogy éppen melyik forradalmár miért pont ezt vagy azt csinálja. a koszos munkát meg végezze el más. ha nincs francia forradalom, akkor még most is a róm.kat. egyház alatt nyögnénk és ott sem fehér asztalnál beszélték meg Lajos királlyal, hogy léci, monnyon le… ha jól emlékszem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  24. Para – és persze Mindenki! A cikk minden szavával egyetértek már ami a szobordöntést és mindazt, ami mögötte van, sőt! Amit hiányolok belőle viszont az a történet folytatása, a fej végighordozása (tűzoltó-egyenruhában) a városon. Ez számomra – és sokak számára – viszolyogtató volt, erről is kellett volna írnod Para!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -18 (20 szavazatból)
  25. GáborBá’
    Viszolyogjon – én pl. 2006-ban a Kossuth téren történtektől, a TV-székháznál a gatyáját is letoló békés rendőrverőktől, a tank látványától, a traktoros blokádtól viszolyogtam!
    A kereplős, sípolós vénasszonyoktól is viszolyogni szoktam, kötelestől is, mert azt találta mondani, hogy a tőle balra ülők nem ülhetnének ott, ha rajta múlna, a sohasemhazudtam fejhangjától is viszolygás tölt el, de az, hogy az ellenfelét gondolkodás nélkül megölné, egyenesen hányingert kelt bennem!
    -
    Nem vagyunk egyformák, mindegyikünk mástól viszolyog, de ideje megmutatni a Fidesznek, hogy az ő módszereikkel is lehet élnie az ellenzéknek, pedig ehhez nem törnek fel szervereket, de amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten is!
    Ha le kell menni a Fidesz szintjére, hogy elkergethessük őket, akkor azt kell sajnos tenni.
    - A fideszes polgármester labdát vágott az MSZP-s képviselőhöz:

    -http://www.stop.hu/kommentek/?forum_topics_id=473830&database_name=articles&database_id=1183319&forum_forbidden=0&subcategory=belfold&lstresults=1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  26. Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy meglesz az a négyharmad…
    Az igazság és a győzelem kapcsán egy klasszikus jutott már régebben az eszembe:
    “-Az igazság a győzelem és győzni harcban kell, de a harcra már az igazságért buzdítottak fel. – Ez csapda! Csupa összevissza kiforgatott szó! – Épp azért, mert nem érted, csak harcolni vagy jó.” (LGT)
    Van viszont egy másik (immár valódi) klasszikus is, aki szerint “az ostobaság ellen az istenek is hiába hadakoznak”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  27. Csakén teljesen egyetértek, a fidesz eszköztárából kell ötletelni, mert csak a saját ocsmány eszközeikkel lehet (ha egyáltalán lehet) legyőzni őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  28. Számomra is érdekes GáborBá’ viszolygása,

    GáborBá’ Kedves, attól esetleg nem viszolyog, hogy a mai magyar bíróság épületében “TÖRVÉNYESEN” inzultálhatnak (leköphetnek, lökdöshetnek) egy volt miniszterelnököt, ma országgyűlési képviselőt, és az inzultálók “jó indulatán” múlik, hogy “TÖRVÉNYESEN” nem kísérik le a Duna partjára, hogy egy kis sport bemutatóra kényszerítsék? Megüzenve ezzel azt is, hogy “aki nem velünk van” soha többé ne számítson arra, hogy már az adó-fizetők által fenntartott közintézményekbe sem teheti be bizonságosan lábát. Gratulálok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  29. Általában egyetértek Parával, most azonban le kell szögeznem: a feltartott középső ujj, és a rózsaszín tütüben ugrálás leginkább három dolgot jelez:

    Ötletem nincs, hogy mit mondjak az országról.
    Ötletem nincs, hogyan reagáljak a kormány útonállására,
    és: lusta vagyok bármiféle érdemi ellenzéki munkát végezni, pl tényfeltárás, érdemi választási program készítése, nemzetközi szervezettekkel való konzultáció, meglévő kapcsolati háló AKTÍV IGÉNYBEVÉTELÉVEL, valamint, és elsősorban: KAPCSOLATTARTÁS A VÁLASZTÓKKAL, TAGTOBORZÁS.

    Egy lazán ide kapcsolódó megjegyzés: Benkő Dániel akkor szűnt meg művésznek lenni, mikor rájött, anyagilag jobban kifizetődő a farkát lóbálnia, mint Bach-ot játszani. A következtetések levonását mindenkire rábízom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (10 szavazatból)
  30. Jót röhögtem Navrán, amikor a “zsidó élet és …” alkalmával a parlamentben azt találta mondani, hogy pfú mi aztán minden zsidót megvédünk…
    Aranyapa, nemhogy a zsidókat nem tudod megvédeni, a nem zsidó, de a Rátok ferde szemmel néző “saját” honfitársaitok biztonságát sem tudjátok garantálni …még a közintézményeitekben sem…Ülj le fiam 1-es, és gondolkodj!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  31. Tisztelt Jogászka!

    A gagyi, az gagyi, a ciki meg ciki, akárhonnan nézed. Ez viszont már esztétikai, nem világnézeti kérdés, márpedig az esztétika terén nincs kompromisszum.

    Ha az ellenzék ezt a röhejes kis izét tudja felmutatni 3,5 év fideszdúlás után, akár le is húzhatjuk magunkat a vécén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (10 szavazatból)
  32. Elképszető, milyen képmutatás ez a finnyáskodás, mert a szobordöntés nem csak hogy kifejeződése volt egy közösség véleményének Orbánt és hatalmát illetően, hanem nagyon szellemes kifejezése, és közérthető. Mindenki értette, mit jelent az ott maradt két csizma, mire utalt, milyen véleményt fejezett ki.
    szomorú, hogy ennyit nem mer felvállalni az ellenzék.
    Ez csak egy bronzra festett műanyag cucc volt, de ha azt vesszük: mit döntött le Orbán, az elsinkófált nyugdíjp.lnz, a kárvallott munkanélküliek, a kárvallott fiatal orvosok, s a többi megnyosmorított csoport ebben az országban: mind-mind ledöntött életek. És az életek drágábbak, mint egy szimbolikus szobor. Gondoljunk csak erre – a ledöntött életek, ledöntött álmok, ledöntött jövők, ledöntött remények. Igen, ezeket mind ez a velejéig aljas, korrupt és hatalomvágyó hatalom döntötte halomra. Mi ehhez képest egy Orbán-szobor? Bakfitty, ahogy azt már Ruzsa sándor is megmondta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  33. Kedves nagy andras,

    Igazad van, nekem is nagyjából az a véleményem az ellenzékről mint Neked, naná…de egy kicsit elkezdtünk “jogászkodni” is, hogy mit lehet és mit nem “jogilag”, erről már kifejtettem a véleményem…
    és mindentől függetlenül egyet azért szögezzünk le, attól, hogy Hitler annak idején a német nép elsöprő támogatását élvezte, annak a pár emberből álló kisebbségnek volt IGAZA, aki merte vállalni a vele szembeni ellenvéleményt, igaz????… van úgy, hogy annak van igaza, aki a szembeforgalommal halad,… talán egy kicsit nagyobb valószínűséggel, mint ahogyan a földön fekvő dinnye magától ugrik fel a platóra…mint tudjuk ennek is van valószínűsége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  34. Tisztelt Jogászka!

    Nem magával a performansz-szal van bajom, mondjuk GyF videója ötletes volt, a diákok egyetemfoglalása dettó, de pl a Bohócforradalom is, mert reflektált valamire.

    Ebből az izéből viszont sajnos árad az ötlettelenség és az alibizés.

    Obama is kitalált egy jól hangzó szlogent, na de könyörgöm, a párt szakértői, meg az aktivisták azért a kampány alatt végeztek némi érdemi munkát is… de legalább a levelekre válaszoltak, jelenlegi ellenzékünk ugyanis még erre sem képes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  35. ha lehetne politikai kabaré , a szobrot körül ülné néhány hajléktalan , munkanélküli-földet vesztett paraszt- londonba induló fiatal és beszélgatnének a szoborral..az meg lassan /de hamar/ szépen elolvadna

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  36. igen, nagy andrás,
    de ennél szomorúbb, hogy még az “elit” (volt), szavazóikat sem tudják megszólítani, sőt elutálták maguktól, amit írtam Puch, Szekeres, Baja, Bódvai mszp-s akcióról és amit előadott Bajnai az elmúlt fél évben, az értelmetlen Eu pénz lobbizással, stb…ezeket már kifejtettem itt is, fárasztó ez az egész…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  37. sas józsef (2013. október 3. csütörtök 18:22)
    Ha Ön “az” a Sas József, örömmel üdvözlöm itt. Sajnos a diktatúrák humortalanok, ezért nem tűrik meg a politikai kabarét. Nem azért, mert “értik, csak nem szeretik”, hanem mert még csak nem is értik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  38. Drága Tornyos Nóra, igen, ez a legfontosabb:
    “a ledöntött életek, ledöntött álmok, ledöntött jövők, ledöntött remények”:
    ez mind égbe kiált.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  39. Ok, sokunk óhaja teljesül, ha a Fidesz elbukja a választásokat.
    Azon már gondolkodtatok, hogy ki lesz helyettük, mi lesz a folytatás?
    Pannóniában már az is elég, ha jön helyettük egy hasonlóan tolvajokból álló banda és csak annak örülhetünk, hogy nem lesz diktatúra?
    Ehh…
    Létezik kis hazánkban olyan párt amelyik nem nyakig szaros és lehet rá őszintén szavazni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  40. Pazar írás! Valóban, mi lesz, ha mégis el lehet zavarni ezeket a gengsztereket? Hogyan lesz rendbetéve ez a szemét gány, amit műveltek ezek a szemétládák? Igaz, csak a buta médiákon nevelt buta népség lesz az, aki lelkendezni fog még a fityeszért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  41. Budai Gyula inkább azt írhatná, hogy 1933-ban abszolut legitim választásokon Hitler pont úgy kezdte, mint Orbán 2010-ben. Ez felelne meg a történelmi tényeknek. Meg az is, hogy Hitler ugyanúgy áttért a rendeleti kormányzásra (amely feleslegessé tette a parlamentet és fel is oszlatta), mint ahogyan azt Kövér László már beígérte.
    Raszputyinnak: A “csel” abban van, hogy egy-egy törvényi paragrafusra (csaknem) mindig lehet példát találni más demokráciákban, de eme külön-külön paragrafusok együttes alkalmazása mégis valami szörnyszülöttet eredményez. Ezt nevezi Scheppele prof Frankenstein államnak.
    Frankensteint is ép és normális emberek szerveiből alkották meg, de az “eredmény” retetnetes szörnyszülött lett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  42. “A demokratikus ellenzéknek szobrot kell dönteni, feltartott középső ujjal kommunikálni az országgyűlésben, és – ha a helyzet úgy hozza – rózsaszínű tütüben ugrándozni a kertévé magazinműsorában…”
    .
    Nem értek egyet a cikk írójával.
    Ezzel ugyan kit győzünk meg? Mit mond ez a “90% bunkó”-nak?
    A Fidesz gondoskodik arról, hogy harag és röhej tárgya legyünk.
    .
    Végre fel kell venni keményen a küzdelmet.
    Meg kell törni azt a fideszes rágalmat, hogy a szoclib kormányok alatt semmi jó nem történt, ki kell állni az értékek mellett, mert voltak hibák az “elmúltnyolcévben”, de nagyon sok jó dolog született.
    Ki kell értékelni az Orbán kormány tevékenységét, országromboló működését.
    Mindezt olyan szinten, hogy a 90% bunkóból minél többen megértsék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  43. Faragó György,
    Ez a szöveg nagyon általános, és sokféleképp érthető.
    Nekem ebből az jön le, hogy “vannak még hibák elvtársak”, vagy hogy “voltak hibák”. No, azok voltak. Meg bűnök is. Ennél sokkal nagyobb önkritika kell, mert az a “90% bunkó” nem olyan bunkó, ha saját életkörülményeiről van szó, olyasmiről, amit valóban átlát, ért. Ez alapozta meg a 8 év fasiszta őrjöngését (meg előtte a 4 év kormányzást), és ezért nyert toronymagasan a fasiszta banda 2010-ben. Ezért terjed és népszerű a náci mozgalom is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. Azok a (tök normális) emberek, akik körülöttem állva (fújolva és éljenezve) több mint egyetértően, a mondandóra koncentrálva hallgatták a beszédeket a Clark Ádám téren (fehér kabátos úriasszony is, kisgyerekes család is), nem azért mentek oda (ahogy én sem), hogy megvuduzzák, “megbecstelenítsék” OV szobrát. Én speciel a szoborról sem tudtam. Ahogy más se tudhatott. DE nem zavart senkit a szobordöntés ténye, és még a fej körbevitele sem, hiszen tudtuk, ÉRTETTÜK (mert nem vagyunk totál hülyék), hogy ez csak egy gesztus, a tiltakozás a szokottnál (végre) kissé erősebb formája. Mivel a test szétesett, nemcsak a fej ment sétálni (egyébként méltósággal), hanem a test is ott volt. És igen, ez egy kicsit hasonlított egy temetési menetre, kivéve, hogy vidám zene szólt. Ironikus körmenet volt, igen, és nyilvánvaló volt, hogy a szobor a személyi kultuszt, a diktatúrát jelképezi, tehát minden támadás az ellen megy, nem pedig a személy ellen. Mert nem bunkók voltak jelen, korántsem – a korábbi Fidesz-bércsőcselékekhez képest mindenki atomtudós volt és egyetemi tanár…
    Az a vérlázító, hogy a túlsúlyos állampárti médiában mi jön ebből le, naná, hogy kihasználták a ziccert, és a baloldalon is sokan benyalták.
    TECCETTEK VOLNA MIND OTT LENNI!!!!
    Remélhetőleg okt. 23-án SOKAN LESZÜNK, olyan kulturáltan, ahogy 2012. jan.-ban az Operaháznál…
    Mert akkor tudni lehet majd, hogy egyre kevesebb a finnyogó és a lusta meg a pesszimista a dembal tájakon…
    Kézcsók és reszpekt mindenkinek, már előre, aki eljön!
    Biztos jó lesz a hangulat… És akkor nem kell tök fölöslegesen (és ártalmasan) senkinek olyasmin hörögni, ami nem is volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  45. bravó Para!
    nem jó 10 %-nak sem lenni, de 90-nek sem
    (boldog hülye szeretnék lenni, – no, nem olyan, aki felháborodásában levegő után kapkod,… ők, a boldog hülyék vajon hányan vannak?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Bajnai egy fos.
    Nem alkalmas a sztorira.

    Nyilatkozik Dopeman.

    http://www.youtube.com/watch?v=98Eqy8zEhgM

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Nincs semmi gond, egyszerűen ilyen a mi ízlésünk és passz! Mi nem csinálunk élő embereknek koporsókat, akasztófákat, hanem szobrokat döntögetünk, mint ahogy azt csinálják mindenütt ahol diktatúra van – még, vagy már- meg merik tenni. Lehet , ha jövőre elveszítjük a választásokat, akkor majd nem merünk csinálni ilyen performanszokat, mert minden sarkon les majd a megújított ÁVH. Inkább az a nevetséges, hogy igyekeznek kibújni a demokratikus oldal egyes vezetői a Fidesz műbalhéja alól.
    Nekünk ilyen rossz ízlésünk van és kész, akinek ez nem tetszik az ne menjen szobordöntögetésre. Ez a szobrot sorozatba kéne gyártani és hetente különböző településeken kéne döntögetni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  48. Ide mellékelem Toroczkai nyilatkozatát arról, hogy a Fidesz összeesküvés-elmélete hazugság….
    De lebukik a fiú, ha 2006-ban olyan rossz volt minden és ezért szét kellett verni a várost, 100 milliós kárt csinálni, mert igen megharagudtak a kormányra, akkor most miért nem harcolnak, talán minden rendben van?!
    Vagy simán megvették kilóra, hogy nyilatkozzon hülyeségeket hülyéknek?!
    -
    http://propeller.hu/itthon/2793227-torockai-lerantom-leplet-fidesz-osszeeskuves#v950873

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. Jó, Csuda jó, Parajó !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  50. girbegurba
    már elég jól összefoglalta az elején,
    én még kiegészíteném egy kétsorossal:

    Az lesz majd a katasztrófa,
    hogy nincs elég akasztófa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos