Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Minden tíz falu építsen egy stadiont 2013. október 18. péntek 6:17

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Minden tíz falu építsen egy stadiont

Ez azért nekünk, született honárulóknak is sok volt, valljuk be titkon, vérző lélekkel. Legyünk bármilyen defetisták, irigyek, kárörvendők, alávaló anti-magyarok, mikor a narancssárga oroszlánok, a német-mélyföld lovagjai a nyolcadikat pakolták be a nyolcvannyolcadik percben szabadságért harcoló legjobbjainknak egy nyugatias fazonú zakó keretében, valami megsajdult belül, ott a szívünk táján. Fagyosan kerengett a szittya vér, föl-le szaladgált az adrenalin, szóval meg és ki voltunk ütve, mert egyrészt már kárörvendeni sem lehet mániás, a balkánias sportnacionalizmus csúcsain bóklászó miniszterelnökünk fancsali képén, másrészt pedig, ahogy azt felénk mondják, ez gombócból is sok volt.

Nem is beszélve arról, hogy az a fazon nemhogy nem fancsali, de makacsabb és bulldogszerűbb, mint valaha. Nyolc-egy után (ami mégiscsak nemzeti csúcs) ugyanúgy építi stadionjait és álmait, mint null-háromnál, s magyarjai ezt épp oly bávatagon fogadják, mint Guzmics Ricsi a harmadik bőrös kötényt a hatodik percben. Így aztán megnyúlt arccal álltunk a képernyő előtt (na ne, ez azé’ erős), mikor a hollandusok egyazon támadás keretében két kapufát is lőnek gyors egymásutánban, ami mégiscsak pech a fociban, tehát még balszerencsések is voltak, nem beszélve arról, mi történt volna, ha nem lötyögik el a második félidőt.

Szomorú hétvégénk volt. Baján, ha lehet még nagyobb fölénnyel triumfált a Fidesz, nem is akárhogy: csalásra győzelemmel válaszolt (a kilóra vett roma szavazat ma már épp olyan áru, mint a csempészett cigaretta), s alig tértünk magunkhoz a kiütés okozta sokkból, máris újabb lidércet láttunk: Csányi MLSZ elnököt és Orbánt. Magyarország újra (és újra) pályázik, ezúttal a hét év múlva, 2020-ban rendezendő foci EB egyik lokális helyszínére, amelynek bázisa az addig felépülő Új Puskás stadion lenne. Mit tehetünk? Végül is nemzeti jóváhagyás mellett adtuk magunkat egy megalomániás szociopata kezére.

Az éjjel újra álmot láttam. István, első szent királyunk kemény buksiját, ahogy szűkülő szemmel átnéz a magyar puszták felett, ellenei halomra ölve, Koppány-Bajnai teteme felnégyelve, s akkor a Pista, rövid kis karocskáit kinyújtva megalkotja egyes számú törvényét: „elrendeljük, ama szent keresztény hitünk diadalmára, legyen már hol dicsérni az nép által az urat, „minden tíz falu építsen egy stadiont.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (20 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +36 ( 36 szavazatból)
Buják Attila: Minden tíz falu építsen egy stadiont, 4.8 out of 5 based on 20 ratings

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Hungarian citizen

    Tetszik a cimadas, betalalt :)
    Nem, nem keseredtem el kicsit sem a 8:1-nel, meg sem rezzennek 20:0-nal sem, ugyanis amiota megszulettem, ebben az orszagban nem volt foci, de ezt nem is varom el ettol az orszagtol, ettol a neptol. Van nekem szivem, lehetetlent nem kovetelk.
    .
    Stadion ellen meg hogy tiltakozzak? osonjak oda, lopjam el a malteros kanalat? Az nem megy, sot engem nem is erdekel, tokeletes lesz mementonak, hogy lam mire kepes egy tolvaj, bugris, frusztralt idiota orban, ha a huje magyarok egyik fele el sem megy szavazni, egy kis resztvevo nepseg pedig egyenest hatalomba szavazza.
    .
    Szoval jol van ez igy, akik eddig azzal vedekeztek, hogy ataludtak 1998-2002-t, azok ezt mar nem tagadhatjak ;e. hpgy jajj, de ki gondolta.
    .
    Inkabb fogadjunk arra, hogy vajon fogja-e a mostani ellenzek, alkalmasint az orban elotti harmatgyenge kormany kepviseloi valaha elszamoltatni ugy istenesen, vagyonelkobzassal, kulfoldi szamlazarolassal, bortonbuntetessel, interpol korozessel, stb…
    .
    Najo, uriember biztosra nem fogad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  2. Ki várt itt győzelmet a hollandok ellen? Mert én nem!
    Egy olyan ország, ahol adják veszik a valamire valókat, az ne akarjon nyerni! Maradjon meg a pénz forgatásánál, amihez klasszis módon értenek!
    Építsünk stadion! Százat, ezeret! Röhögjön rajtunk a világ, ha eddig még nem tette meg!
    Növeljük a nyomort!A gyerekéhezést!
    Mert stadion kell!
    .
    Abban az országban, ahol kiépített vasúthálózat van, és ennek ellenére a közútra terelik a teherforgalmat – az utakat tönkre vágva,
    - ahol kivéreztetik a kórházakat, hogy a szegények gyógyulni se tudjanak,
    - ahol a rokkantakat akarják dolgoztatni,
    - ahol az iskolarendszert alpári módon silányítják,
    - ahol trafikot, földet, takarékszövetkezeteket mutyiznak,
    - ahol eltüntetnek 3000 milliárd manyup pénzt,
    - ahol orrba szájba vezetnek be különféle adókat,
    - ahol tornaterem híján az utcákon tartják a tornaórákat,
    - ahol jogbiztonság sehol,
    - ahol az országot kivérezteti a hatalom,
    - ahol a hatalom emberei visszavetik az országot a Horthy gyalázatos idejébe!
    .
    Igen! Kellett ez a 8:1! Legalább már ez vágja orrba őket, ha a realitások nem képesek rá!
    Orbán szerint ez a 8:1 felért egy agyrázkódással…
    Ha tudná mi erről az egyszerű emberek véleménye, megdöbbenne,mert kiütéses győzelmet szeretnének látni, ahol ez a stadion építő őrült padlóra kerül!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  3. És mind a tíz falu lakója jelenjen meg minden vasárnap, a stadionokban celebrált, futballnak nevezett szent misén. Csak a tűzőrzők maradhatnak otthon. Aki nem megy el, azt a kdnp által felfogadott, azeri lovagok fogják baltaélre hányni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  4. Tegnap volt a szegénység világnapja.
    .
    A hivatalos sajtó némi rövidhírekben hírt is adott róla.
    Csak imitt-amott jelent meg híradás milliók szegénységéről, az éhezésről, köztük a gyermekéhezés példátlan méreteiről.
    Egy ország erkölcsi tartását (és nem csak a kormányzatét) az mutatja meg, hogyan viszonyul a gyerekekhez, a betegekhez, az öregekhez.
    .
    Így! Épít nekik stadiont.
    Talán, mert én is az egyik tömeg tagja vagyok, a város peremén kis nyugdíjból élő polgárként undort érzek minden ilyen értelmetlenség iránt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  5. Aki kíváncsi esetleg, miért beteg a magyar futball, Csank Jani bácsi 2,5 perces performanszát végighallgatva rájöhet:

    http://propeller.hu/sport/2799906-elo-adasban-biralta-csankot-knezy

    Minden benne van, további elemzés nem szükséges, hibátlan kompozíció, Jani bácsi szenvedő fejszerkezete priceless.

    Tulajdonképpen épp csak azt nem mondja, nekik kell az a havi 300 000 HUF, hagyják már őket olyan hülyeségekkel békén, mint eredmény, színvonal vagy nézőszám.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  6. “”Merjünk nagyot álmodni…”" A népnek lassan már csak az álom marad. Álmukban még van munkahelyük. Álmukban Wiener Schnitzelt ettek. Álmukban a Kanári szigeten nyaraltak. Álmukban talán még nevetni is tudnak egy óriásit. .. ………..orbán jaj neked a megnyomorított kifosztott nép kiáltása az egekig ér. És elfog jönni a nap a végső számadás napja amikor te fogsz kiáltani és az egy rémálom lesz neked.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  7. Tisztelt Buják Úr! Ezt az irományát, kikérem magamnak! Az ominózus meccs estéjén, meztelenül, csak egy focicsukában feküdtem az ágyon, családot, kutyákat, kizártam a házból, izgatott voltam, és valami mást vártam. Szerintem a zsidók, és az IMF, befolyásolták az eredményt. Sőt! Állítólag Gyurcsányt is látták a meccs előtt, a játékvezetővel beszélgetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. Hajónapló
    2013. 8. 21.

    …A Főnök Colosseuma… hogy drága, hogy nagy, meg hogy nem lehet majd kihasználni…

    Mert nem drága. Ha az árát felkerekítjük (imádok kerekíteni, egyszer a 0.1-et is sikerült 1.6-ra, majd ezt 1.60-ra) akkor is csak négyszer kerül több közpénzbe annál, amit (szeretett) Főnököm a fogásza köpenyzsebébe szemérmeskedett… és ha így nézzük, akkor határozottan nem drága […]

    folytatás: http://fauna.ingyenblog.hu/
    (079. A felcsúti Colosseum)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos