Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Békemenet veletek! 2013. október 27. vasárnap 16:22

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Békemenet veletek!

Ment, mint a karikacsapás. A Békemenet-akciózást – a magyar politika eme vadiúj, formatervezett alkotását (nem tudunk róla, hogy másutt nyomelemeiben is létezne ilyen) – akkor találta ki Orbán kétségbeesett válságstábja, amikor nagyon úgy tűnt, hogy a görög gazdasági pszichózis, az uniós hercehurcák kellős közepén egy pillanatra tényleg elegük lesz ebből a hivatásos (és csak mi tudjuk igazán, mennyire káros) elő-balkáni lótolvajból. Amikor akár fel is merülhetett: nem bizonyos, hogy a végletekig marasztalják, eltűrik őt az unió hatalmasságai. Amikor Merkel egy percre meginoghatott, feltéve magának a kérdést, nem kellene-e biztonsági előintézkedésként bemosni egyet a Sámánnak a pusztán, közölve, maradjon már a fenekén, ha sokat ugrál, rosszul is járhat. Csupán egy telefonba kerül.

Ebben a percben kellett Orbánnak előállítania egy legalább százezer fős, fel-alá masírozó tömeget, mely hitelesen bizonyítja: „Magyarország miniszterelnöke” gazdaságilag megbuktatható ugyan, de politikai áldozatok nélkül nem megy. Nem biztos, hogy a magyar választó ezt gond nélkül beveszi. Ami, tegyük csak gyorsan hozzá, nem is lenne helyes. A kobrát saját barlangjában kell a mongúznak megfojtania. Önállótlanságunk, lelki gyermetegségünk mindennél árulkodóbb bizonyítéka lenne, ha önerőből nem tudnánk kikeveredni egy helyzetből, amelybe mi lavíroztuk magunkat, amikor csodaváró hittel, a demokrácia gyönyörű káoszától elundorodva bedőltünk egy hataloméhes populista rendteremtő ígéreteinek, puccsista hajlamainak.

Akkor mászott elő a sublótfiókból a Békemenet, a jobboldal legmélyebb válságpontján. Tömeg és vezető ritkán találkozik ilyen szerencsés csillagzat alatt. Lehettek bár a szervezők lejárt, hitelüket veszített (vagy soha el nem nyert) alakok, politikai fél-tehetségek. Lejárt szavatosságú publicista, „radikális” lapszerkesztőcske, iparmágnás, aki sajtócézárnak képzeli magát, politikai szendvicsembernek álcázott kutató, nem számított. A szervezetnek mára elképesztő súlya, szerepe, rangja lett a kormánypárt háttéremberei között. Maga a név – békemenet – telitalálat. A nemzeti önirónia csúcsa.

És a közönség? Nos, az valóban békés. A kis- és kertvárosi Magyarország derék felső középosztályát látjuk, azt a törzsközönséget, amely valóra váltja az orbáni magyar álmot, a „vidék Magyarországának” eurofób, mérsékelten rasszista, vergődő társadalmát, lecsúszás és felemelkedés határán. A megváltást Orbántól várják. Minden létező (salazarista, francoista, putyinista, chavezista, peronista)  diktatúraforma ideális gyűjtőhelye ez. Nem véletlen, hogy a külhoni idol ma is Berlusconi és/vagy Mussolini. Ők tényleg a sírig kísérni fogják Orbánt.

Magyarországon merőben ismeretlen politikai kultúra született. A senkik eldorádója, a BKV ellenőrök rémuralma, a biztonsági őrök férfias állama, akiknek elektronikus sokkolóját kegyesen áldja meg a jóságos katolikus egyház. A formáció neve: „magyar kereszténydemokrácia”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (52 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +75 ( 89 szavazatból)
Buják Attila: Békemenet veletek!, 4.8 out of 5 based on 52 ratings

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. Befizetnék én ennek a békamenetnek a létszámára, ha nem az adófizetők pénzéből állnák a részvételt!
    Mi olyan jól állunk gazdaságilag, hogy megengedhetjük magunknak dicső Orbán fényezését?
    Ráadásul olyan emblematikus figurák vezetik, akiknek az erkölcse enyhén szólva is sok kívánni valót hagy maga után.
    Hovatovább nyomás alatt akarják tartani az országnak azt a részét, akik nem értenek velük egyet.
    Az meg hogy a sz..t fényezik, az magáért beszél. Orbán ezzel mutatja a világ felé,hogy vele mennyien értenek egyet, és érte még menetelni is készek. Lassan É.Korea szintjén leszünk, és ezek a békahuszárok csak viszik, és viszik a molinót.Hogy mi van ráírva? Mikor mi…
    Ma pl a székelyekért menetelnek. Megint összehordta a szemetet a szél.
    Sajnos az országból is egy szemétdombot csinálnak lassan, amit elfúj a szél, a békamenetesek legnagyobb örömére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +50 (56 szavazatból)
  2. A bérbékemenetelők a cöfösökre büszkék lehetnek, mert ezek még Kárdárnak is integettek!
    -
    És komolyan mondom, hogy nagyon szomorú, ha az EU-t meg tudták arról győzni, hogy a 4 millió létminimumon élőt ezek a pojácák képviselik….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (40 szavazatból)
  3. “Minden létező (salazarista, francoista, putyinista, chavezista, peronista) diktatúraforma ideális gyűjtőhelye ez.”
    Nem vidáman egészítjük ki a förtelmes névsort, de ez a friss hír igazolja, van még “másik” is!
    Marine Le Pen: fel kell szabadítani Európát az EU uralma alól!
    A francia radikális jobboldal fő erejének számító Nemzeti Front vezetője a The Sunday Timesnak adott interjúban – a jövő évi európai parlamenti választásokra utalva – kijelentette, hogy nem szabad elszalasztani “ezt a történelmi esélyt szabadságunk és szuverenitásunk visszaszerzésére”. Marine Le Pen szerint manapság “milliók fordulnak Európa ellen”, és a folyamat őt “nagy reménységgel” tölti el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  4. ” Embereknek különféle intézményei még annál is förtelmesebben fognak viselkedni , mint ahogy azt gondoltuk volna ”
    / Idézet Murfi T.Könyvéből /

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  5. Tényleg sokan voltak:
    http://nepszava.hu/picture/2090/normal/8/00008351.jpeg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  6. Könyörgöm, kevesebb műveletlenséget!
    Bármely keményvonalas náci szidhatja szegény néhai Chavez Hugót, aki a szegények felzárkóztatása érdekében korlátozni merészelte a gazdagok szabadrablását, de éppen ezért amikor valaki egy sorba akarja állítani pont azokkal a jobboldaliakkal, akik speciel a gazdagok oldalán állnak (mert azoknak zsoldosai) – akkor önkéntelenül is arra gondol az ember, hogy egy bulvárlapokon nebvelkedett, idióta kamasszal áll szemben, akinek elméjétől az IRA “kommunista” szervezetté nyilvánítása telik, ugyanígy értékeli Koppányt, a viktoriánus Anglia társadalmát, stb.
    Szóval, baromságot szüntess!
    Ettől eltekintve persze jó a cikk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  7. Két öreg békemenetes beszélget.
    .
    - Emlékszel arra, hogy együtt lőttük a pártházat?
    - Mikor? – Melyiket?
    - Hát mikor melyiket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (47 szavazatból)
  8. Kiváló az írás, “csak” sajnos “csak” nekünk szól, akik még egyáltalán értelmezni tudjuk,…
    a HIBBANT viszont gátlástalanul, és zavartalanul vezeti birkanyáját az “örök vadászmezőre”, és a nyáj, ez az “istenadta nyáj” boldogan, derűsen, …szavait, nyálát, böfögéseit CSODÁLVA szinte már magától terelődik az “örök vadászmezőre”???…vagy inkább a “SÖTÉTSÉGBE”…azt hiszem az “örök vadászmezőt” soha nem is fogják megismerni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  9. Lehet, hogy rosszul emlékszem, de úgy rémlik, hogy az első ilyen vonulást Róna Péter üdvözölte (egy interjújában mondta, ha jól emlékszem, a 168 órának).
    Meglepődtem…
    *
    A fizetett tapsolók, a szállított és napidíjjal ellátott menetelők, úgy tűnik, hozzátartoznak ov uralmához.
    Azért érdekelne, hogy miből kirándulnak ide külföldről békamenetelni, miből utaznak vidékről Pestre a menetelők. Hogy nem saját zsebükbe nyúltak be útiköltségért + egyebekért, azt biztosra veszem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  10. orbán politikai hulla
  11. Ezt azért én nem veszem magamra! Sokakkal egyetemben! “Bedőltünk egy hataloméhes populista igéreteinek”…..már aki bedőlt. Engem ugyan nem csapott be. Max. 8 milló választóból 2,5 milliót. Úgy kell nekik,meg a többinek, aki a kritikus vasárnapon inkább tv-t nézett, vagy kapálgatott, ill. welnessezett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  12. Mikor majd kiosztjak nekik a fegyvereket is, a szervezet neve Nemzeti Munkasörseg lesz.
    Nem kene megvarni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  13. Csacsicska Tamás

    Nyugalom emberek! A nélkülözés minden törvényt felülír. Még a kétharmadosakat is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  14. Jó írás!
    Az azért megérdemelt volna egy önálló mondatot, hogy ennek a tömegnek több, mint fele a megfélemlítés eredményeként és nem fizetésért jelent meg! Amíg ennek nem lesznek bizonyítékai az EU felé, addig szóra sem lesz érdemes Brüsszelben. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  15. Tegyük élhetővé !

    A Békemenetes százezrek hadat üzentek Magyarországnak. Nem kellene nevet változtatniuk ? pl: Gyűlöletmenet ? (bár minden fideszes kijelentésnek a negáltját kell venni és akkor válik igaz kijelentésé. fidesz nyelven nem hazudnak)
    .
    .
    más, dr. Schwanztomi EP képviselő , többszörös családapa élettörténetén nagyokat nevettem. Akit zavarnak az obszcén mondatok , kérem ne olvassa ! Mert ilyesmi :

    http://orulunkvincent.blog.hu/2013/10/26/dr_schwanztomi_akkor_es_most#c20897896
    .

    “……Kezdetben nem volt könnyű életem Brüsszelben. Brüsszel Luxemburg fővárosa, és mindenki belgául beszél. Elárulok egy titkot olvasóimnak: én nem beszélek belgául. Még egy titkot elárulok: semmilyen idegen nyelven nem beszélek. A nyelvet, az én nyelvemet legalábbis, másra teremtette a Jóisten. Igen, a nyalásra.

    Fogalmam sem volt, mi lenne a dolgom Brüsszelben. Az első három hónapban tévedésből egy pornómoziba jártam a plenáris ülések helyett. Egy alkalommal, amikor felszólalásra jelentkeztem, megint elszabadult a péniszpumpa, erre mindenki elkezdett mindenfélével dobálni, a dildótól a felfújható ministránsfiúig, végül kiszállt a rendőrség, és csak a diplomáciai mentességemnek köszönhetem, hogy a fogdán nem vett feleségül egy szomáliai hadúr. (A nászéjszakát azért elháltuk. Úgy sz*p*tt, mint egy kisborjú.)…..”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  16. De ne felejtsük el Orbán olyan messzire ment, hogy nyíltan megfenyegette Barossot, hogy küldi Strasbourgba a békemenet ha nem változtat Orbán iránti hozzáállásán. Kár, hogy Barroso engedett és Orbán nem küldte, legalább látványosan átlépte volna az országhatárt és Merkel megtette volna azt a bizonyos egyszerű telefont.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos