Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: A megrepedt nád 2013. október 19. szombat 1:52

  • Hozzászólások(40)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: A megrepedt nád

Abban a megtiszteltetésben volt többször is részünk, hogy Iványi Gáborékkal tölthettük a karácsony estét. Ha valaki azt gondolná, hogy valami exkluzív társaságba csöppentünk, akkor téved. Pontosabban, mégis, csak nem egészen úgy, ahogyan azt az emberek gondolják. Tönkrement egzisztenciák, alkoholbetegek, depresszziósok, munkanélküliek, megalázottak, kitagadottak, csonkák és bonkák. Csupa emberi gazdagsággal tele.

Iványi Gábor népes családja soha nem hírességekkel, gazdagokkal, sikeres emberekkel ünnepelt. Hanem elesett, rászoruló, éppen válságban levő emberekkel. Hajléktalanokkal osztotta meg karácsonykor is az asztalát. Nem úgy, hogy meghatódjon magától, hanem a legtermészetesebb módon verődtek össze azok, akiknek egy meleg ételre, egy kedves szóra, emberi gesztusra volt szükségük. Este 8-kor még nem lehetett tudni, ki esik be, és hány emberre kell teríteni.

Ha valaki bajban van, Iványi Gábor ott áll mellette. Befogadja a lakásába is, még karácsonykor is az asztalához ülteti, hogy érezze: nincs egyedül. Vannak, akik szeretik. Ez mutatja Isten természetét, aki ugyanezt teszi: a megrepedt nádszálat nem töri el, a pislákoló gyertyabelet nem oltja ki.

Iványi Gábor az Orbán-rendszerben elveszítette keresztény gyülekezete egyházi státuszát. Elvitatták tőle, hogy keresztény. Tették ezt azok, akik naponta a kereszténységre hivatkozva lopnak, csalnak, hazudnak, dőzsölnek, miközben a hajléktalanokat üldözik. Éppen olyanok, mint az elődeik.

Pedig egykoron Iványi Gábor keresztelte Orbán gyermekét is. Ma ez az Orbán megvonja tőle az egyházi státuszt. Ma hivatalosan nem lelkész.

Ez is eszembe jutott, amikor láttam a holland-magyar után rendezett Andorra elleni meccs üres lelátóit és VIP páholyát. A hollandoktól kapott nyolc gól után 1500 ember szurkolt a Puskás Stadionban a megtépázott magyaroknak. Azok is inkább fütyültek. Ez mutatja ennek a népnek a szívét és a morális állapotát. Mennyire nem képes a nagylelkűségre, együttérzésre. Ezen a ponton már nem ütni kell, hanem vigasztalni.

De a legnagyobb hiányzó a meccsről a fő-fő futballszurkoló volt, Orbán Viktor. Amikor győzött a csapat, a mellét döngette. A VIP páholyban pózolt. Mutogatta magát. Amikor a csapat nagy vereséget szenvedett, eltűnt. Ez mutatja, hogy nem szereti a csapatot. Önmagát szereti, és a csapatnak kell szeretnie őt. Cserben hagyta őket a bajban. Magukra maradtak egy kongó stadionban. Eltűntek a magukat szurkolónak nevező bűnözők, akik soha nem is voltak szurkolók. Elhagyták őket. Ott álltak talpig piros-fehér zöldben, magányosan, megvetetten. Ez fájóbb lehetett a 8:1-es vereségnél is.

Biztos vagyok abban, hogy Iványi Gábor ott állt volna lengő szakállal a szélben. Most állt volna ott leginkább. Ő olyan, mint az ő Istene, aki a megalázottakkal, az elesettekkel, a nehéz helyzetben levőkkel van. Iványi Gábor biztosan együtt lett volna a nehéz órákban azokkal, akik kudarcot szenvedtek. Hogy érezzék: nemcsak akkor számítanak, ha győznek. Nem csak akkor szeretik őket, ha teljesítenek. Akkor is, ha elbuknak. Akkor még jobban.

Még egy amerikai filmben is így lett volna. Orbán pedig olyan volt, mint ezekben a filmekben a rossz ember. A negatív hős.

Ez lehetett volna a magyar futball feltámadásának napja. Amikor a megsemmisült, lélekben összeomlott csapat játékosait, a legmélyebb gödörben levőket átöleli, mint egy jó atya. Csak ez fontos, ez az ölelés. Innen lehetett volna kezdeni. Erre lehetett volna építeni, nem a lélektelen futballakadémiákra, a külföldi edzőkre, a százmilliárdos stadionokra. Hanem a szívre. De szív az nincs. Az elveszett valahol útközben.

Könnyű más emberek milliárdjait szórni. De az igazi kincsek nem ezekben a külsőségekben vannak. Nem a gazdagságban van az ember jó élete. Az aranycsapat játékosai rongylabdával játszottak és boldogok voltak. Világbajnoki döntőt játszottak. A legnagyobb sztárok a nyomortelepekről jönnek. Megtanulnak ott valamit, ami nem az átlépős csel. A mérkőzések a szívekben dőlnek el. Lehet a legjobb Adidast húzni valakire, akinek nincs szíve. És lyukas pólóban is a világ tetejére jut az, akinek szíve van.

Orbán Viktortól éppenséggel nem ezt tanulják meg. Iványi Gábor tudja, hogy Isten nem azt nézi, ami az emberek szeme előtt van, hanem azt, ami a szívben van. Emezeknek a külsőségek, az anyagi dolgok a fontosak. A milliárdos stadionok, a nagy autók, a műfüves pályák, a rittyentés, a kivonulás. Soha nem fognak ennek a játéknak a közelébe kerülni, mert az csak szívvel lehetséges. A labda és a láb nem a pénznek engedelmeskedik, hanem a szívnek. Olyan szívnek, amelyben szeretet van. Az orbáni szívtelenség idegen a futball szellemétől.

A futballnak is van metafizikája, amit nem lehet megerőszakolni. A futball művészet, nem elmélet. Ezzel a Mezey-féle agyaskodással nemcsak az a baj, hogy elméletet csinál egy játékból, amelynek lényege az inspiratív szabadság, hanem az, hogy kiölik a szívet az edzőkből is, a játékosokból is. A magyar futball azoktól a Mészáros Józsi bácsiktól, Géza bácsiktól, Karcsi bácsiktól lett nagy, akiknek nagy szívük volt, és felismerték azokat a gyereket, akikben van szív. Ez a szakmai fejnehézség találkozott a rideg, számító, önző, akarnok hatalommániával és a brutális materializmussal. A két szívtelenség összeadódott.

Iványi Gábor olyan, mint az Atya. Orbán Viktor nem atyja, hanem idomára, hajcsára, uralkodója a csapatának is, a nemzetének is. Az ő csapata nem szeret, hanem fél. A szeretet kiűzné a félelmet, de azt nem ismerik. Nem tudnak szeretetet se adni, se kapni. Ennek a rendszernek a legjellemzőbb tulajdonsága a szívtelenség. Orbánra pedig a nemzete is éppen annyira számíthat, mint a csapata. Nem pásztor, hanem tolvaj.

Iványi Gábor felemel. Ezek mindenkit agyoncsaptak. Emlékszünk Kocsis, Deutsch és mások szövegeire? Micsoda kemény szívtelenség van azokban. Mi van a lemondott Egervári arcára írva? Ki látott már azon szeretetet? Most őt is rugdossák, pedig az ő emberük. Éppen olyan volt, mint azok, akik kinevezték.

Ezeknek a szerencsétleneknek, akik mások helyett szenvedték el az Orbán-rendszer megsemmisítő vereségét, emberi szóra van szükségük. Ha valaki kap bizalmat, kedvességet, emberi szót, ha érzi a szeretetet, nem úgy mozog a pályán, mint ezek a fiúk, akiket eszközének tekint egy szívtelen, gonosz gépezet. A holland nyolc gól erre a szívtelenségre mondott ítélet. Ez a szívtelenség van jelen a magyar hétköznapokban.

Rossz a motívum. Az egész mögött egy ember magamutogatása, kivagyisága, nagyravágyása áll. A látszat hajszolása. Aki fel akarja magasztalni magát, az megaláztatik. A hollandok nem azért mentek fel a pályára, hogy nagynak lássák őket, hanem azért, mert szeretik ezt a játékot, amit szívvel csinálnak. A játékot akarják naggyá tenni, nem magukat. A labda van a középpontban, nem az ego.

Az igazi szeretetben alázat van. De az igazi szeretetet soha nem fogják megérteni azok, akiknek az alaptörvényükben van a kereszténység, nem a szívükben. Orbán Viktor jellemét nem a győzelemkor, hanem a vereségben ismerhette meg mindenki. Megmutatta, mi van a szívében. Ő a megrepedt nádszálat eltöri, a pislákoló gyertyabelet eloltja. Magyarország pedig megrepedt nád.

Orbán olyan, mint mint a mesék gonosz boszorkánya. Ahogyan vitte a sült húst a meccs után, mintha mi sem történt volna, abból áradt a jeges, rideg sötétség, a gonoszság mélységes kútja tárult fel. Az elutasítás és a megvetés sugárzott belőle. A sértődöttség. Olyan volt, mint valami gonosz mostoha.

Beleborzong, aki ebbe a kútba belenéz.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (72 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +128 ( 140 szavazatból)
Bartus László: A megrepedt nád, 4.9 out of 5 based on 72 ratings

  • Hozzászólások(40)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

40 Reader’s Comments

  1. Erről jut az eszembe a szegény Priebke kinek hulláját nem tudják hova tenni – talán a csapos Boross Péter a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnökeként a Csurka, Szálasi stb. mellé befogadhatná és sírját ápolná. Szőcs Géza biztosan elhozná és lenne méltó gyászoló gyülekezet Orbántól Kövérig, Lezsáktól Wittnerig – Erdő Péter se lenne tétlen.
    .
    most itt tartunk: Nazi war criminal Erich Priebke’s family demand return of his corpse….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (36 szavazatból)
  2. Ülök a szobámba és elképzelem, hogy Isten leszáll a földre, hozzám szól, beszélget velem és korlátlan erőt képességet és hatalmat ad amivel bármit megtehetek akárcsak Ő és azt mondja, hozd rendbe a földi életet, Magyarországot..
    .
    Csak ülök és fogom a fejem. Bármit megtehetek de fogalmam sincs mit lehet tenni ezekkel.
    .
    Nem vagyok a pusztítás híve, nem szeretek gyilkolászni, semmi eredményt nem várok attól, ha ezeket férgeket eltaposom, vagy ellenkezőleg, testileg azzá változtatom őket amik ők maguk a lelkületben, azaz svábbogarakká, csúszó mászó férgekké, kullancsokká.
    .
    Az orvosi visszaéléseket, a rákos betegek végsőkig való anyagi kifosztását, a gondatlanságot, a gyógyszergyártók csaló harácsolását, a kapzsi de gyógyítani képtelen és nem is akaró orvosok bűntetteit hamar tudnám orvosolni. Mindenkit meggyógyítok, megszüntetem a betegséget e világban és mehetnek állást keresni.
    .
    A nyomort hamar tudnám orvosolni.
    .
    De nézem ezt a szerencsétlen baromarcú Orbánt, és a hozzá hasonlókat. Sok hasonló emberrel találkoztam, én csak emberi antianyagnak, emberi fekete lyuknak hívom őket. Hát nézem és tanácstalan vagyok mit lehet velük tenni. Változtassam őket fává, és plántáljam el a brazíliai esőerdőkben vagy kertembe és megnyugodva nézegessem őket minden nap? Még fa formájában is mérgező gázokat bocsájtana ki. Nézem és nem tudom mit tegyek velük.

    .
    A szeretet erejével változtatni?? Szeretetet ölni az emberi antianyagba, az emberi fekete lyukakba? Milyen gyönyörű a magyar nyelv, ugye?? Szeretet ölni belé. Milyen szépen kifejezi, hogy szeretetet adni Orbánnak az a szeretet halála, meggyilkolása lenne. Belehalna a szeretet is.
    .
    Ülök a szobámba és hívom Istent és megkérem vegye vissza az összes kiváltságom, nem tudok ezekkel mit kezdeni még azzal sem vagyok képes segíteni..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +61 (75 szavazatból)
  3. ….. azt olvastam, talan az utolagos alairasgyujtessel meg lehet a letszam a nem megsemmisuleshez?!
    Tragikus es elszomorito amit egy valoban “tevoleges” egyhaz megsemmisitesere tett ez a kormany

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  4. Tisztelt Bartus László !
    Szavam nincs a cikk elolvasása után, de az erőt érzékelem – amit általa okoztál !
    Köszönöm : heveske.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (38 szavazatból)
  5. Nem akarok nagy ívű gondolatmenetet boncolgatni,de itt van ez a kis ország. Benne a sok megrepedt nád.
    Ki áll mellé? Ki ad bátorítást, az AN-en kívül?
    Ki öleli magához ezt a sok embert,akik megaláztatnak, és vesztessé tettetnek? Csak gondoljunk bele! Akiknek kötelességük lenne mellénk állni, azok alkudoznak, mint a kufárok. A tét mi vagyunk. Ezek kezében! Ki vár ezektől egy ölelést, egy emberi jó szót?
    Mikor kapunk már a fejünkhöz, és indulunk el azon az egyenes úton, ahol a repedéseket begyógyíthatnánk?
    Lássuk be, nem vagyunk jobb helyzetben,mint a focistáink!
    .
    Pedig a cikk írója maga jár előttünk jó példával.
    Mindannyian tudjuk milyen rágalomhadjárat indult ellene.Mindannyian tudjuk, hogy nem hagyja magát eltaposni, besározni. Elégtételt fog venni!
    .
    Mi mikor kezdjük el? Ki mellé állunk,akivel menetelhetünk akármennyi megpróbáltatás árán a győzelem felé?
    Az mszp,és az együtt már kiírta magát a tisztességesek közül, aki mellé “összefogva” mellé lehetett volna állni,mert a saját megrepedt nádjukat egymást marcangolva tették tönkre,az Orbánhoz való dörgölődésükkel.
    .
    Maradt a DK.Az Ő nádjuk még nem repedt, mert van egy vezetőjük, aki győzi erővel,hogy sérelem ne érje.Kérdés, hogy meddig? Kérdés rátalál e a jó útra, és nem dobja e oda a benne reménykedőket ezekhez a magukat szétmarcangolt nádakhoz?
    .
    Hogy a nádnál maradjak…A feldolgozásakor kidobálják a sérült szálakat, mert használhatatlanok.
    Az összefogáskor ezekhez a selejtekhez kéne csatlakoznunk?
    Nem az erősebb, az egészségeshez kéne?Nem ahhoz kéne, aki magával húz,és felemel az összetartozás érzésével?Aki magához ölel minden bajunkkal,és különbözőségünkkel?
    Mert tiszták a szándékai! Mert nem az Orbán mentalitása dolgozik benne, hanem ezt a megrepedt nádszálat, – amit a hazánknak hívunk – fel,és ki akarja emelni abból a mocsokból, amit a fidesz tett vele?
    .
    Kérdés, hogy ez az egészséges nádszál meg tudja e tartani az épségét, és nem viszi e a benne reménykedőket egy elcsalt választáshoz, ahol a vele tartó egészségeseket is megrepesztik,és tönkrezúzzák?
    .
    Bocsánat hogy elkalandoztam, de nagy volt a párhuzam, amiről mindez eszembe jutott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (28 szavazatból)
  6. tényleg nem fülkeforradalom volt, hanem puccs

    Gyönyörű írás, köszönöm

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  7. tényleg nem fülkeforradalom volt, hanem puccs

    Azert gondolkozzunk el rajta: Iványi Gabor mint hívő kelek nem ítéli el OV-t, ugyanúgy szeretnie kell azt a bűnös lelket, mint az összes többit. Még az is lehet, hogy imádkozik érte. Hogy jo útra térjen. Ezek isten ígéi!

    Én még nem vagyok rá képes, de ez lenne a helyes – elvileg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  8. “Iványi Gábor olyan, mint az Atya. Orbán Viktor nem atyja, hanem idomára, hajcsára, uralkodója a csapatának is, a nemzetének is. Az ő csapata nem szeret, hanem fél. A szeretet kiűzné a félelmet, de azt nem ismerik. Nem tudnak szeretetet se adni, se kapni. Ennek a rendszernek a legjellemzőbb tulajdonsága a szívtelenség. Orbánra pedig a nemzete is éppen annyira számíthat, mint a csapata. Nem pásztor, hanem tolvaj.”
    Az EU első önkényuralma lényegének gyönyörűen tömör összefoglalása! A “Te benned bízunk!” hímzések helyére feltenni a magyar családok asztala mellé, jól látható helyre, emészthessék alaposan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  9. “Kell egy csapat!” – mondta Minarik Ede (Mándy Iván). Erről szól a futball. Az összetartozásról, az empátiáról, a lélekről. Az összes többi mellékes. Megint egy telibe talált írás. Gratulálok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  10. “Orbán Viktor jellemét nem a győzelemkor, hanem a vereségben ismerhette meg mindenki. ”
    Mert a haza nem lehet ellenzékben – ezért aztán a fővárost is szétverette, ezt 100 milliós kárral tetézve, na ennyire csak kevesen képesek a hazát szeretni!))))
    -
    Azer már tisztán látszik, hogy a szűk körén kívüliek – azon túl, hogy mennyire élvezi, hogy jó hülyévé tenni őket – nem számítanak semmit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  11. Felemelő írás.
    Azért elgondolkodtam azon, hogy fontos tudni különbséget tenni a megrepedt nád és a teljesen elrohadt nád között. Az előbbit beleölelni a közösségbe emberség; az utóbbit nem kidobni öngyilkossággal felérő vakság. Fontos különbséget tenni az önhibáján kívül sérült és a minden ép ellen törő gonosz között.
    .
    tori (2013. október 19. szombat 02:54)
    “Erről jut az eszembe a szegény Priebke”
    — Ez a “Szeegény” Priebke egy rohadt tömeggyilkos volt. Ne fogadja be a testét a föld.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  12. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. Ha 5 emberrel egy lakatlan szigetre kellene költöznöm, Iványi Gábor biztosan közöttük lenne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  14. Iványi Gábor VALÓDI keresztény, míg Fatolvajné O. Ráhel apja egy rühes patkány.
    Sajnos sok együgyű a párttitkárfi KISZ-titkárból lett hangos szájkeresztényt, a megélhetési mű-ájtatost, a buzgó pápalátogató mocsok pusztító kórság orbáncot tartja kereszténynek, nem pedig a tetteivel, életével példát mutató Iványi Gábort.
    Pedig a Führer meg is mondta: ne a szavaira figyeljenek, hanem a tetteire.
    Ha valóban a tetteire figyelne az őt imádó vakbuzgók hada, az őszi szél már rég a lámpavason himbálná a csúti gonosz szörnyet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  15. Szívhez szóló, megrázó írás.
    Ahogy Iványi Gábort sem hagyja magára Isten (17.000 tagja lett az egyházának a limit 10.000 helyett), úgy – gondolom –, hogy admin sem fog az elfelejtendők közé sorolódni, bármilyen trükkökkel is támadják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  16. A futballal kapcsolatos eszmefuttatással sajnos nem tudok egyetérteni, (nagyon kevés lesz már ide Józsi bácsi a telepről, ha csak Robben-nek vagy három különböző személyi edzője meg terapeutája van), amit Orbánról ír, azzal viszont teljes mértékben. Koromfekete éjszaka honol ennek az embernek a lelkében… “megsértették” a Kedves Vezetőt, Orbánisztánban erre nincs mentség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  17. “Iványi Gábor VALÓDI keresztény, míg Fatolvajné O. Ráhel apja egy rühes patkány.” (Szomjankórász)

    Mondjuk az érdekes kérdés, hogy egy ország, és egy nép hogyan süllyedhet annyira mélyre, hogy semmiféle különösebb felzúdulást ne váltson ki: az ország első emberének lánya egy olyan Cadillac előtt pózol, amit a múlt heti bankrablásban használtak, és még látszanak rajta a golyónyomok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  18. ez szép volt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  19. ” Az igazi szeretetben alázat van. De az igazi szeretetet soha nem fogják megérteni azok, akiknek az alaptörvényükben van a kereszténység, nem a szívükben. ”
    .
    Még egy hszem a magyar nyelv kifejező erejéről ami páratlan. Az alázat!!

    Ezek még a szó értelmét sem képesek megérteni nemhogy a szeretetet.

    Az alázat nem meghunyászkodást, hízelgést, kisebbséget, megvetettséget jelent, hanem hatalmat, mindent elsöprő erőt. Azt jelenti, hogy mások alá helyezi önmagát. Ezért alázatos Isten, mert ő a legalázatosabb, és így a legerősebb leghatalmasabb. Mint a tenger, amely legalul van, és minden folyó, eső őbelé hullik és folyton gyarapodik. De mégsem lép ki a medréből mert visszaadja a természetnek amitől megint minden őbelé tér vissza.
    .
    Ez az alázat amit ezek nem tudnak felfogni. Kik ezek, mik ezek?? Senkik, kis esőcseppek. Nemsokára senki sem emlékszik rájuk, hogy voltak. Kik ezek??
    Ezek még magyarul sem tudnak, még a magyar szavak értelmét és jelentését sem fogják fel, mint az alázat, vagy a mint lélegzet amely a lélek szó fizikai dimenziójának módosulása és arra utal, hogy az élet a lélek nem a mi magántulajdonunk, hanem ki be jár bennünk mint a lélegzet, lélegzés, csak olyan finoman észrevétlenül, hogy észre sem vesszük, hogy az saját életünk nem a mi magántulajdonunk, hanem azé aki teremtett aki adta, Istené.
    .
    Akkor mit szóljunk a szeretetről, szívről, amikor ezekről az emberekről beszélünk. Rontás, métely mindahány. Nemsokára lélekzeni sem fognak ezek mind lesüllyednek a lét legmélyebb, legszélső rétegeibe. Isten legyen azokkal akik nem ilyenek és tudják mi a szeretet.
    .
    Ezek megrontották magukat, és egyre jobban mert az erő és a hatalom megront. Ezek tönkretették eltékozolták, korrumpálták életük értelmét és céljait, ezek az emberi lények semmik és senkik. Csak azt mondaná meg valaki, miért vagyunk és a jók miért vannak összezárva velük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  20. http://www.szabadgondolkodo.hu/ateizmushonlap/feszvan.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Képzeljuk el, hogy OV nem foci-örült lenne, hanem belyeggyüjtö. Micsoda sorozatok jelennek meg Horthyval, Tormay Cecilevel es Prohaszka Ottokarral. Csupa derek, kereszteny ember tele empatiaval es emberbarati szeretettel..

    Minden tiszteletem Iványi Gáboré..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  22. Egyszerüsítve: a ” fiúk ” vitték el a balhét.
    Előbb csak a fiúk , utóbb majd mind a 10 millióan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  23. Szomjankorász irja:
    “Ha valoban a tetteire (O.V.) figyelne az öt (O.V.) imádó,vakbuzgok hada.”
    Tudod az a szomoru,hogy ezeknek a “vakbuzgok hadának”nagyon sok tagja tagja an.Ezek már is fenik a kést,köszörülik a torkukat oktober 23-ra,hogy végig üvölrtsék Budapest utcáit,mitsem törödve bunkoságukkal.
    Ezt a “hadat” a “békemebnetelök ” képviselik.Akiknek mit semmit sem számit Magyarország sorsa.
    A Bartus Ur fenti irása,mint mindig,most is remek diagnozis a magyarországi helyzetről.Bár csak az ellenzék is igy látná a helyzetet.Örömömben kibujnék a bőrömből,ha a DK.élén Gyurcsány Ferencel a 2014-es választáson tulnyerné az MSZP-t.Iványi Gábor Ur előtt,pedig ateista létemre mély alázattal hajtok fejet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  24. Kedves Kommentelő Társaim!
    Általában Bartus úr cikkeinek a mondanivalójával egyet kell értenem. Ez az írás is jó, de azt kell mondanom, hogy engem a futball nem érdekel. Nem érdekel a foci, nem érdekel a magyar válogatott teljesítménye.
    .
    Sokkal jobban érdekel a magyar gazdaság, és annak jövője. Mert ez kihat minden, Magyarországon élő ember életére, jövőjére.
    Nagyon sajnálom, hogy a médiában szinte csak a foci szerepel.
    .
    Iványi Gábort nagyon tisztelem, noha más vallású vagyok, mégis a népszámlálásnál metodistának vallottam magam. Nem hiszem, hogy egy cikkben kell említeni Iványi Gábort és a szánalmas tizenegyet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  25. Pontosan erről van szó. Ez az ember a másikakat, legyen szó bárkiről – nem tekinti embertársának, csak egy tárgynak, aki vagy támogatja, erősíti az ő egoját, vagy nem. Ha nem, akkor értéktelen “szemét”, ki vele, ha igen, akkor a nárcisztikus én-részt támogatja, pumpálja, akkor jöhet. Rezzenéstelen arccal ölne. Valószínű ez nem csak feltételes mód. Igazi antiszociális személyiség, egy díszpéldánya a súlyos pszichopátiának, egy valódi destruktív erő. Nincs az a csoda a világban, hogy ez a lény megváltozzon. Minden rommá és halottá válik a kezei között. ( bocs, patkányt írtam ?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  26. Minden írásod nekem csodálatos. Aggódom érted, mint anyád helyett anyád, de Isten veled ki lehet ellened. És mi barátaid veled vagyunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  27. Eagle 04:23
    Szeretem hozzászólásaidat, de az orvosok gyalázása nem ide illő, inkább a kuruzslókat és sarlatánokat reklámozó számos fórum valamelyikére. Egyébként tisztelettel – és ha esetleg személyesen is érintve volnál – őszinte együttérzéssel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. bumburi,
    elgondolkoztam azon, amit írtál, hogy BL elégtételt fog venni. Minek, hacsak saját magának nem? Egy hataloméhes, szeretet nélküli ember csak azt fogja meghallani, ami áttöri az ő védelmét, a határait. A határain pedig csak a pénz, a hatalom, az erő képes áttörni, semmi mást meg nem ért. Ami másról szól, azt meg nem hallja, de ha mégis, az ellen harcol és ott elemében érzi magát. Őt támogatja a körülötte lihegő bandája, az ellopott média hatalma, míg a másik oldalnak mi jut? Az igazság – és mit ér vele? Itt, ma, Magyarországban. Nem a Magyar Köztársaságban, mert az már nem él.
    Bartus urat Mo-n elásták, csak még nem temették el. Nem tud harcolni a papagájkommandó ellen, a Békemenet ellen, a szeretetlenség ellen, a célzatos karaktergyilkosság ellen, az antiszociális vezető vezetése ellen. A bíróság talán elégtételt fog neki adni, de a kabátlopás gyanúja alól, míg ez a banda van hatalmon, nem szabadulhat.
    Sajnálom, hogy ezt kell leírnom, de az igazság.
    S mégis harcolni kell, igenis perelni kell, nem szabad meghunyászkodni, mert akkor mindent elveszítünk, még a hitünket is. És ha a hit elveszik, akkor feladhatjuk és meghalunk. Meghalunk magyarnak lenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. Aztán ez is az eszembe jutott: A 2014-es választások után sürgősen előzetes letartóztatásba helyezi Polt Péter önmagát IS ami akár ÉLETFOGYTIG IS TARTHATÓ ahogy ezt a 2/3 megszavazta, lehetővé tette. Oszt Jónapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  30. Na Ki
    2013. október 19. szombat
    21:39

    .
    Nem gyalázom az orvosokat, nem áll szándékomban.
    .
    Valójában inkább csak példának írtam, a gondolkodásmódom, a probléma megoldási stílusom szemléltetése céljából, hogy hogyan oldanék meg problémákat, azaz nem vagyok a büntetés, megtorlás híve. Egyben szemléltetni, hogy Orbánnak és a hozzá hasonlókkal szemben még isteni képességekkel felruházva sem lenne ötletem, hogy mit lehet kezdeni.
    .
    Természetesen vannak jó és lelkiismeretes orvosok is habár nagyon kevés, mert a lelki és érzelmi elsivárosodás, az erkölcsi leépülés az egész társadalmat sújtja és ez alól nem kivétel sem az orvosok sem más foglalkozásúak akiken emberéletek múlnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  31. Kitűnő elemzés. Olyan összefüggéseket, okokat és következményeket tár fel, amelyeket sokan érzünk ugyan, benne van a levegőben, de nem tudnánk ilyen kristálytiszta rendszerbe foglalva szavakba önteni. Bartus képes rá. Rendkívüli képesség ez, érdemes rá odafigyelni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. Megindított ennek az irásnak az igazságtartalma.
    Hazai újságíróktól vajon miért nem tudunk valami hasonlót olvasni?
    (Buta kérdés.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. Példabeszédek 17/1 ” Jobb a száraz falat ott, ahol békesség van, mintha lakomával van tele a ház, de veszekednek benne”"

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. http://youtu.be/Us-TVg40ExM

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Köszönöm szépen, hogy megírta ezt a cikket. A szívemből szólt minden egyes szava. Az lenne az igazi, ha ezt minden médiában fel lehetne olvasni, a többivel együtt. Elkeserítő az a mély sötétség, amelyben tartják az ország nagy részét. Azok, akik nem olvasnak a neten, szintem nem tudnak semmit a “való világról”. A tv-adók jobban félrevezetnek, mint eddig bármikor :( a rádiók vagy a semmit, vagy a hazug propagandát nyomják! Lehet, hogy az ilyen cikkeket szamizdat módjára kéne terjesztenünk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. Éret Lenke.
    Én is elgondolkodtam., és arra jutottam, hogy van az igazság, és van a rágalom. A megrágalmazottnak még ebben a helyzetben is, amit teremtettek az aljasok, ki kell mondatni, és nyilvános bocsánatkérésre felszólítani az elkövetőket, megfejelve nem kevés kártérítéssel az okozott kárt!
    .
    Ne felejtsük el, nem egy kis vidéki lapról van szó! A világ minden pontjára eljutott ez a hír,ezért kell nagy nyilvánosság előtt követelni az elégtételt!!!
    .
    Mi, akik rendszeres látogatói vagyunk az AN-nak meg vagyunk győződve Bartus László ártatlanságáról ez ügyben.
    Hogy miért?
    Mert soha újságíró nem vette magának a bátorságot Magyarországon, de más sarkában a világnak sem, hogy olyan kendőzetlen őszinteséggel tárja fel az anomáliákat,amik hazánkat jellemzik a rendszerváltás óta!
    .
    Ha valaki besúgó volt, az kussol, és nem mer szembe menni a hatalommal ( még az ellenzékkel sem) ,hanem gazsulál annak, mint a sok léhűtő gazember Orbán körül!!!
    .
    Az utóbbi napok eseményei azt igazolják, hogy az AN-át el akarják hallgattatni, mert kényelmetlenné vált a hatalom számára, hogy még beszűrődik a szabad világból némi fény, ami világosságot gyújthat az emberek fejében.
    .
    Hogy elásták, csak még nem temették el? Nem baj. Remélem feltámad, és újult erővel írja továbbra is a karcos hangnemével,és sarkos véleményével a gyilkos kritikáit!
    .
    Most jutott eszembe. Hiszen Gyurcsányt is elásták! És még szerencse hogy elmondta az őszödi beszédét, mert ennek a vak magyar népnek most kezd derengeni, hogy mi volt az igazi értelme.
    Lám, Gyurcsány szárnyal.
    .
    Remélem Bartus László is túl jut az Őt ért sérelmen,és elégtételt vesz.
    Az igaz szót csak Magyarországon tudják elnémítani, egy szabad országban ez lehetetlen.
    Akik meg a rágalmakat szórták, azok magukra húzzák a jövő megvetését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Fantasztikus eles latas, kituno parhuzamok. Remek iras ! Kosz Admin !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. bumburi,
    igazad van, csak te bővebben és optimistábban fejtetted ki. Én meg egy kicsit ebben a mai világban élek.
    Mit érdekli őket a jövő megvetése? Ők itt és most vannak hatalmon, és maradnak is, míg ki nem rúgják őket. Illetve utána is, mert úgy átalakították ezt az országot, hogy ember legyen a talpán, aki ki tudja mosdatni ebből a szarból.
    Mindenhova beültek, mindent leromboltak majd’ a sárga földig; ezt az egész országot a romokból kell majd újra felépítenünk. Úgy látszik, ez a sorsunk: tatár, török, Habsburg, Trianon, Rákosi, most meg … Valamikor csak vége lesz.
    Viszont az is igaz, hogy 2113-ban, ha még élnek e Földön utódaink a Magyar Köztársaságban, az biztos, hogy elégtételt kapnak a ma meghurcoltak.
    De addig marad nekünk Vörösmarty:

    Kié volt ez elfojtott sohajtás,
    Mi üvölt, sír e vad rohanatban,
    Ki dörömböl az ég boltozatján,
    Mi zokog mint malom a pokolban,
    Hulló angyal, tört szív, őrült lélek,
    Vert hadak vagy vakmerő remények?

    Lesz még egyszer ünnep a világon,
    Majd ha elfárad a vész haragja,
    S a viszály elvérzik a csatákon …

    Úgy legyen, minél hamarabb!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. Én nem akarok tippeket adni. Olvasom az iraki híreket. Állnak különféle autók az út szélén, erre-arra, aztán időnként egyszerre csak felrobbannak. Hogy honnan szerzik ezeket az ócska kocsikat, a fene sem tudja.
    Egy biztos, Felcsúton nincs parkoló.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. Éret Lenke
    ++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos