Ronai and Ronai
AMERIKAI

Markó Beáta: Az ifjú pár 2013. szeptember 8. vasárnap 21:12

  • Hozzászólások(59)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Markó Beáta: Az ifjú pár

Magyarország egy napja egy fotót bámul. Nem akármilyen fényképet, a miniszterelnök lányának esküvői fotóját. Gondolhatnánk, egy esküvő magánügy, csak a családra tartozik, de a miniszterelnök közhírré akarta tenni, kitetette a munkatársai által kezelt hivatalos FB-oldalára, vagy stílszerűbben szólva: kidoboltatta. Így a kép most forog a neten, sőt, sokan kirakták a saját FB-os üzenő falukra, amit azután barátok, ismerősök osztanak és kommentálnak. Egyesek ironikus, malíciózus, jópofizó megjegyezéseket fűznek hozzá, mások nyálas jókívánságokat küldenek a számukra vadidegen fiataloknak. A kép a maga nemében páratlan.

Az erősen megkomponált és beállított fotón vidéki tájat látunk, az előtérben – feltehetőleg – a korunk napszámosai (közmunkások) által tökéletes hengerekre formált, aranyló bálák sorakoznak. A magyar föld idei magyar termése. A bálákat három sorba, tökéletes gúlába tornyozták fel. Szép, szakszerű, gondos munka, 47 ezer forintért különösen az. De a humorizáló kommentálás helyett, érdemes lenne jobban szemügyre venni és elgondolkozni ezen a fotón, mert az üzenete több mint tanulságos. Az ifjú ara arcán kényszeredett mosoly, kezében szűziesen fehér virágokból kötött menyasszonyi csokrát szorongatva, fehér menyasszonyi ruhájában a kötegek előtt áll, a bálák első sorának tetején, az új feleség feje fölött pedig az újdonsült férj feszít, olyan emberesen, férfiasan, magyarosan.

Ebben a képben minden benne van, – ismét stílszerűen – az Úr 2013-as esztendejének Magyarországáról, macsó világáról: a nő alárendeltsége, akinek a konyhában a helye, akinek a szülés a dolga, aki örülhet, ha a most kezdődő házassága alatt nem botlik majd naponta egy komondorba. A – ténylegesen és képletesen is – fölötte álló ifjú férj az uralkodó dzsentrivilág gőgjét, kiváltságosság érzetét, önteltségét, kivagyiságát, parvenüségét, kétesen, tehetség, tudás és munka nélkül szerzett vagyonát, műveletlenségét, nők iránti tiszteletlenségét képviseli. Ő testesíti meg az erőszakkal létrehozott új uralkodó osztályt, akik a magyar lakosság életéről, sorsáról, haláláról, munkalehetőségéről, tulajdonáról, vagyonáról, hit- és erkölcsoktatásáról, gyerekneveléséről, engedélyezett tájékozódásáról és kulturálódásáról, rezsijéről, devizahiteléről, s hamarosan a gondolatairól is döntenek, gondoskodnak.

Tessék még egyszer jól megnézni ezt a képet és belegondolni a jövőbe, mert minden rajta van!

Csak egyvalami hiányzik róla: a szerelem.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (57 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +77 ( 97 szavazatból)
Markó Beáta: Az ifjú pár, 4.7 out of 5 based on 57 ratings

  • Hozzászólások(59)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

59 Reader’s Comments

  1. Sneider Fani
    “az Orban fiurol se kep, se hang.”
    .
    Nemcsak róla, az “örömanyáról” sincs kép. Se a Tiborcz családról, a férj is elvétve, csak a templomban és a szalmabála kupacon látható. O. Viktor bezzeg annyira túlteng a képeken, mintha körülötte forgott volna az egész nap. Celeb-nap lett belőle az ünnepélyes alkalom emléke helyett OV-val lesz tele a fotóalbum.
    Ha a vőjelölt tudta volna, hogy OV ennyire elviszi előle a showt, biztosan titokban esküszik. Vagy még úgyse.
    Kivéve, ha az utód jövetele miatt muszáj volt összeházasodni. Rövidesen kiderül, hogy tovább gömbölyödik-e az ifjú feleség.
    A feltevés szerint igen:
    .
    “Megérkezik az Orbán-unoka a választási kampány finisére?
    2013.09.08. 07:23 Mária
    Profi húzás lenne, ha a vén diktátor a kis trónörökössel a karján pózolná végig a választási kampány utolsó hónapját. Zabálná a magyar. Az időbe éppen beleférne, feltéve, ha valóban kerekedik már a képen látható pocak.” (…)
    http://maria.blog.hu/2013/09/08/megerkezik_az_orban-unoka_a_valasztasra#comment-form

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  2. A fenykep itelgetese egy nagyon rossz megszokasbol adodik. Regen csak egy ket kep keszult az eskuvokon es azt feltve mutogatta az ember. Ez egy baromira rosszul sikerult foto gondolom a tobb szazbol vagy ezerbol. Egy kepbol nem lehet tul sok kovetkeztetest levonni, mert a kovetkezo pillanatban lehet hogy teljesen masrol szol, mas hangulata lenne. A mi problemakn nem ezzel a keppel van hanem azzal a tetves korrupt uri-muri vilaggal , azzal a sotet kozepkorba, amit ez a par jelkepez.
    Lopott vagyon nem tesz boldogga de az is lehet hogy vannak olyan primitivek hogy ki sem latnak a fejukbol, abban a vilagban elnek amit elkepzeltek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  3. Én nem lennék ennek a kis alpakka ruhás falusinak a helyében, bár a szalmabálára feltették (nyilván egy emelővillás targoncával), mert az uborkafát nem tudta megmászni…..Ha kellett neki ez a “gyönyörű” leány, akkor csak vigye……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  4. Fain fotoshop. Mintha egy kupac jointon állnának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  5. “Az erősen megkomponált és beállított fotón vidéki tájat látunk, az előtérben – feltehetőleg – a korunk napszámosai (közmunkások) által tökéletes hengerekre formált, aranyló bálák sorakoznak.”

    Erősen megkomponált? Jééé, és ez miből jött le? Ritkán szoktak bálákon pózolni ünneplőben emberek???

    Feltehetőleg közmunkások? Szerintem meg pont közmunkások nem. Feltehetőleg.

    A bálák általában tökéletes hengerekben állnak. Kivéve, ha korunk napszámosai…bocs, közmunkásai csinálják, mert ez kézzel igen nehezen megy… :)

    “Csak egyvalami hiányzik róla: a szerelem.”

    Ahogy a cikkből is: az értelem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (13 szavazatból)
  6. oldster 2013. szeptember 9. hétfő 13:20

    A 10 szavazatból 8 mínuszt és 2 pluszt kaptam. Én így számoltam.

    Talán azért is hökkentem meg “tisztelhölgyeimésuraim” 2013. szeptember 9. hétfő 10:55 hozzászólásán, mert én szinte soha nem mínuszolok.
    Megteszik azt mások helyettem.
    Csak pluszszolok, akkor ha a hozzászólást jobbára az AN, a szerző és az én gondolatiságomhoz közel állónak tartom.

    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Commonsense:”Al Capone, felesegenek lenni a Keresztapa-ban.”

    Al Capone nem volt a Keresztapában- csak szólok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. proaktív
    Azért megjelent néhány kép az örömanyáról ill. az Orbán fiúról is (ő vezette egyébként a Jaguárt).
    Szerintem nem lesz választási unoka, Ráhel csak simán teltkarcsú, csakúgy mint Sára. Ő egyébként a legcsinosabb, nagyon rátarti. A két kicsi szelídnek tűnik, a fiú tiszta anyja, de nem tűnik felszabadultnak.
    http://444.hu/2013/09/09/kedves-bulvarsajto-most-mar-tenyleg-legyen-vege-az-egesz-orban-rahel-manianak/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. A cikk lényege találó. A báláknak jó lett volna utánanézni. Azokat ugyanis maguk a modern kombájnok csinálják. Emberi erő nemigen kell hozzá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos