Ronai and Ronai
AMERIKAI

Eg biztonsági őr panasza (2.) 2013. szeptember 22. vasárnap 14:01

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Eg biztonsági őr panasza (2.)

Tisztelt Szerkesztőség!

A napokban megjelent egy cikk, melyben egy közterület felügyelő írta le a rossz anyagi helyzetét, és részben ezzel kapcsolatban szeretnék hozzászólni.

Én biztonsági őrként dolgozom, és vannak közeli rendőr, ill., közterület felügyelő ismerőseim, így jól tudom, hogy hol milyen juttatásokat adnak.

Való igaz, hogy mindenkinek a lehető legalacsonyabb bért adják, mert valóban a főnökeinknek ennyit ér a munkánk.

Nálunk pl. elvárják, hogy százmilliós vagyonra, meg értékekre vigyázzunk, és arra a megbízó fizet óránként kb. 700-800 Ft-ot, abból mi kapunk kb. 400-at kézbe. Elvárják, hogy 24 órán keresztül fokozott éberséggel lássuk el a szolgálatot éjjel, nappal, hétvégeken, és ünnepnapokon is úgy, hogy megvonják tőlünk a pihenő időket is. Nem fizetnek éves fizetett szabadságot, se bérpótlékokat, de még adót se utánunk, mert a fantom alvállalkozói láncolatot kihasználva megtehetik az őrző-védők.

Mindent kitalálnak, hogy megkeserítsék a munkánkat, és levonhassanak a bérünkből. Amit tudni kell, hogy a biztonsági őrök nagy része is csak a bérminimumot kapja, viszont azt már nem 174 órára, hanem 240-320 órára!!! Vagyis egy átlag 100 órát minden hónapban teljesen ingyen KELL dolgoznunk a milliomos megrendelőknek, és munkaadóknak. Az állam részéről ez így korrekt, és szabad a kizsigerelés. A megrendelők, a munkaadók, és az állam számára mi mind senkik vagyunk! (Bele értve a közterület felügyelőket is.)

És egyiküket se érdekli, hogy betegen dolgozunk, mert vagy csináljuk, vagy kirúgnak, és azt is lesajnálják, hogy nélkülöznek otthon a gyerekek, meg, hogy nyomorog az egész család.

A civil emberek minket is kb. ugyanúgy utálnak, mint a közterület felügyelőket, és a mi szakmánkat se ismerik el, bár az OKJ-ban benne van hivatalosan is, de minket is lenéznek. Ahogy utálják a szabálysértő emberek a közterület felügyelőket, úgy utálják a tolvajok a biztonsági őröket, hiszen okuk van rá. A normális embereknek semmi bajuk nincsen velünk, de a többség sajnos alulképzett alvilági bűnözőnek tart, ez az igazság! Ez a szakma is kényszer pálya, mint, ahogy a közterület felügyelői is az, hiszen éhbérért valóban erőlteti meg magát senki se, és a szakmában is nagyon sok olyan ember van, aki annyit nyújt a főnökeinek, amennyit neki nyújtanak. Nálunk is sokan elnézik a hatáskörébe tartozó problémákat, és, mint ahogy a közterület felügyelő is kimondta: bérminimumért nem veretjük meg magunkat, nem kockáztatjuk meg, hogy leszúrjanak, mert abszolút nem éri meg! Ezt a külső civil emberek, meg a kívülálló újságírók nem érthetik meg, amíg el nem mennek pár évig őrködni. Ha nem lopnak alkoholos italt az üzletből, vagy nem törnek be egy telephelyre, akkor a biztonsági őr se köt beléjük, és nincs okuk rá, hogy utálják. Ha a drágán fenntartott autóval nem állnának be a mozgáskorlátozottak helyére azok, akiknek nincs erre feljogosító kártyájuk, vagy nem állnak le az utcán vizelni, és a kutya piszkot felszednék, akkor nem bünteti meg őket a közterület felügyelő, és nincs belőle konfliktus. Ennyire egyszerű!

Könnyű másnak oda mondani, hogy menjen el másik munkát végezni, meg, hogy tanuljon valami normális szakmát, mint ahogy azt sokan szokták mondogatni, de jelenleg megélni sem lehet, és nincsenek tartalékok, se támogatások, amiből ezt meglehetne tenni! Aki azt mondja a biztonsági őrnek, meg a közterület felügyelőnek, hogy menjen el másik munkakörbe dolgozni, az ne csak a száját jártasa, hanem adjon is akkor munkát! Egy másik szakma kitanulásához meg biztosítsa az anyagiakat, hogy az illető eltudja végezni, és ne csak követelőddzön, hanem segítsen!

Bérminimumból jó, ha a számlákat feladja az ember, és elég élelmiszert tud venni a családjának, és akkor még semmit se fizetett be a sok tízezres hitelre. Ez nem úgy működik, ahogy a kívülállók elgondolják, ezért jobb lenne, ha nem ítélkeznének, ha nincs benne tapasztalatuk, amivel átlátnák a gondokat. Ezért nem kéne kívülállóknak marhaságokat diktálnia a szakmabelieknek szakképzettség, és tapasztalat nélkül.

A lényeg, hogy túl sok a jelentkező a munkahelyünkre, ezért vagyunk kénytelenek vállalni ilyen nyomorult pénzért a munkát, különben azok vállalnák, akik most munkanélküliek, és mi kerülnénk a helyükre.

Az újságíró, pedig leszállhatna a földre, mert Magyarországon a WC-t nem jogászok, közgazdászok, akadémiai professzorok pucolják, és nem ilyen végzettséggel söprik az utcát, ellenkező esetben Magyarországon nem lenne egy szakmunkás dolgozó se!

Azt hiszi, hogy itt minden éhező és nyomorgó ember a felső tízezerbe tartozik, hogy odavágja neki, hogy tanuljon más szakmát? Nincs miből! Egyre nehezebb egy felsőoktatási intézménybe bejutni, és még nehezebb kifizetni, és ez vonatkozik az OKJ-s szakmákra is, amit szintén most drágítottak meg jelentősen. Ha itt professzorok lennének százezrével, akkor réges régen ki mentek volna külfödlre, ha itt nem boldogulnának.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (15 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +21 ( 27 szavazatból)
Eg biztonsági őr panasza (2.), 4.4 out of 5 based on 15 ratings

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

31 Reader’s Comments

  1. Kedves biztonsági őr!
    Tudjuk mi ezt. A hibát mégis mindenkinek magában kéne keresnie.
    Volt egy miniszterelnök, aki egy beszédében azt mondta, hogy: nem adunk számlát, és nem kérünk. Igazat mondott.Nem szólunk ha bejelentés nélkül dolgoztatnak bennünket, és igyekszünk kibújni minden fizetési kötelezettségünk alól. Ami hiába a tagadás, igaz.Nem állunk ki egymás mellett.Ez is igaz. Korrumpálunk, ahol csak lehet. Milyen igaz!
    A felelősséget senki nem akarja vállalni. Pláne igaz!
    Ha a dolgozók nem állnak ki egymás mellett, akkor kitől várják a segítséget? Ha nem mennek demonstrálni szolidaritásból, mert embertársainak megnyirbálták a jogait, akkor ő se várjon mástól szolidaritást.
    Nem kell panaszkodni, hanem felelős állampolgárként nem szabad hagyni, hogy a jogainkat elvegyék, a tisztességes munkától, a szabadságtól, a túlórától, és minden olyan járandóságtól amitől meg akarnak fosztani bennünket.
    Nézzen már mindenki magába! Kimentek tüntetni, amikor a rendvédelmiek, meg a tűzoltók tüntettek? Felemelték a szavukat, amikor a főnökük emberhez nem méltó hangot használt fensőbbsége tudatában?
    Itt leírta a sirámait.Az Orbán kormány hülyeségét panaszolta el.
    Amikor a tanulás lehetőségeit korlátozták, szólt valaki? Vagy szólt valaki, amikor a nyugdíj, és Tb járulékot átváltoztatták szociális hozzájárulásnak?
    Amikor az alkotmány helyett egy fideszes NER-t hoztak a nyakunkra, szólt valaki?
    Ez mind mind oda vezetett, amiért most panaszkodik.
    De ha már ott dolgozik, ahol, és nem emeli fel a szavát semmi ellen, akkor húzza nyugodtan tovább az igát, a főnökei parancsa szerint! Szívét lelkét beleadva! Ezt vállalta, és ezért fizetik!
    Majd ha lesz annyi öntudat a dolgozó emberekben, hogy nem hagyják, akkor fog változni a munkáltató hozzáállása is ezekhez a kérdésekhez.
    Nem lehet kívülállóként szemlélni, és elnézni ezeket a dolgokat, mert előbb vagy utóbb mindenki be fog sokallni! tegyen mindenki a saját térfelén ezek ellen az anomáliák ellen, és akkor talán lesz remény a változásra. De csak akkor!!!!
    Addig meg lehet tűrni, de lehet szervezkedni is ez ellen a rohadt rendszer ellen.
    Nem mindig más a hibás. Nézzünk már néha magunkba is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (35 szavazatból)
  2. “..tanuljon más szakmát? Nincs miből…”
    .
    - Az átképzéssel, továbbtanulással kapcsolatban a beíró röviden, de hasonló érveket említett, mint amiket én írtam korábban, részletesen kifejtve. Hogy több okból is lehetetlen orkföldön ma “átképeztetni” magát a többségnek (a kényszervállalkozóvá válás problémáit most hagyjuk, azt is kielemeztük alaposan). Ami viszont a tanulást, pláne az átképzést és a munka világát illeti, ismétlésképpen:
    .
    1, Nincs, vagy alig van hatékony átképzés.
    .
    A munkaügyi központok lennének illetékesek az ilyen átképzések megszervezésében, de ez több okból is lehetetlen; illetékes adminisztrátorok tehetetlensége, lustasága, releváns munkaerőpiaci felmérések hiánya, munkaadókkal való kapcsolatrendszer hiánya, stb. Az alapok hiányoznak ehhez.
    .
    2, Ha van átképzés, az többnyire semmire nem jó tanfolyam, értéktelen, használhatatlan papírt ad, elhelyezkedni sehol nem lehetne vele, még ha lenne munka, akkor sem. Nagyon ritka kivételek persze vannak.
    .
    3, Akár hatékony az átképzés, akár nem (többnyire hasztalan), akkor sem lesz munka, nincs munkaerőpiac. Beálltak a beruházások, anélkül pedig nincs munkahelyteremtés.
    .
    4, Ha van valahol munka, bratyik, haverok, kitartottak, rokonok, komoly ismeretség nélkül nagyrészt senki nem tud elhelyezkedni sehol, legyen bármilyen végzettsége, munkaismerete.
    Legyen az magasan képzett, nyelveket beszélő egyetemi hallgató, tapasztalt raktáros, adminisztrátor, pályakezdő értelmiségi, sofőr, stb.
    .
    Ha valamilyen módon elkezd az illető dolgozni, nagy valószínűséggel hasonló körülmények várnak rá, mint amit ez a levélíró, vagy az előző előadott. Hacsak nem valami nagyon nagy bűnöző kegyence az i9llető, ilyen körülményke között fog dolgozni, ótvar pénzért.
    .
    5, Önmagát gerjesztő, pusztító folyamat; minél több, haveri, kitartotti, stb. alapon alkalmazott semmirekellő dolgozik bármilyen munkakörben, annál több hasonlót vonzanak ezek maguk köré- Így esély sem lesz a javulásra, csak a romlásra.
    .
    Nagyon jellemző, nagyon sokszor visszatérő, kirakatba való példa:
    .
    Kényelmes, évekre stabil, adminisztrációs állás hirdetése, egy nagy, jól fizető állami intézménynél. Komoly feltételekkel, felsorolva mind. Angol nyelv erős középfokú ismerete, min. 5 év munkatapasztalat hasonló munkakörben, referenciákkal, számlavezetési ismeretek, adminisztrációs, és egyéb office programok magas szintű ismerete, stb.
    .
    Az állást egy huszonegykét éves csaj kapta meg, aki angolul alapfokon is alig gagyogott, élete első munkahelye volt ez (munkatapasztalat, hagyjuk már), számlát legfeljebb akkor látott, ha kapott egy blokkot a boltban, számítógépen pedig, ami az MSWord alaphasználatán túl volt, az meghaladta ismeretit.
    .
    És ez a jellemző, kész, ennyi, aki ezért be akar szólni a levélírónak, vagy nekem, ezek ismeretében tegye.
    .
    6. Álláshirdetések: 90 százalékuk kamu, mivel a többségük már A MEGJELENÉS ELŐTT be van töltve- csókosokkal, bratyikkal, prostituátakkal. A maradék házaló- tarháló “ügynöki” tevékenység, alig pár komoly – annyi meg nem elég semmire.
    .
    7. Egyetemi továbbtanulás: nagyrészt hasztalan, értelmetlen kamuszakok, a jó szakok is tönkretéve immár, felsőoktatás szétverve, hatékony idegennyelv tanulás max. papíron, és az egyetemi képzés vagy 18 éve köszönőviszonyban sincs a mindenkori munkaerőpiac igényeivel. Ma meg már munkaerőpiac sincs.
    .
    OK, egyelőre ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  3. bumburi:
    .
    - Kérlek, olvasd el amit írtam, aztán gondold át válaszod. Valóban, a lakosság nagy része a felelős az orKbán- banda hatalomra emeléséért és ott tartásáért, de attól még az is igaz, amiket én írtam. És az nem az orkhorda alatt kezdődött. Ezek csak tovább rontottak mindezen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  4. Eldrad
    Nem vitázom veled ezeken, mert igazad van. Mint ahogy nekem is.És ez a folyamatos lecsúszás az utóbbi években gyorsult fel. Nincs munkahely. A munkaügyi központok csak nevükben vannak, meg a fizetésért az alkalmazottainak.
    Ezt használják ki a munkáltatók. Már ‘97-ben azzal fenyegetett a főnököm, hogy pofa be, van 20 ember a kapuban, akik boldogan dolgoznának kevesebb pénzért is. Akkor még mondhattam a magamét, igazam tudatában. Meg azért utcáról felvenni valakit, nagy rizikó volt akkor is.
    Tudom, hogy mi ma a helyzet, hiszen naponta megvitatjuk.
    De nehogy azt mondd, hogy akik még dolgoznak, azok nem lehetnének bátrabbak! Össze kéne fogniuk! Annak a maroknyinak akinek még van munkája! ( persze úgy nem lehet, hogy minimálbér papíron, a többi meg zsebbe) Hidd el, melléjük állnának a nyugdíjasok, meg a diákok is!
    Csak nincs ember, aki hitelesen le tudna vezényelni egy ilyen demonstrációt,és összehangolná minden területről az embereket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  5. Egyetértünk, bumburi!
    Bartus úr írásában is ott volt az a nagyon fontos kulcsmondat, hogy ha már csinálunk valamit, azt becsülettel, a legjobb tudásunk szerint tegyük. (Hadd ne idézzem – műveltségemet fitogtatva – József Attilát.)
    Na de lesz itt munka hamarosan dögivel! A mi jó Viktorunk elnyögte pénteki igehirdetésében, hogy meglepő dolgok várhatóak tőle. Szerintem mindenki (munkanélküliek, rabok, hajléktalanok, volt rokkantak, stb.) mehet majd a bányákba dolgozni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  6. Kedves Kommentelő Társaim!
    Bartus úr korábbi kiegészítésével egyet kellett értenem, ha egy normális országról beszélnénk. Akkor is megemlítettem, és ez a mostani levél is rávilágít arra, hogy Magyarországon érdemi továbbképzés nincs, vagy aránytalanul drága.
    Hiába léteznek könyvek, fontosak az igazolások, papírok is.
    .
    De nem véletlenül áll most is nyerésre a Fidesz. Amíg az emberek nem állnak ki egymás mellett (rendvédelmi dolgozók, pedagógusok, egészségügyi dolgozók, stb), addig itt változás nem lesz.
    .
    Más : Van egy ismerősöm, aki zéró némettudás mellett kiment Bécsbe élni. Naponta hajnalban kel, fizikai munkát végez, de 9-kor már iskolapadban van, hogy egy éven belül középfokúja legyen németből. Azután az Univerita:t Wien-en ingyen (!) tud tanulni.
    Aki megteheti, menjen. Én is kétlaki életet élek, meg lehet szokni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  7. ” Mindent kitalálnak, hogy megkeserítsék a munkánkat, és levonhassanak a bérünkből.”.
    .
    És te még véded és őrzöd őket? A testi épségedet kockáztatod amikor úgysem kapsz semmit? Szereted bagóért vásárra vinni a bőröd abbeli félelmedben, hogy hátha ennyi kevés sem lesz?? Jól megnézted kiket védsz és őrzöl?
    .
    Te valószínűleg kemény fiú vagy ha ilyen munkára mersz vállalkozni. De te gazemberek rablott pénzét őrzöd bagóért. Akkor ne csodálkozz semmin. Azért van nagy pofájuk mert te őrzöd véded őket. Na jól kinézünk ha már a kemény fiúk is csak ilyen nyavalygásra képesek de közben folytatják a piszkos munkát, csalók szélhámosok vagyonát őrizve. Akkor mit várjunk az átlagtól? Sztrájkoljatok egy pár napig, kirabolják őket, nem marad pénzük és a seggeteket csókolgatják, hogy gyertek vissza. Nem jó ötlet? Akkor csináljatok valami mást, találjátok ki. Ti vagytok a kemény fiuk, nemde?
    ____________

    “Könnyű másnak oda mondani, hogy menjen el másik munkát végezni, meg, hogy tanuljon valami normális szakmát, mint ahogy azt sokan szokták mondogatni, de jelenleg megélni sem lehet, és nincsenek tartalékok, se támogatások, amiből ezt meglehetne tenni!”
    .
    Miért te mégis mit képzelsz, hogy más szakmában jobban boldogulsz ha ki is tanulod? A magadfajta, aki kéményfiú és hagyja magát? Azt hiszed az irodai munkában, az üzleti életben nem megy a gyilkolás? Csak ott nem késsel szúrnak le, de ott is leveszi a pénzed ha hagyod magad és kitesz az utcára ha hagyod magad, földönfutóvá válsz. Ez a világ a bűnözőké mert mindig van aki védi őket bagóért. Ez a világ a bűnözőké mert a kemény fiúk már a saját érdekeiket sem tudják védeni csak a megnyomorítóikat.
    .
    Nincs más szakmád, nem tudsz hová menni? Nem mered otthagyni a mostanit?? Én meg azt mondom, most hagyd abba a piszkok őrzését, mert igaz alig van esélyed, de még kemény fiú vagy és ha kín keservesen is de találhatsz mást. De ha maradsz, előbb utóbb kimerülsz, lebetegszel, esetleg megsebesítenek, akkor a tetű gazdád könyörtelenül kirúg és olyan kikészült állapotban már semmit nem találsz nem vesznek fel sehová. Na mersz kilépni, nem mersz indulni? Vagy kivársz egy két évet még amire az a pici csepp esélyed is szertefoszlik ami ma még megvan????

    Ugyan mire számítasz, holnap az a munkanélküli fog leszúrni aki azt reméli, hogy az üresedésbe felveszik.
    .
    Én egész életemben kötéltáncos voltam. Meg lehet szokni, a halált is, de a tehetetlenség rosszabb a halálnál. Ha elfogadod amit veled tesznek már vesztettél, már kint vagy az utcán. Így lehet veszteni.
    .
    Lambert a jámbor oroszlán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  8. Eagle
    Kőkemény kérdések, és előrevivő válaszok!
    Ezt kellene megértenie mindenkinek!- mondom én, aztán jönnek a mindennapok megnyomorításai, megalázásai, és maradnak.
    Mindig a magyarok különleges tulajdonságaival kérkednek!
    Akkor ideje volna mindenkinek kihúznia magát, és szembeszállni a bűnöző főnökeivel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  9. @bumburi

    Így van és egyetértek a 15:13 hszeddel. Szerintem nem az a baj, hogy egy helyébe száz is akad, nem az a baj, hogy húszan állnak a kapuban, hanem, hogy akiknek munkájuk van, azok hagyják magukat megalázni, megfélemlíteni egy nagypofájú munkaadótól, hogy nem értik, hogy az is be van szarva, mert ugyan húszan állnak kint a kapuban, de melyik fogja tudni elvégezni a munkát jól, melyik teszi tönkre a főnök karrierjét a pocsék munkájával melyik fogja kifúrni őt. Ők is be vannak rezelve, azért van nagy pofájuk. Ezt kellene látni, a beszari nagypofájú embereket, nem a pozíciójukat. Ők is sérülékenyek. Nagy pofájukkal úgy húzogatják ki az embereket mint a papír-zsebkendőt, minden eldobható. De ő is!!!!!!!!!!!!
    Nekem is mondta a főnököm, hogy örüljek, hogy van munkám és ő ad munkát nekem. Válaszoltam, te őrülj hogy neked van, mert te is elveszítheted, de én előbb találok magamnak mint te.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  10. bumburi:
    .
    “…nehogy azt mondd, hogy akik még dolgoznak, azok nem lehetnének bátrabbak…”
    .
    - Nézd, ez egy csapda. Ezeknek az embereknek – függetlenül attól, kire szavaztak, közös a probléma: számlákat sem tudják már fizetni, vagy éppen csak azt. Félretenni semmit. Napról napra élnek.
    .
    Ha elkezdenek fenyegetőzni sztrájkkal, vagy hogy mennek az illetékes szervhez, 1, megszervezni nem tudnák, érdeklődés hiányában elmaradna, 2, az “illetékes szerv” körberöhögné a beadványt, majd valamikor fél év múlva beiktatná, aztán lenne egy semmitmondó tárgyalás, vagy mi, és meg is döglene az ügy itt. Meg a munkavállaló is, mert azonnal kivágná a munkaadó vállalkozóbűnöző.
    .
    Orkföldön, aki nem tudná, szakszervezetek csak dísznek vannak, teljesen diszfunkcionálisak gengszterváltás óta, így semmi esélye a munkavállalóknak fellépni az őket kihasználó munkaadó vállalkozóbűnözők, vagy bármilyen munkáltató intézmények ellen.
    .
    Jegyezze már meg mindenki, ez nem az USA. Franciaország, UK, ahol olyan erősek a szakszervezetek, hogy hazavágják az egész országukat egy hétre, ha valamit nagyon elqr egy munkáltató, pláne ha ezt rendszeresen, országos szinten teszi.
    .
    Egy hétig sem húzná az átlag munkavállaló, ha kirúgnák, mivel nulla tartaléka van. Így ragaszkodik az ilyen tr…gya munkahelyhez is, mert nincs más választása. Na, ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  11. Olvasótársaim, ne keserítsétek el a laptulajdonost és a maradék olvasókat.
    .
    Eagle: te sztrájkot ajánlasz. Mekkora körben? Az egész ország összes biztonsági őrére nézve? Egy város biztonsági őreire nézve? Egy üzletlánc biztonsági őreire nézve? Szerinted milyenek a megszervezés esélyei?
    .
    És mit gondolsz, eddig miért nem került sor ilyesmire? Mert a dolgozók nélkülözik azt a szörnyű nagy kreativitást, amivel maguk is erre az ötletre juthattak volna?
    .
    Amúgy meg: vadsztrájkra gondolsz? Ami a bíróságon fog folytatódni, és jogerős elítélés, kártérítési kötelezettség stb. lesz a folytatása? Vagy a törvényes úton, érdekképviseleti szervek által eljutva idáig, amikor is a sztrájkolók kötelesek megállapodni a minimális szolgáltatás mértékében?
    .
    Honnan veszed, hogy minden biztonsági őr „gazemberek rablott pénzét” őrzi? És ha pl. egy éppen a működőképessége határán álló üzletlánc árukészletét? – hogy a becsületes vásárlók lehetőleg minél kevesebb ellopott áru értékét legyenek kénytelenek elviselni a kasszánál annak rendje és módja szerint kifizetett áru árában?
    .
    És (tegyük fel a lehetetlen buggyantságot) megvan a sztrájk, a sztrájkolóknak utólag sincs felelősségre vonás, a gazembereket rendesen kirabolták, stb, vajon a gazemberek tényleg mindenképpen UGYANAZOKAT a biztonsági őröket akarják majd visszavenni? (Jól vagy?)
    .
    Egy biztonsági őrnek vannak pontosan rá vonatkozó feladatai, amelyeknek „köteles” gyakorlatilag azonnal és teljesen megfelelni. Pl. hogy legyen miből ennivalót venni a családnak. Ezt adja föl azért, hátha egy keményfiús lépéssel sikerül az egész ország működését és az itt élők mentalitását egyenesbe rántani, úgy, hogy közben még az előbbi kötelességének a teljesítésében sem lesz kiesés?
    .
    Konkrétan milyen életkörülményekből teszed meg eme ajánlatodat? De ha erre válaszolsz, az tárgyszerű legyen, ne „kötéltánc” és más melodramatikus elemek.
    .
    Most vagy a valóságról írogattok itt, vagy nem. De azt legalább vállaljátok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  12. Eagle
    Ezt nem értik meg az emberek.
    A reményteli évtizedek kiöltek minden józan gondolatot, mennek, csinálják, és ha kell meghúzzák magukat. Nekik ezt hozta a rendszerváltás. Értem én ezt,mert volt benne részem, csak én nem hagytam magam. Meg a kollégáimat sem.
    Érdekes módon helyreállt a rend.
    Majd ha eljutunk oda, hogy tömegesen felemelik az emberek a fejüket, megszűnik a másik eltaposása is. De ahhoz össze kell tartani.
    Az nem megy, hogy valakinek az érdekében pofáznak, és a valaki meg behúzza fülét, farkát, és odaoldalog a főnök mellé.
    Ezért kéne megváltozni az embereknek, hogy legalább tartás legyen bennük saját magukat értékelve.
    De az ilyen pojácák, mint a fidesz bagázs abban élik ki magukat, hogy mindenkit el akarnak taposni, akinek más a véleménye.
    Sajnos a zemberek meg ezt hagyják, és már vérszemet kapott a bunkók társasága, maffiává szerveződve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  13. Eagle
    2013. szeptember 22. vasárnap
    16:58
    .
    - Nem biztos, hogy “keményfiú”, de akár az, akár nem, attól még kb. annyi a lehetősége, mint amit az első kommentemben írtam. Azaz, semmi.
    .
    “..hagyd ott a munkahelyed…. és kín keservesen is de találhatsz mást…”
    .
    1, Jó eséllyel nem fog munkát találni, leírtam, miért
    .
    2, Egy hétig nem húzná ki, nem hogy hónapokig, egy- két évig fizetés nélkül – még ha az éhbér, akkor is így van. Nem tud lépni, szerintem ezért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  14. Eldrad
    .
    Az időpontok mutatják, hogy én még javában írtam a végét, mikor te külded. De örülök a sokadszori egyetértésnek.
    .
    A lelkesedőknek: kifejezetten veszélyes az összképet ennyire leegyszerűsített lépésekkel (és nem megoldásokkal, az egészen más szint) kezelhetőnek látni.
    Ha csak ennyi kéne a megoldáshoz, már nem is lenne megoldanivaló.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  15. Marcus:
    .
    - Szevasz, de rég “láttalak”, egyébként ott a pont.
    .
    Meg itt:
    .
    “…És mit gondolsz, eddig miért nem került sor ilyesmire – szrájkra? …” – kérded az olvtársaktól.
    .
    Egyrészt, amit te írtál, hogy ezt jelen körülmények között nem lehetne megszervezni. Másrészt, meg amit én írtam: Orkországban nincsenek szakszervezetek, legfeljebb névleg, dísznek.
    .
    Olvtársak, ezt is értük meg, kérem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  16. Marcus Aurelius
    2013. szeptember 22. vasárnap
    17:50
    .
    1. Nem kell olyan szabályosan játszani, vagy sztrájk vagy bármi más megteszi. Elég ha egy kritikus napon amikor pénzszállítás van egy cégnél az összes egyszerre beteget jelent és távol marad. Mindegy mi, a szitutól függ, de ha akarnák a frászt hozhatják a munkaadóra, így vagy úgy. Menjen ügyvédhez a hülye munkaadó, fizessen ő, úgysem megy a joggal semmire, hiszen ő is naponta büntetlenül megszegi.

    .
    2. Nem kell a szavakon az ötleteken lovagolni, bármi megteszi, de büszkeség önérzet, mersz és összetartás kell. Egy sincs meg bennük. Minden szabályt ki lehet játszani biztonságosan és minden szabályt be lehet tartani szó szerint amely esetben leáll az élet. Ha egy vasutas, egy biztonsági őr, vagy akárki a kezébe veszi szolgálati szabályzatot és betűről betűre betartja garantáltan leáll az élet és csődbe megy a cég, hacsak a munkaadó nem változtat a viselkedésén. Ezer megoldás van.
    .
    3 . Nem azért gazemberek mert pénzük van hanem mert így bánnak az alkalmazottaikkal.
    .
    4. Igen jól vagyok, felvehet mást is ha majd az is kicseszik a munkaadójával, ha azzal is ugyanúgy gonoszkodik. Volt egy pár főnököm aki belebukott a gonoszságába. Nem én intéztem, de nem is védtem meg, nem segítettem neki amikor megparancsolta megfélemlítéssel, hogy vigyem el helyette a balhéját vagy kirúg. Nem ijedtem meg, nem vittem el, ő ment el.

    A hülye megfenyeget, hogy takarodjak vagy kirúg. Hát ha így is úgyis kirúg mi a vesztenivalóm, miért is takarodnék? Hol van a logika a beijedésbe? Kapaszkodás a süllyedő hajóba.
    .
    5. Az én kötéltáncom? Egész életemben szabadúszó vagyok, nincs állandó munkahelyen csak szerződéses ill, részidős. De több is van. Az egyik főnök nagy pofát nyit otthagyom és marad még sok más. Aztán amikor látja, hogy nem megyek be dolgozni amikor ott az ügyfél és elúszik sok pénze, másodszorra udvariasabb és igenis visszavesz és kér, hogy menjek. Ez a kötéltánc biztonsága. Nem vagyok kiszolgáltatva egy marhának. Ő van nekem.
    .
    u.i. Bízd a laptulajdonosra, hogy jelezze mikor keseredik el, elég önálló.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  17. @bumburi

    Sajnos így van. Olyanok mint a bullterrier, megérzi a félelem szagát és támad.
    Gyerekkorom óta hobbiból kutyákat képezek ki de csak barátoknak. Rengeteg fajta ment át a kezem között, vadak harapósak is. Támadtak is, de egy sem harapott meg sosem, és nekem sem kellet soha egyet sem pofán rúgni.

    De tudod a kutya is olyan, hogy nem az ember fizikai erejét respektálja, mert tudja már 7 hónapos korától, hogy ő a gyorsabb, az erősebb az ügyesebb, hanem az ember erősebb akaraterejét. Így van ez az ember-ember társulásban szocializálódásban, munkaadó és munkavállaló viszonyban is. Na ez az ami nincs már az emberekben.

    Sajnos ahogy mondod, nem értik meg, kár is elkezdeni a vitát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Hú micsoda ellenállás egy kósza ötletre!
    Mi lenne ha komolyan vennétek?
    Mi lenne, ha a szakszervezeti vezetőket sarokba szorítanák a tagok?
    Mi lenne, ha a PÁRTOK komolyan vennék?
    Mi lenne, ha a nem magyar mentalitás szerint mozognának a bábok?
    Mi lenne, ha mindenki, mondom MINDENKI azon munkálkodna, hogy ez a mocsár megszűnjön, amivé tették az országot?
    Halljam!

    Tudom a választ, ne fáradjatok!
    Még nem érett meg az idő rá…
    MI VÁLASZTÁSRA KÉSZÜLÜNK!!!
    És kit választunk, és milyen körülmények között, milyen előzmények után???
    Válasz van?
    Igazatok van! Fogjuk meg, és vigyétek…
    Majd, valaki, valamikor megírja, hogy volt egy gyáva nép. Milyen nemzet is volt?
    .
    De! Jön a tél! A lakások, házak hidegek lesznek, benne az éhezőkkel. Minden kihűlt test egy mementó lesz. A gyávaságunkra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. A maffia, a fasiszta állam, a … (nem kívánt törlendő) gondosan ügyel, hogy a kizsigerelt rabszolgák össze ne beszélhessenek, meg ne szerveződhessenek. Ez minden siktatúra alfája és omegája.
    Az elnyomó gépezet is csak akkor működik, ha elszigetelt, kisebb csoportok ellen külön-külön lehet bevetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. Eagle
    Lehet hogy kitiltanak bennünket? Legalábbis is utalt rá valaki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Eagle:
    .
    1, Orkföldön nem hogy “szabályosan”, de sehogy sem lehet sztrájkolni hatékonyan. Írtam, miért, innen az egész 1. pontot bukik. Amit ott javasoltál, azt pedig hatékony szakszervezeti szövetség nélkül LEHETETLEN összehozni.
    .
    És ez nem bátorság kérdése.
    .
    2, “..Ezer megoldás van….”
    .
    - Nincs egy sem, ugyanezért, amit írtam. A teljesen kivitelezhetetlen ötletek tételes cáfolata pedig nem “szavakon lovagolás”.
    .
    A többit meghagyom Marcusnak, beszéljétek meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  22. Eagle
    2013. szeptember 22. vasárnap
    18:19
    .
    „1. Nem kell olyan szabályosan játszani…” – a magam részéről mindenféle anarchiától undorodok, a hippifilozófia se érintett meg soha még csak messziről se, nem vagyok híve bizonyos szabálytalan játékok játszhatóságának. Ahol ez járható út, ott ok nélkül is járnák.
    Szóval ha egy kritikus napon „…az összes egyszerre beteget jelent és távol marad…” hát, akkor nem nehéz kimutatni a szándékegységet és a rosszhiszeműséget. Infantilis kísérlet lenne.
    .
    „…úgysem megy a joggal semmire,…” nono. Pont abból élnek meg az ügyvédek, hogy ez nem nagyon látható előre.
    .
    „…és betűről betűre betartja garantáltan leáll az élet és csődbe megy a cég,…” Príma. Akkor nem csak a biztonsági őrök kerülnek utcára, hanem mindenki.
    .
    De a cég nem megy csődbe, csak legfeljebb máshova költözik. Akkor már nemcsak Orbánékról lesz elmondható, hogy rombolják a Magyarország iránti befektetői bizalmat.
    .
    „3 . Nem azért gazemberek mert pénzük van hanem mert így bánnak az alkalmazottaikkal.” Erre nézve ld. Bartus L. válaszát az első levélre. (Piac, kereslet-kínálat stb.)
    .
    Eltérő makrokörnyezetekben eltérő taktikák gyakorolhatók. Ez vitával nem tehető érthetővé máshol és máshogyan élő emberek számára, ebben csak elbeszélünk egymás mellett.
    .
    u.i. gondolkoztál már azon, hogy a lap miért nem tud évek óta annyi fizető hívet szerezni magának, hogy önfenntartóvá váljon? Nem gondolod, hogy ha a véletlenül ide tévedő potenciális olvasók úgy éreznék, hogy itt tényleg az érvényesülésre esélyes realitással vitatják meg a nézeteiket a képben levő résztvevők, akkor előbb-utóbb őket is beszippantaná a lap közössége, és valahonnan szolidaritásból mint a maguk ügyét támogatnák a lapot? Hova teszed a három hónapos „nyári szünet” ügyét?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  23. Aki külföldről azt állítja, ezt meg lehet alulról oldani, vajon miért a kitelepülést választotta, ahelyett, hogy még otthon nekiállt volna annak a bizonyos működő megoldásnak?…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  24. helyzetleírás. párhuzamosan:
    http://nol.hu/belfold/20130921-tultettek_magukat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Hiryu2.o
    Természetesen igazad van. Másról írok.
    “az dobja rá az első követ. Nagy csönd támadt, majd a farizeusok a “lelkiismeretüktől vádoltatván” egyenként eloldalogtak.”
    Nálunk ez egy kicsit másképp történne.
    Nagy zaj támadna, és a lelkiismeret nélküli banda egyből halálra kövezné, talán egyben Jézust is, ha már ott van.
    Egyre inkább tisztelem a farizeusokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. “…Aki külföldről azt állítja, ezt meg lehet alulról oldani…”
    .
    - Természetesen nem lehet, és érdeklődve várom kommentelő társaim érveit, melyekkel megcáfolják – az egyszerűség kedvéért – csak az itt felhozott érveim.
    .
    E.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  27. Így nem lehet megoldani, de nem az a baj, hogy munkaerő túlkínálat van,hanem, hogy akik munkát kapnak hagyják magukat tönkretenni, kifosztani. Sőt nemhogy összefognának, de helyezkednek és egy kis koncért feldobják egymást.
    A munkaadók beképzelt állatok. Sok CEO van a tanítványaim között, hát nem csodálom, hogy nagy multi cégek csődbe mennek és felvásárolják őket a kínaiak.
    Ezek játszanak az emberéletekkel és csődbe viszik a cégeiket. nem csak Orbán és nem csak Magyarország.
    .
    Panasonic, Sanyo, Sony, JVC, Volvo, Ronson, TEPCO, Lehman Brothers, ………. nem is tudom felsorolni hány nagymenő sorozatban bocsájtja el az embereit, mennek a csődbe. Nem a piac miatt, hanem mert hozzá nemértő nagyképű állatok a vezetői. A tanítványaim nagy része CEO akkora barmok el sem hiszitek. A személyzetisek hülye kérdéseket tesznek fel, és garantáltan hülyéket vesznek fel. Akik csak a munkájukra tudnak koncentrálni és nem az érvényesülésre, kikerülnek az utcára.
    .
    Nem tudom mit lehet tenni, én is csak találgatok, de egy biztos, ha valaki üt ver, képletesen, és és könyörgök, hogy ne bántson, tuti agyonver. Ha így is úgy is meghalok, legalább visszaütök. Egy csepp esély.
    .
    Nem a piac és nem a túlkínálat a baj, hanem a meghunyászkodás, a kifáradás. Nem prédikálok én is kifáradok de amíg van bennem szusz addig ütök. Mit vesztek? Megvernek? Hiszen pont azt teszik.
    @bumburinak igaza van, mellette állok.

    Csak az összefogás segít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  28. “Jegyezze már meg mindenki, ez nem az USA. Franciaország, UK, ahol olyan erősek a szakszervezetek…”
    És miért nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Kerpács Winnetou

    Olvastam: Biztonsági őrt keresek -hirdetéseket. Volt ahol ki is írták ,brutto 400 HUF/óra.
    Azt hittem egy óceánjárón kell vigyázni vacsora után, hogy a drága, nagypénzű utas bele ne vesse magát mámorosan a hullámokba.
    De nem! Ezt a brutto 400 HUF/órabért, 12 órai bolti tolvaj fogásosdival lehet megkeresni.
    Vagyis egy órai bérből, álom marad az 1 doboz cigaretta megvétele, de kenyérből jól lakhat. A 12 órás műszak pedig hozzásegíti, hogy idejekorán keressen érsebészt, a lábain kialakuló vénák fájdalmas dagadása miatt.

    Leáldozóba jutott ez a pálya is, mivel az őrzést elvállalók előszeretettel szedik le a sápot a beosztottakról. Így az meg az árukészlethez nyúl, olykor a postakocsi tartalmához.
    Sokat változott a világ! Már nem vonzó a rendőri pálya sem, akad jelentkező, de több a leszerelő, elmenő! A rendőrség a megalakulása óta, a legnagyobb válságot éli át. Már csak azok jelentkeznek, akik az agresszívitásukat a törvények mögé igyekeznek elrejteni, hogy onnan az első lehetőség alkalmából kitörjön!
    Ismerőseimtől hallom! Ha,a tűzoltókat azért fegyverzik fel, mert egységes bevetési központot kívánnak egyesek létre hozni és a tűzoltó is kiküldhető lesz kocsmai verekedéshez, mert rendőr addigra alig marad, akkor ők is leteszik a lantot, leszerelnek.
    Legalább ilyen horderejű átalakításnál, miért nem kérdezik meg a munkavállalók véleményét !!! Megy megint a terv kiagyalója, nem kérdez sem embert, sem Istent, de, ha az emberek ezért nem lesznek sokkal jobban megfizetve, nem fogják vállalni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. “…“Jegyezze már meg mindenki, ez nem az USA. Franciaország, UK, ahol olyan erősek a szakszervezetek…”
    És miért nem?…”
    .
    - Jogi akadálya van, hogy pontosan mi, azt nem tudom, mert nem emlékszek már a magyarázatra. Orkföldön jogilag sem lehet olyan szakszervezeteket létrehozni, mint ÉNY EU- ban, pláne a Zusákokban.
    .
    Hogy emberi akadálya is van (nem állnak ki egymásért még nagy bajban sem, “dögöljön meg a szomszéd tehene is inkább” mentalitás, stb), az más kérdés.
    .
    Zusákokban, Franciaországban ha egy adott munkakör dolgozóit kollektív sérelem éri, az illetékes szervezetek olyan sztrájkot csinálnak, hogy az komoly fenyegetés a gazdaságnak, iparnak, szolgáltatóágazatoknak, stb.
    .
    Orkföldön meg olyan gaskó- féle genetikai hulladékok, megélhetési szakszervezeti népvezérek kreténkednek csak, politikusbűnözői megrendelésre, vagy kellő mennyiségű keményszesz elfogyasztása után.
    .
    Aki vágja ezt a témát, jó lenne, ha írna róla, mi az erős szakszervezetek jogi háttere az USA- ban, és miért használhatatlan ugyanez Orkföldön. És most tényleg csak a jogi háttér érdekel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos