Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Közmegegyezés 2013. szeptember 18. szerda 0:00

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Közmegegyezés

Népünk jelentős erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy visszatérjen a boldog (és boldogult) kádári idők „közmegegyezésre épülő” világába. Kövér László házelnök már a parlamentarizmus „túlhajtott rendszerét” kóstolgatja, egyfajta rendeleti kormányzást vezetne be, „annak minden rossz íze nélkül”, hogy a felszabaduló munkaidőben a képviselőknek több energiájuk maradjon a kormány ellenőrzésére. Már amennyire képviselői ellenőrzésnek számít, amit a kétharmados légió 2010 óta előad. És ez komoly: van egy házelnökünk, akit zavar az általa vezetett intézmény.

A legendás kádári közmegegyezés lényegét Határ Győző (London) még a népfrontos enyhülési politika csúcsán fogalmazta meg (Győző bácsi sosem volt elájulva a későkádári diadalmenettől): a közmegegyezés olyasmi, hogy amikor a jobb kezem nyújtom, a bal kezem mutatóujját a géppisztoly ravaszán tartom. Hát persze, hogy megegyezünk.

A második orbáni halálmenet legalább ennyire hangulatos lenne, igazi magyar „konszolidáció”. A benyelt, felszabdalt, ízekre szakított Magyarország dezintegrált töredékeivel való baráti kézrázás, miközben a gazda pantallójának farzsebéből kiáll a rugós bicska.

Jut eszünkbe. Van itt valami ellenzék is, lennie kellene, komolyan. De erről Pesten – néha még MSZP-s körökben is – az az alattomos pletyka járja, hogy derék Mesterházynk nem is akar oly nagy erővel nyerni, mivel ő még fiatal, 2018-ban lesz igazán jó erőben. Attilánk zseniális kavaró. Hogyan csinálja ki, hogyan forgatja át, miként rágja meg, nullázza le tehetetlenül vergődő, gyengeségükben kiszolgáltatott baloldali riválisait. Mint egy valódi pszeudo Orbán 2002-ből, a jobboldali testvérpártok falzabálásakor. Orbán is akkor járhatott a csúcson: a korrumpálás, a megfélemlítés, a negédes becsalogatás bonyolult eszközrendszerét igénybe véve. Mesterházy is bravúrosan alkalmazza a „testvéri ölelés” néhány variánsát. Olyan ez, mint amikor a Boa Constrictor magába ölel. De igazából ez az ő játszmája. Nem érzem azt, hogy bármi közünk lenne hozzá. Ezért is rossz a lelkiismeretem. Orbánra egyszer talán magától is rádől a sufni-ajtó, amit létrehozott, a fejére hull vissza.

De kire marad megroskadt hazánk, az orbanizált Magyarország?

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (26 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +36 ( 40 szavazatból)
Buják Attila: Közmegegyezés, 4.7 out of 5 based on 26 ratings

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Orban egy aljas elvtelen suttyo paraszt ! IMADJA A NOKET , A PENZT , A CSILLOGAST ! ENEKUL KEPTELEN ELNI ! KLINIKAI ESET MINT A BOND FILMEKEN A GONOSZOK AKIK ELMEBETEGEK IS EGYBEN!
    ORBAN SZEREPELHETNE MAR EGY BOND FILMBEN NEKI MENNE EZ ZSIGERBOL MARMINT AZ ELMEBETEG FO GONOSZ SZEREPE!
    Szerintem elvallalna!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  2. A közmegegyezés sufni ajtaját Mesterházy zsenialitását tükrözve ránk akarja húzni! Van egy érzésem. Ez az ember ‘18-ban sem lesz önállóan gondolkodó demokrata. Mint ahogy most sem az. Már pedig a mondás azt tartja, hogy ha délelőtt nem, akkor már délután sem. Jó a jelző: kavaró. Egyenlőre csak ehhez ért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  3. A sufni ajtót nem tudom, de ha az ég szakad le az először az óriások fejét töri össze.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Mielőtt a sufni ránk dőlne, kivezet bennünket az unióból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. Mesterházy még a politika alapelveivel sincs tisztában. Szemünk előtt zúzta be Gyurcsány levelét, szemünkbe mondta, hogy fürödni ment parlament helyett, Orbán helyett kért elnézést Romániában a pofátlan népszavazásért, kiment az EU-ba és Orbán helyett kérte, hogy ne vegyék el hazánktól az EU-s pénzeket, stb, stb – még azt sem tudja, hogy mikor kellene hallgatni.
    Amit pedig Gyurcsánnyal csináltak és csinálnak az ő vezérlete alatt, az egy pofátlan jellemtelenség. Egyébként az MSZP a fő felelőse annak, hogy 2010-ben a Fidesz túlhatalmat kapott. Országunk szerencséje lenne, ha eltűnnének a politikai süllyesztőben, mint az MDF, – és végre kialakulhatna egy normális baloldal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos