Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Csapolás 2013. szeptember 25. szerda 15:00

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Csapolás

Szén, szén, szén a láthatáron! A bányatulajdonos (kőbánya) fia fedezte fel nekünk a magyar szénkincset, s péntek reggeli tájékoztató jellegű nemzet-eligazításán azon nyomban fel is vetette: kormánya megfontolja „néhány kisebb szénbánya” megnyitását, hogy „szociális szénhez” (s mellékesen tűzifához) juttassa energiaínségben senyvedő, globalista gáz- és olajmizériákba bonyolódó népünket. A kőbányász fia alkatilag vonzódik a szakmához (dehogy merném leírni, hogy „genetikailag”, abból bajok lehetnek, nemhogy díszpolgárságomat vonnák meg – olyan nincs -, de állampolgárságomat is), szóval a kőbányász fia szerint az akarat hegyeket mozgat meg. Az is csak hablaty, komcsi ármány, hogy hazánk energiahordozókban szegény, elesett ország. Van itt szén, csak akarni kell. És főként fel kell tárni.

Na, azt lehet. Utoljára Kapolyi milliárdos és akadémikus kísérletezett ilyenekkel (Kádár parancsára) az úgynevezett Eocén Program keretében. A terv az volt, hogy mivel a magyar bányákból lassan kifogy az erősen közepes barnaszén és az ócska lignit, s velük elfogynak, nyugdíjba és szilikózisba vonulnak bányászaink, a rendszer szerelemgyerekei – őket kell átmenteni a jövőnek, kerül, amibe kerül. A bányász alá szenet kell rakni. És a szén meg is indult a mányi megnyitón. Kár, hogy a szükséges anyagot Lengyelországból kellett importálni, hogy már az indulásnál be ne csődöljön a terv.

Az orbáni továbbgondolás magja szintén a szén. A magyar szénkincs. Lehetetlen, hogy miniszterelnök urunk gyökeret verjen holmi silány kis rezsicsökkentésnél, kurta karocskáit a Vörös Tenger fölé emeli Új Mózesként: „legyen olcsóbb a fűtés és a fény!” Egy koncepciózus államférfi körültekintőbben, összetettebben kombinál. Egyik kezével rezsit csökkent, a másikkal fényt varázsol a szobákba és a fejekbe, a harmadikkal közmunkást küld a tárna-mélybe: menjen a cigány és fejtse ki magának a fűtenivalót télire, ha nem akarja, hogy megfagyjon a purdé. Mindezek persze előpendítések, odavetett félmondatok, gondolat-zsengék. Funkciójuk az, hogy jelezzék: igazi államférfi jár közöttünk, töri makacs, paraszti buksiját. Folyton azon tipródik, hogy sikálhatná el a csekkeket, melyek zizegő őszi avarként terítik be a magyar háztartásokat. Csudálja is a nép erősen, de gyorsan kigyütt a megoldás, melyet a párt délután már cáfol, mondván: egyelőre nincs napirenden a közműcégek államosítása.

Bennünk persze felsejlik egy s más, többek között az Örkény anekdota Sztálinvárosról. Örkény újságírót vezeti a portás a gyom között a pusztaság közepén. És itt lesz májusban a csapolás? Itt, válaszol az úti kalauz. Pont itt. Majd gyanút fog és kérdezgetni kezd. Maga nem a patikus fia? De igen. Az Örkény patikusé? S bizalmasan közel hajol. „Lóizé lesz itt, nem csapolás.” Maradjunk ennyiben. Míg meg nem indul a föld gyomrából a szén.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (25 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +34 ( 38 szavazatból)
Buják Attila: Csapolás, 5.0 out of 5 based on 25 ratings

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

11 Reader’s Comments

  1. Na nehogy má’ megálljon itt nagyurunk esze! Lesz itten kérem szépen még tenger is, mire befejezik a Kossuth tér meggyalázását! Ha törik, ha szakad akkorra lesz időzítve a vitéz alcsúti, és felcsúti kormányzó urunk titulusa, mellérendelve a tengernagyi címet is!
    Mert álmodni azt tud. Igaz nekünk az rémálom, ami őt előre viszi. Nála aztán igaz a mondás: álmodozás az élet megrontója.A mi életünké.
    Memmonta! Lesz itt még meglepetés!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  2. - Foglaljon helyet, Mr. Wilkie. Nem akartam megbántani, de kifárasztott az út. Magányra vágyom.

    - Viszont jelentést kell tennem. Tudja-e, Sir, hogy az egész világ Harlingtonon mulat?

    - Hm… Igazán? – kérdezte fanyarul.

    - Odacsődítette a sajtót Urungiba, vagyont fizetett a varázsló törzsfőnöknek, és kiderült… bocsánat… hahaha…

    - De Mr. Wilkie!…

    - Nem bírom nevetés nélkül! Ilyen szélhámosság még nem volt! Az urungi főnök összejátszott a mérnökünkkel, a fúrótorony alatt egy tartály volt, amit távolról egy pumpa… hahaha… ezer bocsánat… Szóval, a feltörő petróleum nem a földből lövellt… hanem pumpával… hahaha… nyomták fel… hahaha… a sajtó előtt… az egyik szakértő… megállapította, hogy hahaha…

    - De kérem…

    - Sir! Finomított olaj lövellt ki a földből!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  3. Azért gondoljuk csak ezt egy kicsit végig.
    Lengyelországból importáljuk a szenet, azt az egyik lyukon bedöntjük valamelyik, még használható bányába, a másik oldalon meg “kitermeljük”. És kész.
    Lenne ez olyan hatékony mint a közmunka rendszere. És mennyi embernek biztosítana munkát?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  4. bumburi !
    .
    Nála ez fordítva van. Úgy, hogy
    . a z . é l e t . a z . á b r á n d o z á s . m e g r o n t ó j a:
    Märt kérämszépen, csak azok a rohadt szakämbärek ne lännének. Azok ! Azok rontanak el minden märész álmunkat… Ja! Mindig tagadják a mi “märész, nagy álmainkat”.
    .
    Erről jut eszembe, hogy Hitler is azt mondta Rauschningnak;
    “hagyjon engem békén a közgazdászok hülyeségeivel mert… !” “… A szakemberek mindig beleütköznek sajátmaguk szakmai korlátaiba – üvöltötte – miközben én mindig az adott helyzethez alkalmazkodom és nem ragaszkodom meggyökeresedett szokásokhoz. Így előttem nem lehetnek akadályok.”
    .

    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  5. Caretero !
    .
    5 ************************************************************************************
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  6. A diktatorok egyik jellemvonasa hogy azt hiszik hogy mindenhez ertenek !
    Meg mondja valaki hogy nem a kocsik tanitottak ! Ez pont olyan ?@#$ mint Rakosi volt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Magyarország völgyben fekszik 8O méter a tengerszint felett, geológiailag túl sok energiahordozót nem lehet remélni. Ha van is szén vagy urán vagy olaj, azért energetikai szempontból sosem lesz önellátó.

    .
    Az egyetlen amiből pénzt hozhatna ki a szellemi tőke, a mezőgazdaság de nem nyers hanem feldolgozott jó áron eladható termékekkel.
    Ami szellemi tőkét illeti, valóban nekünk is mint minden országnak vannak jó fejeink, zsenik, de már országokkal ellentétben mi nem hasznosítjuk, hanem irigyen elzavarjuk őket. elmentek az első osztályú jó fejek, majd a másodosztályúak, most mennek százezrével a harmadosztályúak is, érts, menekülnek még idős korban szakképzettség nélkül is.
    .
    Marad a néhány költözésre képtelen remek nagyszerű ember, gondosan titkolva szellemi képességeit, nehogy felemésszék, és marad a csőcselék az üldözők hada telve büszkeséggel a magyar szellemi értékek felett amelyek pont az ő jóvoltukból egy fillért sem hoznak az országnak.
    .
    marad Orbán a gonosz fintorgó törpe, torzuló személyiséggel engedelmesen hozzá torzuló országgal.
    .
    Kell az energia, kell a pénz, a javak. Nincs más hátra startolhat a szabadságharc, egyes fokozat, a nacionalizmus kettes fokozat, a diktatúra hármas fokozat, a fasizmus négyes fokozat,Orbán kedven négysebessége autója,. Most már csak terjeszkedni kell, visszaszerezni az elvesztett területeket, lesz itt eldorádó a hülye gyereknek megy akik mögé állnak.
    .
    Micsoda hülye maszlag az egész.Meddig húzza ez az ország???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  8. Magyarország tragédiája, hogy szürke barmai nem a Hortobágyon legelnek, hanem benn ülnek a parlamentben és “vezetik” tönkre az országot.
    De őszintén, érdemlünk jobbat?
    .
    Ahelyett hogy kihajtottuk volna őket legelni, nem mi szavaztuk be őket a parlamentbe?
    Nem mi ültettük őket a saját nyakunkba?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  9. Sajnálatos, hogy a meleghez, világossághoz energia kell, az evéshez munka.
    A LED világítás egy katasztrófa a szemnek és a Szolnokon keletkező meleg mire Zalaegerszegre ér, már hidegebb, mint a környezet. A konzervipar kóstolóinak az ízléséről jobb egy szót sem szólni.
    Ennyit a bányászat jövőjéről, fényről, kajáról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Látom ahogy előbújnak a sötét bánya mélyéből az új széncsaták hősei. Persze nemzeti trikolórba csomagolva. Mázsánként sokezerért felhozzák majd a fekete gyémántot, aztán kiosztják a szegin nyomorgóknak mint a Duce ajándékát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Eagle írta, hogy “Az egyetlen amiből pénzt hozhatna ki a szellemi tőke…”.
    Valóban jó lenne. A német típusú iskolák sokat lendítettek Magyarország műveltségén a XIX. században és a XX. század első harmadában. Kiemelkedő gondolkodókat, kutatókat termelt, és bár a átlagos műveltség továbbra is alacsony maradt, tömegek voltak írástudatlanok vagy műveletlenek, a világ elmaradottab részéhez viszonyítva komoly előnyünk volt, a közepesen fejlett országokhoz tartoztunk.
    Azóta az oktatás és a műveltség sokat változott a Földön. Ázsiába és Afrikában is általánossá vált az oktatás, fejlődött a technika. Az oktatás stílusa is megváltozott, alkalmazkodott a tudományos – technikai forradalom követelményeihez. A szellemi tőkénk, ha megvan is, már nem lényeges erősebb, vagy több, mint pl. a dél-kelet-ázsiai országoké, sőt.
    .
    De Eagle-nek igaza van. Ha természeti kincsekben gazdagok lennénk, akkor is ezt kellene fejleszteni és használni, mert minden gazdagság és jólét alapját az emberi képességek alkotják. Ezt romboljuk már régóta, vagy veszni, romlani hagyjuk. Újabban intenzíven rombolja a NER csökött bandája. Világos: ha ők bunkók, más is maradjon meg ebben az állapotban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos