Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: A leplezetlen fasizmus 2013. szeptember 10. kedd 18:40

  • Hozzászólások(77)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: A leplezetlen fasizmus

A Nemzeti Együttműködés Rendszeréről eddig is tudhatta minden józan gondolkodó, hogy a fasiszta állam jól ismert elemeit ülteti át a jelenbe. Orbán fasizmusa nem lehet ugyanolyan a liberális Európai Unió tagjaként 2013-ban, mint Mussolini fasizmusa 1928-ban, de nincs új a nap alatt. Fasiszta államot és tekintélyelvű, központosított diktatúrát strukturálisan csak egyféleképpen lehet építeni. Lehetetlen nem felismerni a párhuzamokat. Nem mindenki hajlandó azt tudomásul venni, sokakat megtéveszt a rendszer két világháború közötti  ”keresztény-nemzeti” jellege. De a horthyzmus is a fasizmus egy típusa volt. A fasizmus nemcsak totális diktatúrát jelent. A fasizmus nem számolja fel teljesen a szabadságot, hanem különböző stádiumaiban csak korlátozza azt.

Amikor 2011. május 28-án megírtam Az Unió első fasiszta állama című cikkemet, akkor az Orbán-rendszer első intézkedéseit vetettem össze Mussolini fasiszta rendszerének kialakulásával. Az első lépések nem hasonlítottak egymásra, hanem tökéletesen megfeleltek egymásnak. Ennek alapján azt állítottam, hogy már most lehet tudni, hogy ez a rendszer mi lesz, hogyan folytatódik, melyek lesznek a következő lépései. Ezért már most ennek megfelelően kell fellépni vele szemben, mert előbb-utóbb totális diktatúrában végződhet. Már akkor azt írtam, hogy fasiszta diktatúrát demokratikus választáson leváltani nem lehet. Amíg tartanak választásokat, azok nem lesznek demokratikusak. Nem kellett prófétának lenni ahhoz, hogy előre megmondjam: új választási törvényt fogadnak majd el, amellyel akadályfutásra kényszerítik azokat a pártokat, akik a rendszer első elemei láttán nem állítják falhoz Mussolini gyenge alteregóját, és nem bojkottálják a fasiszta rendszer szisztematikus kiépítését. Ehelyett valamiért fontosnak tartják a demokrácia hazugságának erősítését, a látszat fenntartását és a rendszer hazug legitimációját. Azóta eltörölték a demokratikus Alkotmányt, és helyébe lépett a fasiszta alaptörvény. Létrejött a Köztisztviselői Kar, a Pedagógus Kar, az első korporációk. Talán nem véletlenül a központosított államhatalom kiszolgálóit és a jövő generációjának agymosásáért felelős pedagógusokat helyezték először totális kontroll alá. Ha csak erről megkérdeznek egy értelmes embert, azonnal látja, hogy ez fasizmus, egy fasiszta rendszer szisztematikus építése, amelyhez szokása szerint a katolikus egyház adja az elnyomó és gyilkos ideológiát.

Mivel egy rendszer első elemeiből logikusan kiszámíthatók a következő lépések, előre jeleztem: az Orbán-rendszer először kiüresíti, majd felszámolja a parlamentarizmust. A párhuzam leírásakor jeleztem, hogy Mussolini 1925-ben bevezette a rendeleti kormányzást, a fasiszta kormány a parlament jóváhagyása nélkül hozhatott törvényeket, majd később feloszlatta “önmagát” a funkcióját veszített parlament. Mussolini mindenben Orbánt másolta, csak időben előzte meg őt. Orbán tartalmilag már eddig is rendeleti kormányzást folytatott. Az ellenzék szerepe formális volt, mindenféle előzetes egyeztetés nélkül akár egy nap alatt fogadhattak el törvényeket. Ilyen törvényhozás abszolút többség esetén sem létezik demokratikus rendszerekben. Azzal, hogy Kövér bejelentette a rendeleti kormányzás bevezetésének javaslatát, már a demokrácia hazug látszatáról is lemondanának. Nyűg a mi Vezérünknek a parlamentbe járás, felesleges pénz, munka és energia a sok előterjesztés. Napok telnek el, mire egyetlen szavából vagy gondolatából törvény lesz, miközben úgyis az lesz, amit ő akar. Miért kell arra napokat várni? Kimondja, leírják, és attól kezdve törvény.

Emellett még mindig túl nagy figyelem fordul a parlamentre. Még hallani ellenzéki véleményeket. Ez már a Vezér hiúságát sérti. Mit keresnek ezek még mindig itt? Másrészt a parlamenti díszlet kétélű kard: egyik oldalról leplezi a rendszer valódi jellegét, másik oldalról viszont megtéveszt egyeseket, akik ettől elszemtelenednek.

Egy fasiszta rendszer állandó támadásban van. Lételeme a meghökkentés, az agresszió és a provokáció. Ellenfeleit mindig meglepi azzal, hogy olyanokat lép, amelyekre ők nem számítanak. Amiről azt gondolták, hogy ezt már nem meri megtenni. Így lesz ez egészen az első büntető munkatáborig. A meglepetés ereje lefegyverzi az ellenfeleket, és lassan ülteti el az emberek szívében a félelmet. Ebből mindenki megértheti, ha itt rendeleti kormányzást lehet bevezetni, akkor mindent meg lehet tenni. Vége a jognak. Ez a totális diktatúra kapuja.

Akik eddig foggal és körömmel ragaszkodtak ahhoz, hogy az Orbán-rendszer nem diktatúra, nem fasizmus, hanem ilyen-olyan jelzővel ellátott demokráciahiányos demokrácia (víz nélküli folyó), most nehéz helyzetbe kerültek. Orbán felrúgta a ki nem mondott egyezség szabályait. Felmondta a látszat megőrzését. A gondolat felvetése is fasiszta és náci alapvetés. De ha megvalósul, akkor a Klubrádió, az ATV és az ellenzéki pártok nyelvújító zsenialitása újabb fejezetéhez érkezhet. Nem szeretnék a helyükbe lenni, nem lesz könnyű ezt továbbra is demokráciának nevezni, és nem fasizmusnak mondani. Feladta a leckét a gazda, de majd megoldják, ezért kapják a fizetésüket.

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy amikor Bolgár György majd kipréseli fogai kerítései között, hogy ez most már tényleg fasizmus, és engedélyt kér a csuklóján a bilincs szorításának enyhítésére, akkor sem mond majd igazat. Ez a rendszer ugyanis a NENYI, a NER bejelentése, a fülkeforradalom kinyilvánítása, a sajtószabadság felszámolása óta fasizmus, amely a kiépülés folyamatában volt, és amely azóta – a segítő asszisztenciának köszönhetően – be is fejeződött. Most a ciklikus konszolidációs hullámok egyikében vagyunk, amikor a mi bölcs Vezérünk ad egy kevés időt arra, hogy a ketreclakók megszokják az egyre szűkülő cellákat, és megállapítsák, hogy még ezen belül is van élet. Persze, ha Bolgár György és társai jól forgatják a szavakat, akkor az említett bilincseket is elkerülhetik. Azokat tisztességes és egyenes jellemmel ki kell érdemelni. Rájuk még nagy szüksége van a Vezérnek.

Elmondom, kik vezettek be eddig rendeleti kormányzást az elmúlt században: Benito Mussolini 1925-ben, Adolf Hitler 1933-ban, Szálasi Ferenc 1944-ben, és a kommunista diktatúrában hoztak törvényerejű rendeleteket. A következő Orbán Viktor 2013-ban vagy 2014-ben lesz. Szeretném hangsúlyozni, hogy a német felhatalmazási törvényt, amely lehetővé tette Hitler rendeleti kormányzását (ami a parlamentarizmus tényleges végét jelentette), legitim módon szavazták meg a Reichstagban. Ehhez annyira azért szükség volt, hogy hozzanak egy olyan törvényt, amely szerint a távollevőket is jelenlevőknek kell tekinteni, hogy a határozatképesség meglegyen, de  ilyen törvényt a Fidesz bűnszervezet Lázár és/vagy Rogán előterjesztésére fél nap alatt szavaz meg. A szövegét már bármelyik trafiktulajdonos megírja. Hitler azt ígérte, hogy ezt majd csak kivételes esetekben alkalmazzák. A róka megígérte, hogy nem eszik tyúkot. A folytatást ismerjük.

Hitler egyébként ugyanarra hivatkozott, amire Orbán Viktor, hogy “rettenetes örökséget” kell átvenni (az elmúltnyolcév ugyebár), ezért történelmi feladatot kell megoldania a nemzeti kormánynak, mert ők is így nevezték, ahogyan a mi felcsúti focistánk. Az egyik dilettáns festő volt, a másik dilettáns focista. Hitler is felnagyította a választási győzelmét, mintha mindent elsöprő győzelmet arattak volna, és az 1933. március 7-i első kormányülésen a választási győzelmet forradalomnak minősítette. Lehet ellenőrizni (Akten zur Deutschen Auswärtigen Politik 1918-1945. Serie D, I. 114.). Ezt biztosan Orbán Viktortól tanulta. Mint ahogyan azt is, hogy a német érdekeket érvényesíti a külpolitikában, kiharcolja Németország nemzetközi egyenjogúságát. Szabadságharcot indít. Nem az lesz ennek a rendszernek a neve, kedves Szanyi Tibor, hogy “nemzeti focializmus”, hanem az, hogy “nemzeti szocializmus”.

Azt talán nem kell részletezni, hogy mit jelent a rendeleti kormányzás. A parlament szerepének megszüntetését. Kövér bejelentése nyilván nem légből kapott ötlet. Kezdik bevezetni a köztudatba, szoktatják hozzá a füleket. A hívek elkezdik szajkózni ennek hasznosságát, és mire megszvazzák, azt már mindenki tudomásul is vette. Kommunista magyarellenes összeesküvő lesz, aki merészeli megkérdőjelezni. Vannak helyzetek, amikor nácik masíroznak a hatalomba, és vannak helyzetek, amikor a hatalmon levőkről derül ki, hogy nácik. Kövér esetében ilyen fejlődésről nem beszélhetünk, mert ő soha nem is hagyott kétséget maga felől, derék nyilasként hurcolászta az akasztófára való hungarista Nyírő porait. Az Európai Unió és Amerika pedig tanulja meg, hogy nem szólhat bele a magyar nép önrendelkezésébe.

Ha eddig nem lett volna világos, mennyire nevetséges az ellenzéki pártok készülődése a választásra, ez most nyilvánvalóvá lett. Akár a választások előtt, akár a választások után készül el Orbán felhatalmazási törvénye a rendeleti kormányzásra, a választásokon mandátumot szerző pártok és képviselők nem a törvényhozásba, hanem egy röhejes sóhivatalba ülnek majd be, amelynek semmiféle szerepe nem lesz. Ennél megalázóbb és nevetségesebb helyzetbe nem lehet demokratikus politikusokat hozni. Orbán ezzel a lépésével nagy barackot nyomott a fejükre: készek lettek volna eljátszani a hazug díszletet, és ehhez olyan komoly pofát vágni, mintha itt valóban demokrácia lenne. Erre képes az egészről lerántani a leplet, és úgy kell bekullogniuk a parlament épületébe, hogy arról már mindenki tudja, hogy micsoda. Ha ezek után Mesterházy, Bajnai és Gyurcsány úgy tesz, mintha ez a bejelentés nem hangzott volna el, mintha az élet mehetne ugyanúgy tovább, akkor még a vakok számára is leleplezték magukat. Akkor hozzájuk képest a 4-es út mellett strichelő kurvák szende szűzleányok (bár lehet, hogy azóta prostik már nincsenek az út mellett, csak ellenzéki politikusok).

Gratulálunk e pártok híveinek is, akik felhúzott csiga módjára ismételgetik, hogy a választáson részt kell venni, össze kell fogni, le kell váltani, le lehet váltani, lári-fári, bla-bla-bla és a többi. Az egészben a vicc az, hogy a rendeleti kormányzás bevezetése lényegileg semmiféle tartalmi változást nem jelent ahhoz képest, ahogyan a parlament most működik. Amit világosan lehet látni a rendeleti kormányzás bevezetése esetén, azt lehetne látni anélkül is. Feltéve, ha valaki látni akar, és valamilyen okból nem akarja eljátszani a vakot, a süketet és a hülyét. De ha ezt megszavazzák, Orbán megalázza őket azzal, hogy még a paravánt sem hagyja meg nekik, hanem paraván nélkül kell eljátszaniuk a kollaboráns szerepét. Nincs hova elbújni, nincs mivel a hazugságot takargatni, kilóg a lóláb, elvtársak!

Köszönjük meg Kövérnek, hogy mostantól nem lehet olyan egyszerűen hazudni, mint eddig. Nem lehet azokat, akik a paravánnal együtt is látják az igazságot, olyan könnyen lehülyézni. De nincsenek illúzióim. Mire ez a törvény megszületik, meglesznek a hazugságok. Lehet folytatni a hazudozást, de Kövér bejelentésének villanófényében egy pillanatra meglátta mindenki a valóságot. Feketén-fehéren kiderült, hogy miről van szó. Szép nap ez a mai. Kiderült, hogy az első perctől kezdve igazam van. Akik szélsőségesnek neveztek, elferdítették a valóságot, mondjuk így finoman. Ha valakinek nem lenne világos, megfogalmazhatjuk érthetőbben is: falaztok, egy bűnszervezetet lepleztek, a hazát fillérekért áruljátok. Azokkal együtt, akik hallgatnak rátok. A rendeleti kormányzás ugyanis egy minőségi változást is jelent majd. Ez már nyílt diktatúra.

Most kiderül, hogy csupán karrieristák vagytok, vagy ostobák, vagy gazemberek, kedves barátaim. Azt hiszem, van ilyen is, olyan is. Sajnos, az élet ebben a kiélezett helyzetben ilyen nyersen teszi fel a kérdést nektek. Érdeklődéssel vegyes figyelemmel várjuk, hogy erre mit válaszoltok. Különösen az MSZP viselkedését követjük árgus szemekkel, miután Mesterházy Attila gyanús védelem alatt áll a Fidesz propagandagépezetében. Ezt csak a vak nem látja. Mesterházyra valamiért vigyáznak, tabu. Ezt már ismerjük, ez nem az első eset az MSZP-ben. Ezért az itt a nagy kérdés: lezsírozott benneteket Simicska vagy nem? Kik vagytok ti valójában? Ki irányít benneteket? Van-e Simicska által zsarolható szürke eminenciás a pártban?

Most nem az összefogási cirkuszról van szó, amelyről az első pillanattól tudhatta mindenki, hogy az MSZP sem Bajnaival nem akar választási szövetséget, sem senki mással. Az MSZP-nek a baloldalon ugyanúgy nincs szüksége ezekre a satellit pártocskákra, mint Orbánnak a jobb oldalon. Az pedig fel sem merült, hogy az általuk mindenkinél jobban gyűlölt ellenfelükkel, az antitézisükkel, Gyurcsánnyal bármiféle egyezséget kössenek.

A mi kérdésünk ennél átfogóbb: vajon a Fidesz irányítja-e informálisan a legnagyobb ellenzéki pártot? Van-e valamilyen informális egyeztetés? Milyen alkuk vannak a háttérben? A rendeleti kormányzás bejelentése után van-e értelme bármilyen választásokra készülődni? Eladtatok-e bennünket nekik? Kinek az oldalán is álltok?

Nem kell mondani, látni fogjuk.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (77 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +116 ( 132 szavazatból)
Bartus László: A leplezetlen fasizmus, 4.9 out of 5 based on 77 ratings

  • Hozzászólások(77)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

77 Reader’s Comments

  1. lehet,hogy rosszul látom, de szerintem megegyeztek . Ami Gyurcsány és Bajnai háta mögött lopakodó volt SZDSZ figurák távoltartását jelenti. A cél minden semmitérő visszalopakodó pártocska kizárása. Marad a két nagy párt és nincs komoly zsarolás, pofázás,okoskodás a volt politikai figurák részéről. A FIDESZNEK szerintem a KDNP-re sem lesz szüksége 2014-től. A politika mindig is a választók elárulásáról szólt.Ha minden úgy lersz mint Bartus úr vizionálja, akkor várható a kormányzói státus megteremtése, utána a ” PRIMA GENITURA “elfogadtatása. Tehát a kormányzói rangot, címet a elsőszülött Orbán fogja örökölni, megkapni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  2. Egyre inkább durvulnak a dolgok.
    Nem vagyok elég okos, nem tudom mit tudnék tenni. Most még választhatok. Talán.
    Választhatom a hallgatást, így védve a családomat, munkámat, életemet……, vagy?
    Mi, kis emberek mit tehetünk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  3. Eladtatok bennünket ? Kérdezi B.L. Jogosan.

    Eladtátok már a rendeleti kormányzást is? A jövő parlamentjéből biztos egyedüli ellenzéki szerepben?

    Mert a valódi ellenzékiséget már eladtátok.
    A széleskörűi ellenzéki összefogást is.

    A köztársaságot is.
    Magyarország Alkotmányát is.

    Mi van az álarc mögött? Itt az ideje az igazság felfedésének.
    Nincs tovább mire várni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  4. a Kormányzó témát én is érzem.
    Kb. 2 éve egyszer elmentem egy beszélgetésre ahol Debreczeni József volt a vendég, akkor már DK alelnökként. Megkérdeztem, hogy szerinte lehetséges-e, hogy O.V. előbb-utóbb Magyarország Kormányzója lesz és a Sándor Palotából irányítja az Ő országát.
    Akkor még D.J. nem látta valószínünek, nem tudom, most hogy látja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  5. Mami, a hallgatás a legrosszabb, amit választhatsz. sajnos a magyar társadalom többsége ezt teszi, orbán ezért nyomulhat gondtalanul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  6. Gábor !
    .
    Nem a Sándor Palotából, hanem a Nemzeti Galériából, illetve az annak ma még otthont adó Királyi Palotából.
    Egyébként Orbanini először a Néprajzi Múzeumnak helyet adó egykori Kúria épületét (szintén egy palota) szemelte ki úgymond, kormány irodaháznak. Ez történt az első Orbanisztán idején, ám azóta – “tempora mutantur” – a még falánkabbá vált Kisgömböc, és mindent ennek az önző szempontnak. Ezért akarják összevonni a Nemzeti Galériát a Szépművészeti Múzeummal és ezért akarnak egy központi épület együttest építeni a ligetben, hogy ők kellően, megfelelő ódon épületekben élhessék meg sajátos, úgynevezett “konzervatízmusukat”. ..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  7. bocs’
    és mindent alárendelt < (így helyes)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  8. Hunyadi:
    .
    Engedd meg, hogy Bartus László helyett válaszoljak az 1. pontra:
    .
    Lényegében már ma is rendeleti kormányzás van. A Parlamentben leginkább egyéni képviselői indítványokra, 24 óra alatt zavarnak le egy-egy törvényt. Pontosan tudjuk, hogy a képviselői egyéni indítványok mögött a Fidesz vezető állnak személyesen, az ilyen előterjesztéseket benyújtó képviselők egyszerű bábok.
    .
    A mai menet tehát az, hogy mondjuk Orbán kigondol egy dolgot („hozzunk egy törvényt a Balettintézet államosításáról…”) és másnap már be is nyújtja valaki a törvényjavaslatot, amit a kétharmados többség meg is szavaz. Ezért született az elmúlt három évben több mint ezer (!) törvény. Nagyobb részük olyan rendelkezés, amelynek nincs igazán törvényi ereje.
    .
    Most Orbán azzal kénytelen szembe nézni, hogy – ha lesznek – választások, azokon nem nyer, vagy ha nyer, az nagyon szoros, közel sem kétharmados győzelem lesz. Sokkal nehezebb lesz a Parlamenten – törvény formájában – az akaratát átvinni.
    .
    Ha mégis kormányra kerülne – akár szűk többséggel, akár kisebbségi kormányként, pl. a Jobbik külső támogatásával – a rendeleti kormányzás lehetőséget teremtene számára egyoldalú, rapid intézkedésekre. Közben lehetne szűkíteni a parlamenti ülések számát (Kövér régi álma a több hetenkénti ülésezés), a rendeletek utólagos megerősítése akár csúszhatna is. De igazából azt sem tudjuk, hogy Kövér álma a rendeleti kormányzásról tartalmazza-e a Parlamenti jóváhagyást, vagy sem.

    A lényeg – és ez levezethető a Fidesz eddigi kormányzási gyakorlatából – hogy Orbán minden eszközzel kontroll nélküli kormányzásra vágyik, más szavakkal nyílt diktatúrára. Ehhez az örökké gyűlölködő, ugyancsak elmebeteg Kövér jó partner a számára. És addig akarja a „törvényi hátteret” ehhez biztosítani, míg a kétharmad felett abszolút módon rendelkezik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  9. Ott a két pont Lacinál! Nálam a “rendeleti kormányzás” ill. korábban a győzelmi jelentések, a sunyi, lopakodó rasszizmus-antiszemitizmus, a valósnak vélt mítoszok kultusza, hamis bálványteremtés és a munkaalapú társadalom volt a vészcsengő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  10. lencsi!

    Igazad van. De egy egyszerű ember mit tehetne?
    Sokszor gondoltuk itthon, hogy na ebbe most tuti belebukik a kormány. De nem történt soha semmi.
    Az öszödi beszédet már hússzor túlszárnyalták, mégis kuss van. 2006-ban vajon mi történt, hogy úgy el tudtak szabadulni az indulatok? Nem értem. De úgy látszik sok-sok körülmény szükséges ahhoz, hogy valami tényleg kiverje a biztosítékot.
    Én folyton azt kérdezem, gyakorlati ember lévén, hogy mi mit tehetnénk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  11. 2014-ben a Fidesz győz, de nem lesz 2/3 többsége, vagyis a rendeleti kormányzás bevezetésével konzerválni lehet a korábbi helyzetet. Egyszerű, mint a vak komondor gondolkodása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  12. Magyarországon tulajdonképpen néhány éve már polgárháború van, csak az egyik fél nem akarja beismerni ezt. Háborút nem csak embereket legyilkoló fegyverekkel lehet vívni. Ez ebben a fázisban egy olyan háború, amelyben az embereknek vagy az ideológiai megnyerése, vagy semlegesítésük a cél, azáltal, hogy a nekik hatalmat és szabadságot adó jogokat fokozatosan elveszik és nyomorba, rabságba taszítják őket. A fülkés forradalom nem fülkés reformnak volt kinyilvánítva, a forradalom és a reform között pedig pont az a különbség, hogy az előbbi erőszakosan, illegálisan, a megdöntött rendszer törvényei ellenében zajlik. Ehhez képest az úgynevezett ellenzék nem veszi fel a harcot, hanem azok kegyeit keresi, akiknek semmi kedvük se lenne háborúzni, csak a saját kis érdekük, megélhetésük foglalkoztatja őket, akik nem tudják hogy mitől és hogyan működnek a dolgok, csak eredmények felmutatását várják. Az ellenállás harca helyett azt kiáltják, hogy ne legyen háború. Ezzel persze csak megkönnyítik a fasiszta forradalmárok dolgát. Egyelőre nem tettek annál erősebb kijelentést, hogy ami történik, az “szomorú”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  13. Fenti hozzászólás tetszett. “MO-n tulajdonképpen néhány éve már polgárháború van..” Fején találja a szöget! Az egyik oldalon vannak a fegyveerek, nehéz tüzérség, szönyegbombázó, – de a teljes hírközlés is, a megélhetés feletti hatalom is. A másik oldalon ott vannak a nyugdíjak, rokkantak, iskolák, röviden a nép.
    A háború szellemi téren azt jelenti, hogy az agymosás következtében ledózerolják a legemberibb tulajdonságot: az önálló gondokodás képességét.
    -
    Nagyon értékes számomra ez a megfogalmazás. Ugyanis, abban pillanatban, mikor látom, hogy a polgárháború már rég zajlik, meglátom azt is, hogy NINCS MITÖL FÉLNI. Amitöl félni lehet, az már van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  14. Kik vezettek be rendeleti kormányzást? A kommunisták is. Úgy tudom még mindig érvényben van néhány törvényerejű rendelet. Az is diktatúra volt, ez is diktatúra. A kommunizmus és a nácizmus egy tőről fakadnak. A különbség, hogy a háttér ideológia egyik eleme a kommunizmusnál az internacionalizmus, a nácizmusnál és egyéb jobboldali diktatúráknál a nacionalizmus.
    Kövér nyilatkozata azért volt megdöbbentő, mert úgy tűnik eddig a látszatra ügyelni akartak. Ha már a látszatra sem akarnak ügyelni az azt jelenti, hogy nincs messze a nyílt diktatúra és az EU kilépés sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  15. http://www.hirhatar.hu/hir/kerek-barczy-szabolcs-belepett-a-dk-ba

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Egyre jobban erősödik bennem az az érzés , hogy igaza volt nagyon Gyurcsánynak ! Amivel szakítani akart -a tisztázatlan pénz viszonyok (többek közt) – , azzal nagyon belenyúlt a méhkasba ! Mind emellett meg bebizonyosodott hogy amit Ő csinált azért kitüntetés járna , látva a fideSS őrjöngését, mert ez nem kormányzás ! ‘Ja és szabad rablás !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  17. “2006-ban vajon mi történt, hogy úgy el tudtak szabadulni az indulatok? Nem értem.”
    2006-ban a miniszterelnök, tehát erős pozícióban levő, hatalommal rendelkező hivatalnok felmondta azt a hallgatólagosan elfogadott elvet, hogy az aktuális kormányzó párt politikusai az őket ezért támogató vállalkozásoknak juttatják a zsíros falatokat, és bár egymás ellen dolgoznak, ezt a rendszert nem bántják. Ezért őt nem csak az akkori ellenzék támadta, hanem az akkori kormánypárt korábbi támogatói is szabad utat engedtek a lejárató kampánynak, alighanem tevőlegesen is segítették.
    Korábban is együttesen gáncsolták és lejáratni igyekeztek azt a (közepes méretű) pártot, mely ennek a háttéralkunak elvi ellensége volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  18. Igen. Umberto Eco 1995-ben világosan látta már az olaszoknál. http://www.egriszin.hu/?c=cikk&id=3799 Azóta csak odázódik az, ami Magyarországon szárba szökkent. Ez a fasizálodás alighanem ciklikus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Olvassa ezeket a Bartus cikkeket a demokratikus ellenzékből valaki? Nem hiszem, mert akkor már leesett volna a tantusz valamelyiküknél annyira, hogy büntető feljelentést tegyen minimum. Köszönet az írásaiért Bartus úr.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  20. Már csak alig néhány fontosabb lépés maradt hátra:
    1. Kövér javaslatának elfogadása a kormányfői kormányrendeletekről, kétharmaddal,
    2. Áder javaslata az államfő által kibocsátandó törvényerejű rendeletekről (l. Dobi et. és az elnöki tanács számtalan törvényerejű rendelete hajdanán)
    3. Áder javaslatának elfogadása kétharmaddal,
    4. 6. alkotmánymódosítás: a következő államfői ciklusban, sz. e. már előbb is kormányzó tölti be az államfő szerepét,
    5. Orbán kormányzóvá választása, szabadságharcos kormányzó elődei nagyobb dicsőségére:
    Hunyadi János a török ellen, Kossuth Lajos az osztrákok, Horthy Miklós a kommunisták ellen harcolt ugye, Orbánnak a Hitler-barát Horthy eleinte kissé tréfli volt, de ha kaserolnia nem is, kanonizálnia a közgondolkodásban most már remekül sikerült.
    A Kossuth tér és a Nándorfehérvári terem már aOrbáné, az országházat Horthyról lehetne elnevezni (Tarlós és többi talpnyalók, tessék csak gyorsan jönni az ötlettel!). Eleinte kóstolgatta, keresgélte szabadságharcához az ellenfeleket, de most már akár válogathat az Eu, a bankvilág, a szomszéd országok, az IMF, a multik, a globalizáció, a liberalizmus és akár az egész világ között is, hogy a belső ellenségről ne is beszéljünk. Kormányzóként már bejáratos lehet uralkodói családokba is, gyermekeit meg nem egy derék hazai Tiborczhoz kell majd már kiházasítania.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  21. Az erkölcstan hivatalos tankönyvének Trianon-emlegetése világosan dokumentálja, hogy az irredenta eszméket nem csak a jobbik és tsai, hanem a fideszes kormányzat is aktívan terjeszti. Ez pedig már nem mulasztással, hanem aktív cselekeddel sérti az 1947-es párizsi békeszerződést. Mikor lépnek a nagyhatalmak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  22. Gergely Róbert
    Azt gondolom, hogy ez már nem is az ellenzék ügye, hanem azoké, akikről girbegurba ír!
    Sajnálatos, de nem olvassák az AN-t, pedig sok dologra rájöhetnének, mert itt nem elvakultak írják a véleményüket a magyar helyzetről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. A rendeleti kormányzással kapcsolatban ma olyan kormánypárti rekaciókat olvastam, hogy hát ez nem is úgy, hanem amúgy, mert, hogy ez éppen hogy az ellenzék mozgásterét bővítené. Ez igaz, ugyanis soha többé nem kellene bejárkálniuk a munkahelyükre dolgozni, (habár már a jelenlegi formában sincs túl sok értelme) és így is felvehetnék a pénzt, helyette – és itt a mozgástér bővülés – mehetnek strandolni, bulizni, stb… a nemzeti szocialista munkamegosztás keretében, a fasiszta kormány pedig véres verejtékével a nap 24 órájában ontaná a gömböc Mein Kampf ihlette személyes rendeleteit…remek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. Jó “Na Ki”, abszolút lehetséges forgatókönyv! Annyira az, hogy cca. egy esztendeje megjósoltam. (Nem lesz választás, Népszava online, 2012. nov. 17.) Az első bekezdés:
    “Aki azt hiszi lesz, vagy sosem politizál, vagy folyamatosan azt teszi, s menthetetlenül naiv. Csak a kollégiumi klán belső köre tud a vészforgatókönyvről: ha komoly veszélyben a trón, a kétharmaddal bedobatják a mentőövet. Látjuk az ellenzék buzgó készülődését, szervezkedését a remélt megmérettetésre, pedig soha nem volt ennyire, a mezítelenebbnél is pőrébb egy király.”
    Azóta csodálkozom, mennyire nem számolnak ezzel a fordulattal a köztársaságiak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  25. Ide másolom az egyik ottani kommentárt. Többszörös tanulságként, többek között megmutatva, az itthoniban is lehetne jó fórum, ha a beengedett otromba turházók nem riasztanák el az igényeseket.
    “Ne legyen kétsége senkinek…
    Orbán nem adja a hatalmát sem igy, sem ugy.
    Ellenzék ide vagy oda.
    Választás ide vagy oda.
    Kezében a teljes gépezet.
    Olyan messzire ment, ahonnét nincs vissza út.
    Ez az ország, már az övé.
    Az ellenzék hülyegyerek modjára hisztizik egymás ellen,
    elvekröl értékekröl pampog,
    az ellenzéki média elröhécsel a kifejezéseken, és kéjesen
    moncsolgatja ki kivel ugysem,
    és Viktor, csendesen mosolyog… ilyennek képzeltelek benneteket.
    A nép, gyüllködik, egymást kóstolgatja,
    és 3 millio ember csoro koldus botra jut.
    Elképesztö.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  26. Egy könyvről, melynek szerzője láttatja, hogy a hülyeséget nem lehet betiltani és Hitlernek ma is lenne esélye…
    http://hvg.hu/kultura/20130912_timur_vermes_interju

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Tudnak róluk és ennyi????
    Nyolc nagyobb csoport irányítja a szélsőségeseket Magyarországon:
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=676465
    És még mindig nincsenek meg azok a rakétafejek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos