Ronai and Ronai
AMERIKAI

Számtanilag sem lehet legyőzni a Fideszt 2013. szeptember 24. kedd 16:38 | AN/Népszava

  • Hozzászólások(58)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Számtanilag sem lehet legyőzni a Fideszt

Budapest – “Durván torzít a Fidesz választási rendszere” címmel remek elemzést közölt a budapesti Népszava arról, hogy a Fideszt nem lehetne legyőzni, sőt: a diktatúra választási rendszere olyan, hogy a Fidesz akkor is kétharmados többséget szerez, ha a választáson nem szavaznak rá kétharmaddal többen. Ennél is érdekesebb, hogy még szavazategyenlőség mellett is a Fidesz nyer. Ennél jobb eredményt a média elfoglalása és a tájékoztatási monopólium, valamint a választási rendszer miatt lehetetlenség elérni. Ez azt jelenti, hogy a választáson induló kollaboráns baloldal becsapja a választókat, amikor győzelmet ígér. Valójában csak a parlamentbe jutó pártok állami támogatásának és a parlamenti képviselők fizetésének és kedvezményeinek megszerzése lehet az ellenzéki pártok reális célja. Amikor ezek a pártok azzal hitegetik a választókat, hogy megnyerhetik a választásokat, akkor becsapják a választókat, és az Orbán-rendszer diktatórikus jellegének falaznak. Az ellenzéki pártok személyes és anyagi érdekből legitimálják Orbán-rendszerét az illegitim hatalom által kiírt csaló választáson való részvétellel.

Hazugság, hogy az ellenzék megnyerheti a választásokat Orbán választási törvénye szerint, az pedig még nagyobb hitegetés, hogy az ellenzék kétharmados győzelmet szerezhet, amellyel eltörölheti a diktatúra rendszerét. Ez a hazugság csak arra jó, hogy az ellenzék megspórolja a diktatúrával szembeni nyílt konfliktust, felvállaljon egy nyílt harcot, és szembesítse a társadalmat azzal a ténnyel, hogy Magyarországon államcsíny történt, puccsot hajtottak végre, az alkotmányos rendet megdöntötték. Az ellenzék ragaszkodik eddigi életformájához, életszínvonalához és kényelméhez, ezért nem hajlandó tudomást venni arról, ami bekövetkezett Magyarországon: nem vállalja egy diktatúrával szembeni nyílt harcot, hanem igyekszik megtartani eddigi jövedelmét és kiváltságait. Ezért azzal a hazugsággal hitegeti a választókat, hogy az Orbán-rendszert el lehet törölni egy választási győzelemmel. Ehhez nem lenne elég egy sima győzelem, hanem kétharmados győzelemre lenne szükség. Az alábbi elemzés azonban kimutatja, hogy az ellenzék még akkor sem nyerhet, ha nyer, és a Fidesznek akkor is kétharmada lesz, ha nem kapja meg a szavazatok kétharmadát.

Ha a választókat elzárják az információktól, akkor nem lehet szabad és demokratikus választásokról beszélni. Amikor a Fidesz hatalomra jutása és a fülkeforradalom bejelentése után elfoglalta a közmédiát, és minimálisra szorította az ellenzék nyilvánosságát, a diktatúrák tipikus forgatókönyve szerint kezdte kiépíteni korlátlan és kizárólagos hatalmát. Az alkotmányos rend megváltoztatása, a demokrácia eltörlése, a kizárólagos hatalom birtoklása, az alkotmányellenes törvények elfogadása mind azt mutatja, hogy a társadalom a nyilvánosság és a tájékoztatás korlátozása, a sajtó propagandacélokra történt kisajátítása miatt nincs tistzában azzal, ami az országban zajlik. A történteket pedig csak egyirányból magyarázzák a túlnyomó többségnek. Az állami szektor meghatározó a foglalkoztatásban, ezért az egzisztenciális fenyegetettség sem teszi lehetővé a hatalommal szembeni kiállást. Ezért lehetetlen nemcsak kétharmaddal, de minimális fölénnyel is győzni. Ilyen körülmények között nem lehet szabad és demokratikus választásokról beszélni, és aki egy ilyen helyzetben beleviszi az ellenzéket és a demokratikus érzelmű szavazókat egy biztos katasztrofális vereségbe, amely ráadásul legitimálja a törvénytelenül átalakított hatalmat, az felelőtlenül becsapja a válastzóit és eladja az ország jövőjét. Ehhez társul az, hogy a Fidesz olyan választási rendszert hozott létre, amely kizárólag a hatalmon levőknek kedvez, és szinte kizárja, hogy az ellenzék demokratikus úton leválthassa a hatalmon levőket.

Nincs olyan aktuális pártpreferencia-mérés, amely alapján a Fidesz ne szerezne újra kétharmadot az új választási rendszerben. Ez derült ki a Political Capital (PC) új mandátumkalkulátorának alkalmazásával, amely alapján a közvélemény-kutatási eredmények átszámolhatóak parlamenti helyekre. Az intézet honlapján elérhető rendszer a betáplált szavazati arányok alapján a hatályos választási szabályok szerint készít mandátumbecslést. Az országos listás tippeket a 2010-es parlamenti választás első fordulójában területi listákra leadott szavazatok jelenleg hatályos, azaz az idén júliusi módosításokat is tartalmazó választókerületi eloszlására vetíti rá. A PC modellszámításai alapján az új választási szisztémában még annál is erőteljesebben lejt a pálya a Fidesznek, mint amennyire azt eddig sejteni lehetett.

Miután ugyanis a kalkulátorba betáplálták az Ipsos friss, szeptemberi kutatási eredményeit, azt az eredményt hozta, hogy a Fidesz 145 fős óriásfrakcióval újra kétharmadot szerezne a 200 fős parlamentben, míg az MSZP 33 képviselővel, az Együtt 2014-PM Szövetség 8 fős, a Jobbik 13 fős frakcióval lenne jelen. Más, régebbi közvélemény-kutatási adatokkal is hasonló eredményt kaptak az elemzők, a Századvég legutóbbi számaival például a Fidesz 141, az MSZP 33, a Jobbik 14, az Együtt pedig 11 képviselői helyet szerezne. A Tárki számai alapján 152 mandátummal tarolna a Fidesz, míg a Mediánnál 133 képviselővel rendelkezne a kormánypárt úgy, hogy arányaiban jóval több képviselői helyhez jutna, mint amekkora a tényleges támogatottsága a választókorú népességben.

A kalkulátor azt is bizonyította, hogy az új választási térkép jelentősen kedvez a Fidesznek. Az új választási kerülethatárokat ugyanis a kormánypártok teljesen egyedül, zárt ajtók és ismeretlen számítások alapján szabták át, így az egyéni képviselői körzetekben szinte garantált a sikerük. Sőt, a kalkulátor számításai szerint ha a választási eredmény 50-50 százalék a Fidesznek és az MSZP-nek, a kormánypárt még akkor 58 egyéni mandátumot nyerhet el, az MSZP és az Együtt viszont összesen csak 48-at.

Magyarán a Fidesz által megrajzolt térképen hiába szavaznának számszerűen ugyanannyian a baloldali szövetségre, mint a kormánypártra, az utóbbi mégis több mandátumot szerezne. A PC új fejlesztése megmutatja azt is, hogy az új választási rendszerben, kiegyenlített erőviszonyok között a külhoni szavazatok egyáltalán nem jelentéktelenek, akár 4 képviselői helyet is képesek befolyásolni, várhatóan szintén a Fidesz javára.

Ez azt jelenti, hogy azok az ellenzéki pártok, amelyek a választáson részt vesznek, hazudnak a választóiknak, amikor azzal biztatják őket, hogy nyerhetnek. Ez a szöveg csupán az elérhető mandátumok (megélhetési képviselői helyek) számának növelésére irányulhat, és a Fidesz alkotmányellenes puccsának legitimálását és az illegitim rendszer konszolidálását segítheti. Ennek a rossz döntésnek nagyon súlyos ára lesz, egy generációt megfoszt attól, hogy Európa közepén szabad országban éljen, és még az európai állampolgárságát is elveszítheti. Az ellenzék meg akarja spórolni a nyílt konfrontációt, az igazság kimondását, kerülő úton akarja a törvénytelen állapotot megszüntetni, miközben ezt a törvénytelen állapotot letagadja. A háttérben a demokratikus elit kényelemszeretete áll, nem vesznek tudomást arról, hogy egy fasiszta diktatúra törvényi keretei jöttek létre, a katolikus egyház Európát vissza akarja hódítani, és a középkori katolikus Európát vissza akarja állítani. Ennek érdekében a gyenge demokráciával rendelkező volt szocialista országokat használja fel, amelyekben vannak olyan populista szélsőséges politikusok, akik hajlandóak a nacionalizmussal azonosított katolicizmus ideológiájával támadást intézni a demokratikus és liberális Európa ellen.

Bajnai, Szigetvári, Mesterházy, és ha velük tart, akkor Gyurcsány is, felelőtlenségével ezt a folyamatot segíti elő. A magyar történelem legkártékonyabb politikusai között emlegetik majd őket, egy lapon Orbán Viktorral, aki fasiszta diktátorként vonul majd be a magyar és az európai történelembe.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (33 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +41 ( 63 szavazatból)
Számtanilag sem lehet legyőzni a Fideszt, 4.5 out of 5 based on 33 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(58)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

58 Reader’s Comments

  1. Teljesen reménytelen dolog és felelősség-áthárítás az EU-tól, az ENSZ-től vagy a Galaktikus Világtanácstól várni azt, hogy majd helyettünk és nekünk megoldja a problémánkat. Annál is inkább, mert a jobboldal és a “baloldal” egyetért abban, hogy itt kérem demokorácia van. Akkor semmi gond, igaz? Vannak apróbb szabálytalanságok, rendellenességek, de egy demokráciában az ilyesmit rutinszerűen megoldják a fékek, az ellensúlyok, az alkotmány, a törvények, a jogegyenlőség stb. Ja, hogy nem oldják meg? Akkor a tisztelt “ellenzék”-nek talán fel kéne ébrednie, és nem az EU-hoz kéne fohászkodnia. Végre — ah, minő kellemetlen — TENNIÜK kéne ez ellen a helyzet ellen, és nem a helyzetet elfogadva kéne keresniük a túlélésük lehetőségeit. Értem én, hogy kockázatosnak tartják ebben a teljesen kiszolgáltatott helyzetben levenni a zakót, fegyűrni az ingujjat, utcára szólítani a híveiket, elesni a megszokott fizetésüktől, kockáztatni a direkt konfrontálódást a hatalommal — PEDIG ÉPPEN ERRE TARTJUK ŐKET, és nem arra, hogy érdemtelenül jól éljenek, sőt, élősködjenek — mert az elvtelen taktikázgatás bizony azt jelenti, hogy éppen úgy élősködők, mint azok, akikkel nem üközni, hanem kiegyezni akarnak.
    Ha most leszerepelnek, végük, és a legjobb úton vannak efelé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. én azt gondoltam ezidáig, hogy a nepszava.com támogatja az ellenzéket és a változások ezen irányát, de most csalódnom kellett. sajnálom, hogy ezt írom, de valahogy most ezt érzem. alternatívát nem jelöl meg a nepszava.com, de ostorozni könnyű bárkit is ilyen távolságból

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Megtévesztő szóhasználat a “kétharmados többség”,amely nem a választók 2/3-ára,hanem a parlamenti helyekre vonatkozik! Ezt a tévedést a Fidesz eddig is hazug módon kihasználta a választók hülyítésére,hiszen 2010-ben a választók 52%-a szavazott rájuk és nem 66%-a! Ne segítsünk a Fidesznek hazudni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  4. Megtévesztő szóhasználat a “kétharmados többség”,amely nem a választók 2/3-ára,hanem a parlamenti helyekre vonatkozik! Ezt a tévedést a Fidesz eddig is hazug módon kihasználta a választók hülyítésére,hiszen 2010-ben a választók 52%-a szavazott rájuk és nem 66%-a! Ne segítsünk a Fidesznek hazudni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  5. A baloldal becsületét csak az Orbán-rendszer TELJES BOJKOTTJA ÁLLÍTHATJA HELYRE…A helyzet olyan,mint a II.világháború előtti müncheni paktum,amiről azt hitték a nyugatiak,hogy elhárul a háború veszélye…Hitler röhögött markába,mint ahogy a Fidesz minden illegális eszközt bevet hatalmának megtartása érdekében…
    A Fidesz demokratikus módon- MEGDÖNTHETETLEN!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  6. perrier,
    A nepszava.com nem párt vagy egyéb szervezet, hogy támogasson vagy ne támogasson valamit. Ellenben a lap gazdája, Bartus László azt a véleményt képviseli, hogy a látható “ellenzék” tevékenysége akár szándékosan, akár szándékai ellenére a NER fasiszta vagy fasisztoid rendszerének elfogadásához vezet. A NENYI és a NER törvénytelen, az Alkotmány tiltása ellenére jött létre, megalkotói visszaéltek a parlamenti 2/3 erőfölényével. A NER ellen fellépni minden magyar állampolgár joga és kötelessége. Aki a NER parlamenti bohózatában részt vesz, vagy elfogadja a NER-ben erőszakosan és alkotmányellenesen kijelölt “választási törvény” cirkuszát, az jogosnak, legitimnek ismeri el a NER-t, és ezzel lehetetlenné teszi annak felszámolását.
    Ezzel a véleménnyel a hozzászólók között többen egyetértünk, ezt támogatjuk, de más hozzászólók ezt vitatják.
    Szerintünk a helyes viselkedés a NER teljes elutasítása, a rendszer bokjottja lenne, amit meg lehetne tenni, ha az “ellenzéket” képviselő szervezetek vezetnék a bojkottot. Ez nem pusztán választás bojkott, hanem a rendszer egészének elutasítása a Magyar Köztársaság Alkotmányának megfelelően.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  7. girbegurba
    Nem védem az ellenzéket, de itt más baj is van, én ezt régóta mondom, örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel a véleményemmel!
    -
    http://propeller.hu/itthon/2786507-seres-orszag-amelynek-nem-volt#v943407

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  8. Ego!
    A mai közbeszédben Eurázsiáról és külön a két kontinensről is beszélünk.
    Kolumbusz idején azonban (és előtte pl. az ókorban is) három kontinenst tartottak számon: Európát, Ázsiát, Afrikát.
    Ezzel együtt tulajdonképpen igazad van, bár a lényeget tekintve ez csak egy rossz megfogalmazás volt részemről, mint helyesen rámutattál. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Magyarországon nincs ellenzék 2014. május 8. csütörtök | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

Felmondott az MTI fotórovatának vezetője 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos