Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lázár György: Fasiszta nosztalgiázás főkonzuli szervezéssel 2013. augusztus 22. csütörtök 19:40

  • Hozzászólások(35)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lázár György: Fasiszta nosztalgiázás főkonzuli szervezéssel

Kálmán László Los Angeles-i magyar főkonzul kihelyezett konzuli napot tartott ez év áprilisában Las Vegas-ban, Nevada államában.  Ügyes-bajos dolgokat intéznek ilyenkor a diplomaták, és néhányan leteszik az állampolgársági esküt is.  Most is ez történt,  egy 70 éves úriember honosítására került sor.

Nem egyszerű honosítás volt ez.  Kálmán főkonzul nyilatkozatban értesítette az MTI-t, sőt, az eskütételen Kövér László házelnök személyes üdvözletét is tolmácsolta Potápi Árpád János, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának fideszes elnöke.  

Beszédében elmondta, hogy ő „tiszteleg” az évtizedeken át méltánytalanul hazaárulónak tekintett nyugati magyarság előtt.  Azt nem magyarázta meg, hogy kik és miért tekintettek például engem évtizedekig hazaárulónak.   Én elárulom neki, hogy sokunk azért disszidált a Kádár-rezsim idején, mert olyan korrupt kommunisták jutottak vezető poziciókba, mint például Kövér László, aki akkoriban az MSZMP Központi Bizottságának munkatársa volt, vagy éppen Martonyi János mostani külügyminiszter, aki szintén MSZMP tagként támogatta a Kádár-rezsimet.

Dehát miért is volt „ünnepélyes” ez a konzuli esemény?   Azért mert ezen a napon  honosították Wass Miklóst, egy Las Vegas-i lakost, aki Wass Albert jogerősen elítélt háborús bűnös 70 éves fia.  Édesapja miatt vált ünnepélyessé a honosítás!  Wass Albert 1998-ban az Egyesült Államokban lőtte főbe magát, fiai amerikaiként nőttek fel, és nagyon is jól tudják, hogy apjukat jogerősen elítélt fasiszta háborús bűnösként tartják számon Amerikában.

De Kálmán László úr, aki hivatalosan akkreditált magyar diplomata, Wass Miklós honosítását használta fel arra, hogy az újdonsült magyar állampolgár fasiszta háborús bűnös édesapját ünnepelje!

Pótápi úr sem hagyott kétséget afelől, hogy Wass Albert ünnepléséről volt szó.  Ő Bonyhád polgármestere, és ez a település arról híres, (vagy inkább hírhedt), hogy ott avatták az első Wass Albert szobrot.  Annak fényképét Pótápi úr mosolyogva adta át a honosítottnak.


Potápi Árpád János átadja Wass Miklósnak a bonyhádi Wass Albert emlékmű fényképét

Kálmán főkonzul úr is kizárólag a magyar hírügynökséget értesítette az eseményről, angol nyelven egyetlen szó sem jelent meg az ünnepségről, elvégre jobb az ilyesmit csendben tartani. Kálmán úr is jól  tudja, hogy Wass Albert háborús bűnösségét még a hivatalos amerikai Kongresszusi Jegyzőkönyvek is rögzítették.

Júniusban Kálmán főkonzul felkereste az American Jewish Committee (AJC) Los Angeles-i központját is, ott Gosia Weiss asszonnyal, a zsidó szervezet nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatóhelyettesével találkozott.  Megnyugtatta, hogy a magyar kormány zéró-tolerancia politikát folytat, az Orbán-kormány írmagjában fojtja el a fasiszta jelenségeket!  Kálmán nem említette, hogy néhány hónappal korábban éppen ő szervezett Las Vegas-ban egy fasiszta nosztalgia happeninget Wass Albert ürügyén.

Nemrég én is beszéltem Weiss asszonnyal, aki elmondta, hogy sokan úgy gondolják, hogy szervezete ne is álljon szóba Kálmán úrral.  Én arra kértem, hogy éppen ellenkezőleg, tegyenek fel neki konkrét kérdéseket, és hozzák nyilvánosságra válaszait.  Például kérdezzék meg tőle, hogy miért nem került sor eddig a kaliforniai államügyész megkeresésére a kuruc.info ügyben.


Kálmán László főkonzul (nyakkendőben jobbra) Gosia Weiss (középen) és Paul Soroudi zsidó vezetőket a “zero tolerancia” hazugságával nyugtatgatta

Wass Miklós honosításának ünnepélyesítése az újfajta trükkös magyar fasizmus-export iskolapéldája. Kálmán főkonzul úr az első hivatalosan akkreditált magyar diplomata az Egyesült Államokban, aki jogerősen elítélt fasiszta háborús bűnöst dicsőitett. (Gedai Károly egykori kanadai nagykövet lemondott, miután egy üdvözlőlapot küldött Finta Imre egykori nyilas csendőrparancsnok születésnapjára.)  Itt érdemes megjegyezni azt is, hogy Kálmán főkonzul úr trükkösen félretájékoztatta a magyarul gyengén beszélő és olvasó Andrew Friedman prominens Los Angeles-i ügyvédet is, aki eddig hajlandó volt résztvenni a konzulátus rendezvényein, sőt, el is hitte, hogy a magyar kormány zéró-tolerancia politikát folytat az antiszemitizmus ellen.

Ami Wass Miklós urat illeti, szívből gratulálok neki a magyar állampolgárságához, de jó ha tudja, hogy őt is átverték.  Pótápi úr, egy volt magyar kommunista, Kövér László úr, üdvözletét tolmácsolta neki.  Nem hinném, hogy arra Amerikában büszke lehet.

Remélem Kálmán főkonzul reagál írásomra.  Jó lenne tőle megtudni, hogy szerinte hogyan fér bele a „zéró toleranciába” egy fasiszta háborús bűnös nevadai dicsőítése.  És persze azt is jó lenne megtudni, hogy mit gondol minderről a magyar külügy.

(Folytatása következik.)

 

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (51 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +62 ( 86 szavazatból)
Lázár György: Fasiszta nosztalgiázás főkonzuli szervezéssel, 4.6 out of 5 based on 51 ratings

  • Hozzászólások(35)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

35 Reader’s Comments

  1. Zéró tolerancia fideSS kormánnyal, na neeee!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (33 szavazatból)
  2. És milyen szép ez a hölgy! Amerikában szabad ilyen bizalmaskodva megérinteni egy idegen nőt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (24 szavazatból)
  3. Zero tolerancia a fasiszta magyar kormányzattal szemben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (43 szavazatból)
  4. “…És milyen szép ez a hölgy…”
    .
    - Az is csak valami zsidó trükk. :(((
    .
    Na, viccen kívül: ez az egész jól mutatja, miféle hitvány, nyomoréklelkű alakok “képviselik” Magyarföldet szerte a világban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (45 szavazatból)
  5. Találó az írás, úgy ahogy van.
    .
    Elrad
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Ugyanis ezek a Magyar Kormány SZÓCSÖVEI.
    .
    Elgondolkozhatsz rajta – ki e sorokat olvassa – mi
    lehetett volna veled, ha “Wass Alberték” győznek!
    Gondolom egyikünk sem szeretne rég eloszlott füst
    lenni, de ha ez igy folytatódik meg könnyen lehet
    LÁTVÁNY A STADIONBAN!, VAGY VÉLETLENÜL
    A BALATONBAN ÚSZKÁLÓ FOSZLÁNY!
    .
    Azt hiszem, hogy a cikk írója arra hívja fel figyelmünket,
    megint történt egy lépés abban az irányban, hogy a
    véreskezű hazaárulók MESEBELI HŐSSÉ váljanak!
    Az orbáni varázslat nyomán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (35 szavazatból)
  6. Mosolygó farkas hirdet a báránynak felfalás elleni zéró toleranciát.
    Kizárt dolog, hogy ennyi hazugság és kétszínűség ne tegye tönkre a lelket, kizárt, hogy a gazember ne gyűlölje (maga helyett) egyre jobban azokat, akik ellen tesz.
    Van persze az a fajta is, aki már nem tud tovább gonoszodni, memrt eleve gonoszként kezdte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (18 szavazatból)
  7. Az sem lényegtelen dolog, hogy akinek haja lenne
    az a “Rákosi Mátyás frizuráját” viseli SZKINHEDKÉNT.
    Mint a komány képviselője.
    .
    Igen ez a kormány olyan MINTA arra, hogy
    NE AZT FIGYELJÉTEK!!!!
    Ugyanis
    AZ LÉNYEGTELEN, AMIT MINISZTERELNÖKÜNK MOND,
    hiszen a tettei nyomán lassan ötmillió ember süllyed a szegénységi
    küszöb alá.
    Ehhez képest ÉN ORSZÁGOM TÜNDÉRVÁSÁR volt a Horthy rendszer,
    az CSAK A HÁROMMILLIÓ KOLDUS ORSZÁGA volt.
    .
    No, dehát mi lenne ennél természetesebb. Lázár György is megerősítette,
    hogy ez az ilyen – az ilyen kommunistának közé került – martalócok okozták.
    AKKOR IS
    MOST IS!
    Íme itt a bizonyítéka ország világ előtt!
    Csak nézd meg milyen nagyszakállú
    zsidóvá akar vállni Lázár.
    A jobbik tündérkéje talán a ceruzáját is meghegyezi?
    Pont olyan ez, mint az aranyjánosi Fülemüle bírója.
    Balfelé üt neki fütyül.
    Jobbfelé üt neki fütyül

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (19 szavazatból)
  8. Kedves Lázár György, nagyon nagy szolgálatot tesz azzal is, hogy bennünket, az AN olvasóit, rendszeresen tájékoztat. Köszönjük! De talán ennél is fontosabb, ha minél gyakrabban találkozik az amerikai és a kanadai zsidó szervezetek képviselőivel, fölvilágosítja és ezzel megóvja őket a magyar fasiszta diplomácia szarkeverésétől, szellemi fertőzetétől és agymosásától. Ezek a szabad világban nevelkedett emberek néha nagyon naivak, és el sem bírják képzelni azt a tudati és morális mocskot, amelyben hazai fasisztáink élnek.
    Gosia Weiss csakugyan nagyon szép, vonzó, rokonszenves asszony, tiszteletteljes kézcsókom küldöm,
    oldberg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (37 szavazatból)
  9. A Kanadai Magyar Hírlapban olvastam, egy vélhetőleg Wass Albertet vagy környezetét ismerő kommentelőtől, hogy Wass nem volt jóban a fiaival, és így vélekedett róluk: „Sajnos, öt pompás fiamból egyik sem ‘magyar’ ahogy kellene, mert szerintük a magyarok vagy nácik, vagy kommunisták, vagy csalók…” Ha LÁzár úrnak módja van rá, beszélne Wass Miklóssal?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (28 szavazatból)
  10. ” Megnyugtatta, hogy a magyar kormány zéró-tolerancia politikát folytat, az Orbán-kormány írmagjában fojtja el a fasiszta jelenségeket! ”
    .
    Igen, a konkurens fasiszta jelenségeket amelyek nem az ő irányítása alatt bontakoznak ki és működnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (13 szavazatból)
  11. oldberg 2o13.o8.23.o1.o8.
    +++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  12. Akkor még az anyagi vonzatáról szó sincs! Mennyiért mentegetik a törpét a főkonzulok, meg a nagykövetek? Mennyi pénzt herdálnak el ilyen olyan magyar csoportosulásokra,akik csak a pénzért nagy magyarok?
    A világba a fidesz zászlóvivői ezek a jól megfizetett szemfényvesztők, akik szórják a kételkedők szemébe a port.
    Országblamázs!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (19 szavazatból)
  13. @oldberg 2013. augusztus 23. péntek 01:08

    Hogyan lehet ezt hitelt érdemlően elmondani olyanoknak akik még nem találkoztak ilyesmivel személyesen és ilyen irányú személyes tapasztalatunk sincs.? Elmondani??? Elhitetni!!!
    .
    Ha én a magyarokról beszélek, vagy arról ami Magyarországon megy nekem sem hiszik el. A leg intelligensebb emberek sem. Elmondani könnyű, hitelesíteni nehéz. A végén megeshet, hogy az elbeszélőt tartják túlzásra hajlamosnak vagy éppen szarkeverőnek. Hidd el nem könnyű amit Lázártól kérsz.
    .
    Ha valakinek olyan dologról vagy tárgyról beszélsz ami ismeretlen a számára azt a saját képzelete szerint fogja lefesteni, ábrázolni magának és nem a valóságot. Na ebből él Orbán. Ez nem naivság hanem egy törvényszerű pszichikai folyamat.

    .
    A hazugságot az emberek gyorsan beveszik az igazságot nagyon lassan.
    .
    És ha végre hitelt érdemlően elmondta, és megdolgozott a hallgatóság bizalmáért és elhiszik neki és helyesen látják, akkor jön a neheze, meg kell nekik magyarázni mi is ez. Na ehhez idő kell, és addig lébecolhat Orbán. Ezt ismerte fel némi külső tanácsadói segítséggel és ebből él ez a minden máshoz tehetségtelen erőszakos féreg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  14. bumburi
    2013. augusztus 23. péntek
    10:13

    El lettek igazítva korábban :
    http://www.magyarhirlap.hu/a-kormanyfo-eload-a-nagykovetek-ertekezleten

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  15. Milyen finom megfogalmazás Kis Jánostól a Fideszről (=Orbán): “nem antifasiszta”. “Oszt jó napot!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  16. Kedves Gyuri, hiába kérdezel ezektől bármit – nem fognak válaszolni. Általában nem vitatkoznak, fajsúlyos kérdésekben vitába sem elegyednek. Kinyilatkoztatni tudnak csak – nyilván náluk a bölcsek köve.
    .
    Amikor a baltást elengedték, kétszer kérdeztem rá a washingtoni magyar nagykövetre, kétszer nem válaszolt. Harmadszorra Martonyit kérdeztem a dologról, ő sem válaszolt. Viszont felhívott a Los Angeles-i Magyar Ház elnöke – hogy ő miként szerzett tudomást a leveleimről, azt legfeljebb csak sejtem (a Los Angeles-i főkonzultól kaphatta az utasítást a telefonálásra) – és a figyelmembe ajánlotta, hogy jobb, ha nem nyomulok a kérdéseimmel, mert „nagy bajba kerülhetek”.
    .
    Azt ugyan nem tudom, hogy milyen „nagy baj” érhet Kaliforniában, ha magyar hivatalnokokat kérdezek, de hát volt már rá példa, hogy valakit véletlenül egy mérgezett esernyővel szúrtak lábon.
    .
    Nos, azóta ha esik, igyekszem itthon maradni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  17. Tamás
    Csacsicska
    Akkor a fidesz ott is hozza a formáját!
    Állítólag a gazdasági érdekeltségeik zsarolással, megvesztegetéssel, és megfélemlítéssel gyarapodnak. Kinél, mit alkalmaznak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  18. Fokunzul vajon mitt tett azert hogy BELLAIRBEN LAKJON ES EGY LUXUS LEXUST VEZESSEN RAADASUL MEG ZSIROS FIZETEST UTAZASOKAT SZINTE KORLATLAN KOLTSEGTERITESSEL! GAZDAG ORSZAG VAGYUNK HA CSAK A POLITIKUSSSSST MEG AZ ALLAMI CEGEK VEZETOIT FIGYELEM NALUK VAN PENZ JUTTATAS BOSEGGEL EZ AZ UJ URALKODO OSZTALY MA !!!!!! NEP MEG KUSSSSOL ES HALLGAT NA EZT TENYLEG NEM ERTEM!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  19. Gondolom ezek után a Külügy azonnal vissza hívja.
    Ha nem,biztos,hogy elmondott.
    Mert MAGYAR ,nem dicsőit Háborús Bűnöst!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  20. *
    Csak kiegészítés képpen tenném hozzá, hogy . F i n t a . I m r e – akinek Gedai .nagykövet úr a 80.szülinapi üdvözletét küldte – nem csupán csendőrparancsnok, de a . S z e g e d i G e t t ó . p a r a n c s n o k a . i s . volt, s mint ilyen több-ezer szegedi polgár (pontos számot nem tudok) deportálásában – bevagonírozásában és likvidálásában – aktív és közvetlen részt vállaló gonosztevő volt…
    *
    Megjegyezni kívánom még azt is, hogy az az ominózus nagyköveti jókívánság küldés is a Fid-SS, illetve Orbán első regnálása idején került sor. Nincs új a Nap alatt Tisztelt Hölgyeim és Uraim.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  21. aser !!!
    *
    hehehehehehehehehehehehehehehe !!!
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  22. finta imre a szegedi gettó parancsnok 1911-ben született, így 80. születésenapja 1991-ben volt, amikor nem regnált fidesz kormány magyarországon.
    gedai károly 1997-ben lett visszahíva kanadai nagyköveti posztjáról a finta ügy miatt, akkor sem regnált fidesz kormány magyarországon.
    ….. a képmutató akkori kormány visszahívta gedait, de még ugyanabban az évben menedékjogot adott kanadából kiutasított csatáry lászlónak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  23. voisine !
    *
    Ebben az esetben elnézést kérek az érintettektől azt megjegyezve, hogy az Antall-Boross kormány is csak jobboldali kormány volt akárcsak az őket példaképüknek tekintő Fid-SS hatalom, amely tanulva az ő “hibáikból” még ravaszabb módszerekkel csempészi be a mindennapokba nemcsak a fasiszta gyakorlatot, de már a náci ideológia alapjait is…
    *
    Orbán, Antall legjobb tanítványának bizonyulhatott, hisz’ csak ő tölthetett el több órát a haldokló miniszterelnök ágyánál, ahol az állítólag jótanácsokkal látta el a “fiatal demokratát”. Vajh mik lehettek ezek a jótanácsok? Netán, hogy a baloldal ellen csak puccsal és csalással lehet csatát nyerni, másképp nem…?
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  24. Wass Albert születésének 97. évfordulóján, január 8-án Bonyhádon szobrot állítottak az írónak. Ez az elsô magyar város, ahol az író szobra köztérre került. Kalandos úton került a szobor Bonyhádra, Ausztráliából Németországon át. A nagyméretû bronz mellszobrot Kolozsy Sándor mûvész készítette Sydneyben, majd Hamburgba szállíttatta, és gróf dr. Wass Endre gondjaira bízta. A mûvész a szobrot szülôvárosába, Kolozsvárra szánta.
    *
    most már csak az a kérdés melyik kormány regnált az első köztéri szobor avatásakor wass albertnek, ezen felül születésének 100.évfordulóján számos wass albert szobrot avattak az országban, az egyiket debrecenben ahol a magyar országgyűlés alelnöke avatta fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  25. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Elnézve e bájos fotókat, bár összefüggnek , mégis csak ezeken a”"hülye zsidókon”"forr föl az agyvizem.
    Magyarország a modern nácizmus Trezienstadtja (v. Teresin-je), az a modern lágere, mint az említett minta-KZ , amelyet a nemzetközi Vöröskereszt ellenőrei számára létesítettek, hogy ha ellenőrizni jönnek, akkor ott egy, bár zárt, ám mégis polgári életet láthassanak. Az ott élő táborlakók jóval jobb elbánásban részesülnek, stb.
    .
    És a Vöröskereszt ennek be is dőlt, akárcsak ezek a képen látható “jóhiszemű, naiv” bolondok a főkonzul úr társaságában. Micsoda idilli hangulat, és a nő ennek a nácinak a kezét nem verte le a válláról. Undorító helyzetkép ! Borzadály: Orbanisztán a neved.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  26. Milyen mozgalmas volt az 1997. év…..
    “1997. június 26.: A Magyar Belügyminisztérium Kuncze Gábor aláírásával „állampolgársági bizonyítványt állított ki Wass Albert részére.” A bizonyítvány érvényessége „1997. június 26. – 1998. június 26-ig” szólt. Az idős író ezt méltatlannak és sérelmesnek tartotta, s nem kívánt élni a kicsikart és megalázó „ideiglenes bizonyítvánnyal”.”
    “Július 4. Kuncze belügyminiszter arról tájékoztatja Csoóri Sándort, a Magyarok Világszövetségének elnökét, hogy „washingtoni külképviseletünkön keresztül megküldtük Wass Albert számára a magyar állampolgárságának fennállását tanúsító állampolgársági bizonyítványt. Wass Albert munkásságát ismerjük, és osztjuk azt a véleményt, hogy meghatározó személyisége az Egyesült Államokban élő magyar emigrációnak. Munkássága nemcsak a magyar irodalomban jelentős, hanem nemzetközi értékű is. Személyére és életművére tekintettel kerestük annak a lehetőségét, hogy magyar állampolgársága megállapítható legyen. A körülmények mérlegelésével lehetőségünk nyílt arra, hogy a szükséges méltányosság gyakorlásával kedvező döntést hozzunk, és a magyar állampolgársági bizonyítványt részére kiadjuk”.
    forrás:
    http://www.krater.hu/krater.php?do=3&action=a&pp=19351

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  27. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Voisine !
    .
    Szomorú, hogy Kunczét így át tudták verni, nyilván a műszaki értelmiségi műveltségi hátrány jött ki rajta.
    Legalább ilyen szégyenletes aktus volt, amikor Ságvári Endre gyilkosát Szekeres Imre(MSZP), mint honvédelmi miniszter, postumus rehabilitálta és minden elvett címét és rangját visszaadta a horthysta pribéknek…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  28. KORDON BLUED
    “Orbán, Antall legjobb tanítványának bizonyulhatott, hisz’ csak ő tölthetett el több órát a haldokló miniszterelnök ágyánál, ahol az állítólag jótanácsokkal látta el a “fiatal demokratát”. Vajh mik lehettek ezek a jótanácsok?”
    .
    Nem volt semmilyen tanács, mert az utolsó napokban a családján kívül senkit nem engedtek be Antall kórtermébe. Orbán csak toporgott a folyosón, de nem jutott be hozzá. Ezt annak idején többen el is ismerték, aztán a legendaképzés rácáfolt a tényekre.
    Aki haldoklik, az nem szalon- és nem beszédképes, logikus gondolkodásra pedig végképpen nem, mert már nem az evilági dologi ügyekkel van elfoglalva az agya, hanem a lélegzés pillanatokat-perceket kihagyó keserveivel küzd.
    Aki látott már – súlyos betegség következtében – haldokló embert, annak egyértelmű, hogy a ki-kimaradó légzés folytán bekövetkező légszomjtól nem képes semmilyen kommunkációra.
    Nem kell minden mende-mondát elhinni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  29. proaktív,
    .
    Kitaláció és valótlan az, hogy orbánt tanácsokkal látta el Antall József a halálos ágyán. Ezzel a mesével a szekértábort lehet csak hülyíteni.
    Tapasztalatból tudom sajnos, hogy apám, amikor végső stádiumban volt halála előtt 10 nappal, már képtelen volt bár mit is tenni, kommunikálni.
    A rengeteg morfiumtól, fájdalmaktól szinte alkalmatlan volt beszélni, nem hogy “tanácsokat adni”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  30. Azt könnyebben elhinném, hogy ovi rálépett Antall lélegeztető csövére. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. gets,
    arról nem is beszélve, hogy Antall József ezt a tahó nyikhajt nem hívta volna józan, beszámítható állapotában sem magához. Egy olyan bugris suttyót, aki a Parlamentben lehazugozta őt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  32. norbert
    “Kitaláció és valótlan az, hogy orbánt tanácsokkal látta el Antall József a halálos ágyán. Ezzel a mesével a szekértábort lehet csak hülyíteni.”
    .
    Érdekes módon engem jelöltél meg hivatkozásként, holott én is kb. ugyanezt írtam, korabeli tényekre hagyatkozva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Azert irom le, mert en igy kezeltem: MEGTORTENT !
    Apuka itt volt tavaly latogatoba a magyar lanyanal, es tortenetesen meghivtuk oket vacsira. – Magyarok voltunk 1 asztalnal kiveve a lany ferjet aki amerikai.
    - Es elindult a zsidozas de ugy kemenyen
    En erre: Elso figyelmeztetes uram
    -Csak tovabb mondja, hogy… ( termeszetesem bocskaiban jott vacsira, ezen azert elgondolkodhattam volna )
    -En ( halkan ) Uram on most befelyezi a vacsorat 2 perc mulva russzulletre hivatkozva eltakarodik a hazambol, vagy ki…m innen mint macskat …. Itt nallam is elszakadt valami. Es azonnal kerjen bocsanatot a zsidoktol!
    Kepzeljetek rosszul lett :-)
    Sogor nem ertette, hogy mi van Hat en meg leforditottam neki, h mi is tortent..
    vegkifejlet: Sogor es a lanya bocsanatot kert helyette, atrakadtak a repjegyet, es repult is haza a gardajahoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  34. Gábriel !
    *
    “Emberségből és vitézségből példát mindenekenek” Te adtál.**
    *
    *
    ** [Balassi után szabadon...]

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  35. GROSICS GYULA – LEGENDA ÉS VALÓSÁG

    Összenő, ami összetartozik?… 2010 első hetében az Országgyűlés – ti. a Fidesz MPSZ és a szélsőjobboldali Jobbik Magyarországért Mozgalom – módosította a sportról szóló törvényt (is). A változtatás értelmében egyidejűleg tizenkettőnél is többen birtokolhatják a Nemzet Sportolója címet. Így azt Buzánszky Jenő és Grosics Gyula, az Aranycsapat két élő legendája akár egyszerre is megkaphatja. A Parlament Polyák Imre világhírű birkózó halála miatt, a rasszista-antiszemita párt javaslatára, változtatta meg a törvényt – ami azt jelenti, hogy mostantól 13 legenda lesz tagja az ország legrangosabb sportolóiból álló klubjának.

    Bizonyára előtte sem volt ismeretlen a nemzeti ellenállás létezése. – Őt és társait 1956-ban is hiába kerestük volna a szabadságharcosok között… Az „1949-ben tizennyolcan disszidálni akartunk” nyilatkozatát sem szükséges komolyan venni: a számtalan külföldön megvívott futballcsata számtalan lehetőséget kínált fel számukra (a „Fekete Párduc” 1952-ben Helsinkiben élvezhette a sikert, majd 1954-ben, 1958-ban és 1962-ben is tagja volt a világbajnokságokon részt vett magyar futballválogatottnak – ám Grosics egyetlen egyszer sem élt a disszidálás lehetőségével.)

    Magyarországon már a német megszállás előtt is toboroztak katonákat a Waffen-SS-be, amit az akkori politikai vezetés hallgatólagosan tudomásul vett – de 1944. március 19-ét követően a nemzetiszocialista eszme hívei 17. életévük betöltése után hivatalosan is önkéntesként jelentkezhettek Adolf Hitler idegenlégiós hadosztályaiba.
    Hazánkban elsőként a 25. Waffen-SS „Hunyadi” Páncélgránátos Hadosztályt állították fel 14. 761 fővel, élére a német hadvezetés vitéz Grassy József altábornagyot, az újvidéki vérengzés „hősét”, az SS Gruppenführerét nevezte ki. – Grosics Gyula a 18. születésnapját követően nem sorozott magyar katonának, hanem önkéntesként, 25. Waffen-SS „Hunyadi” Páncélgránátos Hadosztályába kérte felvételét.

    1968 után vette át Magyarországon a Volán Sport Klub vezetését – e helyen, tizennyolc esztendőn át a nyugdíjazásáig, 1986-ig dolgozott.
    Tanulmányozva a Honvédségi Személyi Okmánygyűjtő 11627. számú dossziéját a Hadtörténeti Intézet És Múzeum Levéltárában, valamint az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára A-942. Sz. dokumentumait, több mint érdekes adalékot találhatunk Grosics Gyula valóságos életrajzának megírásához.

    A levéltári iratok tanúsága szerint a nyolcvanas években, még a nyugdíjazása előtt felvételét kérte a Magyar Szocialista Munkáspártba. Munkahelyén, a Volán Sport Klubban jelentkezett az MSZMP-be, a kerületi pártbizottság a szokott rutin szerint papírjait beadta a Belügyminisztériumba priorálásra – ahonnan mindenkit megdöbbentő válasz érkezett: a BM illetékesei nem javasolták Grosics felvételét a pártba, mivel a kérvényező 1944/45-ben önkéntesként tagja volt a 25. Waffen-SS „Hunyadi” Páncélgránátos Hadosztálynak.

    Orbánék kitüntették !

    Oszt’ jó napot !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos