Buják Attila: Lőrinc Londonban 2013. augusztus 26. hétfő 17:34

Buják Attila: Lőrinc Londonban

http://www.ssg.org.uk/?art=%D8%A7%D9%84%D8%A8%D9%86%D8%BA%D9%88-3-%D8%AE%D8%B7%D9%88%D8%B7-%D9%81%D8%AA%D8%AD%D8%A9&544=7d البنغو 3 خطوط فتحة http://www.iodsltd.com/?art=%D9%85%D8%AA%D8%B7%D9%84%D8%A8%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D9%83%D8%A7%D9%81%D8%A3%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D8%B1%D9%87%D8%A7%D9%86-%D9%83%D8%A7%D8%B2%D9%8A%D9%86%D9%88-888&8e8=bf متطلبات مكافأة الرهان كازينو 888 الشفق القطبي الشمالي فتحة http://demasiadoalup.com.ar/?art=%D8%AC%D9%88%D9%84%D8%AF%D9%86-%D9%84%D9%88%D8%AA%D8%B3-%D9%81%D8%AA%D8%AD%D8%A9&623=71 جولدن لوتس فتحة http://hotspace.de/?node=%D8%A7%D9%84%D8%B9%D8%A8%D8%B1%D8%A9-%D9%83%D8%A8%D8%A7%D8%A8-%D8%B1%D8%A7%21-%D9%81%D8%AA%D8%AD%D8%A9&db9=50 العبرة كباب را! فتحة

Lőrinc Londonba ment – jelenti tanácstalanul a faluháza. Nem vagyok sznob, de ez kínos. Lőrincünk (a Mészáros família gyöngye) már a felcsúti polgármesterséget is csak második nekifutásra nyerte el, civil ellenfele simán leverte, fel is gerjedt a falugazda (a község hatalmas szülöttének) szittya vére, s rádörrent a törpe fejűekre: „na, nem má’ ne ti Riskák, emberfattyak, hogy képzelitek? Csak úgy szavazgatunk? Kijelölöm nektek a rezidensemet, töröm magam a falué’ és ti meg csesztek ránk szavazni? Ez istenuccse olyan, mintha engem tagadnátok meg személyemben. Legyen már rend.” És lett rend. Addig kutattak a vetélytárs múltjában-bukszájában, míg fel nem fedezték, hogy adótartozása van a NAV-ná’, aki meg tartozik, az ne legyen falufőnök, mire a jelölt fizetett, amire hoztak egy új törvényt: akinek adótartozás volt x időre visszamenően, ez se legyen a nép atyja. Megfúrták az eredményt és második nekifutásra a gerince megtört: beszavazták Lőrincet. Nagy győzelem volt. Mivel Lőrinc a helyi munkaerőpiac teljes lefedésű birtokosa is, tréfás megjegyzések repkedtek a levegőben még este: „ha nem olyan az eredmény, hétfőn már be se jöjjenek maguk. Vicc volt, emberek, nem értik, csak vicc volt.” Értjük. Vicc, mondták a szerencsétlenek és megadóan leszavaztak a munkagazdára. Lőrinc pedig mehetett a BL döntőre, bekacsolódni a nemzetközi vérkerengésbe. Így volt ez ezer éve, minő ámítás, hogy demokrácia van, vagy mifene. Mi magyarok ezt nem kameljuk. Lőrinc mehet Londonba, útban kifelé még gyorsan elnyer és a zsebébe töm néhány trafikot, egy-két állami táj-rehab uniós pénzből, hogy legyen mindig mani, szalonnára, hamuba sült pogácsára. Nagy a család, sok a pénzéhes száj, és ez itt nemcsak neki kell. Alapító elnök úr se lesz mindig miniszterelnök, egyszer majd ő megpihen, várják a földbirtokai. De addig habzsolunk.

Mellesleg nem is Lőrinc volt a VIP páholy főpernahajdere. Ott ült az egész futball korporésön banda, a nemzetközi izom- és csontkereskedők díszes nemzetközi gyülekezete, FIFA-elnököstül, menedzserestül, befektetőstül együtt. Ők az igazi extraklasszisok. Jobb is, ha ott a Lőrinc (és a főnök) meghúzza magát. Előveszik a jóféle hazait és a szünetben falatozni kezdenek.

16 Reader’s Comments

 1. És telepöködik a VIP-páholyt szotyolahéjjal!

 2. Kiváló írás!

 3. A korporésön minden egyes tagjának meg vaj van a fején. Zsák a foltját…
  Milyen találóak ezek a magyar mondások…

 4. Nagyon jó írás. Csak nehogy úgy járjon Lőrinc, mint a Fekete városban Lőcse bírája a vadászat során. Mert ugyi, ha sok fódbirtok összeér, ott már gyün a baj.

 5. Bubu64, feladtad a leckét a sok mínuszolónak! :) Méghogy Fekete város, méghogy Lőcse, meg főbíró… meg hogy járt …

 6. *
  Nem akármilyen tanulmányút ez a ködös albionba. Legalábbis a Felcsút életében döntő lehet. Mészáros ugyanis fölkeresi a Wembley stadiont, éspedig azért, mert pár esztendő elteltével, amikor majd lebontják a Makovec-féle felújított, II.számú arénát, a helyébe harmadiknak a legendás londoni másolatát tervezik felépíteni. Haladni kell a korral és felcsútiak már csak ilyen unortodoxok.
  *
  Hogy honnan lesz rá pénz, nem számít. A felcsúti kanászt addigra – csak úgy demokratice – megkoronázza a parlament, hisz a kétharmad mindenre feljogosítja. Ezek után aztán akár a koronát is elzálogosíthatják, ha az uralkodónak is úgy tetszik, ami bizony már nem először fordulna elő a Nemzet eme szent ereklyéje történetében …
  *

 7. Vote Saved
  Tévedésből a balszélső sárga csillagra kattintottam a jobbszéléső helyett !!!! :-(

 8. Mindenki ORBAN VAGYONAT KEZELI MINDENKI , SIMLICSKA, NYERGES, MESZAROS, VITEZY, CSAK EGY DUDAS VAN A CSARDABAN CSAK A SZAVAZOK MEG MINDIG NEM AKARJAK ELHINNI HOGY MINDEN ORBANE MINDEN SZETLOPTA SZETLOPATTA AZ ORSZAGOT SZIVATTYUZTATJA A KOZPENZEKET GOZEROVEL MAGAHOZ. NAGYON KEMENY BUNOZO A PARASZT ORBAN ! Magyarorszag miniszterelnoke a videki paraszt utonallo raadasul meg dolgoznia nem sikerukt pedig elmult mar 50 eves jobban el mint az egykori kiralyok!!!!!vagyongyarapodasa kovethetetlen egy biztos o a LEGGAZDAGABB MAGYAR !!

 9. Nagyon jó a cikk – sajnos.
  No és egy kis adalék a európának mintául szolgáló keresztény országról:
  „Életekkel sakkoznak”
  http://index.hu/belfold/2013/08/26/az_infuzio_folyik_csak_a_penz_nem/

 10. Ez is a londoni lábszaghoz tartozik, mármint az, hogy most jött a hír, hogy a világhírű Nemzetközi Pető Intézetet tönkretette a magyar Nemzetvezető:

  tori 2013-08-27 17:36:41 #8
  .Nagy részem volt az angol Spastics Society és a néhai Hári Mária közti konfliktus kibékítésére ami aztán az angol kormány £ 5 Milliós hozzájárulásához vezetett a megalapítandó nemzetközi Pető Intézet részére. Az Angol Delegáció részeként a NOVOTEL szállóban vártuk a faxot az Angol parlamenti döntésről, de akkor a “valaki barátnője” fax-kezelő “ebédidőt tartott” a bárban a mamájával – úgyhogy taxival rohantam át a Harmincad utcai Brit Nagykövetségre faxot lesni. Már akkor azzal üdvözölt a taxisoffőr, hogyasszongya: “Mentjük ki a vagyont angliába?”…- akkor még azt hittem, hogy csak ez az egy félbolond nyilas van az országban.
  .
  Akkor még büszke lehetett valaki magyarnak lenni…..még itt Angliában is.

 11. Sajnos a jelenlegi Orbán éra a Csaucseszku időket idézi, ő is megszüntete az államadóságot (igaz, hogy keresztre feszítette a gazdaságot), felszámolta a demokratíkus vivmányokat és a Fideszhez hasonlóan családi vállalattá tette az állami intézményeket. Lehet, hogy ellene is csak a Csaucseszku elleni hasonló eljárással érünk el eredmény?
  A szülőfalujában Csaucseszku is stadiont építtetett,,,,, a diktátorok ennyire szeretik a focit ?

 12. Meg kell hagyni van humorérzéke ennek a mi Viktátorunknak : miközben a családi ezüstöt is beáldozva a hibás gazdaságpolitikájával nő az államadósság közben büszkén stadionokat arénákat építget .

 13. Nem kell itt sajnálkozni,mer ez a nép ,soha sem tanult a saját hibáiból,mindig csak a rosszat választotta.Ma is csak a félelem tartja össze őket,,nem képesek gondolkodni,cselekedni, szeretik a hazugságot amit minden nap hallanak.meg érdemlik a sorsukat,mert még gondolkodni is lusták, mindent amit lehet el vesznek tőlük,föld,,trafik,magán nyugdíj ,takarék bank és most azokat fosztják ki akiknek deviza tartozásuk van .Semmi sájnálat a magyarok felé, mert nem méltók ,hogy valaki szánja őket.


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

Blogok