Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Lőrinc Londonban 2013. augusztus 26. hétfő 17:34

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Lőrinc Londonban

Lőrinc Londonba készült, már pakolt. Felcsút City választott polgármestere, az Orbán által alapított Puskás Labdarúgó Akadémia elnöke, egykori gázkészülék szerelő, nagybirtokos, milliárdos és stróman vélhetően az európai futball üzlet nagyságainak társaságában készült végignézi a Bayern-Dortmund BL döntőt, hogy bekapcsolódjon a nemzetközi futball-vérkeringésbe, és aztán ott keringjen ő is. Igaz is, majd elfeledtem, Lőrinc polgármester már futballvállalkozó, az első ligában vitézkedő akadémisták klubjának első embere, hamarosan stadiongazda is, számtartó, mindenes gazdatiszt, olyan, mint az alkirály Indiában. India is a világ végén fekszik, távol a királynő cipellőitől, ki bír oda elmenni?

Lőrinc Londonba ment – jelenti tanácstalanul a faluháza. Nem vagyok sznob, de ez kínos. Lőrincünk (a Mészáros família gyöngye) már a felcsúti polgármesterséget is csak második nekifutásra nyerte el, civil ellenfele simán leverte, fel is gerjedt a falugazda (a község hatalmas szülöttének) szittya vére, s rádörrent a törpe fejűekre: „na, nem má’ ne ti Riskák, emberfattyak, hogy képzelitek? Csak úgy szavazgatunk? Kijelölöm nektek a rezidensemet, töröm magam a falué’ és ti meg csesztek ránk szavazni? Ez istenuccse olyan, mintha engem tagadnátok meg személyemben. Legyen már rend.” És lett rend. Addig kutattak a vetélytárs múltjában-bukszájában, míg fel nem fedezték, hogy adótartozása van a NAV-ná’, aki meg tartozik, az ne legyen falufőnök, mire a jelölt fizetett, amire hoztak egy új törvényt: akinek adótartozás volt x időre visszamenően, ez se legyen a nép atyja. Megfúrták az eredményt és második nekifutásra a gerince megtört: beszavazták Lőrincet. Nagy győzelem volt. Mivel Lőrinc a helyi munkaerőpiac teljes lefedésű birtokosa is, tréfás megjegyzések repkedtek a levegőben még este: „ha nem olyan az eredmény, hétfőn már be se jöjjenek maguk. Vicc volt, emberek, nem értik, csak vicc volt.” Értjük. Vicc, mondták a szerencsétlenek és megadóan leszavaztak a munkagazdára. Lőrinc pedig mehetett a BL döntőre, bekacsolódni a nemzetközi vérkerengésbe. Így volt ez ezer éve, minő ámítás, hogy demokrácia van, vagy mifene. Mi magyarok ezt nem kameljuk. Lőrinc mehet Londonba, útban kifelé még gyorsan elnyer és a zsebébe töm néhány trafikot, egy-két állami táj-rehab uniós pénzből, hogy legyen mindig mani, szalonnára, hamuba sült pogácsára. Nagy a család, sok a pénzéhes száj, és ez itt nemcsak neki kell. Alapító elnök úr se lesz mindig miniszterelnök, egyszer majd ő megpihen, várják a földbirtokai. De addig habzsolunk.

Mellesleg nem is Lőrinc volt a VIP páholy főpernahajdere. Ott ült az egész futball korporésön banda, a nemzetközi izom- és csontkereskedők díszes nemzetközi gyülekezete, FIFA-elnököstül, menedzserestül, befektetőstül együtt. Ők az igazi extraklasszisok. Jobb is, ha ott a Lőrinc (és a főnök) meghúzza magát. Előveszik a jóféle hazait és a szünetben falatozni kezdenek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (38 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +61 ( 73 szavazatból)
Buják Attila: Lőrinc Londonban, 4.8 out of 5 based on 38 ratings

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. És telepöködik a VIP-páholyt szotyolahéjjal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (39 szavazatból)
  2. Kiváló írás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (32 szavazatból)
  3. A korporésön minden egyes tagjának meg vaj van a fején. Zsák a foltját…
    Milyen találóak ezek a magyar mondások…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (27 szavazatból)
  4. On my recent visit to Budapest:
    http://drmandler.wordpress.com/2013/08/26/budapest-budapest-is-still-nice/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  5. Nagyon jó írás. Csak nehogy úgy járjon Lőrinc, mint a Fekete városban Lőcse bírája a vadászat során. Mert ugyi, ha sok fódbirtok összeér, ott már gyün a baj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  6. Bubu64, feladtad a leckét a sok mínuszolónak! :) Méghogy Fekete város, méghogy Lőcse, meg főbíró… meg hogy járt …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  7. *
    Nem akármilyen tanulmányút ez a ködös albionba. Legalábbis a Felcsút életében döntő lehet. Mészáros ugyanis fölkeresi a Wembley stadiont, éspedig azért, mert pár esztendő elteltével, amikor majd lebontják a Makovec-féle felújított, II.számú arénát, a helyébe harmadiknak a legendás londoni másolatát tervezik felépíteni. Haladni kell a korral és felcsútiak már csak ilyen unortodoxok.
    *
    Hogy honnan lesz rá pénz, nem számít. A felcsúti kanászt addigra – csak úgy demokratice – megkoronázza a parlament, hisz a kétharmad mindenre feljogosítja. Ezek után aztán akár a koronát is elzálogosíthatják, ha az uralkodónak is úgy tetszik, ami bizony már nem először fordulna elő a Nemzet eme szent ereklyéje történetében …
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  8. Vote Saved
    Tévedésből a balszélső sárga csillagra kattintottam a jobbszéléső helyett !!!! :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  9. Úgy eszembejutott:
    https://www.youtube.com/watch?v=GdwQ5gGofYc

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  10. Mindenki ORBAN VAGYONAT KEZELI MINDENKI , SIMLICSKA, NYERGES, MESZAROS, VITEZY, CSAK EGY DUDAS VAN A CSARDABAN CSAK A SZAVAZOK MEG MINDIG NEM AKARJAK ELHINNI HOGY MINDEN ORBANE MINDEN SZETLOPTA SZETLOPATTA AZ ORSZAGOT SZIVATTYUZTATJA A KOZPENZEKET GOZEROVEL MAGAHOZ. NAGYON KEMENY BUNOZO A PARASZT ORBAN ! Magyarorszag miniszterelnoke a videki paraszt utonallo raadasul meg dolgoznia nem sikerukt pedig elmult mar 50 eves jobban el mint az egykori kiralyok!!!!!vagyongyarapodasa kovethetetlen egy biztos o a LEGGAZDAGABB MAGYAR !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (34 szavazatból)
  11. Nagyon jó a cikk – sajnos.
    No és egy kis adalék a európának mintául szolgáló keresztény országról:
    „Életekkel sakkoznak”
    http://index.hu/belfold/2013/08/26/az_infuzio_folyik_csak_a_penz_nem/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  12. Ez is a londoni lábszaghoz tartozik, mármint az, hogy most jött a hír, hogy a világhírű Nemzetközi Pető Intézetet tönkretette a magyar Nemzetvezető:

    tori 2013-08-27 17:36:41 #8
    .Nagy részem volt az angol Spastics Society és a néhai Hári Mária közti konfliktus kibékítésére ami aztán az angol kormány £ 5 Milliós hozzájárulásához vezetett a megalapítandó nemzetközi Pető Intézet részére. Az Angol Delegáció részeként a NOVOTEL szállóban vártuk a faxot az Angol parlamenti döntésről, de akkor a “valaki barátnője” fax-kezelő “ebédidőt tartott” a bárban a mamájával – úgyhogy taxival rohantam át a Harmincad utcai Brit Nagykövetségre faxot lesni. Már akkor azzal üdvözölt a taxisoffőr, hogyasszongya: “Mentjük ki a vagyont angliába?”…- akkor még azt hittem, hogy csak ez az egy félbolond nyilas van az országban.
    .
    Akkor még büszke lehetett valaki magyarnak lenni…..még itt Angliában is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  13. Sajnos a jelenlegi Orbán éra a Csaucseszku időket idézi, ő is megszüntete az államadóságot (igaz, hogy keresztre feszítette a gazdaságot), felszámolta a demokratíkus vivmányokat és a Fideszhez hasonlóan családi vállalattá tette az állami intézményeket. Lehet, hogy ellene is csak a Csaucseszku elleni hasonló eljárással érünk el eredmény?
    A szülőfalujában Csaucseszku is stadiont építtetett,,,,, a diktátorok ennyire szeretik a focit ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. Meg kell hagyni van humorérzéke ennek a mi Viktátorunknak : miközben a családi ezüstöt is beáldozva a hibás gazdaságpolitikájával nő az államadósság közben büszkén stadionokat arénákat építget .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Nem kell itt sajnálkozni,mer ez a nép ,soha sem tanult a saját hibáiból,mindig csak a rosszat választotta.Ma is csak a félelem tartja össze őket,,nem képesek gondolkodni,cselekedni, szeretik a hazugságot amit minden nap hallanak.meg érdemlik a sorsukat,mert még gondolkodni is lusták, mindent amit lehet el vesznek tőlük,föld,,trafik,magán nyugdíj ,takarék bank és most azokat fosztják ki akiknek deviza tartozásuk van .Semmi sájnálat a magyarok felé, mert nem méltók ,hogy valaki szánja őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos