Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: A nagy oligarcha-csere 2013. július 23. kedd 12:46

  • Hozzászólások(562)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: A nagy oligarcha-csere

A Fidesz-oligarchák mára már jobban teljesítenek, mint a Fideszt kiszolgáló oligarchák, így utóbbiakra a továbbiakban nincs szükség, a párt köszöni szépen, lehet nyugdíjba vonulni, kóser vágóhidat nyitni Mohácson, vagy betokozódni Dél-Spanyolországban, a munkájukat köszöni, és hogy lássák, milyen hasznosak és nélkülözhetetlenek voltak, a közeljövőben nem tartóztatják le őket.

Csányi, Demján, Széles és a többiek, akik önként szolgálták a maffiaállam kiépítését, megszilárdulását és felvirágzását (a felvirágzást kérem, ne abban az értelemben dekódolják, miszerint a maffiaállam minden polgára számára eljött a jólét és a prosperitás ideje, hanem úgy, ahogy ők is gondolják: fideszes jobbágy ellátatlanul nem maradt, fideszes hűbérúr jövője megalapozva, mostantól nincs az a kormányváltás, amelyik megrendíthetné gazdasági hatalmukat), mostanra feleslegesek lettek, mivel hatalmuk túl nagy, igazodási képességük pedig megkopott, nem képesek már azonnal és boldogan lihegve lekövetni a vezér minden rándulását.

A feltőkésített egykori osztály-, katona, kollégiumi társak mostanra gennyesre gazdagodtak, a pályán is jobban eligazodnak, de ami a legfontosabb: minden egyes forintot Orbán Viktornak köszönhetnek, így aztán pontosan tisztában vannak vele, hogy egyetlen törvény van, a kedves vezető szava.

A kormánybarát sajtó minden egyes munkása a kezében van, a közszolgálatinak hazudott média minden egyes szerkesztője, tördelője, grafikusa és meteorológusa a zsebében, ilyeténképpen hatalma kiterjed a hírekre, konkrétan: a híreket Orbán Viktornak írják, így juthatott el mostanra oda ez a rohadt rendszer, hogy nyugodtan elhiheti minden pénteki hazugságát a miniszterelnök, mert az előjelekből, mosolyokból, kiszólásokból pontosan következtetve szolganépe már csütörtökön elmondja a Híradóban. Így lesz egy hétköznapi elmebajból egyszerű visszacsatolás révén magyar igazság, a hírnek álcázott propaganda újabb híreket teremt és Orbán nyugodtan mondhatja bődületes baromságait, mindenhez talál alapot a sajtójában.

Tökéletes burok épül ki körülötte, egy nyugodt hely, ahol mindig igaza van.

Ezek az új oligarchák és alkalmazottaik, a média hiénái nyilván nem fogják szembesíteni a valósággal, hiszen maguk is a hazugság részei, és azt mégsem várhatjuk el egy színésztől a Hófehérke és a hét törpe előadásán, hogy arról biztosítsa a riadt gyermekeket: a gonosz boszorkány csupán Magdi néni, aki most szerepet játszik.

A Beobachterben az időjárás-jelentés is náci volt.

Meg a sporthírek is.

Nincs semmi a sorok között, csak üresség.

A totális gazdasági cenzúra felszámolta/felszámolja az ellenzéki sajtót, és ugyanez a módszer végzi ki a szakmai műhelyeket, amelyek nem hajlandók énekelni a nemzeti összefogás dalát. Mindegy, hogy földrajzi névbizottság, pénzügyi vagy közgazdasági kutatóintézet vagy múzeum, ha nem igazodik, a hatalom megfojtja, míg csupán egyetlen igazság marad, az aktuális pártálláspont.

Nem a csütörtöki vagy a pénteki, hanem a mai, mindig csak a mai, és aki emlékezni merészel a múlt heti, ezzel szöges ellentétben álló Fidesz-hazugságra, az jobban teszi, ha kussol.

Érthető, ha ebben a folyamatban zavaró tényezőként jelentkezik minden és mindenki, aki hajlamos álláspontját másból eredeztetni, mint az aktuális kormánypropaganda, azaz – irgalom atyja, ne hagyj el! – például fizikusként figyelembe veszi a fizika törvényeit is Orbán megnyilatkozása mellett. Nem arról van szó, hangsúlyoznám nagyon, hogy a fizikai törvényekkel megcáfolni kívánja a hülyeséget, csak több lábon áll, és kétségbeesetten szeretne valami egyensúlyt létrehozni a valós gazdasági folyamatok és a primitív propagandahazugságok között. Nos, ezekből most lett elege az egyre jobban teljesítő Orbán-Simicska rezsimnek, hiszen felnőttek azok, akik képesek Newton, Galilei és Hawking kihagyásával, felülírásával, csak és kizárólag Orbán-interjúkból művelni a fizikát. Ők már egy új faj, a hajuk is máshogy nő, Szijjártónak például egészen biztosan.

Ami lent, az van fent.

Az általános iskolákban megkezdődik a Fidesz-erkölcs és Fidesz-hittan oktatása, a Fidesz-egyetemeken a Fidesz-fizika és a Fidesz-történelem. Már csak az volt hátra, hogy a piramis csúcsán lévő öregek is eltakarodjanak, megnyitva az utat a Fidesz-bankok és a Fidesz-ipar előtt.

Ez történik most.

Nem szabad elfelejteni, hogy egy zárt társadalomban tökéletesen hihető és elegendő magyarázat a reggelre Föld körül keringő Nap, a lapos Föld és jóságos, nem kicsit Fidesz-párti jóisten gondos tervezése.

Rendkívül rövid idő alatt le lehet csatlakozni a világról, egy nemzedéknyi idő sem kell, hogy örökre kimaradjunk mindenből, ami civilizált, ami hasznos és ami a jövőbe cipeli az emberiség szerencsésebb részét. Orbán pontosan tudja, hogy nyolc millió magyarral ugyanúgy elzakatolna ez az ország, elvégre munkáskezekre van szükség, nem feltalálókra és filozófusokra, azok nyugodtan menjenek nyugatra, keletre, délre, hiszen ha itt maradnának, akkor sem lennének hajlandók és képesek megművelni az államtitkárok földjeit.

Legyetek tisztességesek és előrelátók: ne engedjétek a gyermekeiteket megtanulni magyarul.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (209 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +270 ( 290 szavazatból)
Para-Kovács Imre: A nagy oligarcha-csere, 4.8 out of 5 based on 209 ratings

  • Hozzászólások(562)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

562 Reader’s Comments

  1. Még csak annyit, hogy ez a bizonyos Fideszes alpolgármester ismerősöm, akivel régen egy gimnáziumba jártam, egy esetleges kormányváltás esetén, havi fél milliós fizetésért egy MSZP kormánynak is kinyalná a hátsóját! Ez képes lenne Bajnainak, vagy Gyurcsánynak is tapsolni, ha az állását, fizetését megtarthatná ezért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  2. Tisztaszívvel!
    Az, hogy Te egy szóból milyen következtetésekre jutsz, a Te dolgod! Nem az enyém.
    Kikérem magamnak a feltételezést! Ez rólad mond el valamit, nem rólam.
    Mami

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  3. Gedeon! Tele van az ország tehetségtelen megélhetési politikusokkal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  4. Talalom,
    “Visszanéztem péntek reggelig az összes hsz-edet. A következők szerepelnek Bajnai ellenében. oligarcha, szakszervezeti pénzből gazdagodott, gazdag, megszorításokkal élt, kiadás csökkentett, nem bevételt növelt, a szegényeket sarcolta, nem baloldali. Ez szerinted érv?”
    Ezek milyen érvek? “pályára állitotta a gazdaságot” ‘ “szakértő”, “kezelte a válságot”??
    2002 után a fidesz karaktergyilkos politikát folytatott Medgyessyvel majd Gyurcsánnyal szemben, de ennek ellenére Gyurcsány megnyerte a szociknak a választásokat mert nem kezdett bele igazságtalan népnyúzó intézkedésekbe mint ez a majom Bajnai, aki rögvest le is lépett mert tudta, hogy hatalmas bukást hozott a szocikra, amolyan 19%-os pártocskát csinált belőlük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  5. Tölgy,
    Tele van az ország tehetségtelen, megélhetési emberekkel. Mindenki gondoljon elsősorban magára, és vessen számot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  6. Gedeon, a rendszerváltás környékén nagyon sok káder nem tudta, hova helyezkedjen, volt aki a Szűz Máriát akasztotta a nyakába kommunista létére, a kisz titkárok is megérezték az új idők szelét és hirtelen kommunistaellenes propagandába kezdtek, holott a szüleik párttitkárok, káderek voltak. Mára ezek tagadják a szocialista elveket és múltjukat, összeszövetkeztek pár -y -re végződő magypolgári/arisztokrata utóddal és felépitik maguknak az újarisztokráciát. A nagy többség a helyezkedő, elveit a széljárásnak megfelelően váltogató, jellemtelen szélhámos, politikai kalandor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  7. Mami, akkor kikre értetted a ‘potyogtatást’?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. Valaki irta, hogy Miskolcom sok a jobbikos.Vajon miért? Érdemes a témát körbejárni. Borsod a legsgegényebb régiók egyike, mely elötte komoly ipari terüet volt, tehát ott rohamosabb volt az elszegényedés mint a nyugati országrészben. Az is meghatározza a közgondolkodásukatt hogy az akkori munkások bányászok műveletlenebbek, primitívebbek, könnyebben manipulálhatóak a cigány- és zsidótémában, hiszen gondoljuk bele hogy anno a nemzetiszocializmus is a NSDAP munkáspártjából indult ki:-( szerintetek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Girbegurba, tökéletes igazság, hiszen olyan jelölteket választunk, akiket közeláll hozzánk, akinek a viselkedésével tudunk azonosulni, egyetértünk vele. Ezért nem volt meglepő a 2006-os önkormányzati választások narancsforradalma…már akkor is ott voltak a jelek, a mások megalázása, lejáratása, kitiltások közterekről, kukázás miatti elzárások és közpénzek pazarlása csicsás szökőkutakra, felcicomázott hivatalokra, luxusautókkal közlekedő Döbrögi urakra, kultúratámogatás helyett temetői hangulatra:-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  10. girbegurba
    2013. július 29. hétfő
    14:51 Én megfogadtam a tanácsodat és számot vetettem saját magammal: Megélhetési politikus soha nem voltam és semmilyen politikus nem voltam! Amim van az becsületes úton van és nem nyaltam soha senki hátsó felét! Ha te is számot vetettél saját magaddal, akkor minden rendben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Kedves tisztaszívvel!
    Ez egy olyan jelző volt, amit azok használnak, akik lenézik a nagycsaládosokat! Mivel magam is nagycsaládos vagyok, a “sokgyerekes” leszólásokat már csak halvány iróniával kezelem.
    Más: a nemkívánt gyermekáldásnak nem csupán egyetlen eszköze van. Drágák a fogamzás gátló eszközök, de a hátrányos térségekben nem is ezzel kell operálni. A felvilágosításnak sokkal nagyobb haszna lenne. Nem erkölcs órákat kellene tartani az iskolákban, hanem már egész korán (igen, korán, hiszen észre kell venni, hogy milyen korán élnek már szexuális életet a mostani fiatalok) foglalkozni kell a témával. Nem csukott szemmel, pironkodva, a hamis erkölcscsősz szerepében tetszelegve agyonhallgatni a szexet.

    A 4H-ás (Hihetetlenül Halmozottan Hátrányos Helyzetű ) gyerekek körében nem a kormány, hanem a civil szervezetek végeznek szuper munkát. Nézz utána L. Ritók Nórának.

    A civil szervezeteknek egyre több munkát kéne végezniük, mert a magunk kezébe kell venni a sorsunkat, nem a mindenkori kormányra várni. (Na most nem tudom, hogy jutottam idáig, de ezt még el szerettem volna mondani)

    Üdv
    Mami

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  12. Tölgy,
    Igen, ilyesmire gondoltam. Elsősorban magamnak kell számot vetnem magammal. Nem vagyok elégedett, bár különösebb szégyellni valóm sincs. Elégedetlenségem oka tehetségem vagy kitartásom hiányaiban rejlik. Nem tudom, mire vittem volna nyugaton, persze az attól is függ, hogy ott a családi háttér mellett milyen iskolába járhattam volna. Itt utólag látom, hogy elég szörnyűek voltak – de hogy mire mentem volna más helyen, azt becsülni sem tudom. Lehet, hogy teljesen elkallódtam volna.
    A hozzászólásom, amire reagáltál (és tisztaszivvel is), válaszként született arra a megjegyzésedre, hogy tele van az ország tehetségtelen megélhetési politikusokkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos