Ronai and Ronai
AMERIKAI

Markó Beáta: A vereség receptje 2013. június 20. csütörtök 23:41

  • Hozzászólások(379)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Markó Beáta: A vereség receptje

Három év országdúlás, zsákmányszerzés, tulajdonrablás, jogfosztás, emberi méltóságba tiprás, a különböző társadalmi csoportok szisztematikus megalázása és nyomorba döntése után, egy normális országban az ellenzék játszi könnyedséggel nyerné meg a következő parlamenti választásokat. És ennek jelei, alig egy évvel a voksolás előtt, már számokban is jól láthatóak lennének.

Annak ellenére, hogy a jövő évi választás az előjelek szerint sem szabad nem lesz, sem demokratikus nem lesz, hogy a kormányzó párt úgy alakította át a választási rendszert, úgy rajzolta meg a választási körzeteket, hogy az neki kedvezzen. Annak ellenére, hogy minden erejükkel hatalmas akadályokat görgetnek az ellenoldal jelöltjei elé (hirdetések, finanszírozás korlátozása, párthű választási bizottság etc.), annak ellenére, hogy egyenlőtlen feltételek mellett indulhat neki a választásnak a két tábor – mégis esély lenne az ellenzéki győzelemre. Hiszen éppen ezt az aránytalanságot fordíthatnák saját maguk javára. Ehelyett milyen módszert választ a magyar ellenzék? A vereség receptjét.

Mi kell hozzá?

a.) Végy egy ellenzéki pártot – a legnagyobbat –, amelyik három éve nem képes feltápászkodni legutóbbi vereségéből. Állítólag szorgos háttérmunkák folynak, szervezkednek, átalakítanak, ám ebből az átlagszemlélődő nem sokat lát. Az összes közvélemény-kutató cég felmérései (nem beszélve az udvari kutatóról, melynek számait amúgy sem lehet komolyan venni), mind ezt igazolják. Az ellenzék szinte semmit sem tudott profitálni abból a garázdapolitizálásból, ami három éve folyik az országban. A naponta feldobott magas labdákat nem tudja lecsapni, a kormánypropaganda ellenszerét képtelen megtalálni, a választókhoz nem találja az utat, a hangot, a magyar társadalom mentalitását még mindig nem ismeri.

b.) Szükség van még egy ex-miniszterelnökre, akinek csendes szava, visszafogott – egyébként szimpatikus – stílusa, szakértelme a magyar társadalomra nincs túl nagy hatással. A magyar társadalom a józan hangra nem vevő. A magyar társadalom ujjong a 3-400 forintos villanyszámla csökkentésnek, miközben nem veszi észre, hogy élelmiszerre 20-30 százalékkal többet költ, mint három éve, nem veszi észre, hogy csökkent a fizetése, sokszor nominálisan is, de reálértékben mindenképpen.

c.) Kell még egy nagyhangú kalandor, aki éveken át bírálja az összes pártot, akinek a szervezésében – bár mozgalmának neve a millióra utal – néhány tízezer embernél többet még soha nem sikerült verbuválnia egyetlen megmozdulására sem. Aki három éves tűzokádás után mégis rájön, hogy egészen jól meg lehet élni a politizálásból, és csatlakozik a fent említett ex-miniszterelnök szervezetéhez, immár „politikusként”.

d.) Elengedhetetlen kellék egy másik volt miniszterelnök, aki elhíresült és szándékosan kifordított beszédének „sarát” a kormányzópárt sikeres karaktergyilkossága miatt sohasem fogja lemosni magáról, ráadásul hozzáteszi a maga részét is azzal, hogy hét éve leplezi a kiszivárogtatók neveit. Tabula rasa nélkül nehéz új életet kezdeni, de ezt ő nem látja be, és nem érti vagy nem akarja érteni, hogy bármilyen kiváló képességekkel rendelkezik is, és hiába van néhány százezres tábora, az egész baloldal számára ballasztot jelent.

Miután megvannak a hozzávalók, már egyszerű az étel elkészítése. Marakodni kell. Húzni az időt. A nyilvánosság előtt üzengetni, sértegetni, ócsárolni egymást. Azon vitázni, hogy ki legyen a miniszterelnök? Az egyet nem értést bizonyítani a választók felé. Legyenek-e közös jelöltek vagy ne legyenek? Ki hányadik helyen álljon a listán? Nem törődni az ötvenszázaléknyi bizonytalanokkal, akik még várakoznak és reménykednek. Szavaznának ők, de kire? Nem foglalkozni a történelmi felelősségükkel – és ezek most kivételesen nem túl nagy szavak. Nem törődni azzal, hogy az ország lakosságának zöme belegebed még négy ilyen évbe.

De végre nyár van. Lehet tiszta lelkiismerettel nyaralni. Ha ősszel kipihenten hazatérve, a fenti recept szerint folytatják a kotyvasztást, jövő ilyenkor a házelnök talán már a parlamentbe sem engedi be a kormányzó személyes szívjóságából és a demokrácia látszatának fenntartása érdekében élve hagyott maroknyi ellenzéket.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (51 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +64 ( 94 szavazatból)
Markó Beáta: A vereség receptje, 4.5 out of 5 based on 51 ratings

  • Hozzászólások(379)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

379 Reader’s Comments

  1. Ez a feljelentgetősdi is tipikus rákosista fideszes módszer:-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  2. tisztaszivvel,
    Nem, ez nem rákosista módszer. A feljelentésnek minden rendszerben lehet elfogadható helye. A bűnelkövetőt azért jelentik fel, hogy elkerüljék az önkényes bíráskodást. Ha nem lehetne feljelenteni, vagyis ha nem lenne felettes hatóság, akihez jogorvoslatért folyamodni lehetne, akkor mindenki maga kényszerülne igazságot tenni, és ez káoszhoz, anarchiához vezetne.
    Ha mindenki maga távolíthatná el a szerinte bomlasztó hozzászólásokat, akkor nem működne a honlap. Elvben az is megoldás lenne, hogy a felelős mindent átnéz és magától is észreveszi, ha be kell avatkozni, de erre nincs mindig anyagi fedezet. Például az AN sem képes ezt megvalósítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  3. tisztaszivvel
    Ha még mindig nem érted meg, hogy miről van szó, vagyis Orbán elzavarásáról,
    javaslom tanulmányozd át itt Bartus László: Bruck András igazsága írását.
    Valószínűleg – mint ilyen ellenzéki – elgondolkozhatnál a cikkből levonható
    TANULSÁGOKRÓL. Vagy téged az ilyesmi -eddig – nem érdekelt?
    Lenne talán – a közös ügy érdekében – valami pozitív elképzelésed is?
    Ugyanis eddig ilyent nem olvashattunk tőled!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  4. tisztaszivvel
    Aki összemossa az ellenzéket a jelenlegi kormánnyal azzal nekem nincs vitám!
    Akinek úgy tűnik, hogy az előzőek is szétbarmolták a demokráciánkat, embereket visszamenőlegesen fosztottak meg szerzett jogaiktól – azzal miről vitázzak?!
    Nálam akkora különbség van a mostaniak és az előzőek között, hogy nem lehet rá jelzőt találni!
    A feljelentgetősdi pedig akkor rákosista, ha koholmány, mint amit a fideszesek művelnek az ellenzékkel, pórázon vezetgetik, amikor pedig jön a felmentés, azt már elhallgatják!
    De részemről befejeztem, mert oldalakon keresztüli győzködéssel sem lehet engem eltéríteni attól, hogy az ellenzékből bármelyik is olyan lenne, mint ez kormány!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  5. girbegurba
    Az oszt jó napot pártot is fel lehetett jelenteni, csak hol Polt, hol nem Polt elrendezte, pl. Kaya és Josip, most pedig igen zokon vette, hogy kormánypártinak, fideszesnek mondják, pedig csak a vak nem látja!
    Nem a semmiért kapott TEK-s biztosítást sem!
    A feljelentésnek valós, igazolt alapjának kell lenni, mert a feljelentőnek kell bizonyítania, hogy jogos a feljelentése, egyébként a halottal szerződő Budai is csak feljelentgetett, aminek a végeredménye az volt, hogy bocsánatkérésre kötelezték! Mint pl. kb. 60 esetben pl. a MN-t is!
    Még Budai előtt is meghurcoltak szocialista vezetőket, mutogatták őket vezetőszáron, aztán mostanában kiderül, hogy csak a választások előtti lejáratás volt a cél, amit azóta is hajtogatnak a vakegér fideszesek, hogy Pl. de a szocik mindent elloptak….Libajnai, Sukoró, stb.!!!
    Most olvastam, hogy a NAV vizsgálódik a libásoknál, sok volt arrafelé a sundam-bundam!
    Nos, egy olyan országgá züllesztette a Fidesz hazánkat, hogy ennek a rendbehozására több emberöltőre lesz szükség, szerintem!
    Bajnai azt mondta, hogy gazdaságilag 1-2 év alatt rendbe lehet tenni az országot, de a fejekben lévő katyvasz helyretételét meg sem merte saccolni!
    Erre szoktam mondani, hogy a narancsosok sorsa nehéz, mert de. ehhez tapsikolnak, du. pedig ennek az ellenkezőjéhez – és ebből van a katyvasz is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  6. csakén,
    Igen, így van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  7. csakén,
    Sőt. Mivel az “oszt jónapot” pártot hiába jelentik fel, eljön az önbíráskodás ideje. Itt hamarosan (nemzeti) bicska nyílik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  8. Gets másutt megjelent üzenetét ide is továbbítom:

    Kedves Barátunk!
    .
    A kiváló publicista, Andrassew Iván súlyos beteg. Napjait kórházban tölti és egyetlen kapcsolata a külvilággal jelenleg az a laptop volt, amelyet a kórházi ágya mellől loptak el.
    A Népszava, ahol Iván rendszeresen publikál, gyűjtést szervezett, hogy segítsen Ivánnak a betegség könnyebb elviselésében és a külvilággal történő kapcsolattartásban.
    Amennyiben úgy érzed, hogy segítenél, megteheted, az UNICREDIT BANK 10918001-000000-26-40300003 számlaszámán fogadják az adományokat. A közlemény rovatban fel kell tüntetni: Iván.
    .
    Barátsággal DK

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  9. Most már valaki odaadhatná a hintalovacskáját és a fakardocskáját a 3xbóvlisnak, oszt csatázzon amennyit akar valahol másutt – mi békességet szeretnénk, mert nekünk a mindennapokban elég sok harcunk van – az övét már nem vállaljuk!
    Elment az EP-be, hogy elébe menjen a mai ítéletnek – ez egy választási cécó volt, de lehet, hogy inkább ez egy “ön tökön bökés” (Vágó Gábor)!
    Azer nem értem a körülötte lévőket – meddig lehet ebben még elmenni, mert szerintem már a falon is túl vannak….az értelmesek ilyenkor azer már csak elgondolkodnának, vagy nem?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  10. Csakén,túlavasúti
    , Észreveszik-e, mindkét párt, hogy ezzel a Fidesz szájíze és elképzelései szerint járnak el? Hogy Orbán akaratát teljesítik be? És ha igen, ez miért nem zavarja őket?’
    http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=218573:tessek-valaszolni&catid=51:csmihancsikzsofia&Itemid=79

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  11. Hogy ki, mit vesz észre az csak a létharmatnál kérdés – a normálisan gondolkodóknál a vekkerest mindenki tisztán látja, itthon és az EU-ban is!
    Politikai hulla – csak itthon gondolják egyesek még, hogy lehet valamit kezdeni vele, pedig már csak agonizálnak….de amíg van EU-s pénzre kilátás, addig még támogatják!
    Idézek olyanoktól, akiket “megvezettek a szocik”!)))))
    Helga Trüpel:
    “….a cél nem az, hogy a közösség Mo. ellen politizáljon, hanem hogy a magyar polgárokkal együtt folytasson közös európai politikát a jogállamiságért, a demokráciáért és a kisebbségek védelméért.” Ja, hol itt a rezsi….se harc, se küzdelem, csak közös politizálás, de ez ennek a politikai analfabaltának magas!
    Gabriele Zimmer:
    “Tkp, miért jött akkor ide? Azért, hogy otthon Mo-n megmutassa “idejövök és megvédelek titeket”? Ez az, amit szeretett volna elérni? Ennek mi köze van a politikai kultúrához?” Még egyeseknél be is jön, de már nagyon sokaknál nem – csend van, mert itt csak egy 2006-s csapat van, a mostani ellenzék nem olyan….hugyenottákká nem válunk!
    Az, hogy itthon a vakegerek mit látnak, az sajnos a mi nagy bajunk – ott kint egyre tisztábban látják, kivel állnak szemben – lassan, de alakul ez itthon is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  12. A választókerületek módosítása
    Mindig is tudtam, hogy a fideszeseknél senki nem ismeri tisztábban a helyzetet, változik a politikai helyzet, csökken a megvezethető hordatáboruk létszáma, így akko’ most változnak a körzethatárok is.
    Szerveranti valóban hülyének nézi a fideszes választópolgárokat – némi alapja biztosan van, ha ennyix próbálkozik…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  13. A Nyugati aluljáróban szobrozó EGYÜTT2014 stand ra ügyet sem vetettek…így múlik el a Bajnai féle összenemfogás dicsősége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  14. tisztaszivvel
    .
    “Ez a feljelentgetősdi is tipikus rákosista fideszes módszer:”
    Polt Péternél????
    Úgy látom, nincs türelmed átnézni
    Bartus László: Bruck András igazsága
    című írást. Kár, mert tanulni lehet belőle.
    Meg kellene próbálnod a fát is látni az erdőtől.
    A víz ugyanis mindenki “malmát hajthatja”
    Kérdés, hogy ki mit akar őrölni.
    Nem jó együtt őrölni az ocsút a búzával.
    Az abból sült kenyeret egye meg a “molnár”.
    Úgy látom a világban sok minden végtelen.
    Egyes fejekben lévőkről nem is szólva!
    Ezért a – kettőnk közti – további vitánknak
    semmi értelme. Te nem ott állsz, ahol én!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  15. Túlavasúti,sajnos nem tudok az érzelmi-indulati kitörésekkel mit kezdeni….:-)
    Sajnos a magyar képes kétszer a folyóba, szarba, mindenbe lépni mint Orbánnal és most Bajnaival is, akinek a kormányzásából csakaszépre sem emlékeznek, de a 2010-es csúfos bukást sem akarják hozzá kötni,vakok,süketek. Igy sosem tisztul meg sem a politika,sem a közélet.Másik komoly probléma a társadalmi és ideológiai identitászavar….amikor sem a saját, sem a politikusok helyét nem határozzák meg….igy lesznek folyton az ostoba demagógia beugratott áldozatai.Márpedig Bajnai is demagóg lett, és semmi köze a baloldalisághoz:-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  16. Egy korszakváltó politikába Gyurcsány nem illeszkedik bele, de Bajnai igen? Jó kis demagóg aranyköpés, lehet sirva röhögni. És a külön induló jelöltek c.programra is lehet gyanakodni. mennyire komoly az összefogás szándéka. http://nol.hu/belfold/20130705-gyurcsannyal_nehez_lenne

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  17. tisztaszivvel
    Leszakadhatnál már Bajnai ekézéséről, mert lassan a vélt célod ellen fog hatni a szöveged. Nem kellene például reklámozni itt a nol.hu hülye interjúalanyainak a marhaságait. A népszabadság egyébként is objektivitás látszatával próbál operálni, de mégsem tudja megállítani az olvasószámának a folyamatos csökkenését. :((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  18. Gets, szerintem olvasd el, mely cikket kommenteljük:-))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  19. És sajnos nem a nol beszél mellé a kamu korszakváltásról, külön jelöltekről hanem az interjúalany Jávor Benedek, aki Bajnai egyik lakája. De idáig Bajnai sem tiltakozott még, ahogy Juhász beszólása ellen sem:-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  20. Orbán egy maffia vezér , elveszi a fizetésed 45%-át , 60 féle adót vezet be, nyomorba dönti az országot többezer milliárd a vagyona Ceausesku2!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  21. Itt a vereség receptje….már mások is igy látják. http://m.hvg.hu/itthon/20130710_Baja_Bajnai_Mesterhazy_Orban

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  22. tisztaszivvel
    Ezt a kitartást – hát nem semmi!
    Nem kellene már abbahagyni, talán pihentetni kellene nyáron ezt a Bajnai és Mesterházy témát – majd ősszel visszatérünk rá!
    Lassan kiderül, hogy a haza ellenségei….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  23. Egy hszt- idézek, melyet ennél cikknél olvastam:
    Baja úr, nem kellene ilyen aknamunkát folytatni, olyan érzése lesz tőle az embernek, hogy nem az ország, az abban élők sorsa a lényeg, hanem a hatalom!
    Ez nem legitim, nem is nemes, de leginkább undorító!
    Nem pontos az idézet – de ez a lényege!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  24. Vadai, Juhász és most Baja az aknamunkás,netán vakond? Le kellene már venni azt a bizonyos szemellenzőt:-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  25. Még egy recept. http://nol.hu/belfold/megint_befagyott_az_ellenzeki_forro_drot

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  26. Markánsabb baloldali politika és összefogás kell, Bajnai nélkül. http://nol.hu/belfold/torok_gabor__bajnai_kudarcot_vallott
    Már többször irtam, Bajnai nem baloldali, nagyon nem az.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  27. Önmaga ellen szervez tüntetéseket Bajnai Gordon, hogy vádaskodhasson!
    EZ MÁR BETEGES!!!!!
    Nagyon beijedtek Bajnai Gordontól a narancsos vakegerek, de azer ez már mindenen túl megy!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  28. Imádnivaló PuPutól! És nagyon igaza van! http://www.pupublogja.hu/2013/07/na-es-most-akkor-hogyan.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  29. Együtt kell működni a fideszesekkel, aham: http://nol.hu/belfold/20130716-egy_anyahajo_lassusagaval

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos