Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Hajlik a gerinc 2013. június 9. vasárnap 20:17

  • Hozzászólások(459)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Hajlik a gerinc

Szinte nincs olyan nap, amikor a demokratikus ellenzék (vagy valamelyik prominense) ne kapitulálna. Egyik nap azt olvasom, hogy Konrád György szeretne dialógust azzal a jobboldallal, amely gyakorlatilag felszámolta minden dialógus lehetőségét, a másik nap azt hallom, hogy az árvíz idejére az ellenzék feladja a kritikához való jogát, ezzel igazolva, hogy a maradék eszüket is elveszítették. Aztán arról értesülök, hogy az ellenzéki zászlóshajónak mondott Klubrádióban Bolgár György felelősségre vonja az antifasiszta szövetség elnökét, hogyan merészelte Washingtonban azt állítani, hogy Magyarország a nácizmus kapujában van. Bajnai egyenesen megvédi az Orbán-kormányt a jogos külföldi kritikáktól. Mindenki a diktatúrával való kiegyezés híve, keresi a “dialógust”, a párbeszédet, cserébe konszolidációt kínálnak. Pesten az számít erénynek, aki erre képesnek és készségesnek mutatkozik. Nem is Orbán konszolidálja saját rendszerét, hanem az ellenzéke és a politikai ellenfelei. Az egész hányingert keltőbb, mint a nemzet gátőre, akit nem elhajtani akarnak ezek, hanem a könyörületére apellálnak.

Ezek a szövegek a kapituláció, a teljes fegyverletétel és az árulás megnyilvánulásai. Ezek az emberek, akik lemondanak még a kritika jogáról is, mert Pesten tetőzik a Duna, akik a gyáva árulást, önmaguk feladását józanságnak nevezik, akik a sajtószabadságról prédikálnak, és akiknek a dolguk az lenne, hogy világgá kürtöljék Magyarország fasizálódását, de az antifasiszta szövetség elnökének a száját is be akarják fogni, ezek elárulták a népüket, a hazájukat, az elveiket, a szabadságot és a tisztességet. Ők maguk mesterkednek azon, hogy Orbánt demokratának mutassák, holott nem az, és próbálják szalonképessé tenni, pedig nem lehet. Ők keresik a kompromisszumok lehetőségét, hogy kiegyezzenek egy illegitim hatalommal, amely bűncselekmény elkövetésével változtatta meg az alkotmányos rendet és számolta fel a jogállamot.

Micsoda hazug szöveg az, hogy a bajban félretesszük az ellentéteket? Ha árad a Duna, akkor nem lehet a kormányt kritizálni? Esetleg a kormány intézkedéseit nem lehet bírálni, a gáton futkározó ripacsot nem lehet emlékeztetni arra, hogy egy miniszterelnöknek nem az a feladata, hogy a meteorológus kezéből kicsavarja a mikrofont, a szakembereket elkergesse a gátról, és magát nevezze ki a védekezés irányítójának, mert a világ rajta röhög? Az ellenzék nem akadályozhatja meg, hogy politikai hazugságokra használjanak fel egy természeti katasztrófát és egy vízügyi szakmai kérdésből hőskölteményt írjanak a közszolgálati média kameráival? Ehelyett Mesterházy bevonul a hamis pátosz alá, meghatódik önmagától, esetleg maga is versenyt lapátol Orbánnal? Elment a józan esze? Ki az a hülye, aki egy ilyen emberben megbízik? Még egy áradás és koalícióra lép vele. Illetve lépne, de ez csak azért nem történik meg, mert Orbán kutyának se nézi. De a minimális önérzet helyett az ellenzék vezére bedől a hamis propagandának, magával ragadja a buta pátosz, és beáll másik idiótának. Erre az emberre kellene lecserélni Orbánt? Nevetséges. Inkább maradjon, a normális emberek pedig keressenek új hazát.

Bolgár György azt kérdezi az antifasiszta szövetség elnökétől, hogy mire alapozza azt a kijelentését, hogy Magyarország a nácizmus kapujában áll? Hatvan Wass Albert szobor áll Magyarországon. Wass Albertet Hitler tüntette ki, zsidók meggyilkolásában való részvételért jogerősen halálra ítélték, igazi háborús bűnös. A szobrok jelentős részét a Fidesz politikusai avatták fel. A parlament fideszes alelnöke Prohászka szobrát avatja. Prohászka a hungarizmus megalapítója, a nyilasok szellemi atyja. Az Országgyűlés fideszes elnöke nyilas írót állít példaképül, állami ceremóniával rehabilitálná, ha Románia nem tiltakozna a magyar fasiszta rendezvény ellen. Ezeket a rohadék nácikat kötelezően tanítják az iskolában, köztereket és utcákat neveznek el róluk. Bolgár pedig azt kérdezi, milyen alapon állítja valaki, hogy közel a nácizmus. Neki azt kellene kérdeznie, hogy milyen taktikai megfontolásból tagadja le az antifasiszta szövetség elnöke azt, hogy Magyarország a nácizmusnak már nem a kapujában áll, hanem régen belépett ezen a kapun, ha visszanézne, már nem is látná.

Hazudnak, hazudnak és hazudnak. Szépítenek, mentegetnek, letagadnak, hogy ne kelljen szembenézni vele, ne kelljen konfrontálni, ne kelljen az egyenes kiállás következményeit vállalni, ne kelljen a szocik alatt – közpénzen – kiépített életszínvonalat feladni. Ezek az emberek elárulják az országot, a hallgatókat, az elveiket, a szakmájukat. Ha lenne ilyen, Bolgártól a szakmai képesítését vagy a működési engedélyét vissza kellene vonni. Az újságírás szégyene, amit művel. Mindennek a meggyalázása, amely valaha újságírásnak neveztetett. Abba már bele sem gondolok, hogy évente kiadják Amerikában, hány rendes újságíró szenved börtönökben, tűnik el a világban, hányat végeznek ki úgy, hogy a nevüket sem tudja senki. Felháborító, amit Bolgár és társai művelnek. Hazudik, mellébeszél, mesziről ordít, hogy csak a gyávasága és a zsebe érdekli. Nem olyan buta fiú ő, hogy ne tudná, hol van. Azt hiszi, hogy ezt kívülről senki nem veszi észre? Felháborító, hogy ez a rádió ellenzéki rádiónak és a sajtószabadság képviselőjének meri nevezni magát. Falhoz állítja az antifasiszta szövetség elnökét a szólásszabadság bajnoka, hogy mit merészelt mondani Washingtonban? Amikor az még hozzá hasonlóan gyáván is nyilatkozott. Szégyen.

Ezek az emberek azt a látszatot akarják kelteni, hogy amíg nem fűtik a gázkamrákat, addig nincs antiszemitizmus és nincs nácizmus. Megsúgom neked Gyuri, hogy az a rendszer, amelyet te demokráciának nevezel, náci ideológiára épül, a “keresztény-nemzeti” ideológiának antiszemita gyökerei vannak. Kérdezd meg a közös barátunkat, Gábor Gyurit, ő ért hozzá. Ha nem tudod, olvassál egy kis irodalmat. Ha pedig tudod, ne hazudj. A gázkamrákat azoknak az embereknek a beszédei és tettei előzték meg, akiket az Orbán-rendszer magasztal és példaképnek állít. Azokat tüntetki ki, akik ugyanezeket az eszméket hirdetik. A beszédből lesz a tett, a beszéd a szívből származik, ahol a gyilkosságot már elkövették. Téged ez a rendszer a szívében már megölt. És te védelmezed, letagadod, hazudsz róla. Legszívesebben letagadnátok még a zsidók létezését is, hogy ne kelljen szembenézni az antiszemitákkal, a létezésükkel, és megpróbáltok a kedvükben járni, hátha elmúlik a rendszerük mint egy nátha. De nem fog. Hiába hátráltok, magatoktól beszállhattok a vagonba, magatokra zárhatjátok az ajtót és előzékenyen kiadhatjátok a kulcsot a gyilkosoknak, de ezzel sem ússzátok meg. Nem fognak elgázosítani, mert ma nincs náci Németország mögöttük, ennél rosszabb történik: megaláznak és az emberi méltóságunkat tapossák a sárba.

Valójában nem veszitek komolyan a veszélyt, de mégis féltek. Mitől? Semmi nem fenyeget benneteket, és az egész ellenzéket sem. Mi történne, ha férfiasan kiállnátok? Felakasztanak? Börtönbe csuknak? Deportálnak? Nem. Demokratikus Európa vesz körül benneteket. Az európai támogatások miatt a felcsúti védencetek kénytelen adni a hazug látszatra. A pojáca torkára fagyna a szó, ha végre egy férfival találná magát szemben. De ehelyett a gáton népszerűsködik, játssza az eszét, és látszik rajta, hogy azt akarja, hogy még szeressék is. Ehhez asszisztáltok. Semmibe vesz benneteket, mert azok vagytok. Minden fontosabb nektek, mint a szabadság, a jog és az igazság. Árulók vagytok. Nem most lettetek azzá, hanem akkor, amikor elfogadtátok az egész magyar sajtóval együtt, hogy a pártok kilopott közpénzeiből éltek, és ezért a pártok kiszolgálói lesztek.  Ez hozta el a fasiszta diktatúrát, ezért utálták meg az emberek a demokráciát, és a rossz lelkiismeret miatt ezt nevezitek ti demokráciának. Elárultátok már korábban magatokat, és emiatt gyávák lettetek. Nincs tartás és lelkierő most, amikor szükség lenne rá. Elbújtok a hazugságotok mögé, hogy ti nem látjátok annak, ami. Otthon mit mondasz az Orbán rendszeréről?

Az egész ellenzék hazug és gyáva. Alattomosan hazudik, becsapja önmagát és az országot is. Bűnözök cinkosai vagytok, bagóért véditek őket. Bajnai lassan letagadja azt is, hogy itt az alkotmányos rendet megdöntötték és a jogállamot felszámolták. Hazugsággal akarja megnyerni Orbán híveit és az Orbánból “kiábrándult” szavazókat. Tudod mit, Gordon? Aki Orbánnak hisz, az nem ábrándul ki belőle. Aki kiábrándul, az azért ábrándul ki, mert nem hisz abban, amiket te hazudsz. Együtt emlegeted Trianont és a holokauszt lelki feldolgozását? Ezért a szövegedért egy demokráciában le kellene mondanod. A holokauszt egy népirtás volt, ahol nincs mit feldolgozni, csak elismerni és hamut szórni a fejünkre. Trianont ezzel hozod egy kalap alá, ahol a bűnös magyar nemzetiségi politika és egy elvesztett háború után a győztesekkel szemben a történelmi Magyarország hamis mítosza állt? Antiszemiták állítják párhuzamba a zsidóknak tulajdonított bűnöket a holokauszttal. Te, Gordon, a magad csendes hangján, úgy beszélsz, mint egy antiszemita. Ha nem tudnád. Mindezt azért, hogy kibékítsd a náci eszmékkel megfertőzött tömegeket a demokratákkal, és elmosd köztük a különbséget. Tudod, ki szavazzon rád? A Prohászka Ottokár.

A liberális ellenzék vezető gondolkodójának tekintett Konrád György is a kapitulációt hirdeti, a teljes vereség elismerésével, az alku keresésével. Azt állítja Konrád: „Ebben a kormányban vannak emberek, akiknek van valami morális érzékenysége a machiavellisztikus tehetségük mellett is, és ezért gondolom azt, hogy ez nem egy gonosz elvetemült ország, csak egy felületesen érző kormány“. A machiavellizmus tehetség? Ki az, akinek ezek közül “morális érzékenysége” van? Egyet mutasson közülük. Velük azonos “az ország”? Ez csupán egy “felületesen érző kormány”, semmi más? Mindössze ennyi velük a baj? Aztán Konrád György így folytatja az Indexben: “Ha engem megkérdez hogy mi vagyok, akkor én azt mondom, hogy a dialógus híve vagyok. Az ember próbálja megérteni, mit mond a másik. És e nélkül az ország elbutul. Ha az ország riadozik a dialógustól, és ahelyett hogy kérdezne, előítéletekkel próbálja fejbe vágni a másikat, akkor belesüllyed a mély butaságba.” Micsoda simlis szöveg.

Bocsánatot kérünk a köztiszteletben álló író polgártárstól, de micsoda baromság ez? Azokat az embereket kellene megérteni, akik felszámolják a jogállamot, elveszik a jogainkat, még tisztességes választást sem engedélyeznek? Azokat kellene megérteni, akik húsz évvel a kommunista diktatúra bukása után bejelentik a demokratiksu rendszer leváltását és azt meg is valósítják? Ha én ezt nem értem meg, és ezekkel a bűnözőkkel csak a fogdájuk hűvösében szeretnék beszélni, akkor én belesüllyedek a mély butaságba? Ha ezeken számon kérem a hatalmi ágak elválasztásának elvét, ha kifogásolom, hogy egy ember kezében összpontosul minden korlátlan hatalom, hogy a hozzávaló viszony dönti el a társadalmi érvényesülés lehetőségét, akkor én a buta előítéleteimet fogalmazom meg? Na ne.

Amikor már az ellenzék informális tekintélyei is ideológiát gyártanak a gyávaságból és a hazugságból, amikor az illegitim hatalommal való kiegyezésre buzdítanak, az már a vég. Ott tetszik tévedni kedves Konrád György, az elvbarátaival együtt, hogy a dialógushoz két fél kell. A másik fél ezt a dialógust felmondta, egész koncepciója és magatartása arra épül, hogy nem vesz tudomást a rajtuk kívülállókról. Tisztességes ember Orbánnal csak a tárgyalóteremben folytat dialógust, amikor a csuklyában ülő kommandósok között megbilincselt kézzel helyet foglal. A felcsúti stadionépítésnél kisebb gazemberségekért tartanak naponta nyilvános akasztásokat Kínában, pedig az csak egy kommunista diktatúra. Rendes ember nem örül annak, hogy milyen engedményeket ért el a diktátor kegyéből, hanem elutasítja a diktátor kegyeit. Nem kéri meg, hogy vigyen virágot egy agyonvert ember sírjára, nem kávézgat vele, hanem antidemokratikus és illegitim hatalmát világgá kürtöli, és minden erejével tiltakozik ellene. Az a dialógus, amelybe Konrád György vezetné az Orbán-maffián kívül állókat, a csizma talpa alá vezet, mert Orbán ezzel az oldallal csak úgy hajlandó tárgyalni, ha közben a lába a nyakunkon van. Hova tűnt az egykori Konrád György, aki a Kádár-rendszer bátor bírálója volt, aki még akkor is keményebben fogalmazott, amikor a demokrácia keretén belül jelentek meg antidemokratikus jelenségek? Most pedig, amikor kifejlettt állapotba jutott az önkényuralom, dialógust ajánl a diktátorral, hogy értsük meg őt, ne legyenek előítéleteink vele szemben. Jól hallok? Ezt Konrád mondja? Konrád hazudik ekkora bődületes baromságokat? Ő az, aki lefekszik és elárulja a legnemesebb eszméket? A híres író? Ő dorombol a Nagy Stadionépítő lábainál? Az ő nyelvét látjuk kilógva?

Konrád György még az ellenzéki miniszterelnökjelölteket is a párbeszédre való készség alapján ítéli meg. Mesterházyról ugyan kijelennti, hogy nem buta, amivel azt mondja, hogy szerinte buta, és hogy nincsenek kormányzati tapasztalatai. Ez egyébként egy nagy baromság, mert elég sok miniszterelnök kezdi úgy a demokráciákban, hogy nincs miniszterelnöki tapasztalata. De ez csak mellébeszélés a tapastalatról, Mesterházyt butának tartja. Bajnait pedig az árulásra való hajlandósága miatt tartja alkalmasnak: “Jelenleg a rendelkezésre álló emberek közül Bajnai Gordon a legjózanabb, és legkészségesebb arra hogy másokkal is együttműködjön.” Kivel kellene együttműködni, kedves Konrád György? A diktatúra kiszolgálóival és éltetőivel? Ezt mondja Konrád György: “ha Magyarországon a „jobb-balból verbuválódott elit” nem hoz létre egy átfogó, együtt gondolkodó csapatot, akkor Magyarország az utolsók közé kerül.” Hazugság, hazugság, hazugság, százszor is hazugság. Nem lehet puccsistákat demokratákkal egy csapatba állítani. Miről akar beszélni azokkal, akik centrális erőteret akarnak, akik kilenc évre választanak a pártjukon belülről választási bizottságot? Ezek közönséges hazugságok.

Konrád tudomásul vette, hogy Orbán teljhatalommal rendelkezik, és besompolyogna melléjük “a balról verbuválódott elittel”, hogy egyezzünk ki, mert nincs alkalmas ellenjelöltünk, elfogadjuk az Orbán-rendszert, de húzzuk meg a határokat, maradjanak meg a demokráciának álcázott diktatúrában is a másik oldal életfeltételei, hagyják meg bizonyos előjogainkat, engedjék meg, hogy néha szóljunk, mi pedig nem háborgatjuk a nagyságos Vezér urat, és nem nevezzük őt diktátornak.

Hányni kell. Felháborító és undorító. Akár tetszik a pesti uraknak, akár nem. Undorítóak. Feladják maguktól az elveiket, miközben semmi nem fenyegeti őket, megtagadják a tiszta gondolatokat, az emberi jogokat, a szabadságot, a demokráciát, mert nem látnak a létező ellenzék vezetői között egyetlen kormányzásra képes embert, miközben a 7-es busz bármelyik járatán fogok a felcsúti szotyolaköpködő idiótánál tíz alkalmasabb embert (Mesterházy és Bajnai nem férne be közéjük). Hunyászkodnak, féltik a meglevő életformát, a kis mutyit, stimulnának, behízelegné magukat Konrád, és mint az útszéli kurvák felkínálják magukat. Méltó társai az ATV-s Németh Sándornak, akinek tévéje kezdettől ezt a szellemiséget árasztja. Már Rogánt is ezért szerepeltette a Kossuth téren, hogy összeboronálja a demokratákat a fasisztákkal.  Jól keres vele. De a legszebb az egészben az, hogy nem kellenek Orbánnak. A felcsúti tahó jóindulatáért könyörög a Kossuth-díjas író, a maffiózó, a baltás gyilkos korrupt cinkosa pedig átnéz rajta. Ennél mélyebbre nem lehet süllyedni, azt hiszem. Nagy elégtétel ez a kisebbrendűségi ézesektől gyötört antiszemita Orbánnak.

Jól egészíti ki a körképet Gyurcsány Ferenc a maga pávatáncával. Azt nyilatkozta, hogy Mesterházyt és Bajnait egyaránt alkalmasnak tartja a miniszterelnöki feladatra, és bármelyiküket szívesen támogatja. Micsoda hazugság. Annyira hozzászoknak ezek az emberek ebben a nagy álnokságban a hazudozáshoz, hogy már nem is tudnak másképp beszélni. Ki hiszi el, hogy Gyurcsány akár Mesterházyt, akár Bajnait alkalmasnak tartja, és szívesen támogatja? Egy szó sem igaz belőle, egy pohár vízben megfojtanák egymást. Ezért a süket dumáért kár volt elhagyni az MSZP-t. Az ember csak áll és néz, hogy miért nézik ennyire hülyének? Hogyan lehet megbízni valakiben, aki nem őszinte? Aki igyekszik megfelelni a “fogjunk össze” hazug demagógiának. Itt senki nem akar összefogni, hanem azon ügyeskedik, hogyan játssza ki a másikat. De nem is baj. Azért, amire ők akarnak összefogni, azért nem kár.

Nem is érdemes folytatni. Reménytelen bagázs. A legnagyobb hazugság pedig mind közül, hogy a legfontosabb az, hogy Orbán eltűnjön. Egyrészt ezek az emberek ezt nem gondolják komolyan. De nem az a legfontosabb, hogy Orbán eltűnjön, hanem az, hogy az ellenzéke eltűnjön. Addig itt fű nem terem, amíg ezek az erkölcsi hullák állnak a diktatúrával szemben, és ők jelentik az alternatívát. Nem Orbán itt a legnagyobb baj, mert ha lenne egy hiteles ellenzéke, ezt a pondrót egy hét alatt lehetne elkergetni oda, ahova való. Az a baj, hogy szar emberek állnak a másik oldalon, akikkel nem lehet semmiféle közösséget vállalni. De nem kell aggódni, ez nem kívánságműsor, az élet nem hazudtolja meg önmagát. Ezek politikailag mind halálra vannak ítélve, és fizikailag is kihalnak az Orbán-rendszer alatt, és úgy kell leélni az életüket, hogy soha többé nem látnak demokráciát. De ne reméykedjenek abban sem, hogy ezen a szinten majd elvegetálnak, és jól eléldegélnek a diktatúrában. Pénzük meglesz, sajnáltatják magukat, vigyáznak arra, hogy meddig mehetnek el, és tovább nagyképősködhetnek, játszhatják az eszüket. Nem lesz így. Lesznek még itt lezárt határok. Megfizetnek mindenért, és ez engem kéjes örömmel tölt el. Az élet igazságos ítélete, hogy ezek a megalkuvó és gyáva emberek a hátralevő életüket diktatúrában élik le, a diktátor pedig nem áll velük szóba, csak megalázza őket, és lesz idő, amikor sírni és zokogni fognak, elbújnának egy egérlyukba is, ha lehetne. Ez számomra gyönyörűséget okoz. Isten éltesse Orbán Viktort, egészséges és hosszú életet kívánok neki, és azt kívánom, hogy hajtsa végre az élet ítéletét ezen a jellemtelen és korrupt bandán, legyen az Isten ostora, élje túl valamennyit, és tüntesse el őket örökre a közéletből. Nehogy szóba álljon a jellemtelen csúszómászókkal, hanem erősen tartsa a lábát a nyakukon. Megérdemlik.

Az első feladat ennek az ellenzéknek és a sajtójának az eltakarítása az útból. Szerencsére ezt Orbán megteszi, és Isten éltesse érte. Aztán majd jönnek a fiatalok, felnőnek a gyerekek, akik nem korrumpálták magukat, akik megvetik ezeket a mű ellenzékieket, és azok majd úgy elkergetik a felcsúti tahót, hogy híre-hamva nem marad. Akinek nincs erre ideje,  még kb. 20-25 éve, az keressen magának egy normális országot. A többi csak álnok hitegetés, önbecsapás és hazudozás.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (119 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +150 ( 214 szavazatból)
Bartus László: Hajlik a gerinc, 4.2 out of 5 based on 119 ratings

  • Hozzászólások(459)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

459 Reader’s Comments

  1. Gyöngyi Péter,
    az Mszp ugyan azon a szinten van morálisan, mint a Fidesz. Eladnák az anyjukat is, ha Puch(Simicskástól) úgy akarja, nála a kasszakulcs.
    Ugyan olyan megélhetési politikusok, megvásárolható, gerinctelen karrieristák (tisztelet a kívételnek, csak tudnám mit keresnek még ott).
    Nem tudom, hogy Szárszóra meghívták-e GyF-et, vagy sem, minden esetre illene. Ő is része a demokratikus ellenzéknek. Ha nem, akkor Mesterházy ismét bizonyítja, hogy gerinctelen és áruló az összes ott megjelenttel.
    És még ezek ácsingóznak a mi szavazatainkra?
    Gyurcsány helyében csak a DK-val foglalkoznék, vagy hagynák csapot-papot, sütögesse a pecsenyéjét az mszp, kergessen illuzíókat nélküle, ha Ő nem kívánatos. Szégyelni nem GyF-et kell, hanem a saját pártját és annak tesze-tosza mutyizós megélhetési politikusait!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  2. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Norbert !
    Gyurcsány “saját pártja” a DK és nem az MSZP, ergo a sját pártján nincs mit nzégyelnie ugyanúgy, mint sajátmagán sincs…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  3. Balog de nem balga !
    Tiszta szívből köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  4. tisztelhölgyeim…,
    Félreértettél, nem a DK-t gondoltam, hanem a pecsenyesütögető Mszp-t. Ők azok akik mellőzik, megtagadják, vagy szégyenlik GyF-et.
    Sem a DK-nak, sem Gyurcsánynak nincs mit szégyeljen. Ők igen is emelt fővel, gerinces kiállással haladnak előre.
    Így a pontos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  5. En ugy latom ma otthon senki sem akarja levaltani a FIDESZ-t.Mondjak az ellenzeknek csak egy celja van,zsirosan megelni a parlamentbol.Egyik ellenzek sem akar egy olyan tonkrement orszagot vezetni amely lakoi meg hisznek a tundermeseben.Annak az orszagnak nagy a baja ahol a lakok egy leeget orszagrol elhiszik,hogy az EU legfejlettebb orszaga.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. eva+++++++++++++++++++++++
    Abban az országban, ahol a 1/2ázsiaiaknak, piros pöttyös ülepűeknek tündérmeséket lehet beadni, hogy itt már majdnem kánaán van és nem a szemüknek, nem a zsebüknek hisznek, hanem annak, aki azt hazudja, hogy ő még sohasem hazudott, ott nem az ellenzékkel van a legnagyobb baj, hanem a butasággal és a tunyasággal!
    Petőfi: A magyar nemzet
    “Élt egy nép a Tisza táján,
    Századokig, lomhán, gyáván…”
    Mi változott?
    A buták, hisznek, az ellenzék a gondolkodókat nem tudja kivinni az utcára – maguktól pláne nem mozdulnak, magukért!
    Elvehették 3 millió ember megtakarítását, a földjüket, a trafikjukat, a megszerzett jogaikat – ezt még demokratikus országokban egy kormány nem tehette meg, ez totális rombolás!
    Pl. 300.- forintos vizitdíjért népszavazás volt, azért mert egy országvezető azt mondta, hogy hazudtunk, de nekem ebből elég volt – ezt a vezetőt elzavarják, de aki azt mondja, hogy ne arra figyeljenek, amit mond, hanem arra, amit tesz, hogy a gazdagokat kell jóllakatni, hogy a szegényeknek tudjon adni, hogy 3 milliónyit az út szélén kell hagyni, ezt kimondatja mással – szóval a büszke magyarok ilyenek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  7. Mi meg most akarunk belepni.Van ennek ertelme? Magyarokat elnezve nem sok,ez valami latszat diszlet amit EU-nak hivnak.Ha valami unio akar lenni akkor annak akár a tömegnek,testnek stb, valami torvenyszeruség korul kell mozognia.Az EU pediglen minden fizikai torvenyt meghazudtol,mert en ugy latom,nem a Magyarokkal van baj, ok a lehetoségeik hatarait feszegetik addig mennek amig lehet,Az unio nevezetu latszat club az ami keptelen betolteni szerepet,egyy picike sulyt sem tud a hatalomban szerezni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  8. Vissza-visszatérek ide, mert várom Szanyi Tibor reflexióját a hozzá intézett MSZP-kritika/kérdések kapcsán. Ugyanis affélére eddig én még nem találtam se itt, se máshol, pedig valami olyasmi – ha már értelmét és szükségét látta, hogy belefolyjon az itt zajló polémiába -, elvárható lett volna.
    .
    Annál is inkább, mert azon – hozzá (is) intézett kérdésekre adott – válaszok nélkül komolytalan, sőt kifejezetten hazug a párt abbéli állítása, hogy megváltoztak/-újultak. Ugyanis – meglátásom szerint – érdemi változás csakis az ominózus őszödi beszédben, illetve a Gy. F. és elvbarátai által még emeszpésként kért pártszavazás kapcsán felvázoltak mentén/alapján történhetett (volna) meg. De akkor meg miért is tettek meg mindent, hogy bekövetkezzék a szakadás; illetve azt követően mikor és mitől világosodtak meg, no meg – ha tényleg megesett velük – miért titkolják annyira azt a (tömeg)revelácót?!
    .
    Remélem, a felvázolt hiátus(om) kapcsán nem voltam figyelmetlen, de amennyiben igen, kérném a felvilágosítást…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Sajnos alapvetően igaza van Bartusnak, hajlik a gerinc, – tisztelet a kivételnek – de, de az a bizonyos már nemcsak hajlott, hanem kifejezett görbe, már-már súlyos púpokkal terhelt. Itt előbb vagy utóbb, de mindenki behódol ezért vagy azért. Hacsak az ózdi esetet emelem ki, máris tetten érhetjük ezt a igen is jelenlévő folyamatot. Gyalázatos volt amit Bódis Kriszta képviselt az ózdi közkutak kapcsán is. Szomorú volt látni, miként pánikól be egy Bódis Kriszta, és milyen álságos igazán populista dumával próbálja lebeszélni az embertelen körülményeket érzékenyen reagáló figyelmet és segítséget nyújtó szándékot. A demokratikus szervezeteket simán lepopulistázza, és kifejezetten haszonlesőknek nevezi a pártokat, aktivistákat és a média beavatkozását, miközben kezdetben ő ugrasztotta ki a nyulat a bokorból! Mi történt közben? Én sejtem, de belegondolni is rossz…. Ez mi, ha nem a vég? És bizony sorolhatnám az ilyen és ehhez hasonló eseteket.

    Itt is van egynéhány:
    http://kanadaihirlap.com/2013/08/01/egy-szolozo-aktivista-magyarorszagi-antiszemitizmusrol-szolo-jelentese-kapcsan/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos