Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Bajnokavatás 2013. május 16. csütörtök 1:18

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Bajnokavatás

Péntek délután fél négykor nagyszabású futballünnep helyszíne lesz az ezernyolcszázas lélekszámú Felcsút község. A móri árok mélyén fekvő metropolis már ma is izgalomban ég. Nem elég, hogy az európai nemzetek versengésében a legjobb harminc közé jutottunk (le), futballkultúránk is egyre fantasztikusabb. Miniszterelnök Urunk magánbirtoka, szakrális hatalmi erőkilobbanásának magja, a falu, ahol suttyó gyerek korában tulajdon kezével keverte a korpához a sertéstápot, a legmagasabb európai régiókba pályázik. A magyar labdarúgás ugyanis már ott ragyog, és ha a Felcsúti Puskás Ferenc Akadémia csapata az OTP Bank Liga nevű népszerű versenysorozat részese, miért ne lehetne magyar bajnok és – merjünk nagyot álmodni – miért ne lehetne a BL csoportkörének stabil résztvevője.

Valaki megsejthetett valamit, mivel maga a felcsúti aréna, a Wembley másfél éve munkagépek zajától hangos. Dübörögnek a dózerek, folyik a talaj-előkészítés, ősszel felvirrad Felcsút napja is. Ó hova süllyedtetek gyermekkorom futballvilágának csapat ikonjai? Hol vagy Homorúd, Sárhát, Újmohács, Töttös, Véménd, Pápakovácsi? Miért nem lettem miniszterelnök, hogy fennen ragyogjatok? Hol vagy Józsi unokabátyám, te technikás beállós, aki rongyosra hordtad a Homorúd hol zöld, hol piros-kék (mikor mit kapott az elnök úr a boltban) mezét, amíg Anci, a feleséged vissza nem vonultatott? Hol vagy napfényes vasárnap délután, mikor 13 (írd és mondd, tizenhárom) gólt kaptunk Rác-Töttösön?

Itt aztán el is vágom a tréfálkozás kínos fonalát. Nem megy, s vicces kedvemben épphogy nem vagyok, ahogy maga a hír se olyan vicces. Valami nagyon mélyről jövő, szomorú mellékíze van. Még riasztóbb, hogy egyáltalán le lehet írni az elképedés legcsekélyebb jele nélkül. És ami vészjóslóbb, az alapító, Felcsút örökös tiszteletbelije (akinek hatalompolitikai érzékét eszünk ágában sincs kétségbe vonni) pontosan tudja, hogy már mindent megengedhet magának, vagy majdnem mindent. Hogy nincs erő, amely korlátozza őt, nincs korlát, elképedés, gúny, irónia, mely céljaitól és szeszélyeitől eltérítheti. A cél pedig egyértelmű. Elég, ha folyamatosan nyomás alatt tartja a megroggyant magyar világot. Igaz, a Duna-Tisza közén áll már egy néma futballkripta, az FC Stadler aziluma. Gazdája, Józsi bácsi, juhász és szállítmányozó a torz hazai tőkefelhalmozás korai géniusza volt, pimasz pimodán, aki adócsalással, sefteléssel és birkagulyással építette zsírban úszó birodalmát. A stadion a pusztaság közepén csöndesen omlik és porlik.

Vajon meddig tart Felcsút tündöklése és bukása? Vajon nekünk is ki kell-e zuhannunk a történelmi NB/1-ből húszévnyi részvétel után?

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (25 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +32 ( 38 szavazatból)
Buják Attila: Bajnokavatás, 4.4 out of 5 based on 25 ratings

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. Ahogy mindig lenni szokott: Felcsút is a Stadler sorsára jut.
    Felcsút, le is út…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  2. “Felcsút örökös tiszteletbelije (akinek hatalompolitikai érzékét eszünk ágában sincs kétségbe vonni) pontosan tudja, hogy már mindent megengedhet magának, vagy majdnem mindent. Hogy nincs erő, amely korlátozza őt, nincs korlát, elképedés, gúny, irónia, mely céljaitól és szeszélyeitől eltérítheti.” Hát igen .DE ettől függet-
    lenül ez egy rohadtul demokratikus ország,az ellenzék szerint is.Akkor miröl beszélünk?Most képzeljük el,ha ez a bohóc a siugrást szeretné,és nem a focit,
    akkor most hegyet épitenének a közmunkások.Onnan pedig már csak egy
    lépés a piramis.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  3. Bár szeretem a LABDARÚGÁST de miután ez az ŐRÜLT pusztán a labdarúgás szeretetéből pusztán önös érdekből FELCSÚTON stadiont építtet, még a tekintetem is elfordítom ha labdarúgó pályát látok. Ahogy a látványtervet bemutatták, MAKOVECZ tervei alapján BŐSÉGGEL tervezet bele ÉGHETŐ anyagot. MÉG ha ez az ŐRÜLT soká marad a kormány élén még elérjük, hogy a PÁPA Felcsútot ZARÁNDOK helyé szenteli.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  4. Remélem a két stadion PROTEKTORAI között lesz hasonlóság, ha jól tudom STADLER “ÚR” a jól megérdemelt SZABADSÁGVESZTÉSÉT tölti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  5. Meggyőződésem, hogy a fülkeforradalom 2014-es prolongálása után a Fecsút FC magyar bajnokságot is fog nyerni. Stadler József adócsaláson alapuló akasztói ámok-focizása primitívség volt az államkasszát saját pénztárcájaként kezelő fülkeforradalmárokhoz focimániájához képest.
    A labdarugás kiváló üzlet, a fociakadémia méginkább, de tisztességes befektetők nem adóforintőkból vesznek maguknak labdarugó csapatokat, nem adóforintokból építtetnek maguknak stadionokat, nem mások (Felcsúton Puskás) hírnevén kapaszkodnak fel, hanem saját, adózott jövedelmüket fektetik az üzletbe. Mert ez egy üzlet. Felcsúton is az, csak ott adóforint milliárdok folynak az alapítvány kasszájába, hogy aztán onnan a magánzsebekbe vándoroljanak, a dolog igazi magyar sajátossága, hogy a kassza mindkét oldalán ugyanaz a személy áll.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  6. Ez a történet is jól példázza ezt a csökött agyú diktátort. Közpénz elherdálása miatt lógnia kellene egy szép lámpavason.
    Ceausescunak is volt szülőfalujában élvonalbeli csapat parancsszóra.
    Azután tudjuk a történet folytatását. Ezt várom már itt is nagyon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  7. “Vajon nekünk is ki kell-e zuhannunk a történelmi NB/1-ből húszévnyi részvétel után?”
    — Már lent vagyunk. A baj az, hogy ásunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  8. Ez kérem az ország és minden magyar ember szégyene! Alcsút az NB I.-ben ! Nem röhej, hanem katasztrófa! Legyalázza a kiskondás az egész országot. De megérdemeljük! Békemenetestől, Batthyányi körös proprofesszorostul, turulba születettestül, nemzeti hitvallásostul, kövérestül, rogánostul, lázárostul, trafikostul, együtt. IRÁNY ÁZSIA !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  9. “HOGY NINCS ERŐ amely korlátozza őt”…………………..DE van. És haláláig retteghet ( már ha hisz ISTENBEN) azt mondta hogy hiszi (piszi) az ISTENT.

    Mert ő is (o.v) tudja ” ISTEN FÉLELME TÁVOL TART A ROSSZTÓL” valamint a ”
    “A BÖLCSESSÉG KEZDETE AZ ISTEN FÉLELME” Születésnapjára küldjünk neki egy BIBLIÁT

    http://www.istenkeramikusa.eu/hu/tiltakozo-keramiak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  10. Az a fiatalság, mely vánorbotot fog fegyver helyett és tömegével hagyja el szülőföldjét, amely “csak” vándorbotot képes fogni fegyver helyett, az nem érdemel hazát.
    Az apák, anyák, akik “elűzik” gyermekeiket és siránkoznak, hazátlan bitangok maguk is. Hihetetlen, hogy néhány száz csavargó bitorolja az országot.
    Ahol egy rohadék kölyök miatt a türelmét vesztett tanárt, aki égül az életéért retteg, rúgják ki, a mélybarna kölyök helyett, ….
    Még nem csapott fel a láng!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  11. Nagyon jó írás.
    “Gazdája, Józsi bácsi, juhász és szállítmányozó a torz hazai tőkefelhalmozás korai géniusza volt, pimasz pimodán, aki adócsalással, sefteléssel és birkagulyással építette zsírban úszó birodalmát.”
    Igen a magyar az ügyeskedésből él, nem a tudásból, erre még büszke is. Ezt adja tovább a gyerekeinek:Fiam látod, nem kell tanulnod, majd kifizetem az egyetemi költségeidet, valahogy átmész, a kapcsolatokat építsd. A helyed már meglesz a haver cégénél, majd a csicskák megcsinálják helyetted a dolgokat, te csak felmarkolod a tuti dohányt.Ez megy generációról generációra. Marad a feudalizmus. Aki a tehetségéből akar élni, az menekül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  12. Rosszul vagyok azoktól a milliárdos vállalkozóktól, akik O.V.-nak benyalnak a felcsúti akadémia szponzorálásával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  13. …pedig, ha tudná szegény alcsúti sötétbőrű, hogyan utálja a nagy többség Felcsúton.
    Nem felejtették ám el, milyen gyerek és legény volt…..Pontosan olyan, mint most miniszterelnökként. Életveszélyes nulla!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  14. Ahogy néztem a stadion látványterveit, ez a makoveczista fatákolmány bizony nem a legolcsóbb megoldás. A 21. században sokkal korszerűbb, gazdaságosabb, tartósabb, sőt esztétikusabb módon is be lehet fedni a lelátókat. Igaz a pénz nem számít, hiszen nem a saját zsebe bánja orbánnak, állják a számlát a magyar adófizetők. Az már csak a személyes bánatom, hogy hány szép, egészséges fát kell kivágni azért, hogy legyen hol köpködnie a szotyolahéjat a fideszes tolvajbandának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  15. Ha ilyen nagy álmok vannak a csapatról a kétharmadnak muszály lesz átírni a foci szabályait bele az alkotmányba egyenest, különben az a reakciós focilabda még azt hiheti neki szabad csak úgy a hálóba vágódni. Mostantól alkotmányosan szabályozva lesz: 1. a felcsutalsó lecsökkentett méretű kapuja és 2. az azt védő min. két kapus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  16. Igazából most fog lezülleni az NB I.
    Ugyanis a Puskás Akadémia FC szimbolikusan Orbán Viktort fogja képviselni az első osztályban. Pofozógép nem lehet, hiszen a Főnök Úr erre nagyon érzékeny, és minden elvesztett meccset személye elleni támadásnak fog majd fel. Hogyan lehet ezt elkerülni?
    Egy nagyon erős középcsapatot építeni, (már az első évben!!!)amelyik ritkán kap ki. Hogyan lehet ezt megtenni?
    Két módszer lehetséges.
    1. Folyamatosan megvásárolni a mérkőzéseket ahogyan valószínűsíthetően történt az NB II.-ben is. (Ugyanis aki látta a csapat mérkőzéseit, az meggyőződhetett arról, hogy egy roppant szerény képességű kis társulat.
    Én pusztán a legutóbbi három otthoni mérkőzésükön voltam kint, de bátran merek véleményt formálni a csapat képességéről. Mert ha egy csapat toronymagasan, veretlenül(!!!) vezet egy bajnokságban, joggal feltételezné az ember, hogy az otthoni mérkőzéseken a saját környezetében, sziporkázik, remek játékkal szórakoztatja a közönséget, szép támadások sorozataiban gyönyörködhet a néző. Ha nem is ontja a gólokat de ki kellene domborodnia annak a különbségnek, amit a tabella állása mutat a többiekkel szemben. Nos, itt semmi nem domborodott ki. Hacsak nem a lóláb. Én, az általam látott 270 perc alatt egyetlen , tudatos, korszerű, szép befejezéssel végződő támadásra nem emlékszem!)
    2. Vásárolni egy komplett csapatot, mert itt néhány igazolás nem segít. Pár játékoson kívül a csapat többsége nem üti meg az amúgyis alcsony NB I.-es szintet. Néhány új játékos pedig még ha nagyágyú, is nem elegendő.
    Cseppet sem lepődnék meg 8-10, akár több új játékos (vásárlásán) leigazolásán.
    Fogadni mernék,hogy lesz közöttük (nem egy) nagy név is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  17. Persze nagy név, na de focitudás? Majd még megérjük, hogy Orbán megmutatja! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  18. Két apróság: Orbán gyerekkorában Alcsútdobozon élt, ami még Felcsútnál is kisebb porfészek. A másik: Stadler juhász az akasztói stadiont SAJÁT pénzéből építette, a Stadler FC-t SAJÁT pénzéből tartotta fenn (amíg az el nem fogyott). Orbán ezzel szemben a MI pénzünkből teszi mindezt… Ha választani lehet, én az adócsaló, börtönviselt számadó juhászra szavazok. Pontosabban, remélem, Orbán Viktor is követni fogja Stadlert. A börtönbe…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Van a mondás: Gyáva népnek nincs hazája! Kibővülve: de van viktorkája!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Jobban elemezve a kérdést, kiderül: az egyesület Elnöke most csapdahelyzetbe sodorta önmagát.
    Sikerült eddig megosztania az országot, most ezt bevitte a labdarúgásba is.
    A Puskás Akadémia drukkerei egyértelműen a Fidesz Hívők lesznek.
    Az ellendrukkerek? Nyilvánvalóan a ballibcsákok. És én.
    Megengedheti magának ez az öntelt pojáca, hogy szórakozzon rajta és csapatán a ballib média és szimpatizánsai?
    Nem.
    Tehát: csak győzelem (mint Brüsszel ellen), vagy döntetlen (mint Brüsszel ellen).
    Megvan a jövő év bajnoka.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Observer
    Én úgy emlékszem, hogy Stadler vagyona nemlétező ügyletek utáni ÁFA visszatérítésből keletkezett. Ha ez igaz, akkor csak annyi a különbség közöttük, hogy Stadler Orbánhoz képest pitiáner bűnöző, amit az is mutat, hogy megjárta a börtönt, sőt, Hzzzz szerint most is a börtön hűvösével védekezik a melegedő időjárás ellen. Nem járt szegény egyetemre, ahol néhány hozzá hasonló ügyes emberrel együtt már sikeresen vehette volna fel a versenyt az igazságszolgáltatással. (Akár a birkáját is beültethette volna bármelyik bársonyszékbe!) Bekerülhetett volna azoknak a nagymenőknek a körébe, akiket komoly elvek kötnek össze és akiknek soha nincs egymástól eltérő véleményük, mert a többiek azonnal kiadnák róluk a tuti infót a hatóságoknak. Mindig is úgy gondoltam, hogy a hatalmat gyakorló szervezetek túlnyomó része ezen a talajon szerveződik, sőt, egymást is ezzel a módszerrel tartják sakkban és ugyanakkor életben is. Kifelé harcolnak egymás ellen, a színfalak mögött pedig készségesen kötik ilyen-olyan egyezségeiket. Hozzájuk képest Stadler valóban csak egy Rózsa Sándor reinkarnáció, egy elfuserált amatőr. De vitézkedni mindegyik a tőled, tőlem, tőlünk ellopott javakkal vitézkedik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos