Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán pávatáncol, Navracsics támad 2013. április 13. szombat 16:02

  • Hozzászólások(57)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán pávatáncol, Navracsics támad

Budapest – Miután Barroso levélben közölte Orbánnal, hogy az eddigi jogi elemzés szerint az alaptörvény negyedik módosítása uniós jogba ütközik, ezért várhatóan kötelezettségszegési eljárás indul Magyarországgal szemben, két hárafelé nyilazó turulba született is válaszolt: Orbán a szokásos pávatáncba kezdett, hogy “elkötelezett az európai normák és értékek mellett”, bla-bla-bla, Navracsics csicska pedig az utasításnak megfelően a szabadságharcos szöveget adta le a hívőknek, és támadta Barroso-t. Lehet ezt még egy ideig csinálni, de a végkimenetele nem kérdés: a pávatáncost úgy kirúgják Európából, hogy csak úgy repkednek majd a fenekéből a pávatollak.

Barroso egyelőre csak nagyon kevés indokot nevezett meg, mert a jogi szakvélemény még nem készült el, de jelezni akarta Orbánnak, hogy a magyar ügy napirenden van. Orbán gyakorlatilag megszüntette a hatalmi ágak megosztását, a fékek és ellensúlyok rendszerét, ezzel megszüntette a demokratikus jogállamot, a kormányzati hatalmat senki nem ellenőrizheti és ellensúlyozhatja, korlátok nélküli önkényuralmat hozott létre. A magyar rendszer, amely a korábbi fasiszta rendszerek mintájára és ideológiájával épül ki, felrúgott minden európai értéket, normát és szabályt. Megszállta a közmédiát, amely minden emberhez eljut, csupán kis hatósugarú ellenzéki médiumok létezhetnek, amelyek egy kis közönséghez juthatnak el, az ellenzéket még pénzért, politikai hirdetések formájában sem engedik be a közmédiába. A választási törvény nem más, mint egy megtervezett csalás forgatókönyve.

Levelében a bizottság elnöke tudatja, hogy a bizottság egyelőre a módosított alaptörvény három rendelkezését tartja aggályosnak. Egyrészt azt, amely a magyar államnak az Európai Bíróság ítéletéből fakadó fizetési kötelezettségére vonatkozik. A másik aggályos pontként Barroso a módosított alaptörvénynek azt a passzusát nevezi meg, amely az Országos Bírósági Hivatal elnökének ügyáthelyezési jogkörét szabályozza, ami azt jelenti, hogy koncepciós ügyekre kijelölhetnek bírókat. Harmadik aggályos rendelkezésként pedig – további részletesebb elemzés függvényében – a politikai hirdetések közzétételének korlátozását említi Barroso.

Levelében a bizottság elnöke arra is utal, hogy az uniótól teljesen független Európa Tanács Velencei Bizottsága június közepén foglal majd állást az alaptörvény negyedik módosításáról. A  brüsszeli testület szorosan együttműködik a Velencei Bizottsággal. Brüsszel számít arra, hogy a magyar hatóságok figyelembe veszik a Velencei Bizottság állásfoglalását, és az Európai Unió és az Európa Tanács elveivel, szabályaival és értékeivel “teljes összhangban” foglalkoznak vele.

A magyar ügy jelenleg az udvarias és határozott felszólítások stádiumában van: “Erőteljesen arra kérem Önt és kormányát, hogy foglalkozzon ezekkel az aggodalmakkal, és egyértelmű és határozott módon oszlassa el őket. Kétségtelen, hogy ez szolgálja a legjobban Magyarország és Európa egészének érdekeit” – idézi a közlemény Barrosót. Látszik, hogy az EU lejátssza ezt a folyamatot, minden lépcsőt végigjárnak, de a hangvételből nem kétséges, hogy tisztában vannak a várható reakciókkal. Az Európai Unió ennek nyomán tudomásul veszi, és beletörődik abba, hogy nemcsak belépni lehet az Európai Unióba, hanem ki is lehet lépni belőle, ha egy ország lakossága vissza akar térni Ázsiába, és ezt támogatja. Nem kérdéses, hogy miután mindenki eljárta a maga pávatáncát, a magyarellenesség miatt megsértődött szabadságharcos kivezeti Magyarországot az Európai Unióból, és akkor már senki nem korlátozza abban, hogy világmegváltó terveit, miszerint vissztér az őskorba, megvalósítsa.

Orbán a szerepmegosztásnak megfelelően pávatáncosként reagált. Azt válaszolta Barroso-nak, hogy “a magyar kormány és az Országgyűlés elkötelezett az európai normák és értékek mellett, és biztosította őt arról, hogy a kormány mindenben együttműködik az aggodalmak eloszlatásában”. Ezt már mindenki ismerheti, miközben Orbán arról beszél máshol, hogy Európa maradi, és meg kell változnia, Magyarország pedig a saját útját járja.

Navracsicsra ezúttal is a hülyegyerek szerepét bízták, akinek az agyhalott hívek számára azt kellett elmagyaráznia, hogy nincsenek tények, csak fenyegetőznek, és nem tudnak Magyarországra bizonyítani semmit. Navracsics már belekezdett abba a nótába is, amely felkészíti a turulba született fülkeforradalmárokat az Európai Unióból való távozásra: “az utóbbi időben a legtöbb tagállamban erősödött az EU-val kapcsolatos szkepszis, több országban azért, mert úgy tűnik, az unió nem tud mit kezdeni a válsággal”. Aki ebből nem tud olvasni, az vak. Ez azt sugallja, hogy ez az Európa másoknak sem tetszik, Magyarország éllovas lesz és élenjár, ha kilép belőle. Mindezt azzal a hazugsággal próbálják elhitetni, mintha a válságnak bármi köze lenne ahhoz, hogy Magyarország sérti az európai normákat, s mintha a nézetkülönbség oka az lenne, hogy Magyarország sikeresen kezeli más úton a válságot. Erről azonban szó nincs, Magyarországon leállt a fejlődés, az adósság nem csökkent, a csődöt csak úgy kerülték el, hogy kezükbe kaparintották a Nemzeti Bank devizatartalékait, amelyet a nyugíjmegtakarításokhoz hasonlóan fognak elverni. Utána jön a csőd, a polgárháború, a béketeremtő csapatok és a hágai bíróság.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (51 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +66 ( 70 szavazatból)
Orbán pávatáncol, Navracsics támad, 4.9 out of 5 based on 51 ratings

  • Hozzászólások(57)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

57 Reader’s Comments

  1. Barry1,
    Elsőre is értettem, és teljesen igaz, amit írtál, csak mellbeverő volt, hogy megfogalmaztad. Eddig ebbe nem gondoltam bele. Remélem, az angol királynő sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Szerintem is ez maga a döbbenet és még idézőjelben is borzalmas, de hát ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. “Azért értük el ezeket az eredményeket, mert a saját utunkat jártuk. Ebben érzek keresztény hangulatot is. A kereszténység egyik központi üzenete úgy hangzik: az igazságot nem lehet diktálni, csak hirdetni lehet. Mi most a magunk igazságát hirdetjük, a saját utunkat járjuk…, és reménykedünk abban, hogy egyre több és nagyobb tiszteletet kapunk”
    ezt üzeni nekünk…én meg azt mondom, járd a magad alkotta saját utadat haver, de nélkülem….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. Csak a vak nem veszi észre, hogy mire is megy ki a játék. Egy diktátor soha nem tűri, ha cselekedeteiben bárki is korlátozni akarja. Orbán arra játszik, hogy hazánkat kizárják az EU-ból. Nem véletlenül hoznak sorra olyan törvényeket melyek ütköznek az EU-s jogszabályokkal.
    Én annak idején az EU-ba történő belépésre szavaztam! Nem Ázsiára!
    Ha a hülyegyerekek gyülekezete miatt Mo-ot kizárja az EU, jobb ha előre megvásárolják a repülőjegyüket.
    Az a legnagyobb baj, hogy ebben az országban van 20 % birka és 80 % bamba! Ez a bamba 80 % tehet arról, hogy idáig jutott az ország, mert végig asszisztálta 3 éven keresztül Orbán ámokfutását. A békamenettel szemben képtelen volt ellentüntetést szervezni, de ha ellenzéki pártok szerveztek tüntetést akkor is csak pár ezer embernek volt fontos, hogy kiálljon a demokráciáért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. KISÉRTET április 14. 15:37
    Logikád szerint le kellene választani Mo.-ról a lemaradottabb térségeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. nem hittem a szememnek amikor elolvastam az egyik fidesz -bocsi kormany- plakatot. A lenyege ez volt: 51 ezer forintal kapun tobb tamogatast az uniotol fejenkent, mint korabban! Alatta: Magyarorszag jobban teljesit Na ehhez kell am a pofa:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Gyávag
    Nagyon nagy igazságot írtál, de sajnos
    A KORMÁNY MAGYARORSZÁGÁT NEM ZAVARJÁK A TÉNYEK.
    Tudvalévő, hogy az országban folyó fejlesztések több, mint 90%-a
    EU támogatásból történik. (így osztan lehet jobban””,,,de mit is?)
    .
    Valószínűen plakátolásban! Ugyanis azokon láthatók ilyen mondatok.
    Jaj de jó, hogy erre kapun támogatást. Másképpen ugyanis ki
    tudná hogy abban a Magyarországban más történik, mint amit
    a lakosság nagy része naponta saját magán tapasztal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos