Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megállapodtak az ellenzéki együttműködésről 2013. április 28. vasárnap 6:09 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megállapodtak az ellenzéki együttműködésről

Budapest – Politológusok szerint az összefogáspárti ellenzéki szavazók megnyugtatása a célja az MSZP és az Együtt-PM szövetség szombaton bejelentett megállapodásának. Közös miniszterelnök még nincs, DK-hoz való viszony tisztázatlan, s bár a megállapodás így is jelentős lépésnek számít, a neheze még hátravan.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke szombaton a párt választmányi ülésének szünetében jelentette be, hogy Bajnai Gordonnal, az Együtt-PM szövetség vezetőjével közös egyénijelölt-állításról állapodtak meg. Az MSZP megyei elnökeinek felhatalmazást adtak, hogy kezdjenek tárgyalásokat “a demokratikus ellenzéki pártok helyi szervezeteivel” egyebek mellett a közös jelöltek kiválasztásáról.

Bajnai Gordon újságíróknak arra a kérdésre, hogy az általa szorgalmazott széles ellenzéki összefogásnak a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció is része lehet-e, a volt kormányfő közölte: továbbra is úgy látják, először a két legnagyobb támogatottságú pártnak kell egyezséget kötnie. Jelezte ugyanakkor, hogy a jogállamiság ügyében a DK-t is partnernek tartják, így – mint korábban közölték – a három párt közösen hoz létre egy alternatív választási bizottságot, sőt oda az LMP-t is várják.

Mráz Ágoston, a Nézőpont Intézet vezetője úgy nyilatkozott: az elemzők mindig is azt mondták, hogy ez az összefogás létre fog jönni. Ráadásul az utóbbi hetek-hónapok hírei, a nyilvánosság előtt folytatott viták miatt a baloldali értékrendű választók részéről egyre nagyobb volt a nyomás, hogy történjen valami változás. A korábbi időpont-egyeztetési és stratégiai ellentétek ellenére ezért jött létre ilyen gyorsan ez a találkozó.

A politológus szerint a szombaton bejelentett szándéknyilatkozatnak inkább kommunikációs jelentősége van. A “forródrót” indításának bejelentése is azt a célt szolgálja, hogy minimalizálják a nyilvánosság előtti konfliktusokat, hiszen a megosztottság nem tett jót a baloldalnak.

A politológus szerint a neheze viszont most következik, amikor ki kell választani, hogy egy választókerületben kit indítanak: a szocialista párt vagy az Együtt jelöltjét. Néha még egy párton belül is nehéz meghozni ezeket a döntéseket, s most egy helyre még több jelöltből kell majd választaniuk – hangsúlyozta a politológus, kiemelve: az a nagy kérdés, hogy a baloldal számára potenciálisan esélyes választókerületekben milyen arányban osztozkodnak meg.

Juhász Attila, a Political Capital vezető elemzője is azt hangsúlyozta, hogy az ellenzéki pártok közötti nyilvános üzengetés és az egymással szembeni politizálás egyik ellenzéki szereplőnek sem volt jó. A mostani megállapodás azt mutatja, hogy ezt belátták a felek.

Mint kifejtette, a választási rendszerből fakad az a kényszer, hogy egy kormányoldali jelölttel szemben egy jelöltet állíthat a baloldali ellenzék, más esetben nem lesz esélyük az egyéni választókerületekben nyerni. Juhász Attila szerint a mostani bejelentés arról szól, hogy megnyugtassák az összefogáspárti ellenzéki szavazókat.

A Political elemzője szerint “általánosságokat” jelentettek be, például azt, hogy egymás ellen nem fognak elindulni. Juhász Attila úgy véli, ez nem feltétlenül jelent “közös jelölteket” és közös listát. Ugyanakkor kiemelte, hogy a választástechnikai részletekben nem is lehet egyik óráról a másikra megállapodni. 106 egyéni választókerületben kell jelöltet állítani, ki kell kalkulálni a pártoknak, hogy ki hol tud a legerősebb lenni.

Juhász Attila szerint előbb-utóbb muszáj megállapodni a közös miniszterelnök-jelölt személyében, de úgy véli, egyelőre maguk a szereplők sem tudják megmondani, hogy ezt mikorra tudják eldönteni.

A Political elemzője arra is kitért, továbbra is úgy látja, hogy a DK-nak egyedül nincs esélye a választásokon. Ugyanakkor kiemelte, hogy a párt szavazói erősen elkötelezett kormányellenesek, tehát mindenképpen a kormányváltásra fognak szavazni. “Ha azonban a DK-val is megállapodnak a baloldali szervezetek, azzal elveszíthetik a kevésbé elkötelezett, Gyurcsány-ellenes ellenzéki szavazók egy részét, így korántsem biztos, hogy nagyon látványosan be akarnák vonni a DK-t ebbe az együttműködésbe” – fogalmazott Juhász Attila.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 7 szavazatból)
Megállapodtak az ellenzéki együttműködésről, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. ” a volt kormányfő közölte: továbbra is úgy látják, először a két legnagyobb támogatottságú pártnak kell egyezséget kötnie. ”
    .
    nem, az egyezség nem a jó szó erre, és valójában az egyezség kevés. max. most csak abban egyezhetnek meg, amit korábban is írtam, hogy előbb meg kell nyerni a küzdelmet és utána helyezkedni és kezdeni az egymás között felosztást, mert ha megfordítják a sorrendet, akkor a felosztás csak teoretikus marad és mivel vesztenek, a valóságban nem lesz mit felosztani.

    Na úgy néz ki ezt belátták.
    .
    De az egyezség az semmi, az max. csak arra jó, hogy ők is lássák annyira kevés, hogy forró drótra lesz szükség. Itt ha nem is kell gyakorlatilag felvágni az ereiket mint honfoglaló magyarjaink de valamiféle vérszövetség erejű valós szövetséget kell kötni és teljes erőből akcióba lépni, beleadva apait, anyait.

    Ez nem az a játszma amit félgőzzel lehet csinálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  2. “Megállapodtak az ellenzéki együttműködésről”
    Csak aztán, ne hogy száj, ill. hajtépés legyen belőle, hanem konstruktív, átgondolt, és eredményes legyen az együttműködés.
    Egyébként már ideje volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  3. A cikk címe hamis, mivel nem ellenzéki együttműködés jött létre, csak két ellenzéki párt állapodott meg.
    A hirtelen megállapodás azért több kérdést vet fel:
    1. Mesterházy cserben hagyta azokat, akikkel december óta együttműködik?
    2. Kizárták a többi ellenzési pártot a közös képviselő-jelölés folyamátából?
    3. A jövőben kettőjük kegyétől függ, hogy ki erősítheti az Orbán-rendszert leváltani akarók táborát?
    4. Még egy hozzájuk való csatlakozásra való felhívással sem képes ez a két ember gesztust tenni az őket támogató, a közvéleménykutatók szerint náluk kisebb ellenzéki pártok felé?
    5. Feladásra került, a programhoz keresünk, annak megvalósítására alkalmas embereket elv?
    6. Hova lett Bajnai megfontoltsága, már nem kell neki idő a 2-3 nappal ezelőtt felvázolt feldatai (lecke!) megoldásához?
    Az időzítés is kiválóta sikeredett, hiszen beleszaladtak a FIDESZ őket a maffiával összemosni szándékozó kampányába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  4. Megszakadhat itt a baloldal is meg jobboldal is, ha nem tudnak “stratégiai” megállapodás kötni az ország, ismétlem az ország érdekében, nekünk meszeltek.
    Erre példa az elmúlt 25 év.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  5. igaz, hogy az összgyúrt maffiatörvény macskát és egeret egy táborba gyűjt össze, de ezzel olyan gyáva kompromisszumok születnek, hogy az új liberális színezetű kényszerházasság nem fog semmit sem változtatni a barbár társadalomellenes politikáján. főleg, ha oszkóprosztó lesz a pénzügyminiszterjelölt. offshorekirálykánk egy nemrég közölt interjújában helyesnek nevezte azt a gyalázatos csicskatörvénykönyvet, amit erz a narancsos hóhérbanda erőszakolt ránk. most már teljesen nyílvánvaló, hogy kialakult egy bipoláris rendszer. az első pólust a konzifasiklerikál, amásodik pólust a libber-ballibber sáskaraj képviseli. ezért nem látok kiutat az országot üszkösödésszerűen emésztő betgségéből. itt és most, égető szükség van a harmadik pólusra! ez a pólus baloldali szocdemektől az antikapitalista csportokig, pártokig tejed, amolyan syriza-féle gyűjtőpárt lehetne, erős szakszervezeti támogatottsággal. az otthonmaradók és bizonytalanok nevében azt üzenem mesterháy gordonnak, hogy nem fogjuk lecserélni a díszmagyaros neolibet az eu- uniformisosra! nekünk a narancsszínű bikacsök és a piros, de inkább sötétkék bikacsök ütése egyaránt fáj!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  6. Csak ismételgetni tudom magamat.
    Ha szóhoz jutnak, a választási csalás lehetőségét mondani kell. Nem egyszer, százszor, nem százszor, ezerszer!
    Minden alkalommal. parlamentben, felvállalva a kivezettetés lehetőségét (annál nagyobb reklám nem lehet), újságírók előtt, rádióban, TV-ben, mindenütt, ahol megszólalhatnak.
    Ennek a jelenlegi választási törvénynek az UNIO asztalára kell kerülnie!
    .
    Nincs értelme semmilyen megállapodásnak, együttműködésnek a választásokra, ha jelenlegi választási rendszer feltételeivel futnak neki.
    A nyerés esélye a nullához közelít, de legitimálni fogja a csalással hatalmát megerősítő fideszt, sőt még a legszélsőt is.
    Mert illúzióink azért ne legyenek.
    .
    Ez a megállapodás kezdetnek elmegy, bár nagyon elkéstek vele, és hol van a többi aprócska pártocska? És a DK?
    Sürgősen nyitni feléjük, és egyeztetni.
    (Szerintem ezt a megállapodást a Bokros féle párt megjelenése kényszerítette ki).
    Minden választókörzetben csak egy ellenzéki jelöltet szabad állítani, de csak akkor, ha a választási törvény alapos átdolgozásra került.
    .
    Talán….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  7. A szart megint becsomagolták a palacsintába! Aztán majd néznek nagyokat, ha nekik kell megenni!
    Ez semmi más, csak pótcselekvés, annak sem az elfogadható formája!!!
    Illett volna minden demokratikus párt képviselőjét meghívni! A magát legnagyobbaknak tartókat aztán nehogy meglepetés érje, és hátulról előre fusson valaki, aki becsületesebb, és nem olyan kétszínű látványpolitizálást folytat mint ők, a két legnagyobb!
    .
    Kétségeim vannak…. Mitől legnagyobbak ezek? Hol mutatták meg magukat eddig?Hol tartottak tömegdemonstrációt, hogy mi nem tapasztalhattuk meg a nagyságukat? Melyik tákolmányellenes demonstráción villogtak a nagyságukkal?
    Papírhuszárok! Ráadásul semmibe veszik az általuk régebben hangoztatott egyenlő esélyeket a demokratikus pártok között.
    Ha most így veszik figyelembe, akkor később mi lesz az eredmény?
    Bajnai előre közölte, hogy nem lesz elszámoltatás! Akkor amikor az ország le van rabolva, törvényesnek LÁTSZÓ jogszabályok alkalmazásával!!!
    Mi ez??? Egyezség a fidesszel, hogy szabad elvonulást ígérnek ha hagyják őket nyerni?

    Naiv pancserek! Az Orbán banda megeszi őket reggelire! Higgyétek csak, hogy nyerhettek… Ezzel is húzhatjátok az időt, és altathatjátok a híveiteket a lehetséges győzelem reményében.
    Közben az ország teljesen kiszolgáltatva a maffia kényének kedvének!
    Szeretném, tiszta szívből szeretném, ha egy spontán hatalmas demonstráció elsöpörné úgy a fideszt, mint ezt a két kufár pártot! Mert megérdemelnék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  8. bajnai és mesterházy nem tudják orbánt leváltani. ahhoz tesze-toszák, fantáziátlanok, erötlenek és picit sem bátrak. erre gyurcsány alakalmas, úgy tüni egyenlöre egyedül. nem véletlenül próbálja a fidesz-orbán minden létezö eszközzel tönkretenni öt. csak töle félnek. a DK az egyetlen következetes és kérlelhetetlen ellenzéke a fidesznek. ezért nincs frakciójuk. a DK és gyurcsány megkerülhetetlen tényezö a fideszellenes tömörülésben. lehet, hogy gyurcsánynak személyesen háttérbe kell vonulni a siker érdekében és ö erre szemmel léthatóan kész, de a háttérben szellemi vezérként nélkülözhetelen. különösen, ha a “baloldal” bajnai és mesterházy szintü vérszegény vezetökkel akar csatába indulni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  9. Gyengécske lesz így az ellenzéki összefogás. Szerintem ez PR akció tartalom nélkül. Hiába a forródrót a Bajnai-Meesterházi párosd között. most majd megkezdődik a hatalomért való háború az erős MSZP és atömegtámogatás nélküli árnyékpárt. magukat felsőbbrendűnek tartó potentátjai között. Rajtuk kívül kérdés milyen lesz a viszony a a többi csatlakozni kivánt párt és szervezet és a két “nagy” között?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  10. Kicsi ember
    2o13.o4.28.

    Kik egyeztek meg? Két politikusként ügyetlen ellenzékit játszó?A tökéletesen szervezett maffia ellen? Ott a választás már le van rendezve! Igenis ezt a rezsimet bojkottálni kellene már évek óta! Minannyian érezzük ezt akik itt írogatunk!Kár mellébeszélni, nekik így is jó az élet a nyomorgók meg….Hány kiváló cikket írt Bartus László ami alapján megmozdulhatott volna az ellenzék!Az EU-ban hogyan teljesítették a feladatukat?Sehogy!!Jöhet ezer mínusz, ez van!Meghunyászkodtak a rezsim előtt!Hányszor szólították meg a keserűségben élőket, hogy utcára emberek.!!!! Az EU-ban is ordítani kellett volna!!!A rezsim emberei med is tették!Nálam jobban senki nem sajnálja, hogy így lett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  11. teljesen egyetértek Szolid bejegyzésével.
    hány gyújtóhangvételü, szuperintelligens, napnál világosabb cikket írjon még bartus lászló, hogy a bambán sompánkodó, vesztessé vált tömegeknél elérje az ingerküszöböt és elkezdjenek végre vicsorogni és öklöt rázni?? söt, akár tenni is valamit a sorsukért. kertész ákos pontosan látja, hogy a genetikailag alattvaló magyarnak a legkisebb ár az agresszív elnyomással szembeni meghunyázkodás a túlélés reményében. hát nem sok okunk van büszkének lenni magunkra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  12. Reszemrol Bajnai ezzel vegleg leirta magat.
    Ugyanis Mesterghazy akamennyire is kiabalja hogy “ez egy uj MSZP” amikor tele van regi korrupt impotens MSZP sot MSZMP taggal.

    ” Jo erkolcsot megrontanak gonosz tarsasagok ”

    Bajnai ha ezekkel all ossze akkor o sem kulonb.

    /
    /
    Reszemrol ennyi volt Bajnai. ( mondjuk nagyon nem vagyok meglepodve de valahol titkon remenykedtem egy karakan kiallasban es izzadsagszagu a nullarol valo epitkezesben. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  13. Dìszellenzéki dìszegyüttmüködés a dìszvàlasztàsokra, amit ugyebar a fideSS nyer meg majd, senkinek ne legyenek illuzioi! Itt olyan nagy a demokracia, hogy nem kell ide se parlament , se ellenzék, müködik ez magàtòl is aztan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Bajnai menjen a ….
    Az együtt 2014 ma közleményt adott ki,hogy csak félreértés volt a tegnap
    megalakult zuglói ellenzéki összefogás.
    Normális ez az ember, normális ez az együtt mittudoménmennyi ,Szigetvári
    féle párt vagy micsoda?????????
    Ez döbbenetes , én már kezdek gyanakodni, de komolyan. Ezt szándékosan sem lehetne rosszabbul csinálni. Mi volt az a tegnapi bohóckodás a forró dróttal.????? Még 1 (azaz egy!!!) napig se birták. ????
    Hogy a franc enné meg ezt a gordont ,a bandájával együtt!!!!!!
    Október 23 óta semmi mást nem tesznek ,mint verik szét az ellenzéket.!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  15. Ezt jól elbaltázták, sikerült a nagyarcúaknak megosztani az ellenzéket! Mostmár biztos, több támogatást kapnak a fideszes olihargáktól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Barry1
    2013. április 28. vasárnap
    13:52

    “Október 23 óta semmi mást nem tesznek ,mint verik szét az ellenzéket.!!!!”
    .
    Jaja, azaz, van egy mondás, azt hiszem Goethe-től, hogy ” a véletlen a bolondok Istene”
    .
    Hát mindenesetre amikor valami hosszasan és többszörösen ismétlődik , mondjuk nemigen akar sikeresen menni, akkor egy idő után naivság lenne ügyetlenségre gyanakodni és jóhiszeműen tanácsokat adni nekik, hogyan kellene jobban csinálni, ehelyett érdemesebb feltenni a kérdést, hogy nem szándékosan csinálják-e, azaz ki kinek az oldalán áll.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  17. Gyurcsány mögött több támogató áll, mint Bajnai mögött. Ki szeretnék szorítani a DK-t és a többi demokratikus pártot? Ez öreg hiba.

    Gyurcsány nem a futottak még kategória. ” Várjatok ! Az eszeteket itt hagynátok! ” Újra kellene nézniük a Tizedes meg a többiek c. filmet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  18. eagle

    Pontosan ezért kérdezem. Nekem már kezd a dolog gyanús lenni. Valaki nem lehet ennyire hülye,csak úgy.Tegnap közlik ,hogy na mostantól aztán…….
    meg forró drót(!!!!!!)….. és mostantól……
    Azután ….jééééé… mi történik zuglóban 1 nap múlva!!!!!??? Papcsák meg jól el van , köszöni szépen. meg az egész fidesz . Menjen ez a tutyimutyi f…. a francba, a prosztó kónyával , a drogossal meg a ránézésre sem 100-as szigetvárival együtt. Nagyon elegem van belőlük.
    Mondjon bárki csak egy példát arra,hogy mit csináltak jól október 23 óta.
    Csak egyet! Ami jól sült el ,ami ütős volt, ami használt az ellenzéknek vagy rossz volt a fidesznek. Elég volt, finish blabla!!!!
    Kikelet. Teljesen egyetértek . Itt az idő ,hogy Gyurcsánnyal komolyan számoljunk. Biztos vagyok benne,hogy többszöröse a támogatottsága ,mint amit mérnek!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  19. Olvasva a posztokat az jutottam az eszembe, hogy igen furcsa világot élünk. Nekünk magyaroknak semmi sem elég jó. Mindenhol csak a rosszat látjuk. Én nem vagyok jártas a politikában – nem is vagyok rá kiváncsi – de amikor arról beszélnek az emberek, hogy le kell váltani a jelenleg regnáló kormányt, és összefogást remélnelnek az ellenzéki oldalon, tessék most megvan egy új irány. De ez sem jó! Kérdem én mit akarunk? Valóban a kormányváltás a cél? Valóban szeretnénk egy másik irányt a Mi szeretett országunkba? Mindig azt látom az élet összes területén, ha a főnök nem jó, akkor hozzunk másikat! Oké, nem jó Bajnai, nem jó Mesterházy, sőt egyesek “antikrisztust” látnak Gyurcsányba. Akkor kiket akar a nép? Miért nem javaslunk olyan más személyt aki alkalmas lenne? Szívesen meghallgatnám.

    Most csak ebben a három személyben van meg a hajlandóság, ezért meg kell nekik adni az esélyt, hogy változtassanak, meg kell nekik adni a lehetőséget ÚJRA, hogy tudunk MI másképpen is gondolkodni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  20. Ezt írja szenzor:

    “Csak ismételgetni tudom magamat.
    Ha szóhoz jutnak, a választási csalás lehetőségét mondani kell. Nem egyszer, százszor, nem százszor, ezerszer!
    Minden alkalommal. parlamentben, felvállalva a kivezettetés lehetőségét (annál nagyobb reklám nem lehet), újságírók előtt, rádióban, TV-ben, mindenütt, ahol megszólalhatnak.
    Ennek a jelenlegi választási törvénynek az UNIO asztalára kell kerülnie!”

    Azért idézem ide, mert azt hittem, legalább az A.N. olvasói és hozzászólói eljutottak idáig. A hozzászólók közül is legalább egy tucatnyian ismételgetjük ezt már hónapok óta, nem beszélve Bartus László lendületes, logikus, szinte költői indulatú, hosszú, kimerítő fejtágító cikkeiről. Hát ennél kristálytisztábban ezt már nem lehet elmagyarázni!!!
    2014-ben nem lesz választás Magyarországon. Ami lesz, az nem választás lesz.
    Választási cirkusz lesz!
    Aki ebbe belemegy, az nem ellenzéki politikus, az ingyen bohóc, agya-beteg, debilis zombi, aki még mindig beszopja a gyerekmesét, még mindig ott tart, hogy a gólya hozza a gyereket, vagy ugyanolyan szemét gazember, ugyanolyan maffiózó, mint az Orbán-banda maga.
    Itt minden le van zsírozva, ez a választás olyan, mint a közbeszerzési pályázatok, ahol csak a Közgép vagy más Simicska érdekeltség nyerhet.
    Amit az ellenzék játszik, az legitimálja Orbánt, az késlelteti, hogy az amúgy is bénázó, bizonytalan, kényelmes Európa végre megmozduljon.
    Tenger vérbe került, hogy Európa meghatározó nemzetei a második világháború után megpróbáljanak összefogni. Tenger vérbe és energiába került az a szegényes integrálódás is, amit Európa nemzetei eddig elértek. Mégis: Európa képtelennek látszik megvédeni az Unió alapértékeit. A magyar ellenzék a választási cirkusszal ennek a tehetetlen, akaratgyenge európai adminisztrációnak a végzetes totojázását igazolja napról napra.
    Bizonyítékom nincs, de logikusan csak egy lehetséges: ezt a választást játszó álellenzéket maga a maffia, Orbán Viktor fizeti. Olyan elementárisan nyilvánvaló, hogy a maffia érdekeit képviselik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Fiuk!! Bocsi…nem tudtok meggyozni!!!!
    En mar nem hiszek senkinek! Felek….nagyon felek!.
    Mi varhato meg???? Ti is elore mosolyogtok?
    En sirhatnek vagyok mindennap!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Nagyon helyes. Mégis csak könnyebb együtt tolni a nácik szekerét. Mert érdekes módon ezeknek a magukat demokratikusnak fényező pártoknak sincs a nácikkal – orbán tartóoszlopaival – semmi problémájuk. Vajon miért? (Vannak ötleteim a válaszra.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Amikor nemrégiben a nácik militáns kivititelezésben épp a Moszkva (orbánul: széll kálmán) téren hőzöngtek, és pár szerencsétlen kétkezi demokrata-szerűség próbált ellenük tüntetni, akkor pár száz méterrel odább bajnai épp kampánygyűlést tartott azok érdekében, akik őt bábuként felhasználják. El se tudom képzelni, hogy egy ilyen rendes embert ki & mi késztethet arra, hogy elsüllyessze magát a magyar politika mocsarában. Számára is van az a pénz…?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. e-Vita
    2013. április 29. hétfő
    08:59
    ++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Tudomásom szerint a jogalkotás szintjén minden civilizált országban tiltják a kifejezetten neonáci eszmék terjesztését. A kérdés inkább az, hogy mennyire elutasító a társadalmi-politikai közeg a szélsőjobbal szemben, illetve, hogy a jogalkalmazás mennyire felkészült és milyen határozottan lép fel. De legyen akármilyen háttér, erőszakos cselekmények bárhol előfordulhatnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Jewel Mays-nek válaszul:
    A kérdés inkább az, hogy a jogalkalmazás (és a jogalkotás, és a politikai vezetés) mennyire támogatja a neonáci eszmék terjesztését és terjesztőit. Egy olyan társadalomban, ahol a demokrácia után sóvárgó civil polgároknak nem volt még alkalmuk megtanulni, hogy milyen demokratikus eszközökkel és hogyan lehet élni, és hogy a demokráciáért ezekkel az eszközökkel minden nap minden órájában küzdeni kell, ott a hivatásos (akármelyik oldalon lévő) politikusok és közéletiek felelőssége milliószor nagyobb, mint olyan országokban, ahol e tudás megszerzéséért az istenadta nép már évtizedek-évszázadok során megfizette a “tandíjat” saját vér, veríték, könny formájában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos