Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nyugati művészek az Orbán elleni felkelésről 2013. március 29. péntek 9:44

  • Hozzászólások(73)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nyugati művészek az Orbán elleni felkelésről

Budapest, Berlin, Európa – Ötven neves nyugati alkotó- és előadóművész, illetve tudós kiáltványban tiltakozik Magyarország jobbra tolódása ellen. A Frankfurter Allgemeine Zeitungban és a Der Standardban is megjelent felhívásban azt követelik, hogy a világ gyakoroljon nagyobb nyomást a magyar kormányra.

Orbán Viktorral az élen jobboldali rezsimmé alakítja át Magyarországot, ám Európa eközben hallgat. Épp ezért a kezdeményezők azt javasolják, hogy tartsanak kongresszust Bécsben a demokratikus és köztársasági magyar állam érdekében.

Ötven neves nyugati alkotó- és előadóművész, illetve tudós kiáltványban tiltakozik Magyarország jobbra tolódása ellen. A vitatott alkotmányreform után az aláírók, köztük a Nobel-díjas osztrák írónő, Elfriede Jellinek a „Theater der Zeit” legújabb számában közzétett felhívásban azt követelik, hogy a világ gyakoroljon nagyobb nyomást a magyar kormányra, amely Orbán Viktorral az élen jobboldali rezsimmé alakítja át Magyarországot, ám Európa eközben hallgat. Épp ezért a kezdeményezők azt javasolják, hogy tartsanak kongresszust Bécsben a demokratikus és köztársasági magyar állam érdekében. Vagyis indítsák meg az ellennyilvánosság hatalmas lökőhullámát. A felhívásról beszámol a Der Standard is.

A felhívás teljes szövege:

Indítsatok felkelést!

Igen, igen. Vannak felhívások és cikkek, tiltakozó határozatok és levelek, pódiumviták és dokumentumfilmek Magyarország módszeres fasizálódásáról és az ellen, de idáig minden akció hiábavalónak bizonyult. A demokratikus polgári társadalom megszokott tiltakozási formáival már nem lehet semmit sem elérni Magyarországon, illetve Magyarország ellen. Az Orbán-kabinet zavartalanul jobboldali rezsimmé alakítja át az államot. A politikailag intézményesedett Európa pedig mindezt csak tétlenül nézi. Az értelmiségiek megmagyarázhatatlan okokból hallgatnak. Akcióik legfeljebb csak a saját lelkiismeretük megnyugtatására szolgálnak. Legfőbb ideje, hogy a földrész értelmiségijei véget vessenek tétlenségüknek és önfeladásuknak és közbeavatkozzanak Magyarországon, amely a kontinens rothadó gócává válik.

Harc vagy kapituláció?

Javaslat: egy bécsi stratégiai kongresszusról az ellennyilvánosság hatalmas lökőhullámát kell elindítani. Az ismert filmcím: „A fegyverek választása“ felhívás a szellem Európájához, hogy együtt gondolja végig a vita eddigi eszközeit és találja meg az új, radikális formákat. Fontos támpontot adhat ehhez a „Kultúra védelmében“ rendezett 1935-ös párizsi konferencia és az 1963-as Kafka-konferencia. Filozófusok és publicisták, zenészek és tudósok, színházi emberek és filmkészítők, képzőművészek és költők, Greenpeace-aktivisták, internet- és SMS-forgalmazók – össze kell fognia mindenkinek, aki demokratikus és köztársasági Magyarországot akar.

Összeurópai hálózat keretében az eddiginél hatásosabb sajtókeretekben kell fellépni és korszerű módon fel kell szabadítani Magyarországot.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (54 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +61 ( 77 szavazatból)
Nyugati művészek az Orbán elleni felkelésről, 4.9 out of 5 based on 54 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(73)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

73 Reader’s Comments

  1. bubu64 2013. március 29. péntek 17:06

    Köszönöm a véleményed. Ahogy a reakciókat olvasom elég sokan félreértették amit írtam.
    Egyáltalán nem tetszik Orbán rendszere. S egyáltalán nem bánt, ha szolidárisak a népekkel.
    Pusztán belső akarat nélkül hatástalan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  2. A felhíváshoz FELTÉTLENÜL NÉZZÉTEK MEG Szanyi Tibor válaszát a Parlament összetételéről: http://atv.hu/belfold/20130321_szanyi_tibor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  3. halandor 2013. március 29. péntek 14:36

    Értem. Tehát, ha azt mondom, hogy “házon belül” kell megoldani a gondjainkat, illetve szövegelni akkor, ha ide tetszenek jönni, akkor az egy lagymatag hozzáállás. Ha valaki n+1 ezer km távolról buzdít _másokat_ a cselekvésre, az maga az aktivizmus :-)
    Érdekes polarizálása a dolgoknak :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  4. Orbán : repülnének az ilyen gyerek rajzfilm esetén.
    Bassa meg!
    Hát itthon meg szavazati jogot aka(t) adni a gyerekeknek!!!!
    Na ez is egy bumeráng, ami visszaszáll rá.
    A bumerángok pedig folyamatosan kokizzák az egyre torzuló kobakját .

    Bumeráng effektus!
    Csak viselje szavai és tettei következményeit.
    PAR ECELLENCE, EXTRA ORDINÁRÉ.

    Az egész világ látja!
    A Jövő elkezdődött!
    ORBANIZMUS = VIKTATÓRIKUS ORBANISZTÁNIA

    ” Egy ország annyit ér, amennyit a sajtója.”
    Albert Camus
    “: A csirkefogót a maga gerjesztette publicitás öli meg.”
    Abraham Lincoln

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  5. Andy MAge,
    én értelek.
    Rendszeresen osztok meg közösségi oldalon eme blogokról cikkeket, mert pontosan ez a gond, hogy az átlagember azzal sincs tisztában, hogy még a Kossuth rádió Déli krónikáját is fennartással kell fogadni, mert manipulatív.
    Van pl. olyan szorgos-dolgos cigány ismerősöm, aki 3 éve a Jobbikra szavazott. Most már tudja, hogy hiba volt, viszont a fideSS karaktergyilkos propagandája még mindig áthatja a világnézetét, netje meg nincs, hogy tájékozódjon más helyekről is.

    Hát ezzel kell szembenézni az ellenzéknek, ha összefog végre.
    A 10 éve megmanipulált közgondolkodásal.
    Nehéz dolguk lesz…
    Ideje, hogy belekezdjenek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  6. Igen szégyen ránk nézve, hogy kintről jövő felszólításra (felkelésre) van szükség! Akkor , amikor itthon fel sem merül egy komolyabb ellenállás gondolata. Csak azt nem értem, hogy a porig alázott értelmiségnek nevezett honfitársaink mire várnak? Mit gondolnak, hogy meghunyászkodva, behúzott farokkal nyüszítenek? Ahelyett, hogy “harapnának”, harcra buzdítanának, a tömegek élére állnának. Mégis mire várnak, amikor már ott tartunk, hogy ÁVH-s módszerekkel kora reggel viszik diákjainkat kihallgatásra ágyukból, megfélemlítés céljából. Már csak abban különböznek az AVH-soktól, hogy a kocsijuk nem fekete és ballonkabát-kalap helyett bőrdzsekit hordanak. Mire vártok , gyáva népség! Abban bíztok, ha homokba dugjátok a fejeteket és nem láttok, akkor titeket sem látnak? Nem ússzátok meg ti se , ezt elhihetitek, rá fogtok jönni, de akkor már késő lesz. Most még irányíthatnátok a tömeget, de nem teszitek! Ha tovább vártok és a tömeg elszabadul, abból katasztrófa lesz! A fékevesztett, irányíthatatlan tömeg elpusztítja ugyan a diktatúrát, de elpusztítja az országot is. Ezt akarjátok, gyáva népség? Gyáva népnek nincs hazája!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  7. tapis32

    Nem tudja az országot kiléptetni. Felejtsd már el ezt. Ha 10x ilyen erős lenne
    akkor sem. 5 eu-s országgal vagyunk határosak. Gondolod , majd a többiek
    több 10 ezer mrd ft költséggel izolálnak minket. Most csak képzeld el ,hogy valami csoda folytán észak korea hipp-hopp itt teremne európa közepén.
    Tudod ez mibe kerülne. Nem csak anyagilag. Ha lenne 1 milliós hadseregünk ,modern fegyverzettel, atomarzenállal vagy kétszer annyi olajunk mint kuwaitnak,még akkor sem. Ez egy totálisan súlytalan beltenyészetes cro magnoni barlanglakó horda. Ha “illetékes helyen ” úgy döntenek . még pislantani se lesz idejük.Nem értem ,hogy a mi oldalunk mitől van úgy elájulva ezektől, gyártjuk a sohasem volt mitoszt erről az egész nevetséges, szánalmas ,lábszagú semmiről.Blöff az egész. Se erejük, se tehetségük ,se semmi, a legkisebb ellenállástól is pánikolnak és kapkodnak , hát meg hazudoznak, a hazugság olyan nekik mint halnak a viz. Bebujnak a suk -sükölő , analfabéta ,fogatlan, gestapo besugó leszármazott , agylágyulásos békemenetes vénemberek mögé.
    rezeda kázmér
    az eu nem tudja kezelni OK. És mi tudjuk? a magyarok tudják? az ellenzék tudja kezelni.
    Megint a legfőbb hungaricum: Az állandó másra mutogatás.
    Gondolod az eu igy állna hozzá, ha naponta lennének több 10 (100) ezres tiltakozások, egyetemista megmozdulások (decemberben néhány kommentelő majdnem lenyelt keresztben ,mikor megjósoltam ,hogy ebből semmi se lesz , főleg a höok és a két dávid miatt.Lehet elnézést kérni.)
    ,az ellenzék zsinórban nyerné az időköziket( ha egyáltalán lenne ellenzék) ,és
    toronymagasan vezetnének a közv. kutatásokban. Ez lenne a MINIMUM!!!!
    Akkor lehetne (jogosan) számonkérni európát. Javasolom menj el valamelyik nagy aluljáróba és ne csinálj semmit ,csak nézd az arra haladó embereket
    Nem véletlen ,hogy itt ez történik. Ezt a kormányt Sváziföldön vagy Burundiban
    is elzavarnák egy hónap alatt. Ezt a rezsibohóckodást még a busmanok se ennék meg . Szóval….. kicsit több önkrtikát, mielőtt nekiugrunk európának . Nyugi ,ha őket fogja ilyen érzékenyen érinteni, lépni fognak. De azért nekünk is lenne itt egy kis meló.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  8. bonhomme

    Kérdeznék valamit. Hogy a fenébe van az ,hogy engem se a Kádár rendszer se ezek sem tudtak egy pillanatig se manipulálni? A manipulációhoz ,az agymosáshoz azért megfelelő alany is kell.Nem???
    A csutiról a “Hősök tere” napján lényegében ugyanazt elmondtam ,amit ma mondok ,ezért hosszú éveken át kellett magyaráznom ill. magyarázkodnom ismerőseim ,barátaim ,kollegáim és még néhány családtagom előtt is. Ma már csaknem mindenki elismeri közülük,hogy hát, bizony nem sokat tévedtem . Hogy a francba nem lehet látni ,hogy a fehér az fehér ill a black is black.????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. Ja és még egy valami. Nézzetek rá a “Szellemileg leépült” topicon lévő fotóra.
    Melyik média tudja ezt kimagyarázni? És hogyan? És kinek?
    Ugyan……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  10. Barry1 2013. március 29. péntek 23:25

    Mindenki, mindig manipulálódik egy közösségben :-) De értem mire gondolsz.
    A manipulálhatóság ellen olyan tényezők hatnak, mint
    önérzet, érett személyiség, alapismeretek, és közismeretek.

    Nem véletlen, hogy Orbán (s olyan elődei, mint Goebbels, Marosán, Rákosi, Sztálin, stb.) Az egzisztenciális bizonytalansággal és szegénységgel való zsarolással az első kettőt, az oktatás szétverésével és a média kisajátításával az utóbbi kettő ellen intéz támadást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  11. Úgy látszik egy második Augsburg közeledik megint felénk!
    Csak most, Európában!
    Ezek – kalandozásuk közben – észre sem veszik.
    Még mindig hátrafelé nyilazgatnak. Nem látják mi van előttünk.
    Ugyan hol van Lehel a kürtjével? Legalább ő segíthetne.
    Hiszen ma már a toll és a multimédia is fegyverré vált.
    Nem t’om miért nem látják? A német gyerekeknek
    nem kell magyarázni. Ők már értik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  12. Tegnap beszéltem egy Németországban élő magyarral. Elmondása szerint a német újságok egyértelműen diktátorként emlegetik Orbánt, és bandáját.
    Igaz lehet ez,és mi nem tudunk róla?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. Egyetértek a művészek értékeleésével és köszönöm a segítségüket. Javaslatom, hogy ha létrejön a kongresszus Bécsben , ülésterme előtt szervezzünk flash mod tüntetést magyar zászlókkal és olyan táblákkal amely elitéli ezt a kártékony Orbán rezsimet és támogatja a kongresszust, Az oda vissza út vasúton kb 8000 forintba kerül a mentidő luxus körülmények között 3 óra. A szervezést face bookon javaslom Kérlek szóljatok hozzá a javalatomhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Andy Mage,
    hàny szàzezres, dühödt tüntetés volt az utóbbi években, amelyik hatàrozottan elutasította ezt a rendszert ?
    Ja, majdnem egy ……..
    így értettem ezt.
    Még egyszer utoljàra : én felmentem stoppal Pestre ‘88-ban és ‘89-ben màrcius 15-én tüntetni, viszont ‘91 óta kint élek, úgy érzem, most màsokon a sor .
    Anélkül , hogy ez csalànbaverés lenne, legalàbbis én nem érzem annak, persze, tévedhetek, mint mindenki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Az eu addig nem fog beavatkozni amig a jelenlegi vezetésnek ennyi támogatója van.Azt el lehet felejteni ha még ki is lépnénk az eu-ból plusz további tevékenységük során tovább csorbulnának az emberek jogai hogy akkor még le is rohannának minket.Csak egy példa ha elözönlenének minket a nato csapatok nem ütköznének ellenállásba.Igen ám de mikor itt lesznek vajon bele gondolt valaki mi történne ha a jelenlegi vezetésnek még mindig jelentős támogatói bázisa lenne?Hát az hogy gerilla harcmodor támadásokkal megtizedelnék az itt lévő idegen csapatokat.Voltam katona tudom milyen sumák módszerekkel lehet meggyengiteni egy megszálló kontingens.Egy a lényeg amig a jelenlegi vezetés támogatóinak a döntő része nem ébred öntudatára addig nem változik semmi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. kisértet.
    Jézusom ,te hol élsz? A sósavas bácsi meg a fogatlan vénasszonyok a nato ellen? csizmadia úr? kerényi? Ugye ,te csak mókázól?
    Ünnepélyesen kijelentem ,hogy ehhez a hsz -hez képest még ion3 is
    egy Albert Einstein volt. Azt hittem engem már nem lehet meglepni. Neked sikerült.
    Gratulálok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. kisértet.
    A jó szándékodat nem vonom kétségbe. De akkor is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Barry1.Muravidékről származom ott születtem.Ott éltem majd költöztem Magyarországra.Láttam érdekes dolgot.91-ben a volt jugoszláv hadsereget ez a kicsiny nemzet hogyan szivatta meg ami után inkább gyorsan békén is hagyták és a maga útjára léphetett.Már Ljubljana közelében járt az a több mint négyszáz tank amikor az egyik szűk hágónál mikor pont az egész tank hadoszlopnak pont a fele már átért a másik fele még nem na akkor sima kézi páncéltörővel kilőtték az első és az utolsó tankot a többiből meg inkább kugráltak és elmenekültek pedig légifedezetis biztositva volt neki de igy az összes tank csapdába eset a terepviszonyok miatt.Miután megegyeztek szép csendben elhúztak ebből a kicsi országból a tankjaikkal együtt.Na én ezért irtam hogy bár lerohanhatnak minket de ahogy én sem ugy senki nem tudhatja milyen csapdák várhatnak idegen csapatokra.Igen mert amig jelentős a támogatásuk az még mindig elegendő abból a támogatói bázisból kiválogatni azokat akik bármire képesek lehetnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. http://fn.hir24.hu/itthon/2011/01/12/ranschburg/
    “Amíg ő az ország vezetője, úgy hiszem, nem lesznek az eddigi értelemben vett szabad és demokratikus választások. Hogy milyen politikai trükköt fog ehhez alkalmazni, nem tudom.”…..
    ” Ismeri a redőnysztorimat? 1944 márciusában felemelt karral kellett végigvonulnom a városon. Bámészkodós, magamnak való kölök voltam, lemaradtam a sorból, az öregek, a nők, a gyerekek közül, néztem föl a házakra, próbáltam elkapni az emberek tekintetét, színtiszta kíváncsiságból, nem volt a szememben semmi vád, és az emberek szinte kivétel nélkül elkapták a tekintetüket, és leengedték a redőnyt. Az a hang, a redőnyök hangja rendkívül felzaklatott.
    Azóta mondogatom magamnak és másoknak is: azt kéne elérni, hogy az emberek ne eresszék le a redőnyt. Amihez gondolkodni kell, agykérget használni.”
    Érdemes elolvasni újra az egész riportot.

    Andy Mage erre gondolsz? Ideje lenne tenni a dolgunkat itthon is.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Milyen érdekes…
    Amikor 56-ban tizenéves suhancok vették fel a harcot a világ legagresszívabb, legelvetemültebb és legerősebb hadseregével, akkor bezzeg…
    Most viszont még annak a puszta feltételezése is égbekiáltó bűn lenne, hogy Orbán Viktor testi épségének megóvásáért tíz- vagy akár százezrek lennének hajlandók gondolkodás nélkül életüket is adni?!
    Sajnos nagyon is reális veszélye van annak, hogy nem csupán a szavazófülkében tekintik “nemzetmegmentőnek” megdöbbentően sokan a valójában nemzetvesztőt.
    Nagyon rossz tanácsadó az elvakult gyűlölet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok társaimnak, akik ezt ünneplik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Kisértet
    Mit ártottak neked a szlovénok? Miért sértegeted őket?
    Ezek senkivel nem hasonlithatók össze a világon. ezeknél a bakondi féle szinvonal a standard mindenben. Értsd már meg!!!! Kamu az egész!!!
    Ebböl élnek ,hogy a királynak szép új a ruhája. Nézd már meg jobban.
    Csatt
    Nem akarok veled vitázni ,de én 56 decemberében a Köztársaság téren szánkóztam a “ásatásoknál keletkezett dombokon ,még emlékszem az Erkel szinház melletti fákról lógó elvágott véres kötelekre.
    Okt 23 és nov 4 között a ruszkik teljesen passzivak voltak. Nov 4. -én,mikor beindultak mindenen úgy mentek át mint kés a vajon. Senkinek nem volt a legkisebb esélye még 1 mp-ig sem! Úgyhogy ez pont az ellenkezőjét bizonyitja. Az amatőr az amatőr. Azért azt szeretném látni ,mikor a Lendvay utcai hős ,maga szőke feri veri szét személyesen az észak -atlanti szövetséget,vagy a gyöngyöspatai gárda. Istenem……….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. Megszületett a válaszcsapás a HÍR TV-be, gyerekeknek szóló, hazugsághalmazokkal!
    Mikor fognak repülni a film készítői?!
    Ez is egy “öntököndöfés” Vágó Gábort idézve….
    Ezeknek tényleg nem kell, hogy az ellenzék amortizálja őket – meg tudják ezt maguknak oldani!
    Most komolyan, miért csinálnak a vekkeresből, a 3xbóvlisból még nagyobb bohócot?
    Jöhetnek a bérbírkamenetesek a s(z)avazókkal és a sípolókkal, sámánnal, bérelt lengyelekkel és bérelt románokkal!
    Röhögjön a világ a megtépázott nemzeti mély magyarokon!
    SZÁNALMASAK, ahogyan próbálják védeni a nemzet ápoltját, közben pedig nyomják lejjebb és lejjebb!
    Milyen érzés lesz majd szemébe nézni Barrosonak és Merkelnek – ezek nem látnak tovább az orruknál?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos