Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hétfőtől tilos zsidózni az ELTE-n 2013. március 17. vasárnap 20:41 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(34)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hétfőtől tilos zsidózni az ELTE-n

Budapest – Etikai nyilatkozatot készít az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bölcsészettudományi Kara (BTK), amellyel azt akarják egyértelműsíteni, hogy az egyetemen semmiféle kirekesztésnek nincs helye – írta Dezső Tamás dékán vasárnapi közleményében.

Az eset előzményeit felidézve közölte: március 14-én ismeretlenek kisebbség elleni izgatásra alkalmas uszító, “zsidózó” matricákat ragasztottak ki néhány oktató névtáblájára, illetve az A épület egyik termének néhány padjára. A dékán hozzátette: bejelentését követően a Nemzeti Nyomozó Iroda és a BRFK munkatársai még aznap megkezdték a bizonyítékok begyűjtését, illetve a tanúk meghallgatását.

Dezső Tamás hangsúlyozta, hogy az ELTE Bölcsészettudományi Karán minden, az emberi lét bármely aspektusát érintő, arra utaló, vagy a mentén megosztó, uszító diszkriminatív jelenséget üldözni fog, és az eddigiekhez hasonlóan minden rendelkezésére álló eszközzel küzdeni fog ellenük.

Kitért arra is, hogy az ELTE rektorával és kommunikációs rektorhelyettesével konzultálva eldöntötték: az egyetem március 18-i szenátusi ülése elé terjesztik egy etikai nyilatkozat szövegtervezetét. Ennek elfogadása után minden egyetemi polgárt arra szólítanak fel, hogy aláírásával csatlakozzék a nyilatkozat szövegéhez és szelleméhez, és ezzel határozottan, egyszer és mindenkorra “hozza az egész világ tudtára”, hogy a 377 éves Eötvös Loránd Tudományegyetemen nincs helye semmiféle kirekesztésnek – emelte ki.

Az atv.hu februárban arról írt: az egyetem hallgatói önkormányzata éveken át listázta az új hallgatókat az ELTE BTK-n, a gólyatáborba jelentkezőket világnézetük, pártszimpátiájuk, felekezeti hátterük és vélt származásuk alapján jellemezték.

Dezső Tamás hangsúlyozza, hogy akkori nyilatkozatában is elítélte a származásra utaló, vallási, nemi, világnézeti, ideológiai vagy más identitásbeli alapon történő megkülönböztetést vagy erre irányuló szándékot. A dékán mostani közleményében megerősítette akkori szavait.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +9 ( 11 szavazatból)
Hétfőtől tilos zsidózni az ELTE-n, 5.0 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(34)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

34 Reader’s Comments

  1. Vizsgálják ki,ki irta az aljas szöveget!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  2. Az “egyetemi polgár”-ban a tanulók is benne vannak? Nekik is alá kell írni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  3. Szóval eddig nem volt tilos.
    Valahogy sejtettem.
    Akkor most felszámolják a Jobbik fészkeit, vagy ezentúl nem zsidózni, hanem pirézezni fognak? Mert azt nem tilos?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  4. Na brávó!
    Ennyire futotta?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  5. Az egyetemi zsidózás történelmi hagyomány.Már az 1920-as,30-as években is az uri magatartás része volt,sőt a Turul Bajtársi Szövetség a haladó hagyományok részekélnt bevezette a zsidóverést is.Nincs mit csodálkozni, ami rohadt volt,az rohadt is maradt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  6. Biztos? És eddig miért zsidózhattak?Dékán úr, meg kéne magyarázni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  7. Kultúrkörökben, kulturált egyetemeken mindig is tilos volt zsidózni. Az ELTE ezek szerint a fasiszta “értelmiség” első számú kiképzője……….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  8. Keddig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  9. Ez a helyes!
    Ha már előfordult ez a súlyos eset, igenis mindenkivel írassák alá ezt az etikai nyilatkozatot !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  10. Es az országban ? Ott mikor tilos zsidózni buzizni ciganyozni?
    TGM egy rossz mondatot mondott, igy kezdte: Kedves nácik ….
    Nem! Rohadt büdös mocskos bortontoltelek anyaszomorito nácik

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  11. Magyarjòszág. Hogy fér el egy ilyen kis helyen ennyi gyülölet?
    Ugye jó olvastam, a tudományegyetem, nem nyilvános VC-ben…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  12. Aki mégis megteszi, annak büntetése szigorú ejnye-bejnye. Ennek végrehajtási utasítása: Az elítélt előtt felsorakozik a Rektori Tanács (kisebb jelentőségű esetben a megfelelő Dékáni Tanács), majd az “Ejnye-bejnye!” minősítést kórusban (legfeljebb 0,3 sec eltéréssel) együtt mondják, miközben ugyancsak együtt mozogva fejüket először balra, majd jobbra csóválják, legfeljebb 0,28 sec eltéréssel. Ezután mind az elítélt, mind a megfelelő tanács szabadon távozhat.
    Az ítéletet arra kijelölt testület mondhatja ki, ennek elnöke a büntetőjog oktatója, egyben a Terror Háza igazgatója.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  13. Évekig eltűrték a jobbikosok dominanciáját az egyetem falain belül, sunyimód hallgattak, semmit nem tettek. Miután ilyen nagy nyilvánosságot kapott az ügy, már meszelgetnek, kozmetikázgatnak, gusztustalan!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  14. Liberális toleranczia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (12 szavazatból)
  15. A magyar egy kimondottan rasszista nep! Termeszetesen ezt is lehet tagadni de ettol meg a teny , teny marad ! Sajnos van meg hova fejlodnunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  16. Féligazság csak a kivizsgálni ! UTÁNA HA MEG VAN A TETTES KIVÁGNI MINT MACSKÁT a dolgát végezni !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  17. Ez az egész immár annyit ér Mordorban, mint halott s…ggére a csók.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  18. ES azokat is kivagni, valamint fel sem venni akik nem irjak ala !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  19. Én mint magyar zsidó már évek óta mondogatom magamnak, mi lenne ha lenne mondjuk egy ilyen varázsló aki minden magyar zsidót, és minden eddigi, a magyar zsidók által teremtett értéket kivinne az országból.
    Az összes író, költő, művész, kutató, stb, termékét, és minden mást amit magyar zsidók hoztak létre.
    Nem lenne Pál utcai fiúk, Karinthy, Rejtő Jenő. De nem lenne Fenyő Miki sem, meg Demjén Ferenc -tudom ő jobboldali de zsidó is-, nem lenne Presser Gábor, nem lenne Básti Lajos, Csákányi László, Márkus László, Kern András, stb. Most egy jó hosszú sor jönne ha mindenkit felsorolnék.
    Akik habzó szájjal örjöngenek a zsidók ellen, azok vajjon felfogják hogy igazán mit tesznek? Ezek tényleg hazafiak? Vagy fordítva, árulók, akik faji alapon megfosztanák a nemzetet sok nagyszerű szülöttjétől. Ezen kéne elgondolkozniuk. -A szláv meg német neveikkel, mert úgy látom, a legtöbb örjöngve zsidózó sem Árpáddal jött be a Kárpát-medencébe.-

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  20. GaborNYC
    2013. március 18. hétfő
    03:50
    Gondolod, hogy hiányolnák? Szólna a Pataky féle UFO nóta ,es a Kárpátia nevezetű zenekar gyülölethimnusza. Akiket felsoroltál azoknak a műveikról még hallomásból sem hallottak ezek. Valószínűleg kordéval közlekednének és hírdetnék önnön felsőbbrendűségüket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  21. Kedves Dezső Tamás!
    Ha idáig, elkerülte volna a figyelmét, idáig el is kellett jutni!
    Nem észrevenni a levegőben izzó és szellemiségében erjedő hangulatot, több mint bűn!
    Alkalmatlanság arra a feladatra, amelyet betölt, az ELTE teljes vezetése!
    Ha nem vette észre azért, ha észre vette és nem tett ellene azért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. Példát kell venni a görög labdarugó szövetségről, amely 24 órán belül örökre eltiltotta a náci karlendítéssel ünneplő labdarugót!!!!
    Nálunk listázták az hallgatókat, raasszista feliratakat ragasztottak ki. Az ELTE erölködik, de nem nyomoz, mert ehhez nincs joga, nem is vizsgálódik, etikai szabályokat alkot, amire nem mondható, hogy semmi. De kevés! (Akik ezeket tették, azokat el kell távolítani még az egyetem közeléből is.)
    Akik hatékonyan tehetnének valamit, azok az ügy elkenésén dolgoznak. Nem tudjuk, mit tett a rendőrség, az politikai ügyekben egyébként oly aktív ügyészség! Nem szólalt meg a köztársasági elnök! Erről a témáról hallgat a rasszista ügyekben kettős beszédet folytató miniszterelnök, hallgat Balogh miniszter és az igazságügy miniszter is, pedig ők is tudják, hogy vétkesek közt cinkos, aki néma. Igaz a némák között sok a felbújtó, a két világháború közötti nacionalista/rasszista időszak eszméinek feléélesztésén dolgózó.
    A jelekből arra lehet következtetni, hogy a vörös csillaggal kapcsolatos ítélettel dacolók szívét lelkét melengetik ezek a rasszista megnyilvánulások, mert rendszerük és mindennapi poolitikájuks is eleve a kirekesztésre, a rasszizmusra épül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  23. EdCarping
    2013. március 18. hétfő
    07:04
    Tudod, ez a legálságosabb ebben az egészben!
    Ameddig némák,addig nem kell tudniuk a jelenségekről, ellenben szíthatják, sőt szervezhetik ( szervezhettetik ) az egészet ( Jobbik ) a háttérből!
    Ameddig némák, addig kitüntethetik a fasisztoid eszméket hirdető embereket, és soraik között tudhatják az ezeket az eszméket árasztó 5-ös párttagkönyvvel rendelkező embereket.
    Ameddig némák, nem kell, hogy tudjanak róla!
    Csak szerencsétlen Zuslágot kellett meghurcolniuk, annak a milliomod részéért, amit történelmi bűnként ők ma elkövetnek.
    Félreértés ne essék, Zuslágot elítéltem, az idétlen röhögéséért ( szalon zsidózás ) , de ami az ELTE – n megy az ezen a határon rég túl ment, és nem lakol meg érte senki, csak nyilatkozgatnak!
    Szégyen, hogy az ECHO TV munkatársát kitüntetik, Zuslagot meg meghurcolták!
    ” És mi mégis láncot hordunk? “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  24. Amíg a nácikat kesztyűs kézzel kezelik, addig nincs jó megoldás! :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  25. Kedves Gyöngyi Péter!
    Szerintem csak aki nem akarja, az nem látja, hogy ma olyanok bitorolják, fülkeforradalomnak hazudva az 1/3-nyi szavazótól kapott 2/3-os hatalmat, akik a két világháború között csúcsra járatott fasiszta és náci nézeteket vallják és ezek, mind szélesebb tömegek általi befogadása érdekében végeztetik médiabirodalmuk pártmunkásaival az agymosást, az érintettek legnagyobb megelégedésére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  26. Kedves Ed,
    1/3-nyi szavazótól kapott 2/3-os hatalom vagy 1/8-nyi böl, valahogy érdekes módon mindig vagy dunába tudott löni vagy gázkamrákba hajtani segiteni és ölni az a picike kis 1/3-os rosszcsont kissebség ezreket és százezreket ebben az országban – természetesen erröl a töbség nem tehetett. Hiszen mit is tudna a többség csinálni?
    Magyarországot addig kellene felosztani, amig egy terület marad belöle, ami fölé cirkuszsátrat lehetne huzni. Igy legalább röhögni tudnék.
    Szegény történelem nem fárad el mutatni, hogy ebböl az országból hosszútávon soha nem lesz semmi jó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. Ja, akkor jól van!
    Most megnyugodtam, mert aláírnak, és innentől kezdve senki nem fog zsidózni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Noakkormajd hétfőtől, jólirgumburgum…

    Szégyen. (Mármint az, hogy “hétfőtől”)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Egy kis csavart sajnos kapott a dolog: “világnézeti, ideológiai vagy más identitásbeli alapon ” ami azt jelenti, hogy a gyűlöletkeltő rasszizmus és homofóbia tilalma mellett viszont tilossá lett bírálni a nácikat, mert ők “világnézeti-ideológiai” csoport, ergo: ezt mégsem lett volna szabad belevenni, vagy most törölni kellene. Másik: “más identitásbeli alapon” – ez pedig azt jelenti, hogy pl. a szabadrabló-harácsoló fehárgalléros bűnözők (burzsujok-milliárdosok-gazdagok) bűntetteinek leleplezése is tilos: vagyis a kritikai társadalomelmélet kifejtése, és a konkrét gazdasági-társadalmi bajok feltárása (nemzetiség és felekezet nélküli, faktikus leírásról beszélek!) is ellehetetlenült, pedig fontos lenne!
    Harmadik: az olyan gyávák ellen, akik felragasztanak egy cetlit és elfutnak, inkább őrség kellene!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Szolid 2o13.o3.18.

    SZÉGYEN!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. Kalous Antal (2013. március 18. hétfő 18:04)
    Kösz, ha nem szólsz, nem tűnt volna fel…
    Viszont Dezső Tamás szerintem sunnyog. Dékánként tudnia kellett erről az egész disznóságról (vagy ha nem tudott, alkalmatlan dékánnak), és ez a listázás, a jobbik-barát HÖOK szervezetek működése lehetetlen lett volna a vezetés támogatása vagy tűrése nélkül.
    Az ELTE olyan rohadt belülről, hogy már csak a héja mutat valamit, de az se sokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Dezső Tamás nem lehet hogy ezzel a kijelentésével előre menekül? Nehezen hihető, hogy eddig nem volt hallgatólagos beleegyezése. Túlzottan el van harapódzva az antiszemitizmus az egyetemen. Nem pont most alakult ez ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Ego:
    bocsánat, melyik résszel sikerült feltalálnom a viaszkot?
    Uis a többi kommentben a tilalmak túlvezéreltségét nem láttam explikálni, vagy azt, hogy egyáltalán feltűnt volna bárkinek…
    Persze, itt arra kell gondolni, hogy a trükk, amit itt bevetettek, nem új: 2011 novemberében Leningrádban láttam a “Népfelkelés napja” – nemzeti egységnap plakátját, ahol az “egységesoroszok” (Fityisz po-russzki) kijelentették, hogy “bármilyen társadalmi réteghez” (értsd: vagyoni!) tartozzon is bárki… Ami röviden a gazdagok “identitássá” hazudása, a bérből és fizetésből haldoklók védekezési-tiltakozási lehetőségeinek “kirekesztéssé” hazudása…
    A legnagyobb, legfasisztább hamisítás, csúsztatás, amit a Sion bölcsei óta láthattunk. (A vagyon lopás, a gazdag tolvaj, a tettei alapján ítélni meg valakit, SOSEM lehet kirekesztés!!!)
    Ez a hitvány szöveg az “ideológiai csoportok” védelméről pedig egyértelműen a fasizmust védi a méltó elemzéstől, hiszen valós kritika csak arról (ill. alacsonyabb fokozatáról, a kapitalizmusról) szólhat…
    Ezért éreztem úgy, hogy explikálnom kell ezt az árnyalatot is.
    Mit nem vettem észre?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. Hogy kis teret juttassunk a józan észnek is.
    A kari vezetés még 14-én (tehát azonnal) feljelentést tett, a rendőrség nyomoz, a tetteseket szigorúan felelősségre fogják vonni. Nem csak az egyetemről való eltanácsolással, hanem akár börtönbüntetéssel.
    A karon korábban (néhány évtizede) soha nem került sor nyilvános antiszemita megnyilvánulásra. Mi ellen kellett volna fellépni?
    A hallgatók és az oktatók között a politikai pártszimpátia nagyjából olyan lehet, mint az országos átlag. De, természetesen, a politikai, világnézeti kötődésről egy egyetem nem gyűjthet adatot. Politikai rendezvényeket az egyetemeken tilos tartani, és nem is voltak ilyenek. Az egyetem sem jobb, sem baloldali, sem semmilyen politikai rendezvényre nem adott és nem adhatott engedélyt.
    A HÖK egyébként autonómiával rendelkező, választott vezetőkkel működő érdekvédelmi szervezet. Nem tartozik az egyetemi vezetés alá, működését törvény szabályozza.
    A gyűlöletbeszéd eddig is tilos volt az ELTE.n, csak az újságcikk csúsztatása, hogy “hétfőtől”. A nyilatkozathoz egyébként csatlakozhat minden egyetemi polgár — hallgatók is. A gyűlöletbeszéd tematikájának a kar előadássorozatot fog szentelni.
    Hangulatkeltés helyett minden értelmes, jószándékú kreatív javaslatot a kar örömmel fog fogadni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos