Ronai and Ronai
AMERIKAI

Folyamatosan nő a magyar államadósság 2013. március 25. hétfő 0:04 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Folyamatosan nő a magyar államadósság

Budapest – Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, az Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságának elnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormány által ígért gazdasági növekedéssel szemben tavaly 1,7 százalékos volt a GDP-csökkenés, ami azt jelenti, hogy 500 milliárd forinttal kevesebbet termelt az ország.

Az államadósság viszont folyamatosan nő, jelenleg GDP-arányosan 80,2 százalék, “miközben a kormány elkobozott 3 ezer milliárdot, a megtermelt javaink 10 százalékát, és eltapsolták a felét ennek az összegnek” – mondta, példaként említve az állam által visszavásárolt Mol-részvényeket

A szocialista képviselő szerint a radikális adócsökkentés is csak a gazdagoknak adott többletet, mert a minimálbérből élők a gyerekenkénti 33 ezer forint kedvezményt nem tudják kihasználni. Megemlítette, hogy tavaly 2 százalékkal nőtt a nettó keresetek összege, ugyanakkor 5,7 százalékos volt az infláció, vagyis,  “csak Matolcsy-féle növekedés volt”, ami valójában azt jelenti, hogy 4 százalékkal kevesebbet kerestek az emberek.

A kormány társadalompolitikája is mínuszos, szétzúzták a szociális védőhálót – mondta, példaként említve: hogy a korábbi, 9 hónapig tartó álláskeresési támogatást 3 hónapra csökkentették, miközben a járulékokat továbbra is beszedik a munkáltatóktól.

Gúr Nándor a foglalkoztatottsági és munkanélküliségi adatokra hivatkozva arról beszélt, hogy a Fidesz egymillió új munkahely ígéretével szemben sokkal kevesebben dolgoznak, jelenleg 670 ezer regisztrált munkanélkülit tartanak nyilván. Hozzátette, a regisztrált munkanélküliek 55 százaléka semmilyen támogatást nem kap, és több tíz-, vagy százezer ember lehet, aki nincs regisztrálva, vagy már kikerült a rendszerből.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +16 ( 16 szavazatból)
Folyamatosan nő a magyar államadósság, 5.0 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. Miért nem kérdezi meg senki a kormányt, hogy hol a lé? Válaszra kell kényszeríteni őket!
    Irtózatos mennyiségű pénz tűnik el kézen közön. Senkinek nincs szava ez ellen?
    Ellenzék? Vagy ebben az országban csak neve van? Cselekedni nincs akarása?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  2. 2003 környékén “falurombolásról” meséltek – de ha ők csinálják (országrombolásként!) az hőstett…
    Az unortodoxia be kellene kerüljön az akadémiai szótárba “szemfényvesztés”, “hozzánemértés”, “idiotizmus” jelentésben…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  3. A munkanélküliség is aggasztó, de a rokkantnyugdíjasokkal mi lesz? Sokukat “visszaminősítettek” és vannak akik semmilyen támogatást nem kapnak:

    http://vizallasjelentes.blogspot.hu/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  4. A munkanélküliség is aggasztó, de a rokkantnyugdíjasokkal mi lesz? Sokukat “visszaminősítettek” és vannak akik semmilyen támogatást nem kapnak:

    http://vizallasjelentes.blogspot.hu/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  5. A FIDESZ arcpirítónak nevezte a szocialisták újabb hazugságait, és ismét össze kötötte Gyurcsány és Bajnai kormányát. Kocsis Máté még arra sem ügyelt, hogy szándéka szerint fogalmazzon, hiszen szerinte 160 ezerrel kevesebben dolgoztak a gyurcsány-bajnai kormányok idején, mint ma. Igaz ez azt jelenti, hogy a világválválság ellenére is stabilizálni tudta Gyurcsány és Bajnai is a foglalkoztatást.
    Az új stratégia, hogy Kocsis Máté a jóságos szelid ember képében tetszelegve hazudtoja meg azonnal a kormány bírálóit. Jól csinálják, hiszen az emberek nagy része beveszi ezt! Miközben zuhan a gazdaság, az ország egyre elszigeteltebb, az emberek helyzete mind kilátástalanabbá válik, a többségnek tetszik a pávatánc, a kettős beszéd és a rezsicsökkentésért folytatott álharc és a kommunikátorok álszent nyilatkozata. Érdemi, a gazdasági teljesítményt javító, az egyes embercsoportok lecsúszását megakadályozó, a középosztály helyzetét stabilizáló és az ország iránti bizalmat helyreállító intézkedések nem történnek. Az emberek beveszik, hogy Orbán ellenőrizetlen hatalmra való törekvése azonos az ország önrendelkezésének kivívásával. Nem veszik észre, hogy 1990 óta itt minden kormány szabad akaratából hozta törvényeit, hogy az EU, Orbán szerinti diktátumait, az EU szabályaiban rögzített értékrendet és a tagállamok együttműködésének szabályait a magyar nép döntő többségének népszavazással megerősített, szabad akaratából vállalta.
    Hiába áll ki bármelyik ellenzéki politikus a nyilvánosság elé a tényekkel, ebben az elfertőzött, elbutított közegben azonnal lenullázódik minden, amit mondanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  6. EdCarping+++++++++++++++++++++++++++++++
    A sok narancsos úgy tudja, csak az a hitel, amit az IMF ránk akar sózni!))))
    Az államkötvényről azt hiszik, hogy a 7-8 %-s kamatot a vásárló/befektető fizeti….így az nem adósság!)))) Komolyan, így tudják!
    Azok, akik kicsit tisztábban látnak, azzal magyarázzák, hogy legalább megőrizzük az önállóságunkat, nem pofázik bele a külföld a dolgainkba – hogy ez mibe kerül, na abba nem gondolnak bele.
    A 3xbóvli után befektetésre nem ajánlottak leszünk, na akkor már nem fogják venni, mint a “cukrot” az államkötvényeket, majd eltapsolják az MNB tartalékot – és bezár a bazár!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  7. Azért el kell ismerni, hogy egy valamit tökélyre fejlesztett a jelenleg kormányon lévő gengszter társulat – a hazudozást. Teszik ezt olyan meggyőzően hogy a lakosság nagyobbik fele még mindig bedől nekik, annak ellenére, hogy saját bőrükön érzik a keserű valóságot. Birka nép vagyunk. Az ellenzéknek sokkal keményebben és hangosabban kellene cáfolni az orbáni hazugságok minden egyes szavát. Az igazságot nem suttogva kell kimondani az üvöltő orkok között!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  8. Nem fogom fel,hogy ezt miért nem lehet szóró anyagokra – röpcédulákra – vagy plakátokra kitenni?
    Ha nincs plakátokra pénze az ellenzéknek,illetve annak bérleti díjára, talán röpcédulákra telik.
    Olyan szövegekkel, amit mindenki megért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  9. Persze, hogy nő az adósság amikor a Híradóban is arról van szó, hogy a távfűtés felére csökkent a mamánál.
    http://videotar.mtv.hu/Videok/2013/03/24/12/MTV_Hirado_2013_marcius_24_8_00.aspx

    2:30 és 3:40 között

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  10. csakén- Több hozzászólásban olvastam,most nem vesznek föl kölcsönt és az állampapír kibocsájtást azért tarják jónak,mert annak hozama van, ezek a buta alakok támogatják a rablóbandát.Nagyon sok ember nem ismeri be,hogy ő is felelős sorsa alakulásáért és ha rosszra fordul a sorsa hajlamos ezért mást hibáztatni és ha ezt magyarázzák neki,akkor igazolva látja véleményét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  11. http://www.origo.hu/itthon/20130325-tamogatja-juhaszt-a-fidesz-es-a-jobbik.html

    Ma a sokadik “elfogulatlan” no és persze „független” jogászt választja meg alkotmánybírónak a Fidesz és kuzinja a Jobbik, hiszen egy a közös jelszavuk azaz referenciájuk: a “szemkilövetés” nevű hazudozás és persze az ahhoz kapcsolódó “objektív” vizsgálók mint ez pali hol máshol, mint a nyilas Morvai Krisztinke féle bizottságban.

    „Juhász Imre több mint negyedszázada egyetemen oktatja az eljárásjogot, részt vett a 2006-os rendőri törvénysértéseket feltáró Civil Jogász Bizottság munkájában, 2008 óta a Független Rendészetei Panasztestület elnöke.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Ezt is tagadjak !! De majd jon a hulye magyarazat peldaul a komcsik miatt van , vagy a multik miatt vagy az ordog miatt ! 1 a lenyeg ok tokeletesek mindenki mas hulye v ellenseg! Igy pedig nem lehet vezetni 1 orszagot csak a szakadekba! Orban egy sotet paraszt , latszik is az orszagon, de hogy mikent gyult kore ennyi tehetsegtelen seggnyalo taplo azt mar kevesbe ertem. .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  13. T. Kommentelők!
    Legyünk őszinték, mindent figyelembevéve, az tényleg nem volt szép, hogy a magyar állapotokról a német közszolgálati televízió gyermekeknek sugárzott egy rajzfilmet. A jelenlegi Magyarországról a német felnötteknek kellett volna sugározni, egy horror filmet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  14. Kovács Szilveszter

    Emberek, órák óta esik a hó ! A helyzet ugyanaz, mint a nemzeti nem ünnepen. Buktassuk már meg őket !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  15. https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nHOKoRuA6vE

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Érdekes gondolatom támadt.
    Ha egy ilyen kis havazás a sarokba képes állítani a Hatalmat ,( régen ötször ekkorák voltak és mégsem állt le az élet, ) akkor mi következne be abban az esetben , ha ( miután kiraktak minket az EU.-ból és a NATO.-ból ) az egyesített román-szerb-szlovák haderő egyszerűen lerohan minket ?
    De mit is túlzok….e három közül elég egy is. sajnos..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. “Folyamatosan nő a magyar államadósság”
    Meg akarja azt valaki állítani? Mert úgy-e NE A SZAVAIMAT FIGYELJÉTEK!
    Majd Eltolcsi elviszi a balhét. Ő e célból van tartva, sokáig a választás utánra.
    Ő majd helyreteszi a következő kormányt is. Megalapozza jövőjüket.
    Érdekelnek akkor valakit közülük az államkötvények, ha megbukik az állam?
    Saját vagyonaik már tárgyiasultak, azok már biztosítva vannak.
    LERAKÁSRA KERÜLTEK A DINASZTIÁK ALAPJAI.
    Kit érdekel ezek után ilyen blamás dolog, hogy államadósság?
    Majd a zemberek megtérítik, ha hagyták ellopni a szemük előtt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. A termőföld mindég megőrzi értékét és ez most egyenlőre bérletként,rövidesen tulajdonként a rablóbanda kezébe n van,ha csődbe viszik az országot,az ő jövőjük biztosítva van.Szép jövő várható,aki nem akar éhen halni az mehet hozzájuk jobbágynak.Ellenzék meg egyezkedik,az a lényeg nekik,hogy ki milyen semmitmondó javaslattal állt elő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. ateista
    Ezért kellene az EU-nak a pénzeket befagyasztani, mert nem gazdálkodni akarnak, csak az EU-s támogatások kellenek – ha ezt nem kapnák meg a pályázatok nyerészkedői, keresztben lenyelnék a 3xbóvlist, oszt pávatáncolhatna!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos