Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: A szőröstalpúzás szent joga 2013. január 16. szerda 18:58

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: A szőröstalpúzás szent joga

Már ezt is elvonják a magyartól. A szőröstalpúzás szent joga az, amitől népünk vérmes ifjai, honféltő gyermekei márciusban elesnek. Az UEFA, amely korántsem a demokrácia őre, a puritán sportszellem fellegvára, sokkal inkább a multi-funkciós biznisz, a reklám, a szórakoztatóipar és a legális emberkereskedelem letéteményese, úgy döntött, hogy a márciusi magyar-román kettős élvezet (vereség plusz sovén őrjöngés) örömét megvonja a méla pesti néptől. Furcsa lesz a sárga trikósokat és a meggypiros mezeseket látni, ahogy fel alá szaladgálnak a márciusi éjszakában, miközben az Aréna úti rendőrkordon felől panaszosan beszűrődik a „szőrös talpú románok … az anyátok” nemzeti rigmusa. (Hogy a románok mit ordítanak vissza, nem kétséges, de az legyen az ő bajuk.)

Nem tudom, látott-e már valaki zártkapus meccset? Élvezhette-e üdítő légkörét. A labda puffanását a némaságban, a játékosok elnyújtott kiáltozásait, az élesen fel-felharsanó sípszót. Ragyogó riporttéma. Ezek a román-magyar történelmi meccsek rég nyitott kapuk előtt mennek. Központi taktikai elemük a kölcsönös nyálazás, sározás, a szervilis hajbókolás, az aktuális nagyhatalomnak címzett sunyi benyalás, a hátbatámadás, a túlteljesítés, bosszú és ellenbosszú. Ha tehát a román sajtó örömmel fogadja, hogy a márciusi „sorsdöntő VB összecsapás előtt” (vajon mi a sorsdöntő rajta?) „váratlan segítséget kaptak”, nem jár az igazságtól messze. A dolog kissé megalázó, a problémára se megoldás, de ez van. Az UEFA most besokallt, és a nagy bizniszt féltve tiltani, elvonni, fegyelmezni kezdett. Bejelzett a labdarúgás térképéről eltűnő, Európából kisomfordáló, rosszhírű magyaroknak: most aztán elég. A rasszizmus ront az üzletmeneten. Mert más baj ugye nincs vele.

A legbizarrabb érveket ezúttal is a téma-érzékeny Jobbik hozta össze. „Vajon mi volt a célja az MLSZ-nek azzal, hogy a kényes nemzetközi helyzetben, mikor Izrael újra terrorizálni kezdte a palesztin népet”, épp magyar-izraeli meccset rendezzen, ráadásul barátságosat?

Valamit valamiért, barátaim. Vagy megtagadjuk magunktól a románozás szent jogát, vagy le kell mondani a jóízű zsidózás össznépi öröméről. Nehéz döntés, mértéktartó politikai elmét kíván. Nem is várhatunk türelmes belátást a vágyaitól vezérelt tömegtől, mely mindent egyszerre akar. Jólétet, biztonságot, kenyeret, zsidózást és hongyarapítást.

Így látta az UEFA fegyelmi bizottsága is, és saját hatáskörbe vonva a döntést, elvonta tőlünk a románozás szent jogát.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (26 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +33 ( 43 szavazatból)
Buják Attila: A szőröstalpúzás szent joga, 4.2 out of 5 based on 26 ratings

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. a cikkel egyetértek, de a meccset azért nem kéne még leírni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  2. Há má ménem kéne leírni ?
    MI a magyar foci ?
    Egy nagy rakás szar az.
    Az a magyar foci,
    -
    A minap egy ismert politikus beszélt a Klubrádióban.
    Azt találta mondani -többek között- :
    ” Imádom a focit. Ezért nem nézek meccset. Mármint magyar meccset. Mert azok nézhetetlenek. Szerencsére ANNYI jó csapat van még a világon…és annyi műholdas TV csatorna , ahol leadják ezeket…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  3. a magyarok semivel se (raszisták)mint mások,csak at a baj hogy mi magyarok vagyunk és nem férűnk a begyűkbe,emlékezűnk a magyar -román mérkőzésen bukarestben mikor kiteték azt a szégyenletes bénert(magyar aszonyok csak ———————- szűlnek) akkor mit csinált a nemzetkőzi sport vezetői,.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  4. ion3
    2013. január 17. csütörtök
    06:39
    bukarestben mikor kiteték azt a szégyenletes bénert
    .
    Ja igen, akkor nekünk is lehet…
    De az is lehet, látva annak tényét, hogy egy izraeli barátságos meccsen sem bír magával a magyar szurkesz, a bajt megelőzendő zárták ki a népet.
    Te mit tettél volna ion3?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  5. Ion3! Akkor másnap az egyik legnagyobb román napilap vezércikkében (sajnos nem jegyeztem meg a lapot és a szerző nevét sem) megjelent: Bocsássatok meg magyarok!
    Focit én Magyarországon utoljára 1967-ben (vagy 68-ban?) láttam: Fradi-Manchester United, VVK Kupa, Népstadion.
    Egy stadion közelében lakom. Amikor meccs van, lezárják a környező utcákat (a miénket is), félelmetes menetbe szorítva viszik – igenis, az állatokat – a külön villamoshoz. A “szurkolók” meg ordibálnak, ha véletlenül valaki kidugja a fejét az ajtón, rögtön felhangzik a “mocskos cigány”. Ezek nem nemzetközi mérkőzések, arra a kicsi stadion nem alkalmas. Vajon mi pénzbe kerül nekünk a tucatnyi rabszállító, az ötven rendőrautó, a külön villamos (meg gondolom a külön metró), a száz rendőr? Egyszerűen nem értem, hogy miért hagyták ennek a sportnak a művelői, kedvelői, hogy idáig fajuljon a helyzet? Ha lenne a világon jóérzésű focista, be sem tenné a lábát Magyarországra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  6. A magyar “szurkolók” nem fognak ebböl semmit tanulni, amíg az MLSZ, élükön harcias vezérünkkel nem tesz ellene, de határozottan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  7. Szerintem is úgy néz ki, hogy a “cigányozás” sokkal inkább megbocsátandó a nyugat szemében, mint a “zsidózás”.
    Ez pedig azért lehet így, mert a zsidók részéről semmilyen beilleszkedési probléma nem merül fel. Cigányok kitoloncolásáról pedig itt is, ott is rendszeres időközönként hírt adnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. „Nagyon, nagyon rossz érzéseim vannak. Igazából azt gondoltam, hogy végre-valahára lesz egy ügy, amire az egész ország egy emberként áll ki, a büntetés igazságtalansága okán, de hát nem így lett. Én kinn voltam a mérkőzésen, valóban volt néhány elítélendő megnyilvánulás, pár tucat embertől, de az, hogy most miattuk büntetnek másik negyvenezret, aki kulturáltan szórakozott, az felháborító. Sajnos néhányan szinte kárörvendően nyilatkoznak idehaza is arról, ami nekem nagyon fáj. Volt olyan játékos, aki azt mondta, hogy a döntés igazságos, sőt, jogos. Ez a legfájóbb: én játszottam Romániában, emlékszem a hangulatra, ahhoz képest, ami a Magyarország-Izrael mérkőzésen volt, az semmi. Arculcsapás a magyar futballtársadalomnak. Még egy gondolat: kíváncsi vagyok, Romániában hogyan fogják kezelni a magyar himnuszt, mert amikor én ott játszottam, először fordult elő, hogy nem tudtam énekelni a himnuszt, mert nem hallottam a zenét.”

    Mátyus János (samsungsport.hu)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (12 szavazatból)
  9. „Itt különböző összeesküvés-elméleteket lehet gyártani, amiket senki nem cáfol. Mindenki nagyon okos, nagyon jó, és majd a belize-i meg a Guam szigetéről érkező urak eldöntik, mi legyen: futballnagyhatalmak kezébe került a magyar válogatott sorsa. Olyan emberek döntenek az etikai bizottságban, akiknél egy rosszabb szabadrúgásnál a tengerbe esik a labda… Egy a lényeg, hogy ez egy nagyon szépen kikészített csapda volt, amibe belesétált a magyar válogatott. Miért kellett meghívni Izraelt, egyébként? Miért nem lehetett inkább San Marinót? Az MLSZ-ben is a lelkesedés volt a fontosabb, mint az ésszerűség; tudhattuk, hogy ez egy pokolgép, ami fel fog robbanni, és mi még kértük is a bombát. Más kérdés, hogy a Wiesenthal Központ egymillió eset mellett sétált el úgy, hogy nem vett észre semmit; mivel érdemeltük ki a különleges figyelmet?”

    Horti Gábor (samsungsport.hu)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (12 szavazatból)
  10. Magyarországon a futball szent dolog, legyen az NB1, vagy megyei bajnokság, női foci, vagy kispálya. Bármennyire is megpróbálták az elmúlt 22 évben tönkretenni a magyar labdarúgást, bemocskolni bundával a meccseket, elüldözni a szurkolókat, magyartalanítani a csapatokat, még mindig a legnagyobb érdeklődés övezi sportberkekben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  11. ronisize
    2013. január 17. csütörtök
    15:12
    Baromarcú!
    Más nemzetet gyalázni szemétség elitélendő és megtorlandó! A ti focitok annyit és mint a führeretek szava, vagyis semmit. Csoda, hogy egyáltalán beengedik a focistáitokat valamelyik normális mérközésre. Amit a szurkolók drukkolás ürügyén művelnek az kimerití a hádorús és népek elleni uszítás fogalmát. Ne csodálkozzatok, hogy egyetlen kulturnép sem hajlandó már veletek egy levegőt szívni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (18 szavazatból)
  12. Természetesen nem értem ide azokat a keveseket akiknek még megmaradt a józan esze!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  13. Már megbocsáss, ronisize, de logikád mentén haladva a zsidók a hibásak, amiért zsidózzák őket?!
    Ugyanis csapdába sétáltunk volna, amiért Izrael válogatottja idejött?
    Ki a búbánat fogott gépfegyvert arra a csürhére, kényszerítve őket, hogy sértegessenek, uszítsanak?!…
    Tán csak nem azt akarod mondani, hogy tulajdonképpen Izraelt kellene zárt kapus mérkőzéssel büntetni, mert kiprovokálták a lezsidózásukat?!
    Sokat megéltem már itt tapasztalatokban, az AN-en, de erre még álmomban sem mertem volna gondolni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (16 szavazatból)
  14. ronisize
    A kulturált szórakozás utáni helyreállítás már több száz millióba került a magyar adófizetőknek.
    Ne nevettessen, mert arra ott van a Bajor Imre szurkolós műsorszáma.
    ion3
    Ha ön magyar, akkor én inkább piréz vagyok, és nagyon uncsi már ez a bántanak bennünket magyarokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  15. ronisize
    2013. január 17. csütörtök
    .
    “Miért kellett meghívni Izraelt, egyébként?”
    Miért “állat” a magyar szurkesz, egyébként?
    .
    “…valóban volt néhány elítélendő megnyilvánulás, pár tucat embertől, de az, hogy most miattuk büntetnek másik negyvenezret, aki kulturáltan szórakozott, az felháborító.”
    Ismerve a magyar szurkolók kultúráltságát, bizonyára úgy látták helyesnek a FIFA-nál, hogy jobb a békeség, ezt a meccset zártkapuk mögött kell lejátszani.
    Jó indokuk is megvolt rá, mert ha egy barátságos meccsen büntetlenül mehet a zsidózás, akkor ugyan már, egy ilyen tétmeccsen ki vállalja be egy esetleges tragédia felelősségét?
    .
    “Magyarországon a futball szent dolog…”
    Sajnos nincs kritikája…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  16. Megfenyíteni, a következő esetnél kizárják a szövetségből a válogatottat, se EB, se VB, előtte O.V intézkedne gyorsan,
    De hogy másban keresni a hibát, na az mindennek a teteje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  17. Azt hiszem, elnézést illene kérnünk ronisize fórumtárstól…
    Most veszem csak észre, hogy kommentjének elején is, meg a végén is ott az idézőjel, sőt a forrás megjelölése is.
    Tehát nem a saját véleményét kezdtük ekézni…
    A gondom innentől az, hogy azért másolta-e be más véleményét, hogy jelezze, vannak ám eltérő gondolkodásúak is, vagy azért, hogy elrettentő példának szánta. Teljesen tanácstalan lettem.
    És nyilván tanácstalan lett minuszoló fórumtársam is, mert azért akkora sötétséget mégsem feltételezhetek róla, hogy ő is Izraelt büntetné zárt kapus meccsel, amiért idejöttek, hogy sértegessék őket…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  18. Nemtom csatt, csak azt, hogy mar elegem van a «Freedom House: Magyarország „szabad”» linkböl az indexröl, amit ide mar 100 x bemasolt. Ezzel gondolom, hogy egyetért, különben nem nyomatna annyira. Magyarorszag nem szabad! Majd a freedom housenak is leesik egyszer a tantusz. Persze ha azt mondanak, hogy nem szabad az orszag, akkor biztos nem linkelné be ide ennyiszer. Ennyi az észrevételem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  19. Nagyon jó soruk van ezeknek a zsidózó, romázó, románozó, tótozó ésatöbbiző, nagyon ráérő, húgyagyú szurkolóknak. Valaki elmesélhetné nekik, milyen az élet háború idején egy lövészárokban, vagy éppenséggel egy kényszermunkatáborban.
    Ha így mennek a dolgok, még lehet benne részük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  20. Én ugyan nem értek a focihoz, de abban egészen biztos vagyok, hogy ami nálunk megy ezen fogalom alatt a gyakorlatban, annak kábé annyi köze van az eredeti fogalomhoz, mint Orbán rendszerének a demokráciához. Formájában hasonló, de lényegében köze sincs hozzá.
    Egészen biztos, hogy nem a látvány miatt mennek ki azok, akik miatt közveszélyes időtöltéssé válik a puszta jelenlét is. Hőbörögni, randalírozni mennek, és az okoz nekik örömöt, ha mindenki másnak elveszik a kedvét attól, hogy ott legyenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  21. Barátom mondása egyre igazabbnak tűnik:
    “A foci a bunkó ember sportja.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  22. Szomjankórász !
    *
    Ez sajnos már akár hatvan éve is így volt. Úgy egymás közt a focistákat mindig is bunkóknak tartottuk… (t.a kiv-nek)
    *
    Azonban a barátod alapigazsága ma is érvényes és különösen a szurkolókra nézve: “panem et circenses” elve alapján; jobb ha a stadionban, mint az utcán…stb.
    *
    Aztán ott van ennek a szinte csak ösztöneiben megnyilvánuló csürhének a politikai célokra való felhasználása, mely technikát eddig Magyarországon a legjobban e tömeghez emberi tulajdonságaiban legjobban hasonlító Orbán – azóta már – Vezér és Kancellár alkalmazta a legsikeresebben a 2006-os utcai zendülések megszervezésével. A szervezését a Fradi* B-közép lelátóin nyilvánosan szotyolázva kezdte, majd az Astoriánál koronázta meg.
    Egyszóval, ha én azt mondom focista, te azt mondod bunkó – sajnos igaz.
    *
    A fönti focista idézetek – á’ lá samsungsport.hu – huuuúúúúúú, hát azok is megérnének egy-egy misét, úgy külön-külön is…
    *
    *
    ** A fenti témákban az sem mellékes, hogy a Horthy érában a Fradi mögött mindig a nyilaspárt mozgolódott, mint támogató. Nem volt véletlen, hogy amikor kb. 10 éve Várszegi Gábor megvette az egyesületet, a jobboldal “parlamentben” zsidózó hozzászólások formájában fejezte ki tiltakozását. Ez is a magyar futball hagyomány szerves része.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos