Ronai and Ronai
AMERIKAI

Rezsicsökkentés – mennyi az annyi? 2013. január 3. csütörtök 11:09 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(44)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Rezsicsökkentés - mennyi az annyi?

Budapest – Márciustól vagy legkésőbb áprilistól ismét tíz százalékkal csökkenhetnek a háztartások rezsiköltségei, a gáz-, a villamosenergia- és a távhőár esetében várható további “központi ármérséklődés” – értesült kormányzati forrásokból a békemenetes laptulajdonos újságja.

Hogy a kormány minden polgárára féltőn vigyáz, apáskodva gondoskodik róluk, azt látványos külsőségekben is megmutatkozik. Rogán Antal belvárosi polgármester, számos egyéni képviselői indítvány beterjesztője, valamint Németh Szilárd, az Orbán Viktorért imádkozó csepeli polgármester, egy mínusz 10 százalék feliratú táblával érkezett a rezsicsökkentés ellenőrzését bejelentő sajtótájékoztatóra.

Hogy mennyi az annyi, azaz, a tíz százalék csökkenés valójában mennyi lesz, az február elején, az első újévi számlákból derül majd ki. A gáz- és áram ára ugyanis több összetevőből áll, és ezek közül csak néhány csökken tíz százalékkal – a többi ennél kisebb mértékben, vagy egyáltalán nem mérséklődik.

Széles Gábor nyomdaipari terméke, a Magyar Hírlap úgy tudja, ezen felül még egy “jelentős”, valószínűleg újabb tízszázalékos árcsökkentés is szerepel az ez évre szóló kormányzati tervekben. A cél az, hogy ez minden háztartásban érvényesüljön.

A csaknem négymillió háztartást érintő rezsiköltség-csökkentésről Giró-Szász András kormányszóvivő korábban azt mondta, a szolgáltatóknak kell viselniük a terheket, azokat nem háríthatják át.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.8/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 14 szavazatból)
Rezsicsökkentés - mennyi az annyi?, 2.8 out of 5 based on 5 ratings

  • Hozzászólások(44)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

44 Reader’s Comments

  1. Nevetséges.Amit megnyerünk a réven, azt kifizetjük a vámon.
    Mi az hogy nem terhelhetik ránk a terheket?
    Ezt elhiszi még valaki akkor, amikor a bankoknál is ezt mondták, és kiderült, hogy mindegyik emeli a szolgáltatásainak az árát?
    Ha csak a vízdíjat nézem nálunk…Már emelték az év végén, és most is fogják, már mondták.
    Akkor miről beszélnek ezek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  2. Akit érdekel, hogy mit érint a csökkentés:
    http://www.portfolio.hu/vallalatok/adozas/az_ado_nem_vesz_el_csak_atalakul_mindenkit_meglepett_a_kormany.177622.html?utm_source=portfolio&utm_medium=mail&utm_campaign=hirlevel_hirfutar
    “A rezsicsökkentés korábbi fogyasztási adatokat figyelembe véve nagyságrendileg 110 milliárd forintos bevételkiesést jelenthet, amelyből 20-25 milliárd forint a költségvetésre is jut, hiszen Magyarországon a vezetékes gáz- és áramszolgáltatásra is a nemzetközi viszonylatban igen magas 27%-os áfakulcs vonatkozik.” (idézet a cikkből) És ez még csak az első 10%-ról szól!
    Újabb 10%-os rezsicsökkentés 220 milliárd Ft-os bevételkiesést eredményez az energia szektornak, amiből úgy 50 milliárdot ÁFA-ként kéne továbbfizetniük. A költségvetésben sem számolnak ennek az 50 milliárdnak a kiesésével, ugyanis nagyon jól tudják, hogy a szolgáltatók a lakossági fogyasztók árcsökkentését a rendelkezésreállási díj, valamint a közületi fogyasztók díjainak emelésével fogják kompenzálni. A közületi fogyasztók pedig emelni fogják a szolgáltatásaiknak, termékeiknek árait, azaz drágább lesz a liszt, a kenyér, a tej, a fodrász, a bármi. Tehát a rezsicsökkentést kamatostul ránk fogják terhelni mások.
    Nyugodtan terjesztheti mindenki az ismeretségi körében, hogy az olcsóbb áram és gáz miatt lesz drágább a kenyér. Én pl anyám lelkesedését másodpercek alatt tudtam letörni, mert belátta, hogy igazam van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  3. Kedves bumburi,
    Szintén a cikkben van utalás arra, hogy az energia szektor még ki is tudná fizetni a méterenkénti 125 Ft közműadót, de a víz-, és csatornaszolgáltatók már nem. Ezért emelik a vízdíjat, amire nem is ígérte a szeretett vezető bandája, hogy csökkenteni fogják.
    Megsúgom továbbá, hogy a távközlési szolgáltatókra drámai teher a közműadó. Szerény nyereséggel működő szolgáltatók válnak veszteségessé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  4. Honnan veszik el a hiányzó összeget?? Erről beszéljenek, ne handabandázzanak.

    Hol fognak nagyobb terhet rakni a lakósságra cserébe ezért a látványos önreklámozásért? Ha az is kiderül akkor jön majd az újabb ígéret, ” hát majd onnan is lefaragunk”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  5. Tibor
    Nem kell sugdolózni, tudom, mert nyitott szemmel járok. Sőt! Még olvasok is. Nyitott szemmel!!!
    De azért kösz, hogy tájékoztattál…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  6. A “megsúgom” csak amolyan művészi szóhasználat volt. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  7. Tibor
    ( gondoltam)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. A minuszolgatónak üzenem, hogy minden olcsóbb lesz, a növekvő adóterhek serkentik a gazdaságot.
    Kérem a bizonyítást, hogy végre tisztán lássak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  9. Tibor:
    .
    - Engem inkább az érdekelne, ez az elmebetegség mekkora lyukat üt a költségvetésbe. Mennyi pénz tűnik így el, már azt leszámítva, amit ez a mocsok banda lenyúl.
    .
    Ha valaki tudja, írja már meg, egy ellenőrizhető számolással!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  10. Tibornak igaza van. Más csatornákon bőven megfizetjük majd ezt az “ajándékot”.
    Ugyanakkor én már a kezdetektől nem értettem, mi is fog itt csökkenni. Hol az áram és gáz árának, hol a számlának a 10 %-os csökkenéséről írnak. Ami messze nem ugyanaz. Az meg, hogy rezsi… Nálam ehhez tartozik még a víz és csatorna, szemétszállítás, biztosítás, közös költség, de a telefon is és a PB gáz is (lévén, hogy panelproli vagyok, nincs vezetékes gázom).
    De tudom: pártunk és kormányunk oly jó hozzánk, mint apa a hülye fiához, így ezt is megoldja. Bizottság bizottság hátán fogja ellenőrizni, hogy mindenki jól járjon. És az idén még kétszer újabb 10-10 %-kal csökkennek az árak. Mire elérkezünk a “választásokig”, talán már nekünk fognak fizetni a szolgáltatók, hogy használjuk a közműveket. Bizony!
    .
    Nekem rémlik, hogy volt már ebben az országban ilyesmi. Amikor nem engedtük begyűrűzni az olajválságot. Márpedig ingyen ebéd nincs. Valakinek fizetni kell. Na ja! Majd az állam bácsi, ugye?
    Jut eszembe: ma reggel hallottam a másik elmebeteg fő pénzügyért (Doubravszky), amint lelkesen (de komolyan, szinte láttam a ragyogó tekintetét) ecsetelte, hogy létrehozzák a civil állami (???) bankot. Mindenki oda fogja vinni a pénzét, hiszen ott minden ingyen lesz (számlavezetés, bankkártya, stb).
    .
    Ha egy kicsit továbbgondoljuk a dolgot, nagyszerű perspektívák nyílnak előttünk. A haszon, mint tudjuk, egy ronda dolog. Dolgozzon mindenki csupán a munka öröméért! Cserébe az állam majd mindenféléket ugyancsak ingyen, vagy szinte ingyen biztosít majd. Mindenki képességei szerint hozzájárul a javak előállításához és szükségletei szerint kap meg mindent…
    Aztán ha nem vigyáznak a fiúk, még feltalálják… a kommunizmust!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  11. Az csak az egyik dolog, hogy vélt vagy valós hatalmánál fogva más zsebéből kicibált pénzzel “akar kedveskedni” szeretett népének a “diktátor”, s van, aki ezt az ő erényének hiszi. Egyszerű a népek lelke.
    De, az, hogy az intézkedés milyen öngólokat okoz mind magának a rezsimnek, mind tágabb értelemben az országnak, és nem utolsó sorban maguknak a szolgáltatóknak és a fogyasztóknak… azt belátni is alig lehet.
    Erkölcstelenségen kíül, vagy nagyon sötét szándék, (melyet szociális, vagy akár kampány látszatot keltve kiviteleznek,) és /vagy TELJES felelőtlenség, hozzánemértés kell, hogy ilyenbe bele merjenek fogni. Vagy mindezek keveréke.
    A sötét szándék alatt leginkább azt értem, hogy (a választók felé mosolyogva) a szolgáltatók fejéhez a háttérben pisztolyt tartanak, hogy lehetetlen helyzetbe hozzák őket, és így mihamarabb gyakorlatilag “ingyen” átvehessék a cégek tulajdonjogait, s megvalósulhasson olcsón a nagy vágyuk, hogy visszaállamosítsák az energia (és közműszolgáltató) ipart.
    Ezek a cégek vásárolták a tulajdont, adót fizetnek, és viszonylag korrektül szolgáltatnak, fejlesztenek, foglalkoztatnak, karbantartanak… És igen, talán profitot is termelnek a “bőrünkön”.
    Nem jótékonykodni jöttek, és biztossak lehetünk abban, ha az állam megkaparintja majd ismét a jogokat, akkor az sem erőlteti majd ennyire a rezsicsökkentést, árplafont, meg ilyesmit. De mondhatnánk, hogy legalább majd akkor az államnak termelnek hasznot ezek a cégek, de attól tartok mégcsak ilyen sem lesz.
    Ha marad ez a bagázs, akkor a most kivéreztett, forráshiányos, “lepusztult” vállalatokat “átveszik”, állami pénzen (haverokkal) felpumpálják, fejlesztik, majd miután “kiderül”, így micsoda veszteségeket termelnek, szigorúan nagyon magyar érdekeltségek kezére játsszák…
    A nép, akivel meg csupa jót tesznek, csak ámul, mennyi haszna lessz ebből.
    Remélem idáig nem fajulnak a dolgok…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  12. Most kaptam meg egy levélben három ELMÜ számlát.
    Tisztelettel jelentem, nem lett kevesebb!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  13. Hogyis szól a szállóige: “hülyének lenni állampolgári jog”
    De tisztelettel:
    1.) Ezt miért nem rögzítették az alaptörvényben?
    2.) Ha jól értem, a politikus is állampolgár.
    3.) A fent idézett aranyköpés nem azt jelenti, hogy a Népet hülyének nézni politikusi előjog.
    4.) A hűtlen kezelés büntetőjogi kategória, és ez alól még a politikus sem kivétel, legalábbis a BTK nem sorol oda senkit, így Őket sem.
    Kéretik elgondolkozni a fentieken!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. Komolyak a marketingeseik, es kajaljak nagyon sokan ! Mindenhol ezt lehet hallani a josagos Cezarek mennyire figyelnek az emberekre! Kozben 293 az euro 242 a svajci frank tozsde zuhan , gazdasag nincs munka nincs , minden le van pusztulva de a kormany es a programja zsenialis! Orban nemzeti fotolvaj szerint kirantottak a gazdasagot meg az orszagot a szakadek szelerol! Most magyarazd el a hogy ez szemenszedett hazugsag, madia es anyagi hatter nelkul! Vagy magyarazd el hogy nagyon sok penzunkbekerul ez a csokkentes csak mashol mas neven a tobbszoroset lehuzzak ezek a koztorvenyes bunozok!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  15. Rogant meglatom ,rosszul vagyok ettol a kis tetu tolvajtol! Belvarosban ugy nyithatsz trafikot ha Rogan feregnek tejelsz!!!! Keresztre kene fesziteni aztan eletfogytiglani bortonbe csukatni ezt a legaljat! Mosolyog , okoskodik, arrogans kozben nyulja a kozpenzt meg a vallalkozokat nagyon csunyan! Borzasztoan korrupt !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  16. Csökkentette a közszolgáltató a rezsit – nem most, még 2012-ben, mert jobb lesz nekem. Így csökkentették: két (KETTŐ) hónapra szemétszállítási, víz- és csatornadíj 8000 Ft körül volt.
    Most egy (EGY) hónapra 5000 Ft.
    Nagyon örülök, hogy kevesebbet kell fizetnem.
    Mennyit fizetnék, ha nem akarnának jók lenni hozzám?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. A teljes egészből kellene kiindulni. Például az új adónem, a közműadó, ami méterenként rak új terhet (hiszen eddig nem kellett érte fizetni) a gáz, a távhő, és az áram esetében milyen értékben kompenzálja az össz – rezsi csökkenést? Hiszen a víz esetében szintén életbe lép a méterdíj, de a víz ára nem csökken. A telelefondíj, a csekkadó szintén a megélhetést (a rezsit emeli, és akkor még nem említettem a részletfizetések csekkadóját, az összes vásárlás legalább három ezrelékkel megdrágulását. Ha jól számolom, eleve hat ezrelék a jövedelem-elvonás, mert amikor felveszem a fizetést, az három ezrelék, és mert el is költöm (befizetem), az megint három ezrelék.
    Van egy icce borom, hogy összességében többe kerül a rezsink, mint eddig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  18. Szenzor, a decemberi fogysztásod számláját kaptad meg. A csökkentéses számlát februárban kapod. Állítólag.
    Kíváncsi leszek, hogy a sok járulékos költség csökken-e vagy emelkedik-e majd a számla végösszege.
    Szerintem nem lesz kevesebb a számla, csak más összetételű lesz.
    /A közműadót mi foguk megfizetni. Biztos vagyok benne./

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. Zavarosba lehet halászni, amit a kormány ad bal kézzel, annak kétszeresét veszi vissza jobb kézzel. Csak át kell látni. A népet ez a kormány lenyomta a víz alá mán fuldoklik nos adnak nekik egy kis levegőt, hogy örüljenek, hogy nem fulladtak meg. No meg a nyúggerek is kapnak 5.2%-lék nyugdíj emelést, hogy dicsérjék ezt a bandát, egyébként meg örüljenek, hogy élnek. Teljesen értelmetlen az ócsai gettó létrehozása, remélem ORSÓS -ORBÁNRÓL fogják elnevezni. A beépített építő anyag, ill, kivitelezés minőségével vannak fentartásaím, mivel limitálva volt, hogy menyibe kerülhet egy négyzetméter.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  20. A piacgazdaság is véglegesen a puccs áldozatává vált. Tervhivatal ugyan még nincs, de most is a pártközpontban döntik el, mennyi legyen egyes szolgáltatások ára. Rogán meg úgy viselkedik, mintha az ő vezetésével működő FIDESZ parlamenti frakció nem a párt döntéseit hajtaná végre, mintha ő nem lenne részese a sok antidemokratikus döntésnek.
    A valós árak és a kormány által diktált árak különbségét a 2014-es választások után kamatostól leszünk kénytelenek megfizetni. Sajnos ezt kevesen látják, sokan tapsolnak ismét a népbarát szerepet játszó fülkeforradalmárokra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  21. Hú-ú-ú az annyát nekije. Ez az Orbán jobb , mint Kádár apánk. Még ott sem vót gázárcsökkenés. Hö-hö.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. Visszahozhatnák a csokis tejet és a mese sajtot is. Imádtam mind a kettőt. Ha ezt megteszik beállok a békamenetbe, molinóval Bayer Zsotti mellé.:)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  23. kuksi, Pb gáz panelban?? Ezt szabad?? Csak kérdezem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. neveletlen
    Január, február, márciust kaptam meg egy borítékban. Átalánydíjas vagyok. De közben megvan a válasz, sántít ugyan és több sebből vérzik, de válasz.
    Korábban kezdték a rendszert előkészíteni, mint kijött a kormányhatározat. Majd utólag kompenzálnak. Különben ez az egész nagyon érdekes, és megint a kisemberek járnak rosszul.
    A vállalkozók, multik emelt áramdíjat fognak fizetni, ha jól értettem 15 % az emelés.
    Tehát árat fognak emelni.Akinek kicsi a számlája, kicsi a csökkenés, az áremelések viszont már nem arányosan, hanem egyformán sújtanak mindenkit. Kik jártak jól, akiknek nagy lakásaik, házaik vannak. Ki fizeti meg az egészet? Hát akik ha jól emlékszem, ragyogóan megélnek 47 000 ft-ból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. Szerintem mar megfulladtak hzzzzzzzzzzzzzz! Campo basso a magyar nepnek! De nem baj itt a kozmunka mar 300 000 ember elvezi elonyeit, valasztasokig felkuszik a szamuk 500 000 -re Orban meg majd szonokol ,megmondtuk 1 000 000 munkahelyet teremtunk ha ujra rank es a csodara szavaznak, jovore meglehet az az 1 000 000 kicsit csusztunk vele dehat a kommunistak annyira katasztrofalis alapotban hagytak itt mindent , hogy egy piciket tobb idore volt szuksegunk de megcsinaltuk, megfogjuk csinalni szamitok a szavazataikra, hozzanak magukkal meg egy ket birkat ( oket mar Viktor szemelyesen regisztralta Kubatov elvtars utmutatasai szerint) nem baj ha lengyel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  26. Abban az országban, ahol…
    - elhitték, hogy utcára kell menni 300 Ft-os vizitdíj ellen
    - elhizzék, hogy tüntetni kell a szinte jelképes tandíj ellen
    - pedagógusok mentek csápolni Obánnak
    - benyalták az öszödi beszéd vágott verzióját
    - megszavazták ezt a gazembert
    - el lehetett venni a magánnyugdíjakat
    - el lehetett venni az iszapkárosultaknak önzetlenül gyűjtött pénzt
    - el lehetett venni a billegő helyzetűek lakását
    - el lehetett venni a szegényebbek még több pénzét
    - el lehetett venni az alapvető jogokat
    - ronccsá lehetett verni a demokráciát…
    .
    Egy ilyen gyáva, lottyadt lelkű, gondolkodni rest, magáért soha ki nem álló, a megmentést mindig kívülről váró országban miért pont ezt a mai hazugságot ne hinnék el?
    Talán még tüntetni is kimennek mellette.
    Ha meg mégse válna varázsszóra kolbásszá a kerítés, az Gyurcsány bűne lesz.
    Nem lesz itt probléma, nyugodtan alhatnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  27. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    [kép aláírás]
    .
    Mögötte hajlong; se@-nyalásban őszült, hűséges fegyverhordozója.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  28. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    .
    És aztán miből fizetik ki a szolgáltatók tényleges költségeit ?
    Alighanem a jegybank alaptartalékából – egy ideig, amig kitart – de az is lehet, hogy “azt majd meglátjuk, valahogy mindig lett”. Az utóbbi variáns az előre hozott választások gyanúját alapozza meg… [Természetesen a tegnapi AB-i döntést még nem ismerve.]
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. tisztelhölgyimésuraim !
    *
    Magam is úgy vélem, hogy itt valamiféle . k ö z e l i . v o k s – v a d á s z a t . folyik a FidSS részéről, amelynek a pontos terepét – előre hozott, vagy másféle – ma még nem ismerhetjük, de ott is csak a Fővadász és közvetlen fegyverhordozói rendelkeznek információkkal.
    *
    Szerintem a “fiatal demokraták” megintcsak valami nagy-nagy meglepetésre készülnek – ők minden eshetőségre felkészülnek, vagy felkészültek. Talán még az AB tegnapi, a regisztrációt elkaszáló döntésére is…
    *
    Bocs a hasonlatért, de a legfinomabb csokoládé példáját hoznám föl. Most – nincs jobb kifejezés erre a kamu árcsökkentésre – bezabáltatják vele a jónépet, aztán az élvezet illúziójának kimeneteként következik majd a “szenvedések végjátéka”… Csak győzzük tolóerővel. Végül aztán jöhet a jó öreg, “ortodox” ricinus…, aminek a kihozata bizony a mégtöbb sz@… Így nevelik a mohó falánk gyereket is.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. *
    Ezek, a minden hájjal megkent csavargók.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Akik több pénzt spórolnak a rezsi csökkentésével, azok a nagy fogyasztók pl. medence, garázsfűtés, stb. Mert ezt is maguknak intézték el, mint a devizahitel visszafizetését – mert aki elveszítette a munkahelyét és nem tudott törleszteni, az egyben sem tudta visszafizetni még a 180 Ft-os árfolyamon sem.
    Arra viszont jó volt, hogy lehetett nyomatni, hogy megsegítették a devizahiteleseket (önmagukat).
    Most pedig nyomatják, hogy csökken a rezsi (önmaguknak).
    A probléma, hogy sokan beveszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  32. Leo Klein,
    Az 1.000.000 munkahelyet 10 évre mondták, azaz ha 2014-re 500.000 közmunkás lenne – mint ahogy írtad – akkor túl is teljesítették a tervezett ütemet. Az már más kérdés, hogy a balga nép a versenyszférában gondolkodott, a kormány pedig a részmunkaidős közmunkában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. Kiss László,
    Az energia szolgáltatók ki tudják gazdálkodni a méterenkénti 125 Ft közműadót, ha pl leállítják tervezett beruházásaikat, fejlesztéseiket – lásd a felhozott ELMŰ-ÉMÁSZ példa. Persze a fejlesztések elmaradása is hosszú távon a fogyasztókat sújtja. Minden bizonnyal a többi energia szolgáltató – úgy gáz, mint elektromos – fejlesztéseit visszafogja.
    A távközlés területén már évek óta megálltak a fejlesztések, elsősorban a különadó miatt. A Telekomnál, Invitelnél rendszeresen faragják a létszámot. A külső vállalkozók rácsapnak a bizonytalanul fizető cégek által kínált munkákra is, mert alig van munka. Természetesen a régi dolgozók szélnek eresztve, a gyorsan összekapkodott kivitelező csapatok nem szoktak minőségi munkát végezni. A közműadó egy újabb fék. Kérdés, van még tovább?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. A Fidesz rezsicsökkentése = osztogatás a 2014 jegyében.
    .
    Ma a Fidesznek minden pénzt megér, ha a 2014-es választásokat megnyeri. Elvileg hiába győztes, a hatalmon maradása érdekében még biztosabbra/egyre biztosabbra akar menni.
    Ahogy az AN-korábbi cikkében is volt: Orbán többé nem akar ellenzékbe kerülni.
    .
    2014 után pedig -törvényszerűen- tovább durvul majd a diktatúra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  35. Túl azon, hogy nemrégiben láttam a ” Tenkes kapitánya” egyik részét, melyben szerepel egy kocsmáros, bizonyos Dudva úr , aki kísértetiesen hasonlít Arrogán Antalra akit ezután én csak Dudva úrnak fogok nevezni és nemcsak a látható hasonlóság, hanem a jellembeli, dudvához hasonlító jelleme miatt, tisztelettel megkérdezem: a szemétszállítás is a rezsi része? Mert ha igen, akkor nem értem Dudva úr és izomagyú Német Szilárd szavait, ugyanis egy Pest környéki településen január elsejétől a szemétszállítási díj 8000 fotintról 24156 forintra emelkedett, és ki tudja a többi ilyen jellegű kötség emelkedését, nem tudom, hogy kitől is kell majd kérni a jelentős megtakarítást amit a tíz százalékos rezsi csökkentéssel a jelenlegi bagázs ígért

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. @Barry1
    A “panelproli” nem feltétlenül panellakásban lakót jelent, hanem úgy általában a városok lakótelepi népét. Én négyemeletes blokkos házban lakom. A mellettünk lévő tízemeletesek már házgyári panelekből épültek, de vannak a városban az ötvenes években téglából épült (egykori) bérkaszárnyák is. Ott sem a felső tízezer lakik. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Szenzor /2013. január 3. csütörtök 23:11/, nekem is volt “szerencsém” az átalánydíjas mókához. Az utólagos kompenzációt valahogy mindig rosszul számolták ki. Jártam úgy is, hogy éves elszámolásossá tettek (nem akartam, kellett), leolvasták december közepén az órámat, majd a decemberi fél hónapra eső fogyasztást is a januártól érvényes magasabb áron fizettették meg velem. Azóta diktátok. Reklamáltam telefonon – a hívás elején felhívták a figyelmemet arra, hogy amit elmondok, rögzítik -, határozottan, de nem durván megmondtam a magamét, diktálós lettem. Azóta annyit fizetek, amennyit elfogyasztok. Gázt is, áramot is. Azt hiszem, hogy sajnos, az átalánnyal ezt nem tudod megtenni. De azt megteheted, hogy reklamálsz, ha nem írják jóvá a különbözetet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. neveletlen
    Állítólag korábban indult a számlák nyomtatása, mint kijött a kormányrendelet.
    Jóvá fogják írni, de mikor?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. Én is “diktálok” áram ügyben (pontosabban az interneten beírom az óraállást, villámgyorsan elkészül a számla és ki is fizethetem ugyancsak az interneten keresztül). Amúgy is minden hónap utolsó napján leolvastam az órát és feljegyeztem magamnak (így nem érhet meglepetés).
    A decembert már ki is fizettem, és látom a számlán, mennyi lesz januártól:
    Áram ára: 19,69-ről 18,06 (8,3 %)
    Rendszerhasználati díjak: 16,081-ről 13,98 (13 %)
    Elosztói alapdíj 160 / hó helyett 144 (10 %)
    Úgy tűnik, a “pénzeszközök” nem változnak, marad 1,46
    .
    A jóváírás, gondolom, majd az éves elszámolásnál történik meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. Hát ez elég szomorú, ha vissza kellene térni a diktáláshoz.
    Lassan a fizetést, nyudíjat is kp-ben kellene felvenni. Ez tényleg az unortodox
    fejlődési folyamat, bár fejlődésnek fejlődés, hiszen ez a szó szerepel a mondatban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  41. Ego
    Egy olyan országban, ahol az elemi közgazdasági alapismeretek is hiányoznak a többségnél:
    bevétel mínusz működési költségek = adózás előtti nyereség mínusz adó: adózás utáni nyereség (ami kivehető osztalékként, vagy beruházásra, fejlesztésre fordítható.
    Ha az adózás utáni nyereség 10 % lenne és azt elvonják: nem lesz fejlesztés.
    Ha pedig csak a “garantált” 8 %, akkor már a működtetésből is el kell vonni 2 %-ot.
    Sebaj: a zöldek szerint úgyis az a legolcsóbb energia, amit el sem használunk, az állandósuló áramszünetek majd érzékelhetően csökkentik a számlákat.
    További 10 % meg már a működésképességet veszélyezteti. VAKULJ magyar!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Az államadósság erőltetett ütemű, és a lakosság megélhetése terhére történő csökkentése kockázatai és mellékhatásai tekintetében kérdezze meg Erdélyi rokonát vagy ismerősét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. és akinek még lettek volna illúziói, azoknak egy világos beszéd:
    http://www.portfolio.hu/vallalatok/energia/fonagy_nem_az_energiacegek_ellehetetlenitese_a_cel.177817.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
    A frászt nem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. Kedves Tibor, idézem: “A közületi fogyasztók pedig emelni fogják a szolgáltatásaiknak, termékeiknek árait, azaz drágább lesz a liszt, a kenyér, a tej, a fodrász, a bármi. Tehát a rezsicsökkentést kamatostul ránk fogják terhelni mások.
    Nyugodtan terjesztheti mindenki az ismeretségi körében, hogy az olcsóbb áram és gáz miatt lesz drágább a kenyér. Én pl anyám lelkesedését másodpercek alatt tudtam letörni, mert belátta, hogy igazam van”

    Orbánék lebecsülik az emberek értelmi képességét. 30 %-os gáz- és villany, közüzemi adóval TERHELIK a vállalkozásokat, akik természetesen a FOGYASZTÓKRA ÁTHÁRÍTJÁK ezt a 30 %-ot, amit növel az összes többi cégnek a költségnövekedése és annak áthárítása ránk!
    Mennyi kedvezményt is kapunk? 10 % aztán talán még 10 %-ot?, 30 %-ot pedig közvetett úton a fogysztásra terhelve von el tőlünk a közveszélyes Orbán-kormány! Orbán mostmár olyan szinten adóztatja meg a lakosságot a fogyasztáson keresztül, amelyet ezideig egyetlen kormány sem mert megtenni. Gátlástalanságuk végtelen, de az is, hogy TÖBB EZER MILLIÁRDNYI ÖSSZEGET UTALTAK MÁR ÁT KÜLFÖLDRE !!! – menekítik a forintjainkat USA-ba, stb.
    És ezt mi mind hagyjuk?????? – tényleg hagynunk kell????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos