Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Orbánt fárasztják 2012. December 4. Tuesday 7:59

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Orbánt fárasztják

- Kit küldjünk Mesterházy mellé a Kossuth térre? – hangzott el a kérdés a Fidesz-frakcióban, majd néma csönd. Az egybegyűltek többsége természetesen nyugodt, tudja, hogy semmilyen körülmények között sem eshet rá a választás, mert nem tud beszélni, írni, olvasni, csak az igen és a nem gombot ismeri fel, de ezeket is csak megfelelő megvilágításban. Azok izzadnak, akik látták már Orbán Viktort hétvégén is, lehetnek úgy nyolcan, de naná, hogy nem akarnak tiltakozni a náculás ellen, amikor ez életveszélyes, hiszen néhány hét múlva a többiek már csak arra emlékeznek, hogy egy színpadon volt Bajnaival és Mesterházyval, meg azzal az öreg fazonnal, akit ugyan egyikük sem ismer, de állítólag írt valami könyvet. Vagy olvasott. Mindegy: bizonyos körökben híres.

Ki lesz tehát az, akit beáldoznak, aki kiáll, hogy elmondja a betanult szöveget, személyes hivatkozásokkal fűszerezze, kifejezze azon óhaját, hogy soha többé nácizmust, aztán hazakullogjon? Mert meg kell tenni, de sok jóra ne számítson.

- Legyen Rogán!

Ezen elgondolkodnak. – Figyelj, Tóni, te egyébként is közel laksz, polgármester is vagy, meg frakcióvezető, de legalább nem vagy tagja a kormánynak, így aztán a párt részéről majd jól elhatárolódsz, meg minden.

Ezt követően a Parlamentben a KDNP egyik valakije már elmondhatja, hogy a nácikat a baloldal készítette fel, erősítette meg, biztatta és pátyolgatta, tulajdonképpen a baloldal plusz liberálisok egyenlő nácik, a Fidesz-KDNP kormány pedig mindent megtett, hogy a Gyurcsány (Bajnai) által megerősödött nyilasokat visszaszorítsa, Wallenberg-emlékév, hogy mást ne mondjon, és közben olyan okosan néz az államtitkár, hogy kedvem támadna megölelni, hazavinni és örökbe fogadni.

Orbán Viktor is jelen, látszik rajta, hogy annyira, de annyira efölött az aljas, szürke és középszerű világ fölött lebeg, hogy meg sem érinti egy politikai vita, csak azért van itt, mert háromhetente kénytelen, de tőle semmit se várjanak.

Nem várunk tőle semmit.

Mondjuk, elég rég így van ez, de legalább nem is szavaztunk rá, azok viszont, akik igen, most igencsak ingerültek lehetnek, mert nem ezt ígérték nekik. Hogy pontosan mit, arról fogalmuk sincs, de mintha valamit. Így jártak.

Amikor az egyik ifjú szocialista titán Fidesz-stílusban érdeklődik a miniszterelnöknél, hogy merre, hány méter?, Orbán annyira megsértődik, mint Havas Henrik egy lábszépségversenyen elért harmadik helyezés miatt. Őt fárasztják az ilyen durva kérdéseknek álcázott kioktatások és támadások, elmondja, hogy szíve még mindig Kovács Lászlóhoz húzza, de ezek az új szocialisták annyira agresszívek és tapintatlanok, hogy már viszontválaszra sincs ereje, csak lemondóan legyint.

Orbán Viktor a megfáradt, bölcs uralkodót játssza, amiből az első rész igaz, viszont a valóság, miszerint ő egy megfáradt, de egyáltalán nem bölcs választott tisztviselő, nos, ez inkább Rejtő Jenő, mint Wass Albert, amennyiben értik, mire gondolok.

Csodálatos pillanat, amikor például arról biztosít egy szocialista képviselőt, aki történetesen zsidó, hogy majd megvédik. Nem érti, hogy a probléma éppen ez: senki sem szeretné, hogy a jó Fidesz védje meg a náciktól, pirézektől, rozsomákoktól, hanem az erre hivatott intézmények. A magam részéről kifejezetten utálok olyan országban élni, ahol Orbán véd meg valakit, és ahol – gondolom – másokat meg nem véd meg, mert úgy gondolja, hogy azok nem érdemlik meg. Ilyesmit csak azok a megfáradt uralkodók gondolnak magukról, akiket az erre hivatott intézményekben ápolnak, és milyen különös: őket sem a jóságos főorvos óvja a világtól és valóságtól, hanem az egészségügyi rendszer.

Mint például azt a füzesgyarmati nácit is, aki félmeztelenre vetkőzött a Parlament előtt, majd átugrotta a kordont, hogy náci karlendítéssel behatoljon az épületbe. Minek, kedves elmebeteg felebarátom? Van ott már épp elég.

Egyébként azért vetkőzött félmeztelenre a decemberi fagyban, hogy láthatóvá váljon a felsőtestére tetovált méretes horogkereszt, mintha anélkül nem lenne egyértelmű a helyzet.

A rémisztő az egészben, hogy gyakorlatilag nincs mérhető különbség a kintiek és a bentiek között, csupán a mentelmi jog, ami mögé ezek mindig bekucorodnak, ha feltartott mutatóujjal találkoznak.

Ennek az egész szánalmas, figyelemelterelő cirkusznak két haszna lehet.

Rogán béna fellépése, és a frakció, valamint a kormánytagok undorító, de egyértelmű elhatárolódása elveszi a Jobbik kedvét egy esetleges koalíciótól a közelgő választásokon, valamint az, hogy aki 2014-ben a Jobbikra szavaz, már nem mondhatja magáról, hogy ő csak a magyar érdekeket nézte, ő csak valami újat akart, ő csak nem tudott dönteni Bajnai és Orbán között. Aki 2014-ben a Jobbikra szavaz, az náci, magáénak érzi ezeket az eszméket, egyetért minden borzalommal, amit a párt tagjai egyesével összehordtak, és amit a párt egészében masszívan képvisel.

Nem nagy eredmény, de legalább halovány reménysugár.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (68 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +85 ( 93 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Orbánt fárasztják, 4.8 out of 5 based on 68 ratings

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

31 Reader’s Comments

  1. Engem azóta is ez a horogkereszt-tetoválásos elmebeteg foglalkoztat. Mert ugye most eljárás indul ellene tiltott önkényuralmi jelkép viselése miatt. Tegyük fel, hogy ezért megbüntetik. De utána mi lesz?
    Jön a nyár, ez a faszi kimegy a strandra, és megint napvilágra kerül az önkényuralmi jelkép. Ekkor megint elkapják, és megint megbüntetik. És ha a jog következetes (az), akkor ez így fog menni élete végéig.
    Ha levakartatja a bőréről azt a horogkeresztet, akkor is látszani fog, ha halványan is.
    .
    Ahogyan a Jobbikon, de a Fideszen is.
    Nem lehet lemosni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +63 (73 szavazatból)
  2. Ego
    2012. december 4. kedd
    08:11
    “Engem azóta is ez a horogkereszt-tetoválásos elmebeteg foglalkoztat.
    Ha levakartatja a bőréről azt a horogkeresztet, akkor is látszani fog, ha halványan is.
    Ahogyan a Jobbikon, de a Fideszen is.
    Nem lehet lemosni.”
    .
    Egy megoldás maradt, a megnyúzásé!!!
    .
    Kedves Para!
    Minden észrevétele pontos, azok értékelése tökéletes.
    Megfogalmazás: zseniális!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (40 szavazatból)
  3. Aki az első – és sajnos nem egyben utolsó – fidesz-orbán kormányt túlélte, tudja, mi mindent és ki mindenkit védtek meg. Aztán, hogy nyolc éven át kiket támadtak. Azokat, akik nem a híveik és nem is lesznek azok. Amúgy meg az egész országot osztották meg, tették szellemeileg is tönkre. Most meg gazdaságilag. Megvédenek ezek mindent és mindenkit, úgy, mint a nyugdíjmegtakarításokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (45 szavazatból)
  4. … Minek kedves barátom? Van ott elég (náci). :-))))))))
    …. Havas poén is: Bruhahahaha
    Fantorpikus vagy Para, h ilyen szomorú dolgokról iróniával tudsz írni !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  5. De hát hogyan tudnák megvédeni a zsidókat, ha nem tudják, hogy ki az? Ezért kell az összeírás. A megvédés miatt.
    .
    Orbánt kellene már megvédeni, de nagyon. Mondjuk a baseballt nem szereti, de annak kellékeit már szívesen látnám az intim szféráján belül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  6. Orbán megvédi a zsidókat..ahhha, mint a magánnyugdíj pénzeket!…..no de akkor ez azt jelenti, hogy ELTÜNTETI a zsidókat??????????
    Ejnye, ejnye! ez nagyon náci hozzá állás orbán elvtárs!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  7. úgy véd meg Orbán, mint a nyugdíjakat meg a munkahelyeket!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  8. Ego
    Ne légy naiv! A Magyar Sziget rendezvényén ilyen, és ehhez hasonló jelképek dögivel vannak. A rendőrség meg biztosítja a rendezvényt.Noésaztánhátaztán?
    Már megbocsáss! Ezen fennakadni, hogy mi lesz a figurával nyáron? ( költői volt természetesen a kérdés )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  9. azért szeretek parát olvasni, mert jó! nagyon jó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  10. Milyen ország az, ahol nem azt deklarálja a min.elnök, hogy aki polgártársait bármilyen néven nevezendő indokkal zaklatja, azt bekasztlizzák, de minimum kapnak két jó nagy pofont tőle?
    Ehelyett valamiféle zűrzavaros védelmet emleget, holott elsősorban tőle kellene megvédeni az egész országot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  11. Orbán megvédi a zsidókat , Feldmajer megvédi Orbán Viktort. Így kerek a világ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  12. Lenne még egy kérdésem is. A magyarokat ki védi meg Orbánról?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  13. “balfék” 12:49
    Ezt hívják körkörös védelemnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  14. Balfék :-)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  15. Egy barátnőm, akinek a mamája elmebetegként halt meg, egyszer bölcsen kifejtette nekem, hogy az a bolond, aki a tudatalattiját felül viseli.
    .
    Ehhez én csak az alábbiakat szeretném hozzátenni.
    .
    Aki viszont arra képes, hogy egy szerény intellektuális adottságokkal rendelkező, de a történelem fintoraként hatalmi pozícióba hozott embercsoport kollektív tudatalattiját jól hallhatóan, és élvezhetően kihangosítsa, az remek publicista.
    .
    Ezért is szeretjük Para-Kovács Imrét, és azért is, mert a Klubrádióban és az Amerikai Magyar Népszavában közzétett veretes kisabszurdjainak legváratlanabb pontjain elpöttyentett beköpéseivel annyiszor jókedvre morfondírozott bennünket.
    .
    Az ilyen írások egy lépéssel közelebb hozzák a bohózat fináléját, az igazság pillanatát, amikor végre kiderül, hogy ki csinált bohócot kiből, kicsoda tett bolonddá kicsodát, és ki volt eleve az.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  16. és a Kárpátok Géniuszát ki védi majd meg?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  17. TEKem tudja! :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  18. szerintem a kommunista párttitkár papa és mama, akik ilyen kaméleonná nevelték!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  19. Remekjó !
    Ezt Te sem gondoltad volna a ‘90-es években, amikor egy-két veszélytelen ôrült liberàlis kocsmàkban magyarkodott ( és meglehetôsen jól érezte magàt ezeken a helyeken, itt jegyezzük meg !! ), hogy ezt idàig el lehet tolni megint : hàt el lehet !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  20. Frenetikus írás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  21. Csak remélni lehet, hogy ezek az események nem vezetnek olyan tragédiához, amit sajnos megtapasztalhatott már egyszer – hasonló kezdetekkel -, az emberiség.
    Erősen hiányolom egyébként Németország és a vezető német párt, illetve a kancellárnak fellépését abban a pártcsaládban, ahová orbánék is tartoznak. A magyar sajnos túl gyáva és széttartó ahhoz, hogy együttesen lépjen fel a pozitív irányváltásért. Ezt sajnos 1000 év történelme támasztja alá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  22. A.Kárki
    Bár majdnem 2 hónapos hír, de magyarul nekem friss:
    “WDR = Westdeutscher Rundfunk vagyis Nyugatnémet Rádió
    Tárgy: Rablóbandának nevezte a WDR az Orbán kormányt…

    Rablóbandának nevezte az Orbán-kormányt a Nyugatnémet Rádió, vagyis a WDR
    Stephan Ozsvath, a nyugatnémet WDR rádióban a 19. századi rablóbandákhoz hasonlította az Orbán-kormány ténykedését.
    “A betyárt ma Orbán Viktornak hívják. Hivatalosan: miniszterelnök”, kezdte kommentárját a WDR rádió ötös csatornájának esti politikai mûsorában Stephan Ozsvath, a rádió újságírója Orbán Viktor múlt heti berlini látogatása kapcsán. Az egykori betyárok teheneket loptak csak, “Orbán és fideszes kompániája azonban egy egész országot nyúlt le”. Példaként említette Ozsvath, hogy “a külföldi cégeknek külön adókat kell fizetniük a bandának”. Emellett “a Fidesz-kamarilla nagyra hízott az állami megrendelésektõl, Orbán neje pedig nagy földbirtokos lett. Egy pártbeli barát pénztárcája pedig, akinek reklámcége van nyolcszorosára nõtt – az állami megrendeléseknek köszönhetõen”, sorolta Ozsvath. “Fizetési nap ez. A hû vazallusok mind részesednek a zsákmányból”.

    “Ám a magyar költségvetés nem olyan nagy, mint az étvágy: a szocialisták üres kasszákat hagytak hátra”, állapította meg a WDR kommentátora. “Az Európai Unió folyamatosan pumpálja a milliárdokat az országba”, de “az IMF képviselõinek nincs kedvük olyasvalakinek pénzt adniuk, aki folyamatosan sértegeti õket”.
    Ozsvath szerint ez azonban “dühíti a rablóvezér Orbánt”, ugyanis pénz híján a magyaroknak a kormány “csak piros-fehér-zöld pátoszt tud kínálni”. De eljött az idõ arra, hogy “tiszta vizet öntsön a pohárba: a nadrágszíjakat még szorosabbra kell húzni”. Közben “magyarok százezrei, fõleg a keleti részeken, szegényednek el. Fiatal, jól képzett magyarok pedig hátat fordítanak az országnak. Médiagengszterek, akik magukat publicistának nevezik, sértegetik a világformátumú értelmiségieket”, jellemezte a helyzetet Ozsvath. “Utcai bandák stílusa uralkodik [a sajtóban]“, idézte a WDR Ungváry Rudolf írót. “Hogy a választók azonban ne vegyék észre, miként hizlalja Orbán a Fidesz-bandát”, a médiát folyamatos kontroll alatt tartja a kormány a WDR szerint. “Több száz újságírót cseréltek ki lakájokra. A Médiahatóság azonnal médiagyilkossá válhat. És ha egy lap irányvonala nem stimmel, a Fidesz-közeli vállalkozók azonnal törlik a hirdetéseket.”

    A kormány eközben az Európai Uniót, “amelytõl Magyarország milliárdokat kap”, “bûnbakká” nyilvánítja, hasonlóan az IMF-hez, “amelytõl meg milliárdokat szeretne Orbán”. A kormány eközben “a kül- és belföldi kritikusokat” “hazaárulónak”, a zsidókat pedig “idegenszívûnek” tartja. “Az üzenet egyértelmû: fogd be a szád, csak a rablókapitány beszélhet”.

    “Az önmagát szabadságharcosnak tartó Orbán mindezt forradalomnak nevezi. Egy magyar közmondás szerint, aki közel ül a tûzhöz, jobban melegedik. És a tûz körül ma Orbán rablóvezér bandája ül”, fejezi be Ozsvath Orbán berlini látogatásáról írt elemzését a nyugatnémet adóban, amelyet fõleg a tizenhatmilliós Észak-Rajna-Vesztfáliában hallgatott.

    Mi akik itt élünk azok akkor most minek is nevezzük, a mai modern Rúzsa Sándornak, aki nem a gazdagokat sanyargatja?!”
    http://www.wdr5.de/sendungen/politikum/s/d/11.10.2012-19.05/b/wie-kann-das-sein.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  23. gets, köszi !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  24. Ha valaki horogkeresztet tetováltat magára, annak államilag kellene befejezni: kiegészíteni egy négyzetre, amiben egy plusz jel van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  25. Herr Kules,
    Nem jó, mert onnan kezdve minden ilyen ábráról tudható, hogy horogkereszt volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  26. Há-há! Ez gromek volt megint, kösz, Para!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  27. A nagy kérdés az, hogy Orbán meddig tartja hasznosnak a Jobbik létét. Elvi kifogásai nincsenek, tehát csakis a gyakorlati megfontolások számítanak.
    A Jobbik csak addig hasznos, amíg szállítani tudja a szélsőjobbos szavazatokat.
    Ha viszont a fidesz is eléggé radikális, akkor még erre sincs szükség, különösen ha jobboldalon EGYEDÜL maradna választékként. Orbánnak nem hiányzik egy valós konkurencia a jobbos szavazatok begyűjtésénél.
    Azaz a Jobbik léte faramuci módon az ellenzéki összefogás erejétől függ. Ha elég erős – akkor még a szélsőséges táborukra is szükség van, tehát maradhat. Ha gyengék maradnak az ellenzékiek, akkor elpucolható vetélytárs.
    Amivel még ráadásul demonstrálni is lehetne a fasiszta rendszer antifasiszta jellegét kifelé – de talán befelé is, mert határtalan a ballib értelmiség önbecsapásra való hajlama.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  28. gets,
    Orbán nevezhetjük akár inverz, vagy 1 / Robin Hoodnak, kutyaugatás nem hallatszik az égig.
    Mondom én, miközben jómagam is próbálkozom vele, lásd lentebb:
    ..
    Orbán Viktor nyakkendője
    ..
    Orbán Viktor nyakkendője
    – ha nem is épp divatos -,
    esztendőre, vagy kettőre
    elkészült és jó szoros.
    ..
    Kedves Führer, lepd meg néped
    azzal, hogy ezt viseled!
    Volt ez már itt korábban is
    Nép-nemzeti viselet.
    ….
    Villon is járt ily’ cipőben,
    ő is kapott kravátlit…
    Tedd meg nékünk még időben,
    mert mondhatsz már akármit:
    ..
    uralmadnak immár vége!
    Jobb lesz, ha ezt megérted!
    Akasszad föl magad végre!
    Csak ennyit kér a néped.
    ..
    Lámpavason lengedezzél,
    hadd lássa a világ is:
    talpad alatt fütyül a szél…
    Így lesz szép a majális. /Szép lesz még a majál is./
    ..
    Nélküled is lesz majd jövő
    a mi szép kis hazánkban,
    az uralmadat követő /az uralmad után jövő/
    új demokráciánkban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. jól van, para. még nem felejtettél el írni :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  30. Gogos, lekezelo,pokhendi, felsobbrendu,tudalekos,buta,nacionalista,populista, rosszindulatu,paraszt,hazug, svindler, kapzsi,penzehes, beszari, sunyi,alszent, koponyegforgato,tisztessegtelen,illuzionista,bunozo. Igen Orbanrol irtam .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Para, úgy hallottam, nem olvasod a hozzászólásokat, de akkor is megirom, hogy ez a mostani IS szuper. Meg hétfőként is imádlak hallgatni. Olyan jó lenne könyv formában olvasni az irásaidat. A Hócipőből, mielőtt továbbadom, kiszedem amit irsz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos