Ronai and Ronai
AMERIKAI

Csepeli György: A Hazugság Háza 2012. december 6. csütörtök 4:14

  • Hozzászólások(37)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Csepeli György: A Hazugság Háza

Herczeg Ferenc gótikusnak nevezte a barokk alaprajzot követő nagy házat a Duna pesti partján. A ház lassan épült, hatalmasra nőtt, hegyként magasodik a város sík felén, versenyre kelve a másik partra szinte ráomló Gellért heggyel.

Az épület külseje a nagyságot, a történelmi folyamatosságot volt hivatott üzenni a jelennek. Mire a jelent maga mögött hagyta a jövő, addigra a jelképezett nagyság szappanbuborékként szétpattant, a dicsőként megjelenített múltból eredeztetett folyamatosság megszakadt.  A hatalmas parlament eredetileg azért épült, hogy feledtesse az országgal függetlensége hiányát. Nem volt az ország, melynek képviselői eljátszották, hogy van ország. Az ország, mire meglett, jóval kisebb, gyengébb, érdektelenebb lett, mint elképzelt mása, melyet az épület mutatott. Emiatt mind a mai napig fantom fájdalom jár át mindenkit, akit politikai sorsa arra ítél, hogy a Házban járjon-keljen, egyen, igyon, beszéljen, hallgasson.

Bent kell lennünk az épületben ahhoz, hogy bejárhassuk az elképzelt országot, láthassuk a tengert, mely partjait mossa, magunkon érezhessük uralkodói óvó pillantását, akik a Kupolacsarnok oszlopainak ormairól tekintenek le ránk, rácsodálkozhassunk hegyei, erdei szépségére, találkozhassunk lelövendő vadjaival, kifogandó halaival, szorgos lakóival, a földművesekkel, az iparosokkal, a Karok és Rendek tagjaival.

A Magyar Országház olyan Magyarországot mutat, ahol élni nagyszerű, dolgozni érdemes, s még meghalni se rossz, mert megszakítatlan az élet benne. A baj csak az, hogy ez az ország sosem volt. A történelem Disneyland-ként van jelen a szobrokban, freskókban, reliefekben. Hazugság az egész, úgy ahogyan van.

A huszadik században a rendszerek gyakran változtak, de bárki jutott uralomra, első dolga volt, hogy beköltözzön a Házba, melynek hamis szuggesztiója alól nem tudta magát kivonni. Rettenetes törvényeket hoztak ott a törvényhozók, rettenetes szavakat mondtak, melyek ma visszakereshetők az internetre tett parlamenti jegyzőkönyvekben. A Ház által hirdetett hazug múltra egy rettenetes igazságokból összeállt igaz múlt épül, melynek azonban nincs látható, tapintható nyoma a Házban. Bibó István emléktáblája az egyetlen kivétel, mely egy napig tartó államminiszterségének emlékét örökíti meg az északi szárny egyik folyosója falán. De nincs semmi, ami a jogfosztásokról, milliók életébe kerülő döntésekről, az épület puszta léte által sugallt nagyzási mánia tragikus következményeiről szólna.

A Ház, ahogyan ma kinéz, örömére szolgálna Steindl Imrének, aki megálmodta, de egészben sosem látta. Az épület mintha tegnap készült volna el. Kívül hófehér, kövein egy vércsepp nem sok, annyi sincs. Minden fénylik, ragyog benne, Mikszáth csak a szivarját nem találná meg, de a szivartartót igen.

Kínálkozó az összehasonlítás a Reichstaggal, melynek nem kevésbé hazug és rettenetes a múltja. A Reichstag épülete azonban szakított a múlttal. A kupola újjáépült, de üvegből. Bárki felmehet, s körbe menve láthatja kint Berlint, lent meg a képviselőket, akik tudják, hogy őket felülről látják. A múlt a Reichstagban is ott van, de nem mint kábítószer, hanem mint emlékeztető. Lent a folyosón, ahonnan a képviselők az ülésterembe lépnek, minden hajdani Reichstag  képviselőnek van egy emlék téglája. Nem kell sokat keresni ahhoz, hogy megtaláljuk Hitler tégláját. Ő is képviselő volt. Ki merne a Magyar Országgyűlés falaiba ma téglát tenni, melyen Rákosi, Imrédy, Gerő, Gömbös neve lenne?

E téglák hiánya megkönnyíti a korábbi antidemokratikus, tekintélyelvű rendszerek örököseinek dolgát, akik most úgy tesznek, mintha semmi közük nem lenne rettenetes elődeikhez. De nem érzik magukon Kéthly, Bajcsy-Zsilinszky, Schlachta számonkérő tekintetét sem, mert a jók és igazak emléke sincs megörökítve.

A terembe, ellentétben a Reichstaggal, kívülről nem jut be fény. A csillárok pazar, vakító fénye kevés ahhoz, hogy eloszlassa a hazugság sötétjét.

A Házban két ülésterem van. Az egykori Alsóház, a mai Országgyűlés helyszíne. Az egykori Felsőház lakatlan. A két ülésterem között helyezkedik el a Kupolaterem, melynek közepén egy totemként kezelt tárgy-együttes fénylik. Korona, jogar, kard, fémből készült alma. A tárgy- együttes a helyén van. A Kupolacsarnok közepe egy sosem volt Birodalom központja, egy koronával, mely nem az, aminek tartják. Nem készült koronának, s soha nem volt annak fején, aki az államot megalapította.

Hiba volt, hogy az 1945-ös szabad választás után a képviselők beültek a hazug díszletek közé, melyek mérges kipárolgása pár év alatt végzett az igazsággal, mely a Házba szólította őket. Hiba volt, hogy az 1990-ben az újra szabadon választott képviselők újra beültek a hazug díszletek közé, s talán észre sem vették, hogy akarva sem tehetnek mást, mint amit a hely szelleme diktál nekik. Ebben a házban nem lehet demokratikus politikát csinálni. Ha lesz újra szabad választás, a képviselők, ha csak nem akarnak a hazugság rabjaivá válni, nem jöhetnek ide vissza. Legyen ez a ház turisták látványossága, mint a Téli Palota vagy Top Kapi Szeráj .

Épüljön fel egy új ház, melynek lakója az igazság.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (46 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +49 ( 79 szavazatból)
Csepeli György: A Hazugság Háza, 4.3 out of 5 based on 46 ratings

  • Hozzászólások(37)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

37 Reader’s Comments

  1. Érdekes cikk, bár szerintem totális tévedés.
    A rossz, gyalázatos törvényeket a silány emberek hozzák. Nem az épületet kell lecserélni, hanem az embereket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (34 szavazatból)
  2. Voltak jó dolgok is a magyar parlamentben, miért lenne ez lehetetlen a mai Országházban is?
    Csak rajtunk múlik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  3. Lehet, hogy Csepeli György ezzel az írásával nem azt akarta mondani amit Én érzek belőle ezért előre is elnézését kérem. Az írás szerintem éppen arról szól, hogy fölfoghatatlan hogyan jutott egy Ország az 1990. évi szabad választások után oda, hogy olyan törvények szülessenek amelyek mélyen antidemokratikusak és ezért gyakorlatilag immár külső kényszer nélkül saját magunk áldozzuk fel szabadságunkat. Ez annyira hihetetlen, hogy csak a hely “rossz szellemével” lehet megmagyarázni. Persze tudom, hogy nem így van, de hát annyira felfoghatatlan az egész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (38 szavazatból)
  4. A parlamentek sorsa a lakóik “fejlődését” tükrözi. A jogfolytonos aljasság mindent megrohaszt, és ebből a szempontból az épület csak a kivagyiságot képviseli.
    Félek, hogy mindez másik környezetben is kialakult volna, mivel Ady sorainak átható igazsága mindezt előrejelezte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  5. A következő cikkek témájául javaslom a Budai várat, Bazilikát, Operát, stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (18 szavazatból)
  6. Nagyon tetszik a cikk, gratula! Nekem mindig is az volt a benyomasom ez elött a grandiozusnak indult épület elött, hogy nem autentikus, nem ugy mint példaul az angol parlament. A magyar valoban csak disneylandet idézö giccses valtozat. Egy dekor, egy diszlet és valoban a nagyzasi maniat lidézi, az, ami a fideSS-nek a sine qua non-ja. A két épület közötti különbség azzal egyenlö, ami a magyar és az angol parlamentaris demokracia között van. Magyarorszagon a latszat nagyon fontos. A 19-ik szazadot még mindig nem tudtak megemészteni az összes furunkulusaval együtt. Nyilvan ezért fontos ezt a 19-ik szazadi épületet gotikusnak nevezni.
    Voltak olyan hiresztelések, hogy a mostani miniszterelnök felköltözne a varba, talan ö is érzi ezt a müviséget, vagy pedig még nagyobb nagyzolasba kezdene és a fallal védett középkorias épitészet közelebb all hozza ? Persze a koronat is magaval vinné de a parlament szellemetöl nem tudna szabadulni, mert ezt a dohos szagot semmilyen szellöztetéssel nem lehet kivenni belöle. De egy idôre ezzel a problémaval nem kell foglalkoznunk, mert ennek a fideSS korszaknak még korantsem sincs vége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (29 szavazatból)
  7. Az épülettel semmi baj. Sokkal gyorsabban épült, mint ahogy felújítják.
    Nade, ha a szenátorok fővárosi nagycirkuszt játszanak benne….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  8. miaszösz!
    Budapest a világ egyik, ha nem a legszebb, városa!!!
    Domborzata egyedülálló. A Duna egyik oldala hegyvidéki, a másik rögtön sík, ami helyből különleges adottság.
    Városképe mérnöki pontosságú sugárutakkal és körutakkal megtervezett és megvalósult.
    Hát igen, a háborúk sokat pusztították, ezért a műemlékek “fiatalok”.
    Ma ami fontos lenne, ami pénzbe se kerül, ha nem szemetelnénk tele…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  9. Azok a sugarutak és a körutak is ugyanarrol szolnak, amiröl irok…(Egyébként a sugarutakat azért tervezték a legtöbb varosban, mert ott jobban lehetett masirozni… ) Ki épitette a legjobb autopalyakat, amelyek még ma is hasznalhatoak Ausztriaban?
    Példaul Georges-Eugène Haussmannt (épitész, akiröl ezeket a sugarutakat és sugarutakat nevezték el, amiröl irsz) III. Napoléon vajon miért kérte Parizs urbanisztikus képének atformalasara? Nekünk is van egy kis napoleonunk. A többi europai nagyvaros is ezt a modellt masolta késöbb. Egy orosz tank igy sokkal kényelmesebben közlekedhet, de ez a 18-ik és 19-ik szazadban is szempont volt. . Probalna ezt meg Romaban, a belvarosban.
    Telekis én nem a domborzatrol beszéltem és nem is arrol, hogy Budapest a vilag leg- vagy nem a legszebb varosa. A szépségröl egy szot nem szoltam, mert az itt engem ez nem érdekel, de a fenti cikk sem ezt targyalja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (18 szavazatból)
  10. A londoni és a budapesti parlament tök egyforma.
    A londoni a brit birodalmat, a budpesti a 64 vármegyét szolgálta vala.
    Manapság se Birodalom, se Nagymagyarország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (13 szavazatból)
  11. Mivel nem lehet egy egész népet, országot lecserélni harcolni kell a felvilágosulatlan, destruktív eszmék ellen. Tudom, hogy Gyurcsány ebbe belebukott, mert erősebb volt a primitív gazemberek hangja, a fel nem dolgozott és meg nem értett múlt kihangosítása, az indulatok és félelmek, szorongások fölerősítése, hogy aztán az erre adott hazug és pusztító válaszok újra tőrbe csalják az országot, újra az önpusztítás győzött. Nem lehet állandóan menekülni a valóság elől, szimbolikus álmokkal delíriumban tartani egy népet, mert a valóság, az igazság mindig erősebb, és minél későbbi az ébredés annál fájdalmasabb, annál több veszteséggel jár.
    Talán egyszer a parlament is megfelelő helyre kerül a magyarok lelkében és életében, nem a nárcisztikus rémálmokat, hanem haladás és fejlődés gondolatait és cselekedeteit képviseli és valósítja meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  12. Sandor, igaz, Las Vegasban is van Eiffel torony, meg Kinaban is… (meg Disney Landben is…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  13. Csepelinek teljesen igaza van, a cikke megírásához felszívott indulatok nagyon sok barátomban és jómagamban is ismerősek.
    Mert az gondolom köztudott, hogy kis hazánkban a külsőségek a legfontosabbak. A kivagyiság, a többnek látszani akarása, mint amennyi, ez egy elég általános viselkedési forma.
    .
    Elég csak benézni a Váci utcába és végignézni az ott naponta szertartásosan kölcsönpuccban végigvonulókat. Vagy megnézni egy temetőt, ahol egyre gyakrabban épülnek eszement kripták perzsaszőnyeggel, faragott, vetett ággyal, plazmatévével, olajfestménnyel, feltöltött mobiltelefonnal, ételekkel és márkás italokkal is felszerelve. Jól ismert dolog az is, ahogy a panelban, vagy rozzant házikóban paprikás krumplin tengődő családok háromévente újra cserélik márkás autójukat még akkor is, ha a részletek törlesztése után már tankolásra nem jut pénzük. Vagy akik a kemény Marlboro-s dobozból kotorják ki olcsóbb cigarettájukat.
    .
    Hát így voltunk-vagyunk mi mindnyájan a mi parlamentünkkel is. Érezzük valamennyien, hogy ez a hatalmas, túlméretezett szépség hazug nagyságot hirdet, mert amikor Magyarország méretében még nagy volt, kulturáltságban akkor is kis, vagy középszerű.
    .
    És az ország lakóinak milliói mindmáig hűek e hagyományokhoz. Elutasítják a legkulturáltabb, legdemokratikusabb politikusokat, helyette a kolbásztöltő, pálinkafőző, NB 9-ben focizó, hatalomvágyó, kivagyi parasztgyerek kezébe teszik az életüket.
    Ő persze nagyon otthonosan mozog e túldíszített falak között, ki se akarózik költözni soha az életben, mert az az egyetlen hely, amelyet méltónak érez saját képzelt emberi nagyságához.
    Pedig ahhoz még a disznóól is fényűzésnek számít!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (41 szavazatból)
  14. Az AN olvasói többnyire értik a humort. Persze nem mindenki: ‘Sándor 09:54′-et mínuszolják!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  15. Antiszemitizmus és elmebetegség felső fokon: http://www.youtube.com/watch?v=m9JwahOiBYw

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  16. Csepeli nem a Parlamentről ír……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  17. “Neve: szolgálj és ne láss bért.
    Neve: adj pénzt és ne tudd mért.
    Neve: halj meg más javáért.
    Neve szégyen, neve átok:
    Ezzé lett magyar hazátok.”
    Vörösmarty

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  18. miaszösz
    2012. december 6. csütörtök
    11:37
    “Azok a sugarutak és a körutak is ugyanarrol szolnak, amiröl irok…(Egyébként a sugarutakat azért tervezték a legtöbb varosban, mert ott jobban lehetett masirozni… ) Ki épitette a legjobb autopalyakat, amelyek még ma is hasznalhatoak Ausztriaban? Egy orosz tank igy sokkal kényelmesebben közlekedhet, de ez a 18-ik és 19-ik szazadban is szempont volt.”
    .
    Továbbá a konzerves dobozok és az üdítős flakonok is erről szólnak, mert a szabványméretük egyezik a bombákéval, hogy háború esetén a gyárakat könnyen hadiüzemmé lehessen alakítani.
    .
    És folytathatnánk a sort, hogy még hol a hazugság és az ármány !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  19. A viccbéli Kohn bácsi után szabadon “ha kupleráj nem müködik (veszteséges), akkor nem a bútorokat kell kicserélni hanem a qurvákat!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  20. A fentieket kiegészíteném: a Házban egy strici 263 prostituáltat futtat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (15 szavazatból)
  21. Ez jó ötlet, a helyszín megváltoztatása hangsúlyossá, hitelessé teszi a rendszerváltás tényét. Ha 14-ben győzünk, akkor a valódi jogalkotói hatalmat egy letisztult stílusú modern budaörsi irodaházba helyezzük át. A képviselők ott gyártják majd legitim, betartható, méltányos, koherens, ellentmondásmentes, egyszóval jó minőségű jogszabályainkat. A Parlamentet pedig kinevezzük a szimbólikus politika játszóterének, ahol Orbánék és a Jobbik három harmados többségben szavazgatnak hatályon kívül helyezett alaptörvényűk selejtes, de szerencsére hatályba sohasem lépő N plusz egyedik kiegészítéséről. Eközben a túristák a fenti karzatról nézik őket és mutogatják őket gyerekeiknek, mint napos vasárnapi délelőttökön a vakarózó főemlősöket az állatkerti majomházban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (12 szavazatból)
  22. Minden tiszteletem Csepelié, de ebben téved. Az ország háza nem a “Hazugság háza”, hanem véleményem szerint a “Hazugok háza”. A helyváltoztatás nem oldana meg semmit. A benne lévőket kell lecserélni. Legalább a 2/3-át. Meg még egy kicsit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (12 szavazatból)
  23. Tartok tőle, sokan nem értik ennek a cikknek a mondanivalóját, és a jelentőségét. Szerintem nagyon fontos üzenete van, és még az sem lepne meg, ha valaki azt mondaná, hogy az Orbán-rendszer annak köszönheti a sikerét, és a rendszerváltás azért bukott meg, mert ebbe a házba vonultak be a demokrácia pártjai. Minden helynek van szelleme. Materialisták is tudják ezt, ők szimbolikus térnek nevezik. Nem materializták pedig nyugodtan mondják ki, hogy vannak démonok, olyanok, mint amilyeneket például a názáreti Jézus kiűzött a disznókba. Az emberek meghalnak, ezek a démonok ottmaradnak, és keresnek maguknak más embereket, akik megvalósítják ugyanazt. Aki megnyitja magát ezeknek, az észrevétlenül átváltozik, és elkezdi azt mondani, aminek megnyitotta magát. Egy olyan térben, amelyben gonosz szellemi erők működtek, ezeket a hamis és hazug történelmi mítoszokat szimbolizálja a hely, ezeket szívta magába, ez az üzenete, a nemzeti nagyság, a Szent Korona, a dicsőséges múlt, a Szent István-i állam, ott nem lehet modern, szabad, Magyarországot építeni, a hazugságot árasztó falak között igazságot mondani és cselekedni, mert a múlt árnyai kísértenek, démonai ellenállnak, a hazugságok agyonnyomnak. Az egész épület egy nagy hazugságot szimbolizál. Nem véletlen, hogy a rendszerváltás vége egy olyan hazug rendszer és alkotmány lett, amelyet ez az épület, ez a hamis múlt, ezek a falak árasztanak magukból. Szerintem Csepeli György nagyon fontos dologra tapintott rá, és nem zárom ki, hogy maga is megtapasztalhatta ezt, ahogyan mások is. Ez a ház addig “dolgozott” a hazug szimbólumaival, koronájával (az egy külön csapás volt hogy még azt is oda bevitték, és egyesítették ezeket az erőket), amíg létrehozta ezt a rendszert, amelynek hazugságai azonosak ennek a háznak a hazugságaival, a démonai beszélnek a jobboldal száján keresztül, az ellenzék pedig szellemileg és lelkiileg agyon van nyomva e hazug és erőszakos szellemiség által. Ha valaki beköltözik egy házba, akkor azt kifesti minimum, és nemcsak a kosz miatt, hanem azért, hogy megváltozzon annak a háznak az atmoszférája. Vannak, akik leverik tégláig a valolatot, hogy megszabaduljanak a ház múltjától, atmoszférájától, és vannak házak, amelyeket ledöntenek, eldózerolnak, mert olyan szimbulomokat hordoznak, amelyek útjában állnak az igazságnak és a szabadságnak. Nem kellene a kommunizmus bukása után húsz évvel még ennyire kő materialistának lenni. A baloldal lépéshátránya az, hogy nem hisz semmi szellemiben, semmiben, ami hat a szellemisége által. Ezért nem tudják beazonosítani azt sem, hogy milyen rendszerben élnek, annak mi adja az alapját, a szellemi erejét, és nem tudnak a materialista nézőpontjukkal fogást találni. Tessék ismerkedni a szavakkal elsőre, szellem, lélek, démon, szimbólum, bálvány, imádás, ima, mítosz, idea, ideológia, eszme, világnézet, szellemi hatalom és erő, nemzetek fölött álló gonosz angyalok, bizony. Mit gondolnak, hogy miért állítanak Horthy és más szobrokat? Miért viszik el Károlyit és József Attilát? Azért, mert nekik van szellemi látásuk, tisztában vannak ezeknek a szelemi jelentőségével, erejével, történelemformáló szerepével. Ugyanilyen ez a Ház is. A kulturális értéke miatt nem kell lerombolni, de az állam irányítását, a kormányzatot, a parlamentet ki kell vinni belőle, mert amíg ez nem történik meg, addig Magyarországnak szabad és demokratikus légköre soha nem lesz, és nem lehet megszabadulni ezektől a visszatérő gonosz erőktől. Más országokban a baloldal sem materialista, hanem nagyon is tisztában vannak ezek jelentőségével. Hangsúlyozom: a magyar baloldal azért gyenge, mert kő materialista, ezért nincs tisztában azzal, hogy mi ellen harcol, és kik az ellenfelei. Napi politikai okoskodásokban vesznek el, és nem látják a fától az erdőt. Én azért mondom meg évekre előre, hogy mi fog történni, mert a démonokat ismerem, akik ezeket az embereket mozgatják. Akik leragadnak a napi politikai gazdasági híreknél, szócséplésnél, azok nem tudnak semmit, alkalmatlanok arra, hogy felvegyék a harcot, mert nem is tudják, hogy mi ellen harcolnak.
    Ezért szerintem ez a csendesen megbúvó kis Csepeli-cikk az évtized egyik legfontosabb írása, a magyar szabadság egyik kulcskérdése, ami ráadásul még jól is van megírva, és még egy materialista is megérthet belőle sok mindent, ha nem homályosítja el a szemét a kőcsipke, hanem meglátja az egész épület üzenetét, hazugságát, hamis történelemszemléletét, és a felsorolt események alapján akár nevén is nevezheti a benne levő démonokat: antiszemitizmus, fasizmus, politikai katolicizmus, feudalizmus, nemzeti gőg, nacionalizmus, sovinizmus, fajgyűlölet, stb.. Egy ilyen helyre bevonulni, szabad, demokratikus, igazságra és egyenlőségre alapuló országot építeni nem lehet. Aki ezt megteszi, az húsz év múlva egy olyan rendszert lát maga körül, amilyen szellem ebből a Házból árad.
    Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (24 szavazatból)
  24. Kedves admin
    2012. december 7. péntek
    21:58
    95%-ban egyetértek – az 5% maradék azért problémás számomra, mert aligha kellene az ateistákat emiatt megfeszíteni. Az ateizmus is sokféle és van akibe csak beleverték, azokra teljesen igaz sajnos az írása, aki viszont a tanulmányai és tapasztalatai alapján jutott ateista konklúzióra, az tudja azt is, hogy a szellemmel, mint létező emberi alkotóelemmel kell számolni akkor is, ha nem minden esetben vezethető le materialista premisszákból a léte. Nagyon egyszerű példa volt erre GyF kormányzati negyed építési terve, ami jobb és bal oldalakon egyaránt kiverte a többség biztosítékát. Bár nem ismerem a tervet, de szinte biztos, hogy a parlament épülete sem maradt volna érintetlen – csak nem lehetett a meglevő(?) támogatással sérült bika módjára szemből nekirontani. Egyelőre ennyi az 5%-om mellett. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  25. Kedves László,
    “Tessék ismerkedni a szavakkal elsőre, szellem, lélek, démon, szimbólum, bálvány, imádás, ima, mítosz, idea, ideológia, eszme, világnézet, szellemi hatalom és erő, nemzetek fölött álló gonosz angyalok, bizony. ”
    Ezek a fogalmak nem ismeretlenek a materialisták előtt. Különösen a pszichológusok használják őket.
    Nem hiszem, hogy az épület által sugallt eszméket önmagában az épület rá tudná erőltetni azokra, akik értik e fogalmakat. Hogy a demokratikus jogállam materialista képviselői ilyenek voltak-e, azt nem tudom. Azt viszont sejtem, hogy a képviselők többsége nem volt a demokrácia és a főleg a jogállam elkötelezett híve, mint ahogy választóik sem. Ez a fő baj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  26. Elnézést kérek mindenkitől, aki nekem üzen mostantól, de esetleg még holnap reggel egyszer ránézek a gépre, de után egy hétig nem leszek neten.
    Köszönet mindenkinek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. Igen!
    De akkor ez igaz pl. Róma-Berlin-stb. műemlékeire is, melyek közül sokban még ma is zajlik a politika. Démonok pedig “mindenütt” vannak…
    Azonban csak nálunk van annak “történelmi hagyománya”, hogy mi a saját jövőnk útját mindig rosszul választjuk meg. Fölöslegesen vagyunk “rebellisek”, nem értjük az európai valóságos szerepünket, súlyunkat, lehetőségeinket.
    Most éppen egy rosszemlékű és elmaradott korba, a Horthy-rendszerbe, fordulunk vissza.
    Jogos, hogy Csepeli Györgyben felmerültek a cikkbeli gondolatai, a választott stílust is jónak tartom.
    Pedig valójában sosem a ház, hanem mindig a benne politizálók voltak hazugok, a későbbi időkre is ők adták a rossz szellemeket,mai hangulatunkat nekik is köszönhetjük.
    Mégis, a falakon nem múlik, hogy végre normálisan menjenek a dolgaink.
    Ja, és a dunai-hidak is gyönyörűek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (9 szavazatból)
  28. “Vannak, akik leverik tégláig a vakolatot, hogy megszabaduljanak a ház múltjától, atmoszférájától, és…..”
    -
    A Kossúth térről már verik is le.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  29. “Bent kell lennünk az épületben ahhoz, …….”

    “…….Épüljön fel egy új ház, melynek lakója az igazság.”

    hmmm. Azt azért valakinek fel is kell építenie. De, érdekes megközelítés és tiszta világos.

    Erről eszembe jut Patanjali egyik híres aforizmája.
    .
    i. A gyenge észbeli képességekkel rendelkező legalább erősen higgyen az ok és okozat törvényében és próbálja megérteni és elfogadni azt.
    .
    ii. Az átlagos észbeli képességekkel rendelkezők számára a legjobb, ha fölismeri az egymással összefüggő, a benne és a kívül létező valóságot, és annak törvényét.
    .
    iii. A jó észbeli képességekkel rendelkezőnek a legjobb ha tökéletesen megérti, hogy a megfigyelő ill. a felismerő személy, a megfigyelés tárgya és a megfigyelés folyamata egymástól elválaszthatatlanok.
    .
    “Bent kell lennünk az épületben ahhoz, …….”
    .

    Szóval azt hiszem az új ház felépítéséhez legalább a másodikig el kellene jutni, de ahogy Magyarországot most elnézem még az elsőnél sem tartunk.

    Ki fogja felépíteni és kik fogják benépesíteni amikor az embereknek az igazság fáj a legjobban és pont az az amit legkevésbé akarnak, és még azt sem értik miért történt mindez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  30. Ménkû sok füstölôt kell gyujtani és mantràzni !
    Ha így sem lehet megtisztítani, akkor ki kell adni a palesztinoknak gebinbe ! :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  31. Aki a cikket szószerint érti, az egyáltalán nem érti Csepeli György mondanivalóját. Kitűnő és gyönyörű írás, sajnálom, hogy nem ismerem személyesen az íróját. A mondatai, a gondolatai olyan lényegi tartalommal telítettek, ami túl a gyönyörű stíluson, előragyogtatja azt, ami különösen hiánycikk hazánkban: AZ IGAZSÁGOT. Mi magyarok arra sem voltunk képesek, hogy – a német néppel ellentétben – szembenézzünk az elmúlt 90 év történéseivel..
    Mindehhez én még hozzátenném a magam nézetét , – a tudatlanság mellett talán a meghatározóbb HITETLENSÉG jelenlétét, amikor az igazi istenhit helyébe egyre inkább a képmutató kereszténység jellemzi közéletünket. Pedig Krisztus Urunk még az ateizmust is elfogadhatóbbnak tartja, mint az álkereszténységet (Jelenések könyve, laodíceai levél: -így hangzik:
    “Látom a te dolgaidat, hogy nem vagy sem hideg, sem forró. Bárcsak hideg lennél, vagy forró , mivel langyos vagy kivetlek téged az én számból.” Pedig a Mindenható világosan kijelölte, hogy a mindenkori társadalmi problémákért kik a felelősek, Ezékiel könyve 33. és 34. fejezetében a Bibliában. Az “őrállók” mai nyelven a vezetők messzemenően meg sem közelítik keresztényi fekladatukat, sőt a KDNP tolvaj vezetője a lopás egyértelmű bebizonyítása után sem hajlandó távozni, feltehetően anyagi előnyök miatt. A magát kereszténynek nevező egyházak vezetői pedig sunyi módon hallgatnak, mint egy kupac a fűben. Nem írják be magukat az “élet könyvébe”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  32. tisztelhölgyeimésuraim

    .
    .
    A középkort idéző – historizáló – óriáspalota megépülésekor a képviselők legszivesebben visszaröppentek volna annak korába. Ezt az illúziót kergetve született meg az úgynevezett “díszmagyar viselet” amelynek részeletezésére ez a hely most nem alkalmas, annyit azonban el kell róla mondani, hogy ez az állítólag boldogabb korokra hajazó álmagyar módi már a “saját korában” is inkább mondható nevetséges, mintsem autentikus szimbólumnak. …És minthogy egy épületnek is megvan a maga közös sorsa, szelleme ugyanúgy a hozzá viselt öltözéknek is, akárcsak a kabát és a gomb esetében…
    Ezek a giccses kacagányos, pitykés és sarkantyús szuper-barokk emberek úgy járkáltak keltek a neogótikus árkádok, aulák és más mesterséges – sokszor oda sem illő – elemek között, mintha ők viszont oda születtek volna. [Megjegyzendő, hogy a falak belső ornamentikus festése, mégis az ebben a korban - szabad, világias szelleme miatt - oly sokszor elátkozott szecessziós (jugendstil) stílust követi, ami legalább nem anakronisztikus mint a többi.] Ezek az urak addig a saját nagybirtokain kívülre nem sokat mozdultak. Egyszerűen komikusak voltak benne, miközben a kontinuitást szerettték volna saját személyükben fitogtatni.
    Ebben a díszmagyar viseletben a Habsburg Ház árnyékában robbantották ki az I.Világháborút, hogy aztán ugyanebben a maskarában ugyanott folytathassák ahol abbahagyták.
    A folyosókon csörömpölve, mentében és oldal-karddal, fényes csizmákban és prémes, kócsagtollas süvegben alpították meg a Trianon utáni parlamentet, ahol az első törvények között, “”demokratikusan”" fogadták el a Zsidó Törvényeket.
    A jobboldali történészek előszeretettel hivatkoznak ma is erre a “részben parlamentáris demokráciának” nevezett szó szerinti színjátékra, mint a Horthy rendszer legitimitását igazoló érvre, mely díszletfalak között, korabeli fotók tanúsága szerint láthatunk Gömbös Gyulákat és Teleky Pálokat zsinór-díszesen, sujtásosan, aranysarkantyús csizmásan, szóval teljes díszmagyar mivoltukban…, amint meghozzák a végül is leggyilkosabb törvényeiket…
    Ez a jelképrendszere ennek a neo-gótnak “tisztelt háznak” és a hozzá szabott egykori lakói hamis romantikájú öltözékének, mely szimbólumok jóval több bajt zúdítottak az országra, mint akár csak egy csepp üdvöt is hozhattak vóna – ebben a házban és ebben a ruhában.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  33. admin
    2012. december 7. péntek
    21:58
    .
    ” Nem materializták pedig nyugodtan mondják ki, hogy vannak démonok, olyanok, mint amilyeneket például a názáreti Jézus kiűzött a disznókba. Az emberek meghalnak, ezek a démonok ottmaradnak, és keresnek maguknak más embereket, akik megvalósítják ugyanazt. Aki megnyitja magát ezeknek, az észrevétlenül átváltozik, ..”
    .
    Igen, vannak démonok a házban, nem szimbolikusan hanem valós hús vér démonok, a Orbán és társai. Megnyitották magukat a sötét erőknek még mielőtt bementek a házba, azért vágytak oda, abba a házba mert mindenki hazavágyik. Ők a démonok, annak születtek, azok voltak megszületésük előtt is és azok is maradnak bárhova mennek.
    ————

    “Ha valaki beköltözik egy házba, akkor azt kifesti minimum, és nemcsak a kosz miatt, hanem azért, hogy megváltozzon annak a háznak az atmoszférája. Vannak, akik leverik tégláig a valolatot, hogy megszabaduljanak a ház múltjától, atmoszférájától, és vannak házak, amelyeket ledöntenek, eldózerolnak, mert olyan szimbulomokat hordoznak, amelyek útjában állnak az igazságnak és a szabadságnak.”
    .
    Ha nem csak képzelt, vagy csak személyes rossz érzés , előítélet, hanem valós tény a sötét erők jelenléte akkor az sem segít. Nem a vakolat tette démonivá, sokkal komolyabb erők munkálnak a mélyben, azokkal kell foglalkozni nem a vakolattal mert vallásos babona szintjére süllyed a valóság ami a a sötét erőknek kedvez.
    —————
    “Hangsúlyozom: a magyar baloldal azért gyenge, mert kő materialista, ezért nincs tisztában azzal, hogy mi ellen harcol, és kik az ellenfelei. ”
    .
    Nemcsak ők. Azért is értékesek a Bartus cikkek és a jelenlegi Csepeli cikk mert megpróbál tovább menni, túllépni a durva materializmuson és életet lelket verni az anyagi valóságba, az emberek elsivatagosodott lelkébe, gondolatvilágába.

    Bartus úr is mondta, igazsággal a hazugság ellen, bibliával a katolikus hazugságok ellen???

    Csakhogy a materialista erőtérben küzdünk és a démonok, Orbán nevetnek ezen mert ez az erejüket növeli. Ez a démon, ez a gonosz, ez a materializmus lényege. Ők a negatív szám és ha pozitív számmal szorozzuk egyre nagyobb negatív szám lesz az eredmény. Nem kell nagy számmal beszorozni a negatív számot (pénzt költeni fáradozni) elég neki egy is, eggyel beszorozni, de az az “1″ legyen negatív számérték, és neki annyi, mert negatív szorozva negatívval pozitív eredményt ad.

    Ez a bűvésztrükk. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  34. Javítás:
    .

    Ennek a mondatnak a végére nem kell kérdőjel, helyesen:

    Bartus úr is mondta, igazsággal a hazugság ellen, bibliával a katolikus hazugságok ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  35. A MA ÁLLATORVOSI LOVA: A KOSSUTH LAJOS TÉR
    *
    A . h a j n a l i . h í r e k b e n . szerepel, hogy “késhet a Kossuth tér átépítése” (Npi VG).
    Nem rég volt, így könnyű emlékeznünk arra, hogy BEZZEG míly’ sietős volt alattomos trükkökkel kivágni azt a 72 darab érett fát, és mennyire kapkodtak az Első Magyar Köztársaság elnökének, Károlyi Mihály emlékének szó szerinti földbe tiprásával.
    *
    *Megjegyzendő, hogy ez a sietség korántsem fakadt spontán ötletből, amit az is bizonyít, hogy a kérdéses futballpályányi terület köré húzott kerítést azonnal több négyzetméteres különböző fotóval, illetve grafikával díszített propaganda anyaggal vonták be…, mely grafikai és más előkészítő munkához, legalább fél évre volt szükség. [A fotók és grafikák pont azt komikus - vagy inkább szomorú - kacagányos világot idézik, melyet itt fentebb "tisztelthölgyimésuraim" nevű kommenttársunk a Horthy és az azt közvetlenül megelőző korról oly jellemzően leír.]
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  36. Csepeli György téved. Mi így vagyunk hülyék, ezzel az épülettel. Ez a ház szép, hülyeségünknek is megvan a maga szépsége. Kidobni annyi lenne, mint eltörölni a múltat, költséges, és semmi biztosíték arra, hogy az új ház jobb lenne, sőt, kínos erőlködésünkben csak idétlenségeket tudnánk elkövetni.
    Ha már itt tartunk, hozzátenném, hogy én a Himnuszt nem szeretem. Még hogy megbűnhődte már e nép! Pláne a jövendőt! Egy fityfenét! Arról nem is beszélve, hogy csöpög az önsajnálattól, gyászos az egész, focimeccseken is csak arra jó, hogy előre sajnáljuk magunkat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Bizony, bizony, a genius loci él! Reményt sem látok, hogy megszabadulhassunk tőle. Még a Kossuth címerig se jutott el a parlament, amikor újra fogalmazhatta önmagát és az országot. A szimbolika, akárcsak az önkép, amit újra és újra megerősíteni próbálnak kivagyi,rossz ízlésű és hamis. Ennek tökéletes szimbóluma a parlament épülete, azzal a kiegészítéssel, hogy gyerekkorom óta folyamatos tatarozásra szorul. Ennyi munkával és nyersanyaggal rég létre lehetett volna hozni egy jó ízlésű, a funkciónak megfelelő épületet. De ki merné ezt valóságosan megkockáztatni, egy rossz ízlésen nevelt, gőgös, hipokrita társadalomban? Bravó Csepeli! (még, ha csak elméletben is.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos