Ronai and Ronai
AMERIKAI

Információ helyett nótázás jut a magyarnak 2012. december 22. szombat 7:44 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Információ helyett nótázás jut a magyarnak

Magyarország (ex Magyar Köztársaság) – Sorra hallgatnak el a helyi rádiók, a kétharmadnak nincs szüksége arra, hogy az emberek információkhoz jussanak, és tájékozódhassanak arról, hogy mi történik körülöttük. A frekvenciákat a nemrég alakult Dankó Rádió kapja. Mert a magyar ember – legalábbis a kétharmad képzeletében – már csak ilyen: mulatozós, és sírva vigad, oszt jó napot!

A Miskolci Rádióért tenni akarók közösségét alapították meg civilek pénteken, akik amiatt demonstráltak, mert a Magyar Rádió miskolci regionális stúdiója december 21-én utoljára adott műsort.

Pankucsi Márta jogász-szociológus a rádió szerkesztőségének helyet adó Borsodi Nyomda irodaháza előtt tartott megmozduláson azt mondta: “mi, miskolci polgárok kinyilvánítjuk igényünket, hogy városunknak továbbra is legyen saját, a köz szolgálatát ellátó rádiója, hisszük, hogy a közpénzből fenntartott közszolgálati Magyar Rádiónak ezután is kitüntetett feladata a helyi társadalmak számára a nyilvánosság biztosítása.”

Úgy fogalmazott, hogy a demokráciának nélkülözhetetlen feltétele a helyi nyilvánosság működése, “közös ügyeink megvitatásához, az érdemi beleszólást lehetővé tevő információk megszerzéséhez, a döntések számonkéréséhez elengedhetetlenek a helyi médiumok, így a helyi rádió.” Kijelentette: megalapítják az élő Miskolci Rádióért tenni akarók közösségét.

Hajnal József, a szerkesztőség korábbi vezetője a demonstráción azt mondta: az interneten szólal meg újfent a Miskolci Rádió.

Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója december 4-én jelentette be, hogy karácsony előtt kezdi meg adását a Dankó Rádió. A klasszikus magyar nótákat és operettslágereket sugárzó csatorna az eddigi Régió Rádió frekvenciáin szól majd, a regionális híradások megszüntetése után.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +10 ( 14 szavazatból)
Információ helyett nótázás jut a magyarnak, 5.0 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Váratlanul ért ez valakit?
    A Nagy Navarroék magányossága most nyer értelmet!
    Teccettek volna kiállni,és demonstrálni!
    Amikor azt hitték hogy maradhattak, na, akkor tévedtek súlyosan!
    Pankucsi Márta jogász-szociológus örüljön, hogy még elmondhatja nyíltan felháborodásának az okát! Azt sem sokáig!
    A diktatúra egyre több helyen,és alkalommal megnyilvánul.A sok kis szórványos tiltakozáson meg röhög a hatalom!
    Hallgassunk Dankó rádiót! Elég az a hülyéknek!
    Nehogy már tájékoztatni akarjon itt valaki a tényekről!Az már csak ábránd…
    Mulatni fogunk, amúgy össznépi összeborulásban. Sírva… Mert mint tudjuk, sírva vigad a magyar…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  2. Egy a lenyeg meg kell olni az Obijektiv mediat minden teruleten! Balos media nincs! Nem is lesz mert Orbanek minden penzt elloptak amit csak lehetett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  3. Sírva vigadva mulatozva hajtjuk felcsúti rabigába a fejünket.
    Hogy orbán egy idióta gazember,azt tudjuk.
    De hogy honnan szedi ezt a rengeteg szervilis csicskát, akik kiszolgálják a lázálmait, az megérne egy tanulmányt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  4. Egy pillanat!
    Én nem hallgattam regionális adót, mert az én városomban nincs ilyen. De azt azért tudjuk, ugye, hogy most a közszolgálati rádióról beszélünk? Ugyanarról, amelyiknek az egyik csatornája a Kossuth. És amelyik az MTVA alá tartozik a köztévékkel és az MTI hírgyárával egyetemben.
    Szóval ezek a rádiók most ‘Objektiv media’ (sic!) lettek? Vagy mindig azok is voltak? Függetlenül a vezetésüktől? Ezek korrektül tájékoztattak a helyi és országos eseményekről? Csak kérdezem, mert tényleg nem tudom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  5. Helyesbítek!
    Ovi a foci mellett mulatni is szeret!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  6. itt az ideje az új SZABAD EURÓPA rádió újbóli megnyitásának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  7. A legjobb, ha csak danálás lesz! Még véletlenül se kerüljön be szöveg arról, hogy itt-ott volt valamilyen felvonulás. Nehogy elkezdjenek gondolkodni az arra még alkalmas emberek. Zene és foci! Ez kell a primitív orbán imádóknak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  8. Egyházi műsorok tömkelege, a II. világháború előtti idők dicsőitése és az 1945 utáni évtizedek totális sötétségkénti bemutatása. Ez ma a magyar közszolgálati média. A napi hírek helyetti magyarnótázás már csak hab a tortán, különössen akkor, ha a saját pálinkafőzés és ivás okozta kábulattal szemléljük és hallgatjuk a köz szolgálatának e remekeit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  9. Orbánék, megtették amit megtehettek!
    Mi is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Jelentkezem bemondónak és hírszerkesztőnek az új Szabad Európa rádióhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  11. Bocsánat a felvilágosításért tévelygőktől, de a “Szabad Európa” rádió borsodi részlegének megalakulásáról szólt a cikk, jó reggelt! Ma a “Szabad Európára” speciel a szélsőjobb emlékszik szívesen K-K-Európában. Ez van. Vagyis, aki Orbán ellen akar antikommozni, az semmit nem értett meg, mint az a szenilis ökör, aki a neonáci Orbán-kormány ellen(?) egy izraeli zászlót égetett… Nagy a zűrzavar a fejekben.
    (A dolog másik furcsasága, hogy milyen kép él a szélsőjobbos kormányban a népről: ciganofóbia+magyar nóta=skizofrénia. “Szerettyük a cigánzenít, dö a cigánokat nöm.”? Ez mi?! És milyen színvonal? Vagy a nagyszámú borsodi romákat akarják lekötni, és azt hiszik, a romák helyzete javulni fog, mert cigányzene szól a a rádióban, és így az éhező nem lesz a paupertas maxima meretrix alanya?Blődség az egész!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  12. Kalous Antal
    “a “Szabad Európa” rádió borsodi részlegének megalakulásáról szólt a cikk, jó reggelt!”
    .
    Ez lenne az alapja?
    “megalapítják az élő Miskolci Rádióért tenni akarók közösségét.”
    .
    Kifejtenéd, mire alapoztad a feltevésedet? A két különféle megalakulásból nehezen áll össze a kép.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Dankó Rádió a fidesz-szavazóknak.
    Megfelelő műsor a megfelelő szinteken.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. *
    A Klub rádiót is azzal akarták először kikészíteni, hogy zenés-rádió pályázatot írtak ki e tulajdonképp beszélő rádió hullámsávjára. Nem sikerült nekik, amiért most patkányutakon támadják a baloldal egyetlen objektív hírforrását…
    Az orbanista kulturkampf lényege, hogy a nemzet csak hallgasson zenét, amennyi belé fér, és “mi majd beszélünk, azt bízzák csak ránk”.
    *
    Zenekedvelő lévén, rendszeres hallgatója vagyok a Klasszik rádiónak, ahol a zenén kívül, műsoridő mintegy egyharmada próza. Ebből a hírek, a saját bevallásuk szerint is az MTI hírei, ezzel azt kívánván kifejezni, hogy ők mennyire objektívak. Viszont és ezzel szemben az egyes információkat, az amúgy is kurta híridőbe már maguk válogatják össze, melyből teljesen kitűnik a kormányzati elvárás szorgalmas teljesítése, különösen – épp az előbb hallottam – hogy például az Állatkertben milyen tündéri kis állatok tekinthetők meg. Aztán az általam prózai műsorblokknak nevezett szövegláda – Kelet nyugaton címmel – nem tükröz mást, mint szeretett pártunk és kormányunk ázsiai -főleg kína orientációjának igen ügyetlen és átlátszó tartalmi lenyomatát.
    *
    Egyszóval, többek közt ez a rádió is a megfelelni akarás ízléstelenül erőszakos és dühítő megnyilvánulása. … És nem veszik észre magukat – vagy ha mégis, az rájuk nézve annál inkább szégyenteljes tény , amelyen az időnként sugárzott angol-nyelvű (!) BBC hírek sem segít.
    *
    S hogy ne hulljon rám az igazságtalanság vádjának köve, azért annyit meg kell mondjak, hogy a zenei hivatásuknak igen-jól eleget tesznek, leszámítva a fent említett teljesen fölösleges prózai műsorokkal elszúrt negyedórákat.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Bocs’, mindent bele számítva, inkább húsz perc az a negyedóra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Megjött a DANKÓ rádió? – ez az Orbán tiszta hülye !

    A magyar emberek már a vicceket, de a nótakat sem fújják, elcsendesedtek, ennek a csendes őrül orbán-klánnak az agresszív letámadására!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  17. Szegény Szegedi Dankó Pista, ha tudta volna,na de nem baj kicsit több Dankót Balázs Árpádot és a nagy Magyar szerzőket kérjük a Rádiótol!!! már a vízcsapból is a maros vize folyik!!! Mi Magyarok vagyunk!! És Képzeld Itt is Vannak nagyon Jó Matgyar nóta Énekesek!!! nem kell Erdélybe mennünk csináljatok magatoknak Erdélybe Rádiót!!!! szeretnénk sokat hallani Tolnai Andrást Vörös Sárit Mindszentit Kalmár Pált Dóri Szabó Józsefet stb Itt a Duna Folyik!!!! elnézést nem vagyok rasszista de már a Parlamentünkbe is Kitűzték az Erdélyi zászlót köszönjük nem kérűnk belőle!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos