Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem szavazhat a nép Orbán stadionjáról 2012. december 17. hétfő 7:24 Forrás: AN

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem szavazhat a nép Orbán stadionjáról

Budapest, Felcsút – Nem lehet véleményünk a felcsúti futballstadion építéséről. Illetve, lehet, de azt meg kell tartanunk magunknak. Népszavazás ugyanis nem lesz, mert nem lehet, a hatalom fura urai nem engedik. Amióta a Fidesz van kormányon, Magyarországon egyetlen kérdésben nem engedélyeztek népszavazást.

A Kúria döntése szerint nem lehet országos népszavazást tartani a felcsúti stadion építéséről az MSZP által javasolt kérdés alapján.

A legfelsőbb bírói fórum honlapján olvasható december 10-ei határozat az Országos Választási Bizottság (OVB) egy hónappal ezelőtti döntését hagyta helyben. Ez ellen további jogorvoslatnak nincs helye.

A novemberben Mesterházy Attila szocialista pártelnök által benyújtott népszavazási kérdés úgy szólt: “Egyetért-e Ön azzal, hogy 2014. december 31-ig állami finanszírozással Felcsúton labdarúgó-stadion ne épüljön?”

Az OVB azért utasította el a népszavazási kezdeményezést, mert álláspontja szerint az nem tartozik az Országgyűlés hatáskörébe. Az elutasítást november közepén a tíztagú bizottság hat tagja szavazta meg. Az alaptörvény az országos népszavazás tárgyáról többi között kimondja azt, hogy csak az Országgyűlés feladat- és hatáskörébe tartozó kérdés lehet.

A felcsúti futballakadémia többmilliárdos nagyságrendű társaságiadó-kedvezményéről és a tervezett stadionépítésről az atlatszo.hu számolt be hónapokkal ezelőtt. Októberben Varga László szocialista országgyűlési képviselő felháborítónak nevezte az esetet és úgy minősítette: az Orbán-kormány “emlékművet” akar emelni magának Felcsúton.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 10 szavazatból)
Nem szavazhat a nép Orbán stadionjáról, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. Én eddig azt hittem, hogy az Országgyűlés hatáskörébe tartozik a költségvetés,ahol eldöntik, mire, mennyi telik, és telik e egyáltalán! A Ft-ok elköltése, történetesen a kedves vezető hobbijára, az nem ide tartozik?
    Nem ide tartozik a többi stadionépítés sem? Nem tartozik a költségvetésre, hogy súlyos milliárdokat költenek ilyen hiábavalóságokra, amikor nincs egy valamirevaló focicsapata az országnak?
    Hihetetlen, de tornaterem sincs sok iskolában! Az uszodák zárva vannak, mert sokba kerül…
    A nyomorult zemberek meg egyáltalán nem fognak tudni költeni a tehetségtelen, csak sztárolt focisták csodálatára,mert a kedves vezető 1000 féle adót vetett ki!!!
    Nem költenek azért sem, mert a kölykeiknek lassan enni sem tudnak adni, hogy a kinőtt ruhák pótlásáról már szót se ejtsünk!!!
    Minek ide a flanc? Amikor már nyomorgunk!
    Hülyék ezek, vagy nem normálisak?
    Mégis, mire való a Kúria, meg a OVB?
    Nekik nem az ország érdekeit kellene szem előtt tartani?
    Ja, jut eszembe, kellene, de a barátok, meg a kutyánk kölykei státusz felülír minden erkölcsi megfontolást…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  2. A stadionról már rég megtörtént a népszavazás, hiszen orbán maga a nép!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  3. Nincs semmi csodálkozni való! Az OVB már tudja: mindenben csak ov dönthet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  4. “Októberben Varga László szocialista országgyűlési képviselő felháborítónak nevezte az esetet és úgy minősítette: az Orbán-kormány “emlékművet” akar emelni magának Felcsúton.”

    Varga László nagyot tévedett, ez a stadion nem az Orbán-kormány, hanem Orbán Viktor emlékművének épül. Talán úgy véli, ahogy megjegyezte az utókor Vespasianus nevét a római Colosseum kapcsán, úgy az övé is fennmarad örökre.
    Igaz, a Colosseumot sem az építtetője, hanem az utóda avatta fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  5. KÖPESZ = Középkorú Önkényúr Parancsuralmát Erőszakoló Szervezet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  6. A “rohadt” életbe, ha Orbán stadionja, akkor NE A NÉP PÉNZÉBŐL ÉPÍTTESE meg magának !!!!! –
    Alcsúton meg GOLF pályát építenek.

    Erre készülnek a budapesti VÁROSLIGETBEN is. Egy Orbán és társa beszélgetésről olvastam, hogy átalakíttatják, felújíttatják a Városligetet, aztán megveszik és GOLF PÁLYÁT építtetnek az onnan kitelepítendők helyére.
    Na, a kitelepítés lassan el is kezdődik, Vidámpark, stb.
    Szóval még azt is megjegyezték, már csak a Simicskát kell meggyőzni, hogy vegye meg a Városligeti területet !!!!!

    KILOPNAK az emberek JELENÉBŐL és JÖVŐJÉBŐL minden szépet és jót!
    Ellopták a magán nyugdíjakat is! – elpocsékolták!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  7. Amíg nem vonul az “ellenzék” az utcán rendszeresen a támogatóival addig beleegyeznek ezeknek a döntéseibe és támogatják őket . (ha ez működik az idéző jel is lekerül)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  8. Nem lehet rajta csodálkozni. Amíg 10 évre titkosítanak üzleti szerződéseket, amelyekben közpénzek is vannak. Ahol a KEHI vizsgálja azokat a vállalkozásokat, akik közpénzzel is kapcsolatos beruházásokban részt vesznek. Természetesen csak, akik nem kormányközeliek. Nesze neked szabad verseny.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  9. ” Orbán szerint a járási hivatalok működésével, vagyis január 1-jével tovább erősödik az állam és nő a gazdasági versenyképesség.”

    A versenyképesség nő. Megint a képünkbe hazudott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. Orban a keresztapa dont mindenben, jo lesz a fianak meg az unokainak egy nevelo egyesulet Puskas lopott nevvel, amibe amig o lesz hatalmon ontik a kozpenzt igy ha bebetonozza magat csalassal. figyelembe veve az eddig oda ontott milliardokat , europa legkomolyabb letesitmenye lesz 10 even belul!Evi atlag 2 milliard az 10 ev alatt 20 milliard es ez mind a csalade lesz kb 40 ev mulva! Micsoda elore latas! Azert bizom benne hogy miutan csalassal , hatalommal valo visszaeles menten ontottek bele a penzt majd raszall a magyar allamra! Ehhez nem kell mas, csak becsuletes kormanyzo part, becsuletes ugyeszseg, becsuletes fuggetlen birosag, becsuletes nyomozni akaro rendorseg! Sok ez? Szerintem ez igy termeszetes, na persze nem magyarorszagon mivel ott a maffia uralkodik! De eljon meg az igazsag oraja vagy utobb de inkabb elobb!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  11. Azt meg egyenesen értelmezhetetlennek tartom, hogy magánterületre, még ha bérbe adják is akárhány évre, hogyan lehet állami pénzeket fordítani??????????
    Súlyos milliárdokról beszélünk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Nincs ebben az országban akár egyetlen egy ember, aki felelősségre vonná ezeket az őrülteket??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  12. Így működik a Nemzeti Együttműködés Rendszere. A fékek, az élükre ültetett mamelukok irányításával motorrá váltak, csak ők ezt Schmitt Páltól eltérően tagadják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Báthory Ödönke

    Ügyes! Tudja, hogy az “elmúttnyócévet” ő bizony népszavazásokkal lehetetlenítette el. Most ugyanezt a fegyvert kiveszi a saját ellenzéke kezéből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Én a nagy standionok híve vagyok, de Felcsútra?! Inkább vessék be kukoricával a telket, az többet hozna!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Orban -Kubatov elvtarssal azon gondolkozik mikent lehetne Budapest helyett Felcsut a fovaros! Tobbet ernenek Orban csalad a foldjei megha Meszaros Lorinc es egyeb stromanok neven is van, nem is beszelve a labdarugo akademiajarol ! Emberek keszuljetek mar megvan a Parlament athelyezesenek a koltsegvetese Felcsutra , 1500 milliard a Kozgep mar meg is nyerte a tendert mint egyeduli indulo ! Tobbiek mar tonkre mentek !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Ha ezt az elmebeteget oda belebetonozzák , még én is hozzájárulok!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Ja! -és remélem a Nemzeti gödör után lesz felcsúti gödör is ahova a kiagyalóját bele lehet lökni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. azt kkérdezte az egyik hozzászóló, hogy ..”Nincs ebben az országban akár egyetlen egy ember, aki felelősségre vonná ezeket az őrülteket??

    a válazom, DE VAN !! http://www.apostolimagyarkiralysag.hu , Borbély József Kormányzó– akit ezek a hitványok , álarcos kommandósokkal hurcoltattak el, mert, felgöngyölítette, az összes aljassságot amit ezek elkövettek– most ( jogtalanul fogvaatartják)

    aki tud segítsen őt kiszabadítani, hogy eljöhessen, amire olyyan régen várunk ” aranykor” !!
    youtube: ARANYBULLA 2012

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos