Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kis Máriát Szájbarágták 2012. december 24. hétfő 8:17

  • Hozzászólások(47)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kis Máriát Szájbarágták

Budapest – Felvételi Szájbarágó címen magyarázzák a felsőoktatás változásait a fiataloknak. A szájbarágást – ami egy szájba vágással is felér, s a kormany.hu oldalon érhető el – egy Kis Mária nevű képzelt gimnazista kérdéseire válaszolva világítják meg. Az ügyesen megkomponált párbeszédeket végigolvasva mindenki megtudhatja, hogy miért jó neki az, ami rossz.

Nyilván hosszas tanakodás előzte meg, mi legyen az oldal címe. Feltehetőleg azért döntöttek a Szájbarágó  mellett, mert az fiatalos, és mint ilyen, illik a kormány korszerű, az avítt, poros elveknek fittyet hányó imázsának. Valaki, talán a Fidelitas egy fiatalja elmondta Orbán Viktornak az Ötkert nevű romkocsmában, hogy beszélnek a fiatalok, ha egymás között vannak. A Kedves Vezető pedig vette a lapot, megfogadta a jó tanácsokat, így született a frappáns Szájbarágó.

A kérdés-felelet végére Kis Mária minden kérdésére választ kap, mindent tud, nem maradnak benne kételyek, és egészséges optimizmussal néz a jövőbe. Már nem akar jogász lenni, eldöntötte, hogy androgógiát sem tanul. Kis Mária feladta az álmait, hogy közgazdász, vagy menedzser legyen. Az agymosás után úgy emlékszik, hogy valójában egész életében tehenész szeretett volna lenni, de az is csak akkor, ha kellően sokba kerül a tandíj, és az állam garantálja, hogy a végzés után kötelezik arra, hogy Magyarországon helyezkedjen el.

Kis Mária nem érti, hogy miért vannak olyan fiatalok, akik szeretnének tandíj nélkül tanulni, ráadásul olyan szakokon, amelyhez kedvük és tehetségük van. Nem érti, miért nem elég ezeknek a fiataloknak, ha Orbán Viktor megmondja nekik, hogy mit szeretnének, hol szeretnének élni, kit és hogyan szeretnének szeretni.

Kis Mária nagyon örül, hogy a végén megvalósult ezeréves álma, a röghöz kötés. Mert neki nagyon bejön a Nemzeti Együttműködés Rendszere, az Alaptörvény Asztaláért kifejezetten rajong, ha tehette volna, ilyet vett volna a nagyszobába. (Arról már nem ő tehet, hogy nem volt soha nagyszobája, de még kicsi sem.)

Kis Mária odavan Orbán Viktor világáért, Semjén Zsolt tudományos munkássága pedig példaként világít előtte, amíg él. Amúgy is csípi a kereszténydemokraták világát, jó neki itt, a magyar ugaron, jól ellesz a KDNP által megálmodott családmodellben, ahol, ha jól viselkedik, és szül rendesen, ahogyan azt a kereszténydemokraták tőle elvárják, akkor még az sem kizárt, hogy nem veri majd meg a férje.

Kis Mária gimnazistát meggyőzte a Szájbarágó. Már nem akar semmi sem lenni, megelégszik azzal is, ha békén hagyják. Marad ő, ahol van. Ha jobban belegondol, soha nem is akart egyetemre menni, és mindenben egyetért Orbán Viktorral. Majdan születendő gyerekének a Kövér László nevet adja, s egyetlen vágya, hogy Szijjártó Pétert akár csak néhány napra, örökbe fogadhassa.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (41 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +51 ( 55 szavazatból)
Kis Máriát Szájbarágták, 4.9 out of 5 based on 41 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(47)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

47 Reader’s Comments

  1. még jó, hogy a fiatalok jelentős része nem hülye
    erre bizonyíték a HaHa nyílt levele:

    http://atv.hu/cikk/20121223_karacsonyi_ajandekot_kapott_orban_viktor_a_hahatol?source=hirkereso

    minden szava, minden gondolata a helyén van és üt
    hajrá magyar fiatalok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (33 szavazatból)
  2. Pardon, ami lemaradt: a cím zseniális, gratula hozzá, Laci

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (30 szavazatból)
  3. Békés Boldog Karácsonyt Kívánok az A.N. stábjának,és a nem ellenséges érzelmű olvasótársaimnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (27 szavazatból)
  4. Ezt imádja a Nemzeti Egyetértés okos kormánya, az önfényezős Nagy Magyar Szájbarágást.
    (A propagandaanyagnak már a címe is vérlázító, igaz, jópofinak szánták, de csak erre fussa.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  5. Miért nem lehet a címlapot felhozni? Tud valaki valamit?
    És miért tünt el az a cikk mely így kezdődött, hogy Orbán rablóbandája?
    Vagy korán van és én nem találom????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  6. Tegyük élhetővé !

    Szerintem is (moderálva) a jövő értelmiségét, amikor így beszélnek hozzájuk, ilyen megalázóan. Ezek a diákok értelmesek, nem kell szájbarágatni velük semmit. (azt megteszi a média a tömegekkel)

    Én viszont azt kérdezem a magyar Kontár(ny)tól, mi alapján tudják eldönteni milyen szakemberekre lesz szükség 5-nyÓc év múlva ?
    Készültek-e stratégiai országjövő elemzések, jövő kutatás , vagy csak Eltolcsy tippelget ? (aki eddig semmilyen népgazdasági mutató számot sem talált eddig el, még a közelébe sem tudott nyílazni)

    .
    más:
    Kellemes Karácsonyt !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  7. Hahaha!
    A kommunikációs szakemberek eltévesztették a házszámot!
    A romkocsmás ésszel bíró szimpatizánsaik megelégszenek ezzel a tartalommal, de a jogaikért kiálló diákok nem veszik be ezt a maszlagot!
    Amit a szüleik benyelnek elsőre, az őket gondolkodásra készteti. Ami nagyon jól van! Hajrá fiatalok, ne adjátok fel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (31 szavazatból)
  8. Elfelejtettem.
    Itt kívánok az AN munkatársának (inak), és minden olvtársamnak Boldog Békés Karácsonyt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  9. Azt azért álmomban sem gondoltam volna, úgy 25 évvel ezelőtt,hogy 2013 karácsonya tájékán, egy gép monitorja előtt ülök, és egy nyilvánvalóan elmebeteg miniszterelnök,és fasiszta bűnözőkből,pénzéhes kóklerekből, álszent keresztényekből,primitív arrogáns bunkókból lett képviselőknek nevezett lényekből összetevődött, kormányát gyalázzam. Odáig fajult a dolog, hogy már gyanakodva méregetem az embereket,hogy vajon kinek a hívei, agresszívabb lettem. A 80 éves Anyám politizál? Normális dolog ez, ami itt folyik? 2013-ban félnek az emberek? Gyermekek éheznek? Horgászat közben is az orbáncékat szidom? Ezt nem felejtem el soha ennek a rothadéknak, és sleppjének. Én már csak a Gonoszka által ajánlott módszerben bízok,és az ország megnevezésére, Eldrad jelzőit használom. Ez van,optimista alaptermészetem van, de mostanában ingadozik ez is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (45 szavazatból)
  10. Bocs! 2012.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  11. Báthory Ödönke

    Kis Mária -legalább találhattak volna egy olyan nevet, amiben nem a lenézés nyilvánul meg. Elmagyarázzuk a kis hülyének az okosságot -ezt mutatja ez a név.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  12. Kedves vicsi!
    Minden szavaddal egyetértek. Talán csak annyit tennék hozzá -08.40- Kellemes Karácsonyt kívánok mindenkinek, még a nem velünk gondolkodóknak is. Nagy részük megtévesztett társunk, csak kicsit lassan nyílik a szemük és az értelmük. Az a feladatunk, hogy próbáljuk rávenni őket a gondolkodásra, az események helyes értelmezésére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  13. érdemes (ismét) meghallgatni
    http://www.youtube.com/watch?v=efvugT-nKhY
    Gács Anna felszólalása a Humán Platform demonstrációján

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  14. Nahát, ez már mindenen túltesz , amit most fogok írni!!!

    Új adó bevezetése oldhatja meg a felsőoktatás helyzetét, mégpedig a “diplomásadó”

    A diplomásadó lényege, hogy akinek diplomája van, az oklevél kiadási évétől függetlenül 1,5 százalék többletadót fizetne az szja-köteles jövedelme után. A többletbevétel fedezheti a kormány által jelenleg elvárt tandíjat. Mivel jövedelemmel arányos lenne, egy 50 ezer forintot kereső félállású pedagógus csak havi 750 forintot fizet, míg egy egymilliót kereső menedzser havi 15 ezer forinttal járul hozzá a felsőoktatás költségeihez.

    Ne legyen kétségünk, hogy 2014-ben, ha újraválasztják OV-t , akkor ez lesz a végeredmény!!!
    Aki a közmunkában dolgozik 47 ezer forintért, attól is ugyanúgy lefogják vonni ezt az összeget! EZ A POFÁTLANSÁG CSÚCSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  15. sedona
    Ezt honnan vetted?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  16. Boldog karacsony ? Kinek lehet boldog ? Teljesen tonkretettek magyarorszagon mindent a fideszes jobbos kommunistak a gatlastalan lopasaikkal , gazdasagi , erkolcsi es moralis teren egyarant! Normalis orszagban nem is kene a politikarol beszelni , de magyarorszag az mas teljesen mas! Ott mindenki mindent maskent lat , mindenki mindenkinel okosabb ahelyett hogy elkezdenenek tanulni a valoban okosabbaktol. Nem szegyen. Puskasrol beszelunk kozbe 30 eve nem jutottunk ki vilagbajnoksagra! Miert? Mert jol csinaljuk csak eppen masok hulyek ! Ez a magyar modi mindig mas a hulye Orban pont ezt jatssza csak meg undoritobban meg gatlastalanabbul. Nem is ertem bem tunt meg fel senkinek hogy soha nem dolgozott a nemzeti fo tolvaj? Milyen alapon szonokol ez a munkakerulo okostojas? Kover dolgozott valaha? Ader? Rogan?Dajtcstomi? Lazar? Erdekes nem ? Egyik sem dolgozott meg soha eleteben!!!Ezek mernek ugatni ? Nincs ra erkolcsi alapjuk es ez itt a legfontosabb! Megelhetesi tolvaj tetves szemetlada mindegyik egytol egyig. Munka budos mindegyiknek . Ezert nem is tudnak jol donteni semmiben es nem is fognak! Ezert kell elzavarni oket , allampogarsagukat megvonni , elotte lesittelni mind! Demszkyt is persze meg az osszes tetves tolvajt mind! Ha ez meg lesz majd lesz boldog karacsony addig ez onamitas , kozhely! Udv a tisztaszivueknek a becsuleteseknek a tobbiek vesszenek .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  17. A hallgatói szerződésből viszont nem enged a kormányfő és még hozzátette hogy örülne, ha hosszabb távon magasabb lenne a felvételi ponthatár az egyetemeken!!
    Arról is beszélt OV hogy három esetben kell majd fizetni a felsőoktatásért: félbehagyott tanulmányoknál, túlfutásnál, illetve ha a hallgató később külföldre megy dolgozni.
    Akkor most miről akarnak tárgyalni a HÖOK vezetése a kormánnyal?
    Fogalmazzunk úgy, hogy “nesze neked, fogd meg jól” diploma lesz !
    Tényleg sajnálom azokat az egyetemistákat, középiskolásokat, akik demonstráltak, mindez füstbe ment terv lett ismételten, minden előzetes számításukat keresztülhúzta, és ellehetetlenítette a kormány intézkedése !!

    Mindenesetre azért elgondolgodtató ez a mondat : „Száguld a külkereskedelem, a munkanélküliség csökken, a költségvetési hiányt kordában tartották, egy adat van, ami nem jó, az a gazdasági növekedés” – mondta Orbán. A 2013-as kilátásokról pedig megjegyezte: “szurkoljunk”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  18. Kedves Bumburi!

    Napi Gazdaság :
    http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/uj_ado_bevezetese_oldhatja_meg_a_felsooktatas_helyzetet.540655.html

    Kíváncsi vagyok a véleményedre !
    Ebben az országban egyre rosszabb lesz minden!
    Ha azt írom, hogy meneküljön mindenki aki tud, nem hiába írom, nem szórakozásból, hülyeségből, hanem azért, mert a tények önmagukért beszélnek!
    Tényleg jó volna már valamit csinálni , mert ez így kilátástalansághoz vezet!
    Amíg nem működött az Amerikai Népszava , szedegettem az infókat ! :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  19. sedona
    Mi lehet erről a véleményem?
    Egy nem kidolgozott, ráadásul bevezethetetlen újabb adónem.
    Összehasonlítják az angol gazdasággal a magyart.. Mi vaan???
    Nálunk a gazdaság megszűnőben, csak a lenyúlások fokozódnak.
    A processzor urak okoskodnak.
    De a 16%-os adót igazságosnak tartják,mert azt nem kifogásolják…
    Megáll az ész!
    Nem elég, hogy a fiataloknak jövőt nem tudnak kínálni, az Orbán akaratának megfelelően azon agyalnak, hogy még egy bőrt húzzanak le a fiatalokról.
    Undorító!
    Amikor a 6000 Ft-os tandíjról volt szó, akkor meg kussoltak, meg Orbánt éltették!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  20. Amig nem volt Amerikai Nepszava nem volt tajekoztatas , Nepszabadsag is rettenetesen gyenge, nepszava elmegy, 168 ora elmegy , magyar nari elmegy, hvg neha egesz jo de radikalis semleges tajekoztatas nincs! Csak az AN ami lemeri irni a tenyeket ! Elenzeki media nulla! Bar kaptam magyarorszagrol egy e-mailt ELEG VOLT nevu kiadvany neven az egesz jo volt es egyszeru Andi neni is megerti a fideszes maffiat! Magyar Narancs online irt egy jo cikket de nem csomagolta ki teljesen Simicska -Fonyodi van a kepen ( aki megvette a metropolt szerintuk) sajnos nem eleg alapos Fonyodi egy nev magyarul stromanja Orban- Simicskanak! Meg mindig sokan azt hiszik Orbant egy holdudvar iranyitja! Ennyire nem figyelnek!Orban iranyithatatlan vagy uzlettars es fo reszvenyes vagy nem engedne meg se istennek se embernek ,hogy lerabolja a kozvagyony ellopja az unios tamogatasokat! Matolcsy megengedne , Schmidt megengedne , ORBAN SOHA!Orban a fo tulajdonos mindenben , csendes tars ! Magyarorszag leggazdagabb embere vagyona elkepeszto nagysagrendu az o fo motivacioja a PENZ AMIHEZ A HATALMA SEGITI HOZZA ! pedig pont az ellenkezojet probaljak elhinteni minden balos , jobbos , semeges medianal is ! Miert is? Lenyeg Orbane minden barhogy terelnek is a mediaban!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  21. Nekem sem sikerül a főoldalt megjelentetni.
    Helyette egy (angolul is) rosszul fogalmazott üzenet jelenik meg:
    This user has elected to delete their account and the content is no longer available.
    Az AN egy-egy headline-jára hivatkozva azonban bejön a megfelelő cikk, és onnan azért tovább lehet menni, de a címlapot onnan sem lehet lehívni.
    Más: Leo Klein úr megjegyzésére reagálva nem kétlem, hogy Orbánt a pénz juttatta hatalomba, de most már az elképzelhetetlen nagy méretű Fidesz vagyon az, amely ott is tartja. A 2014-es választások nagyon-nagyon sokba fognak kerülni nekik, de nincs az övékével összemérhető ellenzéki vagyon, amely hatásosan működni lenne képes. Amit az országgal és népével tesznek, az egy a trianoni katasztrófával összemérhető ország-vesztés. agy még rosszabb, mert most már a szellemi és kultúr-vagyont is tönkreteszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  22. Leo Klein
    A mult héten már betelefonáltam a Népszabadság szerkesztőségébe, niután Tóth Ákos rovatvezető(sic!) ,azt irta az “orbán szégyene”cmet viselő vezércikkében,hogy orbán most pont azt csinálja amit Gyurcsány csinált. ( Mármint a rögtönzések meg a kapkodás.
    Mondtam a szerkesztői ügyeletesnek ,hogy mondja meg annak a baromnak,hogy már nem olyan trendi gyurcsányozni,már a Havas sem teszi,arról nem is beszélve ,hogy ebből egy szó se igaz. Az orbán szégyene c. ckk meg valójában a Népszabadság szégyene.
    A másik . A höok, ” Ők már értik a kormány koncepcióját!!!!!!!!!!!!!!!!!”
    Jó nekik.,mert azt még a kormány se érti. Szánalmas ez a két PUHAPÖCS
    Dávid,a kopasz meg a kicsi. Áprilisig tárgyalnának ? Tényleg? Melyik áprilisig?
    13 vagy 14?Közben 13 március 1-ig be kell adni a jelentkezéseket!
    Közben a balos média is azt harsogja,hogy orbán meghátrált. Ezek most tényleg ilyen hülyék vagy minket néznek annak? EGy nyomorult mm-t se hátrált!, bár a csajok majd mehetnek ingyen kohómérnöknek. Jézus Mária ,ha a diákok, a fiatalok Ebből a szuper-extra -mega XXXL pávatácból egy betűt is benyalnak ,akkor százszor hülyébbek,mint az idősebbek és megérdemlik a sorsukat. Remélem ,nem igy lesz,de a kezdeti optimizmusom kezd elszállni.
    Most is azt mondom ,ha nem lesznek kőkemények és elfogadják a höok kollaborálását ORBÁN MEGESZI ŐKET REGGELIRE!!! az tuti!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  23. Prezsbiter
    Kösz a visszajelzést.
    Én nem hiszem, hogy a saját vagyon a választáshoz kellene, azt majd tőlünk adóban beszedik. A választás, már ha udvariasak vagyunk, és annak nevezzük, már meg van nyerve. Kezükben az informatika (egyszerre a rendszer üzemeltetése, és annak ellenőrzése.), a regisztráció adta csalási lehetőség. És még egy valami? bármi kétessé tenné a győzelmet, ott az asztalon az alaptörvény a bármikori módosítás lehetőségével. Csak megkérdezik az embereket( hiszen permanensen kommunikálnak velünk) és megtudják, hogy azt szeretnénk hogy nyolcévenként legyen választás. (ez egy bűvös szám) Esetleg egy általuk kirobbantott balhé következtében hadiállapot miatt elhalasztva.
    Van még kérdés??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  24. Barry Levinson egyetertek, remelem van tartasuk es nem lesz arulo kozottuk! Nepszabadsag segiti Orbant, nem tajekoztat inkabb osszezavar! Nincs ellenzeki sajto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Miert nincs ez a nagy kerdes?????
    Mesterhazy egy puha nulla , Orban ellen edes keves o mindenkit megesz. , nem akarjak tudomasul venni, a magyaroknak nagy szaju kemeny vezer kell mert annak hisznek aki uvolti a valotlansagokat mint Orban ! Latni kene a noket mintha meg lennenek babonazva amikor beszel a Nemzeti Fo Tolvaj a nemzeti szocialista, populista hazug csuszomaszo!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  25. Szenzor

    Lehet,hogy tényleg ezt a forgatókönyvet dolgozták ki.
    A gyakorlatban ez nem fog sikerülni .Változatlanul az a véleményem,hogy óriásit fognak bukni. Több okból is
    Nemzetközi környezet,EU IMF, USA stb….
    Szoci k Hatalomrakerülése: Franciaország Románia,Szlovénia, Szerbia
    Szlovákia és ha mondjuk jövőre nyernek a szocdemek németországban, orbánék teljesen elszigetelődnek.
    2014-re matolcsy és természetesen orbán miatt ténylegesen is összeomlik a gazdaság Mi az ,hogy stagnálás? ugyan mitől? 5% vagy annál is nagyobb recesszió. Majd meglátjátok! + orbán egészségi állapota.
    Persze, óriási, irtózatos, pofátlan csalást csinálhatnak ,de az egy AZONNALI
    Óriási buktát hozna magával! Game is over !Közülük az értelmesebbje már tudja,mint ahogy sztálingrád után a németeknél is tudta mindenki,aki számitott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  26. Barry1
    Legyen neked igazad!
    Én még a saját véleményem ellen nem drukkoltam soha. Most ezt teszem.
    Bár elég reálisan szoktam nézni a történéseket.
    Komoly problémának látom, de teljes mértékben megértem, hogy akinek lehetősége van, elmegy innen. És valljuk be , nem a Zorbán pártiak főleg .
    És köveket dobálni, termékennyé tenni füves területeket nem szokásom.
    Szerintem a békés váltásról lekéstünk. Az alaptörvény körül kellett volna.
    Látsz valakit aki egy forradalom elé tudna állni? Aki képes magával ragadni a tömegeket? Mert én nem. Miért kívülről várunk segítséget? Vegyük már észre, hogy csak beszédtéma vagyunk, egy kis ejnye-bejnyézéssel. Olajunk, ásványi anyagunk nincs. A munkaerő és az ész elmegy, de később lehet rájuk hívatkozni, mint MAGYAROK-ra!!
    Ennyi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  27. “…Kis Máriát Szájbarágták …”
    .
    - Ők meg tehetnek mást a szájukkal az egyik közeli nőnemű felmenőjüknek.
    .
    Kösse fel magát az egész orKbán- banda, így, karácsony alkalmával is…
    .
    Ez már nekem tényleg sok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  28. szenzor Most nagyon rövid leszek.

    Akármilyen birka nép is a magyar, azért nem fog szépen ,csendben éhenhalni.
    Lehet,hogy nincs ásványkincsünk, de eu tag vagyunk, európa közepén ezért fognak beavatkozni
    mert 1. stabilitás( pl: szomszédok!!!!!)
    2. példastatuálás az (eu keleti része és a világ felé!)
    3. nehogy már vérszem…( eu keleti része felé!)…
    4 hát igen, gazdasági okok is.. (multik,bankok)….
    5. magára haragitás, utálják mindenhol
    Szerintem a sok pimaszkodást sem felejtik el…….. és ha anémeteknél a szocdemek lesznek kormányon? Tovább is van,de most ennyi elég is!.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  29. Kedves Barátaim! Most egy kicsit hosszabb lélegzetű poszt következik, ráadásul ne is saját szellemi termékem, hanem Naom Chomsky híres tízparancsolatát teszem itt közé. Természetesen idézőjelek között és a forrás megjelölésével (hiába no, képtelen vagyok shitplagi és tömjénzsóti színvonalára eljutni). Nagyon tanulságos olvasmány, érdemes végigolvasni. Mintha csak Orbánékról írta volna a sokoldalú (nyelvész, filozófus, médiaszociológus, tömegpszichológus) zseni. Pedig ezeket a gondolatokat úgy 25-30 évvel ezelőtt foglalta írásba…

    “1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.

    2.) A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.

    3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a „fehér” propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a „szürkét” (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a „feketét” (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezek karöltve azon kell munkálkodjanak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.

    4.) A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek, akik ezt az érvet („majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk”) évszázadokon keresztül hajlandó benyelni és elfogadni.

    5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetők egyszerűen kell megfogalmazzák az üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.

    6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.

    7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.

    8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.

    9.) A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.

    10.) Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendő belső (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani. Megfoghatatlan, érzelmi töltetű, nagy és közös célokat kell kitűzni, amelyek alkalmasak arra, hogy lelkesítsék a tömegeket. Ha nyilvánosságra kerülnek, ezeket a törekvéseinket határozottan (ha kell: erőszakosan) tagadni és cáfolni kell.”

    Háááát… Ráismertek?

    Boldog karácsonyt mindenkinek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  30. Idézet a “szájbarágó”-ból.
    Ha az adott intézmény adott szakj{ra a kapacit{sn{l (a felvehető hallgatók létsz{m{n{l) többen jelentkeztek, akkor a jelentkezőket pontsz{muk sorrendjében rangsorolj{k, és az intézmény {ltal megadott felvehető hallgatói maximum-sz{mn{l történik meg a ponthat{r meghúz{sa.
    .
    Valóban nem keretszám, hanem az ugyanazt jelentő pontszámnak elnevezett korlát fogja megakadályozni a középiskolások továbbtanulását.
    A fiatalok jól tudják, hogy a mai munkalehetőségi- és jövedelmi viszonyok között nem lehet a diákhitelnek nevezett tandíjat visszafizetni, lakáshoz jutni, európai életminőséget teremteni.
    Röviden szólva: Jövőben gondolkodni.
    .
    Ezt, az újra létrejövő feudális viszonyok nem teszik lehetővé!!!
    .
    Az eltűnt cikkeket én is hiányolom (Bolgár György…), pedig már a kommentemet küldtem volna, mikor a hibaüzenet jött…
    .
    Én is nagyon sok szeretettel kívánok kellemes karácsonyi ünnepeket az AN-szerkesztőségének és a kedves kommentelő társaimnak !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  31. Egy biztos oriasi lesz a recesszio , rettenetesen vekony az a reteg akinel van penz ez a legnagyobb problemaja Orban szornyszulott gazdasagi rendjenek! szeles retegnek kell lehetoseget biztositani kulonben mukodeskeptelenne valik ekes pelda az elmult 2 1/2 ev ! Tokeletesen latszik mar nincs mibol novekedest generalni , csod van tetszik v nem de az van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  32. Kedves Observer!
    ???
    (lásd: Hogyan manipulálja Orbán a magyarokat? 2012. december 22. szombat 7:50)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  33. Szájbarágó, bóhócügyi miniszter, stb.

    A lenézésnek, az arroganciának, a szándékos megalázásnak a társadalom lenézésének úgy látszik Fidesz berkekben nincs határa.

    Először azt hittem ez valami paródia vagy hasonló, de nem ez komoly. Ezeknek az aljassága már lassan az égig ér.

    Mit kellene ezekkel csinálni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  34. Ez az ATV-hír teljesen másról szól, mint ami valójában történik és ami készül…
    Aki figyelmesen elolvassa az kormány “szájbarágó” írott anyagát, jól láthatja, hogy az IRÁS valódi tartalma mit is jelent. Keretszám helyett ponthatárral fogják korlátozni a középiskolások továbbtanulását, a diákhitel pedig súlyos teher egy pályakezdő fiatalnak.
    A modern Európában is van diákhitel, azonban annak havi törlesztőrészlete valójában elenyésző terhet jelent a diplomásnak. Ezzel szemben az itthoni diplomás fizetések elégtelenek ahhoz, hogy a fiataloknak értelmes jövőjük legyen, életük finanszírozható legyen…
    http://atv.hu/cikk/video-20121223_oktatas

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  35. Kellemes Karácsonyi Ünnepet, sikerekben gazdag Újévet kívánok a Szerkesztőségnek, munkatársaknak, valamint a véleményeket megosztó olvasótátársaimnak szeretettel:
    Norbert és családja

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  36. Barry1:
    Sajnos az lesz !
    Mosthatalmonlévő összeszedi magát és megeszi reggelire a fiatalokat , a kollaboráns HŐOK segédletével.
    Viszont az az érzésem hogy szaporodni fognak az ilyen megmozdulások.
    Egyszer a jó emberek zöme meg fogják érteni hogy jelenlegi ” demokratikus ” vezetőik mind-mind a mafia zsebében vannak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  37. Igen Orban a maffia vezer!!!! Magyarosan Rablo betyar! A nemzeti fajta!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  38. Barry1
    Legyen igazad!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  39. „Karácsonyi ajándékként a Hallgatói Hálózat egy karácsonyfát állított a Kossuth téren a kormánynak, melyen annak a tizenhat szaknak a neve lóg, ahol be akarják vezetni a tandíjat. Emlékeztessen minket ez a fa arra, hogy a kormány szembemenve korábbi kijelentéseivel, a tanszabadságot és az esélyegyenlőséget semmibe véve rengeteg idén felvételiző középiskolás álmát törte össze. A kormány még egy Felvételi Szájbarágót is közzétett, melyben egyrészt arra hivatkozik, hogy túlképzés van ezeken a szakokon, másrészt arra, hogy ezekben a szakmákban magas jövedelemmel lehet elhelyezkedni, harmadrészt arra biztatja a leendő hallgatókat, hogy hitelt vegyenek föl. Visszautasítjuk, hogy ilyen, és ehhez hasonló, teljesen ellentmondásos, homályos érvekkel próbálják meggyőzni, és eladósodásra ösztönözni a végzősöket” – olvasható a Haha nyílt levelében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  40. Hungarian citizen

    A szajbarago kifejezes az index-en mar evek ota elofordult, tehat a kormany lopta a penzelt portalja korabbi tartalmabol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  41. Ejnye, bejnye, Fórumtársak, gondoljatok arra, hogy Orbánnak tulajdonképpen (jelenlegi teljhatalma folytán) másra is lett volna lehetősége, de humánusan járt el: megelégedett a szájbarágással, pedig szájbarúgást is eszközölhetett volna…
    De legalább nem titok többé: ez vár az összes többi felsőoktatást megcélzó honfitársunk közül azokra, akik nem foglalják esténként imába Igazatmondaniképtelen Viktormihály szent nevét, innentől a felnőtt társadalom felelőssége, ha még ennek ismeretében is magára hagyja ifjúságunk színe-javát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  42. Szteem nem jó ötlet ez a ” szájbarágó ” titulus. A magyar nyelvben egyrészt negatív a kicsengése , másrészt erősen hajaz a szarrágás szóra hehehehe

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  43. Néhány száz Kiss Mária nevében én azért tiltakoznék! :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  44. "tisztelthölgyeimésuraim"

    gets!
    .
    Csakhogy ez nem Kiss, hanem Kis…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  45. Kis Mari, ne hagyd magad! :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  46. Az egészben az a legszebb, hogy Kedves Viktorunknak olyan elvárásai vannak a diákokkal szemben amit ő maga soha a büdös életben nem tudott volna saját kútfőből megugrani. Szégyeljék az arcukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  47. “Majdan születendő gyerekének a Kövér László nevet adja”
    .
    Fehéren-feketén itt a minta, milyen lesz, és mi mindenre viheti a gyereke:
    http://m.cdn.blog.hu/or/orulunkvincent/image/k%C3%B6v%C3%A9r%20bel%C3%A9p%C5%91.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos