Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ángyán József nyílt levele a Fidesz-frakciónak 2012. december 22. szombat 10:54 Forrás: greenfo.hu

  • Hozzászólások(45)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ángyán József nyílt levele a Fidesz-frakciónak

Budapest – Alkotmányossági aggályokat fogalmazott meg Ángyán József a rá kirótt bírsággal kapcsolatban, mellyel a Fidesz frakció vezetése azt torolta meg, hogy a volt államtitkár a termőfölddel kapcsolatos alaptörvény-módosításról a frakció ellenében szavazott.

A szakpolitikus a frakció igazgatónak ma írt levelében annak a véleményének adott hangot, hogy a Fidesz által megalkotott Alaptörvénybe ütközik, amennyiben a párt megtiltja, hogy egy képviselő a lelkiismerete szerint szavazzon, akár a frakció ellenében.

Az alábbiakban közöljük Ángyán József levelét.

Balla György
frakcióigazgató

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség
Országgyűlési Képviselőcsoportja

Tisztelt Frakcióigazgató Úr! Kedves Képviselőtársam!

A tegnapi nap folyamán e-mailben továbbított levelét, melyben a frakcióvezetés engem elmarasztaló döntéséről tájékoztat, ma volt módomban elolvasni. Ebben a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Képviselőcsoport Alapszabályának 4.§ (5) bekezdés e) pontjában, valamint az Etikai Szabályzat 11.§ (1) bekezdés c) pontjában foglaltakra hivatkozva 250.000 Forint büntetés megfizetésére szólít fel. Ennek indokaként azt hozza fel, hogy a 2012. december 17-i ülésnapon, Magyarország Alaptörvényének harmadik módosításáról szóló törvényjavaslat (T/9400) elfogadásakor a frakció döntésével ellentétes módon szavaztam. Mint írja, a hétfő délelőtti frakcióülésen a Képviselőcsoport határozott arról, hogy a termőfölddel kapcsolatos alaptörvény-módosítást a parlamenti szavazás során kötelező lesz támogatni, én azonban ennek ellenére – megfogalmazása szerint “tudatosan” – nem támogattam a termőfölddel összefüggő módosítás parlamenti elfogadását. Ez vonja maga után a fenti szankciót.

Kérem, engedje meg, hogy a frakcióvezetés fenti értékelését és döntését illetően alkotmányossági aggályaimat fogalmazzam meg, és mielőtt bármit tennék, az alábbi megjegyzéseimmel kapcsolatban állásfoglalásukat kérjem.


Szeretném a T. Frakcióvezetés szíves figyelmét felhívni arra, hogy Magyarország általunk megalkotott és elfogadott hatályos Alaptörvénye Országgyűléssel foglalkozó fejezetének 4. cikke (1) bekezdése kimondja “Az országgyűlési képviselők jogai és kötelezettségei egyenlők, tevékenységüket a köz érdekében végzik, e tekintetben nem utasíthatók.” Kimondja továbbá azt is, hogy „a pártok közhatalmat közvetlenül nem gyakorolhatnak” („Szabadság és felelősség”, VIII. cikk, (3) bekezdés), valamint azt is rögzíti, hogy „a közhatalom forrása a nép. A nép a hatalmát választott képviselői útján, kivételesen közvetlenül gyakorolja.”

(„Alapvetés”, B cikk, (3) – (4) bekezdés). A nép hatalma tehát a képviselő személyében illetve eljárása során, nem pedig egy párt, vagy frakció tevékenységének keretében ölt alakot.

Mindezek alapján határozott véleményem az, hogy amennyiben a frakció megtiltja képviselője számára a legjobb szakmai meggyőződése és lelkiismerete szerinti álláspont kialakítását és képviseletét, úgy éppen a szó szoros értelmében vett népképviseletet, illetve végső soron saját működésének jogalapját, azaz az Alaptörvényt kérdőjelezi meg.

Szeretnék ugyanakkor arra is rámutatni, hogy a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Képviselőcsoport Alapszabálya 4. § (5) bekezdésének f) pontja – meglátásom szerint Alaptörvényünk betűjével és szellemével összhangban – rendelkezik arról az eshetőségről, (és ezzel mintegy elismeri annak létjogosultságát,) amelyben a Frakció képviselője valamely határozathozatal során a Szövetség, a Képviselőcsoport, vagy a Frakcióvezetés döntésével ellentétesen kíván szavazni. Az Alapszabály szerint ilyen helyzetben a képviselőnek kötelessége erről a Frakcióvezetést előzetesen tájékoztatnia. Amint azt Ön is tudja, e feladatomnak maradéktalanul eleget tettem, hiszen:

• a december 7-ei beterjesztést követő legelső alkalommal, a december 10-ei, hétfő délelőtti frakcióülésen a teljes Képviselőcsoportot tájékoztattam a termőfölddel kapcsolatos alaptörvény-módosítással szemben fennálló súlyos aggályaimról,

• ezt követően az aznap délutáni mezőgazdasági bizottsági ülésen ugyancsak részletesen kifejtettem fenntartásaimat, és az indítványt beterjesztett formájában elutasítottam,

• módosító indítványt terjesztettem elő, melyben a programunktól teljességgel idegen “integrált mezőgazdasági termelésszervezés” ködös, meghatározatlan tartalmú fogalma helyett a – márciusban kormányhatározattal megerősített Nemzeti Vidékstratégiában rögzített – “családi gazdálkodás” és “szövetkezés” beemelését javasoltam az Alaptörvénybe a földforgalom és üzemszabályozás mellé,

• az ugyancsak aznapi általános plenáris vitában – az első Orbán-kormánytól kezdve következetesen képviselt és hirdetett néppárti agrár- és vidékpolitikánkból levezetve – mutattam be és indokoltam a Kormány által beterjesztett indítvány módosításának szükségességét,

• a másnap délelőtti – a módosító indítványokkal foglalkozó – bizottsági ülésen majd az esti részletes plenáris vitában hosszasan érveltem módosító indítványom saját programunkhoz illeszkedő volta és elfogadásának szükségessége mellett,

• a végszavazást megelőző, december 17-ei, hétfő délelőtti frakcióülésen érveimet – mások mellett én is – összefoglaltam, megismételtem, és határozott formában kifejeztem, hogy az Alaptörvény harmadik módosítását változatlan formában elfogadhatatlannak tartom, az a nagytőke által uralt dél-amerikanizálódó vidékhez és agráriumhoz vezet, ráadásul ellentétes mindazzal, amit hirdettünk, és amire megítélésem szerint a soha korábban nem tapasztalt felhatalmazást kaptuk a magyar társadalomtól,

• miután mindezek ellenére a parlamenti szavazás során a kormánypárti frakciók (számomra megdöbbentő módon az utódpárt MSZP-vel teljes egyetértésben!) módosító indítványomat – két Fideszes képviselőtársam kivételével – elvetették, ezzel a családi gazdasági és szövetkezeti modell helyett a nagytőkés integrációs modellt választották, ezért az emberektől kapott felhatalmazás birtokában jó lelkiismerettel mást nem tehettem, mint hogy az Alaptörvényben rögzített önálló mandátumra vonatkozó jogosultságommal élve nemmel szavaztam az Alaptörvény harmadik módosítására vonatkozó törvényjavaslatra.

Úgy gondolom tehát, hogy a fentiekkel a Frakcióvezetés tájékoztatásával kapcsolatos, Alapszabályban rögzített kötelességemnek teljes mértékben eleget tettem. Minderre való tekintettel kérem, hogy kerüljön sor a terhemre rótt cselekmény miatti elmarasztalás Alaptörvénnyel összeegyeztethető voltának alkotmányossági vizsgálatára. Az ennek eredményei alapján kialakított frakcióvezetési álláspontról írásbeli tájékoztatást kérek.
Megjegyzem továbbá, hogy miután a frakcióvezetés a döntéséről szóló levelet nekem, mint érintetnek csak jóval azt követően küldte meg, hogy annak tartalmáról és a büntetés mértékéről a sajtót informálta, a közvélemény tényszerű tájékoztatása érdekében jelen levelemet és az arra érkező remélt választ szükségképpen a nyilvánosság elé kell tárnom.

Tisztelt Frakcióigazgató Úr!
Alkotmányossági felvetéseimmel kapcsolatos mielőbbi válaszát – az azokban megfogalmazott kérdések és kételyek súlyára és általános érdeklődésre számot tartó jellegére is tekintettel – várom, ám megértem és elfogadom, hogy erre természetesen csak a közelgő ünnepek elmúltával kerülhet sor.
Éppen ezért most mindenek előtt áldott, kegyelemben gazdag, békés Karácsonyt, és egy sokkal jobb, boldogabb új esztendőt kívánok Önnek, családjának és mindannyiunknak.

A nyilvánosság és a jó szándékú, tisztességes emberek szövetségének, összefogásának erejében, valamint a „Világ fölött őrködő Rendben” változatlanul bízva, üdvözlettel:

Gödöllő, 2012. 12. 21.
Ángyán József

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (32 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +54 ( 58 szavazatból)
Ángyán József nyílt levele a Fidesz-frakciónak, 5.0 out of 5 based on 32 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(45)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

45 Reader’s Comments

  1. Ez tipikusan fidesz demokrácia.
    Jelezni kell a belső szabályzatuk szerint, ha nem úgy akarnak szavazni, mint ahogyan azt előírta nekik a felcsúti ingyenesen képzett jogász.
    Ha esetleg a választóik érdekeit akarják érvényesíteni, ne adj Isten a sajátjukét, akkor előre jelezniük kell.
    Majd jól meg is büntetik őket azért, mert azt tette, amire választották őket.
    Mert képviselte a körzete érdekeit.
    Kész kabaré ez a fidesz, és minden baromarcú aki ezekre szavazott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +50 (54 szavazatból)
  2. Ez egy pofon a csuti-bandának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (37 szavazatból)
  3. Ángyán Józsefnek tökéletesen igaza van.
    Milyen is az olyan politika, ha nem szavazhatsz a véleményed szerint. Semmilyen !
    Tiszta középkor.
    Érvényesül Áder “Vakond” János politikája.
    Azok az undok vakondokok ! :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (43 szavazatból)
  4. Szerintem, jobban hangzott volna:

    “Határozott véleményem az, hogy amennyiben a frakció megtiltja képviselője számára a legjobb szakmai meggyőződése és lelkiismerete szerinti álláspont kialakítását és képviseletét, úgy éppen a szó szoros értelmében vett népképviseletet, illetve végső soron saját működésének jogalapját, azaz az Alaptörvényt kérdőjelezi meg.”
    Mivel döntésükkel nem értek egyet, ezért tiltakozásom jeléül bejelentem, hogy azonnali hatállyal, lemondok a Fidesz és a frakciótagságomról, parlamenti mandátumomról.

    Na de hát, ki vagyok én?
    (Bocsánat.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (33 szavazatból)
  5. A Fidesz nem egy párt, hanem egy gazdasági/meggazdagodási vállalkozás!!!
    http://www.magyarvagyok.com/videok/28-Film/243228-Angyan-Jozsef-A-videk-elni-akar.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (36 szavazatból)
  6. Már régen ki kellett volna lépni Ángyánnak a Fideszből! Ha van egy kis vér a pucájában, akkor átül a függetlenek közé és képviseli az emberek (én nem a Fidesz) érdekeit. Akinek van gerince, az ezt teszi! Így csak sumákol és megvárja, míg elsüllyed a hajó a patkányokkal együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  7. Báthory Ödönke

    Ha jól emlékszem, az MSZP kormány alatt is történt hasonló, amikor a maszopos Karsai képviselű úr a kórházprivatizációk ellen mert szavazni. Őt is megbüntette a frakciója. Az is mélyen felháborított, hasonlóan ehhez a mostani esethez. Ha tényleg csak gombnyomkodó automatákká züllesztik le a képviselőket, akkor valóban mindet ki kéne rúgni. Elég lenne csak a frakcióvezetőket megtartani, és a szavazatuk leadásakor egy szorzószámot alkalmazni. Hiszen most is ez van, csak manuálisan nyomkodnak, ahelyett, hogy az egy szavazatot megszoroznák a frakciólétszámmal.
    Persze tovább is vihetjük ezt a vonalat. Hiszen a fenti matematika értelmében ellenzéki szavazat sose kerülhet kormánypárti szavazat fölé, és ellenzéki javaslatot sose fogad el a T Ház. Tehát nem csak az ellenzéki frakciókat, hanem azok vezetőit is ki lehetne rúgni, hiszen nincs semmi hatásuk a dolgokra. Nem ismerős ez valahonnét?
    reklám: Néhány milliócskáért hajlandó vagyok megtervezni egy pneumatikus rendszert, ami a nyomógombokra rászerelve mindig azt nyomja meg, amit a frakcióvezető akar. Így a többiek haza is mehetnek.
    J

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  8. Ángyán nyilvánvalóan nem való a Fideszbe. Meggyőződésem, hogy ezt már ő is látja.
    Szerintem ez egy játszma: A Fidesz nem akarja kizárni, mert az rontaná a renoméját, Ángyán pedig nem akarja megspórolni ezt a lépést a Fidesznek. Szerintem jól csinálja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (37 szavazatból)
  9. “…Vonatkozik ez, nem utolsó sorban azokra az egyénekre, akik párt,-kormány-,és demokrácia-ellenes magatartásukkal, a törvények megsértésével ,dolgozó népünk elleni erőszakoskodással, válaszolnak a kormány intézkedéseire,amelyek véget vetnek a törvénytelenségeknek ,és erőszakosságnak. Ezek ne számítsanak kíméletre. Tapasztalni fogják, hogy velük szemben, a törvények teljes szigorát alkalmazzuk. Ugyanakkor az eddiginél is messzebbmenő,további intézkedésekkel, sietünk azon dolgozó parasztjaink helyzetének megjavítására, akik odaadó, becsületes munkájukkal közreműködnek ,nagy céljaink megvalósításában.” Nagy Imre. 1953. Budapesti pártaktíva értekezlet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  10. Amondó vagyok, az alapproblémát Orbán gondolatvilágának meg nem értése okozza. Orbán ugyanis -korábban fidesz, manapság viszont már az egész ország teljhatalmú uralkodója- nem árult zsákbamacskát: mindenki előtt világossá tett programja CSAK A FIDESZ közzététele alkalmával arról is gondoskodott, hogy akik fidesz színekben kívánnak indulni, csak úgy ugrálhatnak majd, ahogy ő vezényli a ritmust, és akinek nem tetszik a dallam, annak le is út, fel is út.
    Személyesen jelölte ki hadserege minden egyes tisztjét, közkatonáját, én inkább maffiának nevezném a bandát, melynek minden tagja tudomásul vette (sk aláírással igazolta), hogy nem a választókat képviselik majd, hanem Orbán Viktor elvárásainak eleget téve ténykedik. (Az, hogy a tákolmányban mi volt, van, lesz, nem több bakfittynél.)
    Nemcsak a fideszes képviselők, de a választópolgárok többsége is (no nem a kétharmadnyi, mert azok otthon maradtak, hogy megbüntethessék a möszöpöt) azt vette tudomásul, hogy minden úgy lesz megfelelő, ahogy Orbán akarja, és mindegy, hogy mit akar, legyen úgy, ahogy akarja.
    Most tehát (nem mintha nem tudnám, de mégis eső utáni köpönyeg teljes fölöslegességével kérdem) mi a gond?
    Van a nyílt levél postázójának arról igazolása, hogy az őket megválasztók azt várták el tőle, hogy szegüljön szembe Orbán akaratával? Megvitatta az őt megválasztókkal konkrétan ezt a témát, jegyzőkönyvezték, hogy Ángyán képviselő javaslatával értenek egyet, felszólították arra, hogy a frakciója ellen szavazzon?
    Nos, ha nem tud felmutatni ilyen megbízást, melyben kifejezetten Orbán elvárása ellen szavazással küldték a dec. 17.-ei ülésre, akkor irományát feldughatja oda, ahova szeretett Viktora elvárja tőle.
    Félreértés ne essék, nekem szimpatikus Ángyán hozzáállása, és megvetem Orbán módszereit, de könyörgöm, ne tegyen senki úgy, mintha nem azt lehetett várni, mint amit tapasztalunk.
    Ezért próbáltam meg ezúton Orbán gondolkodásmódját közkinccsé tenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  11. Orbán terrorista a saját csapatával szemben is.

    Igazolásként a terrorizmus meghatározása az értelmező szótárból.
    -
    “the use of violence and threats to intimidate or coerce, especially for political purposes. ”

    Erőszak és fenyegetés használata, hogy megfélemlítsen vagy kényszerítsen, különösen politikai célzattal.
    -

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  12. 1 hsz hozott nekem 4 virtuális blogot
    ezt a vírust lehetettlen kiírtani?
    -wmabyskb58
    -Authentic
    NBA Jerseys
    -Cheap Soccer
    Jerseys
    -cvdfvfd
    sz@… rátok, figyeljetek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. csatt
    Igen, van meghatalmazása Ángyánnak, ugyanis a Fidesz a kampányban azt a koncepciót képviselte, amiért most Ángyán küzd.
    Akkor (a kampány idején) Ángyán sok gazdát megnyert ezzel a koncepcióval a Fidesznek, tartozik nekik azzal, hogy most kiáll azért, amit ígért nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  14. Hat ez nagyon komoly!!!!!!!! Orbannak nem tetszett Angyan ur gombnyomasa! Marpedig o a koz erdekeben nyomta ellentetben a tobbi moslek talpnyalo szemet tetves fereggel! Azokat kell megbuntetni nem Angyant!Ez a diktatura ezt hivjak Felcsuti Paraszt Demokracianak! Ez nem partfegyelem mert mindig ezt hallom, a fideszben nagy a partfegyelem. Ez nem az ! Orban Adolf Viktor megbukott!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  15. Az a röhej és a siralom vegyülete, ami 2 és fél év után először mutatja a fityisz fazék repedt voltát. Én ezért még meg sem tudom dicsérni a profot. Megszámlálhatatlanul sok ellentmondásból ez az első, ami felszínre tör?
    Ez az igazi bizonyítvány a csürhe állapotára! :((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  16. Ebben a neonáci brancsban egyedül Ángyán úr tartja be Isten szavát, amely a felelősökről szól a Bibliában, Ezékiel 33. és 34. fejezetében (az “őrállók” felelősségéről.) A többiek egy álkeresztény, még az ateizmusnál is roszabb társaságot jelentenek, holott verik a mellüket, hogy milyen nagy keresztények.
    A KDNP tagok pedig ezeknél is roszabbak, ezek nem csupán álkeresztények, hanem sátánisták, ahogy Jézus mondta, mondják de nem teszik, sőt az isteni törvények ellenére tesznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  17. Kedves vigyázó, Orbán szerint egészen más a kampány és megint más a kampányban ígérgetésekre visszaemlékezés. Mint ahogy mindig az erősebb kutyafiú birtokolja a kutyakislány(ok) hajlandóságát, a gyengébbnek bizonyult kutyaifjak morgolódhatnak ugyan azon, hogy amivel levette lábukról a kutyushölgyeket az erősebbnek bizonyult kutyafiú, az csak hókuszpókusz volt, úgy a kampányígéret senkit nem kötelez semmire (legfeljebb saját tisztessége, ha lenne), azaz Ángyán a néptől kapott felhatalmazását szintén feldughatja, mert nem a nép választotta Ángyánt, hanem Orbán. Ha Orbán annak idején úgy dönt, hogy egy pincsikutyát indít Ángyán helyén, akkor most a pincsikutya kapna jogot végrehajtani Orbán parancsát, Ángyán tehát vagy álljon be a sorba, vagy tűrje el, ami rá vár…
    (ezt persze ne az én véleményemnek tekintsd, kérlek, ez kiegészítés Orbán gondolatvilágának szemléletesebbé tételéhez.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Ha “csak” ennyit lát a fideszes ténykedésből elítélendőnek, akkor megfordítva a kérdést, a többi más mindennel elégedett?
    Én ezer mást tudnék ezen kívül felsorolni, amitől hányingerem van!
    Gyurcsány amortizálása, KR, Nagy Navarróék, IMF és EU ellenesség, dr. PlagiPál, dr. Semjén, békemenet, bírók, rendvédelmisek, Alkotmányunk, rákos betegek, rokkantak, választási tv., munkatv., Horthy kultusz, Nyírő hamvak hurcolászása, hát volna min elgondolkoznia még, ha ezek nem is az ő asztala, egykutyák ők mind, egyik sem jobb, mint a vezér!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  19. Na és. Mennyi időbe telik visszamenőleges hatállyal módosítani az alkotmányt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  20. csatt
    “Ezért próbáltam meg ezúton Orbán gondolkodásmódját közkinccsé tenni.”
    Majd:
    “(ezt persze ne az én véleményemnek tekintsd, kérlek, ez kiegészítés Orbán gondolatvilágának szemléletesebbé tételéhez.)”
    .
    Furcsán kavarsz, másodjára is Orbánra hivatkozva. Vagy tippeket adsz (nekik)?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  21. “Csúti Tálolmány” vagy Alaptörvény, mindegy minek nevezzük, Ángyán pénzbüntetése nem alkotmányos, nem etikus, és nem demokratikus. Nem Orbán szava a törvény bárhogy szeretné. A jövőt tekintve Ángyám az első lelkiismeretes fecske. Belőle kellene több a szavazóautomaták helyett. Utóbbi amúgy is csak a pénzt nyeli.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  22. Ángyán se nem hülye, se nem vak. Mégis másfél éve pávatáncol a sajátjainak. Eltáncolja a belső ellenzéket. Pedig ha valóban az lenne, kilépne.
    Csak hát a család megélhetése, ugye, utána se ő, se senkije nem kapna állást az országban…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  23. Ángyánnak igaza van, s úgy látszik még a gerince is szilárd. A napokban mondtam az egyik barátomnak, hogy a képviselők arra tesznek esküt, hogy lelkiismeretük szerint szavazva képviselik az őket megválasztó állampolgárokat. Mégis, esküszegőkép, kizáróllag pártutasításra szavaznak, a párjukra, nem a választók boldogulására. Esküszegő magatartásuk mellesleg antidemokratikus is.
    Ángyánnak – függetlenül attól, amit ő a magyar mezőgazdasággal tenni akat – csak gratulálni lehet, mert igazi demokrataként viselkdik, s egyenes gerince megőrzése érdekében feláldozza önmagát. A mai világban ez becsülendő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  24. pogács
    Nem értek egyet. Ha igazam van, akkor Ángyán tavasszal, miután kiderül a sarkalatos törvények konkrét tartalma, ki fog lépni. Ángyán addig marad, amíg esélyt lát rá, hogy befolyással lehet a dolgokra.
    Személy szerint azt hiszem, hogy tévedés volt eddig a Fideszben maradnia, de szerintem nem az egzisztenciája miatt maradt, hanem mert azt hiszi, van esélye befolyásolni a törvényhozást.
    Ha tavasszal sem lép ki, akkor tévedtem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. Ha kizárják Angyánt írok neki egy levelet, egy hosszabbat. Lehet, hogy pártot alapítunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. Kedves proaktív, szerinted másképpen gondolkozik Orbán?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Vigyázónak igaza van. Ángyán intelligenciája arra is kiterjed, hogy történelmi tapasztalatok alapján a legnagyobb hatást a belső emberek tudják elérni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Kedves vigyázó, én is hasonlóan látom, azzal a különbséggel, hogy Ángyánnak addig van lehetősége “kiközvetíteni”, nyilvánosságra hozni (s ezzel segíteni felnyitni a fülkeforradalmárok szemét) a frakciós-szabályozottságuk disznóságait, és kényszerítettségüket, amíg belül van a frakción. Sokkal tisztességesebb, mint az össze többi együttvéve, egyedül ő tisztességes.
    Pontosan tisztában van azzal, hogy Orbán nem a választók képviselőjének tekinti a képviselőket, hanem a saját csicskásainak tartja mindegyikőjüket. Azt is tudja, hogy semmi eredménye nem lesz (a közvélemény tájékoztatásán kívül) nyílt levelének.
    Ángyán azt használja ki nagyon okosan, hogy nem vállalják fel a kizárását, mert azt a látszatot akarják kelteni, hogy tökéletes az összhang, mely belső vitákra van alapozva, hiszen a fidesznek elemi érdek úgy mutatni, mintha valóban demokratikus párt lennének, nem pedig katonai fegyelmezettségű maffiahálózat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  29. Nagy kár, hogy a képviselők eskü-szegése – no nem a Fidesszel, hanem a köztársasággal, a választókkal szemben – semmivel sem szankcionálható. Ha egyszer lesz egy új Alkotmány, ezzel kell kezdeni: talán visszaállítva a legerősebb büntetést az eskü-szegőkkel szemben…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  30. Ángyán József ebben az évben képviselői jogosítványaival élve módszeresen feltárta a fidesz- és mszp-közeli oligarchák törvénytelen térnyerését a földbérleti szerződések területén. A fideszes döntéshozók a saját törvényeiket és szabályaikat is semmibe véve, egy belső körnek osztották ki az állami földeket, kisemmizve a helyben, és a földből élő gazdákat. Ennek a nyilvánvaló célja az EU-s támogatások megszerzése.

    Ángyán nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a földbérleti szerződések 80%-át már átvizsgálta, és szeretné befejezni ezt a munkát.

    Ehhez sok sikert, és jó egészséget kívánok neki, mert ez az egész ország számára fontos tevékenység, amelyet nem tudna véghezvinni, ha kilépne a fidesz frakcióból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  31. csatt
    Így értelek.
    Egyetértek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Kedves Csacsicska, a Nagy Köpönyegváltás legelső igyekezete abban öltött testet, hogy
    1. A képviselőket ne lehessen visszahívni
    2. Saját maguk dönthessenek saját jövedelmeiknek akár a csillagos égig történő feltornásztatásáról
    Amíg pártokra lehet szavazni (és parlamentbe jutott párt-katonának lenni a legnyugalmasabb ingyenélés), addig a pártok elemi éreke, hogy pártjaikat képviseljék pártkatonáik, mert akkor képesek saját jövedelmüket (nyugtakötelezettségnélküli költségtérítéseiket hasrapacsi alapon) megsokszorozni. A párt képviselete pedig csak akkor képzelhető el zökkenőmentesen, ha a frakció magasról lesz@rja a választókat, hiszen azoknak egyáltalán nem lényeges a pártkatonák életszínvonalának emelgetése.
    A választók szempontjai, így a kampányígéretek teljesítése, annyira sokadik szempont, hogy mire odáig olvasnák jogaik- kötelességeik-lehetőségeik sorát, már a végkielégítéseiket kell szem előtt tartaniuk, mert vége a ciklusnak.
    Ilyen körülmények között milyen szankcionálást említesz?
    A választásra csak azért van szükség (egyelőre, de hamarosan már arra se kell sort keríteni), mert még nem valósult meg a tartalom és forma dialektikája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. pogács
    2012. december 22. szombat
    16:29
    Ángyán se nem hülye, se nem vak. Mégis másfél éve pávatáncol a sajátjainak. Eltáncolja a belső ellenzéket. Pedig ha valóban az lenne, kilépne.
    Csak hát a család megélhetése, ugye, utána se ő, se senkije nem kapna állást az országban…
    .
    Szerintem félreérted, az a jobb, ha nem lép ki.
    Nagyobbat durran, ha kirakják !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  34. Nagyon tisztelem Ángyán professzor urat. De én azt mondom vigyázzunk vele! Nem biztos, hogy olyan nagy demokrata ő. November 9-én Székefehérváron is a helyi Jobbik által szervezett fórumra ment el! Szerintem határolódjon el ő is a náciktól, akkor hitelesebben tudja képviselni a vidéki gazdák ügyét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  35. Nno, Ángyán!

    Kár volt fáradnia a levélírással, nyílt levelének annyi értelme van, mint Alföldi Róbert pályázatának, a kutyát nem érdekli mit írogat itt össze. A frakció az ügyet lezártnak tekinti, tegye a szeretet ünnepén a karácsonyfa alá a büntetés befizetéséről kapott nyugtát. Nem azért büntettük meg mert az Ön egyetlen ellenszavazata esetleg veszélyeztetne a törvényelfogadását. Azért kapta, mert ostoba, annyi esze sincs, hogy legalább a technika ördögére hivatkozzon. Ön megsértette a “Tagadni a végsőkig” elvet, ha tudatosan tette, akkor is tagadja le! Mindenki ezt teszi a frakcióban, nem akarjuk, hogy még egyszer égjen a TV székház! Ön egyébként sem azért ülhet a Parlamentben, hogy választói akaratot képviseljen, hanem azért, hogy a központi elvárásoknak megfeleljen! A szabad választás csak annyiban vonatkozik Önre is, hogy megválaszthatja melyik ujjával nyomja meg az igen gombot.
    Amúgy Önt is áldja meg a teremtő!

    A távollévő frakció igazgató helyett: Akárki

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  36. A tiszteletre méltó Ángyán József tévedésben van. Ő még naívan azt hiszi, hogy a fidesz legalább a saját játékszabályait betartja. Nem tartja be még azt sem. A fidesz pártalkotmány egy látszatdemokráciának próbálja a diktatúrát álcázni.
    Sokan ennek bedőlnek.
    Ángyán doktor Don Quioteként hadakozik orbán mamelukjaival.
    Talán az egyetlen tisztességes ember frakciójukban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  37. http://atv.hu/videotar/20121219_ketharmados_lett_a_foldtorveny
    Gőgös Zoltánnak más a véleménye.

    2012.12.19 07:07
    ATV START
    Kétharmados lett a földtörvény

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. Ángyánnak is meg van a saját köre, akiket képvisel. Ráadásul biztatják, hogy jelöltesse magát “akárminek”. Valahol vidéken dicsekedett vele.
    Senkinek nem lehet hinni már a “tiszta szándékában”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Amikor meghallottam, hogy Ángyán Józsefre bírságot szabott ki a fidesz frakció, akkor igen cifrák hagyták el a számat. Tudtommal a képviselők elsődlegesen a választóikat képviselik, azaz annak megfelelően kell szavazniuk, amit a lelkiismeretük, és a választóik érdekei megkövetelnek. A frakciófegyelem az csak ezután következik, azaz nem lehet valakit azért büntetni, mert nem ugyanazt a gombot nyomja, mint a többiek. Ez is mutatja, hogy itt már pártállam van, a demokráciának vége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  40. Különben meg Orbán majd megmondja, hogy mi ellentétes az ő alaptörvényével.
    “L’état c’est Moi” (Az állam én vagyok [XIV. Lajos francia király])

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  41. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    .

    Az már nekem is régen csípi a csőrömet, hogy egy képviselő, akit a szavazókörzete küldött a parlamentbe, miért köteles(! ) a frakciója elvárásának megfelelően szvazni? Ezt az eljárást így ahogy gyakorolják – pártszíntől függetlenül – antidemokratikusnak tartom.
    Rég rossz – és ez így van – amikor egy párton belül nem az együtt gondolkodás és a közös nézetek, hanem valamilyen kényszer a meggyőzés eszköze.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. Orsos Mihaly=Orban Viktor vele szemben hiabavalo az igazsag .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. Etikai szabályzat a Fideszben? Akkor a bordélyokban nyilván a szüzességi szabályzatot kell betartaniuk az alkalmazottaknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. Ameddig Ángyán a Fidesz tagja, addig nekem hiteltelen. Színjáték. Lépjen ki, legyen független, és akkor majd elgondolkodok rajta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. Az összes fideszes benne van az ország alkotmányának szétverésében és a többi sok-sok minden disznóságban, mint ellenzék és később, mint kormányzópárt a KDNP-sekkel együtt.
    Mindegyik megnyomta a gombot amikor szavazni kellet, akár éjfélkor is, akár visszamenőlegesen és együtt voltak a 2006-s eseményekben is.
    Akkor most kit is lehetne magasztalni?
    Ezeknek mindegyiknek megfelelt a pávatánc, a kokik és sallerek osztogatása, a baltás kiadatása, a lehetőség az ellenfél megölésére, és a gazdagok támogatása a szegényektől elvontakból.
    Helyeselték, helyeslik és helyeselni is fogják.
    Nem a gerincük tartja őket, hanem a pénzeszsák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos