Ronai and Ronai
AMERIKAI

Török Monika: Ha egyszer biztonsági őr lehetnék… 2012. november 24. szombat 19:39

  • Hozzászólások(36)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Török Monika: Ha egyszer biztonsági őr lehetnék...

Ha én egyszer biztonsági őr lehetnék, nagyon szeretném magam olyan helyekre kérni, már ha tehetném, ahol legalább lehet valamit csinálni.

Reggelente autóval szinte rámenni emberekre.

Szeretnék egy konténerben harmincadmagammal lenni, mintegy tartalékosként, hogy időnként kibasszam az ajtót és csak úgy, két cigi között megjegyezni, hogy ezeknek biztos ott van a Dávid-csillag a nyakukon.

Szeretném megkérdeni emberektől, akik jönnek oda tálca süteménnyel, hogy hova-hova. Amikor a válasz elhangzik (oda-oda), akkor morcosan nézni.

Tényleg van néhány szép szakma.

Akik most a Kunigunda utcában ügyelnek (kábé harminc biztonsági őr jut egy üldögélőre), különösen jó a dolguk.

Ugyanis nincs dolguk. Amikor Navrasics tekintetes úr kijön a tévészékházból – a környéken három rendőrautó, nehogy az a helyszínen lévő három csaj meglincselje – és Navarro megkérdezné, mi a pálya, a válasz úgyis egyértelmű.

Sajnos, egyelőre még nem vagyok biztonsági őr. És kissé zokon veszem, hogy folyamatosan kattognak a vakuk, amikor megérkezem egy tálca valamivel.

Ennél persze kicsit szarabb lehet a helyzete azoknak, akik a Kunigunda utcában lassan egy éve tüntetnek a sajtószabadságért – és lassan azt is kamerázzák, mikor mennek szarni.

Közlöm velük, hogy szerintem mi is kiteszünk egy kamerát. Vagy kettőt. Vagy még többet.

Tehát mi is látjuk, kedves biztonsági őrök, mikor túrjátok az orrotokat. Mikor mentek szarni. Mikor mentek rá az ártalmatlan csajokra.

Élőegyenesben fogjuk közvetíteni.

Kivételesen nem viccelek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (30 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +32 ( 44 szavazatból)
Török Monika: Ha egyszer biztonsági őr lehetnék..., 4.3 out of 5 based on 30 ratings

  • Hozzászólások(36)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

36 Reader’s Comments

  1. Mónika!
    Tényleg megérdemelnék, hogy minden pisszenésüket kamerával rögzítsék! Akkor talán megjuhászodna néhányuk,és emberként tudnának viselkedni. Mert most, azt hiszik övék a világ, és kivetkőznek emberi mivoltukból. Mert nekik szabad. Hiszik ők… Aztán ha vége lesz ennek az ocsmány orbán homokozónak, szembesíteni lehet őket, hogy hova süllyedtek, csak hogy a hatalomnak megfeleljenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (25 szavazatból)
  2. Az az undorító ahogy kiszolgálják a fasiszta rendszert, fírgek!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  3. Báthory Ödönke

    AZ volt a baró, amikor valamelyik cikkben láttam egy fényképet, ahol a biztiőr arca ki volt kockázva, a népé nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  4. Báthory Ödönke!
    *
    És nem vicc. A polgári biztonsági őrök kitakarása egy közszolgálati műsorban törvényellenes, mert ők nem közfeladat ellátására hivatottak, mint a rendőrök. Azonban, ha mégis kitakarnák őket, akkor számukra is kötelező a rendőröktől 2006-ban követelt megkülönböztető szám – úgy ám.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  5. Veszélyes munkakör az Monika, nem nőnek való.
    http://youtu.be/rwwdklPslQA

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  6. voisine: mé, mi való a nőknek?! hát valakinek csak meg kell csinálni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  7. ( L ) S Z E R E L EM

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  8. Ezekkel a magyarországi tiltakozásokkal az a baj, hogy nem csinálják végig őket,
    *
    1981-ben Bobby Sands kezdett éhségsztrájkba az észak-írországi Maze börtönében. A 64. nap kómába esett és a 66. napon meghalt.
    *
    A magyarok meg csak tüntetgetnek, aztán megunják és hazamennek.
    Meg hségsztrájkolnak, gördülően,vagy 5 napig,—- nem pedig a CÉLJUK ELÉRÉSÉIG.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (11 szavazatból)
  9. “Élőegyenesben fogjuk közvetíteni.”
    .
    Adáson kívül pedig nyugodtan le lehet őket szellenteni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  10. voisine
    Persze célja válogatja. Ha kimondottan csak figyelemfelhívás a cél – annak egy rövid időtartam is megteszi.Az pl nem volt még egy perc sem, amikor az LMP parlamenti láncolgatásáról Gyurcsányt a rendőrautóhoz kísérték. :-)))))
    és mit is ért el a céljaiból Bobby Sands a halálával?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  11. Leslie G. Charteris

    Én egy idő óta itt vagyok a magyarországon már “végek”-nek számító Balaton felvidéken. Itt arról sem hallottak, hogy van Kunigunda utca, meg Navarró. Kossuthot, Petófit és Bartókot lehet venni + a gagyi adokat.. A klubrádióról semmit sem hallottak, A vidéki emberek 8 millióan vannak. Ók döntik el a következő válaszátást. A népek itt arra hajtanak, hogy megmaradjon az állásuk- ha van.
    Mit számít a Kunigunda utca?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  12. Kedves Török Mónika!
    Én elismerem hogy önnek igaza van, bár megjegyezném, azok az őrök, is fillérekért végzik ezt a számukra is (szerintem) megalázó munkát, de ha nem teszi, vagy nem úgy lép fel, (mert figyelik őket a főnökeik, és így várják el hogy intézkedjenek) másnap már nem is kell neki bemenni, és a mostani munkahely kínálatban, nem hiszem hogy egyhamar felvennék.
    De amiről írni akarok az az, ahogy ön ír, nem igazán újságírói etikett, ahogy ön a szavakat formálja a cikkében, még akkor sem, ha fel van háborodva, próbáljon már meg kulturáltan írni, mert, vagyunk páran akik értik úgyis a mondandóját, ha nem olyan alpári, mint egy “kocsis”, mindennek ellenére igazat adok önnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (16 szavazatból)
  13. hamond
    2012. november 25. vasárnap
    11:55
    +++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  14. hamond: erős helyzetekhez erős szavak kellenek. pontosan az a cél, hogy kivigyék a biztosítékot. vannak olyanok – nem ön -, akiknek csak akkor megy át az információ, ha vasökölként üti át az érdektelenséget. a trágárság stíluselem. nem kell, hogy mindenkinek tessék. de hogy hatásos, az tagadhatatlan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (15 szavazatból)
  15. Ugyan már hamond!!!!! Nehogy már elszégyellje magát. Akikről a cinkben szó van, csak rájuk kell nézni, mind negatív IQ bajnok. Az agyuk átalakult izommá. Nos biztos a társalgásuk közben az “Akadémiai Nagy Szótárt” és a “Szép magyar beszéd” legújabb kiadását használják, hogy minél választékosabban ejtsék ki azt az öt szót meg a vazze kötőszót ami egy “borsó agyú, szekrény vállútól” kitelik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  16. Egyébként a pofozógépeknek ez csak fedő másodállás, az igazi a keresztapánál éjszaka. Ha olyan rosszul megy, miért kell komoly protekció a bejutáshoz. Ezek a erős izomtól dagadó akadémikusok nem is akarnak mást csinálni. Azért, hogy ijesztő pofát vágjanak, mert ők a hatalom és a törvény, és lekenjenek néhány maflást, aztán lógassák a lábukat egész nap, mennyit kellene fizetni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  17. Kedves Mónika!
    Talán én háborogtam itt az AN-en egyedül a halottak napi attak miatt, amikor senki egy kumma kukkot sem pazarolt a történtekre. Most a másodiknál már néhányan pedzegetik a témát, de különösebben nem érintett meg senkit most sem a dolog. Pedig ez most durvább volt és csak nőket érintett ez a “bátor” fellépés a háromajtós barmok részéről. Véleményem szerint ez azért van mert az Önök szakmai- és civil szervezetei és kollégái SEM védik meg a sajtószabadságért tüntetőket. Miért nem téma, hogy a Milla aktivistái nem rohannak oda védeni és tiltakozni, hiszen ők alapvetően a sajtószabadság miatt szerveződtek? Miért nem szerveznek százezres demonstrációt ezek után a helyszinre, hiszen képesek rá vagy nem? Ezzel a cikkével már most többet tett mint a Klubrádió és az ATV, akik munkatársai élőlánccal kellet volna körbe vegyék a “biztonsági” őröket, hogy beszarjanak a tömeg fellépésétől. A kamerák előtt pózolva szörnyülködni az eseményeken az nagyon karcsú és hiteltelen.
    Jó, hogy nem virágot visznek nekik, mint a temetőbe sütemény helyett. Amíg ilyen gyermeteg, erőtlen módon, minden szolidaritás nélkül tiltakozik a szakma, kb havi rendszerességgel röhögva szarrá vereti őket a hatalom.
    Az is érdekes, hogy az inzultált hölgyek férfi rokonai nem vettek semmilyen elégtételt. Én biztosan kinyírtam volna azt, amelyik a feleségemet megrugdossa és nem érdekelt volna, hogy szegény csak ócska fizetésért verte meg az asszonyt , mert ez a munkalehetősége van csak( ez is micsoda felfogás?).
    A trágár stílus kifogásolókhoz csak annyit, hogy talán arra kéne érzékenyebbnek lenni, hogy bérelt verőlegényekkel nőket megveretni micsoda gyáva aljasság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  18. Kedves Monika! Ön nagyszerű és bátor asszony! Mellesleg kitűnő újságíró. Ezért az írásért (is) fogadja őszinte nagyrabecsülésem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  19. Féltik a munkahelyüket?!
    Ezért jött be köteles fenyegetése: “egyenként fogunk levadászni benneteket és nyakatokon érzitek majd a Fidesz hideg leheletét”!
    Ha lenne összefogás, akkor ez a módszer nem válna be, ha kiállnának egymásért az emberek.
    Az előző kormánynál lehetett gördülősztrájkolni, tüntetni, traktoros blokádot vonni a város köré, most pedig már mukkanni sem, mert kirugatják a zembereket a narancsos munkahelyi vezetők, városvezetők, iskolaigazgatók, kórházigazgatók, dékánok, stb.
    A félelem az úr, akkor hol a demokrácia?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  20. Azt sem szabad elfelejteni, hogy itt most egy új módszer került kipróbálásra. Hogyan lehet közvetett módon inzultálni az ellenséget úgy, hogy a hatalom közvetlenül nem a rendőrséget vagy a TEK-et használná föl az erőszakhoz. Ráadásul, ha az inzultált reagál és védekezik, ez már egy kis csúsztatással okot adhat a rendőrségnek az inzultált elleni fellépésre és minimum rabosíthatja (hivatalosan megfélemlítheti) az illetőt, ezáltal megbélyegzett lesz, egzisztenciálisan ellehetlenedik. Így a hatalmat a jogvédők sem támadhatják és mindenért az inzultáltak tehetők felelőssé.
    Miután senki nem szól most, nemsokára nem lesz kinek szólni, ha mi is sorra kerülünk meglássátok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  21. a szarhoz : napoleon egyik tébornoka mondta, amikor megadásra szólították fel az angolok, hogy adja meg magát: merde. azóta pc.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  22. Tisztelt hammond úr/hölgy, mélyen megrázott finom stílusa, amilyen gyönyörűen leírte, hogy a rohadék kurva biztonsági őr mily lágyan és szabadon picsán rúghatja a joggal és jogosan tüntetőt közterületen. Elvégre jogállamban élünk, kultúrkörülmények között és finom modorral.
    Gonoszka, ne trá ….
    Tudom, tudom, persze, hogy nem!
    Most inkább kussolok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  23. Tisztelt Monika!
    Általában tetszenek az írásai. A Kádárról szóló volt az egyik, amelyiktől nem voltam elragadtatva, a másik ez a szösszenet, vagyis ez részben nem tetszik.
    Konkrétan az általánosítás nem tetszik. Tudja: minden zsidó…., minden cigány …, minden vörös hajú…, minden nő….:) Abban igaza van, hogy ebben az esetben az őrök nem emberségesek, de nem minden biztonsági őr prosztó. Munkámból kifolyólag sok őrrel beszélgettem már. Nagyon sok értelmes és kulturált van közöttük, az élettörténetük rendkívül változatos, főleg az 50-es korosztályé. Természetesen vannak egyszerűbb lelkivilágúak is.
    Örüljön, hogy nem biztonsági őrként dolgozik, 240-350 órát, sokszor embertelen körülmények között, bejelentés nélkül, ami utólag derül ki. Esetleg 2 hónap múlva kapja meg a fizetést, ha megkapja. Sokan vannak köztük, akik diplomával rendelkeznek és egy-két idegen nyelvet beszélnek, viszont a “Lét határozza meg a tudatot.
    Végül egy blogbejegyzés sorozat, aminek első része ez volt. Nekem nagyon tetszett. Humorosan írja le a valóságot. Néha nem árt azt is megismerni.
    http://harunalrasid.nolblog.hu/archives/2012/10/18/Hogyan_lettem_talpas/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  24. Monika,
    Ahogyan a franciák mondják.
    VOTRE merde, VOTRE RESPONSABILITÉ.
    http://ts4.mm.bing.net/th?id=H.4979839289590875&pid=15.1
    *
    Az ön s(z)ara, az ön felelőssége.
    Csak a magyarok külsőkontroll dimenziósak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  25. öregszeder
    2012. november 25. vasárnap
    14:48
    ++++++, mint az SA.
    Érdekes párhuzam jutott eszembe. Most kezdtem el olvasni a Megfagyott világ c. regényt. 1933 elején kezdődik a történet Németországban. Egy szociáldemokrata újság szerkesztőségét szállta meg a barna inges SA kommandó. Törtek-zúztak.Az újságírók szóltak az ott lebzselő rendőröknek. Hiába.

    Valahogy olyan rossz érzéseim vannak. Ebben az országban nem a bizt őrökkel van a nagy gond, hanem a rendőrséggel. A törvényes rend őreivel és ennek a vezetőjével, P.-rel. A rendőrök nem tartanak rendet, ezért létjogosultságát fogják hangoztatni a csendőrségnek. Ez kezd tendenciává válni.

    Most is megszállják a szerkesztőségeket, csak nem fizikailag, hanem megfélemlítéssel és gazdasági ráhatással.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  26. Drága Fórumtársaim, nehogy megélhetési kényszerre hivatkozással örvendezzünk, ha gané-jellemmel találkozunk, vagy -jobb esetben – olvasunk róla.
    Minden korokban bármilyen munkára – ítéletvégrehajtóságra, verőlegyénységre, stb – tömegével lehet találni olyanokat, akik örömüket lelik embertársaikon uralkodni, fincogtatni őket, vegzálni, zaklatni, ott fájdalmat okozni, ahol nem is várná az ember.
    Ennek semmi köze ahhoz, hogy “ha nem csinálnák, akkor kirúgnák őket, mert figyelve vannak, tehát kénytelenek”.
    Egy frász! Akinek nincs ilyesmihez gyomra, akibe szorult csepp tisztesség, az nem csinálja, vagy el se vállalja, vagy otthagyja őket.
    Szerintem inkább az a magyarázat, hogy alapvetően kétféle embertípus létezik: tisztességes és szaralak. Származástól, nemtől, végzettségtől, foglalkozástól függetlenül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  27. Csatt
    Így igaz. Nyilasokból lettek sokan ÁVH-sok. De nem minden bizt. őrből lesz verőlegény, viszont a verőlegényből nagy eséllyel lesz bizt. őr, még pénzt is kap a verekedésért.Vagy HVM legény, vagy “betyársereg” legény. Vagy B-közepes 2006-ban. A balhé a lényeg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  28. Zimbardo stanford-i börtönkísérlete, Kepes András régi műsorából.
    http://youtu.be/EXzqKWBreiE
    A kísérletet 1971-ben végezték a Stanford Egyetemen, Philip Zimbardo vezetésével. A résztvevő önkéntes diákok foglyok és őrök szerepét játszották el egy, az egyetem alagsorában berendezett börtönben. A kísérletet azonban a befejezés tervezett ideje előtt – hat nap után – félbe kellett szakítani, mert az alanyok viselkedésükkel veszélyeztetni kezdték egymás testi és lelki épségét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  29. Apám mesélte, hogy a “seregben” velük egyszerre bevonulók, saját egykori osztálytársaik közt is volt olyan, akiből a hirtelen megízlelt halalom (kapott egyetlen “krumplivirágot” az illető) előhívta a nyilván korábban eltitkolt, ám valódi énjét, ott szopatta meg egykori osztálytársait (körletfelmosás, WC-pucoltatás fogkefével, szeneskályhában tűzeloltatás ötven vödör vízzel – majd a trutyi feltakaríttatása), ahol alkalma nyílt rá.
    Közvetlenül leszerelés előtt, már civil ruhában verték félholtra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  30. És a MEGBÍZÓK lámpái ki vannak már jelölve? :(((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  31. Jurányi Zsolt könyve megvan? És olvasva is? Mert abból megért az ember sok mindent….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  32. Ha az aberrált diktátor nem lenne, akkor ezek is sokkal kisebb fiúk lennének. Nem írom le, mert kimoderálják, de a következtetés egyértelmű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  33. Megvagyon irva azon szent talmúdban hogy gyarloaz ember:Hát még abiztonsági őr aki nula toleranci melet 360ft orabérért dolgozik Ugy gondolom a biztiőrnek is kijár egykis perverz élvezet

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  34. Valószinű ezek az őrök azért kicsit többet keresnek mint a többi őr. Kiemelt feladuk van, valószinű kiemelt pénzért. Oszt jó napot. Minden tisztelet a demonstráloknak.
    Megvetés a diktatúra emberinek . Vélhetően egyszer csak elkezdődik a számonkérés. Orbán vezető szijjon …hát valószinű sok embernek megdobban a szive.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  35. Valószinű ezek az őrök azért kicsit többet keresnek mint a többi őr. Kiemelt feladuk van, valószinű kiemelt pénzért. Oszt jó napot. Minden tisztelet a demonstráloknak.
    Megvetés a diktatúra emberinek . Vélhetően egyszer csak elkezdődik a számonkérés. Orbán vezető szijjon …hát valószinű sok embernek megdobban a szive. Hajrá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  36. de sok embertől hallottam már ezt a “de szeretnék biztonsági őr lenni” szöveget, és többeknek össze is jött. aztán egész éjszaka hallgattam a sírását hogy nem bírja ezt… ő haza akar menni aludni… 24 órát nem bír!
    én meg de szeretnék ilyen trágár újságíró lenni, aki pár b…meggel és nácizással ellézeng. nem tudja hölgyem miket beszél! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos