Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Mikor lép a NATO? 2012. november 28. szerda 18:19

  • Hozzászólások(75)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Mikor lép a NATO?

Lassan elérkezetté válik az idő, hogy felfüggesszék Magyarország NATO-tagságát. Az ugyanis a nyugati demokráciák katonai, politikai és védelmi szövetsége.  A NATO alapvetően értékközösség, volt kedves mondani nemrég Martonyi János, csak azt nem tette hozzá, hogy ezekből az értékekből már szinte semmit nem vall Magyarország. Főnöke, a szabadságharcos, mindazokkal az értékekkel szemben harcol, amelyeket a NATO magáénak tart. Magyarország soha nem lehetett volna a NATO tagja, ha ezeket az értékeket nem teszi magáévá, ahogyan ma Orbán Viktor Magyarországának esélye sem lenne arra, hogy valaha az Európai Unió vagy a NATO tagja legyen. Orbán nyíltan az Európai Unió alkotmánya, jogrendszere és értékrendje ellen harcol. Belülről bomlasztja az európai demokratikus országok szövetségét, és ötödik hadoszlopként dolgozik azon, hogy az Európai Unió a jelenlegi formájában szétessen, és helyét egy olyan Európa vegye át, amelynek legfőbb döntéshozó szerve a római Hittani Kongregáció, az inkvizíció jogutódja. Olyan államok létrehozását sürgeti, amelyek mindent tagadnak, amit a liberális demokráciák, a szabad piacra épülő szabad országok képviselnek.

A divatszakmát öngyilkosságba kergető lila nyakkendősök, élükön a szabadságharcossal, tagadnak ezen kívül minden olyan értéket, amelyeket a NATO képvisel. Szövetségesi kapcsolatait Magyarország a NATO-n kívüli Keleten keresi (kivéve Izraelt, mert a magyar kormány antiszemitizmusa és Gyöngyösi képviselő nácizmusa között csak stílusbeli különbségek vannak). Magyarország ma azokat tekinti barátjának, akik a NATO potenciális ellenfelei. Ezek közül Oroszország csak azért nem játszik jelentős szerepet, mert az oroszok nem állnak szóba a lilanyakkendős csürhével, miután az MSZP-vel szembeni harcában Orbán lerombolta az orosz kapcsolatokat, az oroszok pedig nem pörögnek olyan gyorsan a saját tengelyük körül, mint Szijjártó Péter. Magyarország jobban szemben áll ma az Egyesült Államokkal, mint Afganisztánnal, vagy Amerika bármelyik ellenfelével. A magyar miniszterelnök nemkívánatos személy Washingtonban, a magyar külügyminiszterrel az amerikai külügyminiszter kénytelen úgy beszélni, mint egy harmadik világbeli katonai junta külügyminiszterével. Martonyi legutóbbi washingtoni látogatása alkalmával olyan kiosztást kapott Hillary Clintontól, hogy azonnal hazaszaladt, a washingtoni magyar nagykövetségen tervezett programján nem vett részt, és nem mondta el a beszédét. Magyarország ázsiai diktatúrák barátja, nem az Egyesült Államoké, Franciaországé vagy Angliáé. Orbán Viktor a közel-keleten csak elnyomó rendszereket látogatott meg, az Egyesült Államok legnagyobb szövetségesét soha. Az iszlám arab országokkal közölte, hogy megnyitja előttük Magyarország kapuit, annak minden következményével együtt.

A magyar miniszterelnök nem titkolja, hogy nem osztja az európai demokráciák értékrendjét, amely az Európai Unió és a NATO alapja. Ezeket az értékeket tagadja, ezek ellen harcol, ezek ellen akar alternatívát állítani a világban. Azok barátságát keresi, akik ezeket az értékeket sátáninak tartják. Nyíltan hirdeti, hogy a szabadságra épülő jóléti demokráciák ideje lejárt, egy letűnt korszak terméke mindaz, amely a szövetségi rendszereket – amelyeknek Magyarország a tagja – egybefűzi és összetartja. Szerinte a Nyugat hanyatlik, és ez alatt nem a válságot érti, hanem azt az értékrendet, amelyre a Nyugat épül. A válság csak ennek a következménye. Mi keresnivalója van tehát Magyarországnak a NATO-ban és az Európai Unióban, ha mindent tagad, amire ezek a szövetségek épültek? Nem csupán passzív módon ellenzi, hanem aktívan rombolja mindkét demokratikus szövetséget. A magyar parlamentben olyan párttal működik együtt, amely Iránnal és közel-keleti terrorszervezetekkel tart kapcsolatot. Orbán e párt frakcióját több alkalommal meglátogatta, de az euroatlanti szövetség elkötelezett híveinek frakcióit nem. Magyarország biztonsági kockázat a NATO-n belül, és romboló állam az Európai Unióban. Az Unió legalapvetőbb értékeit támadja, azokkal megy szembe, és lazítja az alkotmányos kereteit. Bomlaszt. Magyarországon a magyar kormány unióellenes, amerikaellenes retorikát folytat, támadja a közös intézményeket és értékeket. Nem ismerünk senkit ma a világban, aki Orbánon kívül a demokratikus világ sírját ássa, és ideológiai rendszert épít arra. Lukasenkót leszámítva, de az ő ideológiája elég egyszerű, noha tartalmában azonos. Az is feltűnik majd egyszer, hogy ebben a kis országban a Mein Kampf a biblia, a taxisofőrtől a miniszterelnökig, sőt a Wass Albert-szobrot avatő köztársasági elnökig, hogy a Hitlert és Goebbelst éltető Nyirő nagy barátjáról, a házelnök Kövérről meg ne feledkezzünk, közönséges náci nézeteket vall. Tartalmában Gyöngyösi kisnyilas kijelentései, és Orbán Viktor szabadságharcos retorikája között semmi különbség nincs. Épül egy kis fasiszta ország Európa közepén, amely holnap megcsinálná a holokausztot, ha lehetne.

Ezért felmerül a kérdés: mit keres még Magyarország a NATO-ban és az Európai Unióban? Ez az ország jelenleg egy ázsiai törzsi-nemzetségi szinten élő horda a Duna-Tisza közén, amely egyelőre felszámolás előtt áll. Állnak körülötte a civilizált országok, piszkálják bottal, nézik, hogy mikor kell eltüntetni a hátrafelé nyilazókat. Ma már szinte rezervátumnak tekinthető a hely. Olyanok az ország képviselői, mint az indián törzsfőnök követei, akik a legyilkolt és elfogyasztott emberek fogaival akarnak kedveskedni a partokra érkező kutatóknak. Totemállatuk szőrzetével próbálnak kereskedni, miután az esti tábortűzből olvasták ki a jövőt, és azt a varázsló kokainmámorban (nagy nyelvpörgetéssel) nyilatkoztatja ki törzsének Tusnádon és más szakrális helyeken: “a jóléti társadalmaknak végük van”, jön a rabszolgaság és a kényszermunka társadalma. Magyarországon a fő hírek nem a tőzsdéről szólnak, az emberek nem a jogtárakat fürkészik, mert olyan gyorsan változnak a törvények, hogy nincs idő kinyomtatni őket. Ezek a fő hírek: “Felavatták a nemzeti emlékhelyet jelző márványoszlopot és felvonták a nemzeti lobogót a Mohácsi Történelmi Emlékhelyen kedden.” A kannibálok a parlamentben már követelik, hogy írják össze azokat, akiket meg lehet főzni, és el lehet fogyasztani, a sátraikat és a lovaikat már összeírták, és elosztották virtuálisan egymás között. Kevés idő, és az Európai Unióban egy-egy felszólalás előtt fehér lovat fognak áldozni, vagy viszik magukkal a parlamenti sámánt, fején a pápától kapott pogány szentkoronával. A befektetőknek nem azzal bizonyítják, hogy a pénzük jó helyen van, hogy van a visszafizetésükre fedezet, hanem a felnégyelt Koppánnyal, Csák Mátéval, a tatár, török, német és orosz megszállással, a magyar történelemből hiányzó több száz évvel, a holokauszttal, Tiszazuggal, a boszorkányégetésekkel és az alföldi homokba eltemetett agyonvert emberekkel. A mi szimbólumunk a magát mélybe vető Dugovics Titusz, a fajmagyar. Érdemes idejönni biztos helyen van a pénzük, bizonyítja ezt néhány millió magánnyugdíjpénztáras, a megadóztatott bankok és multik. Ha ez sem lenne elég, elővezetik ágyékkötőben és kantáron a szőke csodát, aki mindent megvéd, és mindenre garanciát vállal. Csak a kiflikre és a hasonló tárgyakra veszélyes.

A civilizált országok azért nem foglalkoznak a tűz körül ugráló töpörtyűvel, aki szemmel láthatóan még töpörödik is, mert nincs rá idejük, kihűlne a kávéjuk. Különben is arra várnak, hogy az emberevők uralkodása csak átmeneti. Ha lesz új törzsfőnök, akkor a turulmadarat eszik meg, nem az embereket. E várakozásukban azonban csalatkozni kell, mert a törzsfőnökválasztás úgy zajlik, hogy a varázsló emberei körbeállták a falut, és kihúzott nyilakat tartanak azokra, akiknek hangosan kell megmondaniuk a varázslónak, hogy kire szavaznak. Ha rájönnek arra, hogy itt nem lesz változás, ez a törzs ilyen, ezt szereti, nincs helyette más, akiknek ez nem tetszik, azok itt tényleg idegenek, akkor majd elgondolkodnak. A NATO-ban és az Európai Unióban egy barbár ország veszélyezteti a közös értékeket, az ellenséggel összejátszik, katonai feladatok ellátására alkalmatlan, mert a katonái éjszakai járőrözésre nem hajlandók menni, csak a tengerpartra irányuló fuvarozást vállalják napsütésben. És akkor előbb-utóbb megkérdezik, mit keresnek ezek közöttünk? Nagyjából el lehet képzelni, ahogyan ott áll Orbán Viktor elhízva a sportos NATO tábornokok között, az esztelen lila nyakkendőjében, és közlik vele, hogy akkor most kívül tágasabb, a NATO egy értékközösség, ahogyan azt Martonyi János mondta, Önök pedig ezeket az értékeket nemcsak tagadják, de pusztítják, és harcolnak is ellene. Mi szükség, hogy bosszantsuk egymást, nem kötelező idetartozni, kívül tágasabb. El lehet képzelni, ahogy Orbánnak remeg a szája, és megállás nélkül nyaldossa a szája szélét, és amint hebeg és habog. Aztán hazatér, és közli, hogy a nemzeti identitásunkat vonták kétségbe, megalázták és megsértették a magyar népet, az önállóságunkat vonták kétségbe, gyarmatosítani akartak bennünket: “Amit előre mondtam, bekövetkezett”. Semjén bejelenti, hogy újabb doktorátust és még négy diplomát szerzett a szociológia tanszéken, végzett “Az öt világvallás” második felének bemásolásával is, és kiadja a felhívást: “a hazáért össze kell fogni”. Az egyház mellettünk áll, amíg egy fillérünk is van, amit Rómába szállíthat. Akik nem rázzák az öklüket a NATO-ra, a zsidókra, azok a nemzet ellenségei.

Azokat leöldösik, megfőzik, megeszik, Matolcsy pedig a szemgolyójukat tüzelőre cseréli.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (70 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +71 ( 113 szavazatból)
Bartus László: Mikor lép a NATO?, 4.2 out of 5 based on 70 ratings

  • Hozzászólások(75)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

75 Reader’s Comments

  1. A magyar társadalom jelentős része arra is képtelen, hogy gondolkodjon, lusta és tunya. Épp ezért ebben az országban az aktuális hatalom a néppel bármit megtehet. 2010-ben a FIDESZ azért nyert mert a választók jelentős része passzív maradt, köv. kép nem ment el szavazni, passzivitásával hatalomra segítette a FIDESZT: Most már felismerte mulasztását, de most is másoktól várja el amit Ő elmulasztott. Most miután a jelen hatalom nyúzza a népet most is segítségért kiált, HÁT LÉPJEN MÁR VALAKI! felkiáltással. NEM nekünk közösen vállvetve kell fellépni jelen hatalom megdöntésére demokratikus úton. A diktatúráktól idegen a külső kontroll beengedése mert nem tudja kontroll alatt a diktatúrát kiteljesíteni. Éppen ezért akik a diktatúra kiépítésében érdekelt útjában áll az EU. az IMF. Szabadságharcos nemzet 500-évre elegendő olaj, és földgáz, készlettel az ország alatt??.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (33 szavazatból)
  2. Ameddig a Magyar Honvedseg jelentos szammal reszt vesz az Afganisztani es egyebb bekefentarto missziokban addig a NATO tagsag nem lesz felfuggesztve csak akkor ha nemzetkozi politikai szinten ( pl EU ) is felfuggesztesre kerul az orszag .

    Amugy a Magyar Honvedseg hu tukre a magyar tarsadalmi viszonyoknak.

    Korrupcio, Uram batyam, technikailag nevetsegesen elavult eszkozok vagy eppen ertelmetlen beszerzesek. stb stb.

    .A jelenlegi allomany cca a kovetkezo.
    Harckocsik : VSZ idokben 1000 + Ma cca 20 db
    Loveg : VSZ 1300 + Ma 15 db
    A loveszeket olyan pancelosokkal szallitjak amin egy geppuska is at tud loni ( BTR 80 )
    Hianyzik egy csomo kepesseg.
    /
    /
    Viszont a MH rendelkezik a vilagon az egy katonara juto legtobb ezredessel alezredessel.
    A 23 000 fos MH bol cca olyan 3-4000 a tenyleges harcolo katona a tobbi nagyreszt alibi beosztasu vizfej.

    /
    /
    Arrol nem is beszelve hogy a katonaknak nincs penz egyenruhara. Szakadt foltos ruhakban jarnak bakancsot csak baromi nagy vagy kicsi meretben kapnak igy van aki vagy sajat penzbol vesz vagy lyukas bakancsba jar.

    /
    /
    Es lehetne sorolni !
    /
    /
    Ha valami miatt kikerulunk a NATO bol az azert lesz mert egyszeruen mar nem tudunk eleget tenni annak sem hogy katonanak latszodjanak a honvedek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  3. Nem volt véletlen a Zengő-hegyi NATO radar körüli botrány sem. Ma már nyugodtan állíthatjuk, hogy az akkor, a mai – immár hivatalos – NATO és EU ellenes felforgatás előjele volt, egy előre felépített stratégia része, amelynek annyi köze volt a zengői bazsarózsa védelméhez, mint Sólyomnak a Szentistván szobor avatásához…
    *
    Hende menetrend szerűen időnként a médiákban beszámol a legújabb fegyvereinkről, “hadgyakorlatainkról”, stb, de egy biztos, hogy mindig ott legyeskedik, ahol valami korszerű fegyver összetarhálására nyílik lehetőség… és ezt nem véletlen, valamire készülnek. Emiatt lassan nosztalgiát kezdek érezni, az egykori COCOM lista iránt.
    Ugyanakkor eljátssza a szorgalmas szövetségest, aki mindig teljesíti a vállalt – pl útépítői, meg szállítói – kötelességét, amely nélkül persze az Észak-Atlanti Tömb igen jól meglenne.
    Itt volna végre az ideje, hogy ha majd Hende végre hajlandó lesz levenni l a bölcs Thsakopoulos nagykövet-asszonytól kapott – időközben a fejébe sült – texasi kalapját, valaki végre figyelmeztesse őt (és dakota főnökét) e katonai szövetség igazi hivatására, és a szerződéshez kapcsolódó – nem csak katonai – kötelmeink betartatására.
    *.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  4. hahaha, jot rohogtem. de sajnos nagyon nagyon kevesen ertik amit On ir, es meg kevesebben gondoljak igy, ez a baj. ami hianyzik az az arany kozeput, ami a szabadsag. demokracia = vekony allam, a la Irorszag. politika a hetkoznapokban = 0.

    Magyarorszagon a politikusok egyfajta celebrity-k.

    Peace out!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. ubul már említette az egy katonára jutó ezredesek számát.
    Én meg azt említem meg, hogy Hende úr, és úri bagázsa még meg is lopja a katonákat! A külszolgálatot teljesítők amellett hogy szégyenkezniük kell a felszerelésük hiányosságai végett, ráadásul még fele pénzért szolgálnak.
    A NATO ugyanannyi összeget fizet minden tagállományából külföldön szolgálatot teljesítő katona után.
    A magyar katonák a külszolgálat alatt szembesülnek ezzel a pofátlansággal, amikor kiderül más nációbeli társuktól, hogy ők hogy vannak fizetve.Amikor ezt megtudták,a NATO közleményben tudatta, hogy minden tagállamának a katonáját egyformán fizeti.
    Csak a HM lenyúlja…Azzal az indoklással, ha baj történik, legyen miből fizetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  6. Amit EdCarping írt, majd ha a magyar nép elkezd cselekedni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  7. Na várjunk csak, tegyük helyre ezt a “honvédség” dolgot. Mindenki írt valami hasznosat erről, de a valóság sokkal rosszabb, mint gondoljátok. Nézzünk pár, itt felvetett szempontot, melyek pontosításra szorulnak.
    .
    1, Tankok száma: nem 20, csak 16 aktív. Ebből összesen NYOLC darab van használatban, évente egy- két harcászati (nem hadászati) gyakorlaton lőnek is velük vagy ötöt. Oszt’ jónapot, egyébként ez a 16 db tank is gyalogsági támogató feladatra van beosztva, ami – a II. VH eleje óta tudjuk – hasznavehetetlen, és a harckocsi- hadviselés halála.
    .
    De abban a “magyar honvédségben”, ahol alapkiképzésen még mindig a szakasz- és századszintű (!!!) frontális gyalogsági rohamot oktatják, mint támadási módszert (lőszer nélkül, persze, mert arra “nincs pénz”)… nem kell meglepődni azon, hogy 100 éve elavult harckocsi- harcászati módszereket alkalmaznak.
    .
    2, A harcoló állomány nem 4000 fő, hanem 6000, de ennek is kb. a fele tökéletesen hasznavehetetlen, kenyérpusztító. Van kb. öt tényleges (nem kamu) zászlóaljra való felderítő és lövészkatona, akik bármilyen mérce szerint jók (a felszerelés más kérdés), de a többi lényegében nulla. Fegyelmezetlen, képzetlen, gyenge, töltelékemberek, és az alakulatparancsnokok semmit nem tesznek ez ellen.
    .
    Komolyan, olyan dolgok megtörténnek a “honvédségben” – naponta – amiért egy normálisan működő ország normálisan működő haderejében hadbíróság, aztán 10 év katonai fegyház járna.
    .
    3, “…Ha valami miatt kikerulunk a NATO bol az azert lesz mert egyszeruen mar nem tudunk eleget tenni annak sem hogy katonanak latszodjanak a honvedek…”
    .
    - Akkor már a bekerülés után egy évvel ki kellett volna vágni az MH- t a NATO- ból. Kezdettől fogva nem teljesítették az elvárásokat, ami pedig az utóbbi években megy, az meg egy rossz vicc.
    .
    4, “…Hende menetrend szerűen időnként a médiákban beszámol a legújabb fegyvereinkről, “hadgyakorlatainkról”, stb, de egy biztos, hogy mindig ott legyeskedik, ahol valami korszerű fegyver összetarhálására nyílik lehetőség… és ezt nem véletlen, valamire készülnek…”
    .
    - Ezeket csak “hadgyakorlatnak” nevezik, de ez kamu. Magyarsztánban ugyanis nincs meg sem a megfelelő létszám, sem a megfelelő eszközök, sem a megfelelő léptékű alakulatok egy hadászati szintű gyakorlat végrehajtásához. Összfegyvernem pedig végképp nincs, márpedig anélkül lehetetlen hadászati léptékű gyakorlatot tartani. Még ha a szomszéd országokkal, vagy a Zusákokkal tartanak valami bemutató- féleséget, az is max. zászlóalj szintű.
    .
    - Korszerű fegyverek összetarhálásától pedig nem kell tartani, ilyen nincs sem napirenden, sem ténylegesen a “honvédségnél”. Nem “készülnek” ezek semmire, nem is tudnának. Korszerű fegyvereket egyébként nem elég beszerezni, azokat használni is tudni kell, üzemben kell tartani, stb, erre pedig magyarsztánban remény sincs.
    .
    5. A külszolgálatot adókról pár dolog: a magyar külszolgálatosok tevékenysége pár felderítő szakasztól eltekintve maga a szégyen. Nagyon sok, alkalmatlan senkiházit küldenek ki, bratyi- alapon, akik nem teljesítik alapvető kötelezettségeiket sem, a harcot kerülik, nem járőröznek, emiatt más katonák halnak meg, stb.
    .
    A magyar “katona” többsége a külszolgálatban egy botránykő, közmegvetésnek örvendenek, nem véletlenül. De nem is lehet másképp, amikor a külmissziókra való kiválasztás is nagyrészt bratyi- alapon működik, többen az alapvető fizikális tesztet nem tudják teljesíteni (T1), nem hogy a missziós követelményt, a T4- et.
    .
    Magam láttam olyat, hogy a faszi 200 métert nem tudott lefutni, a többit el sem kezdte, de kiment misszióba.

    .
    Aki erről nagyon pontosan akar tájékozódni, annak ajánlom a Kálmán Károly százados mondottakat. Ezzel kezdhetitek:
    .
    http://hetkoznapihonvedelem.wordpress.com/2010/09/25/kalman-karoly/
    .
    Nála hitelesebb forrás nem létezik.
    .
    OK, akkor kellemes dühöngést mindenkinek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (19 szavazatból)
  8. Eldrad
    Kösz. Ismerem. Azonkívül áttételesen van rálátásom. Ezt pl most meg sem magyarázhatom…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  9. Az lehet, pajtás… de attól még ez van. Sajnos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  10. Eldrad
    Minden igaz sajnos amit írtál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  11. Szia Eldrad
    /
    /
    “1, Tankok száma: nem 20, csak 16 aktív. Ebből összesen NYOLC darab van használatban, évente egy- két harcászati (nem hadászati) gyakorlaton lőnek is velük vagy ötöt. Oszt’ jónapot, ”

    /
    /
    Most elkezdtek zaszloalj meretre felfejleszteni a harckocsizokat es par darabot Kalocsarol Godolore vittek hogy uzembe allitsak. Ezert irtam a 20 at.
    /
    /
    ” harcoló állomány nem 4000 fő, hanem 6000, de ennek is kb. a fele tökéletesen hasznavehetetlen, ”
    /
    /
    En azt irtam hogy a tenylegesen hasznalhato az olyan 3000-4000 fo. Azt hiszem a ket adat nincs ellentetben egymassal. A “tukortojas” katonakat ( akik csak tukorbol tudjak megnezni a nemiszervuket akkora a hasuk ) azokat nem szamitottam a tenyleges harcolokhoz.

    /
    /

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Az itt le írtak 100%-ban megállják a helyüket, ezen a maroknyi hadseregen akkora vízfej, hogy az példátlan. H……….n lévő kiképző bázison a szerződéses katonák még megfelelő minőségi ívó vízhez sem jutnak. De ez az ütődött tart. ezredes / HENDE/ olyan kenetteljesen beszél a h,sereg felkészűtségéről, és a technika állapotáról, hogy aki nem ismeri, látja az egyenesen a NATÓ valamely bázisán érzi magát. 2011- ben a költségvetésen úgy kívánt szépíteni, hogy a már a hadrendből kivont, MIG-29 seket akarta értékesíteni egy harmadik országnak. Igen ám de ebbe bele szóltak az oroszok, és mondták, hogy az Ők hozzájárulása nélkül NYET. Most ezek a gépek a kecskeméti reptér betonján, az enyészeté. A helikopterek üzemideje is rövidesen lejár, ennek pótlására az 1970-es évek Vietnámot megjárt BELL típussal kívánják pótolni. Hende úgy fogalmazott, csak a GYEVI bíró köthet ilyen jó üzletet, csupán 100 milliárd, 30 db gép. De mit keres a MH katonái a Sándor palota ,a parlament őrzésénél, ezek is a védelmi kiadást terhelik. A sok-sok ezredes és tábornok irodával, titkárnővel, gépkocsival+ gk.vezetővel. Ny………..n a nyilvántartó / volt kieg/ irodát négy fő dolgozót három őr vigyáz 24 órás szolgálatba?. Viszi a pénzt a felesleges presztízs intézkedések Ludovika zászlóalj stb. Az állomány most sem, mint máskor, nincs megfizetve, és a lopás károkozás is milliárdos nagyságrendű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. Őrjöngő Zsebdiktátor

    Többször leírtam már , most is megteszem.
    Itt már a langyos tüntetések nem segítenek/ tapasztalatból tudom/.
    Amíg az összes ellenzéki párt világosan és egyértelműen nem fog össze és ezt közérthetően / úgy, hogy a tv. előtt tespedő jóska-pisták is megértsék/ nem nyilatkozza ki, valamint az összes szakszervezet nem áll melléjük addig a tébolyult métely röhög a markába.
    Itt egyszer kell egy hatalmas tüntetést szervezni és akkor amikor a patkányok benn vannak a fészkükben / fidesz kdnp, parlament/
    Onnan aztán addig nem eljönni amíg el nem takarítjuk ezeket..
    Itt már csak a hatalmas tömeg erejéből értenek orbánék. Érdemes megnézni az 1989 decemberi videót Bukarest főterén , ahol sok százezernyi ember tüntetett .Csau először azt hite őt éltetik, aztán pár perc múlva helikopteren menekülni kényszerült.
    Itt is egy ilyen megmozdulásra van szükség.Orbánt könnyebb lenne elhajtani ,mint anno csaut.
    Szerintem hiú ábránd a Nato -ban és az Eu- ban bízni.Lásd a boszniai beavatkozásukat.Ezt a nem is olyan lehetetlen feladatot nekünk magyaroknak kell megoldani.A diktátor egyre jobban retteg , minél hamarabb zavarjuk el!!!
    Én ott leszek!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  14. A kiflicsücskös kantáron

    T. Laci

    Köszönöm. Ilyen jól már rég nevettem…
    Sírni ma nem volt kedvem…

    Csak egy halk megjegyzés . Orbán nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot azzal, hogy szavazóbázisának növelésére három ötszázezer a kormányon kívül más által ellenőrizhetetlen kettős állampolgár titkos szavazót épített be a választási csalásra készülő rendszerébe?

    Amint azt Jobbikos barátaitól tudjuk ezek a kettős állampolgárok nagyon gyanusak, listázni kellene őket és nevüket nyílvánosságra hozni. Akkor ne diszkrimináljunk, hozzuk nyilvánosságra az összes szavazásra regisztráló kettős állampolgár neveit is. Még valamelyikük bekerül a parlamentbe. Jujj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. “…akik csak tukorbol tudjak megnezni a nemiszervuket akkora a hasuk…”
    .
    - Hehehe… mondjuk, az már kevésbé vicces, hogy ilyen szarrágók azért kimennek ám misszióba, de a T1 szintbe is beledöglenének, nem hogy a T4 missziós szintbe, a harcászati képességeket meg hagyjuk. De pár felderítő és lövészalakulatot leszámítva egy semmirekellő banda az egész, missziókban is.
    .
    Pózolni viszont jól tudnak a fotókon, sivatagi gyakorlóban. Meg azt a havi félmilliót is el tudják tenni. Ej, hát megérdemlik… :(((
    .
    “…Most elkezdtek zaszloalj meretre felfejleszteni a harckocsizokat es par darabot Kalocsarol Godolore vittek hogy uzembe allitsak…”
    .
    - Húúú, azttat a mindenit nekije… reszkess, Európa! Biztos földrengető hadászati szintű gyakorlatok lesznek ebből, pffff…..
    .
    Hzz:
    .
    - És arról hallottál, hogy van magyarsztánban olyan helikopteres alakulat, ahol bevethető, üzemképes helikopter az nincs, de egy ezredes az alakulatparancsnok, az ennek megfelelő mennyiségű főtiszti- tiszti bandával, és kiszolgáló állománnyal körülvéve?
    .
    Vagy arról, hogy jelenleg ha jól tudom, 32 tábornok van magyarsztánban a “honvédségnél”? És ez már a “drasztikusan csökkentett” létszám, mert egy éve még 52 volt… (összehasonlításképp, aki ezt nem vágja: normális esetben egy 150.000 fős haderőhöz kell kb. 35 tábornok összesen, de ebbe benne van a vezérkari főnök és helyettesei is).
    .
    Meg azt, hogy van olyan, háromcsillagos (WTF???!!!??) tábornokokkal, meg egy halom ezredessel, alessel, és őrnaggyal telerakva, hogy “Összhaderőnemi Parancsnokság”, csak éppen összhaderőnem nincs?
    .
    Kenyérpusztító szemét banda ez, nem több.
    .
    Kálmán Károly százados mindent megmagyaráz, akit érdekel, keresse a videóit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  16. A kiflicsücskös kantáron nov. 29. 19:36

    Már ott vannak mindenütt, csak ők a jó kettősök….
    A miskolci polgi, aki szintén kettős, és aki szerint meg lehet élni 47 ezerből, pl. ha nem akarja, hogy az ellenzéki képviselők értsék a beszédüket, románra vált!
    Mindezt a NER szellemében!
    Világ szélhámosai Magyarországon egyesültek, jól megvezették ezt a népet!
    Petőfi Sándor: A magyar nemzet (1847)
    “Élt egy nép a Tisza táján, Századokig, lomhán, gyáván.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Azt hiszem, hogy a NATO már lépett annyit, amit kell. csak egy katonai szervezet
    a polgári politikusok döntéseitől függően mozdul. Ez ritkán látható kívülről.
    Volt már velünk egy “bánáti bazsarózsából eredő probléma a légtér ellenőrzésére
    legalkalmasabb helyen. De itt is a polgári politikusok döntöttek valamit, amiről
    nagyon keveset lehet tudni. Indok: minek teritgetjük ki gyenge pontjainkat,
    hiszen azokon keresztül válunk sebezhetővé. De hát ez is operett, az is operett.
    Véleményem szerint a NATON belül jelenleg még nem alakultak ki azok a problémakezelés módjai amik az utóbb belépett országokkal kapcsolatosak.
    Egyenlőre a helyzet – katonailag – kiváló. Ágyútölteléknek mindenki alkalmas.
    Hazánk erős bástya volt a VSZ-ben a NATON belül is ilyenek vagyunk.
    (legalább is Svejkre hasonlító honvédelmi minisztrünk szerint.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Eldrad !

    kÖSZ, MEGNYUGTATTÁL…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Előbbi bejegyzésem, természetesen Eldrad 14,27-es bejegyzéséhez kapcsolódik

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. tisztelhölgyeimésuraim



    T. Eldrad és a Többiek!

    Most . k é p z e l j é t e k . e l , egy korszerű hadsereggel a kezében ezt az agresszív bandát…
    Azt már réges-rég – lesz,ami lesz – bedobták volna minimum a – szintén NATO tag – Szlovákia ellen… A Szenistván szobor ügy Sólyommal az élén súlyos, és meggyőződésem, hogy Fidesz-provokáció volt, azonban nem zárnám ki Romániát sem, ha csak a “hamvas eseményeket”, pontosabban azt a súlyos incidenst veszem figyelembe, amit egy szuverén állam ellen házelnököstül, államtitkárostul ezek képesek voltak végig tombolni, azaz elkövetni… A békesség nekik ne megfelelő terep. A tusnádfürdői szeánszokról már nem is beszélve…
    A mindennapok – az IMF, az EU provokálása stb is – bizonyítják[!], hogy Orbanínini mindenre képes, és neki semmi sem drága, adott esetben még a NATO-tagság sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. kordon:
    .
    - Sajnálom, pajtás, ez van.
    .
    tisztelhölgyeim (apám, az a nick… :):
    .
    “…Most . k é p z e l j é t e k . e l , egy korszerű hadsereggel a kezében ezt az agresszív bandát…”
    .
    - Tudod, mi van? Párszor megpróbáltam már ezt elképzelni.
    .
    Egyszerűen nem ment. Ez kb. olyan lehetetlenség, mármint, hogy magyarsztánnak működőképes hadereje legyen, mint léghajóval felmenni a Holdra.
    .
    Utoljára az akkor még Magyarországnak nevezett, kitűnő országnak a 15. században volt erős hadereje (Hunyadi Mátyás vezérlete alatt). Azután, ennek vége volt, mint a botnak.
    .
    Azóta nem tért magéhoz a magyar honvédség – na jó, egyszer, az 1848- as szabadságharc idején. De AZ volt a kivétel, ahogy azt a Hunyadiakig visszamenőleg lehet látni.
    .
    Azóta a magyar haderő egy rakás… na, az. A II. VH előtti “Győri program” – a nagy propaganda- és kamufellendülés – is egy rossz vicc volt, előállítottak egy halom ócskavasat, és maga az ellátmány, meg az emberállomány is olyan volt, amilyet a Don folyónál lehetett látni negyvenkettőben.
    .
    Amikor a németek megvetették a magyar haderőt, az már ennek a következménye volt, nem pedig ok. A magyar haderő nem azért volt gyenge, mert megvetették a németek, ezáltal demoralizálták, stb, hanem azért vetették meg, mert már akkor is semmirekellő s…ggfejek kommandírotzák, már akkor is egy gagyihalmaz volt az egész.
    .
    Amit werth henrik, meg jányi gusztáv is műveltek, azért kötelet kellett volna kapniuk, és hát ezek lettek volna a fővezérek… hagyjuk már. És akkor erre e haderőre emlékeznek sokan valamiféle nosztalgiával. Hogy hű, az volt ám az igazi seggberúgóbajnok hadsereg… közben meg, tudjuk, mi lett, és miért.
    .
    Azóta sem javult egy kicsit sem a helyzet. Horror.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  22. Ezt a cikket teljesen fölösleges volt leközölni.
    Ezt a problémát magának Magyarországnak kell megoldania. Ennyi. Baj, ha a főszerkesztő író kezét nem fogja le időben a szerkesztő keze. Hiba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  23. Kedves Kőhídi Imre,
    sajnálom, ha nem érződik a tömény irónia, és nem derül ki, hogy a szerző tisztában van azzal, hogy a magyar belügyekbe senki nem avatkozik be, amíg nincs állami erőszak. Ez a cikk nem arról szól, amire Ön első jelentésében gondol. BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  24. Magyarorszàg – én legalàbbis így làtom, és ebben megerôsít Tompa, Vörösmarty, Petôfi, Ady, József Attila többek közt – màr egy jó ideje nem oldott meg semmit, viszont elszúrt, amit csak lehetett…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Bartus úr írása már szinte költészet! Egy lírai esszé színvonalán mutatja be azt a barbárságot, ami elvet minden európai és atlanti értéket, de amit Európa és az atlanti szövetség mégis eltűr és lenyel. Az a kérdés, miért? Nem bírok szabadulni a kínálkozó történelmi analógiáktól. A mai chamberlainek Európája ugyanúgy embernek nézi a paranoiás szociopatát, a beteges akarnokot és a hozzá hasonló nem emberszabású lényekből toborzott csapatát, akár alig több, mint hetven évvel ezelőtt Hitler urat és a nácikat.
    A gyalázat ma súlyosabb. 1938-ban az volt a tét, elodázható-e a háború, ma az a tét, elodázható-e egy kis kényelmetlen botrány.
    Pontosan lehetett tudni, mit akar Hitler. Ma pontosan lehet tudni, mit akar Orbán. Nem csak a harmadik köztársaság halálát, nem csak az alig húsz éves történelmi léptékkel mérve gyermek-demo-krácia és elemi szabadságjogok halálát, de elvetni minden értéket, amit a szabad és demokratikus világ vall.
    Magyarországon ezt megteheti. Mert ez Hunnia úri trágyadombja. Mert büdös úr szag, pénz szag sehol így nem kábít, mert minden változásért és újért kiált itt, de hiába, ez a nép nem tud dönteni, nem bír választani, mert ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít vagy parancsot követ. Itt a múlt rothadása bűzlik, itt a csecsemők halva születnek, a forradalmak már születésük pillanatában elvetélnek, és ellenforradalommá torzulnak.
    Hitler azzal kezdte, hogy a versaille-i békeszerződés túlzásait akarja korrigálni, az eredmény világégés lett, ötvenkétmillió halott, hatmillió áldozatot követelő genocídium, tűzhalál (a számokon kívül minden előrelátható volt), és Európa egyre csak késlekedett, azzal ámítva magát, hogy ez a Hitler is csak ember. Nem igaz, nem volt ember. Sem emberi elmével, sem emberi pszichével nem rendelkezett.
    Volt akkor is valami Thomas Mann azzal az Achtung Europa! című kiáltványával, de ki figyelt oda egy ilyen hisztérikus értelmiségire?! Thomas Mann úr maradjon a kaptafájánál, írjon szép regényeket! A fő, hogy Párizsban, Londonban, Oslóban, Brüsszelben tovább járjuk a charlestont, a foxtrottot, meg az argentin tangót, kellemes burzsoá haláltáncunkat, igyuk a pezsgőt és a whiskyt, élvezzük kifinomult, puha nyugati dekadenciánkat, hiszen Hitler úr megígérte. Hitler úr mégiscsak egy kultúrnép fia, egy úriember, miért ne hihetnénk neki, főleg, amikor hinni akarunk!
    Ha behunyom a szemem, előttem a filmkocka: Mr. Chamberlain hosszú, elegáns kabátban ragyogó arccal újságolja honfitársainak a nagy és boldogító eredményt: „Peace for our days!” Hitler úrral mindent megbeszéltünk.
    Orbán úrral is mindent megbeszéltünk, ő is megígérte. Higgyünk Orbán úrnak, mint Hitler úrnak annakidején. Pontosan tudja Európa, hisz ezzel van tele a szabad világ sajtója is, hogy ezt az elmebeteget, ennek a totális diktatúrát építő rendszerét el kellene szigetelni, és ki is kellene lökni Európából.
    Akkor miért hagyják? Kényelemből. Közönyből. A be nem avatkozás hamis doktrinájára hivatkozva, ami mindig csak az ordas eszméknek kedvezett. Egy paranoid szociopata hatalommániás az Európai Unió közepén még mindig csak kicsi botrány. Nyílt szankciók alkalmazása egy uniós tagország ellen már komoly skandalum lenne, megzavarná az olajozottan működő brüsszeli adminisztráció langyos pocsolyáját, még, ne adj’ isten, fejfájást okozna Európa vezetőinek.
    Tudjuk (Európa is tudja), hogy a diktatúra nincs expanzió nélkül, és ha fegyverek nincsenek, más eszközt fog keresni. Orbán totális diktatúrája a trianoni békeszerződés virtuális fölszámolását célozták meg, hogy soviniszta propagandával tovább butíthassák a már amúgy is kábára hülyített tömeget. Fölélesztik a revizionizmus, az irredentizmus csótányait és patkányait, s ezzel a környező országokban fölerősítik a hagyományos magyargyűlöletet. És a szlovákok, a románok, a szerbek és a horvátok mindent megtesznek majd, hogy megvédjék a hazájukat a rabló magyaroktól, akik nemzeti létük akadályai voltak századokon át, akik sohasem tanulnak, akik mindig másra mutogatnak, mindig bűnbakot keresnek, vagy a romát, vagy a románt. Vagy a zsidót.
    Vagy Európát. Az IMF-et. A bankokat, a multikat. A nyugdíjasokat, akiknek már rég a temetőben a helyük.
    Európa, a botránytól rettegő, a közönyös Európa, az önvédelemre rest Európa ismét jó alkut fog kötni, mint Hitlerrel annakidején Mr. Chamberlain. Az nem baj, hogy egy új, mégis a mozdulatlanság ódon rothadásától bűzlő nacionalista tűzfészek izzik Európa közép-keleti fertályán, Orbán Viktor úr Magyarországa körül, csak lépni ne kelljen, csak cselekedni ne kelljen!
    Hát ezért vagyunk még NATO tagok. És az EU tagjai. Amikor a Nyugat föleszmélt, kicsoda is Hitler valójában, már ötvenkét millió emberéletet követelt a tűzvész eloltása, amit a nácik gyújtottak. Az Orbán féle tűzvész nagyságrendekkel kisebb lesz, de míg eloltják, fájdalmas áldozatot kell majd hoznia Európának is, az atlanti szövetségnek is. És minél tovább húzzák, annál nagyobb áldozatot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos