Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lázár György: Miért nem tiltakozik a budapesti amerikai nagykövet? 2012. november 18. vasárnap 21:59

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lázár György: Miért nem tiltakozik a budapesti amerikai nagykövet?

Néhány napja sárga festékkel a “gyilkosok, kollaboránsok” feliratot festették a Szigligeten a II. világháborúban lezuhant amerikai katonák emlékművére.  Balassa Balázs polgármester elmondta, hogy az emlékművet öt amerikai katona emlékére emelték évekkel ezelőtt a Szentháromság kápolna mellett, és szerinte oldószerrel le lehet szedni a feliratot, addig is fóliával fedték le az emlékkövet.  Az is kiderült, hogy az emlékművet korábban már háromszor (!) ismeretlenek le akarták dönteni.

Szégyen ez! Nyílt Amerika-ellenes provokáció történt Magyarországon, és senki nem ír, nem nyilatkozik róla.  Én reméltem, hogy egy amerikai magyar szervezet felemeli a szavát, az amerikai magyarok tiltakoznak majd.  De nem, néma hallgatás.

Azon morfondírozok, hogy kik tartják ma Magyarországon gyilkosoknak és kollaboránsoknak azokat az amerikai katonákat, akik életüket áldozták a fasizmus elleni harcban egy olyan országban, amelyikről talán nem is hallottak korábban?

Aztán rátaláltam a forrásra, mármint arra, hogy ki gondolja azt, hogy dicsőség volt amerikai katonákat ölni.  Hende Csaba honvédelmi miniszter!  Igen, a miniszter úr közleményben dicsekszik azzal, hogy minden évben megkoszorúzzák Pászthy István repülő hadnagy emlékművét a Somogy megyei Kerekiben. Pászthy ugyanis 1944. június 16-án a veszprémi Puma Repülőszázaddal, német náci bajtársait támogatva, a Balaton térségében lelőtt tíz Liberátort, négy Lighninget, egy Thunderboltot és egy Mustangot.

Nem hiszek a szememnek!  A NATO tag Magyarország, az Egyesült Államok állitólagos barátja, amerikai katonák gyilkosait ünnepli?  Hende úr szerint ez büszkeséggel tölthet el minden magyart!

Amerikaiak tízezrei harcoltak Roosevelt hadseregében a fasizmus ellen, köztük az én apósom is, és a veteránokat sérti, hogy a magyar miniszter amerikai katonák fasiszta gyilkosait dicsőíti.  Most már érthető az is, hogy miért hallgatja agyon a kormány a hírt, hogy gyilkosok, kollaboránsok feliratot pingáltak az amerikai mártíremlékműre.  Miért nincs vizsgálat Magyarországon?

Eleni Tsakopoulos Kounalakis nagykövet igencsak szívélyes kapcsolatokat ápol Hende miniszterrel. Jó lenne ha megkérdezné tőle, hogy miért gyaláz amerikai hősöket a magyar Honvédelmi Minisztérium?  Én levélben is megkérdeztem ezt a nagykövettől, és remélem hogy válaszának az Amerikai Népszava is helyet ad majd.

Hende Csaba és Eleni Tsakopoulos Kounalakis nagykövet

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (20 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +22 ( 30 szavazatból)
Lázár György: Miért nem tiltakozik a budapesti amerikai nagykövet?, 4.0 out of 5 based on 20 ratings

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

46 Reader’s Comments

  1. Ez valóban érthetetlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (20 szavazatból)
  2. - Van még lejjebb?
    - Van!
    :((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (28 szavazatból)
  3. Gyuri, a nagykövetek nem válaszolnak !
    .
    Nekem sem válaszol immár a második levelemre Szapáry György Béla Mária József István washingtoni magyar nagykövet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (19 szavazatból)
  4. Szapary egy tetu Orban seggnyaloja szinten.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (19 szavazatból)
  5. Jaj kedves Lázár úr
    Ez a szaloniki virágárus akkor sem tiltakozott amikor lázárjános orditva szidta az amarikaiakat a magyar parlamentben,akkor sem amikor a nemzet ápoltja totá
    lisan hülyének nézte az ő főnökét,aki mellesleg azt igérte,hogy szemmel követik a választási törvényt. Hillary és Eleni azóta is KUSSOL! (Minden ügyben) Ez a gusztustalan nő akár tiszteletbeli fideszes is lehetne. A gazemberek oldalára állt ! Sz@rik ő arra,hogy mi történik nálunk,és a világháborús amerikai hősökre is.Miért nem inkább a honfitársait boldogitja Athénban? Lenne dolog bőven!
    Egyébként kizárólag a jelenlegi amerikai kormányzat Magyarországi sunyi lapitása,már már cinkossága miatt drukkoltam Romney-nak !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (21 szavazatból)
  6. Ez a Hende (Hände hoch!) Csaba a nagy disznósajtfejével egyéb érdemet nem tud felmutatni, mint hogy orbánc segge vége. Csókolgassa továbbra is a Führer popsiján a piros pontot addig, míg nem kap tőlem egy piros pontot!
    Csaba, te nagy viktoriánus, csillogjon a Viktori Ánus!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (24 szavazatból)
  7. Meg kell jegyeznem hogy a katonak akik a haboruban parancsra olnek azok nem gyilkosok. Igaz hogy rossz oldalon harcolt, de akkor sem nevezheto gyilkosnak.

    Az viszont hogy hoskent unneplik, azt jelenti hogy aki unnepli, az azonosul azzal a cellal amiert a “hos” harcolt, vagyis a fasiszta Horthy rendszerrel.

    Vagyis Kende ur (az ostoba) a Horthy rendszert unnepli.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (25 szavazatból)
  8. Eleni Tsakopoulos Kounalakis nagykövet Asszonyt NEM ÉRTEM ! Hogy képviseli ez saját hazáját ??? A Fasiszta állam prominens képviselőivel barátkozik folyamatosan. Orbánnal, meg Hende Csabával. Miért nem hívják vissza az ilyen politikailag érzéketlen embert ??? Az alábbi videó kijózanító dokumentum a Nácizmus ideológiai (szellemi) gyökereiről, melynek egyik fontos eleme a VÉR VONAL. Orbán is a magyarság Turul vérvonaláról papol, vagyis megtanulta Hitlertől, hogy pogány vallással lehet az embereket leghatásosabban megigézni. Az igézés a legsikeresebb eszköz a buta tömegek becsapására, megnyerésére, és önző hatalmi céljainak felhasználására ! Íme a videó : http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LmKCTW1iOmo
    Érdemes megnézni. Undorító, de kijózanító !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (19 szavazatból)
  9. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LmKCTW1iOmo

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  10. Barry1
    2012. november 18. vasárnap
    23:10
    Teljesen igazad van ! Egyetértek a véleményeddel ! Magyar ügyekben teljesen sunyi a Nagykövet Asszony, a főnöke, és a kormányuk is ! Számomra is kiábrándító a közömbösségük !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  11. Kisbusch szerette a magyarságot.
    Ez a mostani meg egyszerűen rühelli.
    A nagykövte meg egy féleszű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (16 szavazatból)
  12. “Miért nem tiltakozik a budapesti amerikai nagykövet?”
    .
    Gondolom belátták, hogy annak semmi értelme, nem vezet sehová és valami radikálisabb, átfogóbb súlyosabb válaszra készülnek, amiben a párbeszéd szó már nem szerepel majd.

    Ugyancsak gyanítom, hogy ebben nem lesznek egyedül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  13. Az amerikai nagykövet nincs irigylésre méltó helyzetben. Jelenleg a lábtörlő szerepét játssza, hiszen önmagára adó amerikai kormányzati tényező messzire elkerüli Magyarországot, és ha valami gond van ,Eleni Tsakopoulos Kounalakis
    újra felveheti a gumikesztyűt..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  14. Barry1, írod:
    Egyébként kizárólag a jelenlegi amerikai kormányzat Magyarországi sunyi lapitása,már már cinkossága miatt drukkoltam Romney-nak !

    Klassz! Akkor együtt drukkoltál Szíjjártó Péterrel (és főnökével). Csak gratulálni tudok…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  15. A képen látom a nagykövetet, meg egy nagyfejű alakot. De hol van hende polgári ökörkör-koordinátor? Á, megvan. Nehéz észrevenni, mert háttal áll a nagykalapos ember könyökénél, és szürke (fehér?) álcázófestékkel van fedve. Jelszó: nyihaha

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  16. Lázár úrtól valamivel árnyaltabb megközelítést vártam volna. A Puma repülőezred pilótái akkor a hazájukat védték az amerikai bombázógépektől, hivatásos katonaként. Személyesen is ismertem egyiküket, idős korára istentelen Horthy imádóvá vált, talán nem véletlenül. Életben maradt bajtársaival együtt hosszú éveket töltött börtönben – mindössze azért, mert egy vesztes háború katonájaként harcolt. Miközben – mint most látjuk -, a csatáry-félék hosszú életet élhettek le háborítatlan nyugalomban. Ünnepelni nem kell őket, főként nem egy olyan rezsim miniszterének, amelyik a Horthy-féle hazug, kártékony nemzettieschkedés hátán akar megkapaszkodni a hatalomban. De egy szál virág, egy főhajtás kijár nekik, akkor is, ha az eszetlen keretlegények, “világnemzeti” nyilasok értelmetlenné tették áldozatukat.
    Ami az amerikai emléktábla meggyalázását illeti: sajnos nem egyedüli eset ma hazánkban. És az egy Horthy-szobor leöntő kivételével eddig mindenki megúszta. Talán nem véletlenül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  17. Egy fasiszta kormány miért indítana vizsgálatot a fasiszta csőcselék ellen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  18. *
    …Egyszerűen azért, mert ő egy igazi, fakanál mellől szalasztott, botcsinálta nagykövet -háziasszony- nyilván Hillary Clinton barátnője… Nem ő tehet róla, hogy ennyire nem érti a dolgok lényegét.
    *
    A fenti képen túl, emlékeztetnék még arra – az önmagáért beszélő(!) – fotóra, ahol Vezérünk és Kancellárunk két kézzel megragadva a hölgy selymes kacsóját kezet csókol ennek az ostobának. Az AN-ben is megjelent. (Aki ért hozzá, kérem tegye fel, mint nicket.)
    *
    A történelem tudomány régi vitája, az egyén hatása a történelmi jelenségre, folyamatokra… Hát íme. Hogy mi mennyire pechesek vagyunk… Helyrehozhatatlan, hogy ez a spinkó tájékoztatja a világ legdemokratikusabb országának a külügyminisztériumát az itteni szörnyűségekről…
    *
    Csupán rossz megérzés, hogy nem képes egyensúlyt találni a normál diplomácia és a fegyverüzlet útvesztőjében…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  19. *
    …Egyszerűen azért, mert ő egy igazi, fakanál mellől szalasztott, botcsinálta nagykövet -háziasszony- nyilván Hillary Clinton barátnője… Nem ő tehet róla, hogy ennyire nem érti a dolgok lényegét.
    *
    A fenti képen túl, emlékeztetnék még arra – az önmagáért beszélő(!) – fotóra, ahol Vezérünk és Kancellárunk két kézzel megragadva a hölgy selymes kacsóját kezet csókol ennek az ostobának. Az AN-ben is megjelent. (Aki ért hozzá, kérem tegye fel, mint nicket.)
    *
    A történelem tudomány régi vitája, az egyén hatása a történelmi jelenségre, folyamatokra… Hát íme. Hogy mi mennyire pechesek vagyunk… Helyrehozhatatlan, hogy ez a spinkó tájékoztatja a világ legdemokratikusabb országának a külügyminisztériumát az itteni szörnyűségekről…
    *
    Csupán rossz megérzés, hogy nem képes egyensúlyt találni a normál diplomácia és a fegyverüzlet útvesztőjében…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  20. (Bocs’, ez a duplázás csupán a technika ördöge terméke.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  21. Hazafi, 2012. november 19. hétfő, 01:04
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  22. A diplomaták feladata kettős:
    1. Megfigyelés, adatgyűjtés, értékelések
    2. Üzenetek átadása, közvetítés
    Bizonyára az a helyzet, hogy az USA belátta: az üzenetek haszontalanok, azokra a magyar fél nem hallgat. Ezért a diplomaták tevékenységét az 1. feladatra korlátozzák, arra koncentrálnak. Ehhez célszerű jó személyes kapcsolatokat kialakítani az információ forrásaival.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  23. Hende már az első Orbán kormány uralkodása alatt megmutatta, hogy kicsoda. Ő volt Dávid Ibolya miniszter szintén MDF-es államtitkára, aki a főnökének minden lépéséről azonnal jelentett a Fidesz titkosszolgálatának, majd átlépett a Fideszbe. Látszólag nagyon jóba van az amerikai nagykövet asszonnyal, de a háttérben nyilván itt is jelent. Remélem a CIA és az FBI ismeri Hende elvtárs tevékenységét….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  24. jóba=jóban

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Báthory Ödönke

    Nem teljesen értem, hogy mért kell ilyen megvetően írni a hazájukat védő magyar vadászpilótákról. Nem a nácizmust védték, hanem Magyarországot. Egy katona nem gyilkos, amikor tisztességes harcban legyőzi az ellenséget. Az más kérdés, hogy a jenkik akkor az igazságért küzdöttek, derék dolog, köszönjük az áldozatot. De mi jogon nevezi a magyar katonákat gyilkosoknak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  26. „Those heroes that shed their blood and lost their lives… you are now lying in the soil of a friendly country. Therefore rest in peace. There is no difference between the Johnnies and the Mehmets where they lie side by side here in this country of ours… You the mothers who sent their sons from far away countries, wipe away your tears. Your sons are now lying in our bosom and are in peace. Having lost their lives on this land they have become our sons as well.”
    .
    Gallipoli Törökök által állított emlékmű felirata!
    Na ezt kellene az összes háborús elesett katonák emlékét meggyalázóknak megfontolnia!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. Véleményem szerint a nagykövet tudja a feladatát. Ő az Egyesült Államok szeme,
    füle, szája és reprezentálója. Nem önnállóskodhat nagy követ dobálva!
    Amikor kellett a nyilvánosság előtt szólnia, szólott. Azt gondolom, nem vagyunk
    minden információ birtokában.
    Különben is választások voltak. Most folyik a posztok cseréje. Hiszen a követségek vezető irányítói a külügyminiszterek. Ugyan ki lesz az új és milyen politikát folytat irányunkban?
    Barátaimmal együtt nem gondoljuk, hogy “hatalmas” országunk lenne
    legfőbb gondjuk, habár tisztábban látnak mint az itt posztolók némelyike.
    .
    Nemzetközi értelemben itt demokrácia van. A kormány 2/3-al vezet. Nem látható
    elégedetlenkedés az ellenzéki 1/3 részéről. Tűntetésecskék vannak elenyésző
    létszámmal. Az ellenzék ilyen!
    (mert mi demokraták vagyunk NEM ROSSZALKODUNK, mindig kívülről várunk)
    .
    AMÍG A LAKOSSÁG MAGÁBAN TARTJA “ELÉGEDETTSÉGÉT” MIT VÁRNÁNK?
    .
    VAGY TALÁN VALAKI MÁST VETT ÉSZRE?
    TALÁN A 2/3 ELLENI BEAVATKOZÁST?
    MIÉRT KELLENE A FASISZTA FELFOGÁSÚ MINISZTERTŐL MÁST VÁRNI?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  28. Báthori Ödönke és Avi,
    Ha Himmler véletlenül fegyverrel a kezében esik el Berlin ostrománál, akkor most az ő síremlékén is állhatna a hősöket méltató szöveg?
    Lásd:
    Hazafi
    2012. november 19. hétfő
    01:04

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  29. Báthory Ödönke

    Ha akárki tisztességes harcban győz, akkor nem gyilkos. Ha valaki gyilkos, az attól a dologtól független. Kit gyilkoltak meg ezek a vadászpilóták?
    Nézzük Himmlert: Ha bárkit is meggyilkolt, akkor gyilkos. Ebben az esetben természetesen méltatlan a hősi emlékműre. De valakit pusztán azért gyilkosnak nevezni, mert a rossz oldalon harcolt, hát az merőben igazságtalan. Valaha még tisztességet adtak a legyőzött ellenségnek is. Nézzétek meg Abdurrahman pasa síremlékét a Budai vár északi falánál:
    “Hős ellenfél volt, békesség vele”. Gondolom, a török sereg vezére se volt kevésbé gyilkos, mint a magyar vadászok.
    http://www.kozterkep.hu/~/1827/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  30. Csülök

    Na ,ne szórakozz! Tehát ha az övcsináló és az elmebeteg főnöke szereti a Coca Colát,akkor én nem ihatok azt? Jujjj,ez súlyos. Ki nem sz@rja le,hogy ők mit szeretnek. Te egyébként jónak tartod az Obama kormány hozzáállását a magyarországi fejleményekkel kapcsolatban? Elégedett vagy a hendecsabát
    nyalifalizó nagykövettel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  31. Valószinű a nagykövet nem profi diplomata, igy tévedett ilyen nagyot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  32. girbegurba
    2012. november 19. hétfő
    18:47

    Szerintem a háborúban elesett katonáknak egy ilyen szituációban mint az általam idézett Gallipoli csata, jár a tisztelet.
    Himmler abban az esetben ha így történt volna a saját eszméért halt volna meg de nem tette! Speciel a háborúban embertelen cselekedeteket elkövető bűnösök az külön dolog. Nem hiszem, hogy olyan nagy dolog lenne tiszteletben tartani az elesett katonák emlékét.. Az egyszerű katonákat általában kihajtották a vágóhídra és ott már nincs mérlegelés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  33. Avi 2012. november 19. hétfő 20:21
    “Az egyszerű katonákat általában kihajtották a vágóhídra és ott már nincs mérlegelés.”
    Nem hiszem, hogy jó egy kalapba tenni minden”egyszerű katonát”.
    .
    Egy ismerős ilyen embert – aki EB boxbajnok volt – bevonultattak. Az
    alapkiképzésen leütötte parancsnokát, aki meghalt. Ezért halálra itélték,
    de büntetőalakulattal a frontra küldték és halálraitélt bakaként arany
    vitézségi éremmel tért haza.
    .
    Másik ismerősömet a fronton a tábori csendőrök lőttek agyon, de a
    szülei által kapott táviraton az állt, hogy hősi halált halt.
    .
    Szüleim egyik ismerőse az első világháborúban “elesett”. Családja kapott
    értesítést, mivel nős volt. A második világháborúban hadifogságba esett szomszédja Szibériában találkozott vele ott ismét megnősült. Itthon hagyott
    3 “hadiárvát”, ott meg 4 gyermeket nevelt, mint hősi halált halt hadifogoly.
    .
    Nem sororom, habár lenne még. ILYEN IS VAN A HÁBORÚBAN.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. Báthory Ödönke

    Túlavasúti: Nem a kivételről beszélek, hanem a szabályról. Arra pedig még mindig nem kaptam választ, hogy a Szerző mért nevezi gyilkosoknak a tisztességes légiharcban győztes pilótákat? Nem fegyvertelen civileket mészároltak halomra, sem nem lefegyverzett hadifoglyokat gyilkolásztak. Vagy a Szerző tud valamit ezekről a pilótákról?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  35. Túlavasúti
    2012. november 19. hétfő
    21:51
    Ne keverjük össze a normál hadseregben harcoló katonákat és a pl. SS-ben harcolókat. Két külön dolog. Részemről főleg ennyi idő után a tisztességesen küzdők emléke előtt akkor is megemelem a kalapomat ha a másik oldalon is álltak. Annak ellenére, hogy a mi családunk sok tagja a háborúban veszett oda. Nem az SS-re gondolok. Az egy bűnbanda volt és azokat nem tekintem tisztességes katonáknak. Szerintem nem kellene sem a német sem a szovjet sem más nemzetek és a magyar katonák emlékműveit sírhelyeit meggyalázni. Inkább arra kellene törekedni, hogy ne ismétlődhessék meg az a borzalom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  36. A közlemény az alábbi kitétellel minősíti az emlékművet: kegyeleti hely “az első- és második világháború összes repülős áldozata előtt.”
    Tehát az aznap lelőtt tizenvalahány amerikai gép repülős áldozata előtt is.
    Nem hiszem, hogy Lázár választ kap a követtől.
    De asszem jobb is, mert ha kap, akkor kínos magyarnyelvi kioktatásban lesz része.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Avi 2012. november 19. hétfő 23:23
    “Ne keverjük össze a normál hadseregben harcoló katonákat és a pl. SS-ben harcolókat. Két külön dolog.”
    Egyetértek. Azt hiszem én sem azt írtam, hogy valamit is össze akarok keverni.
    .
    Különö tapasztalatomat még nem is említettem. Ugyanis a front közeledtével
    ‘44 őszén a Darányi utcába meglehetősen elhanyagolt SS katonák jöttek
    szokatlanul magyar lovas szekerekkel. Az egyik odahívott. Egy csatos üveg
    volt kezében. Folyékony magyarsággal (nem törve) így szólt.
    “te gyerek hozzál nekem egy liter bort, de vigyázz, ha visszajössz úgy add
    az üveget, hogy az őrmester meg ne lássa” és kezembe nyomott 10 pengőt.
    Eléggé meglepődve kérdeztem: “honnan tud ilyen jól magyarul?”. Honnan
    honnan? Én Tamásiból önként vonultam be a saját lovaimmal és kocsimmal.
    Tehát az a sváb SS katona Magyarországból vonult be az SS-be. A többiekkel együtt. Az őrmesterük is magyar volt. Másnap elcserélte gyönyörű lovait egy utcabeli paraszttal. És utólag azt hallom, hogy a Volksbund tagjainak kötelező
    volt az SS-be bevonulni. Gondolom úgy mint ahogy Rózsika néninek MDP taggá válnia.
    Ezek után már nem csodálkoztam a svábok kitelepítésén.
    Ugyanis az SS tagság nemzetközileg elítélt szervezet tagsága volt.
    .
    De mit lehet tenni? Balaton környékén sok volt SS katona vett házat a rendszerváltás után. Két barátom szomszédjában is ilyenek laknak. Ide költöztek!
    Ki tudja miért jó nekik itt lakni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Báthory Ödönke 2012. november 19. hétfő 22:24
    Tudod, ha a szétbombázott civil lakásokat láttad volna nem tudom mit szólnál,
    ahhoz a filmbéli berlini hölgy kiszólásához, hogy inkább 10 Iván a hasamon,
    mint egy Tomi a fejem fölött a repülőgépen? Mert ez nem propaganda. A most
    angolok által előszedett háborús filmekben hangzik el.
    Könnyel eldönthető mi nek jobb lenni? GYÁVA ÉLŐNEK vagy HŐSI HALOTTNAK?
    .
    Mi könnyen beszélünk, mert túléltük. ‘39-ben 27 fővel kezdtem az első elemit.
    Szolnok 2. bombázása után összesen hárman maradtunk!
    A többi gyermek sem volt HŐSI HALOTT csak – egyszerűen – meghaltak.
    A nélkül, hogy valakinek ártottak volna gyermek létükre.
    BÉKE PORAIKRA ! Tudod ők is csak PARANCSRA PUSZTULTAK EL !
    Nekik is volt családjuk. Katonák sem voltak. Nekem meg barátaim !
    NEM FURCSA? EGYIK MAGÁTÓL ÉRTETŐDIK A MÁSIK NEM.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. Tudjátok azt a gyönyörű elméletet
    mennyire tönkreteszi az a szörnyű gyakorlat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. az emlékmű meggyalázása mindenképpen elítélendő cselekedet, de azzal nem értek egyet, hogy a magyar áldozatokról való megemlékezés elítélendő lenne. azok a katonák a hazájukat védték, és sokan életüket adták érte.
    a német szövetségért, és a harcok értelmetlenségéért pedig nem őket, hanem horthyékat és szálasiékat terheli a felelőség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  41. Magyarorszag mindig az extremitasok kozott evickelt. A szabadsag nekunk azt jelenti hogy egy elnyomo rendszert lecserelunk egy masik, elnyomo rendszerre.

    Nem tudok meg egy nepet europaban ami a hitleri dogmakat kovetne a mai Europaban. Szelsoseges csoprtok Moszkvaban, talan. De hogy egy egesz orszag?

    Isten ovja Magyarorszagot !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  42. Segitséget kérek. A II Világháborúban Hall USA külügyminiszter üzent hadat a Magyar Királyságnak, vagy a Magyar Királyság üzent hadat?. Ki a felelős 800 000 ember haláláért? Isten uccse, nem merem azt mondani, hogy ezért a Sztálin volt felelős. Na, most lehet Hortyt éltetni, vérmagyar (moderálva)!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  43. Kedves szerző! Hol van már a Roosevelt tér? Túlhaladta már az idő ezt a moralizálást , ha nem tetszett volna észrevenni az itt már Orbánisztán!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. Idén, nyár elején járt Hende Oroszországban, katonai temetőkben, ahol megtekintette a magyar katonák gondozott sírjait, akik ott, messze, a Donnál “védték” a hazát, rossz felszerelésben! Teljesen elképedt a gondozott sírok láttán, elmondták neki, hogy a temetőkben nem ellenség “nyugszik”, hanem valakiknek a szerettei…..
    Nálunk, pedig meggyalázzak a szovjet katonák, az amerikai katonák sírjait!
    Hát ettől vagyunk félázsiaiak!
    Más téma:
    Félmilliós jutalmat tűztek ki a rakétafejek nyomravezetőinek részére.
    Hát rend lesz 2 héten belül, bár már vagy másfél hónapja nincsenek meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. tisztelhölgyeimésuraim


    Arra lennék kiváncsi, hogy az amerikai elnök tud e budapesti nagykövete viselt dolgairól, kétes tehetségéről – pontosabban tehetetlenségéről. Azt hiszem sajnos a kérdés költői…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. tisztelhölgyeimésuraim


    csakén!

    Az a rossz sejtelem gyötör, hogy azok a rakétafejek, valahol az arabtavasz , vagy arabkatyvasz labirintusában bújkálnak, ha még át nem lőtték azokat Izraelbe. Kísértetiesen hajaznak a Jeszenszkyféle horvát kalasnyikov botrányra…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos