Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Ármány és gyűlölet 2012. november 30. péntek 8:58

  • Hozzászólások(120)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Ármány és gyűlölet

A vasárnapi náciellenes tüntetésről már csak Vona Gábor hiányzik, hogy teljes legyen a kép. Az antiszemitizmus leghatásosabb terjesztője a Fidesz. A Fidesz nélkül nincs Jobbik, a Jobbik a Fidesz kezéből eszik. Mi ellen tiltakozik Rogán Antal a Fidesz nevében? Kövér ellen, aki a legnagyobb nyilasbérenc és zsidófaló? Orbán ellen, aki a szónoklataiban “Magyar Magyarországot” akar? Tudja azt Rogán, hogy ki akart “Német Németországot”? Adolf Hitler. Esetleg felolvassa Orbán nyilatkozatát, hogy a zsidókat deportáló, és saját öndefiníciója szerint antiszemita Horthy-val nincs semmi baj? Esetleg felvezeti maga mellé azt a Csatárit, akit nem akartak elfogni, és csak külföldi nyomásra voltak hajlandóak őrizetbe venni néhány órára, hogy azóta is várják, amint ágyban párnák közt hal meg? Felolvassa esetleg Rogán a magyar tankönyvekből azokat a dicshimnuszokat, amelyeket a pártja íratott bele a nyilas Nyirőről, a zsidógyilkos Wass Albertről? Bejelenti, hogy lemondanak a nácikról, akiknek a kedvében járva keresi a kegyeiket? Befejezik a komcsizást, a trianonozást, a burkolt zsidózást? Vagy mégsem turulba születtünk? Nem kellene Rogánnak szónokolni, kezükben a kétharmad a Jobbik betiltásának lehetőségével. Akkor használják, amikor akarják. De azt nem fogják. Vagy talán megígéri Rogán, hogy nem szerveznek többet közpénzen címeres antiszemitákkal és nácikkal az élen Orbán melletti tüntetéseket, “Nemleszünk zsidó gyarmat” feliratú táblákkal? Ja, nem volt ott, hogy “zsidó”, én úgy olvastam.

Senkinek nem tűnik fel, hogy ez a Fidesz forgatókönyve? A Jobbik mindig úgy táncolt, ahogyan a Fidesz fütyült. Vona Gábort a Fidesz helyezte a Jobbik élére Orbán polgári köréből, hogy ellenőrzése alá vonja a szélsőjobboldalt, és kivegye a túlságosan öntörvényű Csurka kezéből. Gyöngyösi egy ócska kisnyilas provokátor. Időzítve volt, hogy mikor mond egy nagyot, amivel elterelik a figyelmet a gyalázatos választási törvényről. Hát nem feltűnő, hogy a Fidesz, amely soha nem akart elhatárolódni egyetlen gyalázatos náci megnyilvánulástól sem, most elsőként és egy emberként ítélt el egy olyan mondatot, amelynél szörnyűbbet ők maguk is mondanak? El tudja képzelni valaki, hogy az őstahó Kövér azonnal filoszemita lesz, és elítéli azt az embert, aki a lába nyomába nem léphet annak a nyilas Nyirőnek, aki Kövér példaképe? És elhiszi azt valaki, hogy ezután véletlenül lebben az antifasiszták színpadára Rogán Antal? Na és az nem gyanús, hogy a Hit Gyülekezete mégiscsak megkapja a kiszemelt iskolákat lenyúlásra, amelyek annyira fájtak Németh Sándornak, és néhány nap múlva már tömegtüntetést szervez, de nem a Fidesz ellen, hanem a Fidesz érdekében?

Mert ne legyen senkinek kétsége afelől, hogy a vasárnapi demonstráció egyedül a Fidesz és Orbán Viktor érdekét szolgálja, és az egész a Fidesz propagandagépezetének találmánya. Németh Sándor tisztára mossa a Fideszt, és felszabadítja az antiszemitizmus vádja alól. Egy ilyen tüntetésnek két dologról kellene szólnia: a Jobbik és a fasiszta szervezetek betiltásának követeléséről, másrészt a Fidesz elleni vádiratról, a Fidesz felelősségének számbavételéről, mert nélkülük a Jobbik sehol nem lenne, és a parlamenti gyalázatra soha nem kerülhetett volna sor. A Fidesz nélkül ez a folyamat soha nem jutott volna idáig. A Fidesz kódoltan antiszemita eszméket terjeszt, Orbán szabadságharcának ideológiája maga a Mein Kampf. Ezek után a Fidesz felelősségéről szó sem esik, ellenkezőleg: a Fidesz frakcióvezetője, Magyarország egyik legkorruptabb politikusa, a kiépült önkényuralom képviselője mond beszédet az antifasisztáknak, a rendszer ellenzékének, akik talán majd meg is tapsolják. Illetve: biztosan megtapsolják, mert a Hit Gyülekezetében ki lesz adva, hogy a Rogánt meg kell tapsolni, és a pfújolókat el kell némítani. Elvégre Rogán Németh Sándor vendége lesz a színpadon. Egymáshoz valók.

Németh Sándor megkapta a koncot, és ezért megszervezi Orbánnak Magyarország leggyalázatosabb rendezvényét. Élőben kell végignéznie az országnak, ahogyan nyilvánosan rehabilitálják az antiszemita és Jobbik-barát Fideszt, összemossák őket a politikai ellenzékkel, és egy olyan jó ügy mellé állítják őket, amely feledteti az elmúlt két év minden aljasságát. Ez a cél. Ehhez használják fel a náciellenes szent érzelmeket, és gyalázzák meg az antifasiszta ellenállást száz évvel előre és hátra. Ennél mocskosabb játszmát és tervet még nem találtak ki Magyarországon. Eltűnik a fasiszták és az antifasiszták közötti különbség. Németh Sándor és az ATV eltünteti őket. Azon már nem is csodálkozunk, hogy mindezt a Klubrádió is élőben közvetíti, maradék erkölcsi tőkéjét is megsemmisítve. Hátha visszakapják érte valamelyik frekvenciájukat. Ekkora árulás még nem volt Magyarországon. A Mazsihisz ismerhetné Németh Sándort és a Hit Gyülekezetét annyira, hogy ha közös alapítványba lép vele, akkor valamilyen disznóságban felhasználja majd őket. Lehet-e giccsesebb és álszentebb nevet adni egy alapítványnak, minthogy “Mindannyian Együtt Jeruzsálemért”? Németh Sándor, a Zala megyei katolikus parasztfiú, zsidóbb akar lenni a zsidóknál, agyonszereti őket merő haszonlesésből, és most egy ilyen piszkos játszma részévé is teszi őket. Fasiszták rehabilitálásához használja fel a zsidókat. Ekkora botrány a negyvenes évek óta nem volt Magyarországon, zsidókat így még nem aláztak meg.

Németh Sándor és a Fidesz tervei természetesen távolabbra mutatóak, mint egy tömegdemonstráció. Ez az alapítvány a filoszemita és antifasiszta programjával minden gyanú felett áll, és így kizárólag pozitív érzéseket kelthet. Ugyanakkor az egyedül antiszemitának kikiáltott Jobbik elleni látszólagos “összefogás” jó alkalmat teremt arra, hogy ez az alapítvány egy további párbeszéd katalizátora legyen. Németh Sándor ezzel az alapítvánnyal közel hozza egymáshoz a Fideszt és az ellenzék arra nyitott pártjait. Az MSZP és a Fidesz a háttérben könnyen megérti egymást, ha a tárgyalófeleket Simicska Lajosnak és Puch Lászlónak hívják. Az MSZP nem áll távol attól, hogy kiegyezzen, vagy akár nagykoalícióra is lépjen a Fidesszel, ahogyan erre már korábban is történt célzás. Bajnai Gordon láthatóan örökre összeveszett Gyurcsánnyal, szabadulni akar az örökségétől, és egyébként is a konzervatív mérsékelt jobboldal felé nyitott. Ahhoz pedig mi sem áll közelebb, mint a Fidesz. Mindkét ellenzéki tömörülés csak jól járhat egy nagykoalícióval, miután esélyük nincs arra, hogy akár most, akár később, valaha is választásokat nyerjenek. Bármily meredeknek hangzik is az eszmefuttatás, a Fidesznek már az is elég, ha az MSZP-t és Bajnait pacifikálja. A közvetítő Németh Sándoron keresztül elhiteti a felekkel, hogy az Orbán-rendszer konszolidálása, bizonyos kompromisszumok elérése árán még mindig jobb, mint egy kiélezett szembenállás. Az “ország javát ez szolgálja”. Orbán részéről ez természetesen csak taktika, és az akció az ellenzék leszalámizását, felmorzsolását és eltüntetését eredményezné. Lehetnének olyan ellenzék, mint amilyen ellenzéki tévé az ATV. A rendszerbe van kódolva, úgy kell, mint egy falat kenyér. A táncba hívott felek biztos parlamenti helyeket, a helyzet normalizálódását, és a véleményük meghallgatásának vonzó ígéretét láthatják ebben. Természetesen az Orbán-rendszer kiépített jogi keretei között. Németh Sándor, aki egy személyben az ellenzéki ATV tulajdonosa és Orbán Viktor lekötelezettje is, az alapítványával és az antifasizmus szép jelszavával katalizátora lehet ennek a közeledésnek, amelynek első lépése a vasárnapi közös fellépés. A Fidesz itt úgy jelenik meg, amely gesztusokat és engedményeket is tesz Bajnai és Mesterházy felé, mert részvételével legitimálja is őket. Aki kimarad ebből a szép egymásba borulásból, az az ősellenség, Gyurcsány Ferenc, és pártja, a Demokratikus Koalíció, amely nem szelídíthető.

Ha ez így van, és ez bármilyen formában vagy mértékben megvalósul, az ellenzék pedig pacifikálható ez által, az az Orbán-rendszer felszámolásának és a köztársaság visszaállításának végét jelenti. A serpenyő másik felében pedig ott áll az a néhány iskola, amelyet a Hit Gyülekezete bekebelezhet az azzal járó állami támogatással együtt (hogy egyéb egyházaknak járó juttatásokról, az ATV-nek adandó hirdetésekről ne is beszéljünk). Ha semmi folytatása nem lenne a vasárnapi hazug szeánsznak, akkor is gyalázatos lenne Rogán szereplése, és tisztességes ember akkor sem venne részt rajta. Függetlenül attól, hogy távolmaradásával nem tudja megakadályozni az öntömjénezést és a sikerpropagandát, amely a vasárnapi napot követi majd, mert a Hit Gyülekezete tagjai parancsszóra ki lesznek vezényelve, de rajtuk kívül is van sok naiv jóindulatú ember, aki a rendezvény igazi célját félreértve a programon részt vesz.  Példaértékűnek fogják nevezni, hogy jobb- és baloldal egyaránt elítéli a nácizmust (a Fidesz azt a nácizmust, amelyet maga hozott létre, és maga tart fenn). A Fidesz propagandagyára ugyanazt a nótát fújja majd, mint amelyet az ellenzék Orbánnak lefeküdt médiája. Meg ne feledkezzünk arról, hogy egy kiegyezés biztosíthatja a fizetést az itt dolgozó újságíróknak. Mindenki megtalálja a maga számítását. Azt fogják mondani, hogy történelmi siker, magyar-magyar kiegyezés, be lehet temetni az árkokat. Értékelni kell, ha a Fidesz is jó dolgokat tesz. Aki ebben nem vesz részt, az bajkeverő és a haza ellensége, esetleg hazaáruló. Hazugságra épülő politikai ökumenizmust hoznak létre. Németh Sándor sikernek fogja mutatni, hogy a Fideszt is sikerült a zsidók oldalára állítani, miközben semmi más nem történik, mint a Fidesz antiszemitizmusának és elmúlt két évének rehabilitálása, méghozzá a Fidesz forgatókönyve alapján. A hazugság győzni fog, de tisztességes ember ebben akkor sem vesz részt, ha egyedül marad, és egyedül hányja sugárban oldalba az ATV kapuját.

Az nagy kérdés, hogy mit szólnak mindehhez az MSZP-n belül azok, akik e sorok írójával együtt tisztában vannak azzal, hogy a Fidesznek milyen szerepe van a Jobbik és az antiszemitizmus erősödésében. Vajon közülük ki lesz olyan ostoba, hogy elhiggye, a Fidesz megváltozott, és farkasból bárány lett? És ha nem így van, akkor vajon mit keres Mesterházy Attila azon a színpadon, ahol a gyűlölt Orbán-rendszer egyik legaljasabb politikusa, a legmocskosabb törvények előterjesztője osztja az igét az ellenzék hallgatóságának, a párt híveinek, e törvények jogfosztottjainak és kárvallottjainak? Bajnai Gordon pedig azzal a világcsúccsal büszkélkedhet, hogy szűk másfél hónap alatt sikerült lenulláznia magát, és a vele szembeni minden reményteli várakozást. Sokan nem értették, de elnézték, hogy milyen ostoba és hazug nyilatkozatokat tettek a 2006-os eseményekről, hogy éppen az LMP felé tettek először ajánlatot, és olyanokkal fogott össze, akik kirekesztő szólamokat hirdettek a baloldali pártokkal szemben. De ez az újabb húzása, hogy odaáll Németh Sándor színpadára Rogán Antal mellé, hogy segítséget nyújtson a Fidesz elfogadhatóbbá tételéhez, nem igényel különösebb magyarázatot. Bajnai Gordon nem az az ember, akinek gondoltuk, amilyennek hittük, és nem azt testesíti meg, amit vártunk tőle. Egyszer és mindenkorra le kell számolni a személyével kapcsolatos illúziókkal.

Annál is inkább, mert Németh Sándor rókalelkét ismerve, nem kizárt, hogy a bázis nélküli Bajnai a háttérben már beleesett a Hit Gyülekezete csapdájába, és Németh Sándor behálózta az MDF helyére, amelyet korábban maga szúrt hátba Orbán kérésére. Az MDF-nek a liberálisokból és a szocialistákból is kiábrándult Németh Sándor találta ki a “Normális Magyarország” programját, és azt a mérsékelt konzervatív jobboldali arculatot, amelyet Bajnai is meghirdetett. A Hit Gyülekezete az SZDSZ-el való történelmi érdekkapcsolat alapján, valamint a katolicizmus gyűlölete miatt egyrészt liberális elveket vall, másrészt fundamentalista keresztény irányzatként konzervatív nézeteket képvisel (amely az amerikai jobboldali evangéliumi kereszténység – Pat Robertson és társai – magyar megfelelője). Ezért tökéletesen alkalmas arra, hogy Bajnai pártját tartalommal és emberrel megtöltse. Az igaz, hogy a csomagban egy kígyó is sziszeg, amely bármelyik pillanatban elharapja a torkát, de ezt Bajnai nem hiszi el, amíg meg nem tapasztalja. Ezért a Hit Gyülekezete az alakuló Bajnai pártot és választási szövetséget az ATV-hez hasonlóan képes a rendszerbe integrálni, és pacifikálni, az Orbán-rendszer álellenzékévé tenni.

Egy szó, mint száz: ez a vasárnapi álantifasiszta dzsembori halálos döfés a magyar demokrácia és a köztársaság ügyének. Nincs rá más magyarázat, mint a fenti logikai levezetés. A Fidesz nem változott meg, Rogán nem fogja megtagadni a kódolt “keresztény” antiszemitizmust, amelyet pártja hirdet és képvisel. Mindenki a kihelyezett bűnbakot, a Jobbikot, és annak provokátorát, Gyöngyösi fajtestvért fogja ütni és vágni, miközben az álnokság leple alatt szennyes ármány szövődik. Az ellenzéket olyan kapcsolatrendszerbe kényszerítik, amely mögött nem a szeretet, hanem a gyűlölet áll.

Köves Máté is elemében van, a nem zsidó zsidó, aki a zsidókat árulja el jó pénzért a fasisztáknak, és ha így van, akkor ez csak a Fidesz szervezése lehet.

Befejezésül ne feledkezzünk meg kedves volt munkatársunkról, Ungvári Tamásról sem, aki dicstelen szerepre vállalkozott ebben a nászban. Nagyra értékeljük Ungvári Tamás most idézőjelbe került egész életművét, és az Amerikai Népszavában megjelent írásait, amelyekért Aranytollal tüntették ki. Megértéssel tekintettünk arra is, hogy Németh Sándor kegyeibe személyesen az én hátamba vágott késsel jutott, és hullámat mutatta fel hűsége jeléül. Megnyugvással láttam, hogy jutalma nem maradt el. Ungvári Tamás életművész, aki szeret szerepelni, nem veti meg a pénzt, és mindazt, ami pénzért megvehető. Nagy kár, hogy ezek között nincs a becsület.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (44 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +83 ( 109 szavazatból)
Bartus László: Ármány és gyűlölet, 4.5 out of 5 based on 44 ratings

  • Hozzászólások(120)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

120 Reader’s Comments

  1. T. HIstvan,
    tulajdonképpen igaza van Pokornyival kapcsolatban, mert tényleg ő még az emberibb arcúak közé tartozik/tartozott, de nem pont ez a legveszélyesebb, mikor egy önmagában véve tisztességes ember része lesz egy rendszernek és mikor az emberre nézek, akkor azt mondom, ha ez is ott van akkor nem is akkora talán a baj… Hányszor hallottam a “milyen rendes ez a pap” kifejezést, de menti ez a klérust vagy Rómát, hogy néha egy-két rendes ember is betévedt oda és nevét adta? És tulajdonképpen nem ez árt a legtöbbet, mert ez csap be sokakat? Szerintem aki tényleg tisztességes, az egy bizonyos idő után feláll és tovább megy. Nem akarja, hogy bárki meglássa ott és azt mondja: “Jé ezt ismerem ez rendes, ha ő ott van akkor nem nagy a baj.” aki tényleg rendes az bizonyos mozgalmakat otthagy egy idő után. Nem akarja, hogy azonosítsák a mozgalommal. Pokornyinál és sok emberibb arcú politikusnál (ha vannak ilyenek egyáltalán) ez a gerinc hiányzik. “Van az a pénz….”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  2. Mesterházyt és Bajnait legszívesebben szembeköpném, amiért hajlandók beszélni azon az “antifasiszta” demonstráción, ahol Rogán beszélhet, de Gyurcsány nem.

    http://figyelojehu.nolblog.hu/archives/2012/12/01/Meg_egy_szempont/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  3. Barry1 2012. december 1. szombat 00:13
    Megtennéd, hogy tekintettel vagy az AN igényesebb, kevésbé vulgáris szövegekhez szokott hölgy olvasóira is klavi csattogtatás közben? Vagyis: ne rontsd le a saját ízlésedhez egy világhálós közösségi portál színvonalát!
    Kösz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  4. T. fifi!
    Igen, az a rendszer a legveszélyesebb, ahol már nem lehet normálisnak maradni és a gerincnek gorbulnie kell. Pokorni a jobbak közül való, de szememben ő is elbukott, mert van egy olyan pont, ahol már fel kell állni, hogy Gyerekek, ezt nem, ezt nem lehet megcsinálni, nem bírja a gyomrom. Szelényi Zsuzsa , Hegedűs István, Fodor Gábor (talán) emiatt hagyta ott a Fideszt, amikor látták hogy nagyon rossz irányba mennek a dolgok. Nyilván van a konzervatív oldalon (de Fidesz mar én az, ezt is elárulta) egyfajta igazság abban, hogy miert kellett harcos szembenállás az ősszocikkal szemben, de ez az ut nem vezethet a rasszizmus karjaiba. Aki nem latja, hogy Orbán egy baltás őrült, es ráadásul meg a testközelből annak vagy az ítélőképessége miatt kell rögtön otthagyni a politikusi pályát vagy pedig azert mert egzisztencialisan mar nem engedheti meg hogy józan es emberi maradhasson. Ettől persze Pokorni meg lehet jó szakpolitikus, es a XII ker is remekül elvan, de nem tudom hogy ezek az emberek hogy tudnak a tükörbe nézni, állandó igazolást keresve, hogy elárulják sajat maguk belső parancsait. A kognitiv disszonancia szerint tudjuk tetteinek súlyát. Különben a világirodalom tele van olyan alakokkal akik a hatalom közelében elvesztik józan ítélő képességüket, sajat enjuket.
    De nehogy félreértés legyen: a legkártékonyabb fajta az a piramis tetején levő egyed, mert ő a legaljasabb mind közülük. Minden maffia csúcsán is a legkegyetlenebb pszicho es szociopata van es ez igy van itthon is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  5. Hányingerem van…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Víg Balázs Péter

    Köves “slómó” Máté egy nem zsidó zsidó? Akkor a jobbikos zsidó nem zsidó “szegedcsanádi” Szegedi Csanád térdenállva járult feloldozásért egy “nemzsidó zsidó elé? Ennél gyönyörűbb metafórát még nem láttam. Tisztelt Bartus Úr nagy érdeklődéssel olvastam kiváló írását. Kiváncsian várom, hogy hogyan értékeli majd a lezajlott dzsemborit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Értem én , hogy csak a DK marad, de sajnos Gyurcsány neve olyan mértkben számit ma szitok szónak, hogy véleményem szerint vele nem lehet választást nyerni. És itt a nagy probléma ! Ki mögé lehet ma odaállni akinek tehetsége és tisztessége van ! Őszintén várom, várjuk ezt a valakit, de hol van ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  8. …hát igen a FIDESS-t nem kellet volna színpadra hívni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. Kutyából nem lesz szalonna. Hiába akarja járni Rogán a pávatáncot attól még nem lesz demokrata. Számtalanszor lett volna lehetősége a parlamentben,hogy helyre tegye a Jobbikot de amit tett az csak maszatolás volt. Ha bocsánatot kér az eddigi eltévelyedéséért és kilép a Fideszből akkor hitelessé válhat de a nélkül nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  10. Egyszer valahol írtam a diktátorok mérete és romlottsága közötti
    összefüggésről. Sajnos most látom, hogy jós voltam ! Mert nézzük
    meg a gonosz törpét.Rövid idő alatt lapátra tette a
    Magyar Köztársaságot, a jogbiztonságot, a gazdaságot… egyszóval
    az életünket!
    Nézem az ATV közvetitést ! IJESZTŐ ! rövid pillanatoktól eltekintve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Elnézést , még valamit.
    FOCISTÁKTÓL MENTSEN MEG AZ ISTEN !
    Nem szeretnék szotyolával teliköpködött focipályán élni !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Hát, elhangzottak a beszédek.
    – Rogán, a szemfényvesztő, elmondta azt, aminek ő és pártja szavakban és tettekben az ellenkezőjét műveli.
    – Bajnai szépen, egyformán tette felelőssé a pártokat a gyűlölködő hangnem kialakulásában.
    – Mesterházy legalább felülemelkedett a malaszton és konkrét tetteket követelt a Fidesztól és Orbántól — magasan a legjobb beszéd volt.
    – Ungvári szerepelt.
    .
    A Fidesz most talán megszabadul a váratlanul kényelmetlenné vált Jobbiktól, és ehhez egyúttal az erkölcs dicsfényében sütkérezhet.
    Minden szép, minden jó, kiálltunk a jó ügyért, a világ láthatja, mennyire fasizmusellenes is ez a kormány, most már minden rendben van megint.
    Ugye?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Meglátjuk mi lesz.Orbán vagy megszólal -és attol lesz baja -vagy nem szólal és attol még nagyobb baja lesz.Hát csak rajta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. “Mesterházy legalább felülemelkedett a malaszton és konkrét tetteket követelt a Fidesztól és Orbántól — magasan a legjobb beszéd volt.” És Mesterházy arról nem beszélt, hogy ők maguk mit tettek, mit tesznek? Eldobom az agyamat. Talán előbb a saját házatáján söpörgessenek azok, akiknek 12 évük volt arra, hogy megakadályozzák ezt a szélsőjobbos teljhatalmat. Legalább most próbálnának tenni ellene! 22. éve csak szónokolnak, miből gondolják, hogy az ébrenjáró szavazópolgár benyalja, hogy a magasröptű szónoklatok önmagukban továbbra is a megfelelő eszközök a szélsőjobbal szemben? Igaz, az ilyen szavazópolgár annyira kevés, hogy az mit se számít…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. “Értem én , hogy csak a DK marad, de sajnos Gyurcsány neve olyan mértkben számit ma szitok szónak, hogy véleményem szerint vele nem lehet választást nyerni. És itt a nagy probléma ! Ki mögé lehet ma odaállni akinek tehetsége és tisztessége van ! Őszintén várom, várjuk ezt a valakit, de hol van ?”

    Kedves Janka, arra nem is gondolt, hogy a tanácstalanságát megalapozó közvélekedés nagy valószínűséggel és nagyrészt azért alakulhatott ki, mert még az ellenzék körében is érthetetlenül sokan vannak azok, akik – sértődés ne essék, de – az önéhez hasonló “határozottsággal” állnak ki – no nem Gy. F. személye, hanem – az általa és a DK által megrendíthetetlen elvhűséggel képviselt demokratikus értékek mellett?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Gratulálok ehhez az íráshoz, közelít a lényeghez. Már 1989-ben látni kellett volna, hogy OV rasszista, amikor olyan kijelentéseket tett, melyek bizonyos néprétegek agyagbadöngölését vetítette előre. Mi ez, ha nem tiszta gyűlöletbeszéd? Azóta az ipse még fejlődött, sajnos rossz irányba. Ma is az az alapeszméje, hogy az ellenséget meg kell semmisíteni, legyőzni nem elég. A nácikkat is ez vezérelte, akkor mi a különbség a kettő között? Ezeknek az embereknek a tevékenységét KISZ-titkárságuktól, MSZMP-tagságuktól kezdve kell nézni, folyamatában, nem pedig csak a mai napot. Ugyanúgy, ahogyan Rogán úr fellépését, megkapta ezt a feladatot. Hosszú ideje minden szervezetten folyik a hatalom érdekében, csak a vak nem látja.Ha a világban nem történt volna ez a változás, ezeknek az embereknek a többsége akkor is valamilyen pártfunkcionárius lenne, csak a másik oldalon. Ez szilárd meggyőződésem! Mindennek az egyszerű, dolgozó emberek cipelik a súlyát,
    kár, hogy a propagandagépezet ennyire meg tudta őket téveszteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Mélyen tisztelt Bartus László Úr!

    Tisztelettel küldöm cikkemet lehozatalra.

    szia, még meleg
    Daragó Dóra
    Gondolatok Advent első gyertyagyújtásának szomorú vasárnapján, amely a Hit ünnepe,
    a reménység, a folytonosság, a teljesség, és –nem utolsósorban –a Várakozás a kisded megszületésére
    Seress Rezső világot meghódító dalát dúdolom magamban: „Szomorú vasárnap
    száz fehér virággal, vártalak kedvesem templomi imával…”
    Nem szeretek politizálni. Sajnos azonban, az elmúlt napok történése arra kötelez, megosszam egyre jobban háborgó érzéseimet. Adventi ünnepünk első gyertyagyújtásánál Ádámot, és Évát, és a hitünket ünnepeljük, mert elsőként nekik ígérte meg Isten a megváltást, az eljövendő Jézus Krisztus személyében.
    Akkor még minden ember egyenlő volt. Ahogy ez napjainkban sem lehetne másképpen. Nézegetjük, sajnáljuk az afrikai éhezők csont sovány gyermekeit, és átérezzük, ők is emberek. Egyik népcsoport sem különb a másiknál!. Mindenki egyenlő, és ugyanolyan joga van az élethez, mint bármelyikünknek. Ezt nem az 1948. évi Emberi és Polgári Jogok Nyilatkozatának 15. cikke mondatja velem, ez minden szívvel-lélekkel érző ember számára olyan tény, mint az, hogy a Hold kering a Föld körül, vagy, hogy mindannyian ugyanazt az oxigént lélegezzük be.
    Az Adventi második gyertyagyújtás jelentése a Remény, ugyanis a zsidó népnek Isten megígérte, hogy közülük származik majd a Messiás.
    Nem túlzok, ha azt mondom, egész évben a legnagyobb ünnepünk a Karácsony, ilyenkor még azokat is a szeretet járja át, akiket egész évben sajnos nem.
    A legnépszerűbb közösségi oldalon sok-sok ál-történelmi hírt olvashatunk. Találkoztam már olyan „tudományos” írással, mely szerint a zsidók hüllők, magukat álcázva ember bőrbe bújva, így kémként beépülnek közénk szerte a világban. Mivel divat magyarkodni, de nem veszik a fáradságot, hogy utánanézzenek, hogy a mai Magyarország területén, már jóval a magyar honfoglalás (895) előtt számottevő zsidó közösségek működtek itt a Kárpát- medencében, Intercisa (a mai Dunaújváros) római kori maradványaiból ezt egy emléktábla is bizonyítja (Jelenleg a Nemzeti Múzeum kőtárában található.). A székelyek is vártak minket kenyérrel, mégis, sokan érzik magukénak a Székelyföld autonómiájáért folyó küzdelmet. Még annyit a történelemről, jártak kis hazánkban tatárok, törökök, szovjetek, a teljesség igénye nélkül. A keveredés egyértelmű, évtizedekről-évszázadokról beszélünk.
    Nem áll szándékomban Gyöngyösi Márton felszólalásáról nyilatkozni. Azt gondolom, ép eszű ember nem mondhat ki ilyet a Parlamentben, hacsak nem kérték fel rá, vagy egyéb érdeke nem fűződik hozzá. Nincs ebben összeesküvés elmélet, de a Demokrácia és Dilemma Intézet már a regisztrációról szóló törvénytervezet benyújtásakor összefoglalta, hogy miért nagyon rossz ez a törvény, amely demokrácia ellenes. Ez egyértelműen korlátozása a választójognak! Hát tereljük csak el a nép figyelmét, dobjunk egy félig lerágott csontot, addig is azon rágódnak, nem a lényegen.
    Nem az Élet a legnagyobb rendező, hanem tisztelt kormányunk. Nagyon jól tudták, ez napokig, hetekig megosztja majd a médiát, a közvéleményt, és cselekvésre buzdítja az embereket. Csak egy valamivel azt gondolom, nem számoltak, mégpedig azzal, hogy bebizonyosodott: képesek vagyunk nagyon is összetartani, egymás kezét megfogni.
    Petőfi Sándort idézve: „ Föltámadott a tenger, A népek tengere; Ijesztve eget-földet, Szilaj hullámokat vet Rémítő ereje.
    Hiszen megdöbbentő a „zsidózást” követő nemzeti összefogás, mindenki sárga csillagot tett magára, és kivonultak a Kossuth térre. A szolidaritás ereje meglepett, mindig így kell fellépnünk!
    Gondolkodjunk el, gyermekeink és unokáink már nem a származás, hanem a hasonló gondolkodás és szimpátia alapján barátkoznak, és házasodnak.
    A Gázai övezetben történtekre reagálva arab és zsidó diákok milliói ölelkeznek a képeken, és kérik, legyen végre vége az 1947 óta tartó felesleges háborúnak.
    Az idős emberek, az aranyos, nagyszüleinkre emlékeztető nénik és bácsik a világon mindenhol épp úgy betegek, és segítségre szorulnak. A hajléktalanok épp úgy a XXI. században megfagynak, az állatok kínzása, egyes állatfajok kiirtása elleni küzdelemben minden népcsoport képviselteti magát, ahogy ugyanúgy mindenki tiltakozik az erdők kiirtása ellen, az olajkitermelés helyett az alternatív energiák használata, és a Föld gyógyítása mellett voksolnak.
    Hiszen ugyanott élünk, ugyanaz az otthonunk! Hihetetlen, hogy amit felépítünk, le is romboljuk. Gyermekéletek forognak kockán, akik nem értik, miért kell menekülniük, elbújniuk egy bomba elől. Előbb tanulja meg, hogy mitől kell félni, mint hogy családja szeretetében fürödve boldogan fejlődjön otthonában.
    Annyi, de annyi nemes érdek mellé kéne állni, összefogni, megfogni egymás kezét, és a jó érdekében cselekedni, ehhez kérni az egyetemisták tömegeket megmozgató erejét.
    A harmadik vasárnapi Adventi gyertyagyújtásnál Keresztelő Szent Jánosra emlékezünk, aki hirdette Jézus eljövetelét, és készítette az utat az emberek szívéhez. A szerepe: hidat építeni egymás szívéhez, mert nincsenek hidak, csak ellenségek, pólusok vannak, akikhez közvetítőre van szükség a Szeretet jegyében. Az utat, amely a híd kell hogy legyen egymás szívéhez. Beszélni, beszélni, kompromisszumot keresni, az egypártrendszer esélyét megakadályozni!
    A negyedik, az utolsó, a rózsaszín gyertya pedig az Öröm, Szűz Mária – aki megszülte a Fiút.
    Szüzessége jelképezi a szenvedések által létrejött tisztaságot, amely—ha mind teszünk érte—egyetlenként képes megteremteni a tökéletest! A kompromisszumot, vagyis: kiegyezést.
    Mert ez egyetemes: „Az emberi jogok a világon élő valamennyi emberre vonatkoznak, fajra, bőrszínre, nemre, etnikai vagy társadalmi származásra, vallásra, nyelvre, nemzetiségre, korra, szexuális orientációra, fogyatékosságra vagy bármely más jellemzőre tekintet nélkül. Egyenlően és megkülönböztetés nélkül alkalmazandók minden egyes személyre. Az emberi lét az egyetlen feltétele az emberi jogoknak.”
    Legyen a gerjesztett indulat a Parlamentből hát öngól, és fogjunk végre, végre valahára össze, s legyen ez a mi örömünk. A lehetőség, hogy nem ellenségeskedésre megy el az energiánk, hanem az Összefogás megteremtésére a pártok között is.
    A jó Isten adja, hogy ennek jegyében, békében ünnepelhessük Jézus Krisztus születésnapját!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  18. Kedves Daragó Dóra,
    Jézus Krisztus egyrészt azelőtt is létezett, hogy testi formában megjelent a földön, másrészt nem december 25-én született. Ez a dátum akkor keletkezett, amikor Constantinus püspök államegyházat csinált a katolicizmusból, majd közös erővel üldözte a kereszténységet. Constantinus, akit halála után pogány mintára istenné nyilvánítottak, és a katolikus egyház is szentté avatta, egész életében napimádó pogány maradt. December 25-e a dicsőséges Nap ünnepe, és a vallási szikretizmus jegyében Constantinus azonosított a pogány napkultuszt Jézus Krisztussal, amely mindent tagad és meggyaláz, ami igaznak és szentnek hívatik. Emellett a Biblia az Istenre való várakozást és a vele való közösséget nem köti egyetlen naphoz vagy adventhez, ez pogány szokás, semmi köze a bibliai hithez. A “szeressük egymást gyerekek” jól hangzik a kocmában énekelve, de ilyen alapon nem lehet kódolt náci pártokkal összefogni, mert abból nem élet, hanem halál származik a történelem tanúsága szerint.
    Üdvözlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  19. Kedves Bartus László, nagyon szépen köszönöm, hogy kijavított, a jobbtól nem szégyen tanulni. Tévedéseken alapul a Gergely naptár, a Jézus születésén alapuló naptárunk kezdetének számítását Dionysius Exiguus végezte, aki néhány évvel “elcsúszott”, így hibát ejtett a számításban, írta XVI. Benedek, A názáreti Jézus c. könyvének harmadik kötetében. A volt pápa szerint Jézus pár évvel korábban jött a világra, mint hiszik, és a jászolnál nem voltak ökrök, szamarak, és más állatok.
    Dionysos Exiguus a Kr. u. V-VI. században élt, számításait Jézus korára vonatkozóan homályos utalások alapján végezte, figyelembe véve a fontosabb tényeket, mint például, hogy Krisztust Tiberius császár uralma idején keresztelték meg.
    Történészek egyébként már régóta nem hisznek Krisztus születési dátumának pontosságában–valamikor i. e. 7 és 12 között jöhetett a világra, ám most volt az első alkalom, hogy a köztudott időpontot pápa kérdőjelezte meg.
    Ön, mint családapa, vajon mondaná-e Szent este a gyermekeinek, hogy mégsem ünnepelünk? Vagy, ha már minden dátum borul, mint a dominó, vajon mit mondana a számmisztikán alapuló számítások készítőinek, a horoszkópokban hívő tömegekről nem is beszélve?
    Biztosan egyetlen egy dátum van, mikor kicsit magukba néznek az emberek, értsd úgy, meditálnak, és ez valóban a szeretet ünnepe.
    Tömegek hisznek abban, hogy egyetlen egy vallás létezik, az Isten ott él magunkban legbelül, mindegy, hogy Zoroaszter, Mózes vagy Buddha, Jézus, vagy Mohamed Isten Szent fia.
    A béke, az olajért folyó háborúk befejezése, a Föld megóvása, az önös én ébredése, bölcsebbé válása, szellemi szintünk emelkedése, a láthatatlan afrikai éhezők segítése, az állatok tisztelete a cél. Milliók hisznek az ezotéria, és a szó szinonimája, a spiritualizmus térhódításában. A harmadik évezred küszöbén állunk, ahol nem alázni kéne egy másik ember írását, és kocsmai ölelgetés szintjére letenni…
    A Télapóban sem hiszünk már, mégis, kitesszük a kipucolt kis csizmát, a pohár tejet, és a kekszet, gyermekeink boldogsága érdekében.
    Ha már nem teszi ezt gyermekeivel, unokáival biztosan, és mégsem fontos, hogy az ajándék az Északi sarkról jött-e a szarvasszánon…

    Köszönöm, hogy végigolvasott.

    Daragó Dóra

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Nem is értem, milyen náci pártokkal feltételez egységet személyemet illetően???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos