Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mesterházy a bojkott ellen agitál 2012. november 18. vasárnap 22:49 | AN

  • Hozzászólások(85)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mesterházy a bojkott ellen agitál

Budapest – Mesterházy Attila a Népszavában megjelent írásában azt állítja, hogy a Fideszt a választásokon kell legyőzni, s hogy le is lehet győzni. Azt állítja, hogy ha mindenki ott lesz a szavazókörökben, aki elutasítja a Fidesz önkényes, az országot romboló politikáját, akkor nincs az a manipuláció, ami megakadályozhatná a Fidesz leváltását. Ezért szerinte nem a bojkotton kell gondolkodni, hanem a választási győzelem módján. Mesterházy Attila téved: Orbánt választáson nem lehet legyzőni, mert csal. Annyit csal, amennyire szüksége van. De ha a csaló választást nem bojkottálják, akkor legitimálják a csalást, és utólag már nem hivatkozhatnak a csalásra. Amit most legitimálnak, az megmarad. Az alábbiakban az MSZP elnökének cikkét közöljük változatlan formában.

“A Fidesz-kormány megbukott. Katasztrofális kormányzása nem kezelte, hanem súlyosbította a gazdasági világválság következményeit Magyarországon. A gazdaság 1,5 százalékkal csökken, 6 százalékos az infláció, közel 4 millióan a létminimum alatt élnek, menekülnek a befektetők, a vállalkozók nem jutnak hitelhez, az adóterhek nőnek. A túlzottdeficit-eljárás alól nem kerültünk ki, perben és haragban vagyunk Európával.

A választási szabályok a teljes átláthatatlanság és kiszámíthatatlanság felé közelednek – a Fidesz a kétharmaddal visszaélve bármikor, bármit megváltoztathat. Mégis biztos vagyok abban, hogy a Fideszt a választásokon kell legyőzni, s hogy le is lehet győzni. Ha mindenki ott lesz a szavazókörökben, aki elutasítja a Fidesz önkényes, az országot romboló politikáját, akkor nincs az a manipuláció, ami megakadályozhatná a Fidesz leváltását. Nem a bojkottonkell gondolkodni, hanem a választási győzelem módján.

A demokrácia visszaszerzéséért folytatott küzdelemben erősen támogatja a magyar embereket az Európai Unió, s különösen az európai baloldal. Az európai szociáldemokraták mindig kiálltak a magyar demokrácia mellett, mellettünk. Nem bújtak a pártcsaládok belső lojalitása mögé, nem néztek félre, amikor az Orbán-kormány a demokráciát tiporta. Az európai baloldal tisztában van azzal, hogy a magyar demokrácia az ő ügyük is. Ha újra út nyílik Európában a diktatórikus törekvéseknek, akár csak egyetlen országban is, akkor veszélyes folyamat indulhat el. Ahogyan az európai baloldal, úgy a magyar baloldal is gátat akar vetni ennek.

Európai barátaink -, akik a héten Budapestre is jöttek demonstratíve ezzel a céllal – támogatására számíthatunk a kormányzásra való felkészülésben is. Magyarország társadalmi problémái markánsan baloldali súlypontú politika után kiáltanak. Az egyenlőtlenségek csökkentése és a társadalmi szolidaritás érvényre juttatása révén gyógyíthatjuk be a társadalom sebeit, amelyeket a válság és a Fidesz okozott. Ezen túlmenően pedig a környezeti és társadalmi fenntarthatóság, az életre keltett foglalkoztatási rendszer, a befogadó iskola, a részvételi elemekkel bővített demokratikus intézményrendszer, a fejlesztő és felzárkóztató, átlátható döntéseket hozó állam a feltételei Magyarország hosszú távú felemelkedésének.

A kormány mániája az ellenségkép, meg a bűnbakképzés. A bukott kormányzás következményei egyre gyarapodnak, a Fidesz pedig soha semmiért nem vállalta és nem is fogja vállalni a felelősséget. Mindig más lesz a hibás. Így és ezért került Európa a vádlottak padjára. Ez azonban több mint bűn: hiba. Magyarország európai ország, ezer és egy szállal kötődünk a kontinenshez, az Unióhoz. Ha elvágjuk ezeket a szálakat, akkor pénzünk se lesz, piacunk se lesz, munkánk se lesz, jövőnk se lesz.

Magyarország elsőrangú érdeke az Európában maradás, és az európainak maradás. A nemzeti érdek és az európai integráció ugyanannak az éremnek a két oldala. Elsősorban tehát az a feladatunk, hogy az európai megújulásban tevőlegesen részt vegyünk. Ne a terem végéből kiabáljunk, hanem üljünk ott annál az asztalnál, ahol a 21. századi Európáról döntenek. Adjuk hozzá saját gondolatainkat is az európai megújuláshoz. A saját jövőnk a tét.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.9/5 (15 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 20 szavazatból)
Mesterházy a bojkott ellen agitál , 3.9 out of 5 based on 15 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(85)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

85 Reader’s Comments

  1. girbegurba
    Debreczeni József rendszeresen ajánlja fb-oldalán Surányi Bálint (a fatalista) blogbejegyzéseit. Idézem mit írt ő a bojkottról mikor Debreczeni bedobta ezt a köztudatba:
    .
    “A választások bojkottjának kérdését 2012 augusztusának politikai uborkaszezonjában felvetni minősített politikai pancserség. “…
    “… amikor a politikai közömbösségben van a hatalom ereje és az a gond, hogy adott esetben hogyan lehet a választókat mobilizálni, kitüntetetten kontraproduktív egy a passzivitásra felszólító lehetőséget dobni be a köztudatba.”
    .
    Bölcs Pupu véleménye a bojkottról:
    .
    “A világ legrosszabb taktikája a passzivitásra épített taktika, demoralizál és közömbössé tesz”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  2. hunyadi
    Nem akarod érteni, vagy nem érted?
    A világ nem csukná be a szemét. Mindenhol azért nincsenek Opus Dei ügynökök. Ha eddig meg tudtuk úszni nélkülük, ezután is menne. Azért nyíltan még nem annyira bátrak.
    Ezzel részemről befejeztem.Én így látom, Te másképp. Tiszteletben tartom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  3. hunyadi
    Ugye emlékszik Kolláth György alkotmányjogászra aki azt vetette fel, hogy a választási rendszer átalakítása során az a helyzet állhat elő, hogy a demokratikus ellenzéknek meg kell fontolnia a választástól való távolmaradás lehetőségét
    Gyurcsány Ferenc tavaly novemberben azt mondta : “hajlik arra”, hogy nem szabad részt venni a következő választáson, ha azt a Fidesz által javasolt szabályok alapján tartják meg!

    Nekem is fenntartásaim vannak a szavazással kapcsolatban!

    Az a legszebb az egészben, hogy a Szabad szemmel műsorban elhangzott egy olyan kijelentés is, hogy nagy hiba, ha minden párt az Együtt 2014-hez csatlakozik!!!
    Legyen inkább több céltábla és akkor biztosan fog hibázni a Fidesz

    http://atv.hu/videotar/20121119_szabad_szemmel_2012_11_18

    Azért jó lenne eldönteni, hogy ki mit akar, mert minden héten változik a helyzet, így nehéz lesz szavazni is !
    Mert a szavazások megoszlása , csakis a Fidesz malmára hajthatja a vizet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  4. Kedves hunyadi, szerinted mit lennének képesek láttatni a világgal a hírügynökségek, abban az esetben, ha a demokratikus oldal kijelentené, hogy azért nem indítanak jelölteket, mert nem hajlandók csalás garantálására életbe léptetett törvénynek engedelmeskedni?
    Nyilván azt adnák hírül, hogy a fidesz, meg a jobbik, meg az lmp, meg még sokan mások állítottak jelölteket, de a ténylegesen Orbán megelégeltek nem.
    Szerinted azok közül, akik az mszp-re, meg a millára, meg a dk-ra akarnának szavazni, elmennének támogatni a fideszt,az lmp-t, a jobbikot, meg még azokat, akik állítottak jelölteket?
    Egy frászt mennének el szavazni. Otthon maradna az összes választópolgár kábé hetven százaléka.
    Mit lehetne ebből a tényből olyat hírül adni, ami nem azt igazolná, hogy Orbánnak, meg a jelölteket állító összes többinek együttvéve van egyharmadnyi támogatottsága.
    Ha ezt látná a világ, akkor lenne indoka rá, hogy kiközösítse Orbánt, mert ez egyértelműsítené diktátori mivoltát.
    Ellenben ha az mszp+millA +tudjaajóégmégkik mozgósítják regisztrálásra összes szimpatizánsaikat, ráveszik őket arra, hogy szavazzanak, majd azt tapasztalják, hogy Orbán kimutatása szerint ismét ő nyert, akkor szerinted mit fognak hírül adni?
    Ha azt hiszed, hogy felvállalják megírni csalás tényét, még annál is naívabb vagy, mint amilyennek igyekszel elhitetni magadat.
    Hírül fogják adni, hogy nem várt óriási részvétel mellett újra Orbánt választották meg.
    Ennyi.
    Hát, ha ezt akarod, lelked rajta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  5. sedona, csatt
    +++++++++++++
    Fölöslegesnek tartottam tovább a vitát, mert látható, hogy érteni nem akarja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  6. Katalin 2012. november 19. hétfő 18:23
    “Őszintén nem igazán értem mire lenne jó a bojkott?”
    Csak a bojkott – önmagában – semmire sem jó, ha arra gondolsz, hogy “nem beszélek
    veled, mert nem szeretlek”! Valóban más is kellene hozzá, aminek
    következménye is lehet. Hitlerék szavajárásába tartozott a KISEMBER. Ki tudja
    kik tartoztak oda. De voltak “kisemberek”, akik nem nagyon mertek lázadozni,
    mert még nem kaptak eleget. A remény nem halt ki belőlük, hátha megússzák.
    Jelenlegi fejlődő fasizmusunkra is ez a jellemző:
    A KISEMBEREK MARADNAK KISEMBEREK, FOGALMUK SINCS A DEMOKRÁCIÁRÓL ÉS AZ SZOLIDARITÁS FOGALMÁRÓL!
    .
    Ha valami bajod van, mitől véd meg téged – mint kisembert – az Orbán?
    VAGY TALÁN TE IS MÁSKÉNT GONDOLOD, HOZZÁM HASONLÓAN?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  7. bumburi
    A “világ” eddig becsukta a szemét és Orbán létrehozta az Unió első fasiszta államát.
    .
    Ne becsüld le az Opus Dei-t! Ratzinger pápa az ő emberük és minden hívő katolikus az ő alattvalója. A keresztény-demokrata pártok uralják Európa legtöbb országát, azok óriási vagyonok és közpénzek felett rendelkeznek, kiterjedt kapcsolatrendszereik vannak és saját médiájuk van, hírügynökségeket is beleértve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  8. csatt
    Mit tudsz a lengyel választásokról? Hát a bolgárról? Tudsz valamit a lett, portugál vagy dán választásokról?
    Én semmit. Ennyit fognak tudni a magyar választásokról is. Senkit se érdekel, még ha felületes hírek meg is jelennének róla.
    .
    Az Európai Unió mint intézmény nem fog beavatkozni, mert azt a Vatikán és az Opus Dei dominálja az Európai Néppárton keresztül. A független baloldali kormányok beszólhatnak, de a jobboldali kormányok kiállnak majd Orbán mellett.
    .
    Ne felejtsd el! Orbán létrehozta az Unió első fasiszta államát és csak kisebb kiigazításokat kértek tőle, annak ellenére, hogy Orbán kemény támadásokat intézett bankjaik és más gazdasági érdekeik ellen.
    .
    Bojkott esetén ne reméljen senki segítséget az Európai Uniótól!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  9. hunyadi
    Viszont éppen a passzivitásból lehetne előnyt kovácsolni. Mert ha a regisztráció bojkottját hirdetnék meg, akkor a tudatosan távol maradók tömegét erősítené az a többmillió ember, aki egyébként sem menne el regisztrálni. És írhatnak a tákolmányukba olyan érvényességi küszöböt, amilyet akarnak: ha a regisztráció nem érné el az 50 %-ot, az Unió olyan erős nyomás alá helyezné őket, mint a románokat. De persze ezt csak az ellenzéki pártok és mozgalmak egyetértésével lehetne megcsinálni, különben több választásból is kizárnák a saját szimpatizánsaikat, ha mégsem tudnának elérni Uniós nyomást és változást.
    Persze az igazán hatásos bojkott az lenne, ha a választási törvény meghozatalakor kivonulnának az ellenzékiek a parlamentből – végleg, azzal, hogy nem is térnek addig vissza, amíg demokratikusan, ötpárti egyeztetéssel el nem fogadnak egy másik választási törvényt.
    Csakhogy akkor Kövér azonnal megvonná a képviselői javadalmazásukat, és a pártpénztárt felemésztené a képviselők segélyezése másfél évig – tehát ha utána mégis lenne egy korrekt választási törvény – már nem lenne forrás a kampányra, és ezért buknának.
    Szó lehetne még a regisztráció teljes gőzzel való szervezéséről (akkor persze nem lehet előre bejelenteni a választási bojkottot) és utána a választástól demonstratív módon való távolmaradást.
    És akkor még ott a nagy kérdés: ÉRDEMES 14-ben kormányt váltani? vagy hagyni kell Orbánt, hogy végleg elintézhesse magát. Ezzel csak az a baj, hogy magával együtt az országot is végleg ellehetetlenítené.
    Szóval ez még többváltozós, több ismeretlenes egyenlet, nem lehet megoldani. a jelen ismereteink alapján.
    Én Mesterházy nyilatkozatát úgy értelmezem, hogy a parlamentből nem vonulnak ki, és a regisztrációra mozgósítani fognak. A többi meg majd elválik
    menet közben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  10. Sajnos a marxista alapokon állók semmit nem látnak, így nem lehet megválni
    ezektől. Sajnálom. A vak ne akarjon vezetni senkit, mert árokba esnek mind a ketten. De itt közel 10.000.000. emberről van szó. Ezért valaki a baloldalról öntse már le egy pohár hidegvízzel, hogy felébredjen. A rosszabbik eset, ha tudatosan csinálják, mert zsarolhatók és nem akarnak pellengérre kerülni. Máskülönben miért nem keményen kiabálnának mindenhol?
    A DK nem ezért vált ki közűlük? Nincs sok idő. Meg kéne magukat tisztítani.
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  11. Kedves kekec
    “Szó lehetne még a regisztráció teljes gőzzel való szervezéséről (akkor persze nem lehet előre bejelenteni a választási bojkottot) és utána a választástól demonstratív módon való távolmaradást.”
    Remélem a szándékra és nem annak eredményére gondoltál?
    Szerintem ez egy jól átgondolt szervezés nélkül semmit sem ér, hiszen ki törődik
    azzal, ha választás előtt nem mutatják meg szándékukat és a választáson nem vesz részt néhány ezer ember?
    HELYETTÜK IS KIÁLLÍTHATNAK SZAVAZÓ CÉDULÁT!
    HOGY LEHETNE ELLENŐRIZNI?
    .
    SOKKAL BONYOLULTABB REJTETT AKNÁK VANNAK EBBEN, MINT AMIRŐL
    EDDIG BESZÉLGETTÜNK.
    JÓ LENNE, HA VALAKI AZ EGÉSZ PROBLÉMAKÖRT FELLELTÁROZVA
    EGY CSOKORBA KÖTVE KÖZZÉ TENNÉ, MERT MINDIG A NAPIRENDEN
    LÉVŐ NÉHÁNY PROBLÉMÁT MARCANGOLJUK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  12. Nézd, kedves hunyadi, van egy közmondás, mely szerint a lovat oda lehet kényszeríteni a folyóhoz, de arra, hogy igyon is belőle, nem.
    Veled ugyanez a helyzet. Nincs alkalmazható módszer azzal a lénnyel kapcsolatban, aki nem akarja megérteni azt, amiről beszélnek (írnak, rajzolnak, stb) neki.
    Itt mindenki (akik megpróbálják megértetni veled, hogy miről beszélnek), ugyanazt a helyzetet vázolja: amíg Orbán képes arra hivatkozni, hogy kétharmados támogatottsága van, a világ semmit nem tehet, mert tisztleletben KELL tartania (a nemzetközi normák miatt) a magyar választók többségének akaratát.
    Ami elmúlt, az mind annak a hozadéka, hogy Orbánnak nem ténylegesen ugyan, de parlamenti létszám vonatkozásában kétharnados támogatottsága van.
    Amíg a magyar választók nem nyilvánítják ki, hogy szó sincsen kétharmados támogatottságról, a világ semmit nem tehet. Amikor a magyar választók kinyilvánítják, hogy Orbánból elegük van, akkor sem direkt módon fog történni a beavatkozásuk, hanem egyszerűen nem tárgyalnak vele, mert nem tekintik legitimnek a hatalmát.
    Nem tudom, te miként értelmezed az Orbán féle választási törvényt, ezért ezt kellene legelőször tisztáznunk.
    Ha te azt feltételezed, hogy ez a törvény kizárja a csalás lehetőségét, akkor nincsen miről polemizálnunk tovább, mert mi itt mindannyian (akik e témában veled vitában állunk) úgy látjuk, hogy ez a törvény kizárólag azért született, hogy csalások olyan mennyiségű darabszámát lehessen elkövetniük, ami biztosítja saját győzelmüket.
    Tehát amennyiben úgy gondolod, hogy Orbánnak esze ágában sincsen csalással nyerni, és ez a törvény a megtestesült tisztesség választási tekintetben, ezt közöld velünk.
    Ha viszont van olyan sejtésed, hogy nemcsak a csalás, de az ellenzék lehetőségeinek szűkítésére is alkalmas a törvény, akkor kérlek, indokold meg, milyen garanciákat látsz arra, hogy Orbán sem a csalást, sem ellenfeleinek szűk mozgástérbe szorítását nem fogja alkalmazni.
    Ha idáig eljutottál, mutass egyetlen olyan megtörtént esetet a történelemben, amikor a csalóknak minden lehetőségük biztosítva volt a csalásra, ám mégis önmagukat mérsékelték a csalásban annyira, hogy az ellenfelüket engedték nyerni.
    Szívrepesve várom válaszodat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  13. Akkor jöjjön a spontán forradalom?Milyen lehetőség van még ezen kívül?Attól mindenki rinyál.Orbán nem fog magától lemondani ez teljesen nyilvánvaló.Ötlet ,hogy szabaduljunk meg tőle????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  14. vélemény 2012. november 19. hétfő 19:52
    “Orbán, dr Schmidtet csőbe húzta, aláíratta vele a piszkos törvényeket”
    UGYAN MOND MÁR MEG MIVEL HÚZTA CSŐBE?
    TALÁN AZZAL, HOGY EGÉSZ ÉLETE GONDTALAN LESZ KIS SZOLGÁLATÁÉRT?
    (jövedelem, lakás, titkárok, személygépkocsi vezetővel és még egyéb pluszok)
    Jó lenne írás előtt egy nagy levegőt venned!
    Csak nem utasítanál vissza ilyen szerencsét?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  15. A kérdés leginkább az, vannak-e olyan technikai megoldások, amelyekkel meg lehet akadályozni a FIDESZ érdekének megfelelő végeredmény kialakítását. Mindenütt orbánék hű szolgái keverik majd a kártyát, ha az ellenzék és a külső megfigyelők közelébe se kerülhetnek a rendszernek, nincs se informatikus, se senki aki belelát a folyamatokba, semmi esély a csalás megakadályozására. Az utólagos tiltakozás értelméről pedig a pert nyert bírák tudnának sokat mesélni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  16. “Ha mindenki ott lesz a szavazókörökben…” – de kire fognak szavazni? Mert az MSZP-re alig többen,mint 2010-ben… Mínusz regisztrációs veszteség…
    Mesterházy ezt nem látja világosan, vagy nem hajlandó tudomásul venni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  17. Értelmetlen a vita a bojkottról, önmagában lepkefing, viszont az eszköztárból nem hiányozhat.
    Jó helyzetértékelés kell és rálátás a folyamatokra – eszerint kell rugalmasan dönteni a bevetendő eszközökről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  18. Csatt, “Ha te azt feltételezed, hogy ez a törvény kizárja a csalás lehetőségét, …” itt az a probléma, hogy _maga a törvény a csalás_.
    A külvilág igenis tehet valamit: a csaló törvénykezés miatt nem fogadja el a törvényes szavazati eredményeket.
    Ha kilépünk a jog orbáni felfogásából és a demokrata jogfelfogás alapján ítéljük meg a kialakuló helyzetet, akkor a teendők irányában is elmozdulunk. A joggal ellentétesen hozott törvény nem szabály. S hogy mi a jog, azt nem orbán fogja Európára és a világra kényszeríteni. Ehhez mi hálaistennek piros pöttynyiek vagyunk.
    Kíváncsi vagyok mikor fogják orbánnal közölni, hogy ha így akar választásokat, akkor felejtse el a világ demokratikus részének export-és importpiacát.
    Meg, hogy véletlenül ki fog szivárogni, hol vannak a számlái és milyen összeggel… A következményeket ránk fogják bízni.
    Ez a majom azt hiszi, hogy ezzel az erővel a hülyebeszédével kezdeni tud valamit. Példát fognak statuálni vele!!!
    A bandájával nekünk kell leszámolnunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  19. KI állít olyat, hogy ez a törvény kizárja a csalás lehetőségét?
    Emberek!
    Kapjunk már a fejünkhöz!
    Mi volt az utolsó választáson? pedig nem is az Orbán törvényei szerint szavaztunk, mégis megtalálták a pajzson a rést!!!
    Hol volt a rendszerváltás óta olyan szavazás, ahol nem zárták be az ajtókat este 19 órakor a szavazás lezárásaként?
    Hol álltak sorok, még éjszaka is, mert szavazni akartak?
    Vegyük már észre! A fidesz úgy mozgatta a bábjait, ahogy a Kubatov lista alapján kisakkozták, hogy hol hiányzik még szavazatuk a nyeréshez.Ahhoz viszonyítva mozogtak a fiatalok egyik szavazókörtől a másikhoz!

    Sajnos az mszp volt olyan hülye, hogy nem óvta meg a választást!
    Akkor is megmajtoltak bennünket, amikor törvényesen, demokratikusan szavazhattunk!
    Akkor most ki, mire számít???
    Ébresztő már!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  20. Kedves aristeides, a “vilgbeavatkozással” az a bökkenő, hogy a világ kénytelen abból kiindulni, ami statisztikailag, formailag a magyar választók többségének az akarata.
    Ha azt látják, hogy ilyen kizárólag csalást garantáló törvényt is demokratikusnak lehet tudomásul venni, mert semmivel nem kevesebb a leadott voksok száma, mint a korábbi törvény idején, akkor ezt a magyar nép többségi akaratának tekintik.
    Sem a csalás, sem a lebonyolítás nem érdekelHETi különösebben őket, mert ha a magyarok ezt akarják, saját országukban tegyék meg, nem avatkoznak a belügyeinkbe.
    Van olyan érzésem, hogy olyan esetekben sem avatkoznának be, ha politikai hovatartozásaink okán halomra gyilkolnánk egymást.
    “”Ha a magyaroknak ez kell…” sóhajjal tudomásul vennék.
    Egyetlen halomragyilkolásnak vetnének gátat: ha etnikai szembenállás torkollna vérontásba.
    Tehát abból kéne már végre kiindulni, hogy NEKÜNK, ITT ADÓT BEFIZETŐ választópolgároknak KELL megoldanunk Orbán leváltását.
    Ha többmilliós tömegtüntetésekkel, akkor azzal, ha forradalommal, akkor azzal, és igen: demokratikus választással.
    Csakhogy: a demokratikus választás lehetőségének minden feltételét elvették tőlünk.
    - Olyanok dönthetnek sorsunkról, akik semmilyen következményét nem viselik döntésüknek
    - A választói részvétel olyan mértékben van megnehezítve, hogy tulajdonképpen csak azok élhetnek zavartalanul választójogukkal, akik megbízható Fidesz-szavazók (Korlátlan anyagi lehetőség a Kubatov – listán szereplők bérregisztrálására – a listán nem szereplők napokig tartó sorbaállásra kényszerítésére, stb)
    - A szavazatok érvényességi elbírálása olyan mennyiségű csalást garantál, amilyet a kizárólag fidesz-katonákból álló választási bizottság szükség esetén produkálni szándékozik. (Leellenőrízhetetlen levélben leadott – esetleg rég elhunyt ás ezért tememetőkben nyugvó személyek neveire kiállított regisztrálás, szavazólap, a lebélyegzés alakjának önkényes “érvényes-érvénytelen” besorolás, stb- )
    Tehát a demokratikus választási lehetőség kiesett a pakliból: Marad a rendszeres többmilliós utcára vonulás, esetleg utcakőfelszedésekkel, mint választható megoldás, vagy a szavazástól távol maradás.
    Az eddigi történések tapasztalatai alapján szó sem lesz valóban nagy tömegű demonstrálásokról, mert ugye a “baloldal” csupa földreszállt angyalból áll, kiktől már a randalírozás feltételezése is bűn kategória, ráadásul Meseháziék álmaival sem kompatibilis, hiszen ők leginkább a kondér közelében akarnak maradni, nem pedig átvenni a kilábalás felelősségét.
    … Most látom,kedves hunyadi, mintha még nem érkezett volna meg értekezésed arról, hogy Orbán választási törvényében milyen garanciákat találsz a csalás és az öngyőzelem semlegesítésére…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  21. Bocs, az előbb kifelejtettem a “nagy tömegű távolmaradás” ügyét.
    Csak abban az esetben lehetséges igazolni is a távolmaradást, ha a demokratikus pártok kijelentik, hogy nem indulnak, azaz bojkottálják.
    Mert ha csak egy is állít jelöltet, Orbánék annyi regisztrálót és rájuk szavazót mutat majd ki az összesítésében, amennyit éppen akar. Soha senki nem fogja tudni igazolni, hogy sem nem regisztrált, sem nem szavazott.
    Ezzel a törvénnyel ugyanis az a legnagyobb probléma, hogy magát a szavazást nem is szükséges megtartani, hiszen számítógépes programmal (persze még az se kell hozzá) szimulálni lehetséges, amit aztán csak konvertálni kell a virtuálisból a ténylegesbe.
    Csak azon csodálkozom, hogy mit lehet ezen nem érteni?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  22. @ csatt
    Tudomásom szerint én figyelmeztettem először az Amerikai Népszavában a csalások veszélyére, hónapokkal azelőtt, hogy az AN-cikkekben ez témává vált :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  23. @ kekec
    A bojkottal csak azt éred el, amit Orbán még csak lebegtet, a baloldal kizárását a választásokból. Bojkottal nem is kéne csaljon, mindent tálcán kapna.
    .
    Jóhiszeműen azt hiszed, hogy az Európai Unió majd segít eltávolítani Orbánékat. Említesz egy példát is: “az Unió olyan erős nyomás alá helyezné őket, mint a románokat”. De tudod, hogy miért helyezte az Unió nyomás alá a románokat? Azért, hogy megvédjék Basescu diktatúráját, aki párttársuk az Európai Néppártban.
    .
    Orbán egy bunkó de képzelj el egy nála 10-szer borzalmasabbat. Az Basescu! Mutattak nekem egy pár videófelvételt és elképedtem. Egy gyereket színpadon vágott szájon, mindenki szeme láttára..
    Basescu ellen több bűnvádi eljárás folyt, de ezeket mentelmi joga miatt felfüggesztették. Mellesleg Securitate-tiszt volt és a titkosszolgálatokat elnökként is az ellenzék lehalgatására, zsarolására és bebörtönzésére használta.
    Ezt az embert vették védelmükbe Merkel és Barroso, Tőkés és Orbán !!!
    .
    Mit gondolsz, itt kinek a pártját fogja majd Merkel és Barroso?
    A bojkotton nemcsak Orbán és Semjén fog röhögni, de az egész Európai Néppárt, a köpenyegforgató Barrosoval az élen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  24. Én nem vitatom el a dicsőségedet, ami a csalások lehetőségének legelső felismerőjeként téged illet, viszont ennek ismeretében sokkal inkább csodálkozom hozzáállásodon, mint korábban, mert ha önmagadtól bekalkulálod a csalások kiküszöbölhetetlenségét, akkor miért szervezed a részvételre agitálással Orbán legitimálását?!
    Ha már mi magyarok képtelenek vagyunk megszabadulni -a véleményünk szerinti- legrosszabb lehetőségtől, miért vesszük el a külföldtől is azt a lehetőséget, hogy legyen alkalmuk valóban antidemokratikusnak tekinteni a választást?
    Tényleg nem érted, hogy ha résztvesz mindegyik párt, akkor demokratikusnak, ellenőrízhetőnek, a demokrácia szabályainak megfelelőnek ismerik el a lebonyolítást?
    Ha ilyen körülmények közt “nyer” Orbán, milyen alapon közösítsék ki a valóban demokratikus államfők maguk közül?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  25. @ csatt
    A külföldre – megmondtam – ne számíts! Orbán a Vatikán és az Euröpai Néppárt teljes védelme alatt áll. A bojkott nem gyengítené, hanem erősítené Orbánt belföldön is, külföldön is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  26. hunydi
    “Orbán a Vatikán és az Európai Néppárt teljes védelme alatt áll.”
    :
    Azért némi repedés már nyilvánvaló, mert sem Tőkés, sem Orbán nem jelöltette magát az újabb néppárti alelnök jelöltek sorába. Tudni kell, hogy az unióban a baloldalon és a néppártban is tucatnál több az alelnök. Mégis kihagyták Orbánék a posztra jelentkezést, mégpeddig újbóli megválasztásuk esélytelensége okán.
    Tőkést például el is tanácsolták az újbóli jelöltségtől. Orbán esetében ilyesmi nem szivárgott ki, de nem lehetetlen hasonló ok.
    Orbánnal az uniós néppártiak sem elégedettek, a kiközösítése folyamatosan halad előre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  27. Kedves hunyadi, megtennéd, hogy ne kinyilatkoztass, hanem mondj igazolást is állításod megtámasztására?
    Ne titkold már tovább. áruld el lécci, miben nyilvánulna meg a bojkott miatti külföldi Orbánt támogatás?
    Miben erősítené meg itthon Orbán hatalmát az, ha a “választáson” egymillió szavazatot kapna, a “választás után egy héttel meg az otthon maradt nyolcmillió követelné az új választások kiírását?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  28. @ proaktiv
    Repedések vannak, de elejétől is voltak, mióta Orbán a bankjaik és gazdasági érdekeik ellen támadt. Ennek ellenére is megvédték, legnyíltabban az Európai Parlamentben. A támogatás mögött az Opus Dei és a Vatikán állhat és ennek erejét épp az mutatja, hogy a néppártosok még gazdasági érdekeik ellenében is képesek támogatni Orbánt.
    .
    Nem látom, hogy kiközösítenék. Szeptember 25-én részt vett a Keresztény Internacionálé találkozóján és utána a pápa fogadta audencián Mariano Rajoy spanyol, Antonisz Szamarasz görög, Enda Kenny ír és Sali Berisha albán kormányfővel együtt.
    .
    Bár úgy lenne, de én nem bízom a néppártosokban. Bármikor hátba döfhetnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  29. hunyadi
    Bocs az előző névelírásért, küldés után vettem észre, hogy hiányos.
    .
    A pápa a meghívását követően minden megjelent politikust fogadott, de itthon csak az Orbánnal készült képet hozta a sajtó, mert a közös fotót Orbánék mindig és mindenütt kiharcolják. Az a abizonyíték, hogy valahol szóba álltak vele.
    A többi kormánypotentátnak nem kell hazájában bizonyítani, hogy valaki. Orbánnak – kisebbségi komplexusa leküzdéséhez – elemi szükséglete a közös fotó mindenkivel, aki számít a világban.
    .
    Kell a családi albumba, elhitetni az utódokkal, hogy a papa mekkora nagy valaki volt. Pedig nem a közös fotón múlik, ezt van aki tudja, van, aki nem. Orbán az utóbbiak közé tartozik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  30. Újabb pofon a Meterházynak és az MSzP-nek. A csornai Brosonhoz fordult az elnök ,hogy hallgassa meg a választási törvénnyel kapcsolaban , de a csuti tányérnyalója elutasította, nem fogadta.
    Meddig hagyja magát alázni az MSzP?A köztársasági elnök nem fogadja a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjét!! És mindenki hallgat mint a sír.
    Nem tudom sírjak vagy nevessek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  31. Baby
    Ezek helybe mennek a pofonért. Ezt szokták meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  32. Én már úgy látom, hogy reménytelen az Mszp!
    Ha engem megkérdezett volna Mesterházy Attila, hogy találkozna-e vele Áder János , azt válaszoltam volna, hogy felejtse el!
    Ne fárassza magát , mert csak egy felesleges kört futna!
    Nem akarom elhinni, hogy „Csak józanul nézz, s ne vakon csodálkozz!” esete áll fenn az Mszpnél és árnyékra vetődnek folyamatosan!

    Hiller Istvánt is nagyra értékeltem, mindaddig amíg “komolytalan ügynek vélte az egyik esetet!
    Hihetetlen , mennyi labdát kapnak az Mszp-ek és mindegyiket elszúrják!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  33. Az MSZP fideszes körzetben nyert Szolnokon
    http://index.hu/belfold/2012/12/09/mintha_parlamenti_valasztas_lenne_szolnokon/
    .
    Eredmények:
    1. Petrovay Zoltán (MSZP…) 703 szavazat (45,5 %).
    2. Hegyiné Mladoniczki Éva (Fidesz…) 531 szavazat (34,3 %).
    3. Kézér Tamás (Jobbik…) 187 szavazat (12,1 %).
    4. Szabó Zsolt (LMP…) 112 szavazat (7,2 %).
    .
    2010-ben remek mintakörzet volt a szolnoki, a jelöltek szinte lemásolták pártjaik néhány hónappal korábbi, az országgyűlési választáson elért listás eredményét (zárójelben a párt 2010 tavaszi listás eredménye)
    .
    1. Kállai Mária (Fidesz) 59,64 % (52,73 %)
    2. Petrovay Zoltán (MSZP) 18,24 % (19,3 %)
    3. Kaloczkai Sándor (Jobbik) 13,41 % (16,67 %)
    4. Ribita Csaba (LMP) 5,84 % (7,48 %)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. Azt persze ne felejtsük, hogy fent nevezett körzetben továbbra is sima fideszes fölény maradt. Semmi szükség nem volt csalásra, mert az ezutáni döntésekre semmilyen hatása nincs ennek a választásnak.
    Az eredmény tökéletesen illeszkedik Orbán terveihez: azt a látszatot kelti, hogy a választásokat meghatározó törvényekkel nincs semmi baj.
    Csakhát EZ a választás nem olyan, mint AZ a választás lesz.
    Ne keverjük a szezont a fazonnal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Egy kis szemelvény abból amit minden jelenlegi politikai alakulat támogat:
    - rendpártiság, az egyéni szabadságjogok rovására
    - multi és bank ellenesség
    - a szabad piacgazdaság elvetése, a protekcionizmus bevezetése, akár az árak drasztikus növekedése árán is
    - a nyugati típusú jóléti állam és az azzal járó szociális háló elvetése
    - a liberális minimum elvének tagadása

    Úgy gondolom, a fentieket figyelembe véve néhányunknak nem kell külön bojkott felhívás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

Felmondott az MTI fotórovatának vezetője 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos