Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Eszet nem adhatok 2012. október 12. péntek 3:50

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Eszet nem adhatok

…és akkor Michael Bloomberg azt mondta a városi tanácsnak, hogy tényleg nagyszerű ötlet a Rikkancs című szobor a Ground Zero sarkán, de legyen már a kezébe tartott újság címlapjára vésve az, hogy National Enquirer, mert az olyan trendi és jópofa, meg különben is azt olvassa a család, a szobrász véleménye meg le van szarva, elvégre mi adjuk a pénzt neki és nem fordítva. A városi tanács pedig mosolygott, és másnap néhány média ugyan háborgott kicsit, de hétvégére elült az egész, és azóta is ott áll a Rikkancs szobra a helyén a mókás kiegészítéssel.

Tündérmese ez, Matolcsy György útmutatásai alapján, nem is értem, hogy nálunk Magyarországon miért nem képesek egyesek leszállni Rogán Antalról, aki az V. kerület polgármestereként felíratta a Blikket egy szoborra, mert megtehette.

Nagyon fontos leszögezni, hogy nem arról van szó, amire gondolhatnánk, hogy egy lap lefizetett egy polgármestert, aki ezért közpénzből reklámozza őket közterületen. Nem, ahhoz egy korrupt és buta polgármester kellene, nem egy Rogán Antal.

Rogán Antal nem korrupt, ő tényleg azt hitte, hogy ez a gesztus jópofa.

Nem alpári, kínos, tahó és aljas, hanem jópofa.

Ilyen a Fidesz jópofasága. Milyen „fiatalos” – gondolhatta a polgármester, és a környezetében senki sem akadt, aki megmondja neki, hogy nem. Nem fiatalos, hanem vér ciki, ilyesmiért meg szoktak bukni máshol, de még itt is sokáig beszélnek majd róla, és nem pozitív értelemben. Senki sem merte megmondani (ez az optimista verzió), vagy mindenki azt gondolta, hogy tényleg meg lehet csinálni, és ha meg lehet, akkor miért ne?!

Szánalmasabbak, mint egy kifestett körmű pitbull.

Hülyegyerekek + villamosítás = orbánizmus.

Azt történt, hogy a draft hetvenharmadik körében összeszedett segédpolitikusok unatkoznak, mert úgyis Orbán dönt mindenben, nekik csak szavazniuk kell néha, a szabadidejükben meg kibontakoznak. Ki így, ki úgy, de sokat nem lehet várni olyan emberektől, akik egyáltalán hajlandóak részt venni ebben az egyre kínosabb komédiában, amit kormányzásnak hívnak.

Miközben a Fidesz, azaz Orbán Viktor univerzuma egyre kevesebb átfedést mutat a valóságos univerzummal, úgy csúsznak lassan szét a párton belüli kis magánuniverzumok is, figyeljük csak Kósa Lajos Debrecenét, Matolcsy világgazdaságát, Tarlós Budapestjét vagy Hende Csaba hadseregét. Egyik sem nevezhető reálisnak, egyik sem működik, de mindegyik egy kicsit másképp torz, másképp fejlődött ezen két év alatt. Rogán Antal V. kerülete például most szobrot állít Rikkancs néven, és a rikkancs kezében lévő újságra rávési, hogy Blikk.

Senki sem azt várta el tőlük, hogy a Jelenkort örökítsék meg, mert ha bunkók, hát bunkók. Felesleges lenne sznoboskodni, nem is az Élet és irodalmat, az Élet és tudományt, de még csak a HVG-t sem, hanem egyszerűen azt, hogy hagyják békén, ne írjanak rá semmit, és ha esetleg az alkotónak az jutott volna eszébe, hogy ráírjon valamit, akkor beszéljék le róla, mert ellenkező esetben a testület korruptnak és/vagy idiótának tartják majd a testületet, ezt pedig nem szeretnék.

Ezzel szemben Rogán Antal azt szeretné, ha korruptnak és idiótának nézné őt az ország azon része, amelyik még egyáltalán képes nézni, a maradék pedig örüljön a Blikknek. Milyen jópofa!

Következő lépésben Áder János köztársasági elnök minden külföldi útján egy ABBA Golden Collection feliratú trikóban, fehér alapon aranyozott betűkkel, és persze nem azért, mert az Abba fizet neki.

Kósa Lajos Loki Ultras freskót rakat az Aranybika plafonjára, Selmeczi Gabriella diszkógömböt a Lánchídra, és kedvenc költőjének, Dj Bobo-nak valamelyik halhatatlan sorát véseti az akadémia homlokzatára. Mi rossz van ebben? Árt valakinek? Akkor meg minek hupákolni?! Mindenki menjen a dolgára!

Az a helyzet, hogy erkölcsi érzék, ízlés és intelligencia nélkül ilyesmik történnek egy országban, márpedig ezek hiánya alapfeltétel volt a toborzásnál, hiszen ha valaki legalább eggyel rendelkezik a felsorolt tulajdonságok közül, máris képtelen a feltétlen lojalitásra, előbb-utóbb kérdezni, aztán esetleg tiltakozni fog, ez pedig Orbán rendszerében tűrhetetlen.

Nem is hallani ilyesmiről, Ángyán József, de ő erősíti a szabályt, meg egyébként is hamarosan kinyírják (politikailag, szakmailag és művészileg), a többiek pedig olyan tökéletesen működnek, mint a szánhúzó kutyák.

Csak az a rengeteg szabadidő ne lenne, mert a farfagyizásba megfáradt politikusok elkezdenek önmegvalósítani, és azt mégsem várhatjuk, hogy írjanak, fessenek vagy zenét szerezzenek, így aztán beleugatnak más alkotásába: te, szobrász, írd már rá a szoborra, hogy Móricka, oszt mehetsz, itt egy kis ételmaradék!,de persze nem, nem ők mondják, hanem megüzenik a titkárukkal, ha egyáltalán jelzik az alkotó felé.

Ha lenne ízlésrendőrség (bárcsak, bárcsak, komolyan szükség lenne rá!), Rogán Antalt vezetőszáron, narancssárga rabruhában vezetnék el, de nem fogják, és ő továbbra is röhög izzadt és hideg markába, mint ezek általában.

.

A Szerkesztőség megjegyzése:

Az Amerikai Népszava szerkesztősége  tiszteletben tartja kedvenc szerzője véleményét, de a fenti cikkel kapcsolatban némileg különböző álláspontját fogalmazza meg. Ezzel Para-Kovács Imre helyett magára vállalja egy esetleges per lehetőségét, és várja Rogán Antal keresetét a New York-i városi bíróságon.

Eszerint, az Amerikai Népszava nem gondolja azt, hogy Rogán Antal nem korrupt. Az Amerikai Népszava véleménye az, hogy Rogán Antal korrupt. Lapunk nem gondolja, hogy Rogán Antalt az ízlésrendőrségnek kellene vezetőszáron, narancssárga rabruhában elvezetni. Véleményünk szerint Rogán Antalt a BRFK illetékes osztályának kellene csíkos rabruhában vezetőszáron elvezetni. Ezt megelőzően meg kellene vizsgálnia, milyen előnyöket kapott a Blikk című laptól azért, hogy köztéren közpénzen reklámozza az újságot.

Továbbá alapos nyomozást kellene indítania, hogy egy kerületi polgármester néhány év alatt mitől lesz – megbízható információk szerint – milliárdos.

A Szerkeztőség

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (56 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +71 ( 75 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Eszet nem adhatok, 4.8 out of 5 based on 56 ratings

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

20 Reader’s Comments

  1. “Ezt megelőzően meg kellene vizsgálnia, milyen előnyöket kapott a Blikk című laptól azért, hogy köztéren közpénzen reklámozza az újságot.”
    Semmilyen előnyöket. Mert Rogán Antal nem az újságot reklámozza, hanem az újságárusítást, hiszen a Blikk című lapot (újságot) árusítani munka, ilyenformán Rogán Antal a munkaalapú (értsd itt: napilapalapú, valójában persze útilapualapú) társadalmat, vagyis a munkát magát reklámozza, ha már, hiszen a jó bornak is kell a cégér. A cégér’ pedig bármikor bármit, tehát Rogán Antal csupán egy bronzleninsapkás, munkalap-alapú cégéres (rikkancs), semmi több. Egy (minimál) béres, egy cseléd, egy dolgozó a sok here közt. Helyesbítés (pardon!): Egy dolgozó a sok közül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  2. Nagyon, nagyon jó!!!!
    :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  3. Értem tao.
    Szóval nem taggyűlés, hanem tagok gyűlése.
    Remek. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  4. vö. tahók gyűlése

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  5. “…Továbbá alapos nyomozást kellene indítania, hogy egy kerületi polgármester néhány év alatt mitől lesz – megbízható információk szerint – milliárdos…”
    .
    - Ezt bármelyik fitymesz- prostituálttal, és haveri körével meg lehetne tenni.
    .
    PL. kósza alajossal, ez a két lábon járó aberrációhalmaz ugyanis az egyik legkirívóbb példa.
    .
    Pucér seggel lett polgármester debrecenben, 2 év múlva már a város egyik legdrágább, nevesített villa- erődítményében lakott a legdrágább körzetek egyikében (egyetemváros közepe), ezután egy év nem telt el, a város LEGdrágább luxusvilláinak egyikébe költözött be. És ez csak az egyik saját lakóhelye.
    .
    A haveri (kitartotti) köre hasonlóképpen; infrastrukturális hálózatokat lenyúlták (pl. gáztöltőállomás), az összes állami- önkormányzati cég vezéri- alvezéri- osztályvezetői- csoportvezetői- minden egyéb posztja az övék, egyik évről a másikra. A magáncégesek folyamatosan milliárdos állami megrendelésekhez jutnak hozzá (versenyeztetés nélkül), melyeket többnyire selejtesen végeznek el (pláza, fórum center, főtér átépítés, kölcsei központ, főnix csarnok, stb, stb, stb), ezeket többnyire életveszélyes- használhatatlan- diszfunkcionális állapotban adják át.
    .
    A debreceniek kb. 70%- a ennek ellenére meg van győződve, hogy ez mind jár nekik, hogy ezek a legnagyobb, legvagányabb arcok, a város dolgai a legjobban mennek, a legkirályabb épületeket húzzák fel, és az összes baj az mind komcsi, zsidó, meg ájemef- külföldi aknamunka, de amúgy sem úgy van.
    .
    Nincs okom feltételezni, hogy máshol másképp van, így aztán az egész ország megcsókolhatja egy krokodil s…gggét.
    .
    Ez reménytelen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (40 szavazatból)
  6. Köszi a cikket Imre. Jól jellemzi aRogáns Tónit és társait. Elgondolkoztunk, sőt
    megvitattuk barátaimmal, hogy mi lehet az ún “szobor” hátterében. Egyebek
    mellett két lényegesebb szempontot látunk, amiről eddig kevés szó esett.
    .
    -Nem plakát vagy olyan nyeremény reklám melyet a Blikk nevű bulvárpopulista
    média -eddig – bekötötte olvasói szemét. A SZEMÉT. (de nem a kukkantója).
    Véleményünk szerint EZ MAGA A MINDENKI ÁLTAL LÁTHATÓ KORRUPCIÓ.
    Hiszen “kisember szobraként” egyaránt reklámozza a Blikket és Rogánt, mint
    “tehetséges” politikust, Hiszen ő a “kerület pénzéből” volt képes
    Ginis Rekordot feléllitani a reklámvilágban. A szobor árát ugyan Rogán a
    “kerület” pénzéből fizette,támogatva a (reklám)művészetet. Ami önmagában
    is ritka “teljesitmény”. KI TUDJA HOGYAN HASZNOSULT EZ TÓNINAK ?
    Hofi talán igy fejezné k magát: “Tóni te igy vagy VALÓDI”
    .
    Másik szempont a szobor kezében lévő újság szándékolt cime
    (AZ) EST.
    Az ‘50-es években volt egy keringő sláger: “Moszkvában leszállt az alkony…”
    néhány hónap múlva vették észre. Skandalum! Mi az, hogy az pont ott szállt le.
    Talán ez valami ráutaló célzás. Egy darabig – szöveg nélkül – lehetett hallani
    a fülbemászó dallamát. (hiszen jobb volt, mint a: “szénát hordanak a szekerek,
    én a bakon ülök teveled.. c. sláger dallamánál) A mulató társaságok mégis
    tovább énekelték, ezért a TTT-ben a Tiltottak közé került.
    (Az) EST is egy ilyen fogalom. Igaz, hogy az állitólagos mende-monda szerint
    a rikkancs kezébe alkotója (lehet, hogy nem minden szándék nélkül) akarta
    az alkonyulatra utaló újság cimét adni. Hamar észrevetették vele, hogy jobb
    ráblikkelni a honorárium mértékére. Hiába győzködött a szobrász hogy ‘44
    előtt igy kiabált a rikkancs:
    ITT VAN AZ EST, ESTI KURIR, A NÉP, REGGEL, ÚJ NEMZEDÉK,
    mert akkor ilyen újságok voltak és nem Blikk. Hiszen csak úgy ráblikkentve,
    hogy mikor, ki, kivel, mit és hogy hol várnak bárkit randira, vagy masszázsra,
    ettől senki semmit nem lát a holnap várható “időjárásból”.
    Nem hatotta meg Rogánt, hiszen ők a ‘44 előtti világot modernizálva
    akarják visszaállitani. Még ahhoz nincs elég pénzük, hogy bebizonyitsák
    mennyit érnek, hiszen még “csak” ennyiük van és nem “annyiuk”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  7. Sziasztok!
    Köszönöm a segitséget.
    Szerencsésen visszajöttem. A gépem és progiaim tiszták.
    Az ajánlott kagylószerű progik csak egy gépen jók, a partnert
    tovább fertőzhetnék.
    COMODO INTERNET SECURITY a Zone Alarm Security tűzfal
    védelme alatt letöltve, ellenőrzés után fertőzést mutat.
    Ki tudja miért, hiszen lehet, hogy összehasonlitó mitát tartalmaz.
    .
    Azt hiszem, valami ADATHALÁSZ működik.
    Ki tudja kinek a hálójával?
    .
    Kedves Admin elnézést kérek. Célom a figyelmeztetés is volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Anony mouse 2012. október 12. péntek 09:17
    “Szóval nem taggyűlés, hanem tagok gyűlése.”
    Kérdés hol és mivel akarod bizonyitani?
    Van egy szervezeti szabályzat, hiszen valamilyen szervezetet akkor lehet bejegyezni,
    ha az a törvényeknek megfelel.
    Namost, ha abban az van rögzitve, hogy minden taggyűlésen jegyzőkövet kell
    vezetni és ha nem vezettek – valami miatt -, vagy eltűnt, mivel bizonyitod, hogy
    taggyűlés volt. Mehetsz a birósághoz, a jogászok nekik adnak igazat.
    OSZT JÓNAPOT.
    .
    NEM TUDOM, HOGY EZT MIÉRT NEM LEHET FELFOGNI.
    HISZEN A BIRÓSÁG JOGOT SZOLGÁLTAT, NEM VALAKI ÁLTAL VÉLT IGAZSÁGOT!
    (ma már az irott jog anyagát is ők változtatgatják tetszésük szerint és nehogy
    probléma származzon a kotyvalékból, az idős birókat kirúgták.
    helyettük Tündike vezetése mellett olyan gyakorlatlan fiatal jogvégzetteket
    alkalmaznak, akik a régi – már megváltoztatott – jogszabályokat ismerhetik, a
    jogszokásokban meg nincs még gyakorlatuk. Tündike úgy vezet, ahogy akar)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  9. Orbán szerint kellenek új , magyar milliárdosok. Biztos klassz érzés lehet Rogánnak amikor az V. kerületben Ő a császár… De meddig , s ha bukik Orbán haverjával együtt, akkor mi lesz vele? sirnak majd és rimánkodnak? Az új hatalom meg megbocsájt nekik? Hmm…érdekes lesz a végkifejlet… az élet irja a legjobb szindarabokat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  10. Én az újság nyilatkozatát tartom példa értékűnek. Helyesen tették, hogy egy kissé át értékelték Para szövegét. Persze érthető, ha nem akarja, hogy elperelje a genyó Rogán, még a törpe nyulat is tőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  11. valaki megint eltalálta a szeg fejét. nem az ujját! a szeget. a szeg márpedig a korrupció, ami az “ötkerben” évtizedek óta elfogadott. jól ráütöttek. de minek? mi változik ettől? korrumpálható és korrumpáló mindig volt. az üzleti élet alapja a kerületben. ezer éve. de hogy kötelező is lenne, azt nem hinném. habár…. a rogán csak azt folytatja amit elődei elkezdtek. és a hagyomány kötelez. az önkormányzatnak csak olyanok lehetnek, lehettek mindig is a megrendeltjei akik tejeltek. és ez nem százezret jelent. sok-sok milliót. bizonyíték nincs, ezért visszavonok minden előző kijelentésemet. rágalom az egész. mondják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  12. Ángyán sem lesz már sokáig miniszter, ugyanis nagyon csábító ajánlatot kapott a Csányi tehenészet avatóján, az OTP vezérétől, a tehenészet tulajdonosától, a lenyúlt Pick és Hercz tulajdonosától, állást ajánlott Ángyánnak egyik sertéstelepén. Ezzel megint ny….va a min.elnöknek, aki csak vigyorgott és nem kérte ki magának, hogy az általa kinevezett Ángyánt így sértegesse. Egyébként Csányi 50 mrd.Ftért új vágóhidat hoz létre, igaz most már nem lesz Gyulai Húskombinát sem Kapuvári. Igy lehet egy seg…el több lovon ülni és miliárdokat gyűjteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  13. A rikkancs szobra nekem nagyon tetszik. Tanúsítja alkotója emberszeretetét. A csóró kis lapárus szeretni való proligyerek. A rogánon pedig csak röhögni lehet. Amikor a Blikk feliratról érdeklődött tőle a riporter, igazi bunkóként viselkedett. Ráadásul megmutatta milyen primitívek a fideSS magukat nemzetinek tartó idiótái. Volt pofája azt mondani, hogy október hatodika nemzeti ünnep. Kit ünnepel? Lehet hogy a bresciai hiénát? Nekem ez októberhatodika gyásznap, amikor kegyelettel emlékszünk meg az aradi vértanukról. A kis rikkancs pedig mementóként áll ott Tanuskodik a rogán tipusú rablók bunkóságáról. Ilyen ez a fideSSnemzeti csürhe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  14. Eszet vagy észt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  15. Rogán a riporter kérdésére bunkón válaszolt, de látszott rajta, hogy megfogták.
    A tőle szokásos nagyképűséggel, de azért futva távozott. A kis rikkancs jó szobor, kár hogy ez a suttyó polgármester negativ népszerűséget hozott rá.
    Mindenbe beleronditanak, mert csak ehhez értenek és a rabláshoz jogtiprással.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  16. Blikk ?
    Nem túl keresztény-nemzeti, honffytàrsaim !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  17. A szobor csupán demonstráció – “ezt is megtehetem” amiért a legjobban eladósodott önkormányzat vezetőjeként garantáltan én vagyok a legsikeresebb hűtlen kezelő és igencsak megtollasodott bűnöző.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  18. A paracikk jó, mint mindig.
    Ami viszont külön jó, az a szerk.kieg.
    Vajon tényleg lesz lehetőség ezek vagyonosodás-vizsgálatzára?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  19. girbegurba
    Eszet vagy észt?
    A farfagyizóknak eszet…)))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  20. Hogy mitől lesz milliárdos? Uraim kérdés ez egyáltalán, hát az ilyen és az ezekhez hasonló esetektől! Higgyük már el végre ügyes fiú ez az Anti gyerek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos