Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Rablóromantika 2012. október 12. péntek 4:24

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Rablóromantika

Betiltották. Természetes, hogy ez megtörtént, pláne, hogy magyar módra történt, valláserkölcsi, népnevelő, altruista alapon, a fontoskodás és a konspiráció összes létező kellékével felövezve. Maga Miniszterelnök Urunk trombitáltatta össze a rendkívüli kormányülést (nem sok ilyen akadt az elmúlt húsz évben), hogy kormányával, kedvenc frakciójával, parlamentjével felszámoltassa és betiltassa a black jacket, a „hárommagost”, a félkarú banditát és a vendéglátó-ipari egységekben működő összes pénznyelő automata típust. Aki sorsát a szerencsére bízta, élete összeomlott, de a szó szoros értelmében, mert állítólag több ezer „szerencseipari szakmunkás”, korcsmáros marad kenyér nélkül.

Szó se róla, a dolog amúgy nem túl szimpatikus, szinte már védhetetlen. Ha mindenképp veszni kell, ha átláthatatlan, irracionális szenvedélyek vezérlik életünket, ha játékfüggők vagyunk, jöjjön inkább a póker, az ulti vagy a kakasviadal. De ilyen szellemi, érzelmi gagyi, intellektuális kiürülés rég mérgezett bennünket. Az előterjesztő, Miniszterelnök Urunk, azért folyamodott a puccsszerű megoldáshoz, hogy a frakció lelki egészségét gyarapítsa. Magyarul, meg ne vegye jó kétharmadosait lábon a pénznyelő maffia. De magasabb szempontok is voltak. Többek között, hogy a segély, a Matolcsy féle bűvös 47 ezer, melyből fényesen meg lehet ma élni, a pénznyelőkbe vándorol. Ami a városi legendák világába tartozik. Jelentem, ahol a segélyesek túlnyomórészt élnek, már félkarú bandita sincsen. Harmincezer ezen a piacon „nem tétel”.

A kieső adóbevételeket Miniszterelnök Urunk a szerveren elérhető Internetes játékokból kívánja majd kipótolni. Az ehhez szükséges feltételekkel és jogosítványokkal Magyarországon egyetlen potens üzletember rendelkezik. Andy Vajna filmcézár, a Las Vegas Casino tulajdonosa. A törvényt véletlenségből szinte őrá szabták Rogánék. Nézem a netes tudósítást: meghitt családi összejövetel. Andy barátnőjének, Tímeának harmincadik szülinapja. Jelen van mindenki, aki pénznyelésben számít. Maga Andy, a kaszinóipar, a magas művészet, Damu Roland elpáholt celeb barátnője, a Rogán meg a Rogánné. A teljes nemzeti együttműködés. Magyarország az új évezred küszöbén.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (15 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +14 ( 18 szavazatból)
Buják Attila: Rablóromantika, 4.5 out of 5 based on 15 ratings

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

10 Reader’s Comments

  1. “De ilyen szellemi, érzelmi gagyi, intellektuális kiürülés rég mérgezett bennünket.”
    Ha a szerző itt a koncentrikus körökben terjedő orbán-effektusra gondol, akkor egyetértek. Mert a “gépezés” azért fénykorában sem volt tömeges jelenség. És azzal sem értek egyet, hogy a nyerőgépek rapid betiltásának okai közt akár a legcsekélyebb szerepet is játszotta volna az altruizmus, azaz az önzetlenség, az önfeláldozás, az áldozatkészség. Aminthogy a “felövezni” szó sem létezik. Legalábbis nem létezett addig, míg a szerző meg nem alkotta.
    A többi stimmel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  2. A “felövezni” szó letezik, kicsit idosebb magyar szo mint akarmelyikunk ded-ded szuloje. A Karoli Biblia is tartalmazza, nem beszelve a görög eredetit ami az elso században irtak. Ekkor meg nem kerult megemlitve az Oszövetség amikor is 2-3 ezer eves szovegrol van szo.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  3. Magyarul, meg ne vegye jó kétharmadosait lábon a pénznyelő maffia.
    .
    Létezik, hogy a 2/3-ban vannak megvehető egyedek és még mindig a parlamenti padsorokban ülnek? Lehet, hogy azt hiszik mindenben kell követni az elöljáróikat.
    .
    Ismét egy találó cikk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. Az jó lenne, ha mindössze annyi probléma lenne a törvénnyel, hogy nyelvtanilag a felövezni szó honnan ered.
    Az a tény, miszerint a törvény egy hét alatt hatályba lépett, elgondolkoztatja a más területeken tevékenykedő befektetőket is. Hiszen minek befektetni milliárdokat, mikor egyetlen hét alatt bármiféle vállalkozást tönkrevágnak, a valamelyik klikk tagnak nyűgös a konkurencia! Ez nem csak az adott területet érinti!
    Az online játék adójának növelése nem fogja kompenzálni az adó kiesés mértékét. Vagyis hasonló baromság mint az egykulcsos adó. Nem a gazdaságról, hanem a haverokról szól. – Ezt nagyon jól látja a cikkíró is. – Mint tudjuk, a hagyományos szerencsejátékban történt adóemelés hatására 60-80% arányban csökkent a gépek száma. Az online adóemelés hatása valószínű a külföldi portálok látogatottságát fogja növelni, meg azt, hogy az esetleges nyereményt külföldön kell megadóztatni. A kettős adóztatás elkerülése törvény szerint így ugrik a magyar adóbevétel. Vagyis megint cumi van.
    Az indoklás amivel takarni próbálják az újabb panama ügyet szintén jól van értékelve a cikkben. Ez haszon orientált vállalkozás. Meg fog nőni a tiltott szerencsejátékok aránya.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  5. CommonSense, értsem úgy, hogy a görög eredeti magyarul van? Meg a 2-3 ezer éves Ószövetség is magyarul íródott? Lám csak, mindig tanul valamit az ember.
    Ettől függetlenül elismerem, hogy elhamarkodtam a dolgot, mert a felövez szó tényleg létezik, legnagyobb meglepetésemre. Sajnálom, elnézést kérek. Nincs mentségem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. És végre skerült a nemzetbiztonságot a kockázattól megvédeni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  7. maffia??? elfoglalta volna az államhatalmat??? Hol a nemzetközi kontroll???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Akik belülről szagot kaptak pánikszerűen eladták a boltot azóta verébnek bizonyult vállalkozónak és beálltak a kórusba szajkózni a nemzetbiztonsági kockázatot..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Nem kell meglepődni. a kétkarú rabló megszüntette a félkarú rablót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. Orban es a maffiaja ami lenyelinaz orszag kozpenzeit! Lopjak siboljak ! Kozgep Vajna, a korrupt Tonimes az abszolut uninteligens Lazar a bunozo besugoival! Ok mind mega milliardosok! Nep ehezik! Focipalyak jo minoseguek csak felcsuton vannak Magyarorszag esvkozep europa kozepen! Kar , hogy a Csanyi is nyalja a segget a vezernek pedig ha valaki o megtehetne hacsak nem tud rola Orbi aki kgb modszerekkel probal dolgozni es fel de nagyon , reszket a hatalomert!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos