Ronai and Ronai
AMERIKAI

Utóvédharc a játékautomatákért 2012. október 4. csütörtök 0:20 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Utóvédharc a játékautomatákért
Budapest – Negyvenezer, a nyerőgép iparágban dolgozó magyar család nevében petíciót adott át a köztársasági elnöknek címezve a Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSzSz) elnöke szerdán Budapesten a Köztársasági Elnöki Hivatalban .
.
Schreiber István, az MSzSz elnöke elmondta: a 21 éve liberalizált gazdasági tevékenységként működő ágazat dolgozói petíciójukban arra kérik a köztársasági elnököt, hogy – jogkörénél fogva – akadályozza meg, és ne írja alá a pénznyerő gépekről alkotott törvényt, mert az szerintük sérti a tulajdonhoz való alkotmányos jogot és a jogbiztonság elvét is, az azonnali hatályú jogelvonás révén.
.
Schreiber közölte, hogy azt is kérték az államfőtől, hogy a jogállam és a demokratikus működés legfőbb őreként készíttessen elő olyan törvényjavaslatot, amely a nyerőgép iparágat és annak szereplőit nem lehetetleníti el – olvasható a közleményben.
.
A parlament kedden megtiltotta a játéktermek és az elektronikus kaszinók üzemeltetését, pénznyerő gépek így csak játékkaszinókban működtethetők a jövőben. A szerencsejáték-szövetség bejelentette, hogy pertársaságot alapít a vállalkozások jogos kárigényeinek megtérítése érdekében.
.
Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter hétfőn nyújtotta be előterjesztését, amelyet 238 igen szavazattal, egy nem és nyolc tartózkodás mellett, kivételes sürgős eljárásban kedd délelőtt már jóvá is hagyott az Országgyűlés.
.
Az MSZSZ elnöke kedden este közölte, hogy a szervezet tagjai pertársaságot alapítanak, hogy megpróbálják érvényesíteni jogaikat.
.
„Minden szintre el fogunk menni, ahol ezt a jogállam keretein belül megtehetjük, ha kell, az utolsó állomás Brüsszel és Strasbourg lesz” – hangsúlyozta az elnök.
.
Schreiber kiemelte: a nyerőgépek üzemeltetésének betiltásával a szerencsejáték szövetség tagjainak, 1200 magyar vállalkozónak legkésőbb hétfőig negyvenezer embert kell elküldenie állásából.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 5 szavazatból)
Utóvédharc a játékautomatákért, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. Ez hihetetlen azért. El tudja valaki képzelni, hogy holnaptól Nevad államban tilos a szerencsejáték? Vagy csak, hogy Atlantic City-ben be kell zárni minden casino-t? Azt hiszem itt lebontanák a Fehér Házat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  2. Úgy kell ezt csinálni, hogy az Országgyűlés azon tagjait IS kell perelni, akik megszavazták a törvényt.
    .
    Szerintem nem az a baj, hogy betiltották a nyerőgépeket, hanem a törvény máról holnapra való hatályba léptetése. Minden gazdasági tevékenység felépítésének és megszüntetésének van időbeli kifutása – az ilyen rapid megoldás diktatúrákra jellemző. Orbán vasárnap álmodott egy nagyot, s mert ő az “erőskezű” vezető, lépett is.
    .
    A balhét viszont elvihetné a törvényhozás – akár a köztársasági elnök is – akik a rapid megoldást megszavazták és előmozdítják. Úgysem csóró gyerekek ezek, lenne miből fizetniük – nehogy már évek múlva az ország (az adófizetők) pengessenek ki milliárdokat kártérítésre. Tipikus orbánista megoldás: a terheket mindig a jövő nemzedéke fizeti meg.
    .
    Bravó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  3. Csak azt tudom elképzelni, hogy valamelyik orbán-gyerek elb@szott egy kalap pénzt vasárnap este valami félkarún, és a papa bedühödött.

    A nemzetbiztonsági szósz meg csak duma.

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  4. topi mackó,

    a törvényjavaslatot Lázár terjesztette be, a lehető legálszentebb indokolással.
    Javasolnám (mindenkinek!) olvasd el Mihancsik Zsófiának a Galamusban megjelent cikkét, nagyon jó !
    http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=165608:le-a-szegenyekkel&catid=51:csmihancsikzsofia&Itemid=79

    Nekem a kezdetektől fogva, amióta elterjedt itthon a “gépezés” nagyon nem tetsző szórakozási forma. Láttam akkoriban, hogy 14-18 éves gyerekek is mennyire a rabjaivá váltak, hogy honnan szereztek rá pénzt ………. nos, nem mindegyikük tisztességes úton.
    A mostani eljárás viszont – minden következményével együtt – úgy ahogy van, felháborító, bár nem meglepő a Fidesztől.
    Mivel találékony nép a miénk, biztos vagyok benne, hogy vidéken, kocsmai melléképületekben, “háztájiban” rövidesen megoldják majd az adózás nélküli nyerőgép működtetést. Ebből viszont nem lesz sem állami bevétel, se munkahely.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  5. Már írtam másutt, hogy egy örömhír, hiszen növeli a magyarság amúgy béka ülepe alatti mibilitási készségét. Egyre többen hajlandók nemhogy más városba, de más országba is költözni, hogy munkát találjanak.
    Hurrá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  6. Zorka, hogy most Lázár, vagy más sicko jedno.

    Matolcsi orbán jobb keze, lázár meg a másik.

    Úgy látom Lázár korunk Vorosilova, mert tőle szervilisebb és a főnöktől leginkább függő politikus nincs a hazában.

    Talán a törpepárt Semjén Zsoltja lehet ellenfele ebben a nemtelen versenyben.

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  7. Ilyet tisztességes kormány nem csinál. Ezt nem lehet jogállamban.
    Hatástanulmány és megfelelő idő nélkül ilyet csinálni akármilyen piaci szereplővel csak diktatúrákban lehet.
    A Nemzeti Együttműködés Rendszere 40ezer ember szájába szarik bele egyetlen nap alatt.
    Remélem ez a 40ezer mind kint lesz okt.23.-án az utcán.
    Ha nem, akkor legközelebb lázár patkány egy olyan törvénymódosítót terjeszt be, hogy aki nem a fideszre szavaz, annak elveszik a lakását.
    Ennyi, baromarcú magyarok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  8. Fura nekem ez az egész. Mintha Orbán valamiféle mártír akarna lenni, magára haragít mindenkit. Vagy megúnta az életet, és a legbiztosabb halált keresné. Mint a viccbéli Kohn, aki ‘44ben megúnta az életet, kinézte az utcán a legnagyobb nyilast, és seggberúgta. Mire a nyilas megfordult, ránézett a két fejjel alacsonyabb apró zsidóra, és felkiáltott: Úristen! Itt vannak az oroszok?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  9. Nem baj, majd az állami LOTTÓ mindent visz. Oszt annyi !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  10. Ne maradjunk tévedésben, Fórumtársak, nem a félkarú üzemeltetés tilos az országban, hanem azoknak lesz tilos, akik nem a Fideszhez kötődnek. Az életbelépéstől kezdődően az összes félkarú automata fideszpotentátok magánvagyonait gyarapítja. Oszt jónapot.
    Ugyanez lesz a trafikokkal is.
    A fidesz magánvagyonok gyarapításának lehetősége szinte beláthatatlan. A születés, a halálozás éppen az elkerülhetetlensége okán biztos pénzpiac, így a hozzá kapcsolódó – akár szenvedély, akár kényszerűség miatti pénzkiadás – begyűjthető, csak azok körét kell beszabályozni, akik engedélyt kapnak az üzemeltetésre.
    No, de ez az egypártrendszeren alapuló diktatúra lényege: mindenki másnak kuss…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  11. Kedves Barátaim!
    Mivel volt “szerencsém” közelebbről ismerni ezen Szövetség vezető tisztviselőinek egyikét-másikát, néhány dolgot szeretnék a tudomásotokra hozni (ha hiszitek, ha nem):
    1. A Szövetség vezető tisztviselői egyfajta vetésforgóban váltogatják egymás esztendők óta, s ezen “elsőáldozók” között van olyan is, aki a szervezett bűnözésre oly’ jellemző bűncselekmények okán volt hónapokig őrizetes, majd vádlott, mint “zsarolás”, “személyes szabadság korlátozása”, “kényszerítés”, stb. … őt a Fidesz ültette le, majd a szocik mosták ki, 2010 után pedig a Fidesz kárpótolta. (Hm…)
    2. A “vetésforgó” alól kizárólag ez a Schreiber a kivétel, az ő ülepe és az elnöki szék között már legalább ötödik esztendeje szárad a Technokolrapid.
    3. Ezek a “jóemberek” (mármint a főnökök) 2004-06, illetve 2007-10 között nem győzték támogatni Orbánt anyagilag, tólták a szekerét, ahogy a “csövön kifért”.
    4. A tételes havi gépadó 500 ezerre növelése előtt még valóban kb. 1200 ilyen vállalkozás volt a piacon, de elsöprő többségük emiatt bedobta a törölközőt.
    5. A “maradék”, kb. 30-40 (miután a szerver-alapú müködésre való áttérés utáni jelentős adócsökkentésekkel kecsegtették őket, meg a kinyírt “kicsik” területeinek felfalhatóságával) zsebből fizette ki a tízmillákat az újabb engedélyért, de most rá kellett jönniük: mégnagyobb halak vannak az akváriumban!
    6. Ez a 30-40 cég semmiképpen nem fogalkoztat 40 ezer munkavállalót!
    7. Bár ők is áldozatok, de igazából a már korábban lemészároltak voltak a valóban szánandóak.
    8. Így működik a játékszabályok nélküli maffia!
    9 Aki disznók közé keveredik az egye meg a korpát!
    Üdv! szendam

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  12. Ha saját viziómat tovább gondolom, és teszem fel az egyik orbán-gyerek részegen megy haza betiltják a szeszt is???

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Brüsszelben tettek panaszt a nyerőgépesek.
    Az EB már jogellenesnek ítélte a a hasonló esetet Lengyelországban!
    Már megint volt egy példa, hogy mit nem lehetne tenni és megteszik!
    Mi ez? Ki akarunk szállni?! Ha nem, akkor miért tesznek mindig keresztbe, főleg, ha még példa is van a rossz döntésre.
    A szesz és a kábszer sokkal több és nagyobb bajt okoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. T. kommentelők!
    Jó tudni, hogy csak bizonyos nyerőgépek használatát szüntette meg a Kedves Vezető, más egyéb funkciót betöltő alkalmatosságokat viszont nyerőgépnek nevezett ki. Itt az ATM-ekre gondolok. Odamegy a nyugdíjas, hogy felvegye a busás jólétet biztosító hetvenezer forintos nyugdíját és ezzel az akcióval az állam máris nyert kettőszáztíz forintot, ami fél kiló kenyéret vagy egy liter akciós tejet jelentene adott nyugdíjasnak.Persze a nyugdíjas tovább játszani nem tud, csak a következő hónapban, de az ismételt vesztése garantált.Ez nem zavarja a szegények helyzetének minden eszközzel történö javítására törekvő Kedves Vezetőt, a kormányát és hűséges beosztottjait?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. ÁLLAMBIZTONSÁGI KOCKÁZAT ???
    Azt hiszem Erre Földi – mint szakértő – adta meg a választ, hiszen ő Műveleti
    Főnök volt egykor. Szóserrint etz mondta:
    HA IGAZ A HIR, AKKOR EZ ÁLLAMTITKOT KÉPEZ, ERRŐL NEM BESZÉLHETEK!
    De az a sok barom, aki közzétette, az megszegte az államtitkot.
    Világgá kürtölték -számitva a médiára is -, hogy:
    VIGYÁZZATOK MERT LEBUKTOK.
    De hát hol vagyunk, hiszen a titkos szolgálatokat felügyelő miniszter, azaz
    Lézer(?) János hangsúlyozta többször, nyomatékkal, hogy:
    ÁLLAMBIZTONSÁGI KOCKÁZAT!
    .
    És ez az államtitkot kifecsegő BŰNÖZŐ az ország egyik vezetője.
    Pont őneki kellett felhivni az állambiztonsági kockázatot magában rejtő
    cselekménnyel foglalkozó bűnöző figyelmét. Óvta Őket a lebukástól !?!?
    .
    VAGY TALÁN SEMMI SEM IGAZ ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Túlavasúti
    Abban van az állambiztonsági kockázat, hogy a nyerőgépesek főmatadorja a debreceni Loki főszponzora. Orbán pedig a rivális Videotoné. Na most, ha az egyik – a Lokis – többet tud áldozni a csapatára, az többször nyer.
    Ha a másik csapat – Orbáné – kevesebbszer győz vagy gyakrabban veszít, Orbánt megüti a guta. Kell annál nagyobb nemzetbiztonsági kockázat, mint ha Orbán a kedvenc csapata veszítése miatt rosszkedvűen dönt vagy törvénykezik? Ugye, hogy nem!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos