Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ronai: A Costa Concordia tulajdonosa is felelős 2012. October 18. Thursday 15:40

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ronai: A Costa Concordia tulajdonosa is felelős

New York – Holly Ostrov Ronai és Peter Ronai, magyar származású New York-i ügyvédek képviselik az elhunyt Fehér Sándor prímás hozzátartozóit, akik elmondták a Costa Concorida első meghallgatása alkalmából, hogy a hajón még a halott hegedűművészt is kirabolták. A Ronai and Ronai Ügyvédi Iroda tíz károsult nevében 400 millió dollárra pereli a hajó tulajdonosát, miután a céget az első számú felelősség terheli.

Mint arról beszámoltunk, az olaszországi Grossetóban megkezdődött a Costa Concordia luxushajó balesetének bírósági bizonyítási eljárása. A 114,500 tonnás cruise ez év január 13-án futott zátonyra és süllyedt el a toszkán partoknál, 4200 utassal és a kiszolgáló személyzettel a fedélzetén. A hajón 30 ember vesztette életét a kaotikus mentés alatt, és a mai napig nem találnak két eltűnt személyt. Mivel a hajón illegálisan is tartózkodtak utasok, nem lehet tudni az áldozatok pontos számát. A hajó még mindig a partok mellett vesztegel, félig a tengerbe süllyedve.

Fehér Sándor hegedűművész hozzátartozóit, a hajóbaleset magyar áldozatának családját, és további tíz magyar túlélőt a New Yorkban élő magyar származású ügyvédek, Peter Ronai és Holly Ostrov Ronai képviselik. Megdöbbentő részleteket hoztak nyilvánosságra a hajón uralkodó pánikról és fejetlenségről. Peter Ronai lapunknak elmondta: „Ezek az óceánjárók akkorák, mint egy bevásárlóközpont. Képzeljék el, hogy minden világítás kialszik és a hangosbemondóban olaszul értesítik az utasokat, hogy maradjanak nyugodtan, csak áramszünet van. Az utasok többsége küföldi volt, nem is értették a tájékoztatást. Kicsivel később már azt mondták, hogy mindenki mentse az életét. Káosz és pánik uralkodott a hajón. Férfiak nőkön és gyerekeken gázoltak át, az emberek egymáson tapostak a sötétben.”

Holly Ostrov Ronai beszámolt arról, hogy a hajótársaság a zenészek elveszett hangszereit sem térítette meg. „Az egyik zenész alig tudja etetni a családját, a másiknak éppen a házát zálogosítják el. Fehér Sándor családjának még a zenész ellopott ékszereinek árát sem térítették meg, amelyet a halott testéről loptak le” – mondta el az ügyvéd. Az eljárás során megnézték a fedélzeti fekete doboz által rögzített videó- és hangfelvételeket. Kiderültek a villamoshálózat hibái, a személyzet felkészületlensége, amely a tulajdonos felelőssége. A hajófedélzet térképei is pontatlanok voltak. „A magyar zenészek mutatták a menekülési utakat, hogyan mentsék az embereket és használják a mentőmellényeket” – mondta el Peter Ronai. A bíró kiemelte, hogy a mentést hozzáértő embereknek kellett volna végezniük, akik vizsgával rendelkeznek, nem pedig zenészeknek. Fehér Sándor is a mentés közben veszítette életét. Peter Ronai hangsúlyozta, hogy a szerencsétlenség nem baleset miatt következett be, hanem a kapitány felelőtlensége okozta, aki elsők között hagyta el a hajót, de a meghallgatáson már hősnek nevezte magát.

A Ronai & Ronai LLP ügyvédi iroda a Costa Concordia tulajdonosai és üzemeltetői ellen 400 millió dolláros kártérítési pert indított New Yorkban a magyar áldozatok képviseletében. A keresetet a floridai Doralban székelő Carnival Corporation és olasz leányvállalatuk, a Costa Crociere ellen nyújtották be. A brit-amerikai Carnival-csoportot a világ legnagyobb óceánjáró-üzemeltetőjeként tartják számon.

[youtube 8UWu0mn4ujU]

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Ronai: A Costa Concordia tulajdonosa is felelős, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék: , , ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. …és a hös bátran elszaladt…. (Gyalog galopp)
    A hajo sulyedese orakig tartott. A legkozelebbi part volt vagy 50 m-re, mint egy uszoda hossza – van akik ki is usztak-. A mentok reszerol (nem a zeneszekrol irom azok igaz hosok) hihetetlen ez az amatorizmus….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Szomorú esemény embertelen következményekkel. :(((((
    R.I.P.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Sándoron fékezés nélkül hajtott át a kamion 2014. October 23. Thursday | AN

Éheztették a magyar szexrabszolgákat 2014. October 23. Thursday | AN

Peren kívüli egyezség Soltész Vilma ügyében 2014. September 11. Thursday | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos