Ronai and Ronai
AMERIKAI

Feudális rendszerre törekszik a kormány 2012. október 5. péntek 0:39 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Feudális rendszerre törekszik a kormány
Budapest – Chikán Attila és Mellár Tamás közgazdászok szerint a kormánynak olyan koherens gazdaságpolitikát kellene folytatnia, amely az elmúlt két évre nem volt jellemző. A két egyetemi professzor, aki az első Orbán-kabinet alatt magas kormányzati funkciót töltött be, a Menedzserek Országos Szövetségének (MOSZ) csütörtöki budapesti rendezvényén értékelte a magyar gazdaságpolitikát.
.
A hallgatóságból érkezett kérdésre, hogy a magyar kormány még ebben a választási ciklusban köt-e megállapodást a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), Mellár Tamás, a KSH volt elnöke kategorikusan nemmel válaszolt. Chikán Attila úgy felelt: nincs olyan kormánydöntés, hogy ne legyen, de olyan sincs, hogy legyen megállapodás az IMF-fel. „Én kívánatosnak tartom” a hitelmegállapodást – tette hozzá.
.
Chikán Attila, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere elmondta: a magyar gazdaság egyik legnagyobb problémája a bizalom hiánya; a gazdaság szereplői bizalmatlanok a kormánnyal és egymással szemben. A volt miniszter a jövő évi költségvetésről elmondta: „bölcs döntés volt”, hogy a kormány a végleges számok elfogadását az IMF-tárgyalások következő szakasza utáni időszakra tolta el. Szerinte helyes, hogy a kormány a túlköltekezést vissza akarja fogni és csökkenteni kívánja a költségvetés hiányát, de nem mindegy, hogy milyen eszközökkel teszi ezt.
.
Mellár Tamás kiemelte: az elmúlt két évben a kormány szokatlan gazdaságpolitikai megoldásai, az úgynevezett unortodox gazdaságpolitikai intézkedések nem álltak össze. Sőt a helyzetet nehezítette, hogy az intézkedések mögött rendre elmaradtak a hatástanulmányok. Jó cél az, hogy az államadósságot csökkenteni akarja a kormány, de ehhez szerkezeti változások is szükségesek hosszabb távon, mert a magyar gazdaság jelenlegi állapotában és szerkezetében nem versenyképes.
.
Mellár Tamás szólt arról, hogy az Orbán-kormány „nekiesett a külföldi tőkének”, ezt azonban furcsa módon felemásan teszi: miközben nem szereti a szolgáltató szektorban tevékenykedő, illetve a pénzügyi szektorban működő külföldi tőkét, addig a kifejezetten a termelésbe beruházó külföldi tőkéseket kedveli.
.
A volt KSH-elnök arra is felhívta a figyelmet, hogy ez a kormány a „kvázi feudális berendezkedést” akarja megvalósítani az országban. Rámutatott: a több évszázados hagyományok miatt erre a hűbéri társadalomra van is fogadókészség a magyar társadalom egy részében. Mint mondta: „újra meg lehetne írni Mikszáth vagy Móricz regényeit, például a Rokonokat”.
.
Arra a felvetésre, hogy milyen intézkedéseket tennének, ha volna beleszólásuk a kormányzati politika alakításába, Chikán Attila úgy felelt: a cél az lenne, hogy visszaálljon a stabilitás és a bizalom, és jelentősen korszerűsíteni kellene az intézményrendszert. Kiemelte: a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium együttműködése „totális csőd”.
.
Mellár Tamás úgy fogalmazott, hogy „minél előbb befejezném a szabadságharcot, és a hosszú távú együttműködésre helyezném a hangsúlyt a külföldi tőkével”.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +18 ( 20 szavazatból)
Feudális rendszerre törekszik a kormány, 5.0 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

27 Reader’s Comments

  1. Elcseszték.
    Vagy harminc évnyire.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  2. Ekkora fölforgatásból csak 30 év múlva lehet újra “a kockákat egy síkban látni”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  3. Geyza!
    *
    Az elcseszték – önmagában – rossz kifejezés. Ugyanis feltételez egy bizonyos jó szándékot az elkövetőről, valahogy így; jót akart, de elcseszte. Ezekből és a vezérükből a legkisebb jó szándék is hiányzik, ezért a tetteik már teljesen fedik a rossz szándék fogalmát.
    Persze, azt megjegyezném, hogy a második mondatod viszont már fizikai metaforává sűríti a mondandódat és így együtt olvasva a kettőt, számomra azt mondja, hogy “bizony jó messzire, vagy harminc évnyi, már-már visszavonhatatlan távolságra vetették, >cseszték< el sulykot".

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  4. ui.
    *
    Ez így együtt viszont már kitűnően tükrözi a FID-SS szándékait.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  5. Tudja Orbán, ha Matolcsy helyzete tarthatatlanná válik, az őt is magával söpri,
    ezt már ő sem ússza meg, sőt ezt a “fijúk” belülről sem fogják tolerálni, és akkor összeomlik az egész turulmázas, unortodoxiába mártott katyvasz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  6. Addig itt rend, béke, nyugalom nem lesz, amíg egyesült erővel meg nem lincseljük a csúti gonosz bolondot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  7. Nahát! Jó, hogy ezt is megértem. Eddig mindig azt szajkózták, hogy a jövő bizonytalan, a múlt, az biztos. Vagyis:
    - a rabszolgaság nem volt jó, mert a termelőerők nem voltak érdekeltek, jött helyette
    - a feudalizmus, de az sem volt jó, mert a termelőerők ott is elégedetlenek voltak, ezért:
    - kialakult a kapitalizmus, mert az jó volt és EGYÚTTAL
    - fasizalizálódtunk Horthyval, mert azok a liberális, kommunista, szabadkőművesek
    mindent elrontottak, ezért
    - birtokukba vettek Hitler parancsára a fasiszták és Horthy tovább vezetett, több
    millió ember “feleslegesé” vált, majd szánom-bánomot jászva ki akart ugrani a
    nem tudom miből (itt már a részeges ügyvéd kiugrási gyanúja is felmerül), de
    a kiuGrás csak a fia szőnyegbesegitése után csak neki sikerült a hatalomból, mert
    - jött Szálasi fejlettebb fasiszta azaz Hungarista rendszerével, bizonyitotta, hogy
    eddig nem tudtuk ki az igazi magyarok
    - ezután jöttek a szövetségesek, a szovjet csapatok FELSZABADITOTÁK A
    MÉG ÉLŐ EMBEREKET és elhozták igéretként a kommunizmus árnyékát.
    - ez meg a még megmaradt termelő erőinknek nem tetszett, az árnyék is eltűnt
    - rendszert váltottunk felragyogott a nap, ölünkbe hullott a demokrácia, igen ám
    de ki tudta mi az, hiszen eddig is azt mondták, hogy úgy megnövekedett, amilyen
    még sohasem volt. (sajnos az elültetett kolbászmag még nem sarjadt ki, nem látható a belőle “magától” kinőtt kerités!) nagy a baj tovább elégedetlenkedünk,
    már azt is elfeledjük lassan, hogy mi az a termelés, az erőről nem is beszélve.
    Nem tudja valaki, hogy az orszgában minek a termelőerő?
    .
    Ilyen előzmények után megforditani akarják a szemléletet. Viktor piktor elődjéhez hasonlóan restaurálni kezdte a palettát. Rájött, hogy a megszerzett főhercegi birtokkal régen a cim is járt. Sajnos arra is ráeszmélt, hogy a cimek, rangok nem
    valók a demokráciában, mások ezt már régen helyeselték.
    - a korszerűsitett feudalizmus megalkotása szakadt a nyakunkba, mivel előzőleg
    már visszalakult a korszerű fasizmus rendszere, mely könnyedén ötvözhető
    a feudalizmussal.
    Igy válik országunk lassan de bizonytalanul FEJLŐDŐ FEUDÁLFASIZMUSSÁ.
    .
    iGY AZUTÁN NYUGODTAN MONDHATJÁK A FIDESZ VEZETŐI, HOGY A MÚLT
    A BIZONYTALAN, A JÖVŐ A BIZTOS. MÁR HOGY ŐK AZT AKARJÁK.
    .
    REMÉLEM EHHEZ A DEMOKRATIKUS TERMELŐERŐKNEK IS LESZ
    NÉHÁNY SZAVA. PL:
    VIKTOR TAKARODJ! HORDÁDDAL EGYÜTT A FEJLŐDÉS ÚTJÁBA ÁLLSZ !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  8. Nagyon óvatosan kritizálnak az urak. Persze nem lehet számukra könnyű döntés a gerincük felvételéről elvégre mindketten jó ideig húzogatták azt a felcsuti szerszámot. Nyilván az jár a fejükben hátha beleülhetnek még egyszer kormányzati Audikba, az pedig egy szép kényelmes kocsi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. Ezt a problemåt mår csak nep tudja megoldani, csak mår legyenek elegen az øsszefogås alatt meg akkor is, ha a pårtok nem hajlandoak egyutt masirozni.
    Akkor lesznek uj pårtok, de vegre be kell fejezni ezt a remålmot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  10. Eddig három ember mert a széllel szembe pisálni jobb oldalról ,ezek szerint a többi gerinctelen vagy megfélemlített agy mosott hülye.Mindig meglep amikor jobb oldalról nem a demagógija meg a baromságokat hallom hanem olyat amit meg tudok érteni és helyesnek tartok.Olyan ország kell ahol jobb és bal oldal le tud ülni és meg tud egyezni az ország érdekében , aki erre képtele mint Orbán , Jobbik vagy bárki annak helye itt ebben az országban nincs.Már nincs mit eladni most már vissza kell venni a rokonoktól amit politikusokhoz köthető maffia megállapodások alapján kaptak.utána lehet az országot újra építeni , nem pedig , a haveri hátországot támogatni állandóan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  11. A nyerőgépes ügynek nem a legfontosabb következménye a fociháború. Még a “családi kasszák védelme (Uramisten, el kell ásnom a kasszámat, mielőtt megvédik!) is csak annyiból érdekes, hogy rámutat arra a primitív, ásatag szemléletre, amellyel a kormány át akarja nevelni az ő népét. A történet annak baljós előjel, aki bármire, de vállalkozni akar Magyarországon. Azt mutatja meg a reménybeli befektetőnek, hogy akár egyetlen nap leforgása alatt – tudjuk, itt eltelt pár hónap – semmissé teheti a vállalkozását, elveheti vagyonát, megélhetése forrását. De élnek itt még jónéhányan, akik emlékeznek 1948-ra! Édesapám 1947-ben vette át a nagybácsi üzletét – akkor már zajlott a bankok, nagyvállalatok államosítása. Apu kifizette a bácsi összes adótartozását – nagy lóversenyjáró volt az öreg. A bátyja figyelmeztette, hogy ne nagyon invesztáljon, mert az államosítás nem áll meg. Á, a kicsiket nem bántják – legyintett apám.
    Életem első emléke, egy 1952-es júniusi nap. Az üzletben szünnap volt, apu ilyenkor ment a Dandár utcai közfürdőbe (az üzlet mögötti lakásban nem volt fürdőszoba). A viceházmesterné két ballonkabátos úrral kopogott be. Anyuval kinyittatták a boltot, leltárba vettek mindent, még a konyhaasztal alatt lévő két szódásüveget is, aztán lezárták, lepecsételték az ajtókat.
    Apu két évig nem kapott állandó munkát a vendéglős mesteri oklevelével sem. Akkor négyen voltunk, a húgom 1955-ben született. Anyu mindent megtett, hogy felszínen tartsa a családot: otthon nylonharisnyát gombolyított, dolgozott a csepeli almaválogatóban, állandó éjszakai műszakban takarított, hogy napközben velünk, gyerekekkel lehessen. Apu soha többé nem állt lábra. Gyakran betegeskedett, bár elvállalt minden munkát, segédmunkás volt, a rossz lábával rakodó, meg ami adódott.
    Hát ilyen emlékek rémlenek fel sok magyarban, amikor arról hall, hogy valakinek a cégét egyetlen tollvonással megszüntetik. Lehet mondani, hogy fúj, másokon gazdagodó kapitalisták! Csakhogy 1947-ben is úgy kezdődött, hogy a nagyhasú, szivarozó bankárok ülnek a pénzeszsákokon, és szívják a szegény nép vérét! Aztán sor került apu kiskocsmájára, a szomszéd borbélyüzletére, a Kónya bácsi suszterájára

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  12. Látod Kordon Bued ?
    Milyen mélyértelmű egy filozófus is vagyok én ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Hello FIDESZ ! Rátok is vonatkozik . ” Elkurtuk nem kicsit,nagyon ! “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. Nem ertem hogy a mindenben felsobrendu, unortodox, nobeldijasokkal megaldott magyar tomegnek minek kel a kulfoldi toke, vagy az IMF kolcson. Hat meg snincs eleg esz (toke, kurazsi) hogy magyar anyagbol oldjak meg a magyar problemat. Nem olyan ez mint az arab orszagok, akik USA tamogatasabol elnek ( anelkul ehen haltak volna) aztan pedig az elso adando alkalommal beleharapnak a segito kezbe.
    A kecske mag a kaposzta tortenetet nem lehet sokaig hozni. Akecske megdoglik a kaposzta megrohad… vagy pont ez a cel ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  15. A fidesz nem egyszerűen feudális rendszerre törekszik – az itt még a szocializmusban is megvolt, mindenki emlékszik a vidéki kiskirályokra.
    Most csak hivatalossá teszik ezt a sunyi feudális rendszert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  16. Miért nem ez a kettő szakember valamelyike ül az Eltolsi helyén?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. talalom 2012. október 5. péntek 23:49
    Nagyot fordult ám azóta a világ. Egy barátom össze kuporgatta a család
    örökségét és nyitott egy kis vegyesboltot a szuterénban (régen az ilyent
    szatócsboltnak hivták).
    A környékből mindenki oda jár, mert a legközelebbi 5 km-re van. Volt
    ugyan több is, de a jó – vásárlói szokás szerint – hetente 2-3 szor
    feljelentették őket mindenféle indokkal.
    Jöttek is klf szervektől ellenőrizni. Egy feljelentés után néha két-három
    ellenőrző brigád állapithatta meg, hogy hiába erőlködnek nem találtak a feljelentés tárgyának megfelelő hibát. Na de, ha már kiszálltak, nem mehettek üres kézzel, hiszen igazolni kellett a kiszállási dijat. Igy mindig “találtak” 20-50 ezer Ft büntetésre alkalmat. Sajnos ezt a barátom nem hitte el.
    .
    Ő jóhiszeműen azt hitte, hogy az nem igaz. Ő nem ad a pletykára.
    MAJD Ő MEGMUTATJA, HOGY NEM IGAZ AZ ELLENŐRÖKRŐL TERJEDT
    PLETYKA: Mondhatnám ráfizetett másfél év alatt “sikeresen össze gyüjtött”
    1/2 millió Ft körüli veszteséget.
    Ez azonban a probléma egyik fele. Ugyanis a jó vásárlói ennek a büdös
    kizsákmányoló burzsuj komcsi zsidónak nem volt olyan létező, vagy nem
    létező rokona akit naphosszat ne emlegettek volna a miatt, hogy nem
    hajlandó hozomra, hitelbe kiszolgálni a vásárlói nagy részét.
    .
    IGY MÁRA MÁR A BEZÁRÁS ELŐTT ÁLL. CSAK AZT NEM TUDJA,
    HOGY AZ ADÓT ÉS A FELSZÁMOLÁS KÖLTSÉGEIT MIBŐL TUDJA
    KIFIZETNI, HISZEN NINCS MÁS JÖVEDELME, LEGFELJEBB A MEGSZŰNT
    ROKKANT NYUGDIJA LETT VOLNA, AMIT MOST VETTEK EL.
    VIGASZTALÁST IS NYERT KESERVÉRE, MERT MEGIGÉRTÉK NEKI, HOGY
    NE FÉLJEN NEM KELL AZONNAL FIZETNI, RÁTERHELIK AZ INGATLANÁRA.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Igen.
    Minden szempontból a feudális rendszer visszaállítása történik.
    A hely kevés hozzá, hogy részletesen felsoroljuk, de ez volt az eredeti céljuk.
    Egyelőre a félfeudális Horhy rendszer restaurációja zajlik, majd a Kiegyezés polgári vívmányait vonják vissza, s végül pedig ‘48 polgári elemeit teszik semmissé és már jöhet is a nagybirtok a kutyabőrrel, deressel, azt követően pedig a pallos jog hitbizományban lesz örökölhető – de kizárólag a magyar újnemesség számára. [ Mely nemesi rend szervezése épp a napjainkban zajlik. Már csak az a kérdés, hogy az Árpád-házat miként kívánják feltámasztani...]

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  19. A feudális rend szerintük már megvalósult:
    Most hallotam a tévében, hogy az “emberi erőforrások minisztere” az aradi vértanúkról megemlékezve azt mondta, az arisztokráciának akkor is az volt és MA IS AZ a kötelessége, hogy kiálljon a nemzet mellett. (Nem szó szerinti idézet, de az arisztokrácia jelen idejű említése igen.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  20. Nadeha ez kell a hülye muzsikoknak ?
    Lehet hogy hiányzik már nekik nagyon az ” első éjszakának a joga ” elnevezésű jogintézmény.
    Meg a kerékbetörés.
    Ilyen a magyar suttyó paraszt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  21. Ego
    Úgy látszik KÁder János átminősitette magukat (p)arisztokráciává.
    Jó lenne tudni milyen államforma elnökének képzeli magát?
    Eddig nem deklarálták, hogy azt az államfomát deklarálták
    ahol ARISZTOKRÁCIA létezik.
    Akkor ajánlom nézzétek meg hová jutottunk e demokraturában.
    .
    Az oligarchia uralmáról és egy új nemesség szükségességéről
    http://www.polgariszemle.hu/app/interface.php?view=v_article&ID=178
    .
    Ugyanis az arisztokr|cia mellett az oligarchia tulajdonképen a leggazdagabb kevesek kormányzatát jelenti.
    .
    De javasolható még egy felnőtt továbbképzési anyag az arisztokrácia és
    a demokrácia viszonyával kapcsolatban:
    http://epa.oszk.hu/01200/01251/00002/pdf/fef_szemle_200801.pdf
    .
    Káder János – talán először – ELSZÓLTA MAGÁT !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Műtét után bemegy a beteghez az orvos, és azt mondja:
    - Van egy jó és egy rossz hírem. Melyiket mondjam először?
    - A rosszat.
    - A rossz hír, hogy tévedésből a jó lábát vágtuk le.
    - Na és mi a jó hír?
    - Gyógyulni kezd a rossz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  23. kis csúszással,azé’ raeszmélnek arra, amit a Bartus Laci már fél éve profétikusan felvázolt.suttyo paraszt minden magyar.hullarablok.genetikusan alattvalok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Ezután jó lenne, ha nem szídnátok a proletárdiktatúrát. Akkor legalább teljes volt a foglalkoztatás és mindenki jókedvűen dagonyázhatott a pocsolyában a hajléktalanoknak ott volt a munkásszállás, Annyit meg mindenki keresett, hogy a napi betevőre jutott. Nem élt létminimum környékén négymillió, és ezek közül mélyszegénységben többszázezer honfitársunk, és senki nem fagyott halálra fűtetlen lakásában.. Házat, lakást építeni akkor is csak hitelből tudtunk, de a kamat garantáltan három százalék volt. Kádár elvtársat pedig talán még a pápa is megáldotta, de ha ő nem, a Paskai biztosan. Dícsértessék! Regisztrálni sem kellett, mindenkinek megvolt az általános titkos választójoga, sőt hazafias kötelesség volt elmenni szavazni, és nem igaz hogy egy pártra, mert nem a pártra szavaztunk, hanem a hazafias népfrontra, ami az egész nemzetet képviselte.Hehe! (kivéve engem). A másfélmillió tudatlan vadbaromtól nem kértek iskolai bizonyitványt, sőt még meg se alázták őket. Egyetlen miniszter sem díísérte az arisztokráciát, – mint most a balog tiszteletrenemmétó úr. Most már többmillióan mondják, sőt biztosak benne, hogy a proletár- jobb volt mint a mostani fasiszta diktatúra. Mi még ingyenesen tanulhattunk még az egyetemeken is, Gyerekeink , vagy unokáink viszont magas sarcot fizethetnek, ami nem tandíj, de életük hátralévő részére eladósítja őket. Létrejön az új nemzeti osztály, az adósrabszolga értelmiség. Persze külhoni ifjú nemzettestvéreink ingyenesen tanulhatnak az adóforintjainkból támogatott magyar magánegyetemeken. Ez a diktatúra még a Mussoliniénál is szörnyűbb, mert az legalább a gazdaság fellendülését hozta, (a Hitleré is) a mostani pedig csak tovább zülleszti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Tegnap halottam a Tv-ben,hogy lengyelország megszállása után a Német parancsnokság csak alapműveletek tanítását engedte az országban.számolni csak százig tanulhattak, fizika kémia történelem nem létezett.Iszonyú,hogy egyes típusú iskolákba Magyarországon is ezt akarják bevezetni.Tehát nekünk is csak proli kell otthon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Mellár Tamást árulónak tartják a Fidesznél 2012. február 22. szerda | AN

Gyártják az összeesküvés-elméleteket 2011. november 25. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos