Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tiltakozik a Huawei és a ZTE 2012. October 10. Wednesday 10:55 | AN Forrás: MTI

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tiltakozik a Huawei és a ZTE
Washington/Sanghaj – Megalapozatlannak nevezte és tagadta azokat a vádakat a Huawei és a ZTE kínai távközlési óriáscég, hogy berendezéseik használata nemzetbiztonsági kockázatot jelentene az Egyesült Államokban – jelentette kedden a kínai sajtó.
.
A két vállalatot az amerikai képviselőház titkosszolgálati állandó bizottsága nyilvánította nemzetbiztonsági kockázatnak hétfőn, 11 havi vizsgálódást követően. A bizottság a kormánynak és az amerikai vállalatoknak azt javasolta: kerüljék a két vállalat berendezéseinek használatát.
.
Az „alaptalan vádaskodás” teljes mértékben ellentmond a technológiai és gazdasági realitásoknak, amerikai munkahelyeket veszélyeztet, nem használ a nemzetbiztonságnak, ráadásul „a valós kiberfenyegetéseket elhárító közös kezdeményezéseknek, együttműködésnek is kárára van” – fogalmazott Bill Plummer, a Huawei amerikai leányvállalatának külkapcsolatokért felelős alelnöke a keddi China Daily napilapban.
.
A ZTE „precedens nélküli mértékben” együttműködött az amerikai hatóságokkal a vizsgálat során, tényekkel bizonyította, hogy Kína egyik „legönállóbb, legátláthatóbb” vállalata, a felszerelései pedig biztonságosak – idézi a ZTE reagálását a sina.com hírportál. A telekommunikációs óriás azt javasolta: ahelyett, hogy a kínai cégeket támadnák, terjesszék ki a vizsgálódást az iparág összes képviselőjére. „A legtöbb amerikai telekommunikációs felszerelést Kínában gyártják, azokat is, melyekkel nyugati cégek kereskednek” – fogalmaz a ZTE.
.
A China Daily által a témában megkérdezett szakértő szerint a hétfői döntésnek politikai gyökerei vannak, ez a kemény hang szavazatokat érhet az elnökválasztási kampányban. A kínai vállalatok fejlődésével és globális térnyerésével mind több kereskedelmi vita várható a fejlett iparágakban – mondta a lapnak Huo Csien-kuo (Huo Jianguo), a nemzetközi gazdasági tudományos társaság és a gazdasági együttműködésért felelős szervezet elnöke.
.
A Huawei a világ második legnagyobb telekommunikációs felszereléseket gyártó vállalata, a ZTE pedig a negyedik legnagyobb mobiltelefon-gyártó.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Tiltakozik a Huawei és a ZTE, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék: , ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Nekem is az a benyomásom, hogy politikai indíttatású a támadás.
    23 éve még élt a COCOM lista teljes mélységében – a politikusok később elfelejtették, hogy miért is volt?
    Talán korábban ébredhettek volna, hogy helyesen értékeljék a cost/benefit mérleget az euroatlanti humán erőforrás és a biztonság ára vonatkozásában.
    :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Nem lehet kínai szélerőmű Oregonban 2012. September 30. Sunday | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos