Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kiadták Abu Hamzát az Egyesült Államoknak 2012. október 7. vasárnap 0:01 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kiadták Abu Hamzát az Egyesült Államoknak
London – A brit hatóságok szombat hajnalban útnak indították az Egyesült Államokba Abu Hamza radikális iszlám hitszónokot és több társát, akinek kiadatását alig néhány órával korábban hagyta jóvá jogerős végzésével a londoni felsőbíróság. Oregonban szervezte az al-Kaidát az egyiptomi születésű brit.
.
Hamzát az amerikai hatóságok egyebek között azzal vádolják, hogy a nyugati parti Oregon államban kiképző tábort próbált létesíteni az al-Kaida terrorhálózat megbízásából, emellett közreműködött egy másfél évtizeddel ezelőtti jemeni emberrablásban. A jemeni hatóságok túszmentő kísérletében annak idején négy nyugati fogoly – köztük három brit – meghalt.
.
Hamza szombati kiadatásával többévi jogi huzavona zárult le.
.
Az 54 éves, egyiptomi születésű Abu Hamza el-Maszrit – eredeti nevén Musztafa Kamal Musztafát –, aki házassága révén jutott azóta megvont brit állampolgárságához, még 2006-ban hét év fegyházra ítélték Nagy-Britanniában, egyebek mellett gyilkosságra történő felbujtás miatt.
.
.
Hitszónok követőkkel és londoni busszal
.
Abu Hamza kiadatását azonban az amerikaiak is kérték, és ezt egy alsóbb fokú londoni bíróság 2008-ban jóváhagyta, Jacqui Smith akkori brit belügyminiszter pedig szignálta is a kiadatási rendeletet.
.
A prédikátor ügyvédei azonban megfellebbezték a döntést, azon az alapon, hogy az amerikai kiadatási kérelem egyes bizonyítékok szerint kínzással kicsikart tanúvallomások információira épült.
.
Ezután hosszas jogi procedúra kezdődött, amely végül eljutott a strasbourgi emberi jogi bíróságig. Az európai jogi fórum azonban a múlt hónap végén úgy döntött, hogy a kiadatásnak nincs akadálya.
.
Hamza ügyvédei még egy utolsó halasztási kísérletet tettek a londoni felsőbíróságon, ám ez a fellebbviteli fórum pénteken végleg lezárt minden további jogorvoslati lehetőséget, és úgy döntött, hogy a hitszónok – négy, Amerikában ugyancsak körözött társával együtt – kiadható az Egyesült Államoknak.
.
.-
Akik kiadatása ellen demonstráltak
.
A brit belügyminisztérium a végzés kihirdetése után szinte azonnal intézkedett. Abu Hamzát és társait rendőrségi konvojjal a brit királyi légierőnek a kelet-angliai Mildenhallban lévő támaszpontjára szállították, ahol az amerikai igazságügyi minisztérium repülőgépe várta őket – a BBC értesülése szerint már kedd óta. A Scotland Yard a légitámaszponton átadta a gyanúsítottakat az amerikai igazságszolgáltatás illetékeseinek, és a repülőgép hajnalban elhagyta Nagy-Britanniát.
.
Amikor Abu Hamzát 2004-ben őrizetbe vették, londoni otthonában a Scotland Yard háromezer audio- és hatszáz videokazettát talált. Ezeken hallható volt egyebek mellett, amint Hamza felszólítja híveit: ha szükséges, „konyhakéssel vagy akár patkányméreggel” is irtsák a hitetleneket. Prédikációin elhangzott az is, hogy Hitler a zsidók megérdemelt „isteni büntetése” volt.
.
Hamza lakásán találtak egy jegyzetfüzetet is, amelyben támadási célpontként volt megjelölve a londoni parlament híres óratornya, a Big Ben, valamit a párizsi Eiffel-torony és a New York-i Szabadság-szobor is.
.
.
Mostantól az amerikai igazságszolgáltatással néz szembe
.
A félszemű és félkezű – hiányzó keze helyén egy hatalmas kampóban végződő művégtagot viselő – Hamza az észak-londoni Finsbury Park mecsetjének vallási elöljárója volt, de gyújtó hatású prédikációi miatt a mecsetet fenntartó iszlám alapítvány már 2003-ban eltávolította.
.
A londoni mecset közösségének tagja volt egykor több öngyilkos merénylőjelölt is, köztük az azóta életfogytiglani börtönre ítélt Richard Reid, aki 2001 decemberében a cipőjébe rejtett robbanóanyaggal próbált elpusztítani egy Párizsból Amerikába tartó repülőgépet, és Zacarias Moussaoui, aki az FBI szerint a 2001. szeptember 11-i merényletsorozat részvevője lett volna, ha előbb őrizetbe nem veszik.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Kiadták Abu Hamzát az Egyesült Államoknak, 4.5 out of 5 based on 4 ratings

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. Én komolyan nem értem, az ilyen retardált állatokat miért nem lehet gyorsított eljárással kivágni a kontinensről is, vagy elrakatni láb alól mondjuk az MI5 segítségével, hogy az UK- nál maradjunk…
    .
    Ahogy az összes követőjét, meg az ilyen fekete lepedőbe csavart, táblákat tartó majmot is.
    .
    Ezek egyszerűen pofánh…gyozzák az UK- t (meg lényegében az egész euro- atlanti világot is), és röhögnek a hatóságokon, melyek nem hogy le nem zúzzák az első ilyen megnyilvánulásakor, de még tenyésztik is ezt a szubhumán fajt; állami pénzeken élnek ugyanis, többnyire.
    .
    Angol munkatársaim szemében, mikor ezt a műsort a napokban élőben néztük, haragot, és egyben qrva nagy szégyent is láttam. Beszéltem némelíikkel, nem is tévedtem, pontosan ezt érezték. Haragot, és szégyent. Amiért a kormányuk ezt a gyilkos pestist nem hogy eltakarítaná, de még táplálja is.
    .
    Wazze, a Királynő személyesen akadt ki, mondván, nem hiszi el, hogy nem lehet ezzel tenni valamit… na igen. Egy egészséges társadalomban egy ilyen prehumánt, mint ez az abu kiakqrvaaannya, felkötnék.
    .
    A fejlett országok meg segélyt, szabad mozgást adnak nekik, miközben ezek fröcsögő nyállal, kapálódzó végtagokkal, izzadó pofával, és gondolom, valamiféle szexuális kielégülés kíséretében őrjöngenek.
    .
    Jaj, szegény Európa…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  2. A félszemű és félkezű ….meg féleszű… Sátán fajzat!
    Nagyon vigyázniuk kel a Nyugati országoknak hogy kit engednek be az országba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  3. Nem felel meg nekik a nyugati demokrácia? Kapnak 30 percet csomagolni, aztán húzzanak innen, amíg jól van dolguk. Várja őket az egész arab világ, ott biztosan nem fogja őket zavarni senki, vagy ha mégis, akkor majd megüzenik a többieknek, hogy tévedtek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  4. Ki emlekszik arra, amikor a Kozertben het forint hetven volt tiz deka teliszalami? Az a kozertes meg egy kessel egeszen vekony, szinte atlatszo szeletekre vagta, mielott feldobta a merlegre egy zsirpapirra…
    Ha a rendkivul szimpatikus Abu Hamza csak egy fokkal jobb elbanasban reszesul mint a kozert-szalami, akkor az egesz kiadatas ertelmetlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  5. Világos korlátokat kell szabni az iszlám hívők “vallásgyakorlása” elé – aki áthágja, azt azonnal kitoloncolni. :((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  6. Elküldeném Boszniába taposóaknát keresni. Ott aztán robbantgathatna kedvére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  7. érdekesek a kommentek. ma még csak dühös, ingerült és aligha emberi megszólalások. holnap tettek? ahogy látom, nem sok különbség van a megszólalásokban abu hamza és a magyar gyűlölködők között. hamza az iszlám okán, európa ellen szónokolt. a megszólalók fordítva. a gyújtó hangó szavak hasonlóak. nagyon is azonosak. megölni, felgyújtani, felszeletelni, kiirtani…. mitől lett mindenki állat? nem védem, sőt! elítélem amit tett hamza. de elítélem azokat is akik hasonló szavakkal gyűlölködnek. sőt! felszólítanak, híveket toboroznak. bűnözők ők is, ugyanúgy mint az iszlám bűnözők.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -14 (22 szavazatból)
  8. langos
    Most akkor szégyelljem magam, mert hasonszervi gyógymódot kívánok ennek a humanoidnak? Azért van némi különbség. Mi itten nem szórakozásból gyilkolunk máshitűeket válogatás nélkül. Nekem például van rendes foglalkozásom, és a legszívesebben azt végzem. Nem pedig robbantgatok. Az ilyen alak nem való kultúremberek közé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  9. “…ahogy látom, nem sok különbség van a megszólalásokban abu hamza és a magyar gyűlölködők között….”
    .
    langos:
    .
    - Ha beszélnél olyan emberekkel, ha olyanok között élnél, akiknek naponta kell végignézniük saját (egyébként rendkívül erős) államuk töketlenkedését, a NO GO zónák több százezresre hízását, az iszlámbűnözést, és az egyre pofátlanabb iszlámnáci milliókat…
    .
    VAGY egyszerűen csak eleget tudnál ezekről a dolgokról, akkor nem írnál ilyet.
    .
    Azon kívül, nehogy már az ilyen prehumánok őrjöngésére valamiféle finomkodó reagálásokat várjál… nehogy már egy lapra tedd az iszlámnáci elmebeteg őrjöngését, meg az erre adott egyetlen lehetséges választ, a haragot és a gyűlöletet!
    .
    OK, az marhaság, hogy “szeleteljük fel”, meg ilyenek, de az már nem, hogy ezt a tetves söpredéket ki kellene takarítani minden civilizált országból, és többé soha be nem engedni őket sehová. Őrjöngjenek, tomboljanak, ábrándozzanak mások tömeges kiirtásáról – a saját sz…rfészkeikben, de ne a civilizált országokban! Főleg úgy, hogy ezzel együtt ezek az országok hatalmas összegekkel segélyezik ezt a szemét népséget, mert hát “az jár nekik”!
    .
    Talán nem tudod, de egészen elképesztő, ami Észak- Nyugat Európa nagyvárosaiban megy. Ez a bestia, akit sok év töketlenkedés után az UK kivágott végre, csak egy a sok ezer, egy az egyben ugyanilyen pszichopata iszlámnáci népvezér közül, és akkor a híveik, támogatóik millióiról nem is írtam még egy szót sem.
    .
    Én pl. nem értem, miért köteles eltűrni a brit állampolgár, hogy tetvesszakállú, összenőtt szemöldökű, ápolatlan, rongyokba burkolt majomemberek tömegei menetelhessenek a nagyvárosaik utcáin, és jól láthatóan valamiféle szexuális kielégüléshez hasonló extázisban ordíthassanak, gyalázhassák a brit államot, a lakosságot, DE MÉG A KIRÁLYNŐT IS!!!
    .
    Miért köteles eltűrni az átlag francia, vagy dán állampolgár, hogy ezek a férgek néha, amikor nagyon elgurul a gyógyszerük, napokon át felgyújtsanak egy fél várost, háborús zónává változtassák a települést, nőket, gyerekeket támadjanak meg, autók ezreit verjék szét, stb. Mindezt a hatóságok előtt, akik nem tesznek semmit ez ellen?
    .
    Miért, magyarázd meg! Miért kell ezt eltűrni?
    .
    És akkor mi az, hogy aki minderre tehetetlen dühében csúnya szavakkal reagál, az “nem is jobb, mint a majomemberek”?
    .
    Meg tudod ezt magyarázni?
    .
    E.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  10. Befogadják ezeket a lényeket, aztán ezek a lények akarják megmondani új hazájukban mi a helyes….
    Adj az “idegennek” szállást, oszt kitúr a házadból! Hát ez megy!
    Angliai metró robbantásban is betelepültek gyerekeik voltak a tettesek!
    Franciaországban is nagy károkat okoznak – miért nem mennek vissza a hazájukba, ha nem tudnak alkalmazkodni az európai élethez!
    Nekünk is van itt egy ilyen lényünk, mi beléptünk egy klubba, ahova önként jelentkeztünk, aztán osztogatja a sallereket, kokikat – furcsa gondolkodásmód, enyhén szólva!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Remélem, megrozsdásodik cellája ajtaján a lakat.
    Ahogy USA igazságügyi rendszerét ismerem, jogosan minimum ötven évet kap – háromszor.
    Valamennyi ilyen állattal így, vagy még drasztikusabban kell eljárni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. Taliga:
    .
    - Én is remélem, de ez nagyon kevés.
    .
    MIND ki kellene vágni a civilizált országokból, nem csak egy- két fővezért lesittelni (a több ezer euro- atlanti iszlámnáci fővezérbül) egy luxusbörtönbe életfogytra.
    .
    Ezzel ugyan a legnagyobb főnökök egyike ki lett iktatva, de maradt több tízezer ehhez hasonló, plusz több tízmillió lelkes támogatójuk, potenciális tömeggyilkos terroristák tömegei, ezernyi terrortoborzó központ (az úgynevezett “mecsetek”), stb.
    .
    Szóval, ez nagyon karcsú így önmagában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  13. csakén:
    .
    “…miért nem mennek vissza a hazájukba, ha nem tudnak alkalmazkodni az európai élethez…”
    .
    Ezért:
    .
    hátétépé://archive.frontpagemag.com/readarticle.aspx?artid=4476
    .
    És ezért:
    .
    http://archive.frontpagemag.com/readArticle.aspx?ARTID=4475

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  14. Aki egyetért a gyilkossal az maga is gyilkos. A terroristakat nem kell embenek tekinteni ahogyon ok sem tekintik embernek az áldozataikat. Az ugyvedeket pedig hazugsag es az igazsag kiderítésének akadalyozasa miatt be kellene perelni es utana elitelni oket. Persze az ugyved kockazat nelkul hazudoznak, igy aztan konnyu nekik….
    A terrorizmus ezen formaja gerilla haboru, haboruban pedig az ellenseget fel kell kutatni is likvidalni, nem pedig emberjogi csurés csavarással játszadozni. Halál a terroristákra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. “…Halál a terroristákra…”
    .
    - Az biztos, de mi lesz a közvetett és közvetett támogatóikkal, legyen az náci, szélsőbalos, ultraliberális multimilliárdos unatkozó agyhalott “békeharcos”, iszlamista, stb?
    .
    Ez az euro- atlanti civilizáció legnagyobb kihívása, ahogy nézem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  16. Langos, te itelsz es elitelsz mert humanus jo lelek vagy. En nem akarok jo lelek lenni, es a humanitasomat csak az emberi lenyekre terjesztem ki. A verzo szived nem engedi, hogy kulonbseget tegyel egy felhaborodast kifejezo extrem velemeny es a kinhalal sugalmazasa kozott. A moszlem terroristaknak rengeteget segit es a vilagnak ugyanannyit art az attitud, amivel sajnos sokan nem akarnak differencialni a terrorista gyilkosok es az aldozataik kozt.
    A tiedhez hasonlo gondolkodasmod dominalja a US kozvelemenyt is, ezert ez a leny majd TV-t nez a bortonben, teljes egeszsegugyi ellatast es fogorvosi kezelest kap, es egy kis szines szonyeget, amin naponta otszor negykezlabra allhat, hogy a vallasgyakorlasi jogai sem csorbuljanak. Ezek a tenyek. Az en frusztralt teliszalami fantaziam soha nem fog megvalosulni, mert mi masfajta emberek vagyunk. Ok meg nem tetovaznak a kegyetlenkedessel, amikor modjuk van hozza. Langos, tudom, az itelkezesed az embersegedbol fakad, de nekem az az allaspontom, hogy begyurheted a farzsebedbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  17. Itt nem emberségről meg embertelenségről van szó, hanem arról a szabályrendszerről, ami részben az ártatlanokat, részben az egyébként törvénytisztelő polgárokat, de még a bűnösöket is védi, többek között engem, téged és őket is. Ezért nem lehet a bűnösnek ítéltekkel sem akárhogyan bánni. Ez nem “vérző szív”, gyengeség, vagy álszentség kérdése.
    langos véleménye (vagy provokációja) lehet álszent, lehet, hogy egybemossa a gyilkost az áldozattal, de van benne egy erkölcsi figyelmeztető mozzanat: próbáljuk meg gyűlölet nélkül értékelni és feldolgozni, ami történt. (A magam részéről úgy gondolom, hogy a gyűlölet torzítja és rombolja a lelket, de néha elkerülhetetles, sőt, néha szükséges. Nem is leszek bodhisatwa.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  18. “langos” megint egy ultraliberális aki kimagyarázza a gyereket az anyjából!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. Egyszeruen a vaskampos kezet a ket szemgyoke koze nyomnam,egyszer es mindenkorra ,aztan a vaskampot kifuggesztenem valamelyik mecset ajtajara mint elrettento peldat,de a mindenkori angol politikusokat is akik elturtek evtizedek ota a szelsoseges muszlimok garazdalkodasat Angliaban,megnyuhaszkodtak a felelemtol meg a liberalis teveszmektol…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. langos

    vaze, te normális vagy.? Hogy tehetsz egyenlőségjelet a kettő közé???
    A javaslatom a következő: Minden ilyen abu al baromnak pontosan annyi joga
    legyen európában és annyira kelljen tiszteletben tartani az európai szokásokat
    öltözködést stb…. ,amennyi megillet egy európait,mondjuk szaud-arábiában.
    Annyira legyünk velük toleránsak a kereszténység elleni uszitással kapcsolatosan,amennyi jog megilletne egy európait Rijádban vagy Mekkában
    ha éppen kedve támad szidni az iszlámot.Tényleg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  21. LANGOS :
    Maga ugye hülyének méltóztatik lenni ?
    Nem baj az , ha kezelteti magát.
    Kérdezze gyógyszerészét , orvosát…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Oh szűkkeblű honfitársaim.
    .
    Lelkemet szomorúság árnyazza, látván, hogy restek vagytok fel-s-elismerni az iszlám eme nagyszerű gyermekének erős hitét.
    .
    Nézzétek: ő még az elveszített keze helyén is félholdat visel. Hite jelét.
    .
    Hány kezetlen európait, Krisztusban testvérünket láttatok már az elveszített keze helyén keresztet hordani?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos