Ronai and Ronai
AMERIKAI

Új biztonságiakat keres az atomerőmű 2012. szeptember 30. vasárnap 23:30 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Új biztonságiakat keres az atomerőmű
Knoxville, Tennessee –Mint jelentettük, két hónappal ezelőtt magukat békeharcosként meghatározó aktivisták jutottak be az Egyesült Államok elvileg legszigorúbban őrzött nukleáris létesítményébe, Oak Ridge-be, ahol különféle vandál cselekményeket követtek el. Az ügy nyomán az üzemeltető szerződést bontott azzal a nemzetközi biztonsági céggel, amelynek éberségét az aktivisták, élükön egy 82 éves apácával, kijátszották.
.
Nem kell tovább az Oak Ridge-i létesítményt vigyáznia a WSI Oak Ridge-nek, ami nem más, mint a Magyarországon és még számos más államban jól ismert G4S Security leányvállalata. A G4S volt a felelős az idén zajlott londoni olimpiai játékok biztonságáért is, és a cég munkáját e hatalmas projekt kapcsán is megkérdőjelezték. A hiányosságok miatt a brit kormány arra kényszerült, hogy katonákkal erősítse meg a legérzékenyebb létesítmények őrizetét.
.
A WSI-t nem automatikusan rúgták ki a szupertitkos létesítménytől, hanem csak az után, hogy a National Nuclear Security Administration (NNSA) szövetségi hivatal levelet küldött az Oak Ridge-et üzemeltető B&W Y-12 elnökének, Charles Spencernek, s abban „mélységes aggodalmát” fejezte ki amiatt, hogy még mindig nem cserélték le a két hónapja csúnyán leszerepelt gárdát.
.
Július 28-án egy Megan Rice nevű 82 esztendős apácának és két további békeaktivistának sikerült a védőkerítéseken áthatolva eljutottak az amerikai kormány egyetlen olyan létesítményének a faláig, amelyben fegyvergyártásra alkalmas uránt tárolnak, kezelnek és dolgoznak fel. Noha a modern biztonsági eszközökkel felszerelt létesítménynek a kerítéseknél elhelyezett szenzorai riasztottak, az aktivisták egy békemozgalom közleménye szerint négy kerítésen hatoltak át és több mint két órán át haladtak, amíg elérték a raktárépületet. Az amerikai országos nukleáris biztonsági hatóság (NNSA) azt közölte, hogy három kerítésen jutottak túl. Az aktivisták – Rice, valamint a 63 éves Michael Walli és az 52 éves Greg Boertje-Obed –  jelszavakat festettek fel, valamint emberi vérnek mondott folyadékot öntöttek az uránt tároló épület falára. Az objektumot emiatt ideiglenesen bezárták.
.
A tárolót a 2001. szeptember 11-i terrortámadások után építették, egy olyan kiterjedt komplexum területén, amely a második világháború idején az Y-12-es katonai kódnevet kapta.
.
Az Oak Ridge-i Környezetvédelmi Békeszövetség elnevezésű szervezet azt közölte, hogy a csoport célja nem az objektum sebezhetőségének a demonstrálása volt, hanem az, hogy az általuk „háborús bűnnek” minősített nukleárisfegyver-gyártás ellen tiltakozzanak. A vandalizmussal és birtokháborítás bűntettével vádolt aktivisták pere október kilencedikén kezdődik.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
Új biztonságiakat keres az atomerőmű, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. Ezek miatt a rohatt privátzsaruk miatt még nagy balhék lesznek.
    Ezek a bérálrendőrök annyit érnek a valóban éles szituációban mint harcirepülőgépek ellen a lovasroham.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  2. Ha a szenzorok jeleztek akkor ennek lesz(nek) személyi felelőse(i). :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. Még mindig nem tudjuk, egészen pontosan meddig tudtak ezek az aktivisták bemenni. Melyik fal, melyik raktár, stb?
    .
    “…egy békemozgalom közleménye szerint négy kerítésen hatoltak át és több mint két órán át haladtak, amíg elérték a raktárépületet…”
    .
    - Jaj, hát azok ugye, cseppet sem túlozzák el soha az “eredményeiket”…
    .
    “…Az amerikai országos nukleáris biztonsági hatóság (NNSA) azt közölte, hogy három kerítésen jutottak túl. Az aktivisták – Rice, valamint a 63 éves Michael Walli és az 52 éves Greg Boertje-Obed – jelszavakat festettek fel, valamint emberi vérnek mondott folyadékot öntöttek az uránt tároló épület falára….”
    .
    - Na ez már inkább mérvadó, tekintve a közleményt kiadót. De itt meg azt nem tudjuk, miféle urán volt ott, a feldolgozásra váró nyersurán, a kimerített fűtőrudak, a dúsítás valamelyik fázisában lévő izotópok, vagy a 95% fölé dúsított, nuke előállítására kész hasadóanyag, esetleg a 8 %- os atomreaktor- fűtőanyag?
    .
    Félreértés ne essék, mindenképpen gázos a dolog, de a veszélyességi fok különböző, így az elhelyezésük is.
    .
    Még ez: meggyőződésem, hogy ha ennyire egyszerű lenne bemenni mondjuk a nuke építésére, vagy a reaktor üzemeltetésére előkészített hasadóanyag raktárához, akkor ez az erőmű már rég szabotázs, vagy merényletek áldozata lett volna. Ezt az egészet én egy alkalmi kihagyásnak gondolom, ettől függetlenül keményen kell megbüntetni mindenkit.
    .
    Security cégnek pedig a Blackwatert kellene alkalmazni ilyen helyeken, és illetéktelen behatolókat agyonlőni, és kész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. na most valamit nem értek. ha itt vannak tárolva a hadi urán készletek, akkor ezt miért nem a katonaság védi? miért egy civil vállalat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. ja és a lényeg. gratulálok a nyugger különítménynek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. Nem kukacoskodni akarok de a Blackwater nevet változtatott már Xe néven fut és Prince is eladta ő most az emirátusokban képez magánhadsereget az emirnek még jó hogy nálunk nincs rá pénz csak TEK-re

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Igaz, de ettől még a Blackwater weboldal üzemel…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Nem hiszem el. Azok az emberek akik ezt állítólag megtették, vagy megtették, kockáztatták annak lehetőségét, hogy bármikor lelövik, megsemmisítik őket. Azért is hihetetlen, mert egy atomerőmű akár hadi célokra is felhasználható lehetne. Nem kell mást tenni, csak egy öngyilkos merénylőnek odasettenkedni és máris kész a nukleáris támadás. Továbbiakban nem kell semmilyen hadi fegyver.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. 1. Jó erőben lehetett a több mint 80 éves apáca hogy két órán át gyalogolt.
    2. Egy kerítésen sem lett volna szabad átjutniuk. Keményebb helyeken simán rájuk löttek volna.
    3. Az emebri vérnek mondott folyadék…. na ezzel azért nem illik játszani ! Az a “vér” vagy hiányzott valakiből, vagy csak fenyegetés akart lenni, de az emberi életet tartalmazó vér nem csak egy egyszerű folyadék. Aki ezzel játszik az nagy bajt hozhat a saját fejére !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Hát igen…
    .
    Gyanús ez az egész történet, bár ha ez valamiféle “összeesküvés”, gőzöm nincs, kinek mi lehetett a célja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Ez az eset is rámutat a vallási képzeteknek immár (e mi felvilágosult világunkban) fölösleges, sőt káros mivoltára.
    Ez a 82 éves nő, micsoda jó karban van még most is, és apáca lett. Pedig jó génjei lehetnek.
    Micsoda príma tengerészgyalogosokat szülhetett volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. Marcus:
    .
    “Micsoda príma tengerészgyalogosokat szülhetett volna.”
    .
    - Micsoda megközelítése ez a témának… :))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos