Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kettős amputáltat lőtt agyon a rendőr 2012. September 24. Monday 0:05 | AN Forrás: Yahoo News

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kettős amputáltat lőtt agyon a rendőr
Houston – Félkezű és féllábú, tolókocsiban ülő „támadó” ellen használta lőfegyverét egy közeg, aki fegyvernek látszó tárgyat vélt felfedezni a súlyosan rokkant férfinál. Kiderült, hogy egy toll volt az.
.
Jodi Silva rendőrségi szóvivőnő közlése szerint a tolószékben ülő férfi fenyegetően lépett fel az intézkedő rendőrrel szemben, felé szúró mozdulatokat tett a kezében lévő tárggyal, amiről a rendőr nem tudhatta, micsoda – azt látta csak, hogy a mozgássérült fémtárgyat lenget felé. A rendőr maga és partnere biztonsága érdekében nyitott tüzet a férfira, akinek korábban egyik kezét és lábát is amputálták vonatbalesete után, amellett mentális problémák légiójával küszködött.
.
Az eset után háromnapos adminisztratív állományba helyezték Matthew Jacob Marin rendőrt, aki öt éve dolgozik a houstoni testületnél, az ügyet pedig kivizsgálják. A nyilvántartás szerint korábban is volt már halálos fegyverhasználata: 2009-ben egy szomszédját agyonszúró férfit fékezett meg, és akkor lőtt – jogosan –, amikor az intézkedés alá vont személy vonakodott letenni a kést.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 6 szavazatból)
Kettős amputáltat lőtt agyon a rendőr, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék: , ,

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

13 Reader’s Comments

  1. Mondjuk már ki: ez egy gyilkos, vagy nem tud célozni. A második kizárva, mert akkor nem lenne fegyvere.
    Még a filmekben is látjuk, hogy nem kell agyonlőni valakit ahhoz, hogy ártalmatlanítsuk.
    A harmadik emberi jog?
    http://emberijogok.org/home.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  2. B.:
    Jogában áll börtönben tölteni az életét és eltartatni magát a többiekkel? Ahol egyébként jobban él, mint kint. Jobb kaját kap, jobb ágyban alszik. Nézd már meg milyen ház előtt lőtte le. Nem fehér környék az tuti. Aki ennyire védi a feketéket, annak csak azt tanácsolnám, hogy költözzön be közéjük. De legalább üljön be a Wallmartban a Mc Donald’s-ba egy pár órára. Csodát érezne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (10 szavazatból)
  3. Ha valaki felkezu fellabu de a masik keze alkalmas arra hogy egy pisztoly elsuto billntyujet ( ravasz ) meghuzza vagy eppen egy kessel hadonaszva barkit megsebesitsen megoljon es az nem engedelmeskedik a rendor felszolitasanak sot agressziv mozdulatokat tesz, tamadolag lep fel az ugyan olyan LEGALIS celponta valt mint egy ketkezu ketlabu allampolgartarsa. Az USA es meg sok mas orszag rendoreitol nem lehet elvarni azt hogy ezer szazalekra bizonyosodjanak meg a fegyver es a fenyegetes nagysagarol mert kulonben halomra lonek oket !
    /
    /
    Az eset sajnalatos de az ur maganak kereste a bajt. Ha egy rendor felszolit plane egy pisztolyal a kezeben akkor teszed amit mond, ha meg nem akkor viseled a kovetkezmenyeit.

    /
    /
    Ha nem veded meg a rendoreidet ok sem vedenek meg teged ! Ok vannak a bunozok es te kozotted. Es garantalom a bunozok erosebbek gatlastalanabbak agresszivabbak es jobban felfegyverezettek mint te az az ha a rendorok nem lennenek akkor az atlag allampolgaron es csaladjan gazolnanak at minden nap !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  4. A szekben akarki is beleulhet, sot, burkat is barki viselhet. Azert mert nem hagyomanyos kinezetu valaki meg ugyanugy vonatkoznak ra a szabalyok. Ha ketkezu ketlabu valaki es mentalis problemai vannak, az se memenjen az utcara egyedul.
    Elegem van abbol hogy ha valaki mas akkor mar nem ugyanazok a torvenyek vontakoznak ra. Lasd, fekete,feher, magyar cigany stb stb. Egyenlo torvenyeket mindenkinek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  5. Amerikában nagy hagyománya van az ilyen emberek között, “ha én megyek, akkor viszek magammal egy disznót” (rendőrt) alattomosan, AIDS-es tűvel szúrják meg az intézkedő egyenruhást, vagy együttműködőnek mutatkozik és közben megtámadja az intézkedő rendőrt.
    Ezek az első dolgok amit a rendőrakadémián tanítanak a járőröző egyenruhásoknak, ezért ezekre nagyon odafigyelnek, és a “nem közreműködő” egyénekkel a szabályzatnak megfelelően próbálnak eljárni, persze mindig vannak esetek, amikor esetleg lehetett volna másként csinálni, de itthon is azt tartják, inkább én mint ő, nekem 1 mp alatt kell döntenem, de a bíróságnak hónapjai vannak, amíg eldöntik jogos-e a fellépés, vagy sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  6. A rendőr édesanyja is elmondhatja, ha kérdezik tőle, hogy van-e baromfija.
    - Van, Houstonban rendőr!
    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (8 szavazatból)
  7. Szóval vigyázzunk !
    A Kossúth téren se hadonásszunk összecsavart Népszabadsággal , mert megnézhetjük magunkat esetleg…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  8. sima gyilkosság,vagy gyogyós a rendőr.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  9. biztosd részt vett nálunk valamelyik TEK gyakorlaton…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  10. aki nem működik együtt azzal a személlyel akinek a kezében fegyver van, az vessen magára. akár rendőr akár nem. de ha rendőr alap hogy nem ellenkezek amerikában. itt mo.-n persze más a helyzet, itt szinte hazafiúi érdem, ha vascsővel lábszáron veregetjük a szervet, mert azt ő így szereti. Egy olyan országban ahol állampolgári jog a fegyvertartás ott a rendőrnek alapból önvédelmi joga hogy fegyvert rántson, és törvényadta kötelessége hogy azt használja is. a többi meg az ügyészen vagy az esküdteken múlik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  11. Rengeteg ilyen hírt hallottam már mióta Amerikában lakom. Én a rendőröket is megértem, de tény, ha itt valaki mentális problémákkal küszködik és balszerencséjére rendőrökkel találkozik, nagy esélye van arra hogy ezt a találkozót ne élje túl. 

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Amerikában a joBBik nagy része potenciális célpont lenne :) (mert hogy mentálisan….)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Sziasztok!

    15 évig voltam rendőr Magyarországon. Sokat foglalkoztam járőrként problémás egyedekkel és természetesen teljesen normális állampolgárokkal. Ügyeletesként is sokat foglalkoztam velük, persze akkoriban csak telefonon. Sajnos a túlreagáló rendőrökkel kell egyetértenem, mert, ha úgy dönt, hogy az Ő élete, vagy más ártatlan élete veszélyben van cselekednie kell. Erre általában nincs több ideje, mint pár másodperc. Ezt, egyébként szerintem nem lehet tanítani, egyéni beállítottság, küszöbérték a döntő.
    A teljesen normális bejelentőkkel és igazoltatottakkal nem volt semmi gond, ezért nem olvashattok róluk.
    A maradék 0.2% meg szerepel a kereskedelmi TV-k,ben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Lemondott Houston rendőrfőnöke 2011. February 18. Friday | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos