Ronai and Ronai
AMERIKAI

Schwarzenegger professzor lesz 2012. August 3. Friday 14:39 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Schwarzenegger professzor lesz
Los Angeles – Az egykori izomember és Terminátor, Arnold Schwarzenegger a politikatudomány világában látja a jövőjét és a Dél-kaliforniai Egyetemen megalapította az ő nevét viselő állam- és globálpolitikai intézetet – közölték amerikai sajtóforrások.
.
Schwarzenegger, aki a politikában egészen Kalifornia állam kormányzóságáig vitte, tanítani is fog az egyetemen és ő lesz az intézet tanácsadói testületének elnöke – vált ismertté helyi idő szerint csütörtökön. Az intézmény, amely alapvetően a felelős vezetés tudatosítására és a pártos megosztottság meghaladására törekszik majd, az oktatás, az energia és környezetvédelem, a pénzügyi és a gazdaságpolitika, az egészségügy és a wellness, valamint a politikai reform terén kívánja előmozdítani a kutatásokat.
.
A volt testépítő világbajnok, filmsztár és politikus 20 millió dollárt ajánlott fel az intézet számára a magánvagyonából, valamint az általa szervezendő adománygyűjtések bevételeiből. Schwarzenegger csapata először szeptember 24-én mutatkozik majd be, egy olyan szimpóziummal, amelynek a pártosságon túli világgal foglalkozik majd a politikai döntéshozatalban.
.
„Ha visszagondolnak arra, amit tettem – a body buildingtől és az emberek edzésétől kezdve a táplálkozásról és a táplálék-kiegészítőkről szóló írásaimon át a filmek és a szórakoztatás promóciójáig – mindig az érdekelt, hogy mások hogyan hasznosíthatnák a tapasztalataimat”, nyilatkozott Schwarzenegger.
.
„És most ezzel (az intézettel) is ugyanez a helyzet. Kár lenne, ha mindaz, amit a hét évig tartó kormányzásom alatt megtanultam a problémamegoldásról, most ott heverne parlagon és senki sem hasznosíthatná”, tette hozzá.
.
Schwarzenegger több szállal kötődik a Dél-Kaliforniai Egyetemhez. 2009-ben díszdoktori címet kapott az oktatási intézménytől, de tavaly ott végzett lánya, Katherine és a következő tanévben itt lesz gólya a fia, Patrick is.
.
Az NPR közszolgálati rádió szerint Schwarzenegger professzor decemberben tarja meg első előadását.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 1.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -2 ( 2 szavazatból)
Schwarzenegger professzor lesz, 1.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék: ,

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

13 Reader’s Comments

  1. Ez alighanem élete legjobb húzása!!! :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  2. Kérem tisztelettel a témában nálam járatosabbakat,hogy világosítsanak fel egyetlen kérdésben: milyen iskolákat végzett el a tiszteletreméltó leendő professzor úr ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (8 szavazatból)
  3. Schwarzenegger egy buta,muveletlen paraszt.Jol beleillik a republikanusok koze.A republikanusok miatt Amerika bajban van.A vallasos,bigott republikanusok az orszag rakfenei.A megoldas az lenne,hogy deportalni kene a parasztokat.Gazdasagi hasznuk nincs.A gazdag eszak allamoknak mar nagyon eleguuk van abbol,hogy a csoro deli allamok rajtunk eloskodnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (18 szavazatból)
  4. Pesti vicc a ” Conan a barbár ” c. film szárnyalásának idejéből :
    ” Az új embertípus tudományos neve : Homo Schwarzenegger…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  5. Kedves Jonasv !
    Ha legközelebb leírod ékes magyar nyelven “Schwarzenegger egy buta,muveletlen paraszt.Jol beleillik a republikanusok koze.A republikanusok miatt Amerika bajban van.A vallasos,bigott republikanusok az orszag rakfenei.A megoldas az lenne,hogy deportalni kene a parasztokat.Gazdasagi hasznuk nincs.”
    Akkor azt, ha kérhetem, helyesírással tedd és szóközt (space) tégy a az írásjelek után. Ha billentyűzeten nincsenek ékezetes betűk akkor az ALT-Numpad ASCII érték kombinációval lehet előhívni. ALT-Numpad 148 például ö.

    Schwarzenegger által követett eljárás nagyon amerikai és tipikus: adok egy kalap pénzt, arra mint mézre összegyűlnek a csóró 2. és 3. világbeli tehetségek akik örömmel vallják magukat magukat amerikainak, hogy jólétben dolgozhassanak és hozzák az eredményeket.
    Kármán Tódor önéletírásában olvastam az állampolgársági vizsgáján a bíró nem az alkotmányról kérdezte hanem arról, hogy “Miért szakadt le a Tacoma-híd?” Miután megkapta a az aerodinamikai magyarázatot megadta az USA állampolgárságot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  6. Amióta ezt az embert brutális, filmbeli izomagy szerepeit követően a “kaliforniaiak” kormányzójukká választották, valamint az, hogy megtudtam azt is hogy a kis Arnold apucikája SA* legény volt, azóta nincs kétségem afelől sem, hogy egy adott – neadjisten – megfelelő politikai szituációban az amerikaiak akár egy Hitlert is képesek elnökükké szavazni. (Mellesleg e gondolatmenetre bizonyos fokig Reagan elnöksége is rásegített…)
    .
    *SA: A NASDAP- hitlerista párt rendfenntartó, egyenruhás, különleges feladatokra(!) létrehozott belső alakulata. A “Hosszúkések éjszakáját követően az SA-t az SS váltotta fel…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (9 szavazatból)
  7. Sajnos a fenti cikk, és a hazai mindennapok is azt igazolják, hogy a politológia a politikával, mint csupán módszerek elemzésével foglalkozó “tudomány” egyre inkább elszakad alap koncepciójától és mindjobban beavatkozik, belesüpped a beleszólás és az irányítás szférájába, és “mint tanácsadó” gerjeszti azt.
    Röviden, az egyre inkább önmagáért való, l’art pour l’art üzelmek összességévé fajul. (példák: Schwarzenegger, Kumin és Girosz.)
    .
    Mozgatórugója, véletlenül sem az ember, a társadalom érdeke – a humanizmus – hanem sokkal inkább a magát objektív, elfogulatlan tudósnak beállító “politológus”, megrendelőjétől “munkáltatójától” (pl. Századvég Kut. Int., Méltányosság, stb. ) keményen függő anyagi érdeke. Sokszor -és ez még rosszabb az előbbinél is – a politikai elfogultsága.
    .
    A tudomány szót azért tettem idézőjelbe, mert ez a terület egyre inkább nem felel meg a diszciplína elvárásainak, amely a latinban nem csak tudományt, de fegyelmet és fegyelmezettséget is feltételez.
    .
    Egy csillagászról el sem képzelhetjük, hogy mondjuk a Holddal szemben a Föld bolygónak drukkoljon, pedig nyilvánvalóan a Földet szereti jobban, ezzel szemben a politológus… ajjaj…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  8. Dodeskaden :
    IGEN !!
    Kármán Tódorról kellett volna elnevezni azt a rohatt inci-finci repteret .
    Az aeorodinamika egyik legnagyobb alakja !
    Ezt szerte a világban mindenhol tudják , Magyarsztánban csak azon kevesek , akik repüléssel foglakoztunk. De még közöttünk sem tudatosodik ez mindenkiben !
    -
    Inci-finci reptér :
    Ferihegyen a szóhasználat szerint két leszállópálya van , ami csak egy . Attól függően hogy előlről vagy hátulról fúj a szél, nevezik egyes vagy kettes pályának.. Mert le és felszállni mindig széllel szemben kell.
    Egyszer , még az Átkos kádárista időkben , egy Napnyugati pilótának , aki már látta a levegőből az egy darab kettő pályát , mondták a rádióban hogy a kettest használja.
    Mire csak annyit szólt félhangosan :
    “Ejnye de felvágnak…”
    De mondom , ez régen volt. Azóta lehet hogy van már hármas is. Vagy több.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Geyza
    2012. augusztus 4. szombat
    18:04
    Oldalszélnél mi a protokoll? :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. +. + + **
    két csillag a két G-t jelzi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. „Kár lenne, ha mindaz, amit a hét évig tartó kormányzásom alatt megtanultam a problémamegoldásról, most ott heverne parlagon és senki sem hasznosíthatná” mondta a cikk szerint Scwarzenegger.
    .
    Ez akár igaz is lehet.
    De akkor teremtse meg a maga jelenlétét a társadalomtudománynak abban a szegmensében, ahol a munkaszervezés, konfliktuskezelés, vezetéselmélet, csoportdinamika, stb. a témák. Publikáljon, vitatkozzon, értékeljen, ahogy az ilyesmi be szokott indulni. És adja közre azt, amit a kormányzósága alatt, sőt, úgy általában, éltében összegyűjtött.
    .
    Ha mindezt húszmillió dollár bedobásával akarja kiváltani… akkor, ahogy dodeskaden leírta, szintén beindulhat valami, és azok a friss lehetőségre összegyűlő csóró tehetségek még nagy dolgokat vihetnek végbe, bár úgy lenne, de ehhez meg mi a fenének kell az öreg testépítőből professzort csinálni?
    .
    Szóval ha ez a cirkusz tényleg így fog zajlani, ahogy a cikk leírja, az legfeljebb kétségeket ébreszt még aziránt is, hogy Schwarzenegger kormányzóként mennyire lehetett tényleg kompetens és szuverén vezető.
    .
    Professzor… valaki megkérdezhetné Schw-től, hogy szerinte, ha egy korábbi hobbisportoló az ő korában akarna egy testépítő karrier felépítésébe belefogni, mik lennének az esélyei. Azért Európában sokfelé nevetségessé válna valaki egy ilye akcióval. Jó, más szemlélet, több mindent tolerál, de itteni szemmel azért némi csodálkozást is kivált.
    .
    Schmitt Pál talán ott fogja megszerezni a Phd-t?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Dodeskaden!
    .
    Igen, és V.v.Braun a V1 és V2 fegyverek kidolgozójától sem azt kérdezték, hogy tagja volt e a Náci Pártnak (pedig lelkes NSDAP-tag volt) vagy, hogy foglalkoztatott e programjában polgári (zsidó) avagy hadifoglyokat (pedig több-tízezer foglyot foglalkoztattak, sokezer halottal, a fenti projektekben), hanem azt, hogy ért e a rakétatechnikához – “miután megadta a választ, megkapta az USA állampolgárságot”. Az így “követett eljárás nagyon amerikai és tipikus” [idézve ez is tőled]. Vagyis, a pénznek nincsen szaga…
    .
    Megjegyzés: Igaz, hogy Braun felkutatásával az USA – no nem a felelősség kérdésében – egy külön brigádot bízott meg, akik gyakorlatilag elfogták és családjával együtt átszállították az USA-ba, mely eljárás találkozott az ő elképzelésével is. Ő lett az amerikai rakéta atyja beleértve a Hold-programot is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Kiegészítés:
    Gyakorlatilag egy háborús bűnöst mentettek ki a Nürnbergi Nemzetközi Törvényszék “karmai közül”. Ebben nem ő volt az egyetlen, Horthyt is valaki, valakik kimentették… Amit vele akkor tettek, az nem elfogás, hanem felkarolás volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Új-Mexikóban forgat a Terminátor 2011. August 25. Thursday | RR

Schwarzenegger fiát kórházban ápolják 2011. July 23. Saturday | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos