Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megkezdődött az ohiói amish per 2012. augusztus 29. szerda 15:35 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megkezdődött az ohiói amish per
Cleveland – Kezdetét vette annak a szakadár amish szektavezérnek és tizenöt követőjének a büntetőpere, akik a vád szerint gyűlöletbűncselekményt követtek el azzal, hogy erőszakkal megnyírtak kilenc embert. A sértettek között volt némelyik elkövető szülője is.
.
A szakadárok vezetője, idősebb Samuel Mullet az Ohio állambeli Bergholzban, a többségi társadalomtól elszigetelten élő tizennyolc családot hajtotta uralma alá; az elkövetők az ő parancsára kopasztották meg erőszakkal a szakadárokkal egyet nem értőket. Az áldozatot lefogták, és lenyisszantották a haját és a szakállát, majd a „trófeát” a levegőben lengették, nem egy alkalommal pedig eldobható fényképezőgéppel felvételt készítettek róla.
.
Az évszázadokkal ezelőtt Svájcból elszármazott, a modern technikai vívmányok használatát teológiai okokból elvető ortodox protestáns vallási csoport férfi tagjai sohasem vágják le a férfiasság és hit szimbólumaként szolgáló szakállukat, bár bajuszukat kiborotválják. Az asszonyok sem vágják le a hajukat soha, ellenben hagyományos főkötő alá rejtik.
.
A Samul Mullet vezette rajtaütések egyikén a szakadárok a saját szüleiket sem kímélték, így egy alkalommal elkaptak és bőrig, szárazon megborotváltak az egész család szeme láttára egyikük apját, aki ordított a fájdalomtól.
.
Az erőszakos nyírások okai az amish püspökök és a Mullet-féle csoport között fennálló vallási nézetkülönbségek. Mullet a befolyását azonban nem csak ezek hangoztatásával, de kimondottan erőszakos eszközökkel is fenntartotta, így mások feleségét a házában tartotta, illetve követőit arra kényszerítette, hogy heteken át a tyúkólban aludjanak, mert így szerinte megtisztulnak a bűnös gondolatoktól. Néha arra kényszerítette a férfiakat, hogy deszkákkal essenek egymásnak és verekedjenek.
.
A vádat képviselő Bridget M. Brennan ügyész szerint a tavaly szeptember hatodikán kezdődő erőszakos nyírások az amish vallási szimbólumok elleni támadások voltak. A támadásokat nem egy alkalommal éjjel hajtották végre: betörtek az áldozat házába, kirángatták az ágyából és megnyírták.
.
Amennyiben gyűlöletbűncselekményben és az ahhoz kapcsolódó más vádakban – betörés, emberrablás, bizonyítékok megsemmisítése stb. – bűnösnek találják őket, tizenhat vádlott több esztendei börtönbüntetést kaphat. A szektavezér – aki azt állítja, nem maga rendelte el a megszégyenítéseket, de nem tudta megakadályozni ennek végrehajtásában a követőit – akár életfogytiglanra rács mögé kerülhet.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 1.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 4 szavazatból)
Megkezdődött az ohiói amish per , 1.0 out of 5 based on 1 rating

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. Hülye bunkók.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (14 szavazatból)
  2. szekta a szektában. annyi a különbség, ki hogyan rakja össze magában a világot. szépen alázattal, vagy békétlen elborult aggyal

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  3. Ez az ember pont úgy néz ki, mint aki álszakállt kötött. Érdekes, eddig az amishokról az a kép volt forgalomban, hogy békés emberek, akik ugyan nem használják a mai technikai vívmányokat, de a kutyát sem bántják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  4. Igen… engem pl. abszolút nem érdekel, hogy az amishok 18. századi körülmények között akarnak élni. többségi társadalomtól elzártan, meg ilyenek (sőt, valahol meg is értem őket; kitűnő film erről; A FALU).
    .
    Igazából semmiféle szektatevékenység nem érdekel, míg az másoknak nem okoz kárt, nem erőszakoskodik, nem veszélyeztet másokat, akár saját közösségén belül is.
    .
    De ez már így teljesen más…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  5. talalom:
    .
    “…eddig az amishokról az a kép volt forgalomban, hogy békés emberek, akik ugyan nem használják a mai technikai vívmányokat, de a kutyát sem bántják…”
    .
    - Most sincs másképp. Náluk derekabb emberek nem sokan vannak a Földön.
    .
    Ezek pedig, akikrők a cikk szól, nem amishok, hanem egy destruktív szekta, mely az amishokból lépett ki.
    .
    Azért az nem ugyanaz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  6. A legtöbb vallásban szerepük van valamiféle szélsőséges “prófétizmusnak” – lásd ovi fityiszes szektája!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  7. Báthory Ödönke

    Így jár az az ország, ahol nem a politika kénye-kedve dönti el, hogy ki lehet egyház.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  8. Mindjárt jön Csiszár és +magyarázza :D

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  9. Ezek az emberek legtobbje bekes foldmuvelo es kistermelo. Nem bunkobbak masoknal (magyarok stb.) csak ok igy elnek, Cleveland kozeli varosokban, bekeben elnek, ugy mint mi vagy barki mas a vilagon. Voltam ott es lattam.
    Mindenutt vannak szelsosegesek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  10. Én sose értettem, miért veti magát valaki alá önként egy szektavezérnek. Nekem próbálja meg azt mondani bármilyen tekintély, hogy aludjak a tyúkólban.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  11. Báthory Ödönke
    OK ha a politika dönti el, akkor a szakállad (esetleg) marad, a pénzed/iskolád /intézményed stb. megy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. ricsi:
    .
    “…Én sose értettem, miért veti magát valaki alá önként egy szektavezérnek…”
    .
    - Jó műsorok vannak erről a témáról a mindenféle tudományos ismeretterjesztő adókon, de irodalma is van ennek a patologikus jelenségnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  13. Éreztem, hogy valamiféle mese és hamisan keltett illúzió húzódik meg a amisokról szóló bájos és idilli amerikai filmek hátterében, melyekben általában a véletlenül odatévedt hétköznapi ember elámul a csodás békességen és a civilizáció átkait (villany, motorizáció, stb) boldogan mellőző jóságos emberek látványán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  14. Minden, ami az emberek szuverén gondolkodását lelki gyakorlatokkal, prédikációkkal, különböző térítésekkel, lázítás vagy tűrés sugalmazásával , fenyegetéssel befolyásolja, merénylet a józan ész és az emberi szabadság érvényesülése ellen. Egyedül a társadalmak évszázadok alatt kialakult jogrendszere az amely alkalmas a társadalom szolgálatára!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos