Ronai and Ronai
AMERIKAI

„Elakadt” az információ 2012. August 3. Friday 14:53 | AN Forrás: MTI

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
„Elakadt” az információ
Washington – Kis híján összeütközött három amerikai belföldi utasszállító repülőgép a Ronald Reaganről elnevezett washingtoni repülőtér közelében, közölte csütörtökön a Washington Post.
.
A lap szerint csak néhány másodpercen múlt, hogy a járművek nem ütköztek össze a levegőben. A kedden kora délután történt incidens ügyében az amerikai szövetségi légügyi hatóság (FAA) vizsgálatot indított. Mindhárom repülőgépet, amelyek fedélzetén összesen 192 főnyi utas és személyzet tartózkodott, a US Airways üzemeltette.
.
Ray LaHood amerikai közlekedési miniszter csütörtökön cáfolta, hogy bármikor is fennállt volna az ütközés veszélye, és bírálta az üggyel kapcsolatos médiajelentéseket.
.
„Nem volt olyan pillanat, amikor a három repülőgép frontálisan egymás felé haladt volna. Nem voltak ütközési pályán”, jelentette ki a miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján Michael Huerta, az FAA igazgatója.
.
.
Az FAA előzetes vizsgálata szerint a zavart kommunikációs hiba okozta. A warrentoni regionális légi irányítási központ, észlelve a szél irányának hirtelen megváltozását, azt javasolta a washingtoni torony személyzetének, hogy változtassák meg a gépek leszállításának irányát. A torony ezzel egyetértett, de az információ itt „elakadt”, ezért egy leszálló gép veszélyesen közel került két felszállóhoz.
.
A biztonsági előírások szerint a repülőgépek közötti távolságnak a levegőben függőlegesen 300 méternek, oldalirányban pedig 5,6 kilométernek kell lennie. Az FAA úgy tudja, hogy a leszálló repülő az egyik felszálló géphez függőlegesen 152 méterre, oldalirányban pedig 2,7 kilométerre, a másikhoz pedig függőlegesen 183 méterre, oldalirányban pedig 4,5 kilométerre került.
.
A US Airways naponta több mint 240 járatot indít mintegy 70 városba a washingtoni légikikötőből. Tavaly márciusban itt fordult elő, hogy egy irányító szolgálat közben elaludt.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
„Elakadt” az információ, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék: , ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Sajnos az információ ilyen! Elakad.
    De mi volt ebben pártérdek, mert akkor megérteném.
    Hiszen rég megszoktuk – nem a cenzurát, hanem – a “szűrőt”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

„Szerkezetet ültettek belém műtéttel” 2012. May 23. Wednesday | AN

Két Delta-gép koccant a kifutópályán 2011. July 15. Friday | AN

Ledobták a gépről a kvadriplégiást 2011. June 21. Tuesday | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos