Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Disney család egy tagja bojkottálja az Ahavát 2012. július 18. szerda 17:30 | AN Forrás: Yahoo News

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Disney család egy tagja bojkottálja az Ahavát
New York/Holon – Az Izrael által az 1967-es Hatnapos Háború óta ellenőrzött, hivatalosan azonban be nem kebelezett Júdeában és Somronban előállított termékek ellen korábban több alkalommal indítottak bojkottot nyugat-európai kezdeményezők. Amerikai részről most Walt Disney unokája lépett sorompóba a palesztin érdekek mellett.
.
Abigail Disney az Ahava kozmetikumgyárat vette célba. Az 1988-ban alapított vállalat a holt-tengeri iszapból állít elő kiváló minőségű kozmetikumokat. A cég adminisztratív központja ugyan a Tel-Aviv melletti Holonban van, a fő gyártóegység és bemutatóterem azonban a Holt-tenger partján lévő Micpe Sálemben. Az Ahava külföldön is erősen terjeszkedik, üzletei megtalálhatók Németországban, a Fülöp-szigeteken, Szingapúrban és Magyarországon is. Éves forgalmuk meghaladja a 150 millió dollárt.
.
.
Az Ahava fő gyáregysége a Holt-tenger partján
.
A cég ellen többen azt hozzák fel, hogy termékeit Made in Israel megjelöléssel forgalmazza, miközben „megszállt palesztin terület” természeti kincseit aknázza ki. Abigail Disney úgy került kapcsolatba a problémával, hogy befektetője a Disney család tulajdonában lévő Shamrock Holdings befektetési cégnek, amely az Ahava egy részének tulajdonosa. Disney részéről problematikus az is, hogy az Ahava többi tulajdonostársa olyan üzleti tevékenységet folytat, ami szintén a Nyugati Parthoz köti őket.
.
Abigail Disney közleményében hangsúlyozza, hogy bár a cég munkatársaival jó viszonyt épített ki, nem képes tiszta lelkiismerettel hasznot húzni egy olyan üzemből, amely a „megszállt Nyugati Parton” épült izraeli településen van. Miután közelebbről nem részletezett, bonyolult pénzügyi okokból nem tudja kivonni invesztícióját azon nyomban (feltehetően azért, mert ez komoly pénzügyi hátránnyal járna), az ebből származó hasznot olyan szervezeteknek utalja át, amelyek célja az „illegális kitermelés” megakadályozása.
.
.
A Codepink Ahava-ellenes kampányának egyik plakátja
.
Nem világos, miért épp most szólalt meg Abigail Disney lelkiismerete. Az Ahava mindig is a holt-tengeri iszapból állította elő termékeit. A terület 1967 nyarán került izraeli kézre azt követően, hogy Jordánia hadüzenet nélküli támadást indított a zsidó állam ellen, a háborút azonban elveszítette. A nemzetközi jog értelmében a győztes államnak jogában áll az agresszortól elhódított területeket kiaknázni. Júdeában és Somronban ma körülbelül 500 ezer zsidó telepes él; nemrég megnyitotta kapuit az első egyetem is.
.
.
Az Ahava termékei Magyarországon is közkedveltek
.
Az Ahava régóta nemzetközi bojkottfelhívások célpontja. Az Egyesült Államokban a Codepink háborúellenes csoport „Lopott szépség” nevű kampányával akarja lejáratni a vállalatot. Dél-Afrikában és Dániában olyan törvényt hoztak, amelynek értelmében kötelező feltüntetni az Ahava-termékek csomagolásán a „Made in settlements” (Készült a településeken) figyelmeztetést.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 4 szavazatból)
A Disney család egy tagja bojkottálja az Ahavát , 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. Aztán hány palesztin kap ott munkát? :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  2. Én is pont ezen gondolkodtam. Nincs értelme se ezt, se az izraeli telepépítést bojkottálni, hiszen több tucat ha nem százszámra dolgoznak ott palesztinok (is). Ami pedig a kizsákmányolást illeti; Kínában köztudott az emberek éhbérért való kegyetlen hajtása, ennek ellenére senki se hirdetett bojkottot az Apple bálványozott termékei ellen. Képmutatás kérem szépen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  3. gets
    2012. július 18. szerda
    17:42

    Díjazom a kérdést! :))))
    De nem csak az Ahavánál, hanem a Holt tenger partján fekvő összes szállodában is szinte kizárólag palesztinok dolgoznak.

    Aki nem tudja, hogy milyen fizetésekkel és milyen munkafeltételek mellett dolgoznak a Palesztin Hatóság területén, az el sem tudja képzelni, hogy mit jelent a havi fix bér, a társadalom -és betegbiztosítás…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  4. Most az egyszer tökéletesen egyetértünk, Animebj. Nem beszélve arról, hogy MINDEN arab rezsim sötét diktatúra, lábbal tapossa az emberi jogokat, úgyhogy éppenhogy az arab termékeket kéne bojkottálni – persze ha nem 0,5 %-kal részesednének a világpiacból, mert ők nagy urak, egy csavarhoz se nyúlnak. Első helyen a háborús bűnös tömeggyilkosok által uralt Gáza termékeit kellene bojkottálni, aztán a fostos nyugati parti autonómiájukat, ami igencsak megérett már arra, hogy a Cahal szétrúgja, mint tyúk a töreket. Persze ezek semmit nem állítanak elő, semmire nem jók, max a végén, bio trágyának. Azzal a sok barommal együtt, aki pártjukat fogja.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  5. “…most Walt Disney unokája lépett sorompóba a palesztin érdekek mellett…”
    .
    - Marha állat.
    .
    Komolyan nem értem én az ilyen Igazságlátókat… b… meg, ott van nekik Darfur, Kongó, Szomália, afganisztán, irán, teljesen nyílt nő- és gyerekkereskedelem, kézlevágások, stb…
    De ott van Burma (ej, de jól lehozta a Rambo 4, tessék megnézni…), a hagyományos vidéki kínai nőcsonkítások (lábfej), zimbabwei fehéremberek kiirtása- elüldözése, Egyenlítői Guinea, Elefántcsontpart, stb, stb… egyik elképesztőbb pokolkatlan, mint a másik.
    .
    De ez a f…szfej is már megint a szörnyűségeskegyetlenszadista izraeli “megszállás” miatt aggódik, meg a “palesztin nép” (az mi???) jogai miatt, nem ezek miatt.
    .
    Ilyen nincs, és mégis van… kész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (20 szavazatból)
  6. Ne csodálkozzunk. A csaj egy Disney… A nagyfaterja is elég nagy antiszemita volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  7. És mit szól Mikiegérlány a mai terrortámadáshoz Burgaszban? Jónéhány izraeli meghalt. Sokan megsebesültek… A mocskos terroristák ezzel ünnepelték az argentínai terrortámadás évfordulóját. Ezek után már csak egy dolog hiányzik a jubileumhoz- egy kidon csoport látogatása egy-két helyre. Az olimpia idején is figyelni kell…lehet, hogy megelőző csapást kellene mérni jihad-joe-kra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  8. Mi az hogy megszállt palesztin terület ? Egyáltalán mi az hogy palesztin terület ?
    Az ENSZ megszavaszta hogy alakuljon meg Izreal. Már másnap megtámadták őket a környező arab népek akik elvesztették a háborút. Az izraelben lakó arabok inkább a támadókhoz csatlakoztak elárulva igy az ujszülött Izraelt, amit jogosan és jog szerint alapítottak. (Rengeteg Izreali a földet pénzért megvasarolta az előző korményzattól). Az izráelben lakó arabok arra számítottak hogy izreal megsemmisül és az övék lesz a föld. A föld ami addig csak sivatag és terméketlen földekből állott, de a zsidó földmüvelés hatására hirtelen kivánatos föld lett. Az akkor izreaelben lako arabok szépen kivonultak várták hogy arab tesvéreik legyözzék izrealt, aztán majd ők gyöztesen bevonulnak. Kivonultak , elárulták az orzágot, aztán már nem vonulhattak vissza. Na ez a kint maradt menekült tábor , akik az arab testvéreik hatására hagyták el a földet, és akiket az arab testvéreik fegyvereken és bombákon kívül mással nem segítenek, még élelmet is az USA-tól kapnak, na ezek a azok a híres Palesztínok. GYakorlatilag Izrealt a bajban magára hagyó arabok. A buta arabok és az arab szimpatizánsok akárcsak a magyarok elfelejtik hogy elvesztették a háborút.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  9. Miután közelebbről nem részletezett, bonyolult pénzügyi okokból nem tudja kivonni invesztícióját azon nyomban (feltehetően azért, mert ez komoly pénzügyi hátránnyal járna), az ebből származó hasznot olyan szervezeteknek utalja át, amelyek célja az „illegális kitermelés” megakadályozása.
    .
    Jó dolog az álságosság. Ha nem OK számára az üzlet, akkor rúgjon fel mindet, és vállalja fel a (gondolom sok számjegyből álló) pénzveszteséget. Ne utalgasson, hanem passzolja el a szörnyen szörnyű sok száz embernek tisztes megélhetést adó üzletrészét. Jó kis lelkiismeret az, ami dollárokban mérhető.
    Emlékeztet ez a lelkiismereti „válság” egy helyre, ahol nagy divattá vált a pávatánc.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  10. Ezek a széplelkek fogják a leghangosabban követelni, hogy az amerikai kormány minden arabot négyeljen föl, amikor a következő 911 bekövetkezik.

    nem “ha”, amikor bekövetkezik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. “…Ezek a széplelkek fogják a leghangosabban követelni…”
    .
    - Nem fogják.
    .
    Helyette hangosan fognak ordítani, hogy az egész a kizsákmányológonoszimperialistaelnyomó szövetségi kormány hibája, és hogy ezt megérdemelték, mert “kirabóják és megalázák a zarabokat”, meg nem tisztelik a ziszlámot.
    .
    Másfelől, saját magukban is hibát fognak vélni fölfedezni, amiért – gondolják majd – nem voltak elég “toleránsak” a máskulturájúakkal szemben.
    .
    Mindez egy hadban álló országban bőven kimeríti a hazaárulás és az ellenséges erők javára történő zavarkeltés fogalmát, így az összes ilyet internálótáborba kellene vágni, az aberrált, nőhiányos májkül mórral kezdve, ezzel a hülyével folytatva.
    .
    Társadalmi státuszra, hírnévre való tekintet nélkül.
    .
    Nem tudom, a Zusákok szövetségi kormányának mi kell még, hogy sittre vágja az ellenségnek kémkedőket, vagy az ellenséges hatalmak, terrorbandák érdekében tevékenykedőket.
    .
    Van ott még elég felhőkarcoló, híd, szobor, múzeum, iskola, atomerőmű, víztározó, stb, stb…
    .
    Áh.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  12. Eldrad:

    Látom, Te nem fogod fel a mai PK-s (politikailag korrekt) nyugati értékrendet; Azt kell büntetni, akit lehet, és nem azt, akit kell. Gondolj csak bele, hányan akarták ifj. George Bush-t felelősségre vonni az iraki háború amúgy tényleg hazug indoka miatt, miközben senki se adott közleményben felháborodásának hangot az al-Kaida 9/11-es tetteiért. A válasz nagyon egyszerű; A Fehér Ház nem fog megbüntetni hülyeségedért, de a terrorista le fogja vágni a fejed.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Ehhez mit szol Hollywood?
    Nem latok es hallok semmi felhaborodast a reszukrol……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Álságos és képmutató az indoklás, miszerint az Ahava ” „megszállt palesztin terület” természeti kincseit aknázza ki.”
    Ez a természeti kincs, a fekete iszap, valamint a rendkívül sok ásványi anyagot tartalmazó víz a Holt tenger egész partszakaszán fellelhető, nem kizárólag az említett területen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. “…sok ásványi anyagot tartalmazó víz a Holt tenger egész partszakaszán fellelhető, nem kizárólag az említett területen….”
    .
    -Lényegtelen.
    .
    Ezeknek az állatoknak egész Izrael “megszállt terület”. Ezzel szó szerint böfögik vissza a mindenkori “palesztin” propagandát.
    .
    Gondold már el, létezik olyan iszlámnáci fő- véleményformáló klerikus is, aki szerint Izrael MÁR NEM IS LÉTEZIK, ott már “palesztin” állam van!
    .
    És ezt komolyan gondolja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  16. Megjobbított Úszókészülék

    Az a lényeg, amit Jimbo írt feljebb. Walt Disney antiszemita volt – az unoka is az. Minden egyéb csak szócséplés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Eldrad,

    persze, hogy lényegtelen, és pont ez bizonyítja, hogy mennyire mondvacsinált, álságosan hazug az indoklás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  18. Vajon Jordániában, mint a Holt-tenger izraeli túlpartján lévő országban boldogok a menekülttáborokban élő palesztinok százezrei? Róluk miért nem beszél senki?

    Amúgy másodjára elolvasva a cikket van benne féligazság; Tény, hogy az eljövendő Palesztin Állam határain belül állítják elő ezeket a termékeket, de azt még mindig nem tudják fölfogni, hogy ha egy nép nem képes a másik, erősebb féltől nemhogy elszakadni, de még bizonyos fokú autonómián kiharcolni, semmi joga sincs a külföldnek ezért az utóbbi felet hibáztatni. A kurdok is jól meghatározható területeken koncentrálódnak, ám ettől még ők is török, iráni vagy iraki állampolgárok, mint ahogy a székelyek se tekinthetik magukat függetleneknek a román államtól. Ha lesz valaha palesztinoknak nemzete, akkor joggal szabályozhatják majd területükön belül az izraeliek tevékenységeit, hiszen ez minden államnak egyik alapját képezi, de amíg nincs…addig ne sírjanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. “Tény, hogy az eljövendő Palesztin Állam határain belül állítják elő ezeket a termékeket,”
    .
    Dehogy tény. Nem lesz ott semmiféle palesztin állam. Se máshol. Ez a vonat már háromszor ment el: 1948-ban, 1979-ben és 1995-ben. Tetszettek volna megragadni az alkalmat.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Verhetetlen a Verdák 2, kaszál a Pixar 2011. június 27. hétfő | AN

A varázs birodalma 2011. március 31. csütörtök

A palesztinok ünnepelték a családirtást 2011. március 13. vasárnap | Rákócza Richárd

Fajjad szerint jövőre lesz Palesztin Állam 2010. december 18. szombat | AP

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos