Ronai and Ronai
AMERIKAI

Fordítás közben „vész el” a jogrendi reform 2012. május 23. szerda 13:53 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Fordítás közben „vész el” a jogrendi reform
Washington/Berlin/Bécs – A The Hill című amerikai hírportál Kovács Zoltán államtitkár washingtoni és New York-i látogatásáról, a Der Spiegel honlapja a magyar oktatási rendszer átalakításáról, a Die Presse pedig a Horthy-korszakra való emlékezésről közölt cikket.
.
Másfél év alatt harmadszor jár az Egyesült Államokban Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, azzal a céllal, hogy „lecsillapítsa azokat a félelmeket, amelyek szerint Magyarország visszafordult a polgári szabadságjogok és az emberi jogok kérdésében”, írta az alapvetően az amerikai kongresszus ügyeivel foglalkozó The Hill hírportál.
.
A honlap szerint Kovács egy hetet tölt Washingtonban és New Yorkban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium helyettes kabinetfőnökével, és azon dolgozik a Rasky Baerlein, valamint a FWD Affairs PR-cégekkel, hogy közvetlenül a törvényhozókhoz, a külügyminisztériumi hivatalnokokhoz, a kutatóintézetekhez, a sajtóhoz és a közösségi vezetőkhöz juttassák el a magyar kormány álláspontját.
.
Az államtitkár az amerikai bírálatokat félreértéssel magyarázta, valamint azzal, hogy az európai balközép pártok és amerikai csoportok eltorzított képet festenek arról, ami Magyarországon történik. Kovács Zoltán egyebek között elmondta, hogy a magyart kevesen beszélik és nem szabad hagyni, hogy az ország jogrendjének reformja „a fordítás közben elvesszen”. Rámutatott, hogy az üzeneteket „nehéz eljuttatni a célig”.
.
„Ahelyett, hogy meghallgatnának bennünket, egyfajta torzító prizma hatását tapasztaljuk”, mondta Kovács. „Közép-Európában hagyománya van annak, hogy jobbközép kormányokat azonnal a hatalomra kerülésük után bírálni kezdik. Ez nem összeesküvés-elmélet, csak tapasztalat”, tette hozzá.
.
A Der Spiegel című német hetilap internetes kiadása az oktatási rendszer átalakításáról közölt összeállítást. A munkanélküliség és maradási kényszer: miként üldözi el a magyar jobboldal az elitet című összeállításban a szerző, Kata Kottra kifejtette: az „Orbán-kormány egy vitatott oktatási reformmal arra kötelezi a diákokat, hogy tanulmányaik befejezése után Magyarországon maradjanak”. Megjegyezte: a német diákok kedvelik Budapestet, magyar érettségizők viszont „egyre nagyobb számban hagyják el hazájukat”. A szerző szerint „sokan úgy látják”, hogy ezért „Orbán Viktor nacionalista kormányának (…) a magyar főiskolai rendszert a feje tetejére állító oktatási reformja a felelős”.
.
A leginkább vitatott elemek közé tartozik az, „amit a bírálók (…) ’röghöz kötésnek’ neveznek”. Az elképzelés – „tekintve a 26 százalékos fiatalkori munkanélküliséget” – számos fiatal magyar számára „merő gúnynak tűnik”, áll a cikkben, amely szerint kérdéses, hogy a koncepció összefér-e a munkaerő szabad vándorlásának uniós elvével.
.
A Horthy-korszakra való emlékezésről közölt a Die Presse című osztrák lap vendégkommentárt. Magyarországnak lenne elég tennivalója a jelennel, állapítja meg a konzervatív napilapban közölt írásában Sibylle Hamann bécsi újságíró. Aki viszont nem akar szembenézni a jelennel, az „visszaidézi a múltat, és szépnek álmodja”, írta. A szerző szerint Orbán Viktor kormánya is szívesen teszi ezt, „felidézi a régi nagyságot és a két háború közötti időszakra való emlékezésbe ringatja magát”. A Horthy-korszakról azt írta, a Hitler-barát Horthy Miklós alatti Magyarország volt az első ország Európában, ahol korlátozták a zsidók bekerülését az egyetemre, majd 1939-ben, a nürnbergi faji törvényekkel egy időben, teljesen kizárták a magyar zsidókat a közéletből.
.
Ma néhány hetente tereket neveznek el Horthyról, felállítanak egy új Horthy-szobrot vagy emléktáblát, jegyezte meg. „Ha valaki köztereket hódít el, akkor másnak vissza kell vonulnia, elrejtik, elszállítják, becsmérelik”, fogalmazott. Felidézte, hogy a budapesti Kossuth-téri Károlyi-szobor ellen a Jobbik többször is akciót követett el, egy alkalommal kipát helyeztek a szobor fejére és „Én felelek Trianonért” feliratú táblát akasztottak a nyakába. A tér átalakításáról és 1944 előtti állapotának visszaállításáról írva hozzátette, ez Horthy kormányzásának időszaka volt. „Vannak magyarok, akik tiltakoznak a történelem ilyen átértelmezése, átnevezése, kisajátítása ellen, de nekik azzal kell számolniuk, hogy zsidó hazaárulóknak minősítik őket”, állt a cikkben.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (14 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +27 ( 27 szavazatból)
Fordítás közben „vész el” a jogrendi reform, 5.0 out of 5 based on 14 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

28 Reader’s Comments

  1. Kovács Zoltán szánalmas – építeni nem tud, csak rombolni.
    Biztos, hogy a Der Spiegel sem ért magyarul. :)))
    Az osztrákok meg már ötszáz éve nem értenek “magyarul”. :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (38 szavazatból)
  2. Ha olyan nehéz nyelv a magyar, hogy csak félrefordítani lehet, – akaratlanul is, – miért nem jelenteti meg az MTI más nyelven is?
    Bár – emlékszem nem is olyan régi esetre, amikor a hivatalos szöveg más volt itthon magyarul és más angolul, az EU-nak elküldve!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (33 szavazatból)
  3. Kovács úr nem hazudik nagyot, hiszen a fidesz, más néven 2/3 nyelvjárásnak még a magyar – magyar szótára sem készült el. Ezért a hagyományos nyelvkönyvek szószedetei, és a szótárak szókészlete nem tartalmazza ezek értelmezését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  4. Elment és képviseli a főnökét: ne azt figyeljék, amit mondok, hanem azt, amit teszek – teszek rátok, oszt jónapot!
    Ezeknek az indokaik: a fordításból vagy véletlenül kimaradt, vagy véletlenül rosszul fordították vagy csak félreértették azokat, amiket a két év alatt kiküldtek dokumentumokat a törvénytervezetekkel kapcsolatban, nem győztek magyarázkodni. Nekik a 2/3 birtokában felhatalmazásuk van, hogy mindenkit hülyének nézhetnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  5. Való igaz: az újmagyar nehéz nyelv. A külhoniak nem is értik. Néha én sem. Más a magyar nyelv itthon, és más, mondjuk Brüsszelben. Csak figyelni kell a csutit. Ithon már az újbeszélt mondja, ott meg azt amivel át igyekszik verni az ottani illegitim vezetőséget. Mondja már meg nekem melyik az igazi? De a néhány brüsszeli idióta már kiismert őt. Se az itthoni, se a külhoni meséit nem veszik be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  6. Lenne véleményem erről a baromról, de nem idegesítem fel magam.
    Az egész FIDESZ egy hazugsággyár élén azzal az elmebeteg, óltakarító, félművelt, tuskó miniszterelnökkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  7. Idézet a Dollárpapából: “Amillen a főnök , ollan az alkalmazott”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  8. Nehéz nyelv a beszélt magyar.
    Hátmég az ” újbeszélt ” magyar !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  9. Az Egyesült Államok kormányának alkalmazásában rengeteg olyan állampolgár van akiket kifejezetten ilyen tengerentúli információk áramlására és elemzésére képeznek ki!!
    És ha hiszik ha nem van köztük magyar is!
    Már mint kint élő amerikai-magyar kettős állampolgár. Vagy csak amerikai de szülei révén olyan jól beszéli a nyelvet hogy Kovács Úr bizony elámulna.
    A hazugságot nem kell fordítani, tudják ott hogy mi a dörgés kis hazánkban.
    A hírügynökségek és különböző médiák (tv, rádió, napilapok) mind mind szerepelnek ezeknek a szervezeteknek a mindennapi jelentésében.
    Ami itthon elhangzik az úgy is jelenik meg kint, már úgy tálalják eléjük már az illetékesek elé hogy kiválóan le van fordítva.
    Napra készek!
    Sőt, órára.
    Az a sok süket duma amit Kovács kint hablatyolt csak arra jó hogy megint lejárassák magukat.
    Na de hát!!!!! Ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  10. Azért ez érdekes dolog ám…. Ha jól emlékszem, akkor Kovács úrék az előző vezetés idején havonta azért szaladgáltak ki, hogy óvodás módjára ujjal mutogassanak és árulkodjanak a regnáló vezetésre, annak illegitim és antidemokratikus voltára. Most meg azért szaladgálnak ki havonta, hogy óvodás módjára ujjal mutogatva árulkodjanak az ellenzékükre és az európai másként gondolkodókra, mondván inkorrekt módszerekkel aláássák tekintélyét, kétségbe vonják demokratikus voltát, és rossz hírét keltik saját magának és intézkedéseinek.
    Azért ez így szerintem elég óvodás stílus, és úgy vélem, nem kellene ott nyugaton mindenkit debil óvodásnak nézni, mert bizony az ilyesmi úriemberek között nem szokás, és hát valljuk be, ezt a fajta viselkedést személy szerint senki sem szokta eltűrni, hanem jól valagba rúgja a szemtelen illetőt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  11. Pokfulu; Ezt a fajta tevékenységet a konzulátus sajtó osztálya az attasé vezetésével végzi, már eleve abban az országban, ahová akkreditálva van a konzulátus. (vagy követség, hol hogyan hívják) És nyugalom, ha elhangzik Mo-n valami figyelemre méltó, akkor azt előbb fogják kint tudni, mint hogy mi itt halljunk róla. Emellett a kinti kormányzati szervek hierachiájában is vannak olyan csoportok, amelyek egy-egy országgal foglalkoznak, a követségtől/konzulátustól kapott anyagokat dolgozzák fel, fésülik össze a más, idegen forrásból bejött információkkal, és mire a Clinton asszony reggel kikel az ágyából, már ott van az asztalán a jelentés, hogy Magyarországon ki és mit mondott. Erre megjelenik ez a Kovács és bandája ott, és elkezdi magyarázni a bizonyítványukat…… Ez azért szánalmas egy kicsit, és sajnos siralmas a magyarokra nézve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  12. Kovács kiment Amerikába, hogy sok, sok pénzért próbáljon meg jó hírnevet venni. Ha tettekkel nem sikerült, pénzért akarják megvenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  13. Wolffie
    2012. május 23. szerda
    17:17

    Köszönöm a bejegyzésem kiegészítését!!
    Én is így gondolom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  14. Szánalmas ez az emberszabású! Azt hiszi mindenhol zemberek élnek,és úgy hisznek mindent el mint idehaza a zembereik?
    Még majd békamenetet provokál ki külföldön is. Nagy ég!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  15. Mit lehet azon félreérteni hogy fasiszták és nácik vannak a parlamentbe és átvették a hatalmat :(
    (köszönjük az “ellenzéknek” hogy mindent meg tett ez ellen)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  16. „Ahelyett, hogy meghallgatnának bennünket, egyfajta torzító prizma hatását tapasztaljuk”, mondta Kovács.
    .
    Azt hittem hirtelen, hogy a szakszervezetek mondták belhon vagy itthon (valamelyik csak jó), de nem, Kovács mondta külhon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  17. Más országok is így javítják a róluk kialakult képet? Értem alatta, hogy odaküldenek egy hülyét, aki pénzért reklámriportokat helyeztet el az erre szakosodott szennylapokban, meg lobbi-cégeket fizet meg. Meg a nagykövet olvasói levelet ír.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  18. Pokfulu; Te leírtad az elejét, én a végét, így kerek lett a dolog. Mellesleg, nyomtam +-t.:-)
    Emigrant; Szerintem más országnak erre nincs szüksége, hanem pusztán a viselkedésével alakítja más országokban a róla kialakult képet. Erre csak ott van szükség, ahol nem tudnak viselkedni, és/vagy olyan oltári nagy disznóságokat csinálnak, hogy égetik a renomét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  19. Ebben az országban a tisztesség és becsület szót a fidess, de főleg vezérkara nem ismeri. Milyenek voltak ezen embereknek a szülei??????????? Mert az a korosztály ahova a szüleik is tartoztak, tartoznak bizony még nagyon is ismerték.
    A nevezett szülők ezt miért nem tanították??????????Nem tudok rájönni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  20. Először lerontják/lejáratják a renoméját az országnak és önmaguknak. Aztán milliókért helyre akarják hozni! (Tavaly angol tanácsadóknak milliárd, most az USA-ban milliók imázs felturbózására!)
    Egy normális ország, normális miniszterelnöke nem megy külföldi vezetőknek kokit, sallert, tockost osztogatni, egy normális ország népének pedig ez nem okozhat örömet!
    Aztán békemenetet sem szerveznek normális országban, sámádobbal, szeretünk Viktor táblácskákkal és nem leszünk gyarmat transzparenssel – mert totál hülyének néznek bennünket.
    Arról nem is beszélve, hogy minek az eredménye a 3x bóvli minősítés, meg a kontár kormány jelző, a nem érti a demokráciát az Orbán úr, stb., stb.
    Meg lehet próbálni mindezt helyrehozni, de inkább tettekkel és nem pénzzel!
    Talán el kellene kezdeni a törvények EU-s elvárások kijavításával és végre európai, civilizált, diplomatikus politikát folytatni és mellőzni a sallerozást, kokizást. Tudom, újra kellene születniük….ezen sajnos a pénz sem segíthet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  21. Három és fél évtized Magyarországon nem múlt el nyomtalanul, így bátran ki merem jelenteni, hogy eléggé jól értem a magyart.

    Annyira jól, hogy amikor azt hallom, hogy a nyomoronc törpe és agyhalott hűbéresei a hibás fordításra fogják, hogy jóérzésű, gondolkodó emberek rosszul fogadják azt a szánalmas mocskot, amit kormányzás címén kiokádnak magukból, akkor olyan káromkodhatnékom támad, hogy nehezen tudom csak visszatartani magam, hogy ne mondjak valami olyat, hogy akinek akár szemernyi kétsége is lenne a magyar nyelvi képességeim felől, az is belássa, nagyon is jól értem, hogy mit akarnak: tönkrevágni az országot a hatalom perverz élvezetéből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  22. A magyar kormany az amelyik legjobban nem ert magyarul,mar annyiszor kozoltek veluk hogy takarodjanak,de nem ertik mit jelent.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  23. Agymosott emberke próbálkozik a lehetetlennel. Itthon gőzerővel megy a parasztvakítás. Csak remélni tudom, hogy a hazugságokat odaát nem veszik be.
    De már ideje lenne, ha az ellenzék kezdené a felkészülést! Együtt, közösen a cél érdekében. Összefogás nélkül lehetetlen lesz helyreállítani a demokráciát, a jogállamiságot, a Magyar Köztársaságot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  24. Ezek tevhitben elnek, azt hittek nyugati szabad demokraciakban is
    ugy hülyenek nezhetik az embereket mint Magyarorszagon.
    Vannak Magyarorszagra szakosodott anyanyelvszintü munkatarsak, akik
    minden Magyar esemenyt elemeznek es tovabitjak a Külügyminiszteriumokba.
    Nagykövetsegeken vannak munkatarsak akik elolvassak az ujsagokat, nezik a TV-t es megirjak a jelentesüket, minden fontosnak tartott hirröl.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  25. Pokfulu
    2012. május 23. szerda
    17:06
    Wolffie
    2012. május 23. szerda
    17:10
    Egyetértek!
    Csak azt nem látom, hogy az ellenzék miért nincs sehol!
    Az nem lehet, hogy nincs lehetőségük kilépni a nyilvánosság elé.
    Persze amíg nincs összefogás a bal oldalon… mit is várhatunk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  26. Ten!
    .
    Milyenek voltak ezek szülei, nagyszülei stb…?
    Hát én elárulom neked.
    Horthysta csendőrök, rendőrök, katonatisztek, esetleg kacagányos díszmagyarba bújt vitéz nemes volt politikusok, lovagok és lovaginák .- akiknek legalább egy pap is volt az előkelő pereputtyában – u n o k á i, akik történetesen épp manapság vesznek elégtételt a deklasszált nagyszüleiket ért, egyébként jogos történelmi igazságtételen – egyelőre még csak szobrokon, utcaneveken és egyáltalán, a demokrácián kitöltve bosszújukat ősi bosszújukat, restaurálják a horthysta ellenforradalmi rendszert. (Elnézést kérek a fel nem sorolt, időközben hozzájuk csapódott szolgalelkű, köztük és rajtuk hízlalódó és alattvaló parasztoktól {putristáktól}, zsidó származású renegátoktól, és renegát mszmp-tagoktól, akiket nem oda soroltam közéjük, mert anno – az ő idejükben – nem is közéjük számítottak, ezek leköpték őket.)
    Mindegyikük a maga módján, ámde szervezett egységben kompenzálja a vélt sérelmeket…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Csak nézz Kovács Zoltán, de Áder János szenvtelen pofázmányára is… Már csak a kakastollas csendőr kalap hiányzik róluk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. A torzító prizma saját hatását érzékelte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Történelemmosdatás Magyarországon 2012. július 27. péntek | AN

Ki az európai demokráciák őre? 2012. július 25. szerda | AN

Csatáry és a romaügy visszhangja külföldön 2012. július 20. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos