Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kirúgta a Fidesz Horn Gyula unokahúgát 2012. április 14. szombat 7:57 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kirúgta a Fidesz Horn Gyula unokahúgát

Budapest – A Szent János kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak főigazgatója pénteken elbocsátotta az intézményben belgyógyász szakorvosaként dolgozó Havas Szófiát, a fővárosi MSZP-frakció tagját.

Havas Szófiát a kórház főigazgatója korábban március elsejével a Szent János kórház III. Belgyógyászati osztályáról áthelyezte Margit kórház telephely Általános Belgyógyászati osztályára. Ezt az átirányítást a közalkalmazotti kinevezésében foglaltak lehetővé tették, ennek ellenére a munkavállaló kétszeri írásbeli felszólítás ellenére sem hajtotta végre az utasítást – áll a kórház közleményében.

Havas Szófia (akinek nagybátyja Horn Gyula egykori miniszterelnök), egyébként a Fővárosi Közgyűlés egészségpolitikai és szociális bizottságának szocialista alelnöke. A kórház állítása szerint Havas Szófia munkavégzése, az ellátott feladatok mennyisége  messze alulmúlta a III. Belgyógyászati osztályon ugyanazon munkakörben dolgozó orvosokét.

A kórház főigazgatója Havas Szófia belgyógyász szakorvos közalkalmazotti jogviszonyát a János kórház főigazgatója pénteken 30 napos felmentési idővel szüntette meg, de erre az időre a munkavégzés alól mentesítették Havas Szófiát – olvasható a közleményben.

Az MSZP budapesti szervezetének elnöksége közleményében azt írta: a párt kiáll Havas Szófia mellett, aki szerint ő a Fidesz politikájának egy “újabb áldozata”.

A párt emlékeztet arra, hogy az elmúlt két évben Havas Szófia minden lehetőséget megragadott, hogy a Fidesz felelőtlen, átgondolatlan egészségügy-politikájára felhívja a figyelmet. Mint hozzáteszik: az elbocsátást jogilag “vitatható” ürügyre hivatkozva jelentették be.

Az MSZP közleményében arra szólította fel a Fideszt, hogy “fejezze be a politikai leszámolásokat”. Mint kiemelték: “Magyarország ne olyan ország legyen”, ahol az emberek nem mondhatják el a véleményüket, mert félniük kell, hogy másnap kirúgják őket, vagy ahol a kormány meneszti azokat az embereket, akik szakmai kritikát fogalmaznak meg.

“Magyarországnak nincs szüksége, az ilyen diktatúrára alapuló kormányzásra, Magyarországnak nincs szüksége a Fidesz-kormányra” – fogalmazott a fővárosi MSZP.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (17 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +20 ( 30 szavazatból)
Kirúgta a Fidesz Horn Gyula unokahúgát, 4.3 out of 5 based on 17 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Ez a kormány olyan mint amikor elszabadul egy hajó kormánya, zátonyra fut és
    elsüllyed. A kormányost bíróság elé állítják és bebörtönzik. Erre várok egy éve, de a bíróság, a NÉP nem ítélkezik. Korom miatt nem tudom látni fogom-e az ítéletet.-Reménykedem-.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (24 szavazatból)
  2. Ilyen alapon hány fityiszes alkalmazottat is lehetne kirúgni a szakmájából? :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (38 szavazatból)
  3. “Magyarországnak nincs szüksége, az ilyen diktatúrára alapuló kormányzásra, Magyarországnak nincs szüksége a Fidesz-kormányra”

    Ezt az MSZP most veszi észre?
    Jókor!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (37 szavazatból)
  4. Megmondták előre: Csak a fidesz!
    Nincs ebben (sem) semmi csodálkozni való. Jobb ha hozzászokunk, pár év alatt csak azok kapnak jövedelemlehetőséget, akik a fidesz-felsőbbrendűséget harsogják. Csak ne tegyünk úgy, mint akik nem tudták, hogy ez lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (44 szavazatból)
  5. *
    Legalább a Margit kórházban lesz egy jó orvos is, mert a III.kerületben, azaz Óbudán az a szóbeszéd járja, hogy “a Margitba már csak meghalni érdemes befeküdni”…
    *
    Sok vita volt már a kórház bezárása ellen. A fideszes Bús Balázs polgármester és országgyűlési képviselő, már “tüntetést” is szervezett a fennmaradás érdekében.
    Na, ide nyomták be, pontosabban, nyomták le Havas Szófia országgyűlési képviselőt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (22 szavazatból)
  6. Irány Norvégia, Svédország, stb.
    Tízszer ennyi pénzt fog keresni, és nem kell néznie a FIDESZ seggnyaló főnökeit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (33 szavazatból)
  7. “Havas Szófia munkavégzése, az ellátott feladatok mennyisége messze alulmúlta a III. Belgyógyászati osztályon ugyanazon munkakörben dolgozó orvosokét.”

    Orbán Viktor teljesítménye, az ellátott feladatok mennyisége messze alulmúlja a Parlamentben lévő normális politikusokét. Konklúzió?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (32 szavazatból)
  8. Egy kis adalék a János belgyógyászatáról: Nagyon közeli idős hozzátartozom feküdt ott rákkal kapcsolatos problémával. A vozsgálatok során csak pont azt a vizsgálatot felejtették elvégezni ami megállapíthatott volna egy súlyos tünetet. Mivel idősek otthonába kellett elhelyezni a magatehetetlen rokont az intézet által kért leletben úgy tüntették fel mintha elvégezték volna a vizsgálatot és beleírták, hogy a család több tagja is ebben a fenti betegségbe szenved!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (12 szavazatból)
  9. Orbánék a öregeket, nyugdíjasokat ki nem állhatják, de a BETEGEKET sem! – ezért drágulnak a gyógyszerek, ami csökken az 4-5-10 Ft-tal, ami drágul az pedig több száz, vagy ezer forinttal is.

    Orbán már bekalkulálta, az elhalálozásra szánt öregek nyugdíját a költségvetésbe megmaradó összegeknek.
    Isten verje meg az ilyen miniszterelnököt, amilyen Orbán!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  10. T MORDONBLŐD
    Én úgy értem, hogy HSz-t elbocsájtották, mert nem akarta elfogadni az áthelyezést.
    Nem tudom mi az igaz.
    Én már régen vártam, hogy a fideSS valamivel belekötve kirúgja. Sajnálom.
    .
    EZ MOST A DIVAT.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  11. Csökken a gyógyszerek ára,a múltkor egy TV.műsorban elmondta egy betelefonáló,hogy amikor váltotta ki a gyógyszerét 200 ft.-al kevesebbet fizetett,a patikus elmondta csőkkent az ára,de fura árcsökkenés az amikor 60 db. tabletta helyett csak harmincat adnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  12. Nem a gyógyszer ára csökken, hanem a betegek életbenmaradási esélyei. Sajnos a “demokratikus” kommunikáció meg sem próbál legalább a fideszes hatékonyság nyomába eredni, hogy próbálná felnyitni a szavazók szemét. Mert ha a vizitdíjat, a kórházi tartózkodási hozzájárulást azzal torpedózták meg, hogy a tb-befizetésekkel megfizette mindenki a szolgáltatást, akkor miért kell hónapokat sorbanállással tölteni, hogy rákerüljön valakire a sor, mire elvégzik a vizsgálatot? A vastagbélrák állítólag félév alatt kifejlődik, de a tükrözésre hónapokat kell várni. Pajzsmirigy vizsgálatra majdnem egy évet.
    Nos, ha ki van fizetve az ár, akkor miért a sorbanállás? Ugyanis a napi rendelésbe vígan beleférne több vizsgálat is, mint ahogyan bele is fért nyolc évvel ezelőtt, amikor is megírták a beutalót, és legkésőbb kettő nap múlva megejtették a tükrözést. Azóta többen biztosan nem vagyunk, s a módszer ugyanaz.:
    Hashajtó – oldalra fektetés az asztalon – a belek felfújása – a cső bevezetése. Az egész nem több fél óránál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  13. A Szent János kórházban nem voltak vele megelégedve ezért áthelyezték a Margit kórházba ! Miért ?! Ott nem kell dolgozni ?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  14. Nem kár ezért az orvosnak álcázott senkiért. Döntő része volt anno a Lipót bezárásában. Nélküle jobb lesz a gyógyító szakma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -13 (21 szavazatból)
  15. Hát azt kell mondjam, hogy ideje volt. Havas egy jó ideje be se járt dolgozni, csak vette fel a fizetését. Erről már sok helyen, blogokban és a neten is lehetett régebben olvasni.Nem tudom, milyen megoldás ez, miért gondolja valaki is, hogy egy parlamenti képviselő, aki még egy bizottság vezetője is, el tud látni másik hivatást! Ez egy orvos esetében igen szembetűnő, mivel nem jár be a másik munkahelyére – a kórházba. Ezért is érthetetlen az LMP tiltakozása az ellen, hogy egy parlamenti képviselőnek ne lehessen ú.n. polgári foglalkozása! Más kérdés, a Margit Kórházban jó lesz egy be nem járó orvos?
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  16. “belgyógyász szakorvosaként dolgozó” Na ez az ami nem igaz. http://ezekmennek.info/?p=118

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  17. Good riddance!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos